Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Lemond-e Kóka a Moszkva tér mi
  2007-05-08 22:25:42, kedd
 
 
Lemond-e Kóka a Moszkva tér miatt?
2007. május 8., kedd 17:06 InfoRádió / Tenczer Gábor


Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere szerint Kóka János gazdasági
miniszter felelotlen választási ígéretet tett egy évvel ezelott, miszerint
rendbe hozza a Moszkva teret, azóta ugyanis semmi nem történt. Az ügy
pikantériája, hogy Kóka János közjegyzoi közokiratba foglalta ígéretét,
kiegészítve azzal: lemond az egyéni képviseloi mandátumáról, ha három éven
belül nem kezdodik meg a tér rendbehozatala.


A polgármester, aki egyben fideszes országgyulési képviselo is, parlamenti
interpelláción akart rákérdezni, hogyan áll a tér átalakításának
elokészítése. A házelnök azonban ennek nem adott teret, mondván: a
választási ígéret nem való az Országgyulés elé.


A II. kerület látványterve a Moszkva tér jövojérol 2006 tavaszánNagy Gábor
Tamás az InfoRádióban azonban emlékeztetett Kóka János kampányígéretére,
amely szerint lemond egyéni képviseloi mandátumáról, ha három éven belül nem
kezdodik meg a tér rekonstrukciója. Bár a három év még nem járt le, a
polgármester azonban azt mondta: még semmi jelét nem látja annak, hogy
zajlanának az elokészületek.

(Kóka János egyébként nem egyéni körzetében szerzett országgyulési
mandátumot, hanem az SZDSZ listáján; Budapest 1. számú választókerületében
éppen Nagy Gábor Tamás gyozte le - a szerk.)


A tér 2006 tavaszán: a Combinók megjelenésén túl alig változott valamiA
polgármester szavai szerint a kormány korábbi ígéretei szerint európai uniós
forrásokat használnak majd fel a megújításhoz, Nagy Gábor Tamás azonban a
nemzeti fejlesztési tervben nyomát sem látja ennek.

Az I., a II. és a XII. kerület határán fekvo közlekedési csomópont
megújításához a környezo kerületek, a fováros és a kormány együttmuködésére
lenne szükség - tette hozzá Nagy Gábor Tamás.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közölte: Kóka János nem kíván
reagálni az ügyre.



JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Barátaink!
  2007-05-08 20:39:03, kedd
 
  Kedves Barátaink!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Internetes aláírásgyujtésbe kezdett a több-biztosítós rendszer ellen. Az alábbi linkre kattintva írhatjátok alá ti is a petíciót.
http://www.petitiononline.com/noe1/petition.html

Kérjük, küldjétek tovább minél többeknek a hírt!

Köszönettel:
NOE Titkárság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most zárják be a kórházat!
  2007-05-08 20:35:16, kedd
 
  Most zárják be a kórházat!
2007. május 08. 14:15

Ezekben a percekben zárják be a Szent Rókus Kórház Budagyöngye Fiókkórházát a Tárogató úton. A mentők már elvitték az utolsó beteget, az épületet már csak a biztonsági őrök lakják.

Értesülésünk szerint e pillanatban is tart a Budagyöngye Kórház bezárása. Az anyaintézmény, a Szent Rókus Kórház főigazgatóját még nem tudtuk elérni, azonban az tény, hogy a százmilliós értékű ingatlan betegei, dolgozói fölött évek óta függ Damoklész kardja.

A Pest Megyei Közgyűlés egészségügyi intézményeinek "zászlóshajója" jó ideje áll a különböző egészségpolitikai érdekcsoportok kereszttüzében. Az anyaintézmény, a Szent Rókus kórház a főváros szívében - a Blaha Lujza tér mellett - végzett magas színvonalú és emiatt nagy betegforgalmat vonzó egészségügyi ellátást. A Budagyöngye Fiókkórház pedig a budai hegyekben, festői környezetben szívgyógyászati és rehabilitációs szakellátást nyújtott. Százmilliós nagyságrendi értékű ingatlanban.

Nagyjából hat éve merült fel először, hogy tisztán rehabilitációs gyógyintézménnyé alakítanák át a Budagyöngyét, vagy pedig értékesítenék. A lehetséges variációk között egy fizetős szanatórium jellegű idősek otthona kialakítása is szerepelt. Eközben a Szent Rókustól elvették az aktív ágyakat, így a jövőben krónikus, ápolási szolgáltatásokat nyújthat, az ekképp műtőit örökre bezáró, s Magyarország legidősebb ispotájaként számon tartott intézmény. Korábban, a fővárosi aktív ágyakért, kórházi osztályok megtartásáért folytatott "lobbi-csatározásban" a Szent Rókus, Pest megyei fennhatósági mivolta okán bizonyult a leggyengébb láncszemnek.

Szerettük volna az intézmény főigazgatóját megkérdezni a Budagyöngye Kórház sorsáról, azonban ezidáig nem tudtuk elérni.

Szerző: npz
STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetben gondolkodni nem anak
  2007-05-08 20:33:41, kedd
 
  Nemzetben gondolkodni nem anakronizmus, hanem szükség
Kiss Ádám 2007. május 8. 10:14 hirszerzo

A magyar nemzet, a történelmi emlékezet, a magyar, mint fogalom az utóbbi évek politikai küzdelmeiben vagy eltűnt, vagy jelszavakká, politikai jelképekké silányult. Pedig világosan látszik, hogy lenne rá igény - nemcsak a radikálisok között.

Nem először foglalkozunk a nemzet problémakörével lapunk hasábjain. Nemrég Hont András értekezett arról, hogy mi a magyar, előtte pedig Farkas András publicisztikája keltett feltűnést a nemzeti gondolat halálra ítélésével.

A nemzet mint azonos gyökerű, kultúrájú, nyelvű emberek egy ország határain belül vagy kívül élő közössége, egyszerűen van és kész. A nemzet nem egyenlő sem a nemzetállammal, sem a fajjal, sem a nemzetből eredeztetett politikai eszmékkel - amelyek viszont éppen a probléma egyik alapját képezik.

De minthogy a nemzet mint közösség létezik, súlyos könnyelműség lenne azt gondolni, hogy a nemzetben gondolkodás elavult és negligálandó, helyette tessék szíves feloldódni a "global me`lange" édes-habos önfeledtségében.

*

A globalizáció bebizonyította, hogy bár van jelentős jövés-menés, a határok átjárhatóságától, a kultúrák keveredésétől még nem szűntek meg a nemzetek létezni. A New York-i indiaiak, a torontói magyarok és a józsefvárosi kínaiak továbbra sem olvadnak eggyé a befogadó ország népével, amely nagyobbrészt továbbra is a saját országában él, és továbbra is annak a népnek a fiaként határozza meg magát.

Nemzet tehát van - magyar nemzet is, melynek tagjai túlnyomórészt a vonatkozó országban, Magyarországon élnek, kisebb részt szerte a világon, de még a világűrben is tovább őrzik az identitásukat. A nemzetinek tartott világnézet múltba révedő dacoskodása és az ennek antitéziseként létrejövő "hagyjuk az egész vitézkötéses szart a francba!"-elv viszont pont azt nehezíti, hogy a nemzethez való viszonyulás a XXI. század követelményeihez kezdjen igazodni. Amire pedig nagy szükség lenne.

A magyarság ugyanis továbbra is szorosan összefonódik a Magyarország nevű állammal, éljen bár a határokon belül vagy kívül, így a nemzet problémái az állam helyzetére, esélyeire is kihatnak. Két okot tudok, amiért érdemes elgondolkozni ezen.

Az egyiket a foci-eb pályázat elbukásának apropóján született publicisztikájában ecsetelte Hont András: eszerint, hogyha a magyar mint fogalom mögé nem boronálunk össze valami tartalmat, akkor Magyarország egy tökéletesen érdektelen államocska lesz a világ térképén, nemcsak a világversenyeket, de a turistákat és a befektetőket sem fogja ide vonzani.

Ettől akár még élhetnénk is szerényen, de nyugalmasan itt a Kárpátok bércei között, csakhogy a nemzetről megfelejtkező politika ezt is veszélyezteti.

*

Napok óta Kádár János holléte foglalkoztatja a sajtót. Aki jól kinyitja a szemét, láthatja, hogy ez az eset szépen illeszkedik az utóbbi időben elszaporodott rongálások sorozatába. Idén már összefirkálták a Budai Önkéntes Ezred emlékművét, összetörték Ságvári Endre emléktábláját, megpróbálták olvasztással tönkretenni Károlyi Mihály szobrát, most pedig Kádár és a Munkásmozgalmi Pantheon került sorra.

Az indítékok nyilvánvalóak. Nemcsak azért, mert a radikális jobboldal hírportálja minden alkalommal egy holdraszállás jelentőségével vetekedő szenzációs hírben számol be a "hazafiak" újabb dicső tettéről. Hanem, mert anélkül is látszik, hogy valakik a saját képükre próbálják formálni a nemzetet, kidobálva belőle mindazokat, akik szerintük nem tartoznak a magyar nép dicső történelméhez.

Ez a gesztus a szélsőjobb összes többi akciójában is tetten érhető. Van már saját rádió, saját tévé, saját újság, és lassan már a szürrealizmusba hajlik, de saját országot is szeretnének, ami nem kompatibilis a jelenlegi Magyarországgal, sem azokkal, akik többé-kevésbé elfogadják azt.

Persze azon lehet röhögni, hogy valakik szűrőbetét nélküli gázálarcban masírozgatnak a Hősök terén, és Szent Koronáról meg a szabadkőműves-zsidó összeesküvésről zagyválnak egy német rendszámú kisbusz tetejéről. Meg félni is lehet, hogy újra itt a fasizmus, a Rákos-rendezőn már szortírozzák a használható marhavagonokat. Hiszen a magyar nacionalizmus legrosszabb hagyományait zavaros eredetmondákkal és irreális lázálmokkal vegyítő társaság, Szabó Dezső nyomán, kipakolna innen mindenkit, aki nem felel meg az "igaz magyar hazafiság" kritériumainak.

Ez a másik ok, ami miatt a nemzet fogalmát érdemes lenne felülvizsgálni: ez a csoport sosem nyerhet, de hosszú időkre megnehezítheti az ország dolgát. A nehéz gazdasági helyzet minden korban kedvez a szélsőséges ideológiák népszerűvé válásának. Ez most viszont remekül párosul azzal, hogy a magyar nemzet, a történelmi emlékezet, a magyar mint fogalom az utóbbi évek politikai küzdelmeiben vagy eltűnt, vagy jelszavakká, politikai jelképekké silányult. Pedig világosan látszik, hogy lenne rá igény - nemcsak a a radikálisok között.

*

Mivel a kormányzat, a politika, a közgondolkodás nem nagyon tesz semmit ennek érdekében, ezek a csoportok a saját szakállukra elkezdték kitalálni a magyar nemzetet, és használni a fogalmát. Ez a fogalom pedig a demokráciaellenességgel, a kirekesztéssel, a kisebbségekben való bűnbakkereséssel párosul. Lassan ellenségévé válik mindenki, aki hisz a liberális demokráciában. A baj az, hogy az ő zavaros elképzeléseiket azonosítják a nemzet eszméjével.

Ha a nemzeti jelképek üres ideológiai, politikai szimbólumok maradnak; ha az oktatás nem ad idejekorán irányvonalakat afelől, kik vagyunk, honnan jöttünk, mit akarunk; ha a nemzeti emlékezet elemei, Trianontól a holokauszton át Kádár János koponyájáig nem kerülnek az őket megillető helyekre; ha a politika csak szlogenek szintjén képes foglalkozni a határokon átívelő magyar nemzet fogalmával - nos akkor megnézhetjük magunkat.

A publicisztika rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A Hírszerző fenntartja magának a kéziratok rövidítésének és szerkesztésének jogát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics Tibor Szilvásy Györ
  2007-05-08 20:31:41, kedd
 
  Navracsics Tibor Szilvásy Györggyel vitázik

Időpont: 2007. május 10. 18:00
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Fővám tér 8. fsz. IV. előadó

Navracsics Tibor frakcióvezető május 10-én 18 órától a Tárcatükör a Közgázon című beszélgetéssorozat keretében, az egyetem politikatudományi intézetének meghívására Szilvásy György miniszterrel folytat vitát.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Fővám tér 8. fsz. IV. előadó.

A rendezvény sajtónyilvános, regisztráció nem szükséges, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics: "Nem tudnak kormán
  2007-05-08 20:18:47, kedd
 
  Navracsics: "Nem tudnak kormányozni, miniszterelnök úr"
2007. május 7. 14:46

"Nem tudnak kormányozni, miniszterelnök úr, nem értenek a kormányzáshoz. Nem
képesek a kormányban sem rendet tartani (...). A kormányzati politikájuk egy
nagy csod" - mutatott rá Navracsics Tibor.
A kormányfo napirend elotti felszólalására való reagálásában Navracsics
Tibor kiemelte: az a kormányoldal és az ellenzék között az a különbség, hogy
míg a koalíció intézményfinanszírozásról, makrogazdasági adatokról,
egészségügyi piacokról beszél, addig a Fidesz életekért aggódik. "Önök arról
beszélnek, hogy milyen jó lesz majd 30-40 év múlva, mi pedig arról a
balassagyarmati betegrol beszélünk, akit elobb Salgótarjánba, aztán Vácra,
aztán pedig Kistarcsára küldenek egy fémdarabbal a szemében, mert senki nem
tudja, hogy valójában hol kellene ellátni. Ez az igazi probléma,
miniszterelnök úr. Teljes a káosz mára az egészségügyben" - fogalmazott.


Hangsúlyozta: a polgári kormánynak volt egy olyan népegészségügyi programja,
amelyet a WHO referenciaanyagként fogadott el, "Önök ezt hatályon kívül
helyezték, eltüntették, nem tudom, mit csináltak vele, és mára már nem az a
helyzet, hogy van-e a kórházban rozsdás cso, hanem arról van szó, hogy
vissza lehet-e még hozni az egészségügyi ellátórendszert arra a szintre,
hogy ne haljanak meg emberek?" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetoje.

Beszélhetünk egyébként ködös és rózsaszín távlatokról, de ennél sokkal
súlyosabb a probléma - emelte ki Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy a helyzet
az, hogy összeomlóban van az egészségügyi ellátás. Az emberek nem úgy élik
meg ezeket az intézkedéseket, hogy javul az életminoség, hogy most egy
európai Magyarország felé haladnak, hanem úgy, hogy a kormány tönkretette az
egészségügyet - figyelmeztetett.

"Nem tudnak kormányozni, miniszterelnök úr, nem értenek a kormányzáshoz. Nem
képesek a kormányban sem rendet tartani, naponta következnek a koalíciós
válságok, állandó a koalíciós vita, ön azt sem tudja, hogy mikor melyik
miniszterének jár le éppen a mandátuma (...), és nem tudnak (...) a
szakpolitikai szinten sem rendet tartani. A kormányzati politikájuk egy nagy
csod" - fordult Gyurcsány Ferenchez Navracsics Tibor, aki azt is
megjegyezte: bebizonyosodott, hogy a kormánypártok által egészségügyi
reformnak nevezett intézkedéssorozat mára "csodben van". Felidézve azt, hogy
a hivatalban levo egészségügyi miniszter ars poeticája szerint stabilizálni
kell az egészségügyi reformot, a frakcióvezeto úgy fogalmazott: "Miért kell
stabilizálni az egészségügyi reformot, ha ez önök szerint ennyire jó
eredményeket hoz? Azért kell stabilizálni, mert csodben van az egész."

Végül arra kérte a kormányoldalt, hogy vizsgálja felül az egészségügyi
reformot, amíg még nem késo, "térjenek észhez", valóban stabilizálják az
egészségügyet, szervezzék újra az ellátást, mert a rendszer így nem jó.

fidesz.hu




JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.