Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Vagyonvizsgálat_vicc
  2007-05-14 19:23:54, hétfő
 
  Vagyonvizsgálat_vicc

Menekül a csiga az erdőből. Találkozik a rókával.
- Mi van csiga, belőttél, hogy így tepersz?
- Á, dehogy. Itt az APEH, vagyonvizsgálat lesz.
- Na és?
- Hát nekem is saját házam van, az asszonynak is saját háza van, meg a gyerekeknek is. Sürgősen le kell innen lépnünk.
Elgondolkodik a róka, majd ő is futni kezd. Találkozik a gólyával.
- Mi van róka, hova futsz ilyen gyorsan?
- Nem hallottad? Kiszállt az APEH az erdőbe, vagyonvizsgálatra.
- És akkor mi van?
- Hát nekem is drága bundám van, az asszonynak is, a gyerekeknek is.
Ezek minket azonnal lecsuknak.
Több se kell a gólyának. Fogja a családot és elrepülnek Afrikába.
A pávián épp ejtőzik (építi a kubai típusú kommunizmust).
Látván a gólyák érkezését, nem állja meg, hogy meg ne kérdezze:
- Nem vagytok egy kicsit koraiak az idén, Te, gólya?
- Sajnos el kellett gyorsan menekülnünk az erdőből, mert megszállta az APEH-kommandó.
- És?
- Hát tudod, én évente fél évet vagyok külföldön, sőt, az egész család fél évet van külföldön. Ezt én soha nem tudnám nekik megmagyarázni, hogy miből telik nekem.
- Tudod gólya, nekem fáintos lenne ott nálatok, Magyarországon.
- ???
- Nem elég, hogy csupasz a seggem, még vörös is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovákiában közzétették a kom
  2007-05-14 18:18:18, hétfő
 
  Szlovákiában közzétették a kommunista államrendőrség tartótisztjeinek névsorát
NOL - 2007. május 10.

Csütörtöktől az egykori tartótisztek névjegyzéke is olvasható az egykori csehszlovák kommunista államrendőrség, az StB több tízezer ügynökének évek óta szabadon hozzáférhető névsora mellett a pozsonyi Nemzeti Emlékezet Intézetének (ÚPN) internetes honlapján.

A 746 tartótiszt és StB-vezető többsége még ma is él, hiszen tevékenységük az 1974-1989 közti időszakra terjedt ki. A legsúlyosabb bűnök elkövetőit a megfelelő bizonyítékok felsorakoztatása után várhatóan bíróság elé állítják - jelezte az ÚPN munkatársa. Miroslav Lehky elmondta, hogy nem csak a múlt század ötvenes éveiben sorjázó, kohol vádakra alapozott "konstrukciós perek" kiagyalói, hanem azok is számíthatnak a vádemelésre, akik még a nyolcvanas években is hasonló eszközökkel tettek lehetetlenné, börtönöztettek be, vagy juttattak zárt intézetekbe ártatlan embereket.

Az egykori Csehszlovákiában, majd az utódállamban, az 1993-tól önálló Szlovákiában 2006-ig az igazságügyi tárca gyűjtötte a kommunizmus évtizedeiben aktív államrendőrségiek terhelő bizonyítékait. A bíróság azonban minden esetben azzal utasította el az ellenük indított pereket, hogy a tetteik vagy nem bizonyíthatók, vagy elévültek.

A 2002-ben törvénnyel létrehozott Nemzeti Emlékezet Intézetének törekvései arra irányulnak, hogy az emberiesség elleni bűncselekmények a szlovákiai jogrend szerint is elévülhetetlennek, esetenként háborús bűnnek minősüljenek. Nem maradhatnak büntetlenül azok az StB-sek, akik a zöld határon menekülőkre lőttek vagy lövettek, illetve akik politikai megfontolásból fosztottak meg embereket az önálló cselekvés jogától - jelentette ki az ÚPN pozsonyi sajtótájékoztatóján Ivan Petransky, az intézet vezetője.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiller nyomulása fúrta meg a m
  2007-05-14 18:17:28, hétfő
 
  Hiller nyomulása fúrta meg a magyarok cannes-i szereplését
2007. május 14. 16:36

Ön megint feláldozta a magyar kultúrát egy elúszott reklámlehetőségért - mondta Hiller Istvánnak interpellációjában Halász János.

Magyarország lehetőséget kapott, hogy filmiparát megismertethesse fiatal magyar filmesek alkotásain keresztül. A hírek szerint Hiller István mindenáron kitartott amellett, hogy Andy Vajna filmjét küldjék ki, illetve a Korda Stúdiót hívják meg egy prominens amerikai sztárral. Ehhez talán még a franciaországi magyar nagykövet közbenjárását is igénybe vették. Janisch Attila, a Magyar Filmszemle igazgatója szerint is helytelen, ha a politika beleszól egy autonóm, jól működő fesztivál szervezőinek döntésébe. "Ön azt gondolta, hogy ugyanolyan módon viselkedhet, mint itthon? Ön összetévesztette Európát Balatonőszöddel! Ezért megint súlyos árat kell fizetnünk. Na, nem Önnek, hanem a magyar filmeseknek és az adófizetőknek " - szögezte le interpellációjában Halász János. Azzal büntették a szervezők az Ön értetlenségét, hogy Magyarország helyett Lengyelország került fel a meghívott országok listájára - tette hozzá a politikus.

Bollók Csaba, az idei szemlenagydíjas Iszka utazása rendezője úgy fogalmazott: "Nagyon sajnálom azt, ami most történt. Ha lengyel filmes lennék, most a cannes-i közönség is láthatná a filmemet." Azt is mondhatnánk: Ha nem Hiller és a Gyurcsány -kormány lenne hatalmon, akkor Bollók Csaba és több fiatal filmes mutathatná be filmjét Cannes-ban - közölte Halász János.

Ön megint feláldozta a magyar kultúrát egy elúszott reklámlehetőségért - húzta alá a fideszes képviselő. Úgy tűnik, hogy Ön nem volt képes megérteni azt az üzenetet, amit a cannes-i filmfesztivál szervezői többször is igyekeztek elmagyarázni Önnek - jegyezte meg.

"Önt a kultúra látványmenedzsereként tartják számon a kulturális élet szereplői. Ám az Ön bejelentéseiből semmi nem valósul meg, de a botrányai miatt súlyos károk érik a magyar kultúrát és a magyar adófizetőket" - hangsúlyozta a politikus.

Halász János a következőket kérdezi:

- Ki a felelős ezért a botrányért?
- Ha Ön, akkor mit kíván tenni?
- Ön is vizsgálatot indít önmaga ellen, ahogy Szilvásy György szokta tenni?
- Mikor tudhatjuk meg, hogy ki a felelős?
- Hogyan képes garantálni, hogy a jövőben nem fordul elő hasonló botrány?

Hiller István közölte, hogy a cannes-i filmfesztivállal kapcsolatban nem tett semmilyen bejelentést. Arra a kérdésre, hogy miért nem hazánk mutatkozott be, a kulturális miniszter a filmfesztivál programigazgatóját idézte, aki azt nyilatkozta, hogy minden évben 10-15 országgal tárgyalnak, végül csak 5-7-el jutnak dűlőre.

Viszontválaszában Halász János hangsúlyozta: a miniszter nem beszélt a fiatal magyar filmesek bemutatkozásáról. Emlékeztetett: egy évvel korábban Hiller István azt ígérte, hogy Székesfehérváron filmfesztivált rendeznek, és a miniszter korábban azt is bejelentette, hogy óbudai gázgyárnál múzeumi negyedet építenek, ám egy fillért sem biztosítanak ezekre. "Amíg hazudozik, nem fognak hinni Önnek magyar kultúra szereplői" - szögezte le Halász János.

Halász János nem fogadta el a miniszter válaszát, a kormánypárti többség azonban igen.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.