Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Április 6
  2022-04-05 20:21:15, kedd
 
  "Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: 'Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!'" Mk 10,47


Sokféle mentegetődzés van, amikkel előhozakodnak az emberek, mert nem akarnak megtérni. A leggyakrabban ilyeneket hallunk: "Én egyszerű ember vagyok. A vallás finom embereknek való, olyanoknak, akiknek sok ideje van. Nem való az a munkásembernek."

Textusunkban egy koldusról van szó. Társadalmi helyzete nem volt olyan tisztességes, mint a tiétek; mégis azt kívánta, bárcsak megnyílnának a szemei. És ti, akik sokkal magasabb szinten álltok, nem hivatkozhattok társadalmi állásotokra, mentegetődzve, hogy emiatt nem törekedtek lelketek megszabadítására.

Honnan ered az a hazugság, hogy az evangélium nem érvényes a szegényekre? Onnan-e, hogy sok helyen olyan pompás templomot építettek? Vagy onnan, hogy vasárnaponként legjobb ruhánkat öltjük magunkra? Vajon azt gondolja a munkásember, hogy őt nem látják szívesen, mivel pillanatnyilag épp munkanélküli és nincs vasárnapi öltönye? Hát ne engedjük magunkat befolyásolni a világban uralkodó sokféle előítélettől. Mutassuk meg a munkásnak, hogy mi szívesen látjuk az istentiszteleteken és ez Isten előtt is kedves.

Ez a koldus mondhatta volna: "Nincs időm." Koldulásból élt, és jóllehet Jézus Krisztus haladt el mellette, mondhatta volna: "Valóban nincs időm erre az úrra figyelni, bárki legyen is. Úgy tűnik, igen jól prédikál, de nekem koldulással kell foglalkoznom, és nem vesztegethetem az időt arra, hogy ezzel az úrral törődjek."

Ez az, amit sokan mondanak: "Az üzletem teljes mértékben lefoglalja időmet. Napkeltétől késő estig folyton rohanunk, túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy olvassunk egy könyvből vagy imádkozzunk."

De nézzétek: ez az ember félbeszakítja koldulását, hogy megkapja szeme világát! És ti is bizonyára elfelejthetnétek üzleteteket azért, hogy megnyíljon a lelki szemetek.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Április 5
  2022-04-05 20:14:11, kedd
 
  "És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, / hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne." Jn 3,14-15


Ma boldog örömhírem van mindenki számára, aki ismeri a bűneit. Ó ti, akik ma érzitek a bűneitek miatti felelősséget, hadd közöljem veletek: "Nézzetek Jézusra! Fontoljátok meg, hogy az érckígyót a tábor közepén állították fel, hogy mindenki, akit megmart a mérgeskígyó - láthassa és életben maradhasson. Krisztus is felemeltetett értetek, hogy mindenki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Te bűnös ember, ha azt súgja a füledbe a Sátán, hogy ki vagy zárva az üdvösségből, válaszold neki nyugodtan: "Ez a kis szó, 'mindenki', minden embert magába foglal, engem is!"

Úgy látom a Simon farizeus házába jött bűnös nőt, mint aki számos vétke és istentelensége alatt teljesen meggörnyedt és összetört. Azt mondja: "Nem lehetséges; az én esetem túl súlyos; Krisztus nem tud engem megmenteni!" De hallja, hogy ezt mondják: "mindenki", és feltekint az Úr Jézusra, - és él!

Ti, akik megőszültetek bűneitekben és istentelenségetekben, fontoljátok meg, hogy egy Üdvözítője van a nagy és kis bűnösöknek egyaránt. Ugyanaz az Üdvözítője az ősz öregeknek, mint a csecsemőknek; ugyanaz az Üdvözítője a szegényeknek, mint gazdagoknak; ugyanaz a Megváltója az utcaseprőknek, mint a fejedelmeknek; ugyanaz a Megmentője a szörnyeteggé torzult emberi lényeknek, mint a szenteknek - mindenkinek! Mindenki, aki Krisztusra tekint, él!

És ti, akik azt állítjátok, hogy nem tudtok hinni - ha csak egy parányi hitmagot ajándékoz nektek Isten, azt emeljétek az égre! Ha csak ennyit mondtok: "Ó Uram, szeretnék hinni, segíts hitetlenségemben!" Vagy, mint Simon Péter, csak a kezeteket nyújtjátok felé, felkiáltva: "Uram, segíts rajtam, mert elveszek!", - az elég.

Jöjj Megváltómhoz! Jézus ígéretei olyan bizonyosak, mint az eskü. Vesd magad az Úr karjaiba, és ha nem ment meg téged, akkor hazug Isten szava, és megszegte Isten az ígéretét! De mivel ilyen sohasem történt, vedd biztosra: Isten azt akarja, hogy mindenki "aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9587
  • e Hét: 32231
  • e Hónap: 61543
  • e Év: 249345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.