Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A bennszülöttek leigázása - KG
  2007-09-27 22:49:22, csütörtök
 
  A bennszülöttek leigázása - KGB 45 pontja (A lakiteleki találkozó 20. évfordulóján)
2007-09-27. 18:23:14


A leigázás 45 alapelve, avagy hogyan bánjunk a bennszülöttekkel? (állampolgárokkal)...



Moszkva 2. 6. 1947. Szigorúan titkos!
K. AA/CC 113. utasítás NK/003/47/.

1. A nagykövetség épületeinek területén tilos a bennszülöttek soraiból általunk beszervezett informátorokat fogadni. Az ezekkel az emberekkel való találkozás egy erre kijelölt szolgálat szervezi, a találkozók kizárólag nyilvános helyeken történhetnek. Az információkat a nagykövetség veszi át különleges szolgálatunk közreműködése mellett.

2. Főként annak kell nagy figyelmet szentelni, hogy katonáink és a civil lakosság között semmiféle kapcsolat ne jöhessen létre. Megengedhetetlen, hogy tiszti kádereink a bennszülötteket azok lakásaiban látogassák, szintén megengedhetetlen egyszerű sorkatonák bennszülött nőkkel való érintkezése, megengedhetetlen katonáink és a bennszülött lakosság, katonaság közötti kapcsolatteremtés.

3. Meggyorsítani azon bennszülöttek likvidálását, akik Lengyelország Kommunista Pártjával, a lengyel Kommunista Ifjúsági Szövetséggel, a Hazai Hadsereggel, a parasztzászlóaljakkal és más társaságokkal és szervezetekkel állnak kapcsolatban, amelyek nem a mi kezdeményezésünk folytán keletkeztek. Ennek az ügynek az érdekében ki kell használni a fegyveres ellenzék jelenlétét.

4. Ügyelni kell arra, hogy minden fegyveres akcióban azok a katonák vegyenek részt, akik a Kosciuszko-hadseregbe /a Szovjetunió területén a Vörös Hadsereg oldalán harcoló lengyel Hadsereg ) való belépésük előtt országunk (a Szovjetunió) területén tartózkodtak, és elérni teljes megsemmisítésüket.

5. Meg kell gyorsítani az összes párt egy szervezetbe történő egyesítését, ügyelve arra, hogy minden kulcsszerep olyan embereknek jusson, akik a különleges osztályunk szolgálatába állnak.

6. Egyesíteni az összes ifjúsági szervezetet, és járási vezetőktől felfelé a vezető helyekre különleges szolgálatunk által jóváhagyott embereket kell helyezni. Még a végső egyesítés előtt likvidálni kell a cserkészmozgalom ismert vezetőit.

7. Megszervezni és figyelni arra, hogy a pártkongresszusok küldöttei által megválasztott funkcionáriusok az előttük álló teljes időszakra ne tarthassák meg mandátumukat. A küldöttek semmi esetre sem hívhatnak össze vállalatok közötti gyűléseket. Ha nincs más megoldás, és ha egy ilyen gyűlést mindenképpen össze kell hívni, el kell távolítani azokat az embereket, akik a koncepciók tervezésében és a követelések felerjesztésében aktivitást fejtenek ki. Minden elkövetkező kongresszusra új küldötteket kell válogatni, csakis olyanokat, akiket különleges szolgálatunk szemel ki.

8. Különös figyelmet kell szentelni a szervezési képességekkel rendelkező és népszerűségre esélyes egyéneknek. Az ilyen embereket be kell szervezni, amennyiben ellenállást tanúsítanak, nem engedni őket magasabb posztra.

9. Elintézni, hogy az állami alkalmazottak (a biztonsági szerveket és a bányaipart kivéve) alacsony fizetést kapjanak. Ez elsősorban az egészségügyet, a bíróságokat, a közművelődési szférát, valamint a vezető beosztásban dolgozókat érinti.

10. Minden kormányszervbe, valamint az üzemek többségébe különleges szolgálatunkkal együttműködő egyéneket kell beépíteni (a helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül.)

11. Különleges figyelmet kell szentelni annak, hogy a bennszülött sajtó ne közölje a hozzánk szállított áru mennyiségét és fajtáját. Úgyszintén nem szabad ezt üzletnek nevezni. Ügyelni kell arra is, hogy a sajtó kiemelten írjon a bennszülötteknek kiszállított áru mennyiségéről. Emellett meg kell említeni, hogy ez árucsere-forgalom keretén belül történik.

12. Nyomást kell gyakorolni a bennszülött hivatalokra, hogy azon személyek, akik földet, parcellát, telket szereznek, ne arról kapjanak papírt, hogy tulajdonosok lettek, hanem csak arról, hogy azt kiutalták.

13. A paraszti magángazdálkodással szemben olyan politikát kell folytatni, hogy a magángazdálkodás ráfizetésese legyen, esetleg minimális haszonnal járhasson. Ezután pedig el kell kezdeni a vidéken a kollektivizálását. Amennyiben nagyobb ellenállás keletkezik, csökkenteni kell a termelőeszközök
kiosztását és növelni az állami beszolgáltatási kötelezettségek kvótáit. Ha mindez nem vezetne eredményre, meg kell szervezni, hogy a mezőgazdaság ne tudja fedezni az ország élelmiszerellátását. A hiányzó mennyiséget behozatallal kelljen pótolni.

14. Mindent megtenni annak érdekében, hogy a határozatok és rendeletek- legyenek azok jogi, gazdasági, vagy szervezeti jellegűek-, megfelelően pontatlanok legyenek.

15. Mindent elkövetni annak érdekében, hogy az egyes ügyek tárgyalásával egyszerre több komisszió, hivatal és intézmény foglalkozzon, de egyikük sem hozhat határozatot, mielőtt a többiekkel nem konzultált (kivételt képeznek a bányaipart érintő ügyek).

16. Az üzemi önkormányzatok semmiféleképpen sem fejthetnek ki hatást az üzem tevékenységére, kizárólag a határozatok teljesítésén dolgozhatnak.

17. A szakszervezetek nem szegülhetnek ellent az igazgatóság utasításainak. A szakszervezeteket más feladatokkal kell elfoglalni, úgymint a vállalati üdültetések szervezése, a nyugdíj-és kölcsönkérelmek elbírálása, kulturális és szórakoztató programok, kirándulások szervezése, a hiánycikkek elosztásának megszervezése, a politikai vezetés határozatainak és nézeteinek az igazolása.

18. Meg kell szervezni, hogy csak azokat a dolgozókat és vezetőket léptessék elő, akik a rájuk bízott feladatokat példamutatóan végrehajtják, és akik nem hajlamosak azon problémák analizálására, amelyek túlérnek tevékenységük határain.

19. Azon bennszülöttek tevékenységéhez, akik párt-, állami és gazdasági funkciókat viselnek, olyan feltételeket kell kialakítani, hogy azok alkalmazottaik szemében kompromitálják őket, és lehetetlenné tegyék visszatérésüket eredeti környezetükbe.

20. A bennszülött tiszti káderekre csak ott bízható felelős pozíció, ahol már el vannak helyezve különleges szolgálatunk emberei.

21. Minden fegyveres akció és éleslövészet alatt a lőszer mennyiségét fegyverre való tekintett nélkül állandóan szigorúan ellenőrizni kell.

22. Megfigyelés alatt kell tartani minden tudományos kutatóintézetet és laboratóriumot.

23. Nagy figyelmet kell szentelni a feltalálóknak és újítóknak, valamint fejleszteni és támogatni tevékenységüket, de minden egyes találmányt következetesen fel kell jegyezni, a jelentés pedig a központba küldendő. Csak azon találmányok megvalósításához szabad hozzájárulni, melyek a bányaiparban hasznosíthatók, valamint azokat, melyek különleges utasításainkban vannak feltüntetve.

Nem valósíthatók meg azok a találmányok, amelyek a termelés növelését, ezzel párhuzamban pedig nyersanyagtermelés és nyersanyagbányászat visszaesését eredményeznék, vagy akadályoznák a határozatok teljesítését. Ha egy találmány már ismertté vált, meg kell szervezni annak külföldre való eladását. A találmány értékéről és leírásáról szóló dokumentumok közlése megengedhetetlen.

24. Az egyes szállítmányok pontosságában zavarokat kell előidézni (kivéve az NK 552-46 számú utasításban szereplő szállítmányokat).

25. Az üzemekben kezdeményezni kell a különböző problémafelvető és szakmai értekezletek összehívását, feljegyezni az ott elhangzott javaslatokat, észrevételeket és azok szerzőit.

26. Népszerűsíteni kell a dolgozókkal folytatott beszélgetéseket, melyek időszerű termelési témákkal foglalkoznak, valamint olyan beszélgetéseket, melyeken helyet kap a múlt és a helyi problémák bírálata. Nem szabad megengedni azonban a bírált jelenségek okainak megszüntetését.

27. A bennszülött vezetés nyilvános fellépései lehetnek nemzeti és történelmi színezetűek, de azok nem vezethetnek a nemzet egységéhez.

28. Figyelni kell arra, nehogy az újjáépítés alatt álló vagy az újonnan felépített városokban és lakótelepeken léteznek-e olyan vízvezetékrendszerek, melyek nincsenek rákötve a fő vízhálózati rendszerre. A régi, nem bekötött vízvezetékeket és az utcai kutakat szisztematikusan fel kell számolni.

29. Az ipari objektumok rekonstrukciója és építése során ügyelni kell arra, hogy az ipari hulladék azon folyókba legyen irányítva, melyek ivóvíztartalékként szolgálhatnak.

30. Az újjáépített városok és az új lakótelepek lakásaiban nem lehetnek többlethelyiségek, melyekben hosszabb időre háziállatokat lehetne tartani, vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jóminőségű áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami vállalatok hasonló termékei.

32. Elő kell idézni a hivatali adminisztráció minden szinten történő terebélyesedését. Megengedhető az adminisztratív szervek tevékenységének bírálata, de semmiképpen nem engedhető meg számbeli megfogyatkozásuk, és normális működésük sem.

33. Ügyelni kell minden gyártási tervre a bányaiparban, valamint a megfelelő instrukciókkal megjelölt vállalatokban. Meggátolni a belföldi piaci ellátást.

34. Különös figyelmet kell szentelni az egyházaknak. A kulturális-nevelő munkát úgy irányítani, hogy általános ellenszenv alakuljon ki ezen intézmények ellen. Figyelni és ellenőrizni az egyházi nyomdákat, levéltárakat, a prédikációkat, az énekeket, a vallásoktatás tartalmát, de még a temetési szertartásokat is.

35. Az alap-, illetve szakiskolákból, de különösen a közép- és főiskolákból el kell távolítani azokat a tanítókat, akik köztekintélynek és népszerűségnek örvendenek. Helyüket kinevezett emberekkel kell feltölteni. Megszüntetni a tantárgyak közötti különbségeket, korlátozni a forrásmunkák kiadását, és a középiskolákban beszüntetni a latin és ógörög nyelvet, az általános filozófia, a logika és a genetikai oktatását. A történelemoktatásban nem szabad megemlíteni, hogy melyik uralkodó szolgálta, vagy akarta szolgálni az ország javát, hanem rá kell mutatni a királyok zsarnokságára, és az elnyomott nép harcára. A szakiskolákban be kell vezetni a szűk specializációkat.

36. Inspirálni kell olyan állami művészeti és sportrendezvények megrendezését, amelyek a bennszülöttek harcát ünneplik a (az oroszokat kivéve, különösen a német) megszállókkal szemben, s melyek a szocializmusért vívott harcot hirdetik.

37. A helyi kiadványokban nem engedhető meg azon bennszülöttekről szóló művek megjelenése, akik a forradalomig és a második világháború alatt nálunk éltek.

38. Ha létrejön egy olyan jellegű szervezet, amelyik ugyan támogatná az országunkkal való szövetséget, de ugyanakkor szorgalmazná a hivatalos vezetés gazdasági tevékenységének ellenőrzését, azonnal be kell indítani ellene nacionalizmus és sovinizmus vádjával egy rágalomhadjáratot. Ezt a következőképpen kell csinálni: emlékhelyeink megszégyenítése, temetőink megrongálása, nemzetünk és kultúránk befeketítését hirdető, és a velünk kötött egyezmények értelmét kétségbe vonó röplapok kiadása. A propagandamunkába be kell vonni a bennszülötteket, és kihasználni a velünk szemben létező gyűlöletet.

39. Gondoskodni a hidak, utak és az összekötő-hálózat kiépítéséről, hogy egy szükséges katonai intervenció esetén gyorsan és minden oldalról elérhető legyen az ellenállás helyszíne vagy az ellenzéki erők összpontosításának helye.

40. Odafigyelni arra, hogy a politikai ellenzék képviselőit lecsukják. Megdolgozni azokat az ellenzékieket, akik a bennszülött lakosság tekintélyét élvezik. Az úgynevezett véletlen események során, mielőtt még betörnének a köztudatba, likvidálni vagy köztörvényes kihágás vádjával bezárni őket.

41. Meg kell gátolni a politikai perekben elítélt személyek rehabilitációját. Amennyiben ez a rehabilitáció elkerülhetetlen, csak azzal a feltétellel lehetséges ezt megtenni, hogy az eset bírói műhibának minősül, nem lesz perújrafelvétel, valamint a hibás ítéletet okozó (bírák, tanuk, vádlók és informátorok) nem lesznek beidézve.

42. Azokat a párt által kinevezett vezetőket, akik tevékenységükkel károkat okoztak, vagy az alkalmazottak elégedetlenségét idézték elő, ne állítsák bíróság elé. Drasztikus esetekben vissza kell hívni őket funkciójukból, más hasonló vagy magasabb szintű pozíciókba helyezni őket. Végső esetben vezető állásba kell tenni őket, és a későbbi változások idejére kádertartalékként számolni velük.

43. Nyilvánosságra kell hozni azoknak a vezető pozíciókban dolgozó személyeknek pereit (elsősorban a hadügyben, minisztériumokban, főbb hivatalokban, iskolaügyben dolgozókról van szó), akiket népellenes, szocializmusellenes és az iparosítást ellenző tevékenységgel vádolnak. Ez a dolgozó tömegek figyelmét felkelti.

44. A munkahelyeken gondoskodni kell a különböző funkciókban dolgozó emberek leváltásáról, és a legkisebb szakértelemmel rendelkező iskolázatlan munkásokkal helyettesíteni őket.

45. Meg kell szervezni, hogy a főiskolákra legalacsonyabb társadalmi rétegekből származók kerüljenek be elsősorban, akiknek nem érdekük szakértelmük növelése, csupán a diploma megszerzése.


[Forrás: Nemzet Hírháló]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentkezett a Weiszenberger-v
  2007-09-27 22:29:44, csütörtök
 
  ,,Ráhozza az APEH-et a társamra, eltöri kezemet, lábamat, akkor kicsinál"
Jelentkezett a Weiszenberger-videó készítője
2007. szeptember 27. 20:33





MNO
A kunfehértói Rózsa Motel egyik volt tulajdonosa, F. Károly az egyik kereskedelmi rádió esti műsorában csütörtökön este azt állította: ő készítette a televízióban bemutatott rejtett kamerás felvételt, amelyen Weiszenberger László, aki akkor kistérségi megbízott volt, arról beszél, hogy a megnyert pályázati pénzből ,,vissza kell osztani".


A Klubrádió Kontra című műsorában nyilatkozó férfi F. Károlynak mondta magát, és közölte, hogy a Hír TV-ben szerdán este bemutatott felvételt ő készítette 2005. április 6-án este 6 órakor. A férfi az egyik tulajdonosa volt a motelnek, de elszámolási vitába keveredett tulajdonostársával, erről azonban nem mondott részleteket.

A felvételt a motelben lévő irodájában rögzítette, a képeken látható a páncélszekrény és a forgószék. ,,A szekrénybe volt téve a kamera és elé volt téve egy virág", vagyis semmilyen rejtett tükör nem volt - mondta, hozzátéve: a motel motel volt és nem arra készült, hogy zsarolásra használják fel.

A férfi a műsorvezetőnek elmondta: a ,,kisebb ügyeket" Weiszenberger László intézte, a nagyobb, 100 millió forint feletti támogatásokat állítása szerint Zuchlag János. Hozzátette: ezek ,,bruttó összegek, ebből volt ki a jutalék", ,,a jutalékot meg ők szabták meg és ezt vinni kellett fel a minisztériumba". Arra a kérdésre, hogy melyik minisztériumba, a férfi kijelentette: ,,nem tudnám önnek megmondani", és hozzáfűzte: ,,a hivatkozások erre voltak".

F. Károly a rádióműsorban azt állította, ahhoz, hogy elnyerjék a 17,3 millió forintos támogatást, meg kellett ígérniük, hogy 5 millió forintot visszaadnak belőle.

,,Ahhoz, hogy a pályázatot megkapjuk, fönt (Budapesten) kellett aláírni a pályázatot, fönt hagyták jóvá. A jóváhagyás aláírása előtt telefonon értesítettek, hogy mindjárt aláírják, de kell fizetni vissza, (..) és biztos fizetünk vagy nem fizetünk?" - mondta. Hozzátette: Weiszenberger László hívta fel az aláírás előtt.

Arra a kérdésre, hogy megkapta-e Weiszenberger László az ötmillió forintot, a férfi kijelentette: ,,meg". Arra a kérdésre, hogy van-e bizonyíték arra, hogy Weiszenberger László a jutalékot megtartotta volna magának, vagy továbbította volna, a férfi kijelentette: ,,ez biztos, hogy kellett felvinni Budapestre, ez 108 százalék, hogy kellett felvinni".

Állítása szerint az ötmillió forintból ,,2,5 milliót a társamnak, 2,5 milliót meg nekem kellett kifizetni, engem közben a társam kicsinált a hotelból, tehát én fizetőképtelenné váltam. Én már nem akartam akkor kifizetni a 2,5 millió forintot, mert úgy gondoltam, hogy nem az enyém már a motel. És fenyegetett a Weiszenberger úr, hogy őneki van annyi pénze, akár kezemet, lábamat eltörheti, (...) a politika kicsinálja az embert".

Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott először Weiszenberger Lászlóval, azt mondta: ,,ismertem már régóta, halasi származású ő is meg én is." Arra a felvetésre, hogy honnan lehetett tudni, hogy Weiszenberger Lászlót és Zuschlag Jánost kell keresni pályázati ügyekben, kijelentette: ,,ez nem volt tabukérdés Kiskunhalason, ezt mindenki tudta. (...) Mindenki tudta, hogy így működnek a dolgok, csak mindenki lapult. (...) Azt se rejtették véka alá, hogy én tartozom nekik 2,5 millió forinttal pályázati pénzből, mert én nem fizettem ki, amit fel kellett neki vinni Budapestre, a minisztériumba".

Megjegyezte: Weiszenberger László például azzal zsarolta, hogy ,,ráhozza az APEH-et a társamra, eltöri kezemet, lábamat, akkor kicsinál, meg a politika kicsinál, ilyen dumák voltak". Mint mondta, társa kifizette a 2,5 millió forintot Weiszenberger Lászlónak. Kérdésre válaszolva közölte: őt nem Zuschalg János zsarolta.

,,Ez a Weiszenberger volt a katonája, ő intézett mindent. Megkapta az ukázt, hogy mit kell csinálni, és ő odament" - mondta. A műsorvezető kérdésére, hogy Zuschlag Jánostól kapta-e Weiszenberger László az utasítást, azt felelte: ,,persze, ez egyértelmű".

A férfi elmondta azt is, hogy a kapott támogatásból teniszpálya, kerítés, medence épült és megvalósult a térkövezés is. ,,Több minden valósult meg belőle, le is lettek ellenőrizve annak idején" - mondta. Kijelentette: az üzlettársa számolt el a 17,3 millió forinttal, így annak részleteiről nem nyilatkozik.

F. Károly a videofelvételről szólva elmondta: videokamerával és magnóval is rögzítette a beszélgetést, a hangfelvétel 60 perces, a filmfelvétel 40 perces. Arról nem kívánt beszélni, jelenleg hol van a hangkazetta.

Azt mondta, még a videofelvétel elkészítése után nem sokkal ő is készíttetett másolatot, ami az irodában volt, az irodához pedig több embernek volt kulcsa. Vélekedése szerint azonban a videofelvételt más is lemásolta, és ezt a felvételt foglalta le a rendőrség Weiszenberger Lászlótól.

,,Nekem is volt kazettám és valószínűleg neki is volt (...), biztos kapta a társamtól vagy mástól, aki lemásolta a kazettát" - mondta.
Az újságíró felvetésére, hogy amit nyilatkozott, azt bizonyítania is kell, kijelentette: ,,nem kell bizonyítani, ezek megvannak (...), én attól nem félek, hogy nem tudom bizonyítani". A műsorvezető kérdésére kijelentette: ellene nem folyik vizsgálat, állítja, nem adott csúszópénzt.

(MTI)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=432016&rvt=2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány követeléseire osztog
  2007-09-27 22:22:10, csütörtök
 
  Gyurcsány követeléseire osztogatták a pénzt a haveroknak? - Miniszteri nyomásra 4 millió Gyárfásnak

2007-09-27 19:10

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5053

A jelenlegi miniszterelnök nevével fémjelzett Gyermek-, Ifjúsági- és Sport Minisztériumon belül kialakult informális hierarchiáról, a Gyárfás Tamásnak miniszteri nyomásra kiosztott négymillióról, a ,,visszautasíthatatlan" követelésekről, a pályázati pénzek elosztását eleve meghatározó politikusi előzsűrizésről esik szó abban az interjúban, amelyet a hvg.hu készített Topolánszky Ákossal, a Gyurcsány Ferenc vezette egykori ifjúsági tárca helyettes államtitkárával.

Pénzosztás politikai nyomásra***

Politikai nyomást gyakoroltak rá a pályázati pénzek elosztásánál - állítja a hvg.hu-nak adott interjújában Topolánszky Ákos, az egykori Gyermek-, Ifjúsági- és Sport Minisztérium helyettes államtitkára.

Leggyakrabban Mesterházy Attila, a tárca politikai államtitkára utasította, de olyan is előfordult, hogy a minisztérium akkori első embere, Gyurcsány Ferenc kérte, hogy kedvezően bírálják el Gyárfás Tamás, ,,a magyar média egyik legbefolyásosabb szereplőjének" négymillió forintos pályázatát.

-Amikor a döntés nyilvánosságra került, Gyurcsány felhívott telefonon, és elmondta, mennyire kellemetlen neki, mert Gyárfás engem nála feljelentett többoldalas, kézzel írott levélben, reklamálva, hogy nem kapta meg azt az összeget, ami neki jár. Végül ismereteim szerint Gyárfás - a felmentésemet követően - megkapta a pénzt. Én ugyanis továbbra sem voltam hajlandó a kifizetésre, utódomnak, Gábor Edinának azonban már nem volt lehetősége a miniszteri kérést elutasítania - állítja Topolánszky

Gyurcsány, Ocsovai, Zuschlag, Arató, Újhelyi, Mesterházy****

A volt helyettes államtitkár szerint Arató Gergely, Ujhelyi István és Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke és Zuschlag János is rendszeresen megfordult náluk, és - Topolánszky szavai szerint -,,körüldongták" Szilvásyt és Gyurcsányt. Mesterházy Attila többször agresszív módon utasította Ocsovait.

Topolánszky erről így vall: ,,Ocsovai Tamást, aki szintén helyettes államtitkár volt, jól ismertem, sokat beszélgettem vele, ismertem problémáit is. Pártpolitikai vonalról érkezett, valószínűleg azért is választották ki, mert erre a posztra politikai marionettfigura kellett. Tudtam, hogy nincs szabad mandátuma, mint ahogy azt is, hogy ha kérnek tőle valamit, szakmai érvekre nem hivatkozhat. Kulcsfigura volt viszont Mesterházy Attila, az akkori politikai államtitkár, aki meglehetősen agresszíven vezényelt Ocsovainak, közvetítette számára a mindenkori igényeket. A minisztérium felügyeletét a parlament ifjúsági és sportbizottsága látta el, amelyben Zuschlag János és az ügyében most elhíresült társai kivétel nélkül tagok voltak. A politikailag kézivezérelt Ocsovai az ifjúságpolitikai területen működött, ahol naponta kellett volna vállalnia a konfliktust Zuschlaggal, akivel nekem gyakorlatilag nem volt kapcsolatom, inkább csak a bizottsági ülésekről emlékszem rá. Mindig amolyan politikai ripacsként viselkedett. De ott voltak a többiek, köztük Arató Gergely, Ujhelyi István és Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke. Utóbbi akkor javában pereskedett, sőt a bíróság már el is marasztalta a csillebérci tábor kétes ügyei miatt. Ezek az emberek folyamatosan jöttek-mentek a Hold utcában, körüldongták Szilvásy Györgyöt, aki egy ideig közigazgatási államtitkár volt a GYISM-ben, és Gyurcsányt, a minisztert. Ocsovai nemcsak a miniszter utasításait hajtotta végre, de az MSZP ifjúsági tagozatának vezetői is dirigáltak neki, hiszen megrendelőként jelentkeztek. Ők egyébként engem is igyekeztek sarokba szorítani, a politikai vezetésen keresztül is számon kérték rajtam a döntéseimet, például a drogprevenciós pályázatok értékelését. Állandóan szememre vetették, hogy a párthoz közel álló politikusok által képviselt városok és régiók nem kapnak pénzt erre a célra. Mesterházy ezen a területen túllépte az ésszerű és jogos mértéket, és ezt nagyon rossz stílusban tette. Súlyos büntetése, hogy most frakcióvezető-helyettesként azt a miniszterelnököt kell naponta megvédenie, akivel emlékezetem szerint a minisztériumban még nagy csatákat vívott, mert igen eltérő nézeteik voltak. Persze lehet, hogy azóta megkedvelte a főnökét."

A volt államtitkár a hvg.hu-nak adott interjúját így zárja: ,,Gyurcsány úgy amortizálta le egykori minisztériumát (Gyermek-, Ifjúsági- és Sport Minisztérium), hogy bármelyik mérőeszközt használjuk is , az súlyosan deficites helyzetet mutat. Ezt a költségvetési cunamit azóta sem tudta sem kiheverni, sem ledolgozni a három terület."

HVG / MNO

***
Amint arról többször beszámoltunk, a Gyárfás Tamás érdekeltségébe tartozó St. Plusz Kft. rendre sok tízmillió forintos állami megbízásokhoz jutott az elmúlt esztendőkben. A cég a munkaügyi tárcához tartozó Nemzeti Felnőttképzési Intézet (mai nevén: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet) pályázatain összesen 102 millió forintot nyert el. Ezért az összegért Gyárfás érdekeltségének különböző, a felnőttképzést népszerűsítő programokat kellett megvalósítania.

****
Gyurcsány Ferenc az egyik kereskedelmi televízió szerda reggeli műsorában az üggyel kapcsolatban a következőket mondta: "nem tudott arról, hogy - a gyanú szerint - a pályázati pénzek sok esetben fiktív alapítványokhoz kerültek, amelyek mögött nem volt valós tartalom. Az lett volna furcsa, ha tudok róla, a pályázatok elbírálása ugyanis üzemszerű volt". A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen többek között arról kérdezték, hogy a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban annak idején hogyan működött a pályázati folyamat, ez mennyiben volt szabályozott, abban kinek milyen szerepe volt, és mi volt a támogatás mechanizmusa. Arra a kérdésre, hogy nincs abban politikai felelőssége, hogy a gyanú szerint a minisztériumban "nem mentek tisztán a dolgok", azt válaszolta: 17 év alatt először mondja azt egy kormány, hogy végig kell járni a folyamatot és ki kell deríteni, mi történt, mi az igazság. Gyurcsány Ferenc nem érzi politikai nyomásgyakorlásnak, hogy ezt kinyilvánította.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvény elõtti egyenl&o
  2007-09-27 22:03:29, csütörtök
 
  KISGÖMBÖC

Törvény előtti egyenlőtlenség


Nem tehet túl sokat az egyszeri magyar. Befizeti egyre magasabb adóját, vagy nem fizeti be és retteg, mikor viszik a szalmazsákját. A szocialistákhoz közel álló úgynevezett vállalkozók - van belőlük tucatszám -, nem fizetik az államnak járó kötelező apanázst, és mint újabban kiderült, csalnak, lopnak, hazudnak, jogerős bírósági ítélettel a farzsebükben bujkálnak. S nem rettegnek. Nincs mitől. A Nagy Testvér - kiváltképpen, ha sötét titkok tudója az illető -, szorosan fogja a kezüket. Van mit tanulnunk tőlük. Tanács: lépjünk be a pártba, vagy legyünk ,,szocialista közeli vállalkozók".




Vadász.
Zuschlag.
Kabai.

Díszes társaság. Vadászról kiderült - legalábbis a szakértői vélemény szerint -, hogy valóban éles lőfegyvert fogott rá a ,,suhancra" még nyáron Budapesten, miközben önmagát hatósági személynek képzelve személyazonosságának igazolására szólította fel a biciklis futárt az egyszerű, mindennapos konfliktus után, amely a bringások és autósok között megesik. Vadász másik szakértői véleményt kér, remélhetőleg olyat - teszem hozzá, amely tagolva állítja: j-á-t-é-k p-i-s-z-t-o-l-y volt nála akkor. Ez az ember tényleg hülyének nézi a másik tízmilliót?

Zuschlag már előzetesben. Úgy tűnik, hiába jár tisztázni a helyzetet nem is oly régen Lendvai Ildinél, a fellegek egyre csak gyülekeznek, sőt, egyre sötétebbek is. Haragosak. Mondhatjuk: tökéletesen mindegy, hogy Ildi mit gondol, s hogy van-e bizodalma az ifjú titánban. Nagyon úgy tűnik, a szerkezetet lassan de biztosan kikezdi a rozsda. Ez ugyan árt az MSZP-nek de nem akkorát, mint azt előre gondolnánk. Egyrészt, a helyzet túlságosan komoly, hiszen az ügybe belekeveredhetnek jelenleg is fontos pozíciókban ,,dolgozó" politikusok, másrészt a szocialisták egyszer már elkövették - mit egyszer! - azt a politikailag súlyos hibát, hogy Zuschagot nem tették ki a pártból. Most feltehetőleg megszabadulnak a ballaszttól. Két választás is közeleg, demokraták hada várja, hogy képviselő lehessen.

Ebbe a levesbe Zuschlag-féle alakok könnyen beleköphetnek. És vegyük a néplelket is: érdekel ebben az országban bárkit is, hogy gyakorlatilag mindent felfal a korrupció, az állami bűnözés? Tisztulni, tisztulni, tisztulni!

A kiskunhalasi kiskirály mindenesetre sütögette tovább a maga pecsenyéjét, amely a jelek szerint odaégett. Az edény kisuvickolásában még Gyurcsánynak is szerepe lehet; már be is idézték tanúnak, meghallgatták, melynek során - mint felelős kormányfő és normakövető állampolgár -, úgy reagált: frissíti a memóriáját, de áll a hatóságok rendelkezésére.

Egy azonban biztos: a rabláncon nem éppen jól mutató Zuschlagnak fel kell készülnie arra, hogy huzamosabb időt kell viszonylag kis helyen eltöltenie.

Reméljük, nem klausztrofóbiás, mint a jó öreg Kabai. Ami Veres volt üzlettárásnak ügyében az elmúlt hétvégén történt, több mint vérlázító. Hónapok ót arról cikkez az ellenzéki sajtó (betiltani!), hogy Kabainak már meg kellett volna kezdenie az egyszer már halasztott, adócsalásért kiszabott börtönbüntetését.

Eszében sem volt.

Elbújt Lipótmezőn. És valahogy senkinek sem volt fontos, hogy megtalálják, sőt mint kiderült, a hatóságok tudták, hol lapul a szabadságszerető ,,vállalkozó". Ha nincs médiafelhajtás, ha nem transzparens a rendőrség impotenciája, Kabai még ma is a televíziós szobájában ,,kezelteti magát bezártság-fóbiája ellen". Ilyen van mindenkinek, ki a hűvösre készül. Mert hogy akkor szombaton a yard nem igen akart megmozdulni. Nem volt fontos, hogy egy adócsaló a helyére kerüljön. Mert az ,,új rend" csak azokra érvényes, kik meggondolatlanul a Bosnyák téri piacra mentek ki árulni egy kis ezt meg azt, de nem volt számlatömbjük, így az államkasszába nem folyt be az a pár száz adóforint.

Az ,,új rendben" be kell lépni a szocialista pártba. Volt ebben az országban egyszer már 800 ezres párttagság. Zuschlag - a nagy szervező -, egyelőre ugyan fapados szolgáltatást vesz igénybe - így a toborzás akadozhat-, ne várjunk a kinyújtott kézre.

Menjünk, írjuk alá a papírt, szívjuk be a ,,biztonság" zamatától mézédessé vált levegőt!
Majd kezdjünk el ügyeskedni.
Csak a magunk szintjén, mert a kisgömböcök előbb-utóbb kidurrannak.
Farzsebben a fésű, plusz tagsági biléta.

Mi jöhet még?

2007.09.26.

A Dawn
E-mail: ckdawn@gmail.com

Forrás: PR Herald
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Molnár Tamás: Halálsoron a mag
  2007-09-27 21:55:27, csütörtök
 
  Molnár Tamás: Halálsoron a magyar kisvállalkozók

2007. szeptember 27. 20:29
Molnár Tamás - HunHír.Hu


Egyre elkeserítőbb és kilátástalanabb a magyar kisvállalkozások sorsa. Drasztikusan növekvő adóterhek mellett, egyre növekszik a hazai vállalkozások eladósodása és körbetartozása. Jellemző módon mind több magyar vállalkozó számolja fel gazdaságtalanná vált cégeit, aminek hatására számottevően csökken a foglalkoztatás és nő a munkanélküliség.

A magyar kisvállalkozókat ráadásul adócsaló bűnözőként kezeli a kormányzat, hiszen soha nem látott mértékben megszigorította az ellenőrzéseket, a büntetéseket és a kíméletlen adóbehajtást. A legfrissebb statisztikai kimutatásokból azonnal kiderül, hogy a hazai kisvállalkozók ellehetetlenítése nem véletlenszerű folyamat, hanem egy tudatos kormányzati stratégia része. Ennek keretében ma már egyre inkább adókedvezményekkel és vissza nem fizetendő támogatásokkal a nagy nemzetközi multinacionális cégeket preferálja a kormány. Jellemző adat, hogy 2001 és 2007 között, az összes magyar vállalkozás, mindössze 4.5 százaléka kapott valamiféle támogatást. Tavaly a hazai kisvállalkozások 27 milliárd, a nagy nemzetközi cégóriások (adókedvezmények mellett!) 145 milliárdos támogatásban részesültek. Idén, ez az esélyegyenlőséget teljesen felszámoló különbség még inkább növekedett. A magyar vállalkozások 31 milliárd, a külföldiek 165 milliárd támogatáshoz jutottak. Ez a drámai különbség azt jelenti, hogy a piaci versenyből teljesen kiszorulnak a vesztes magyarok. Jól szemlélteti a kialakult helyzetet a kereskedelem, ahol az élelmiszer piacon már csak 20 százalékos a magyar beszállítók aránya, míg a többi területen ez az arány alig éri el az 5-10 százalékot. Az utóbbi időben az Auchan, a Tesco vagy a Hankook esete jól szemlélteti, hogy a hatalmas kedvezmények és támogatások ellenére, a multik nem tartják be szerződésekben vállalt ígéreteiket. Bátran becsapják a fogyasztókat és felrúgják a hazai munkaügyi szabályozás kereteit. Sokan felteszik a kérdést, vajon miért van ekkora támogatási különbség a magyar vállalkozók kárára? A jelenlegi korrupt kormányzatot ismerve, az ok kézenfekvő. Ezektől a nemzetközi cégektől hatalmas feketepénzeket osztanak vissza a megfelelő kormányzati, önkormányzati, hivatali zsebekbe, mellyel mértékű megvesztegetéssel nem versenyezhet egyetlen hazai kisvállalkozó sem. A befolyt illegális és adómentes feketetőke jelentős része vándorol aztán láthatatlanul, a degeszre tömött pártkasszákba! A folyamat csak egyféleképpen megállítható, ha a belső piac védelmében országos érdekvédelmi szervezetbe tömörülnek a kisemmizett magyar vállalkozók és a tudatos fogyasztók! Ébresztő Magyarország! Ébresztő magyarok!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Támadás!
  2007-09-27 21:50:52, csütörtök
 
 


Dévényi István, hetijegyzet@hetivalasz.hu 7. évfolyam 39. szám, 2007.09.27.

Gyurcsány: Támadás!


Dévényi István: Gyurcsány: Támadás! - Egyenesen Gyurcsány Ferenc vezényli a kilövéseket; a Hír TV rejtett kamerás felvételeinek megtekintését követően nyilván a tanácsadói tanácsolták, hogy így kell viselkednie, mert akkor még jól is kijöhet az egészből. Akkor majd az marad meg a választópolgári fejekben, hogy a kormányfő azonnal fellépett a párt soraiba furakodott gonosztevőkkel szemben. Folyt.




Ki beszél már a Magyar Gárdáról? Hová lett a fenyegető fasisztaveszély?

Hirtelen elmúlt a szélsőjobboldali kórság hazánk testéről, begyógyult a náci fekély, a gárdisták békésen ápolhatják harcos eleik sírjait, hála néked Zuschlag János! Mert nagyon hülyén nézne ám ki, ha a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy tudott-e a korábbi tárcája körüli sokmilliós szocialista kavarásról, azt válaszolná: ez nem fontos, hiszen Árpádsávos zászlókat láttak feltűnni több vidéki rendezvényen.

Ezért aztán most hullanak a kisebbecske szocialista fejek, hátha megáll a lavina még az elején. Egyenesen Gyurcsány Ferenc vezényli a kilövéseket; a Hír TV rejtett kamerás felvételeinek megtekintését követően nyilván a tanácsadói tanácsolták, hogy így kell viselkednie, mert akkor még jól is kijöhet az egészből. Akkor majd az marad meg a választópolgári fejekben, hogy a kormányfő azonnal fellépett a párt soraiba furakodott gonosztevőkkel szemben.

És ha elmúlt a balos pánik, akkor - a bevett forgatókönyv szerint - jöhet a higgadt bonyolítási szakasz. Ilyenkor az történik, hogy előveszik a legunalmasabb arcú frakcióvezető-helyettest, és egy hétig csak őt küldik mindenféle médiabéli szereplésre. A figura pedig csak mondja, mondja, darálja a paragrafusokat, hosszasan idéz az alapítvány alapszabályokból, és részleteket olvas föl a vonatkozó rendeletekből, míg végül valóságos fizikai fájdalmat érez, és sikítva kapcsol tovább, aki csak meghallja a tévében a Gyurcsány-Zuschlag szóösszetételt.

És ha megvolt ez is, akkor startol a végső csapás. Na ez az igazán klasszikus recept, a történelmi hagyomány, amikor a baloldal fogja az egész nyakába hullott ganét, és lendületesen átlapátolja az ellenfél oldalára. Majd előkerül valami fincsi kis vidéki fideszes mutyi, egy eldugott falu önkormányzatának gyarló képviselője, aki nem átallott ötvenezer forintot elfogadni a szomszédos község árokásó vállalkozójától, amikor a csatornázási beruházásról döntött a testület. A mocskos Fideszét, hogy nem sül le a bőr a képükről! Ezek beszélnek?

És vissza fog térni a Gárda is, nem kell aggódni. Legkésőbb október 22-én újra ők lesznek a téma.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem bizonyíték a rejtett kamer
  2007-09-27 21:47:35, csütörtök
 
  Nem bizonyíték a rejtett kamerás felvétel- ha Veres fiairól van szó 2007/09/27 - 21:28

Nincs elég bizonyíték, ezért egyelőre nem indítanak nyomozást a pénzügyminiszter fiai ellen - közölte a rendőrség csütörtökön.
Egy magánszemély azért jelentette fel korábban a Veres-fiúkat, mert csak pénzért engedtek volna dolgozni egy büfést az általuk rendezett könnyűzenei fesztiválon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közlése szerint a feljelentésben az áll: a fesztiválnak helyet adó strandon üzemelő büfé bérlőjétől fenyegetéssel követeltek pénzt azért, hogy ott a rendezvény vendégeit is kiszolgálhassák. A feljelentés szerint az egy évvel előbbi fesztiválon is történt hasonló eset.

A pénzügyminiszter fiai és a büfétulajdonos közötti vitáról a Magyar Nemzet írt először. A lap szerint a Veres-fiúk háromszázezer forintot kértek a büféstől, hogy nyitva tarthasson a strandon szervezett rendezvényükön. Később a HírTV rejtett kamerás felvételt is bemutatott, amelyen Veres Gábor, a miniszter egyik fia a büféssel beszél arról, hogy milyen feltételek mellett dolgozhatna a fesztiválon.

A rendőrség szerint nincs elég gyanú

A rendőrség szerint a feljelentő levelében, valamint a sajtóhírekben nem volt elég információ bűncselekmény gyanújának megállapításához sem. Korábban emiatt feljelentés-kiegészítést rendelt el a Nyírbátori Rendőrkapitányság, és ekkor meghallgatták érintetteket is. A nyomozás megindításához azonban ez sem volt elég, így a rendőrség a Nyírbátori Városi Ügyészség véleményével összhangban elutasította a feljelentést.

A rendőrök szerint sem zsarolás, sem más közvádas bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg az ügyben. A korábbi, 2006-os események kapcsán - mikor a büfést állítólag meg is verték - a rendőrség azt nyilatkozta, hogy a büfés akkor nem tett feljelentést, ezért azt az ügyet nem is volt lehetősége kivizsgálni a rendőrségnek.

A rendőrség szerint a feljelentő panasszal élt a feljelentés elutasítása miatt, így a Szabolcs megyei főügyészség dönti el, mi lesz az ügy sorsa.

Korábban az érintett vendéglátós, Baracsi János a Népszabadságnak azt nyilatkozta: nem védelmi pénzt kértek tőle, és a Veres-fiúkat nem tartja gengsztereknek. Mindössze azt sérelmezi, hogy jóban vannak azzal a másik árussal, akivel tavaly konfliktusba került a fesztiválon.

A két büfés közti incidens idején a médiában megjelent állításokkal ellentétben nem voltak ott a Veres-fiúk, Gábor és Tamás - ismert el Baracsi János, aki azt is mondta: a rejtett kamerás felvételről nem tudott.

(Lánchíd rádió,barikád.hu)

http://szentkoronaradio.hu/node/14860

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag-ügy és megszorítások:
  2007-09-27 21:40:30, csütörtök
 
  Zuschlag-ügy és megszorítások:
Egyéb írások

2007.09.26.

padlóra kerül-e az MSZP?
Megint Varsóra kell-e figyelnie a magyar politikának?
Kósa András 2007-09-24 07:34 hírszerző.hu

Tartós és jelentős népszerűségvesztés a megszorítások miatt és most egy olyan korrupciós ügy, amelyről még nem tudni, érinti-e a párt vezető politikusait - kérdés, a most kirobbant botrány padlóra küldi-e az MSZP-t, melynek megítélése hosszú idő után éppen most kezdett javulni valamelyest. Előállhat-e az a helyzet a magyar baloldallal, mint pár éve Lengyelországban?

Milyen lesz a Zuschlag-ügy hatása az MSZP megítélésére? Tovább rombolják-e a korrupciós vádak a párt hitelét, amely már amúgy is megcsappant a választási ígéretek után következő megszorításokkal? Tartós válságba kerülhet-e a baloldal Magyarországon? A magyar politikusok gyakran szeretnek Lengyelországgal példálózni - már ha ott az ízlésüknek megfelelő politikai változások történnek -, így érdekes lehet felidézni, hogy az utóbbi években ott milyen politikai változások történtek.

Aki akar, találhat analógiát, bár az ottani közélet jellege alapjaiban különbözik a magyartól. Lengyel barátaink ugyanis szeretik ütközésig kilengetni a politikai ingát - kétszer is megtörtént ez az utóbbi években. Először 2001-ben, amikor az addig kormányzó jobbközép Szolidaritás Blokk megsemmisítő vereséget szenvedett a Baloldali Demokratikus Szövetségtől (SLD).

Jerzy Buzek kormányát nemcsak a pangó gazdaság, a magas munkanélküliség, de egy sor korrupciós ügy miatt is büntették a választók - akik négy évvel később a balközép kormány pártjait mészárolták le a szabadpiaci reformok, az ezekkel járó szociális feszültségek, és a korrupciós ügyek miatt, amelyektől az SLD sem volt mentes.

"Erkölcsi megújulást!" - nekik bejött

Nem véletlen, hogy Lech és Jaroslaw Kaczynski az "erkölcsi megújulás" és a szociális biztonság megteremtésének ígéretével kerülhetett a hatalomra. A Fidesz retorikájában idehaza szintén ez lesz a két központi elem a következő időszakban. Vonhatunk-e analógiát a két helyzet között - erről kérdeztünk két politikai elemzőt.



Krekó Péter, a Political Capital vezető elemzője úgy látja: az MSZP és a kormányfő helyzete az utóbbi időszakban némileg javult, a tömeges tiltakozások elmaradtak, a Zuschlag-ügyről pedig még nem tudni, hogy a pártvezetésig is elér-e. Krekó Péter szerint Lengyelországban a baloldal belső konfliktusai is nagyban hozzájárultak a széteséshez, míg Gyurcsány Ferenc helyzete most stabilnak látszik - vagy legalábbis stabilabbnak, mint néhány hónappal ezelőtt.

"A Fidesz természetesen szeretné ráhúzni Gyurcsányra a botrányt, mint ahogy folyamatosan próbálják aláásni a kormánykoalíció megmaradt hitelét, elsősorban a korrupciós retorikán keresztül. Ennek legújabb eleme az is, hogy a reformok után a fejlesztéseket is a korrupcióval hozzák összefüggésbe - Orbán Viktor legutóbbi nyilatkozata szerint például a baloldalon lopják az uniós támogatásokat" - mondta lapunknak a politológus.

"Már megbukott szereplőről van szó"

Bár Lengyelországban a Kaczynski fivéreknek valóban bejött a "morális megújulás" ígérete, Krekó Péter szerint ebben az esetben is van egy fontos különbség: a most nyertes pártok ott nem kormányoztak még korábban, így kívülállóként hirdethettek megtisztulást és erkölcsi forradalmat. A Fidesszel kapcsolatban ugyanakkor a kormányzati időszakból máig a köztudatban él néhány korrupciós ügy, például a cégfantomizálási botrány, vagy a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Várhegyi Attiláé.

"Könnyen eszébe juthat az embernek a mai magyar helyzet láttán Lengyelország, de azért számos különbség van a kettő között" - vélekedett Szomszéd Orsolya is. A Vision Consulting munkatársa szintén úgy látja, a Fidesz az elsősorban Gyurcsány Ferenc személyes hitelét próbálja aláásni, amikor az utóbbi hónapok minden korrupciós botrányát igyekszik a miniszterelnökre is ráhúzni (például a Gripen ügyet).

"A Zuschlag ügy azonban egyelőre elég jól elszigetelhetőnek tűnik az MSZP-n belül, ráadásul itt már egy egyszer megbukott politikai szereplőről van szó, akinek már régóta nincs köze a kormányzathoz" - mondta lapunknak Szomszéd Orsolya, aki szerint nyilván hosszú ideig tart még, amíg a közvélemény világosan lát majd az ügyben (bírói ítélet születik), addig a pártokon múlik, mennyi ideig, és hogyan tartják ezt napirenden.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékeztető: Lehet-e társadalo
  2007-09-27 21:35:34, csütörtök
 
  2007. szeptember 27. 09:38

Emlékeztető: Lehet-e társadalom állam nélkül?

http://gondola.hu/cikkek/56069


Állam: karcsúsított fejőstehén

Tavaly ilyenkor, informális úton, vállalható és/vagy letagadható tartalmakkal jellemezhető előterjesztés keringett a közpolitikában. A foglalkoztatási jogviszonyok tisztítása a vélhető célja, amelyben nyomatékosan megtiltják a minisztériumoknak a számlás foglalkoztatást, illetve a megbízási szerződés keretében való foglalkoztatás növelését. A tárcáknak a jövőben tiltva lesz a köztartozások átütemezése is. A papíron feltüntetik az egyes fejezetek 2007-es kiadási előirányzatait is. Az anyag szerint jelentős kiadáscsökkentés elé néznek a minisztériumok, bár nem tudni még, hogy a májusi kormányátalakítás, az új struktúra hogyan írta át a költségvetési előirányzatokat. Több tárca összevonásával jött létre az Önkormányzati és Területfejlesztési vagy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. A számok értékeléséhez tudni kellene, hogy milyen további átalakításokat tervez a kormány (feladatátcsoportosítások, intézmények megszüntetése). A gazdasági tárcánál jövőre meg is feleződhet a kiadási előirányzat. A tárcáknak a 2006. évi zárolás véglegessé tételével, illetve az idei létszámleépítéssel kell számolniuk a jövő évi tervezéskor. /1/

Kormányzati körökből kiszivárogtatott dokumentum szerint a minisztériumok kiadásai ezermilliárd forintot meghaladó összeggel csökkennek jövőre (2007-ben). A szándékos kiszivárogtatást valószínűsíti, hogy a miniszterek idén zárt borítékban kapták a terveket. Az elképesztő fejlemény az, hogy ,,a konvergenciaprogram elfogadásának esélyeit növeli az a tervezet", amely a gazdasági, az egészségügyi, az agrár- és az oktatási tárcától venné el a legtöbb pénzt. A PM előterjesztése szerint 1078,44 milliárd forinttal csökkenne a minisztériumok és a helyi önkormányzatok normatív támogatása az ideihez képest. Az önkormányzatok normatív támogatását 776 milliárd forintra csökkenne az idei 815,6 milliárd forintról. Sőt, állítólag - s ez a kiszivárogtatás valóságos célja - ha bekövetkezne az önkormányzatokban a prognosztizált fideszes áttörés, akkor a 776 milliárd összeg tovább csökkenhet. Kisebb mértékben ugyanakkor nőhet is, ha a kormánypárti jelöltek nem szenvednek súlyos vereséget, és elég erős marad az MSZP-frakcióban az önkormányzati lobbi. /2/
1. Szigorú büdzsé készül a tárcáknak. 2006. szeptember 26. [origo] nyomán
2. Ezermilliárdos elvonás a minisztériumoktól? 2006-09-26. Index, vg.hu nyomán

gondola, cgp

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Befutott a fekete vonat
  2007-09-27 21:33:46, csütörtök
 
  gondola, cgp 2007. szeptember 27. 12:16

Befutott a fekete vonat

http://gondola.hu/cikkek/56074


A számos korlátozás, megszorítás, szigorítás ellenére sem javuló korrupciós index megjelenésekor, éppen minden napra jut egy MSZP-s pártbotrány. Akkora a korrupciós fertőzöttség már a baloldali térfélen, hogy a magyarországi média is foglalkozni kényszerül vele, és ilyenkor látszik igazán, hogy milyen lenne, ha a média olyan vehemenciával koslatna a baloldali pártpanamák után, mint azt az ellenzék utáni kutakodásában.

Gyurcsány szerint azonnal intézkedni kell

Gyurcsány miniszterelnök felkérte a fejlesztéspolitikáért felelős minisztert, hogy ,,haladéktalanul vizsgálja meg, milyen jogi lépésekre van szükség azokkal nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételekkel kapcsolatban, amelyeken egy volt kistérségi megbízott az uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette" egy vállalkozóval.

EU-s pénzek keringője

Dombóvári közpénzekkel igazoltak önerőt uniós pályázatokhoz egyes dél-dunántúli cégek - jelezte egy Fidesz-KDNP-s képelő, két példával is alátámasztva állítását. Ezek szerint a Gunaras Gyógyfürdő és Idegenforgalmi Zrt.-nek 2003. május 27-én 140 millió forintot, míg a Kapos Innovációs Transzfer Központ Kht.-nak 2004. augusztus 26-án 26 millió forintot utalt át a dombóvári önkormányzat, hogy a társaságok az uniós pályázatokhoz szükséges önerőt igazolni tudják. A pénzt - vélhetőleg a pályázatokhoz szükséges fedezetigazolás kikérése után - a cégek visszautalták az önkormányzatnak.

Pártbetegek a pszichiátrián

Két bíróság is tudta, hogy börtön helyett a Lipótmezőn kezelik Veres János pénzügyminiszter adócsalásért elítélt volt cégtársát. Az egyik a jogerős ítéletet hozta Kabai Károly ellen, a másik pedig rendszeresen jóváhagyta pszichiátriai gyógykezelését. A magyar jogrendszer sajátosságai szerint egyikük se hibázott. Kabainak már márciusban kellett volna börtönbe vonulnia, de akkor 5 hónapos egészségügyi halasztást kapott. Amikor ez lejárt, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Bíróság elrendelte elővezetését, de a rendőrök otthon keresték (!), és nem az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahol június óta kezelték.

BIT és UI meg a Zuschlag-típusú alapítványok

Ujhelyi Istvánnak is voltak Zuschlag-féle alapítványai?! Állítólag hasonló az 1996-1997-es, Ujhelyi nevéhez kötődő subasai alapítvány, a Felnövekvő Generációért és más, BIT-hez közeli Csongrád megyei civil szervezetek pénzszerző esete és a Zuschlag-ügy. A Délmagyaroszág című napilap 1996 végén és 1997 januárjában tárta föl, hogy új és valós tevékenységet alig folytató ifjúsági alapítványok meglepően nagy összegeket nyertek különböző pályázatokon. Például a BIT akkori vezetője és szegedi önkormányzati képviselő által irányított Alapítvány Csongrád Megye Felnövekvő Generációjáért elnevezésű szervezet kétmillió forintot nyert 1996 végén a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázatán. A szervezetet 1996. november 16-án alapították, működése 1996. december 31. után lett jogerős. Az alapítvány székhelye Subasa, Szeged víkendházairól ismert külterülete. UI szerint az alapítvány az állandó jobboldali támadás miatt ellehetetlenült, de szabályos módon szüntette meg tevékenységét, közel harminc programsorozatot, különböző továbbképzéseket szervezett Szentestől Kübekházáig.

Sohasem késő?

Mikor idáig ért a korrupció, Bauer Tamás kilépett az SZDSZ-ből. Állítólag, Bauer zárt körben, az SZDSZ országos tanácsának hét végi ülésén jelentette be, hogy kilép a pártból. Bauer írásban is összefoglalta indoklását. A döntés a Népszava szövegében évek óta érett, mivel ,,fontos politikai kérdések egész sorában vált számomra elfogadhatatlanná a jelenlegi pártvezetés álláspontja és gyakorlata", de nyilatkozatában egyértelmű az átláthatatlan és korrupt politikára utalás.

A bukás píárja

Gyurcsány készséges és önkéntes. A média képes volt azt kommunikálni a hét elején, hogy Gyurcsány kérte a meghallgatását, mintha nem őt idézték volna meg tanúskodni a minisztériumában történt disznóságok miatt. Mintha egy miniszter felelőssége nem állna meg, amikor 10 milliókat síbolnak ki az általa felügyelt tárcától, és ilyen összegeket nélküle nem is irányíthattak volna el. De ez nem minden. Jellemzően a rezsimre, állítólag Gyurcsány kommunikációs főtanácsadója arra próbált rávenni egy-két médiumot, hogy ifjúságpolitikával foglalkozó fideszes képviselőket is keverjenek bele a Zuschlag-ügybe.

hirtv.hu, mno.hu, ma.hu nyomán, gondola, cgp

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.