Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Április 4
  2022-04-03 20:54:29, vasárnap
 
  "Amikor Jézus észrevette, ezt kérdezte tőlük: 'Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem...'" Mt 26,10


Mária valami rendkívüli dolgot tett az Úrért. Nem volt megelégedve azzal, amit mások tettek előtte, nem óhajtott másokat utánozni. Volt mersze ahhoz, hogy rendkívüli módon juttassa kifejezésre ragaszkodását. Egy megszentelt szív tört össze ebben az órában, amely szebb volt, mint az átlátszó alabástrompohár. A nárdus kellemes, szent illata csak egy összetört szívből áradhatott ki ilyen gazdagon.

Itt van egy lélek, aki határozottan kifejezésre juttatta az Üdvözítő iránti szeretetét. Egy szív, amely pompás gyümölcsöket termett. Az Úr védelmébe vette Máriát. "Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem!"

Ha morogsz mások miatt, mivel nem a te kitaposott utadon haladnak, mivel ők merészkednek egy kicsit is eltérni a megszokott útvonaltól, akkor itt az ideje, hogy megállj, s megfontold sokkal inkább azt, hogy Jézus érted is milyen gazdagon cselekedett. A szeretet nem sablonszerű. A te munkád sem pontosan olyan, mint a többieké. Tedd egyszerűen azt, amit Jézus megparancsolt neked. - A magának élő ember saját tulajdonának tart mindent, amit kapott. Ez a sajátossága. Bizony, sokáig kell kopognotok egy ilyen keresztyén ajtaján, míg valami keveset kaptok tőle. Szerinte, ha valaki mások részére hajléktalan-szállást szeretne építeni, akkor egy egészen kis ház is elegendő. Hagyjuk magára! Kevesen vannak, akik sokat tesznek Mesterükért.

Te csak arra törekedj, hogy legyen tele a szíved szeretettel, és akkor engedelmeskedj az első lelki unszolásnak. Ne tétovázz! Bármennyire is szokatlannak tűnik neked a gondolat, menj és tedd meg! - Amikor az Úr azt mondta először Whitefieldnek: "Menj és prédikálj kint a szabadban!", volt-e egyáltalán sejtelme Isten emberének a sikerről? Bizonyosan nem. Kétségkívül nem gondolt egyébre, mint hogy felálljon egy asztalra és igét hirdetve megszólítson néhány ezer embert. Azonban az Úrnak nagy terve bontakozott ki ebből nem kevesebb, mint lelki értelemben lángra lobbantani az egész országot! És ezzel olyan ébredést eredményezett, amilyent ezelőtt még sohasem tapasztaltak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Április 3
  2022-04-03 20:29:01, vasárnap
 
  "Amikor látták ezt a tanítványai, bosszankodtak, és ezt mondták: 'Mire való ez a pazarlás?'" Mt 26,8


A keresztyének első korszaka a csodák ideje volt, mivel annak idején még szívük unszolásának engedelmeskedtek. Az apostol szívében egy hang megszólalt és így szólt hozzá: "Menj egy pogány országba és prédikálj!" És nyomban engedelmeskedett!

Ez az asszony nem kezdett költség-kalkulációba, nem tűnődött azon, hogy veszélyben van-e az élete vagy sikerrel jár; egyszerűen odament és úgy cselekedett, ahogy a szíve unszolta.

Egy másik személytől ezt igényelte az Úr: "Menj és oszd szét minden javadat!" És a keresztyén ment és mindenét a közös kasszába tette. Sohasem merült föl benne a kérdés, hogy vajon ez kötelessége? Nem, a szíve sürgette arra, és meg is tette azonnal.

Mi korunk gyermekeiként kizökkentünk a rendes kerékvágásból és megmerevedtünk a hagyományokban. Túlságosan könnyen tesszük, amit mások is tesznek, és megelégszünk saját irányunkkal, és csak formálisan teljesítjük úgynevezett keresztyén kötelességeinket.

Mennyire másképpen cselekedett Mária, aki figyelmen kívül hagyott minden formalitást, és azt tette, amire a szíve unszolta. Amit Mária tett, azt kizárólag az Úr Jézusért cselekedte. Miért nem adta el a balzsamot vagy drága kenetet, és mért nem adta a pénzt a szegényeknek? Talán azt gondolta: "szeretem a szegényeket és mindenkor kész vagyok támogatni őket; de most személyesen Uramért szeretnék tenni valamit." Ebben van az igazi szépsége a Mária szeretetét kifejező cselekedetnek. Tudta, hogy mindent Jézusnak köszönhetett. Ő bocsátotta meg bűneit; Jézus volt a reménysége, öröme és mindene! Ezért fogant meg a szívében, hogy kell valamit ajándékoznia ennek a szeretett Úrnak. Érezte: nem elégedhet meg azzal, hogy valamennyi pénzzel támogassa; oda kell mennie Jézushoz és közvetlenül a fejére kell öntenie a drága kenetet. Sohasem elégítette volna meg Máriát az, ha abból Péter, Jakab vagy János részesültek volna; az egészet Jézus fejére kellett öntenie! Ha pazarlásnak is tartották ezt mások - Mária jól tudta, ez egyáltalán nem tékozlás.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 36406
  • e Hónap: 65718
  • e Év: 253520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.