Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Imádság
  2016-09-12 14:00:43, hétfő
 
  "Meg kell tanulnunk imádkozni. A gyermek megtanul beszélni, mert édesapja beszél hozzá; apja nyelvét tanulja meg. Ugyanígy tanulunk meg Istenhez szólni, hisz Isten is beszélt és beszél mihozzánk. A mennyei Atya nyelvén tanulják az ő gyermekei a vele való beszélgetést. Mi úgy kezdünk el Istenhez imádkozni, hogy az ő szavait ismételgetjük. Nem szívünk hamis és összekuszált nyelvén, hanem a Jézus Krisztusban hozzánk szóló Isten világos és tiszta beszédének nyelvén kell őt megszólítanunk; ez az a nyelv, amelyen Isten meg akar hallgatni bennünket. Isten Jézus Krisztusban adott nyelvét a Szentírásban találjuk. A Szentírás Igéje kell legyen imádságunk megingathatatlan fundamentuma, ha bizonyossággal és örömmel akarunk imádkozni. Itt látjuk azt, hogy Jézus Krisztus, Isten Igéje imádkozni tanít. Az Istentől jövő szavak lépcsőfokain keresztül jutunk el Istenhez."

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Urunk, taníts minket imádkozni!"
  2016-09-12 14:00:05, hétfő
 
  A tanítványok imádkozni akarnak, de nem tudják, hogyan is kell tenniük. Nagy gyötrelem, ha valaki Istennel akar beszélni, de nem tud, ha Isten előtt némaságra ítéltetett, ha érzi, hogy minden kiáltása saját énjében visszhangzik csupán, hogy szíve és szája fonák nyelvét nem akarja meghallani az Isten. Ilyen szükségünkben olyan embereket keresünk, akik segítségünkre siethetnek, akik tudnak valamit az imádságról. Ha valaki, aki járatos az imádkozásban, bevonna a maga könyörgésébe, ha imáját vele együtt mondhatnánk mi is, az lenne csak az igazi segítség! Tapasztalt keresztyének ilyen tekintetben bizonyára sokat segíthetnek, de ezt ők is csak Jézus Krisztus által tehetik, aki nekik maguknak is segítségükre jön; hozzá utalnak ők is bennünket, amennyiben az imádság dolgában igaz tanítók. Ha ő bevon minket imájába, ha együtt imádkozhatunk vele, ha bennünket is rávezet a maga Istenhez vivő útjára és imádkozni tanít, akkor szabadulunk meg az imádságnélküliség kínjától. És Jézus Krisztus éppen ezt akarja. Együtt akar imádkozni velünk, az ő imáját mi vele imádkozzuk, ezért bizonyosak és boldogok lehetünk, hogy Isten hall minket. Akkor imádkozunk helyesen, ha akaratunk, egész szívünk betagolódik a Krisztus imádságába. Csak Jézus Krisztusban tudunk imádkozni, és vele együtt hallgattatunk is meg.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Urunk, taníts minket imádkozni!"
  2016-09-12 13:59:11, hétfő
 
  Amikor a tanítványok így szóltak Jézushoz, megvallották ezzel, hogy önmaguktól nem képesek könyörögni. Meg kell tanulniuk. Mit jelent az, hogy tanulnunk kell imádkozni? Ez ellentmondásosnak tűnik. Úgy gondoljuk, ha valakinek csordultig a szíve, az magától is imádkozni kezd, ha pedig nem, sohasem fogja megtanulni annak módját. Veszélyes tévedés ez, mely a keresztyénségben manapság igencsak elterjedt, mintha a szív a saját természete szerint imádkozni tudna! Amire a szív önmagától is képes - kívánkozni, reménykedni, sóhajtozni, panaszkodni, ujjongani -, azt összetévesztjük az imádsággal. Ezzel viszont a földet és eget, az embert és Istent cseréljük fel. Mert az imádkozás nem egyszerűen csak szívünk kiöntését jelenti, hanem azt, hogy az ember a maga telített vagy éppen üres szívével utat talál Istenhez és vele beszélgetni kezd. Nincs az az ember, aki erre képes volna önmagától, ehhez Jézus Krisztusra van szüksége.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2016-09-12 13:58:28, hétfő
 
  "Aki hisz, az mentes minden romlottságtól, minden bűntől, minden hibától; és bár az ördög vádolja őt, hamis vád az, mert a vádaktól is mentesülünk, hiszen bátran ellenszegülhetünk: 'Ki vádolná Isten választottait?' Nem az van írva, hogy 'Ki fogja bizonyítani?', hanem az, hogy 'Ki vádolná őket?' Olyannyira mentesek az ítélettől, hogy lelkükön egy folt sem található; a romlottság a közelükben sem jár, hogy rájuk vethetné fekete árnyékát. Nem csupán félig, hanem teljesen ártatlanul állnak Isten előtt; nem csak félig megtisztultan, hanem fehérebben, mint a hó. Bűneik nem egyszerűen áthúzattak a könyvben, hanem teljesen kitöröltettek; nem egyszerűen elrejttettek, hanem a tenger mélységébe vettettek; nem csupán eltávoztak, olyan messzire, amilyen messze van napkelet napnyugattól, hanem örökre eltűntek, egyszer s mindenkorra."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2016-09-12 13:57:50, hétfő
 
  "A megigazulás teljes. 'Aki hisz Ő benne, az nem jut ítéletre'; vagyis semmilyen mértékben. Tudom, egyesek azt gondolják, hogy lehetséges félig elítélt, félig elfogadott állapotban lenni. Amennyire bűnösök vagyunk, annyira vagyunk elítéltek; és amennyire igazak, annyira elfogadottak. Szeretett testvéreim, az Írás semmi ilyesmiről nem beszél. Ez távol áll az evangélium tanításától. Ha a tettek következménye, akkor nem kegyelemből van; ha kegyelemből van, akkor nem a tettek miatt. A tettek és a kegyelem nem keverednek, mint ahogy a víz és a tűz sem; vagy az egyik, vagy a másik, mindkettő nem lehet; a kettő nem szövetkezhet. A kettő nem vegyülhet, az egyik nem hígíthatja fel a másikat."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2016-09-12 13:57:13, hétfő
 
  "A megigazulás, amit Krisztustól kapunk hitünk által, folytonos, és életünk végéig tart. És ne felejtsük el, hogy folytatódik az örökkévalóságban. A mennyben nem viselünk majd más ruhát, mint amit itt viselünk. Most az igazak Krisztus igazságába vannak öltözve. Ugyanezt a menyegzői ruhát viselik majd a nagy menyegzői lakomán. De mi lesz, ha elkopik? Mi lesz, ha az igazság elveszíti érvényét az eljövendő örökkévalóságban? Ó, szeretett testvéreim! Ettől nem kell tartanunk. Az ég és a föld elmúlnak, de az Ő igazsága sohasem avul el. Moly nem rághatja meg; tolvaj nem lophatja el; jajveszékelés nem szakíthatja szét. Örökkévaló, annak kell lennie, mint maga Krisztus, igazságunk Urává. Mivel Ő a mi igazságunk, az önmagában létező, örökkévaló, változhatatlan Úr, akinek évei nem érnek véget, akinek ereje nem mond csődöt. Ezért a mi igazságunknak nincs vége és tökéletessége és szépsége sem fejeződik be. A Szentírás nagyon világosan tanítja ezt, és aki hisz Krisztusban, megkapta örökre a folyamatos megigazítást."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2016-09-12 13:56:36, hétfő
 
  "A megigazulás nem csupán jelenvaló, hanem folyamatos is. Abban a pillanatban, hogy ti és én hívőkké váltunk, kijelentetett rólunk: 'Nem jut ítéletre.' Azóta sok nap eltelt, sok változást láttunk, de ma is igaz ránk vonatkozóan: 'Nem jut ítéletre.' Egyedül az Úr tudja, mennyi idő van még hátra, amíg be
nem töltjük időnket, és el nem suhanunk, mint az árnyék. De ezt az igazságot tudjuk, hiszen Isten minden szava bizonyos, és Isten ajándékai megbánhatatlanok; ha még ötven évig élnénk, akkor is az lenne ide írva: 'Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre.' Ha a sors valamely rejtelmes rendelése folytán életünk hossza az emberi kor tízszeresére nőne, és megérnénk a nyolc-kilencszáz éves kort, mint Metusélah, még mindig érvényes lenne: 'Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre.' 'Én örök életet adok juhaimnak, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.' 'Az igaz ember a hite által él.' 'Akik hisznek őbenne, sohasem szégyenülnek meg'."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hittételek
  2016-09-12 13:55:52, hétfő
 
  "A keresztyén hittételek életformálók. Felfedi előttünk Istent, akit imádunk, megvilágosítja számunkra Krisztus szeretetét, illetve a Szentlélek munkáját. Ez a keresztyén élet alapja."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hasonlóság
  2016-09-12 13:55:03, hétfő
 
  "Az itt következő történet az amerikai hadsereg egyik tábornokának személyes élménye. Valamely izgatott és erőszakos lázadó tömegtől feldúlt nyugati városban szolgált éppen. Félelmetes mennyiségű ember özönlötte el nap mint nap az utcákat. Egyik ilyen alkalommal egy emberre lett figyelmes: arca nyugodtságról és határozottságról tanúskodott, egész megjelenése bizalmat ébresztett. Ennek az embernek a látványa a megbomlott, zsivajgó tömeg közepette olyannyira magával ragadta, hogy elhaladtában visszafordult utána. Az idegen is ezt tette, majd pedig, az érdeklődő tekintet láttán a tábornok mellé lépett, és mutatóujjával annak vállára bökve, bevezetés nélkül ezt kérdezte: - Mi az emberi élet végső értelme? - (Westminsteri Kiskáté első kérdése). Majd az odavágó felelet hallatán - Az emberi élet végső értelme Istent dicsőíteni és örökké őbenne örvendezni - azt mondta: - Első látásból tudtam, hogy amolyan kiskátés fiú vagy. - Én is ezt gondoltam felőled - hangzott a viszontfelelet."

- B. B. Warfield -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ismeret
  2016-09-12 13:53:44, hétfő
 
  "Érthetetlen, hogy napjainkban a nagy lehetőségek világában a legtöbb keresztyén ember kevesebb ismerettel rendelkezik a keresztyén hittételeket illetően, mint az előző századok vasárnapi iskolás gyerekei."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.