Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Ha benned végbement
  2020-08-01 21:29:51, szombat
 
  Ha benned végbement

Az életedet add, ha adod.
Magad-lelke kinyílt virágát.
Százszínű, ízű zamattal,
s ha megállnak, és megcsodálják,
elértél mindent,
mit el lehet érni:
Emberek vágya csodát látni.
Pedig mindenkiben
ott van a mélyben,
a lélek leheletfinom börtönében
az ember-csoda,
az érzések összetett világa:
nyiss ajtót erre a
kicsit bús világra:
Ha végbement benned
az átváltozás csodája.

Páskulyné Kovács Erzsébet

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Viharok
  2020-08-01 21:08:43, szombat
 
  ,,Viharban visz az Úr útja" (Náh 1,3).

Emlékszem arra, hogy a Mount Pleasant közelében jártam iskolába. Egy napon a hegyoldal felőli részen ültem, és figyeltem egy vihart, amint végigvonult a völgyön. Az eget sötétség borította, és mennydörgés kezdte rázni a földet. A buja táj teljesen megváltozott, és úgy látszott, mintha szépsége örökre eltűnne. Azonban a vihar hamar kivonult a völgyből.
Ha ugyanazon a helyen ültem volna a következő napon és ezt mondtam volna: ,,Hol van az a kegyetlen vihar és az az egész szörnyű sötétség?" - akkor a fűszál ezt mondta volna: ,,Részben bennem van." A gyönyörű százszorszép ezt mondta volna: ,,Részben bennem van." És mindaz, ami a földön növekszik, ezt mondta volna. ,,A vihar egy része hozta létre bennem a ragyogást."
Kérted-e már valaha az Urat arra, hogy tegyen olyanná, mint amilyen Ő? Vágyakoztál-e már valaha a Lélek gyümölcsére, és imádkoztál-e kedvességért, nemességért és szeretetért? Ha igen, akkor sose félj a kegyetlen viharoktól, amelyek éppen most zúghatnak végig az életeden. A viharok áldásokat hoznak, és gazdag gyümölcsözés lesz az eredmény később, a betakarításkor. (Henry Ward Beecher)

A virág vízcseppekből él
Az évnek tüzes nyarán;
S az öröm csak úgy lehet mély,
Ha könny folyik az orcán.
Ne riadj vissza a gyásztól,
Mert majd idejekorán
Isten csodásan kárpótol,
Mint esőben szivárvány!

Henry S. Sutton

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Iránytű
  2020-08-01 21:06:00, szombat
 
  Iránytű
(Szólni igazat, szépen)

Szerettem volna a szépet, a jót,
megtalálni az igaz-valót.
A jóságot a tündöklő fényben,
mi szíveket tart igézetében.

Először adtam volna az enyém,
hogy a jóságtól megbűvölve én
embertársaim felejtett hitét,
amit adnak csalfa ígéretért

visszalopjam a nagy, hazug Élet
kezéből, hisz úgyis semmivé lesz.
Mint délibábot, úgy lebegteti,
s mindig-mindig, távolabb viszi.

Nincs semmi más, csak amit szívünk bír.
Sebeinkre nincsen gyógyító ír.
Csak az igaz gondolat, beszéd:
belső iránytű ez, elég nehéz

sok zavaró hang közt ráfigyelni,
félelmet, gyötrelmet legyűrni.
Másoknak szólni igazat, szépet,
hívni, követelni a békességet.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egy szeretet, amely felénk irányul
  2020-08-01 07:59:28, szombat
 
  Egy szeretet, amely felénk irányul

Új parancsot adok nektek (János 13, 34) mondja Jézus: ez azt jelenti, hogy aki őt ismeri, az új életet kezd a felebarátjával, egy életet, amely Jézus törvényére épül. Mi ez az új törvény, mi ez az új parancs?
,,Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket."... Jézus Krisztus irántunk való szeretete mi ez? Csak egy szó, vagy már megtapasztaltuk? Csak aki megtapasztalta, az tudja a másikat ezzel a szeretettel viszontszeretni. Jézus szeretete olyan szeretet, amely az örökkévalóságból jön, és az örökkévalóságot célozza. Nem ragaszkodik földi dolgokhoz, hanem védőn átölel minket azért, mert öröknek kell lennünk. Nem engedi, hogy valami is akadályozza, ez Isten örök hűsége irántunk. Jézus szeretete az a szeretet, amely nem ódzkodik semmilyen fájdalomtól, lemondástól, szenvedéstől akkor, ha az a másiknak segít. Ez az a szeretet, amellyel ő minket egyedül magunk miatt szeretett, és ezért magára vette a földön az emberek megvetését és gyűlöletét, és meghalt a kereszten. Jézus szeretete a szeretet, amely magára veszi a keresztet. Jézus szeretete az a szeretet, amely felénk fordul, és úgy fogad el, amilyenek vagyunk. Ahogy egy anya szereti a gyermekét olyannak, amilyen. Annál inkább szereti, minél nagyobb gondot okoz neki, mert tudja, hogy szüksége van a szeretetére. Ilyen Jézus irántunk érzett szeretete is. Elfogad minket olyannak, amilyenek vagyunk.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten szeretete nem csalóka eszme
  2020-08-01 07:53:53, szombat
 
  Isten szeretete nem csalóka eszme

Ahogy Isten emberré lett, és nem eszmény maradt, hanem mint emberré lett ismerhető meg, úgy Isten szeretete is alakot öltött a világban. Nem maradt megfoghatatlan eszme.
A szeretet, amelyről az Evangéliumban, eltérően minden filozófiától, szó van, nem egy, az emberekkel való kapcsolatban alkalmazott módszer, hanem a bevonatódás és bekapcsolódás egy eseménybe, mégpedig a Jézus Krisztusban létrejött Isten-világ kapcsolatba. A szeretet nem Isten elvont tulajdonsága, hanem Isten reális szeretete az ember és a világ iránt. A szeretet nem emberi tulajdonság, hanem valós összetartozás, együttlét. Az ember az emberhez és a világhoz tartozik. Isten szeretete irántam és embertársaim iránt egyaránt megnyilvánul, ez az öszszetartozás alapja. Ahogy Isten szeretete a világba jött, és vállalt minden világi félreérthetőséget és kétértelműséget, így a keresztényi szeretet sem létezik másként, mint világi módon. A konkrét világi cselekedetek végtelen sokaságában minden félreértésnek és ítéletnek alávetve. ...
Isten szeretete megszabadít az önszeretet által elhomályosított és félrevezetett emberi tekintetek elől, elvezet a valóság és a felebarát tiszta megismerésére, a világ megismerésére, és így késszé tesz a valós felelősség érzékelésére.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az emberré lett
  2020-08-01 07:48:09, szombat
 
  Az emberé lett

Ki hát ez az Isten? Ő az emberré lett, a megtestesült, úgy, mint ahogy mi is emberek vagyunk.
Ő teljességgel ember. Ezért semmi emberi nem idegen tőle. Jézus Krisztus is ugyanúgy ember, ahogy én vagyok. Erról az ember Jézus Krisztusról mondjuk, hogy ő Isten. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy korábban nem tudtuk volna, hogy ki Isten, de azt sem akarjuk mondani, hogy a kijelentés, ez az ember Isten, valamit is hozzátenne ember létéhez. Isten és ember a természet fogalmában közösen van elgondolva. A kijelentés, ez az ember Isten, egészen máshogy értendő? Ennek az embernek az Istenléte nem olyan, ami valami plusszal járulna hozzá Jézus Krisztus emberlétéhez. Ez a kijelentés, hogy ez az ember Isten, a fontról jövő függőleges kapcsolat, mely Jézus Krisztust köti az Atyához. Ez az embert érintő kijelentés Jézus Krisztusból sem el nem vesz semmit, sem hozzá nem ad semmit, hanem őt, mint az egész embert, Istenként jelenti ki. ... Jézus Krisztusban, az emberben lobban lángra a hitünk. ... Amikor Jézus Krisztust Istenként kell leírni, akkor nem mindenhatóságáról és mindentudásáról kell beszélnünk, hanem bölcsőjéről és keresztjéről. Az isteni lény, mint mindenhatóság, mint mindenütt jelenvalóság áll előttünk Jézus istenségében.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Áldás
  2020-08-01 07:29:03, szombat
 
  ,,Tegyetek próbára engem..., hogy megnyitom-e nektek az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok-e rátok" (Mal 3,10).

Isten ebben az igeversben a következőket mondja: ,,Drága gyermekem, nekem vannak áldáscsatornáim a mennyben, és azok most is szolgálatban állnak. A kinyitásuk éppen olyan könnyű, mint ezelőtt, és a sarokvasak nem rozsdásodtak be. Valójában, én inkább tágra nyitnám őket, hogy kiárasszam az áldásokat, minthogy visszatartanám. Megnyitottam Mózesnek, és a tenger kettévált. Megnyitottam Józsuénak, és a Jordán folyó leállt. Megnyitottam Gedeonnak, és az ellenség seregei elfutottak. És megnyitom neked is - ha megengeded.
Az ég csatornáinak innenső oldalán a menny még ugyanaz a gazdag raktár, mint mindig. A források és folyók még mindig túláradóak, és a kincsesház még mindig zsúfolt az ajándékoktól. A hiány nem az Én oldalamon van, hanem a tieden. Várok rád, hogy 'próbára teszel engem'. Először azonban eleget kell tenned feltételeimnek, hogy 'behozzák raktáramba a tizedet mindenből' (Mal 3,10), és ezáltal lehetőséget adtok nekem a cselekvésre."
Sohasem felejtem el édesanyám tömör összegzését Malakiás 3,10 - zel kapcsolatosan. A tényleges bibliai szöveg ezekkel a szavakkal kezdődik: ,,Hozzátok be a teljes tizedet a raktárba", és ezzel végződik: ,,bőséges áldást árasztok", - valójában - zavarba kerültök amiatt, hogy nincs elég hely az áldás befogadására. Édesanyám értelmezése azonban ez volt: ,,Add oda mind, amit Ő kér, és fogad el mind, amit Ő ígér!" (Samuel Dickey Gordon)
Isten képessége arra, hogy cselekedjék, messze túlemelkedik imádságainkon - még legnagyszerűbb imádságainkon is! Mostanában gondolkodtam némelyik kérésemen, amit hozzá intéztem számtalan esetben az imádságaimban. És miket kértem? Kértem egy csészényit, miközben Övé az egész óceán! Kértem egyetlen fénysugarat, miközben Ő tartja kezében a Napot! Legjobb kéréseim sem közelítik meg Atyánk képességét az áldásra, ami jóval túl van azon, amit valaha is kérhettünk. (John Henry Jowett)

Kegyelmed bő árját igénylem,
Kérem, címemre küldd el nekem! [Ef 1,8-19]

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten folytatódó munkája
  2020-08-01 07:07:54, szombat
 
  Isten folytatódó munkája

,,Mert semmi olyanról nem mernék beszélni, amit nem Krisztus tett általam a pogányok megtéréséért." (Róm 15,18)

Isten arra használ minket, hogy általunk megnyerjen másokat, és hitből való engedelmességre bírja őket.
Amikor ez megtörténik, óvatosnak kell lennünk, nehogy bármit is magunknak tulajdonítsunk. Ha egyáltalán szólni akarunk a dologról, példának állítsuk maguk elé azt, amit Pál mond: ,,amit Krisztus tett általam..."
Krisztus munkája nem ért véget mennybemenetelével. Midőn Pál úgy beszél Jézusról, mint az ő missziói munkájának alanyáról, nem kegyes szólamot használ. Egyszerűen megállapítja, hogy Krisztus folytatódó munkája tény: ,,amit Krisztus tett általam". Jézus munkája nem korlátozódik arra, amit a földönlétekor tett: Általunk ma is folytatja munkáját.
A keresztyén élet és a keresztyén egyház méltósága és nemesi rangja éppen az, hogy mi Isten eszközei vagyunk. Az evangélium, amelyet az apostolok hirdettek, és amelyet mi tanulmányozhatunk a Római levélben, testet ölt a mai hívőkben. Isten arra használja fel a keresztyéneket, hogy általuk mások meghódoljanak előtte.
A kérdés nem az, hogy Krisztus él-e. Ő él. A kérdés nem az, hogy munkálkodik-e. Munkálkodik. A kérdés az, hogy vajon a keresztyének az ő rendelkezésére bocsátják-e magukat, mint szolgálatkész eszközöket a folytatódó misszióra.
Hányan mondhatjuk el magunkról: ,,amit Krisztus tett általunk, hogy másokat megnyerjen"?
Ha időt szánunk rá, hogy válaszoljunk erre a kérdésre, úgy kell felelnünk, mint akik Krisztus testének, az egyháznak a tagjai vagyunk. A keresztyén missziónak számtalan területe van. Ez magában foglalja az irgalom cselekedeteit, melyekkel segítjük a szükségben levőket, a keresztyének politikai aktivitását, a Szentírás fordításának munkáját, a szolgálatokat megszámlálhatatlan intézményben, külmissziói munkások kiküldését, stb.
Krisztus az ő egyházának minden tagját felhasználja ebben az egy nagy munkában. ,,Tusakodjatok imádságaitokban velem együtt az Isten előtt" - mondta Pál (30.v.). Isten az egyházának valamennyi tagját felhasználja, hogy minden embert engedelmességre bírjon. Használatba vett-e már téged?

Napi gondolat
Gondold végig, hogyan használ téged Isten az ő folytatódó munkájában? Imádságban kérd Istent, tegyen késszé arra, hogy munkálkodj érte, amikor erre alkalom nyílik.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1072
  • e Hét: 23716
  • e Hónap: 53028
  • e Év: 240830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.