Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
A társadalom rákfenéje!
  2007-05-25 23:03:21, péntek
 
  A TÁRSADALOM RÁKFENÉJE!
2007-05-25. 13:14:24

Itt a főkolompos, a kamu-magyar!

Társadalmunk legfőbb rákfenéje az illegitim kormányszerû képződmény, élén egy miniszterelnökszerûséggel.

Köztudottan a parlamenti pártok közremûködésével pénzügyi választási csalással, hamis adatok közlésével, megvásárolt és egymás között forgatott szavazócédulákkal kerültek hatalomra. Ergo következésképpen az általuk hozott törvények, rendeletek, jogszabályok érvénytelenek, zömében Alkotmányellenesek. Akkor miért kell végrehajtani?

Mára jócskán kiderült, hogy akár a volt, akár a jelenlegi egészség(?)ügyi minisztert nyugodtan a szakma szégyenének lehet nevezni. Molnárnak elég sok szakmai negatívum tapad a nevéhez, bucifejû Horváth pedig most kezd kibontakozni. Tisztán látszik, hogy emberi érzései nincsenek. Meglátásom szerint szürkeállománya nem sokat fogadhatott be, csak átbukdácsolhatott mire megkapta diplomáját. Külön szerencse, hogy orvosi pályafutásról nem lehet beszélni, mert nem gyakorolta. Meglehet, jó pár orvosi mûhiba tapadna nevéhez, úgy elkezelte volna a betegeket.

Verbális hozzáállása csapnivaló, sőt bátran mondhatom, hogy életellenes, diplomájára érdemtelen, azt be kellene vonatni. Aki asztmás gyermekeknek gyógyszert javasol a friss hegyi levegő helyett, az már magáért beszél. Hogy a kórházakban az általuk okozott káoszt az emberek kirúgatásával ,,orvosolná/ja", hogy ,,tudomása" szerint a betegeket félrekezelik, hát mit mondjak...... Ha rá lett volna bízva, bizonyára helytálló a kijelentése. (Azt hiszem mindenki jobban járt volna, ha egyből cukrásznak megy, mint ahogy a Nők Lapjának nyilatkozta.)

Egy percig nem mondom, hogy mindezek az életellenes kijelentések is azt a célt szolgálják, hogy bizonyos társadalmi rétegeket, jelen esetben orvost a beteggel összeugrasszanak. Hiszen az aknamunkát már megkezdték a hálapénzek ,,feszegetésével", ahelyett, hogy normális fizetést állapítottak volna meg az orvosoknak nálunk is, mint nyugatabbra. Ezt valahogy nem koppintották le, mint ahogy a minimálbért sem. (Osztrák sógoréknál most foglalkoznak az 1000 EU-s minimálbér kérdésével.)
De egyébként is, tegye a szívére a kezét az, aki saját megnyugtatása érdekében soha nem adott még hálapénzt orvosának.

,,Valamilyen" forgatókönyv alapján többek között már évekkel ezelőtt megkezdődött az egészségügy halálra ítélése.

2004-ben mentettem el a következő hírt:



*********************

Milliárdok zárolva - Az egészségügyi intézmények költségvetéséből

"kozmetikázik" a kormány?


Több milliárd forintot zárolt december végéig az Egészségügyi Minisztérium az egészségügyi intézmények költségvetéséből. Intézményenként ez százmilliós tételt jelent, de van, ahol egymilliárd forintot is zárolni kell. Az érintettek között szerepel több kórház, a mentőszolgálat, a vérellátó, és az ÁNTSZ.


********************


Meglehet, ez a ,,kozmetikázás" volt a halálos ítélet.

Hol tartunk ma? Ágyszámok, mentősök csökkentése követte, majd mára a kórházakat is szétkapkodták a több milliós berendezésekkel együtt, több száz orvosi személyzetet szélnek eresztve. S hogy a gyakorlatban milyen káosz uralkodik a rendelőkben, kórházakban a betegek rovására, hogy hányan halhatnak bele, arról nem szól a fáma.

Legfontosabb a volumen-korlát betartása! Kit érdekel, hogy a mentősök jóformán azt sem tudják, hogy hova vigyék a beteget, a kórházak nincsenek tisztában, hogy fogadhatják-e a beteget, várólistán a több ezer beteg, az emberek többnyire azt sem tudják hova tartoznak, hova mehetnek, a rendelőkben pedig gyógyítás helyett adminisztráció folyik! Előbb 50 kérdésre kell válaszolni, utána kérdezik meg, hogy mi baja.

Lényeg az, hogy telik az új kormánynegyedre, a hülyeség propagálására 1,7 milliárd, a rendőrség is kapott 5,5 milliárdot felfegyverkezésre a hatalom megvédésére, no meg legfőképpen, hogy a ,,zavargásokat" 60 napig 5 millióért vizsgálgatta a ,,szakértői munka"-csoport Ádámtól Éváig (Gyurcsány(i) is jelen volt). Ja? S következésképpen saját megjutalmazásukra is bőven tellett, hogy ki ne felejtsem.

No és ami a következő lényeg, már a kertek alatt sorakoznak a hiénák, vagyis a több biztosítós rendszer megszállottjai. Hiába nem váltotta ki a hozzáfûzött reményeket külföldön, itt azért ennek ellenére erőszakoskodnak rajta. Természetesen a kapzsiság a hajtóerő, nem pedig a biztosított érdeke, melyről már megtapasztalhattuk, hogy éppen nem arról szól sohasem, amire kellene.

Mostanában rájár a rúd a rendőrökre. Sorban derülnek ki olyan dolgok, amelyek nem igazán támasztják alá a ,,Szolgálunk és védünk" szlogenjüket. Gyurcsány(i) kijelentette, hogy ,,valami" elveszett. No igen! Október 23-tól a közbizalom. Egyértelmû, hogy a társadalmi megbecsülés elveszítését kinek lehet megköszönni!

Emberi tulajdonság, hogy ha többször előfordul annál a szervnél, amely az emberek védelmét hivatott szolgálni az ellenkezője fordul elő, hajlamos az ember általánosítani. Amikor úgy a ,,fejétől" csúfot ûznek az emberi értékekből, etikátlan dolgokból pedig erényeket kovácsolnak, úgy nem lehet csodálkozni, ha az arra hajlamosak ott ,,lejjebb" visszaélnek beosztásukkal. Örök érvényû, hogy fejétől büdösödik a hal, ezáltal egyes részei is rohadásnak indulnak.

Tény és való, hogy a rendőrség hiába kapott 5,5 milliárdot a kormánytól, kiderülhetett, hogy a beosztottakat nem kényeztették el fizetésemeléssel, máskülönben nem került volna sor visszaélésekre.

A bizalmat, elvesztése után igen nehéz visszaszerezni. Talán több éves bizonyítás is szükséges ahhoz, hogy az emberek újból bízzanak, és fenntartás nélkül meg merjenek állni ártatlannak látszó igazoltatás alkalmával.


(TKE)


[Forrás: Kovács Erzsébet]

http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=22&HirID=21274
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"És egy legyen a pásztor. Növe
  2007-05-25 22:43:41, péntek
 
 
"És egy legyen a pásztor. Növelj pásztorbotot, virágzó rózsafából".
(Radnóti Miklós "Bujdosó Imája" c. verséből)

Elnök Úr! Tisztelt Kongresszus! Jelenlévő Küldöttek!

Egy rendkívül terhes, Nemzetünkre veszélyes és kártékony időszak felénél sem tartunk. S még mesze vagyunk attól, hogy akár csak az alagút végén beszüremkedő kicsi fényt megpillanthassuk. Sőt, azt veszem észre, a kormány nem a fényt, a kiutat keresi, hanem azon igyekszik, hogy a régi elemekkel berendezett "elvarázsolt kastély", vagy "szellemvasút" letűnt figuráit, egykor élő bútordarabjait keltse ismét életre. Mára a szándék nem kevesebb: megszerezni a "kastélyt" magát is! A polgári áldozatok nem érdekesek, azokat pótolják máshonnan. Számomra, 3 gyermekes családapa számára, ebből az következik: mielőbb tenni kell valamit, ami megállítja ezt a "nemzetromboló" letűnt kor újraéledező folyamatát.

És legyen Pásztor! Nem tehetünk úgy, hogy látszatcselekvéssel imitáljuk, mutatjuk, hogy tesszük a dolgunkat, s közben megúszni szeretnénk az egészet úgy, hogy a végén győztesnek kiálthassuk ki magunkat. Nem "Ej, ráérünk arra még" emberekre van szükség!

"Ha soha nem állsz ki semmiért, előbb-utóbb mindent elveszítesz"! (Orbán Viktor)

Az idézet meghatározott és eldöntött számomra egy sor fontos kérdést. Meghatározta létem szerepét, Nemzetem és Családom iránt érzett felelősségemet, a Hitemet, a Szövetséghez való tartozásomat, az Értékek mellett való kiállásomat. De a dicséret és számonkérés feladatát is meghatározta, és rám bízta.

Elnök Úr! Tisztelt Kongresszus!

A felhívás ma égetően élővé és elevenné kell, hogy váljon számunkra! A fenti idézetet tartottam szem előtt akkor is, amikor az őszödi beszéd, sokakkal együtt, engem is kiparancsolt Debrecen főterére. Itt a tüntetéseket, valamint félpályás útlezárásokat, kulturális és hagyományőrző rendezvényeket, koncertet szerveztem 182 napig. De akkor is szem előtt tartottam, amikor megakadályoztam az MSZP debreceni székházának a megtámadását. S nem felejtkeztem el róla akkor sem, amikor a napokban a "könnyű drogot" legalizálni készülők rendezvényét meglátogattam egy ásóval Debrecenben, s nem engedtük, hogy ott beszennyezzék a városunkat, a mi Templomunkat.

Természetesen az ásó egy jó gazda kezében szerszám, amellyel a "gazt" jól és hathatósan lehet irtani!

Nekem azt a Fideszt juttatta eszembe, amely tele volt ötletekkel, bátorsággal, kurázsival. Ma is az a Fidesz kell, amely a fenti idézetnek eleget tud tenni, azt be tudja tölteni! Az a Fidesz kell, amely még a kordont is képes volt elbontani.

Ma is az a Fidesz kell, amely nem elhatárolódik, nem magyarázkodik, hanem bátran cselekszik. Olyan Fidesz-re van szükség, amely ebben a rendkívüli helyzetben határozottan és céltudatosan áll ki, emeli fel szavát a velejéig romlott operett országban!

A tisztújító kongresszusnak most, "rendkívüli jelentéssel bíró", és a jövőt meghatározó személyi és kármentésre irányuló döntéseket kell hoznia, s azok ismeretében meg kell alapozni egy előrehozott választás kikényszerítését.

Számomra ma Magyarországon erre csak Orbán Viktor elnök úr alkalmas továbbra is! Őt javaslom a Fidesz elnökének.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Küldte Ágoston Tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglepetés-miniszter
  2007-05-25 22:42:35, péntek
 
  Meglepetés-miniszter
2007. május 25. 08:36

A váratlan jelölt, Takács Albert jövőbeli ténykedésétől azt várja a miniszterelnök, hogy a rend és a szabadság "kéz a kézben járjon". Ha visszafelé olvassuk ezt az óhajt, azt jelenti: Gyurcsány Ferenc elismeri, hogy irányítása alatt mindeddig nem volt se rend, se szabadság. A Magyar Hírlap publicisztikája.

Kádereit, akik a rendfogyatkozás és a szabadsághiány feltételeit megteremtették és folyamatosan fenntartották, lényegében érdemeik elismerése mellett most nyugdíjba bocsátja. Gergényi Péter például az október 23-i rendőrattak, békés civilek lerohanása után kitüntetve és tábornokként vonulhatott el. Holott mindazért, amit az ország szemébe hazudozva cinizmusban bemutatott, járna a lefokozás. Úgyis rég láttunk már sima rendőrt. Illetve ha ilyen egy magyar tábornok, akkor nem csoda, ha a százados meg olyan, amilyen a Széna téri lopós helyszínelő volt.

Takács Albert, a leendő igazságügyi és rendészeti miniszter érintett ebben az ügyben. Annak ellenére is, hogy a tárca vezetését várhatóan csak június 1-jén kezdi meg. "Miniszterjelölt úr", alias Takács, eddig ugyanis az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyetteseként óvta állampolgári és emberi jogainkat. Pattannia kellett volna mindazok után, amik itt az elmúlt időkben történtek: miniszterelnöki hazudozás, rendőrparancsnoki hazudozás, állam- és honpolgári jogok, valamint nemzeti jelképek lábbal tiprása... Helyettes ombudsman úrnak hivatalból el kellett volna járnia ezekben az ügyekben. Még akár sajtónyilatkozatokat is kellett volna tennie. Megkockáztatjuk, hogy magánemberként is illett volna felháborodnia. Helyettes ombudsman úr azonban hallgatott a jogsértésekről. Az Országgyűlésnek benyújtott jelentésében alig tett említést azokról a hatósági visszaélésekről, amelyeket a jogvédő szervezetek is megállapítottak.

A hallgatás, a maffia kifejezésével élve, az omerta meghozta gyümölcsét: helyettes ombudsman úr növekszik, mint eső után a gomba. Miniszterjelölt úr lett belőle, s hamarosan miniszterként tisztelik övéi - bár egyes hírek szerint közülük se mindenki. Az MSZP-frakcióban is vannak, akik Takács Albertet alkalmatlannak tartják a rendészeti miniszter posztjára, és eddigi teljesítményét látva az a véleményük, hogy a lezüllesztett rendőrséget nem tudja rendbe tenni.

Egyelőre azonban nincs gond: Takács Albert jelöltként szabadon ígérget - konkrétumok említése nélkül. A hívószavakat betanulta: rend, szabadság, biztonság és bizalom. Ebben egyetértünk, valóban ezt kellene megteremteni. De hogyan lesz képes erre az az ember, akinek programja erre nem is lehet, hiszen őt magát is meglepte, hogy a miniszterelnök őt választotta.

Magyar Hírlap
fidesz.hu

*** ***********

DEPORT-'56 Közlemény

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) úgy véli, hogy Takács Albert, leendő igazságügyi és rendészeti miniszterre szinte megoldhatatlan feladatok várnak Nem véletlen, hogy feloldhatatlan ellentét van a kormány jelenlegi álláspontja és a világ legnagyobb tekintélyű emberjogi szervezetének, az Amnesty Internationalnak Magyarországot súlyosan elmarasztaló éves jelentése között, különösen, ami a rendőri túlkapásokat illeti.

Egyfelől ugyanis, a miniszterelnöki elvárás szerint a leendő miniszter "legyen kétszeresen kemény a rendőri bűnözéssel szemben", másfelől viszont legyen lojális ahhoz a kormányzati állásponthoz, amely a brutális rendőrségi tömegoszlatásokat továbbra is "jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak" tartja.

Takács Albert óriásit téved, ha azt hiszi, hogy a tömegoszlatáskor, álcázva elkövetett - vagyis előzetesen felülről jóváhagyott - bűncselekmények elválaszthatók az autósok sarcolásától, a rendőrségi lopástól, a nemi erőszaktól. Mindezek egy tőről fakadnak. Éppen ezért fogalmazódnak meg erős kételyek meghirdetett programját illetően, miszerint tevékenységét a "rend, a szabadság, a biztonság és a bizalom" jellemzi majd.

A DEPORT-'56 szerint nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen helyzetben miniszteri pozíciót vállaljon, hiszen egész eddigi pályafutását, karrierjét teszi kockára. Itt olyan alapvető változásra - többek között személyi változásra - lenne szükség, amelyek egy szakminiszter hatáskörén túlmutatnak.

A DEPORT-'56 kíváncsian várja, hogy Takács Albert mit tud kezdeni Gyurcsány Ferenc nagy találmányával, a "jogszerű, szakszerű és arányos" rendőrségi bűncselekményekkel.

Budapest, 2007. május 25.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszaállítják a Trianon előtt
  2007-05-25 22:41:39, péntek
 
  Visszaállítják a Trianon előtti utakat...
2007-05-24 15:07. ÁrpádHír

Jövőre elkezdik a trianoni határok lebontását - "januárban már aszfaltozhatnak"

Határszakaszonként ötven-hatvan ponton is helyreállhatnak a trianoni döntéssel mesterségesen megszakított közlekedési kapcsolatok Magyarország határ menti megyéi és a környező térségek között. Idehaza már kész tervek vannak a fejlesztésekre, uniós forrásokból pénz is lesz, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikai ügyek főosztályának vezetője szerint az útépítések jövőre elindulhatnak. Európai uniós forrásokból épülhetnek újjá azok a közlekedési kapcsolatok, amelyeket még a trianoni döntés után számoltak fel Magyarország és a szomszédos államok között. Az 1920. június 4-én aláírt békeszerződés nyomán rengeteg utat, vasutat vágtak ketté csak azért, mert keresztezték az újonnan meghúzott határokat.

A Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikai ügyek főosztályán most az előző években már elkészült tervek realizálását kívánják elindítani az egykori kapcsolatok helyreállítására. A program keretében határszakaszonként ötven-hatvan helyen nyílhatnak meg az egykor már létezett közlekedési utak. Alapvetően a mai határok két oldalán fekvő településeket összekötő közutak hiányzó szakaszainak újjáépítéséről van szó, de lehetőség lesz néhány vasútvonal megnyitására is, ezenkívül szerepel a tervekben kerékpárutak építése, valamint kompjáratok indítása is határfolyó szakaszokon. Kiemelt jelentősége lehet a Rijeka-Constanta vasútvonal újraindításának - ebből jelenleg idehaza egy hat kilométeres szakasz hiányzik, ha ez elkészül, jelentősen nőnek a dél-alföldi régió logisztikai lehetőségei.

Jövőre indul "Végre ismét megnyílhatnak azok a kapcsolódási pontok, amelyeket a XX. századi nemzetállami autarkia jegyében szüntettek meg" - mondta lapunknak Törzsök Erika. A MEH nemzetpolitikai ügyek főosztályának vezetője szerint először Szlovákia és Ausztria, majd Románia felé indulna meg a munka. A schengeni övezet kiterjesztésével ugyanis az országok között megszűnik a határőrizet januártól. Törzsök Erika szerint "akár január 2-tól elkezdődhet az aszfaltozás" Szlovákia és Ausztria esetében, de a többi érintett országra vonatkozó tervek is készen vannak már. A magyar Nemzeti Fejlesztési Tervben kiemelt helyen szerepelnek ezek a beruházások, a legfontosabb most az, hogy az érintett államok összehangolják elképzeléseiket. Ukrajna és Szerbia esetében a határ menti együttműködési programok kínálnak fejlesztési forrást: előbbi 50 millió, utóbbi 68,6 millió eurós büdzsével rendelkezik.

Főleg keleten lesz jelentősége Magyarországon Komárom és Esztergom példája mutatja a legjobban, hogy mekkora szerepe van egy-egy térség, település fejlődésében, ha javul a közlekedési infrastruktúra - mondta lapunknak Tiner Tibor, az MTA Földrajztudományi Kutatóintézetének Munkatársa. A regionális földrajzzal, nagyberuházások telephelyválasztásával foglalkozó szakember szerint a romániai útépítési program miatt a keleti határszéleken különösen nagy jelentősége lesz, ha helyreállítják a korábbi kapcsolódási pontokat. A szakember szerint a szlovákiai magyarság szempontjából hátrányos, hogy az országba tervezett kelet-nyugat irányú autópálya elkerüli a magyarlakta területeket. Így a Magyarország felé javuló közlekedési lehetőségek elsősorban a határ innenső oldalán jelentkező munkaerőhiányt enyhíthetik. A Rijeka-Constanta vasútvonallal kapcsolatban azt mondta a szakember, szerinte annak kevesebb gazdasági jelentősége lesz, hiszen a kereskedelem a térségben alapvetően északnyugat-délkeleti irányú.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éleződő koalíciós ellentét
  2007-05-25 22:40:53, péntek
 
  Éleződő koalíciós ellentét
Az új vagyontörvény szerint az állami intézmények bérleti díjat fizetnének
2007. május 25. 0:05 Dékány Lóránt

Az állami vagyon kapcsán több ízben merült már fel koalíciós ellentét a kormányon belül. Az újra felerősödni látszó viszály ékes bizonyítéka, hogy a szocialista frakció nagy aránnyal leszavazta a Pénzügyminisztérium által kezdeményezett, a tervezet sürgősségi tárgyalásáról szóló javaslatot. Az elfogadást a költségvetési szervek sem siettetnék, mivel a tervezet szerint - példátlan módon - bérleti díjat kell fizetniük az államnak.

Nem sürgős a vagyongazdálkodási törvény elfogadása az MSZP parlamenti frakciója szerint - mondta el lapunknak Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szocialista alelnöke. Hozzátette, a beadványt még alaposan át kell gondolni. Kitért arra is, hogy a létrejövő új vagyongazdálkodási szervezetről, a Nemzeti Vagyonkezelőről (NVK) még egyeztetni kell, csakúgy, mint a tartós állami tulajdonban maradó cégekről. Utóbbinál Podolák három kérdéses vállalatról beszélt, nem nevezve meg azokat. Ugyanakkor tudni lehet, hogy a képviselő az előző ciklusban az egyik kezdeményezője volt a Magyar Posta Zrt., a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. tartós állami tulajdonba vételének, amin változtatna a mostani jogszabály. A politikus ezenkívül a tervezetben kevésnek tartja a kincstárra vonatkozó információkat is. - A szocialista frakció nem a törvény mondanivalójával, szellemével megy szembe, csupán nagyobb lélegzetvételnyi időt tart szükségesnek - hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

Valamennyi parlamenti párt elutasította hétfőn a törvénytervezet sürgősségi tárgyalására vonatkozó javaslatot. Mindössze tíz kormánypárti politikus voksolt az elfogadásra - köztük az indítványozó pénzügyminiszter, Veres János. Az MSZP-s honatyák közül viszont 130-an a nem gombot nyomták le, beleértve Hiller István, Kiss Péter és Lamperth Mónika minisztereket is. Az érdekesség ebben csupán annyi, hogy az az előírás vonatkozik a kormány tagjaira, amely szerint azok a kormánytól érkezett beadványokra igennel kötelesek szavazni.

Először szeptemberben alakult ki vita az SZDSZ és az MSZP között az állami vagyonról. Akkor a liberális párt többször szorgalmazta például a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Villamos Művek és a Magyar Posta eladását, a szocialisták viszont ezek megtartása mellett álltak ki. Meglepő fordulat történt egy hete, amikor az új törvénytervezetet elfogadta a kormány, és aszerint mégis privatizálhatóvá vált a Szerencsejáték Zrt., valamint az MVM és a posta 25 százalékos állami tulajdonának értékesítése is szerepel a dokumentumban. Podolák György korábban erre úgy reagált, hogy a Magyar Posta értékesítése 2012-ig nem kerülhet szóba, az MVM negyede pedig legfeljebb tőzsdén értékesíthető.

A vagyongazdálkodási törvénytervezetben a tartós állami tulajdonban maradó hányadok, valamint az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő összevonása mellett az is szerepel, hogy ezentúl a költségvetési szervezeteknek is bérleti díjat kell fizetniük az államnak. Ennek okáról lapzártáig nem kaptunk magyarázatot a pénzügyi tárcától. "Állami tulajdonban lévő ingatlant központi költségvetési szerv is csak az általános piaci feltételek szerint, (...) megfelelő ellenérték kikötésével kaphat bármely jogcímen használatba" - áll a beadványban, amit a parlament legkorábban június 4-én tárgyalhat, a zárószavazás pedig június 25-én lesz.

(Magyar Nemzet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha összefognánk mind, mi magya
  2007-05-25 22:36:46, péntek
 
  Király Ilona:
Ha összefognánk mind, mi magyarok

Ha összefognánk mind, mi magyarok...
Ha összeadnánk minden tehetséget...
Felcsendülne, mint fenséges karének
a magyar tettek hosi himnusza!
- Igen, úgy szólna, mint a kórusének;
félreszorulna az egyéni érdek,
és viszálykodás nem lenne soha!

Ha az irigységet le tudnánk vetni;
honfitársunkkal jót akarnánk tenni,
nem gáncsolnánk el egymás lépteit.
Ha kicsit is, de minden ember tenne
a magyarságért; - nem százszor szebb lenne?

Van hazafi, ki ebben kétkedik?
Ha összefognánk mind, mi magyarok!
Ha büszkék lennénk még a magyar névre...
Ha összetartás lenne köztünk végre,
nem folyton ostoba civakodás.

Ha segítené - nem pedig lenézné -
egy a másikát; - testvérként szeretné,
s nem lenne beképzelt hivalkodás...
Ha a tehetséget mind összeadnánk,
egymás javára fordítani vágynánk,
úgy alkotnánk csak igazán nagyot!

Bo tehetséggel van népünk megáldva;
példát nyújthatnánk szerte a világba,
- ha összefognánk mind, mi magyarok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Orbán csak szövegel
  2007-05-25 22:36:02, péntek
 
  Gyurcsány: Orbán csak szövegel
2007. május 24. FigyelőNet, MTI

Orbán Viktornak nincs programja - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön az ATV Friderikusz Most című műsorában. A miniszterelnök kijelentette a legjobbnak kell lenni az MSZP elnökének.

Az ellenzék vezérének politikájában egyetlenegy elem van: Orbán Viktor elnök akar lenni, Gyurcsány Ferenc mondjon le - fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, Orbán Viktor közvélemény-kutatásokat ünnepel, ami három évvel a választás előtt gyermekded dolog. Az országnak programot kell adni, de az nincs, csak szövegelés - tette hozzá az MSZP elnöke, az ellenzéki pártvezető Fidesz-kongresszuson mondott beszédére utalva.

Orbán bárgyú küzdelmet folytat

Gyurcsány Ferenc megjegyezte: kormánya tisztességes politikát folytat, Orbán Viktor pedig "bárgyú kommunikációs küzdelembe fogott ezzel a plebejus szöveggel". A kormányfő a Fidesz elnökének a privilégiumok letöréséről és a plebejus politika szükségességéről elhangzott szavaira célozva kitért arra, hogy az ellenzéki politikusnak nincs javaslata a kiváltságok megszüntetésére.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor egy interjúban az előrehozott választások lehetőségéről beszélt, Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz elnöke már azt is jövendölte, hogy összedől a kormány, adott ultimátumot a kormánynak, és idén tavaszra megélhetési válságot jósolt.

Nem a legjobb időszaka az országnak

A miniszterelnök a műsorban beszélt arról is, hogy Magyarországnak nem a mostani a legjobb időszaka a rendszerváltás után. Hozzátette: ilyen durva politikai nyelv még nem volt Magyarországon, amikor a fizikai megsemmisítésre történő felhívás gyakorlattá vált. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor elmondta azt is: jár vásárolni, havonta moziba, esetenként sörözni a feleségével, de sehol sem érte atrocitás.

"Ma még nem kell attól félnem, hogy a hétköznapi viszonyokban ez a fajta durvaság lesz a jellemző, inkább türelmetlenség és csalódás van, de az emberek nem rosszak" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A legjobb és a legerősebb legyen az MSZP elnöke!

"Mindig a legjobb és a legerősebb legyen a Magyar Szocialista Párt elnöke. Ha van ma nálam jobb, alkalmasabb, az nehogy csöndben maradjon, induljon el, rángasson le onnan, ahol vagyok, mert az országnak is jobb, ha ő csinálja, ez normális" - mondta Gyurcsány Ferenc. Ugyanakkor megjegyezte azt is: a demokratikus politikusok előbb-utóbb nem miniszterelnökök, a saját politikájáért azonban megküzd, van hozzá ereje és támogatása. Miniszterelnök-jelölt az legyen, akivel a legnagyobb esélye van győzni a pártnak - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy kik ma a szocialisták legerősebb, legbefolyásosabb politikusai, a pártelnök-kormányfő Kiss Péter, Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szili Katalin nevét említette. Ehhez kapcsolódva azt is megjegyezte: valamennyiük alkalmas lehet arra, hogy Magyarországon a mainál komolyabb politikai szerephez jusson. Gyurcsány Ferenc szerint a felsorolt szocialista politikusok egyaránt abban érdekeltek, hogy a kormány sikeres legyen, és mindannyian jól "karakterizálják az MSZP sokszínűségét, belső kultúráját".

Nem lát szembejövetelt

Mindez annak kapcsán került szóba, vannak-e riválisai a miniszterelnöknek a pártban. A műsorvezető azt is felvetette, hogy az említett politikusok egyre inkább erősödnek az MSZP-n belül, és talán Gyurcsány Ferenc alternatíváján is gondolkodhatnak. A politikus a felvetésre úgy válaszolt, hogy jelenleg nincs alternatívaállítás a szocialista párton belül. Ezt onnan lehet tudni - folytatta -, hogy az MSZP olyan nyitott párt, amelyik értékel, mérlegel, gondolkodik.

Mennyire áll az MSZP ön mögött a reformok végigvitelében? - kérdezte a műsorvezető. Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: a keddi informális frakcióülésen senki sem volt, aki azt mondta volna, hogy más politikát kell folytatni. "Nem látok szembejövetelt" - fogalmazott a pártelnök-kormányfő.

Közbiztonsági stratégiára van szükség

A mostani események lendületet fognak adni a hosszú távú közbiztonsági stratégia kidolgozásának - közölte Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint ezt a munkát nem lehet tovább halogatni. Megjegyezte: a rendőrségi reform részeként az Országgyűlés előtt van a testület határőrséggel történő integrációjáról szóló javaslat.

A műsorvezető szerint amennyiben kiderül, hogy eredménytelen az a DNS-vizsgálat, amelyet a 21 éves lány ügyében végeznek, azt fogják mondani, hogy prejudikált a miniszterelnök. Erre reagálva Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem ténnyel, hanem váddal állunk szemben a kérdéses ügyben. Mint hozzáfűzte, minden nyilatkozatában azt mondta, hogy a probléma nem egy konkrét eseményről szól, hanem a rendőrséget érintő ügyek láncolatáról.

A miniszterelnök megismételte azt a korábbi kijelentését, hogy tavaly ősszel a rendőrség védte, most pedig megsértette a rendet.

Lesz kompromisszum biztosító-ügyben

A kormány előtt álló feladatok kapcsán szóba került az egészségügyi biztosítási rendszer kérdése is. Erről Gyurcsány Ferenc azt mondta: a koalíciós feleknek június végéig meg kell állapodniuk erről. Lesz kompromisszum a biztosítási rendszer tekintetében - emelte ki Gyurcsány Ferenc.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikola: "Óriási korrupcióhoz"
  2007-05-25 22:34:34, péntek
 
 
Mikola: "Óriási korrupcióhoz" vezetnek a várólisták
A mobiltelefonok tartják össze az ágazatot?
2007. május 24. 15:16 MNO

Az egyre hosszabb várólisták miatt már most kezd szétválni az egészségügy gazdag- és szegényellátásra - jelentette ki Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint ez a helyzet "óriási korrupciót" indított el az ágazatban.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint az egészségügyből történt pénzkivonás oda vezetett, hogy az intézményeknek elfogy a pénzük hónap közepére, és az OEP finanszírozási körébe tartozó beteget várólistára teszik, de megoperálják azt, aki fizetni tud.

Ez azt jelenti, hogy külön ellátás kezd formálódni a szegényeknek és a gazdagoknak, hiszen akinek van pénze, az meggyógyul, akinek nincs, az vagy be sem jut az intézményekbe vagy végtelenül hosszú várólistákra kerül - mondta Mikola István. Hozzátette: a folyamat tragikus és "nem merem azt mondani, hogy ez nem tudatosan történik".

A fideszes politikus az interneten elérhető várólisták közül kettőt emelt ki. Eszerint egy május 19-én csípő protézis beültetésére jelentkezett beteget 2008 első negyedévére jegyezték elő, míg egy gerincműtétre jelentkezett beteg 2010 második negyedévére kapott időpontot. Mikola hozzátette: ez a helyzet "óriási korrupciót" indított el az ágazatban.

Megjegyezte: nem csak a várólisták, hanem a beutalási rend ügyében is kaotikus a helyzet. "A mobiltelefonok tartják össze az ágazatot" - jellemezte a helyzetet a politikus, utalva arra, őt is sokan keresik meg nap mint nap, hogy segítsen elhelyezni betegeket ebbe vagy abba az intézménybe.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Fletonak!
  2007-05-25 22:32:47, péntek
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország

MINISZTERELNÖK ÚR!
ÖN SZERINT, MI NEM EURÓPÁBAN ÉLÜNK?

Mesélik. Emberek, hogy úton-útfélen igazoltatják őket rendőrök. No, meg a polgármesteri hivatalokba ÚJ rendvédelmi szerv van, akinek nem tetszik a képe, azt be sem engedik, de az igazoltatás a legkevesebb.

Amikor a határátkelőhelyeken már csak a személyi igazolványt kell felmutatni és szabadon át lehet menni egyik országból a másikba, akkor hazánkban, MINISZTERELNÖK ÚR, az ön rendőrei nem csupán kellemetlenségeket okoznak a polgároknak, hanem egyenesen zaklatásnak vannak kitéve az emberek az utakon és a polgármesteri hivatalokban.
Ön, MINISZTERELNÖK ÚR, szemfényvesztő. Megint becsapja a népet.
Ön, MINISZTERELNÖK ÚR, nem bünteti azoknak a rendőri szerveknek a fejeit, akik összeverték ősszel az embereket. Minden látszat ellenére nem büntet ön senkit az állományából, hanem úgy ÁTSZERVEZI a rendőrséget, amelynek következményeképpen most akar megvalósítani igazi rendőrállamot.

Ön szerint, MINISZTERELNÖK ÚR, MAGYARORSZÁG ÉS POLGÁRAI NEM TARTOZNAK EURÓPÁHOZ?

MINISZTERELNÖK ÚR! Miért zaklattatja a rendőri és rendvédelmi szervekkel a magyar népet? Azért, mert így akarja elkergettetni az embereket az országból?

MINISZTERELNÖK ÚR!
Hamarosan bemegyek a helyi polgármesteri hivatalba ügyeimet intézni.
MINISZTERELNÖK ÚR!
Hamarosan utazni is fogok.
MINISZTERELNÖK ÚR!
Ne merészeljenek zaklatni a rendőri és rendvédelmi szervei!
De ne csak engem ne zaklassanak az országban útjaim során, hanem senkit!

MINISZTERELNÖK ÚR! VONJA VISSZA AZ EMBEREK ZAKLATÁSÁRA KIRENDELT RENDŐRI ÉS RENDVÉDELMI CSAPATAIT!
UGYANIS, HA ELFELEJTETTE VOLNA: AZ EURÓPAI ÚNIÓ TAGÁLLAMAI KÖZÉ TARTOZIK MAGYARORSZÁG.
MINTHA HAZÁNKBAN DEMOKRATIKUS SZABÁLYOKNAK LENNE FONTOS ÉRVÉNYESÜLNI, ÉS NEM A RENDŐRI TERRORNAK, RENDVÉDELMI ZAKLATÁSOKNAK.

Komárom-Szőny, 2007. május 25..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb rejtély: búcsúlevelet ha
  2007-05-25 22:30:18, péntek
 
  Újabb rejtély: búcsúlevelet hagyott hátra Malina Hedvig öngyilkos feljelentője
2007. május 25. 10:09 hirszezo.hu

Búcsúlevelet is hagyott Malina Hedvig feljelentője, aki május 4-én öngyilkos lett -- írja az Új Szó szlovákiai magyar napilap pénteki száma.

Egyelőre nem tudni, mi volt a levélben. Juraj Kubla tavaly novemberben névtelenül tett feljelentést a rendőrségen. A hatóságok ez alapján vádindítványt terjesztettek elő a diáklány ellen hamis vallomástétel miatt.

"A Malina Hedviget feljelentő férfi kilétéről a hivatalos forrásokból eddig annyit lehetett tudni, hogy pozsonyi lakos, a beadványáról pedig azt, hogy profi munka, szakavatott, a büntetőjogban jártas ember írta, és rendkívül pontosan fogalmazott" - olvasható az Új Szóban.

A lap megjegyzi, hogy a május elején történt öngyilkosság akkor nem szerepelt a sajtónak kiadott szokásos rendőrségi naplóban, holott az ilyen eseteket általában közzéteszik. Rendőrségi tájékoztatás szerint Juraj Kubla a dél-szlovákiai, részben magyarok lakta Vágsellye Vágvecse nevű részében, háza pincéjében akasztotta fel magát, a felesége találta meg, akivel már régóta nem élt együtt.

"A rendőrség szerint minden kétséget kizáróan öngyilkosság történt, és nem látnak összefüggést a Malina Hedvig ellen tett feljelentéssel. A férfinak állítólag családi problémái voltak játékszenvedélye és alkoholizmusa miatt" - áll a szlovákiai magyar napilapban.

"A rendőrségen közölték velünk, hogy a kihallgatásra nem kerül sor, mivel az illető, akit ki kellett volna hallgatni, meghalt - mondta Roman Kvasnica, Hedvig védőügyvédje. "Meg kell tudni, valóban az a személy halt-e meg, aki feljelentést tett a rendőrségen, és elsősorban azt, miért halt meg."

A nyitrai rendőrkapitányságon csütörtökön ismét kihallgatták Malina Hedviget, akit állítása szerint megvertek Nyitrán, mert mobiltelefonján magyarul beszélt. A diáklány a rendőrségen tudta meg, hogy feljelentője már nem él. A lány ügyvédje kíséretében jelent meg, a vallomástételt elutasította. Egyikük sem árulta el a kihallgatás tárgyát, csak annyit közöltek, hogy nem a tavaly augusztus 25-i támadásról, hanem a későbbi fejleményekről volt szó. (Új Szó/FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.