Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Provokátorok a tüntetők ellen
  2007-06-18 23:54:54, hétfő
 
  Provokátorok a tüntetők ellen

http://gondola.hu/cikkek/54849


A magyar politikai rendszer mindennapos jelensége lett a szenvedélypolitizálás. Politikai indulataikba hevült nénik és bácsik csókdossák a miniszterelnök kezét. Ősz nénik ordítják, hogy veled vagyunk Ferike, s hogy nem baj, ha fizetni is kell, csak az a rohadt Orbán ne jöjjön vissza. E hétvége vonatkozó eseményei a következők.

A hiradások szerint néhány százan, a Népszabadság szerint háromszázan vettek részt a Rendszerváltó Fórum tüntetésén. A tüntetők a Hősök terén gyülekeztek, majd az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével a Bank utcán keresztül a Szabadság térre vonultak, ahol szónoklatok hangzottak el. Menet közben az Andrássy úton az egyik ház első emeletének ablakából egy ,,elégedetlen lakó" valamilyen folyadékot öntött a vonulókra.

A másik aktualitás, hogy Balogh József, Győr egykori polgármestere bekiabálásokkal zavarta meg a város a független Magyarország napja alkalmából rendezett megemlékezését, majd Simon Róbert Balázs fideszes alpolgármestert sértegette. A szocialista parlamenti képviselő a péntek délutáni koszorúzáson trágár kitételekkel bírálta a jobboldali politikust és az általa tartott megemlékezést. A rendezvény után is folytatódott a gyalázkodás, melynek során Balogh József a fideszes városvezetőt "szarházinak" titulálta. A szocialista politikus odakiáltotta Simon Róbert Balázsnak, aki éppen megkoszorúzni készült az emlékművet: "Le ne merd tenni a koszorúdat!"




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelgés a XX. század legnag
  2007-06-18 23:39:32, hétfő
 
  Tisztelgés a XX. század legnagyobb magyar politikusa előtt!


Horthy Miklós Magyarország kormányzója 1868. június 18-án született Kenderesen.

A Horthy Miklós Történelmi Társaság és Kenderes város Önkormányzata évről évre megemlékezik az eseményről.



Vasárnap, 2007. június 17-én a Horthy család kriptájánál elsőként Patrubány Miklós méltatta Magyarország kormányzóját. Az MVSZ elnöke elmondta: Horthy Miklós kormányzó személyében a XX. század kiemelkedően legjelentősebb magyar államférfiját tisztelhetjük. Az első világháborúban kimerült, a kommunista vérengzés által megtizedelt, a román megszállók által kifosztott, és a trianoni békeparanccsal kiszipolyozott, megcsonkított ország Horthy Miklós kormányzása idején, 18 év alatt Európa ötödik gazdasági hatalmává nőtt, pénze az egyik legstabilabb európai pénzzé vált, és diplomáciai úton visszaszerezte az elcsatolt területeinek egyharmadát, rajta az elcsatolt magyarok kétharmadával.

Az MVSZ elnöke kérte a Bogdán Péter polgármester vezette kenderesi önkormányzatot, hogy a 4-es főúton a város mindkét végén helyezzenek el nagyméretű tájékoztató pannót és tudassák az átutazókkal, hogy e városban született és itt nyugszik Horthy Miklós, aki 1920-1944 között Magyarország kormányzója volt. ,,Emeljék magasba Horthy Miklós kormányzó emlékét, és ő a magasba emeli majd Kenderes hűséges népét!" - mondta Patrubány Miklós.

Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke a kormányzó becsületességét, hazafiasságát, és hadvezéri erényeit méltatta.

Bogdán Péter polgármester a Horthy-ligetben levő gyönyörű hősi emlékműnél mondott beszédében a kormányzó életútját ismertette, kiemelve, hogy huszonnégy éves kormányzóságát nem használta családjának anyagi gyarapítására: 1920-ban a Horthy család vagyona 1700 katasztrális holdból ált, és ennyi maradt 1944-re is.

Zagyva Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke elmondta: reméli, hogy nem kell újabb tizennyolc évnek eltelnie, amíg Budapesten és az ország nagyvárosaiban Horthy Miklós kormányzóról sugárutakat, tereket neveznek el. Amikor ez megtörténik, akkor lesz Magyarországon rendszerváltás - mondta a HVIM elnöke.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder elhagyja a magyar parlame
  2007-06-18 23:23:29, hétfő
 
  Áder elhagyja a magyar parlamentet
2007. június 18., hétfő 15:02 InfoRádió / MTI

Áder János európai parlamenti képviselőjelöltként indul 2009-ben, de addig még a parlament alelnöke marad. A politikus döntését a képviselőcsoport zárt ülésén jelentette be.



Áder János hangsúlyozta: erről az elhatározásáról már korábban értesítette Orbán Viktor pártelnököt és Szájer Józsefet, a Fidesz EP-frakciójának vezetőjét, akik támogatták döntését.

Áder János elhatározását indokolva azt mondta: döntésében szerepet játszott a 2006-os választási vereség is.

Hozzátette: 2006 után azt látta, hogy a magyar belpolitika - legalábbis ebben a ciklusban - nem tartogat túl sok kihívást számára, így hosszas gondolkodás után, sok emberrel konzultálva úgy döntött, uniós színtéren folytatja, mert későbbi politikai pályafutása szempontjából az ott szerzett tudás, tapasztalat jól kamatoztatható.

Emlékeztetett arra, hogy eddig is sok területen dolgozott a Fideszben, 1988-ban először a párt szakértőjeként, 1990-től országgyűlési képviselőként, 1993-tól a Fidesz ügyvezető alelnökeként, majd 1998-tól házelnökként, 2002-től pedig frakcióvezetőként.

Arra a kérdésre, hogy a volt-e szerepe döntésében a személyi konfliktusoknak, Áder János azt mondta: az lenne a meglepő, ha az elmúlt 17 évben nem lettek volna viták vagy veszekedések a párt vezetői között.

Ez a mindennapi politikai döntéshozatal természetes része, de az is természetes, hogy ezek a viták nem a nagy nyilvánosság előtt zajlottak le - tette hozzá.

A politikus arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor próbálta-e marasztalni, úgy válaszolt: régóta ismerik egymást, és a pártelnök tudja, hogy nem szokott elhamarkodott döntéseket hozni, így nem próbálkozott eltéríteni ettől az elhatározástól.

Navracsics Tibor, a Fidesz újraválasztott frakcióvezetője a közölte: a képviselőcsoportja a zárt ülésen teljes körű tisztújítást tartott, a képviselők egyhangúan újraválasztották a frakcióvezetőt, valamint a párt által delegált parlamenti alelnököket.

Hanganyag: Németh Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóka János nekiment Szilvásyna
  2007-06-18 23:21:32, hétfő
 
 
El a kormányzati informatikától! - Kóka János nekiment Szilvásynak
Kóka külgazdaságért felelős biztosi posztot akar, államtitkárával az élén
2007. június 18. 13:20



MNO
Tudomásul vette az SZDSZ a kormányátalakítást, ám nem fogadja el, hogy a kormányfő bizalmasa, Szilvásy György kezébe kerüljön a kormányzati informatika. Mindezt Kóka János jelentette be hétfőn. Elmondta: külgazdaságért felelős kormánybiztost akarnak, a posztra Garamhegyi Ábelt, a gazdasági tárca államtitkárát javasolják. Mint kiderült, az SZDSZ Gyurcsány Ferenc ellenében inkább Draskovics Tibor javaslatát tartja elfogadhatónak az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatban. A kormány szóvivője jelezte: a miniszterlenök örül az SZDSZ kormányátalakításra adott válaszának.

A miniszterelnök örül annak, hogy az SZDSZ vezető testületei elfogadták a kormányátalakítás lényegi elemeit - reagált a kormányszóvivő Kóka János szavaira. Daróczi Dávid hozzátette: két dologról van szó, egyrészt a kabinet alapú kormányzásról, illetve arról, hogy elválik egymástól a politika centruma és végrehajtás felügyelete. Daróczi szerint Gyurcsány Ferenc "nyitott nagyvonalúsággal" fogadja a szabaddemokraták hétpontos javaslatcsomagját. A kormányszóvivő egyetértett azzal: a bürokratikus kiadások nem növekedhetnek. A kormány nyitott arra, hogy az SZDSZ vezetőivel tárgyaljon ezekről a liberális javaslatokról - tette hozzá.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt héten pénteken átalakította kormányát Gyurcsány Ferenc. Eszerint Kiss Péter, a szociális tárca eddigi vezetője váltja a kancellária élén Szilvásy Györgyöt, aki tárca nélküli miniszterként irányítja majd a polgári titkosszolgálatokat, emellett a tervek szerint keze alá tartozik majd a kormányzati informatika is. Ezt a törekvést vétózta meg a kisebbik koalíciós párt. Kisst Lamperth Mónika váltja, aki immár a harmadik tárcát ,,fogyasztja". Helyére Bajnai Gordon kerül, emellett tárca nélküli miniszter lesz Draskovics Tibor, Vadai Ágnes pedig Iváncsik Imre helyére lép a Honvédelmi Minisztérium államtitkári székében. Iváncsik a jövőben Szilvásy munkáját segíti majd. Elemzők szerint a kormányátalakítás nem tekinthető új kezdetnek, úgy látják, hogy a változtatásokkal még nem zárult le az átalakítás: nem személyek, hanem szerepek cseréje történt.
,,Nem fogadható el a kormányzati informatikai terület irányításának átadása a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter hatáskörébe" - hangoztatta Kóka János, aki úgy indokolt: a kormányzati informatikának civil szolgáltatásokról, a kormányzati szolgáltatások nyitottságáról, az információ szabadságáról kell szólnia. Hozzátette: a kormányzati informatika felügyeletét továbbra is a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH) közvetlenül alárendelt kormánybiztos révén kell ellátni.

Mint arról a Magyar Nemzet hétfői száma is beszámolt, az SZDSZ nem nézi jó szemmel, hogy Szilvásy lesz a titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, a kormányzati informatikával kapcsolatban pedig várható volt a párt vétója.

Kóka ugyanakor kijelentette: tudomásul veszik a miniszterelnök személyi döntéseit, aki szerint a változások szocialista vezetésű kormányzati intézményeket érintenek és az MSZP belső viszonyainak átrendezéseként értékelhetők.

Arra a kérdésre, hogy Szilvásy György elfogadható-e az SZDSZ számára, a pártelnök közölte: nem szólnak bele a szocialisták személyi döntéseibe. Mint mondta, tudomásul veszik a javasolt szerkezetátalakítást is, azzal, hogy annak a kormányzat hatékonyságának növelését és a reformok előmozdítását kell szolgálnia.

Horn Gábort is vonják be a kormányzati kabinet munkájába

Az SZDSZ támogatja a létrehozandó kormányzati kabinetet és a javasolt személyi összetételt, de azt kéri: a munkába vonják be a koordinációért felelős liberális államtitkárt, Horn Gábort. Kóka szerint ugyanis a kabinet célja, hogy a koalíciós pártok közötti politikai egyeztetés és a politikai mandátum kiadása egy nagy rendszerességgel ülésező, felső szintű politikai egyeztető fórum elé kerüljön.

Kóka kijelentette: a liberálisok szerint a fejlesztéspolitika irányítását változatlanul a fejlesztéspolitikai irányítótestületnek, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek kell ellátnia és meg kell őrizni az elnöki, alelnöki pozíciók változatlanságát. Erre a stratégia és a végrehajtás összehangolása érdekében van szükség, mivel a kormányfő bejelentése szerint a Bajnai Gordon irányítása alá kerülő önkormányzati és fejlesztési minisztérium látná el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felügyeletét, az Új Magyarország Fejlesztési Terv tervezését és végrehajtását, viszont a fejlesztéspolitika stratégiai irányításával megbízott államtitkárok a MeH államtitkárai.

Tíz plusz hét javaslat az SZDSZ-től

A miniszterelnökkel előzetesen konzultált a szabad demokraták álláspontjáról, javaslatairól, amelyekre a miniszterelnök nyitottnak mutatkozott, ezért bízik azok elfogadásában - jelentette ki az SZDSZ-elnök, majd hozzátette: a hétpontos javaslat, illetve a további reformirányokat összefoglaló tízpontos liberális elképzelés a koalíciós szerződés részleges módosításáról szól, így azokról együttesen kell tárgyalni a szocialistákkal. Arról is, hogy az SZDSZ egy külgazdaságért felelős kormánybiztos kinevezését szorgalmazza. Kérdésre válaszolva Kóka közölte: utóbbi posztra Garamhegyi Ábelt, a gazdasági tárca államtitkárát jelölik, a döntést a kormányfő hozza meg.

Az SZDSZ elnöke közölte: a kormánybiztos feladata a Magyarország nemzetközi gazdasági és energetikai kapcsolataival összefüggő feladatok koordinálása, valamint az országba irányuló befektetések elősegítése a gazdasági tárca szakpolitikai célkitűzései szerint. A kormánybiztos hivatalának működését a gazdasági minisztérium jelenlegi költségvetéséből és személyi állományából biztosítaná - fűzte hozzá Kóka. Kitért arra: az Európai Unió hamarosan kijelöl egy megbízottat a Nabucco-gázvezetékkel kapcsolatos tárgyalásokra, és Magyarországon is szükség van egy főtárgyalóra. Az SZDSZ-frakció és az ügyvivői testület által hétfőn elfogadott hét pont egyike rögzíti, hogy a változások nem növelhetik a kormányzati bürokráciát.

Kóka elveti Gyurcsány egészségbiztosítási javaslatát

Kóka János a tájékoztatón utalt arra is, hogy Gyurcsány Ferenc regionális egészségpénztárakra épülő javaslatával szemben a Draskovics Tibor vezette, a megszűnő Államreform bizottság tervezetét tartják elfogadhatónak. A Népszabadság információi szerint az eddig nyilvánosságra nem került elképzelés annyiban hasonlít Gyurcsány javaslatához, hogy 51-49 százalékban osztaná meg a piacot az állam és a magánszféra között. De a Draskovics-féle, szemben a miniszterelnök hét regionális hatókörű biztosítójával, öt országos szolgáltatásszervezőt engedne a piacra. A javaslat azonban idővel a nyereségérdekelt magánbiztosítók térnyerésének lehetőségét rejti magában, ami gyakorlatilag megegyezik az SZDSZ mostani elképzeléseivel.

(MTI, MNO, hirTV, Népszabadság)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jelen magyarországi politika
  2007-06-18 23:18:32, hétfő
 
  A jelen magyarországi politikai rendszer a politikatudomány tükrében


2006-2007: A magyarországi demokrácia oszlopos leomlása a modernkori alkotmányos diktatúrák konstellációja alatt
(A Független Újságírók Szövetsége nemzetközi információs műhelyének indító tanulmánya)

,,A modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." (Encyclopedia Britannica)

Tartalom

Bevezető
1. Mi teszi a demokráciát demokráciává?
2. A demokrácia főpillére: az alkotmány és az alkotmányosság
3. Mi teszi a diktatúrát diktatúrává?
4. Az új globális konstelláció: az ,,alkotmányos diktatúra" avagy az idők végezetéig tartó ,,szükséges" átmenet


5. Ami Magyarország politikai színpadán történik - 14 pontban
6. Az alkotmányosság romjai Magyarországon
7. A magyarországi demokrácia oszlopos leomlása
8. A megtévesztés és adathamisítás kormánya a demokrácia fogalmi tükrében
9. Választási hazugságok + politikai szabadságjogok elnyomása = zéró demokrácia
10. Az új konstelláció Magyarországon: az alkotmányos diktatúra (csak hazudni kell)
11. Az alkotmányos diktatúra hivatalos bejelentése Magyarországon
12. Az alkotmánnyal az égvilágon semmi baj nincs
13. Következtetés és előrejelzések
14. További kutatási és cselekvési irányvonalak
Referenciák és egyéb források
Függelék: a Magyar Köztársaság Alkotmánya - kiemelt részek


Letöltés PDF formátumban

http://www.fusz.hu/pdf/alkdik.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megváltás csak akkor, ha fizet
  2007-06-18 19:26:42, hétfő
 
  Megváltás csak akkor, ha fizetsz
szcientológia, a piacorientált vallás

Február 28-án indult be az ABLE Magyarország "Út a boldogsághoz" nevű programja. Ezt a szervezetet az utóbbi időben a viták kereszttüzében álló Szcientológiai E gyház hozta létre. Több cikk is megjelent a szcientológusokkal kapcsolatban, azonban ezek elfelejtették bemutatni magát a szcientológiát. Mi most erre teszünk kísérletet.

Mi is a szcientológia?

A szcientológia vallás. A Szcientológia Egyházat L. Ron Hubbard alapította 1954-ben, négy évvel a Dianetika (Dianetics: The Modern Science of Mental Health) című könyvének megjel enése után. Érdekes módon ahhoz, hogy valaki a szcientológia követője legyen, nem kell elhagynia eredeti vallását.

Dianetika és az engramok

A dianetika szerint lelki sérüléseinket "engramok" okozzák. Ezek az engramok a múltbeli (akár a születés előtti) traumatikus élmények hatására bevésőd& otilde; nyomok az emberi lélekben, megakadályozzák az embert a szabad cselekvésben, félelmet, undort és betegségeket okozhatnak. A szcientológia egyik célja az, hogy a hívő az en gramjaitól fokozatosan megszabaduljon és "tisztává" váljon. Egy "tisztának" elvileg nagyobb teherbírásúnak és intelligensebbnek kell lennie az átlagos embernél. A engramok mérésére a szcientológusok egy E-meter (electropsychometer) nevű szerkezetet használnak. Ez a gépezet a különböző lelkiállapotok fizikai megnyilvánulásait hivatott kimutatni.

A belépők gyakran töltenek ki egy Oxford Capacity Test-et. A 200 kérdéses tesztnek semmi köze sincs az angliai egyetemhez, viszont - állítólag - kiderülnek belőle az emberek gyenge pontjai. A kiderült gyengeségekre a szcientológia - ígérete szerint - megpróbál orvoslást találni.

A magasabb szintek

A tisztává válás után a következő cél a "thetánok" felszabadítása. A Ron Hubbard által a hatvanas években kidolgozott elmélet szerint, 75 millió &eac ute;vvel ezelőtt a Galaktikus Konföderációt egy Xenu nevű gonosz herceg uralta, aki a túlnépesedéstől szenvedő birodalom 76 bolygójának lakóit itt a Földön s emmisítette meg. Az áldozatok szellemét (ezek a thetánok) hidrogénbombákkal robbantotta fel a vulkánokban. Később ezeknek a thetánoknak 36 napon keresztül a jövőbeli f& ouml;ldi társadalmak képeit vetítették. Minden kultúra és vallás ezekből a hipnotikus élményekből táplálkozik.

Ezek a thetánok elvileg mindannyiunkban jelen vannak. Az ember rengetegszer újjászületik, és csak a benne lévő thetánok, a szellemi lények az állandóak. A thetánok aktivi zálásával szellemi szabadságunk nő. Az OT (Operating Thetan) szinteket Hubbard a hatvanas években dolgozta ki. Az eredetileg három lépcsősre tervezett kurzus most már nyolc lépcs ős és még további hét szint létezik, amit eddig nem hoztak nyivánosságra.

Módszerek

A szcientológia kizárólag Ron Hubbard (összesen félmillió oldalnyi) műveit követi, senki sem változtathat az ő doktrináin. A vallás története során tö ;bb olyan csoport jött létre, amelyek a szcientológia tanait követték, de nem ragaszkodtak Ron Hubbard személyéhez. Ezeket az egyház keményen üldözi. Több, mint 11 ezer bejegyzett v édjegyük van, ezeket csak a Vallási Technológiai Központ engedélyével lehet használni.

Az előrehaladás elméleti és auditáló vonalon történik. Az elméleti szint tizenkét lépcsőből áll. Minden egyes lépcső jogosít az annak m egfelelő szintű auditáló tevékenység gyakorlására. Az auditálás alatt a hívőnek a szcientológia magasabb szintjén lévő auditor irány&iacu te;tott kérdéseket tesz fel, ezek segítségével szabadul meg problémáitól. A kérdések nem az auditor sajátjai, hanem Ron Hubbard által előírtak. Az audit&aacu te;lás hatása annyira erős lehet, hogy sok hívő számolt be "auditálás-függésről". Léteznek még szaunázással, futással és vitaminkezel&eacu te;ssel egybekötött intenzív méregtelenítő kúrák. A hirtelen nagy mennyiségben adagolt vitaminok könnyen euforikus reakciót válthatnak ki.

Az egyház felépítése

A Szcientológia Egyház saját adatai szerint kb. 8 millió taggal rendelkezik, 107 országban működik 31 nyelven. Évente félmillió ember iratkozik be először egy kurzusra. 13 e zer alkalmazottuk van a több mint kétezer egyházközösségben és az azokhoz kapcsolódó szervezetekben (1994). A Dianetikát eddig 18 millió példányban adták el, de m& aacute;s források szerint ehhez nagyban hozzájárult az, hogy a szcientológusok felvásároltak és újra forgalomba hoztak példányokat.

Az egyház nagyon hasonlít egy hierarchikusan tagolt multinacionális céghez. Minden poszt betöltésére megvan az előírt szint a szcientológia területén folytatott tanulm&aacu te;nyokban. Ugyanakkor a felsőbb szintek anyagait annyira titkoskan kezelik, hogy az alsóbb szinteken lévők sem ismerhetik azokat.

Hat fajta egyházközösségtípus létezik. A legszervezetlenebbek a pionírok, akik az addig "feltáratlan" területeken dolgoznak, általában saját költségükön. A missziók már hivatalosan is be vannak jegyezve, tanfolyamokat és auditálást szerveznek. Az "Ötös Szintű Központokban" az OT5-ös szintig folyik az auditorképzés. A tovább tanulás az összesen négy, ún. Saint Hill szervezetben történik, ahol az OT6-os szintig lehet tanulni. A Flag szervezet, ami a szcientológia "szerzetesrendje", nagyban hasonlít egy félkatonai szerv ezetre; a tagoknak egyenruhájuk és álkatonai rangjuk van. Itt az OT7-es szintig biztosítják a képzést. A piramis csúcsán az egyház Clearwaterben (Florida) állomásozó ; Freewinds hajója áll, az OT8-as szintet csak itt lehet elsajátítani.

Szervezetenként kb. 300 poszt van, amit akár külön emberek is elláthatnak. A munkatársakat hét divizóba osztják. A divizókat titkárok fogják össze, akik egy ügyve zető igazgató alá tartoznak. Minden divizó feladatai pontosan meg vannak határozva egy-egy vaskos könyvben.

A Szcientológia Egyház több olyan csoportot alapított, amik kapcsolatban vannak az egyházzal, bár (kimondott) céljuk nem az új hívők toborzása. Ilyen szervezet többek k&ou ml;zött például a WISE, a szcientológus módszereket alkalmazó üzletemberek csoportja, az ABLE, ami a jobb életért és oktatásért hivatott küzdeni. 1969 óta minden o rszágban megalapítják az Állampolgári Bizottság Az Embrei Jogokért Alalpítványt, aminek a pszichiátria megreformálása a célja. Ezt a szervezetet az ENSZ 1986-ban hi vatalosan is elismerte. Az egyház szintén működtet bűn és drogrehabilitációs programokat. (Criminon és Narconon) Azok a szcientológusok, akik ezeknek a szervezeteknek valamelyikében dolgoznak, fizetésük egy részét tanfolyam-kreditekben is kérhetik, így olcsóbban iratkozhatnak be a szintjüknek megfelelő következő kurzusra.

Megváltási árfolyamok

A szcientológiában minden kurzusnak és auditálásnak meghatározott, országonként változó ára van. A nemzetközi menedzsmentrendszer fenntartása igen költs&eacut e;ges, ennélfogva a tisztává válás tucatnyi kurzusa akár több tízezer dollárba is kerülhet. Egy feljebblépés az OT szinteken szintén dollárezreket jelenthet. Az auditálás költsége elérheti az óránkénti ezer dollárt is. Sok szcientológus rendelkezik saját - akár több - E-meterrel, amiből a legújabb típus &aa cute;ra kb. 3000 ezer dollár. Tagdíjat viszont sehol sem szed az egyház, sem egyéni, sem állami támogatást nem fogad el. Ahol a szcientológia egyházként van bejegyezve, ott a befolyt &o uml;sszegek után nem kell adóznia.

Szcientológia Magyarországon

A szcientológia Magyarországon 1989 óta van jelen, Szcientológia Egyházként 1991 óta van bejegyezve. A Dianetikát 1990-ben adták ki először. 1993-ban nem kapták meg a k&e acute;rt állami támogatást (jelképes összegűt, az akkori "szektázgatás" alól való felmentés elismeréseként), azóta nem is kértek. Az országban 15 helyen van misszió, amik a fővárosinak vannak alárendelve. A budapesti központban kb. 80 ember dolgozik. 1994 óta működik az Állampolgári Bizottság Az Embrei Jo gokért Alalpítvány. A LITE nyelviskola szintén kapcsolatban van az egyházzal.

A szervezet önfenntartó, sőt, bevételeinek 10 százalékát a nemzetközi központba továbbítja. A bevétel 30 százalékából fizetik az alkalmazottakat. Saját bevallásuk szerint tizenötezer állandó tagjuk van. Hazánkban nincs még szakképzett oktatógárda, ezért a kurzusok csak az előkészítő szintig &eacut e;rhetőek el, átlagosan ötezer forintért. A méregtelenítő kúra ötvenezer forintba kerül. Az auditálás költsége óránként kb. ezer forint.

Sipos Ákos

Elte.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vissza kell fizetnünk az EU-na
  2007-06-18 19:25:44, hétfő
 
  Vissza kell fizetnünk az EU-nak az agrártámogatások egy részét?
20070618">Lánchíd Rádió, h, 2007-06-18 09:02

Elképzelhető, hogy az Európai Unió visszakéri

Magyarországtól az agrár- és vidékfejlesztési támogatások egy részét, mivel szakértők szerint a 2004-2005-ben érvényben lévő áfa-arányosítási szabálynak köszönhetően ebből a 40-50 milliárdnyi összegből költségvetési lyukakat tömött be a kormány.

Elképzelhető, hogy Magyarországnak vissza kell fizetnie egyes agrár-és vidékfejlesztési uniós támogatásokat, ha beigazolódik az Európai Bizottság szakértői szintű álláspontja a feltételezett túligénylésekről - értesült a Világgazdaság.

Úgy tudni, az egyik konkrét vitatott eset a Nemzeti Fejlesztési Terv Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programjához (AVOP) kötődik, amely 2004-2006-ban volt érvényben. Egyes szakértők szerint ugyanis a 2004-2005-ös időszakban bizonyos áfa-visszaigénylési tranzakcióknál túligénylések voltak. A probléma abból adódik, hogy ebben az időszakban Magyarországon egy úgynevezett áfa-arányosítási szabály volt érvényben.

Az akkor 25 százalékos áfa elvesztése jelentősen rontotta volna az igénylők fejlesztési pozícióit, ezért 2005-ben Magyarország módosította az AVOP szabályait. A változtatások értelmében a támogatásokat nem a pályázatokban szereplő nettó összeg, hanem az áfával növelt bruttó érték alapján lehetett igényelni. Így a piaci szereplők a beruházások áfatartalmára is uniós és nemzeti forrásokat kaphattak.

Az AVOP összesen 105 milliárd forint támogatást közvetített 2004-2006-ban, amelynek 75 százaléka uniós, 25 százaléka nemzeti forrás volt. Valószínűsíthető, hogy a sokat támadott hazai áfaszabály más agrártámogatást is érinthet. A magyar agrárgazdasági szereplők évi 300-310 milliárd forint nemzeti és uniós dotációt vehettek igénybe 2004-2005-ben.

Hazánk a 2004 május 1-jei uniós csatlakozás óta úgy járt el, hogy a lehívott közösségi agrártámogatások terhére számolta el az uniós támogatásra jutó, le nem vonható áfát. Vagyis a büdzsébe áramlott pénzek egy bizonyos hányada abból származott, hogy - állítják ágazati szakértők - a kormányzat a hazai szabály alapján az uniós rész után le nem vonható áfának megfelelő összeget agrártámogatásként igényelte Brüsszeltől, ám gyakorlatilag az a költségvetési lyukak betömésére szolgált. Most ezeket a pluszként lehívott összegeket veheti vissza az EU. Kalkulációk szerint milliárdos nagyságrendű tételről van szó.

A kabinet nem visszamenőleges hatállyal semmisítette meg a gondot okozó passzust - ami csakis fiskális megfontolásokkal magyarázható, hiszen visszamenőleges eltörlés esetén 40-50 milliárd forintnyi, korábban le nem vonható áfát késedelmi pótlékkal növelten kellett volna visszaadnia a gazdálkodó szervezeteknek, vállalkozóknak. Márpedig adótanácsadók szerint az Európai Bíróság döntésének megfelelően így kellett volna eljárnia. (Persze azóta közülük többen már konkrét lépéseket is tettek a pénz visszaszerzése érdekében.)

Az agrártárca persze biztos abban, hogy az uniós agrártámogatások felhasználása az áfaügyekben is szabályszerű volt. Gőgös Zoltán, a minisztérium államtitkára leszögezte: kizártnak tartja, Magyarországnak bármekkora összeget is vissza kellene fizetnie.
Ha ugyanakkor az EU törlesztést írna elő, Magyarország is a retorzióval sújtott EU-tagállamok csoportjába kerülne.
(vg.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új posztokat akar az SZDSZ
  2007-06-18 19:23:36, hétfő
 
  Új posztokat akar az SZDSZ
2007. június 18. FigyelőNet

Az SZDSZ tudomásul veszi a kabinetben történt átalakításokat, de nem fogadja el, hogy a kormányzati informatika irányítása a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterhez kerüljön - közölte Kóka János. A pártelnök ismertette a liberális frakció és ügyvivői testület hétpontos határozatát, melyről nem tudni, hogy az SZDSZ feltétele vagy csak javaslata.

Váratlanul ért bennünket a pénteken bejelentett kormányátalakítás, ezért csak most hétfőn tudunk érdemben reagálni - közölte Kóka János, az SZDSZ Ügyvivői Testülete és parlamenti frakciója rendkívüli, összevont ülése után.

Az SZDSZ hét pontból álló határozatot fogadott el, melyek értelmében tudomásul veszik a személyi döntéseket, mivel ezt az MSZP belső viszonyai átrendeződésének tekintik, ugyanakkor hatékonyabb működést várnak a struktúraátalakítástól. A liberálisok emellett azt várják, hogy a kormányzati kabinet munkájában Horn Gábor, a koordinációért felelős liberális államtitkár is részt vehessen.

Új kormánybiztost

A liberálisok szerint a kormányzati informatika irányítása nem kerülhet Szilvásy Györgyhöz, az inkább maradjon a Miniszterelnöki Hivatalnak közvetlenül alárendelt kormánybiztosnál. Kóka szerint ugyanis ambivalens lenne az, ha az informatika, mint az információ átadása épp a titokminiszterhez kerülne.

Az SZDSZ kívánságlistáján szerepel, hogy maradjon meg a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT), a fejlesztéspolitikát változatlanul a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség lássa el.

A kisebbik koalíciós párt Garmhegyi Ábel személyében egy külgazdaságért felelős kormánybiztost nevezne ki, akinek feladata Magyarország nemzetközi gazdasági és energetikai kapcsolataival összefüggő tevékenységének koordinálása, valamint az országba irányuló befektetések elősegítése lenne. A kormánybiztos költségeit a gazdasági minisztérium állná. Hetedik pontként egyébként azt is meghatározták, hogy az egész kormányátalakítás nem járhat költségnövekedéssel, illetve nem növelheti a kormányzati bürokráciát.

Feltétel vagy javaslat?

Arra az újságírói kérdésre, hogy az elhangzott pontok javaslatok vagy feltételek-e, Kóka János nem válaszolt határozottan. Mint mondja, reméli, hogy Gyurcsány elfogadja a hét pontot. A FigyelőNet információi szerint a rendkívüli ülésen nem hangzott el az, hogy feltételnek tekintik a hét pontos kívánságlistát. Mint egyik forrásunk fogalmazott, ha mégsem fogadja el ezt Gyurcsány Ferenc akkor az új helyzetet fog teremteni, és azt is meg kell vitatni.

Gyurcsány Ferenc nyitott nagyvonalúsággal fogadta az SZDSZ elképzeléseit - tolmácsolta a Pozsonyban, a V4-miniszterelnöki találkozón lévő kormányfő szavait Daróczi Dávid kormányszóvivő. Hazaérkezése után leülnek és megvitatják a javaslatokat - tette hozzá.

Kapcsolódó témák
Átalakul a kormány
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórházszövetség: eladósodott a
  2007-06-18 19:18:37, hétfő
 
  Kórházszövetség: eladósodott a kórházak nagy része
2007. június 18. 13:51 MNO

Eladósodott a kórházak nagy része. Ez a Kórházszövetség gyorsfelméréséből derült ki. A megkérdezett 88 intézményből 53-ról derült ki, hogy az utóbbi időben nagy tartozásokat halmozott fel. A szövetség figyelemfelhívó levelet írt Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, melyet elküldtek az egészségügyi miniszternek is.


Varga Ferenc, a szervezet elnöke elmondta, hogy már megkezdődtek az egyeztetések a szaktárcával a teljesítmény-volumenkorlát felülvizsgálatáról. A Kórházszövetség elnöke hozzátette, hogy átmeneti segítségnek tartják azt a 3 milliárd forint pluszforrást, amelyet Horváth Ágnes szakminiszter a múlt héten jelentett be.

(radio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pártoktól független, új poli
  2007-06-18 18:58:13, hétfő
 
  A pártoktól független, új politikai erő fegyvere a gondolkodási mód váltás

"A legnagyobb tábort azonban most is egy, a jelenlegi pártoktól független, új politikai erő tudhatná magáénak (37 százalék)."(1)

Tudjuk, hogy a közvélemény-kutató intézetek nem függetlenek, és azt is tudjuk, hogy - a médiával karöltve végzett - manipulatív agymosó szerepük jelentős (ld. parlamenti választások). Ezért az a tény, hogy az új politikai erő vizsgálata két hónap óta nyilvánosan is folyik, azt mutatja: a hatalom fokozza az erőfeszítéseit a pártoktól elforduló erők "mérhetővé tételére" és ezzel "mederbe terelésére".

Ha az új politikai erő a pártokat akarná támogatni, akkor a FIDESZ, az MSZP, az SZDSZ, az MDF, a KDNP, a MIÉP, a JOBBIK vagy a többi, kisebb párt táborát erősítené.

De nem ezt teszi. Tehát ez az erő elveti a pártrendszert.

A hatalom érdeke az, hogy szabályozottá és ellenőrizhetővé tegye ezt az erőt, ezért "hallgatag terelést" végez a látszat-bal vagy a látszat-jobb irányába (lehetőleg azonos mértékben, a megosztottság állandósítása érdekében), azzal a céllal, hogy a rendszerrel elégedetlen erő párttá (pártokká) szerveződve részévé váljon a pártrendszernek.

Ennek érdekében a hatalom megkeresi azokat az embereket, akik az új politikai erő vezéreinek tartják magukat, és erősíti pozíciójukat média-támogatással, "átirányított" szponzorok melléjük állításával. Mindössze egyetlen feladatot adnak nekik: fokozzák a gyűlöletkeltést, emeljenek falakat az elégedetlenek közé, és ezzel forgácsolják szét az új politikai erőt.

Vagyis a hatalom terrorisztikus(2) eszközeivel az új politikai erőre rá akarja kényszeríteni azt a gondolkodásmódot, amely a mai magyar élet szenvedhetetlen igáját okozta, mert az, hogy egyáltalán mérhető - sőt meghatározóként mérhető - ez a pártrendszertől elfordult erő, azt jelenti, hogy

a választók jelentős része
a jelenlegitől eltérő, más alapokon álló politikai rendszert akar a hatalomba juttatni, mint ami szenvedhetetlen igát rátette, vagyis
igényli a gondolkodási mód váltást.

Ezért - a jól bevált, de már nem hatékony módszerrel - igyekeznek kisajátítani és lényegét elhazudó értelmezéssel ellátni azt a fogalmat, amely kifejezi az új politikai erő tényleges erejét: a gondolkodási mód váltást. Április 29-e óta(3) egyre több politikus beszél "paradigmaváltásról", "új módszerről".

Az új politikai erő ösztönszerűen fordult ahhoz az eszméhez, ami a gondolkodási mód váltást jelenti, és ezzel olyan értékrendet állít vissza, amely leveszi róluk a szenvedhetetlen igát.

Az új politikai erő azokból az emberekből áll, akikben tetté vált a génjeikben hordozott szabadság-vágy, amit az az ősi hagyatékunk ad nekünk, amely a Szent Korona eszmében testesül meg, és amit az önmagunkban felismert Szent Korona Tagság vált erővé.

Azért, hogy a választók jelentős részét magában foglaló új politikai erő minden tagja az értelem és az érzelem egységeként végezze a Szent Korona Szolgálatot (ami annak a felismerésnek a következménye, hogy mindannyian a Szent Korona Tagjai vagyunk, az ezzel járó kötelezettségek és jogok összhangjában), a következőt kell tennünk:

1. A lelki-, szellemi- és anyagi nyomort ránk szabadító globalizmus minden gazdasági, politikai és katonai terhét - mint alapérdekeinkkel ellentétest - megszűntetjük.

Függőségünk okának és következményeinek igazság-feltárása - a megoldás egyidejű ismertetésével - alapvető feladata a Szent Korona minden tagjának.

Gyarmatbirodalmi függőségünktől megszabadulva a Szent Korona eszme jelenlegi történelmi időszakra vonatkozó irányelveit megfogalmazó Gondoskodó Magyarország(4) alapján elkészített Alaptörvényre alapulva tesszük gyakorlattá a gondolkodási mód váltást.

2. A 64 éve a diktatúra érdekeit képviselő rendszert kiszolgáló pártokkal, azok jelenlegi és volt vezetőivel, a kormányok jelenlegi és volt tagjaival, valamint egyéb haszonélvezőivel nem együttműködési, csak - nyilvános - vita-kapcsolatban állunk, mivel a nemzet jelenlegi vészhelyzetét a pártrendszert, mint eszközt felhasználva hozta létre a diktatúra.

3. Az egyetemes magyar nemzet érdekazonosságát kifejező Szent Korona Szolgálatot teljesítjük, aminek minden ember természetszerű tagja, ennek következtében nem oszlunk pártokra, szakszervezetekre, vagy civil szervezetekre, bizottságokra, és egyéb érdekmegosztó szervezetekre.

4. Ideológiai alapunkként azt a gondolkodási módot követjük, amely a Szabadság Alkotmányára, vagyis a Szent Korona eszmére épül.
5. Önigazgatási- és képviseleti rendszerként a Szent Korona Önigazgatási rendszerét alkalmazzuk, amelyben a területi és a társadalmi csoportok (és nem pártok) képviseletét az érintett választók által kiválasztott, a nemzet érdekeit Kétkamarás Országházban érvényesítő követek végzik, a választók folyamatos ellenőrzése (vagyis visszahívhatósági jogának gyakorlása) mellett.

6. Az államalkotó magyar nemzet mellett a hatalomgyakorlás természetes résztvevői a Szent Korona értékrendet elfogadó államalkotó nemzetek.

7. A szereteten alapuló egyistenhívő vallások egyesülésére törekszünk, amelynek alapja az ősi egyistenhiten alapuló szentistváni kereszténység-értelmezés.

Kelt Szegeden, 2007. június 17-én.

Halász József, a Szent Korona szolgálója
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.