Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Magyar világszenzáció: van gyó
  2009-05-04 22:39:00, hétfő
 
 

Magyar világszenzáció: van gyógyszerünk a cukorbetegségre?

2009-05-04 07:22

Világszenzáció lehet az a magyar találmány, amellyel a felnőttkori cukorbetegséget lehetne gyógyítani - hangzott el a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A kutatók eredetileg más céllal láttak munkához: az onkológiai kezelések mellékhatásait akarták enyhíteni, ám kiderült, hogy a találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában. A kutatott molekula állatokon történő tesztelése már megtörtént, az eredmények szerint a találmány eddig jól vizsgázott.

A diabétesz sokáig tünetmentes, azonban közben károsítja az idegeket és az ereket. A betegséget egy úgynevezett inzulin-rezisztens állapot előzi meg. A magyar találmány mellett szól a többi között az is, hogy a jelenleg piacon lévő készítményekkel ellentétben - amelyek csontritkulást, érrendszeri problémákat vagy akár infarktust is okozhatnak - az új szer alapját képező molekulánál valószínűleg nem kell majd hasonló mellékhatásoktól tartani.

A Pécsi Egyetem Biokémiai Intézetének vezetője, Sümegi Balázs elmondta: a szert Balatonfüreden már embereken is tesztelték, egészségeseken, illetve olyanokon, akik még nem szenvednek a klasszikus cukorbetegségben, de már inzulin-rezisztenciával küzdenek. Hozzátette: ha valóban orvosság lesz a szerből, az olyan nagy jelentőségű lesz, mint az antibiotikum.

A műsorban Literáti Nagy Péter gyógyszerkutató elmondta: körülbelül négy év, míg tényleg gyógyszer lehet belőle. Úgy fogalmazott: nem állíthat olyat, hogy a gyógyszer végleg megakadályozza a diabéteszt, de ő és társai azt remélik, hogy időben el fogják tudni tolni, illetve javítani. A cél, hogy a betegség semmiképpen se súlyosbodjon tovább. A szer fejlesztése dollármilliókat emészthet fel, így szükség van befektetőkre is.

Forrás: FH,MTV,Hirszerző nyomán

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6296
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz egyeduralomra tör 
  2009-05-04 22:28:28, hétfő
 
  A Fidesz egyeduralomra tör - a radikális szavazok kellenének neki, de a Jobbik nem!


fityiszFigyelem! Narancsfüggők számára az MTI cikkének kommentálása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet!

A narancsra allergiásoknak kötelező!

Politológusok szerint míg a Fidesz kétfrontos harcot vív az európai parlamenti választási (EP) kampányban, s ezen belül a Jobbikkal vívott harc a fontosabb /vagyis a Fidesz, a hataloméhségétől elvakulva, fontosabbnak tartja még a nemzeti értékek eltiprását is, mint a kommunista ideológia örökösei által működtetett hatalom felszámolását/, addig az MSZP azért küzd, hogy minimalizálja a veszteséget. A szakértők a szocialisták és a Fidesz hétvégi kampánynyitójával összefüggésben nyilatkoztak az MTI-nek. A Fideszt a Jobbik erősödése nagyobb kihívás elé állítja, mint az MSZP-vel szembeni kampányolás - vélekedett Juhász Attila, a Political Capital elemzője. Mint rámutatott, a Jobbik erősödése azért is nagy kihívás, mivel a Fidesznek fontos a radikális szavazók visszahódítása, oly módon, hogy közben ne lehessen radikalizmussal vádolni. /tehát csak a hatalomról szól az egész, a Fidesz nem akar társakat, nem akar nemzeti összefogást, csak egyeduralkodóként fellépni az MSZP helyett, ehhez kellenek neki a szavazatok, mert így a parlamenti választások után korlátlanul tehetne azt az országgal, amit csak akar/

Kiszelly Zoltán is egyetért azzal, hogy a Fidesznek az igazi csatát a Jobbikkal kell megvívnia, hiszen a legnagyobb ellenzéki pártnak nem érdeke, hogy a tőle jobbra álló párt bejusson az EP-be. Ezt követően ugyanis nagyobb lenne az esélye, hogy a magyar parlamentbe is bejusson, ami végképp nem érdeke a Fidesznek /az más kérdés, hogy ami a Fidesz érdeke, az nem biztos, hogy az ország érdekét, vagy a magyar nép akaratát jelképezi/ - jegyezte meg.

Kern Tamás, a Századvég Alapítvány tudományos főmunkatársa szerint is fontos a Fidesznek a Jobbik kiszorítása, amit a nagyobb mozgósítással tud elérni. Az elemző szerint egy ötvenszázalékos részvételnél a Jobbiknak csekély esélye lenne a bejutásra. Mint mondta, minél kevesebben mennek el szavazni, a Jobbiknak annál nagyobb az esélye, hogy legalább egy képviselőt bejuttasson a strasbourgi parlamentbe. /Arról elfeledkeznek persze, hogy a Jobbik elsőként adta le a kopogtatóit. Akiknek aggódni kell a részvételi arányért, az az MDF és az SZDSZ, akiknek talán még a 20 ezer kopogtatót sem sikerült eddig összegyűjteni!/

Juhász Attila azzal kapcsolatban, hogy a mostani Fidesz-rendezvényen nem nagyon lehetett árpádsávos zászlókat látni, közölte: ez már annak tulajdonítható, hogy a Fidesz erőteljesen próbálja magát elválasztani a Jobbiktól. /vagy inkább annak, hogy azok, akik történelmi zászlónkként tisztelik az árpádsávos lobogót, már nem kíváncsiak egy újabb Fidesz dzsemborira és inkább egy Jobbik rendezvényen vannak... a Fidesz legnagyobb bánatára/

A két nagy párt kampányával kapcsolatban Kiszelly Zoltán azt mondta: a mostani helyzetben az MSZP-nek negatív kampányt kell csinálnia, s ez az, ami miatt vélhetően Orbán Viktor nem akart a Városligetben hosszan beszélni. /de az is lehet, hogy kényelmetlenül érezte magát amiatt, hogy csak nyugdíjasok voltak rá kíváncsiak/ Megjegyezte: az MSZP kampányából eddig sokat még nem lehetett érzékelni, vélhetően a párt vár a Fidesz üzeneteire, arra, hogy “mibe köthetnek bele". Az egyik ilyen elem lehet a Jobbik.

Kern Tamás szerint a kormány megszorításai miatt visszafogott szocialista kampány várható. Ehhez kapcsolódóan Juhász Attila kifejtette: az MSZP kampányának sikere nagyban múlik azon, hogy félelmet tudnak-e kelteni, fel tudják-e éleszteni “a Fidesz-, illetve az Orbán-fóbiát" az emberekben. /a sárdobálásnak MSZP-Fidesz fóbia a vége/

Juhász Attila ugyanakkor úgy vélte, a Fidesz számára kihívást jelent Gyurcsány Ferenc bukása, hiszen évek óta rá építette a párt kampányát. Megjegyezte: “fáj a Fidesznek Gyurcsány Ferenc bukása", s ezért kötötte össze Orbán Viktor is beszédében Gyurcsányt és Bajnait, hogy erősítse a folyamatosságot.

A két rendezvényen elhangzott beszédek alapján Kiszelly Zoltán úgy látja, a szocialistáknál mintha Bajnai Gordon miniszterelnök lett volna a fő szónok, míg Lendvai Ildikó pártelnök “hitelesítőként" /inkább cenzorként, hisz abban már van gyakorlata / jelent meg, hitelesítette azt, hogy az MSZP felsorakozik /az internacionáléra/ a miniszterelnök mögé. Kiszelly Zoltán - az MSZP majálisán elhangzottak közül - Bajnai beszédét ítélte fontosabbnak, mint mondta, az MSZP-nek a gazdaság állapota miatt a miniszterelnököt kellett a “kirakatba tennie".

Az elemzők szerint annak nincs igazán jelentősége, hogy Orbán Viktor beszéde a korábbiaknál rövidebb volt. /valóban nincs, unalmas így is, úgy is.../ Kiszelly szerint Orbán Viktor nem akar hibázni, hiszen ha sokat beszél, sok allegóriát használ, abba beleköthet az MSZP. Ugyanakkor a beszéd határozottan mozgósító erejű volt /úgy, mint egy nyugdíjas teadélután. Ezt többek között Varga Tamás, pszichológus hallgató is megerősítette egy olvasói levélben a barikad.hu oldalon/- emelte ki. Ezzel egyetért Kern Tamás is, aki szerint a beszéd erős “identitásteremtő" beszéd volt, amely a Fidesz- szavazókat arra ösztönzi, hogy menjenek el szavazni. /és voksoljanak a Jobbikra!/

Forrás:

MTI

http://ellenkultura.info/a-fidesz-egyeduralomra-tor-%E2%80%93-a-radikalis-szavazo k-kellenenek-neki-de-a-jobbik-nem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érettségi: Spiró György a magy
  2009-05-04 22:09:08, hétfő
 
  Érettségi: Spiró György a magyar tételek között

2009-05-04 11:36 barikád.hu


Az MTI információi szerint középszinten Mikszáth Kálmán egyik művének elemzése, Spiró György egy írása, Lázár Ervin egyik novellája, valamint Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály egy-egy versének összehasonlítása szerepelt a hétfőn kiosztott magyar nyelv és irodalom érettségi feladatok között. Azon kedves Olvasóink számára, kiknek Spiró György neve nem csengene ismerősen, mutatunk egy verset a művész úrtól:

Spiró György: Jönnek

Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyitsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

barikád.hu


http://barikad.hu/node/28530
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gusztos Péter levele Morvai Kr
  2009-05-04 22:05:57, hétfő
 
  Gusztos Péter levele Morvai Krisztinának, a Jobbik EP listavezetőjének
2009-05-04 18:02 barikád.hu


Tisztelt Morvai Krisztina!

Liberális demokrataként az egyenes beszéd híve vagyok. Önök felháborodtak, sőt be is pereltek, mert levontam a következtetést abból, amit képviselnek, és neonáci szervezetnek neveztem a Jobbikot. Rendre visszautasítják az olyan állításokat is, hogy Önök kirekesztők, gyűlölködők. Lehet, hogy mindenki, én is, félreértés áldozatai vagyunk. Ezért szeretném, ha megmagyarázná az alábbi kijelentéseket.

Mit értenek az alatt, hogy Magyarország a magyaroké? Most nem a magyaroké? Akkor kié? Ki nem magyar Ön szerint, akié most az ország?

Kiket ért magunkfajták és magukfajták alatt? Megtenné, hogy pontosan definiálja, hogy mi alapján sorol be valakit ezekbe a kategóriákba?

Mit ért az alatt, hogy meg kell akadályozni Magyarország további gyarmatosítását? Ki gyarmatosítja? Melyek azok a tények, amelyek alapján Magyarország gyarmati, félgyarmati státuszáról beszél?

Mit értett az alatt, amikor egy beszédében azt mondta, itt az ideje annak, hogy rettegjenek, féljenek Önöktől azok, akik félnek és rettegnek Önöktől? Miért és kiknek kell Önöktől félnie és rettegnie? Miért örömteli az Ön számára, hogy Öntől és a Jobbiktól ebben az országban emberek félnek és rettegnek?

Ön komolyan gondolja azt, hogy azoknak a honfitársainknak, akik nem támogatják a kormány politikáját, a Hezbollah és a Hamász módszereit kellene követniük? Ha igen, miből jutott erre a következtetésre? Egyáltalán, komolyan gondolja, hogy a Hamasz és a Hezbollah módszerei, vagyis ártatlan civilek meggyilkolása bármely helyzetben követendőek lehetnek?

Ön híveinek azt javasolta, hogy fejezzék ki személyesen megvetésüket minden egyes alkalommal, amikor lehetőségük nyílik rá, ha szabad demokratákkal találkoznak. Pontosan milyen módon képzeli ezt el? Ön szerint csak szóban vagy akár tettlegesen is lehet zaklatni az SZDSZ tagjait?

Esetleg úgy, ahogy az Index újságírói jártak az Önök majálisán, amikor az Ön, Vona Gábor és Szegedi Csanád telefonszámát is tudó Jobbikosok zsidózták és bántalmazták a forgatócsoportot?

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke szerint ,,a magyar embereknek elegük van abból, hogy a pénzükből, befizetett adóforintjaikból állami felügyelettel, állami koordinációval cigánytenyészet működik Magyarországon." Ön egyetért ezzel a kijelentéssel?

A Jobbik szórólapjain, amelyen Ön, mint a párt Európai Parlamenti listavezetője is szerepel, a Jobbik által hitelesnek tartott sajtótermékek között a Kuruc.info is fel van tüntetve. Ön egyetért a Kuruc.info szellemiségével, hitelesnek tartja az ott megjelenő tartalmat? Ön szerint ízléses anyák napját egy Adolf Hitler verssel köszönteni?

Kérdéseim tisztázása végett, várom mielőbbi válaszát! Őszintén remélem, megnyugodhatok, mert válaszából világosan kiderül, tévedtem, önök nem neonácik.

Gusztos Péter
frakcióvezető-helyettes
SZDSZ

szdsz.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli térhatás az ingatlanpi
  2009-05-04 22:03:38, hétfő
 
  Izraeli térhatás az ingatlanpiacon (+lista!)
2009-05-04 17:53 barikád.hu

A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon megszerzett profit minden második forintja vándorol izraeli zsebekbe.

Nemcsak lakóparkok, hanem bevásárlóközpontok, szállodák és irodaházak tucatjai köszönhetik létrejöttüket az izraeli tőkének, amely Budapest után felfedezte a magyar vidéket is. Az izraeli beruházók a 1990-től több százmilliárd forintot fektettek be a magyarországi ingatlanbizniszbe, ennek ellenére a rendszerváltás óta egyetlen elemző sem vállalkozott az izraeli ingatlanbefektetők magyarországi tevékenységének, a budapesti piacon elért részesedésének pontos elemzésére. Pedig nehéz elképzelni, hogy a magyar gazdaság bármely más szektorában bármely más nemzet hasonló mértékű befolyásszerzéséről a szakma vagy a nyilvánosság csak bizonytalan információk alapján értesüljön. A magyar ingatlanpiacon ugyanakkor az izraeli offenzíva régóta közismert. Időnként készülnek is piaci jelentések, amelyek viszont csak szőrmentén tesznek említést a jelenségről, s többnyire ezek a tanulmányok is megrekednek az általánosságok szintjén: más külföldiekkel összemosva utalnak az izraeli tőke hazai jelenlétére. Az index.hu internetes hírportál szerint nem véletlenül: a tanácsadó cégek, de a maguk az elemzők is tudatosan hallgatják el a dolgot. Kerülik ugyanis a politikailag kényesnek tartott témát.

Természetesen a helyzetet az is nehezíti, hogy egész egyszerűen nincsenek megbízható adatok. Már csak azért sem, mert az izraeli vállalkozások gyakran offshore cégeken keresztül jelennek meg a piacon. Cikkünkben ezért mi is csak azokat a társaságokat, befektetőket vesszük górcső alá, amelyek nyíltan vallják magukról, hogy izraeli tőkeháttérrel működnek. A rendelkezésre álló cégadatokból és az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadó tanulmányából azonban kiderül: a legalább száz lakást értékesítő vállalkozások top tízes listáján hét helyet izraeli cégek foglalnak el. Azt viszont nem lehet tudni, mi a helyzet az irodaházak vagy az ipari ingatlanok építése terén. Így csak a becslésekre lehet hagyatkozni akkor is, ha arról szeretnénk képet kapni, mekkora értékű ingatlanberuházást valósítottak, valósítanak meg nálunk az izraeli cégek. Erre vonatkozóan Szilvan Salom kijelentése szolgálhat némi támpontul. Izrael külügyminisztere múlt év októberében budapesti látogatásán úgy fogalmazott, hogy Magyarországra több mint kétmilliárd dollárnyi tőke érkezett hazájából, melynek nagy része a magyar ingatlanpiacon talált magának befektetési lehetőséget. Elvileg az információáramlást szolgálta volna a 2005-ben, mintegy húsz vállalkozás részvételével létrehozott Magyar-izraeli Ingatlan Együttműködési Fórum, a kezdeményezés azonban meglepő gyorsasággal elhalt.

A magyar piac húsz, legmeghatározóbb izraeli cége

Irodaházak, bevásárlóközpontok, szállodák

1. Ablon Group: Business Center 22; BC 91; BC 99 Office Park; BC 140; M3 Business Center; Budafoki BC; Erzsébet Business Center; Europeum; Fogarasi BC; Gateway Office Park; Lomb BC; New Age Center; Platán BC;
2. Brack Capital Real Estate: Ikarus park; Metropol irodaházak;
3. BSR Europe: Hermina torony; M3 Shopping City (10); Váci úti BSR Center; Váci úti Duna Office irodaház;
4. CEE: Terasz-park; Nádor tér Palace (38);
5. Ofer Brothers Group: Duna Plaza; Le Meridien Hotel; Budapest Bank Központ (Váci út); Bellevue Residence; MSZOSZ székház; Váci utcai értéktőzsde; Central park; a soproni és a nyíregyházi bevásárlóközpont; Páva Hotel; Starlight Hotel;
6. Plaza Centers: plázák: Aréna (63); Duna, Csepel, Veszprém, Pécs, Szombathely, Sopron Pláza, Óbuda hajógyári Álomsziget-projekt (375);
7. Pro-Mot Hungária: Club Aliga (30,5);
8. Shiraz: Siófoki Galerius Spa (13);
9. Sybil Holdings: Új Buda Center (7,8);

Lakóingatlanok

10. Arlon/Neocity Group: Reviczky liget (2,5); ForestHill (10); Seven Arts Resort; Natura villapark;
11. Autóker Holding Zrt.: Cézár ház; Kleopátra ház; Római kert; Gozsdu udvar; Szinyei Merse ház; Marina part; Léda ház; Gran'Dio (3); Helena ház; Király udvar;
12. Coral Holding: Andrássy Rose; City Center Park; Dob udvar; Orchidea liget; Royal Residence; Tavaszmező; Topáz ház;
13. Cordia Magyarország: Cordia City Garden; Cordia Termal Zugló; Cordia Terrace Residence;
14. Elephant Holding: Barcelona ház; Ibiza lakópark; Malomdomb lakókert; Palota liget; Vigo ház; Zaragoza kert;
15. Engel Group: Sun Palace; Városrét (Győr); Pünkösdfürdői lakópark;
16. GB Európa Ingatlan: Ciprusház; Lőrincliget lakópark; Madárhegy; Silverside apartmanház; Zen Garden Óbuda;
17. Home Center: 360°
18. Minrav (Yozma): Centrál park (10); Napfürdő otthonpark (3);
19. Olimpia Group: Egressy udvar; Gizella ház; Karolina udvar; Magnólia lakópark; Mandarin kert; Palóc ház; Tüzér kert; Városliget apartmanház; Zöldliget apartmanház;
20. SL Group: István park (4); Laborc-projekt; Narancsliget (13); Récsei bevásárlóközpont (6); SL Center;

*zárójelben a beruházás értéke, milliárd forintban

Az izraeli cégek magyarországi aktivitására vonatkozóan több találgatás és magyarázat is napvilágot látott a sajtóban és a szűkebb szakmai berkekben is. A népszerű összeesküvés-elméletek közül egy bizonyosra vehető: az Izraelben és környékén állandósult háborús helyzet miatt az izraeli tőke menekül a térségből, s biztonságos helyet keres magának. Nem véletlenül fogalmazott úgy Simon Peresz államfő az izraeli kereskedelmi kamara ülésén, hogy az izraeli vállalkozások szépen terjeszkednek, és lassan fölvásárolják Manhattant, Magyarországot, valamint Lengyelországot. Mondatai nagy botrányt kavartak a magyar politikai életben.

No persze nemcsak beruházók, hanem lakásvásárlók is érkeztek, s érkeznek szép számmal hozzánk a mediterrán országból. Az izraeli állampolgárok számára ugyanis a magyar főváros még mindig megfizethető és élhető. Izrael egyik legnagyobb példányszámú napilapjában 2003-ban megjelent cikk szerint 1998 és 2003 között az izraeliek 3,2 milliárd dollárt fektettek lakásokban külföldön, ami több tízezer ingatlan megvásárlását jelenti. A Jediot Ahronot napilap nem kevesebbet állított, minthogy a befektetők körében - Torontó után - Budapest volt a második legnépszerűbb város.

Bár az izraeli befektetők magyarországi jelenléte mostanában kerül egyre inkább a figyelem középpontjába, tévedés volna azt hinni, hogy csak néhány éve fedezték fel hazánkat. Az izraeli kisbefektetők már a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején megjelentek nálunk. Őket követték a nagyok, majd a nyomukban megjelent a pénzügyi finanszírozási igényeiket kielégíteni hívatott Leumi Bank is. (A pénzintézet ugyanakkor nem dicsekedhet fényes eredménnyel. Botrányok közepette be kellett zárnia budapesti székhelyét, s csak néhány éve vetette meg újra a lábát nálunk.)

De hogy nincs mindig rendben az izraeli társaságok magyarországi tőkebefektetéseit illetően, arra már a két állam hatóságai is felfigyeltek. Tavaly az izraeli adóhivatal elnöke, Joni Kaplan, valamint a nemzetközi adóztatási részleg vezetője, Joram Sidlo látogatott a magyar fővárosba azért, hogy tárgyalásokat folytasson az APEH szakembereivel. Izraelben az adóhatóság külön csoportot hozott létre a pénzmosók kelet-európai tranzakcióinak ellenőrzésére. Az ügyeskedők ugyanis - kihasználva a földrajzi távolságot - sikeresen tűntették el adózatlanul az ingatlanfejlesztésekből és bérbeadásból származó jövedelmüket. Magyarországon pedig állítólag a versenyhivatal ellenőrei fogtak gyanút. A szűkebb szakmában ugyanis az a hír járja, hogy a kiterjedt kapcsolatrendszert fenntartó izraeli cégek vezetői - akik nem ritkán bukkannak fel közös vállalkozásokban, beruházásokban - gyakran egyeztetnek egymással az ingatlanok ellenértékéről és értékesítéséről is.

Egy biztos: a budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékban izraeliek beruházásában valósulnak meg. Szakértők szerint a megszerzett profit minden második forintja izraeli zsebekbe vándorol. Az ingatlanpiacon a kereslet azonban némileg csökkent, a nagyobb hozamelvárással, agilitással, gyors döntésekkel és nagyobb fokú kockázatvállalással jellemezhető izraeli vállalkozások pedig az ipar, a kereskedelem és a logisztika felé fordulhatnak, a lakásspecialisták pedig a környező országok feltörekvő piacaira vándorolhatnak.

nemzetiegyletek.hu - barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Terrorcselekmény Gyulán? - nyomulnak az izraeli befektetők
Izraeli nyomulás a magyar lakáspiacon I.
Izraeli nyomulás a magyar lakáspiacon II.


http://barikad.hu/node/28558
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belharc a Fideszben: támadjuk-
  2009-05-04 22:01:06, hétfő
 
  2009-05-04. 03:04


Belharc a Fideszben: támadjuk-e a Jobbikot?

Budapest legnépesebb kerületének Fidesz-szervezete nyomására töröltek a párt központi honlapjáról egy Jobbikot rágalmazó közleményt, sőt a XI. kerületi weboldalon pedig helyreigazítás is megjelent, melyet azonban később a központ cenzúrázott.
Kupper András volt budapesti Fidesz-alelnök, jelenleg újbudai frakcióvezető pártjának központi elvárására rágalmazó közleményt írt a Jobbikról. Ez azonban helyi szinten ütött vissza, a XI. kerületi Jobbik-elnök válaszaként. Mivel Kupper bizonyára szeretne még polgármester lenni, tettét megbánva leszedette a Fidesz központi honlapján megjelent nyilatkozatot.

A fidesz.hu eredeti cikkét megőrizték a hírkeresők (képünkön) és persze a médiumok

Sőt egy felemás helyreigazítást is közölt Kupper, azt persze már nem adták ki hivatalos Fidesz-közleményként, kizárólag a kupperandras.hu-n jelent meg. De ott se sokáig, mert a Nagy Testvér visszaszólt: töröltették vele az alábbi pontosító közleményét...
A Kuruc.info értékeli, ha a Fidesz központi irányelvével szemben egy helyi politikusuk korrekt(ebb)en jár el, így az alábbi, sovány helyreigazítása után mégsem tettük közzé Kupper András telefonszámát, azonban a pontosítás levétele miatt visszaállt a zsideszes színvonal, tehát itt az ellenőrzött elérhetősége is a hazudós, számító, a parkolási maffiából komoly hasznot húzó Zsidesz-politikusnak: 06-20-669-3753.

Pontosítás
Honlapunkon csütörtökön megjelentettünk egy közleményt Az MSZP ne támogassa a Jobbikot címmel. Nem sokkal utána megkeresett a Jobbik sajtófőnöke és pontosítást kért a kormánytámogatást és a kerületi irodabérletet illetően (a Fidesz-közlemény többi része nem tényállítás volt, bár attól még gusztustalan, mintha az SZDSZ írta volna - Kuruc.info szerk.). Ennek nyomán az alábbiakat adjuk közre:
A leköszönő Gyurcsány kormánynak az a határozata, amelynek értelmében 25 millió forint támogatást kapott a MIÉP-Jobbik szövetség - a 2006-os országgyűlési választásokon együtt indultak, és 1%-ot meghaladó eredményt értek el -, egy 2008-as törvénymódosításon alapult. (A lényeg: nem a Gyurcsány-kormány adománya volt, hanem törvényileg járó, a választóknak köszönhető állami támogatásról van szó. A Fidesz-KDNP nem 25, hanem 536 milliót kapott ugyanezen törvény értelmében. Az Alkotmánybíróság tiltotta meg, hogy csak a parlamenti pártok részesedjenek belőle, de nem a MIÉP-Jobbik kapta a pénzt, hanem annak pártalapítványa, melyet Csurka szabálytalanul, a jobbikosok tudta nélül jegyzett be, így a Jobbik egy forintot sem kapott a 25 millióból, közvetve sem. Bővebben a Jobbik közleményében - Kuruc.info szerk.)
A XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testületbe jutott pártok helyi szervezeteinek irodabérlési lehetőséget biztosít. A MIÉP-Jobbik közös listájáról egy MIÉP-es képviselő nyert mandátumot. A Jobbik jelenleg is országos pártközpontként használja a helyiséget. Az önkormányzat felbontotta az irodabérleti szerződést, de a párt nem költözött ki onnan. (Tehát korábban a Fidesz valótlanul állította, hogy a szoci polgármester irodát biztosít a Jobbiknak. Valójában éppenhogy el akarja venni a bérleti jogot, de per alatt van az ügy - Kuruc.info szerk. kiegészítés.)
(kupperandras.hu, amíg ott fent lehetett - alább lementve is)


http://kuruc.info/r/2/39319/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldiek kezébe kerülhetnek
  2009-05-04 21:55:23, hétfő
 
  2009-05-04 12:54
Külföldiek kezébe kerülhetnek a magyar egyetemek

Egy Soros György által alapított cég - a Közép-európai Egyetem Szolgáltató és Ingatlankezelő Zrt. - vásárolhatja fel a csőd szélére sodort hazai felsőoktatási intézmények ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.



A parlament oktatási bizottságában múlt héten zöld utat kapott - Magyar Bálint nevével fémjelzett - törvényjavaslat szerint külföldi egyetemek is részesülhetnének az államilag finanszírozott hallgatói létszámból, és külföldi fiatalok is tanulhatnának a magyar állam pénzén.

A lap emlékeztet arra, hogy 2005-ben - Magyar Bálint minisztersége idején - indították el a PPP-beruházásokat; a program révén számos iskola 20 évre eladósodott, a forint romlása pedig helyenként akár 30 százalékkal is megnövelte a havi törlesztőrészletet. Magyar Bálint újabb, 2008 végi törvényjavaslatának elfogadásával az MSZP és az SZDSZ lehetővé tette, hogy a csőd szélére jutott egyetemek kiárusítsák nagy értékű ingatlanjaikat.

Soros ingatlankezelő cége a jelek szerint ezek felvásárlására készül: a részvénytársaság csak 2006-ban 4,5 milliárd forint értékben adományozott ingatlanokat a Közép-európai Egyetemnek.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az evolúciós teória érvénytel
  2009-05-04 21:51:22, hétfő
 
 
Az evolúciós teória érvénytelensége

Miért olyan népszerű egy számtalan hiányossággal küszködő elmélet?
2009/05/04 - 11:00 Szent Korona rádió

Miért olyan népszerű egy számtalan hiányossággal küszködő elmélet? A mai napig megválaszolatlan kérdés, hogyan jött létre valójában az élet. Hogyan jött létre a legelső élőlény?

Ma már nyilvánvaló, hogy egy élőlényben számos un. tovább nem egyszerűsíthető komplexitás, azaz rendszer van, amelyek VAGY működnek VAGY nem. Nincs köztes állapot. Tehát vagy azonnal teljesen működőképesen álltak elő, vagy nem léteznek. Ha pedig ezen rendszerek nem léteznek, akkor az az élő organizmus sem létezik, amelyben működniük kellene.

Magyarán: ha a legelső élőlény nem volt teljesen működőképes, vagyis életképes, akkor kizárt, hogy létezzen. Ha ugyanakkor nem volt teljesen és minden korlátozástól mentesen szaporodásképes is, akkor kizárt, hogy második generáció létezzen és további utódok. Következtetés: Már a legelső élő organizmusnak is teljesen működőképesnek, életképesnek és szaporodásképesnek kellett lennie. Bármelyik hiánya kizárja az életet a földön!

A feltételezett evolúciós típusú fejlődéshez azonban élni- és szaporodni képes élőlények szükségesek. Márpedig mindkét feltétel kizárja, hogy bármilyen fokozatosság legyen a létrejöttükben. Nincs és nem is lehetséges olyan létállapot, amelyben az adott lény még nem teljesen működőképes (értsd: nem életképes!), de már önálló élőlénynek tekinthető. Nincsenek "félkész" élőlények. ("Félkész" élőlény = életképtelen élőlény = nem élő lény, nem létező élőlény.) VAGY már a legelső is életképes VAGY nem az. VAGY már a legelső is szaporodásképes VAGY nem az, és akkor nincs további leszármazott sem. Ezek vagy-vagy, eldöntendő kérdések. Nem lehetséges köztes állapot. (...)

Szadistán közösül egy izraeli pókfaj

Erőszakos, de evolúciósan hatékony párzási stratégiát fedeztek fel a kutatók izraeli pókoknál. A találóan Harpactea sadistica névre keresztelt faj hímjei a nőstények potrohát átszúrva juttatják be ivarsejtjeiket közvetlenül a petefészkekbe. Az úgynevezett traumás megtermékenyítéssel a hím a hagyományos eljárással szemben előnyhöz jut, mert biztos, hogy az ő genetikai anyaga öröklődik az utódban. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ungváry: "Magyarországon bármi
  2009-05-04 21:49:31, hétfő
 
  Ungváry: "Magyarországon bármilyen állást betölthetnek volt ügynökök"
2009. 05. 04. 13:05 ATV

Ungváry Krisztián történész szerint a fővárosi közgyűlésbe jelölt szocialista politikussal a fő probléma az, hogy semmi kivetnivalót nem lát a III/II-es múltjában.

A Kendei-bizottság tagja az ATV Reggeli Jamben azt mondta, hogy ez az ügyosztály is politikai tevékenységet folytatott, bár ennek részleteit éppen az elhúzódó ügynöktörvény hiánya miatt nem lehet pontosan ismerni. "Magyarországon még senki közszereplőnek nem lett hátránya abból, hogy ügynökként, tartótisztként vagy más beosztásban tevékenykedett. Ettől még lehetett miniszterelnök, püspök vagy bármi más." - mondta Ungváry.

A történész úgy véli, hogy álságos dolog a kormányzat részéről arra hivatkozni, hogy nincs társadalmi vita az ügynökkérdésről, amikor az ezzel kapcsolatos cikkek címoldalon szerepelnek a lapokban. Ungváry szerint nem lehet a végtelenségig visszaélni a választók türelmével. Abban azonban szkeptikus, hogy egy hatalmi váltás segítene az ügyön, mivel, mint mondta a Fidesz-kormány még a mainál is kevesebb irat került mát az archívumokból a levéltárakba.


A Legfelsőbb Bíróságra vitte a III/II-es MSZP-képviselőjelölt ügyét a Jobbik
2009. május 03. Jobbik.hu

A lemondó nyilatkozat nagyításához kattintson a képre!A lemondó nyilatkozat nagyításához kattintson a képre!Várhatóan a május 14-ére összehívott rendkívüli közgyűlésen sem lesz többsége a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíciónak, mivel a Jobbik OVB-delegáltjaként a vasárnapi határidőben a Legfelsőbb Bíróságra vittem a III/II-es képviselőjelöltjük mandátumkiadásának ügyét. Hunvald György börtönben írt lemondásában formai hibát vétett, mely felett három OVB-tag sem tudott szemet hunyni. Az LB kedvező döntése esetén előröl kezdődhet a folyamat, ez azonban ekkor a jogorvoslati lehetőségeknek köszönhetően csak május második felére fejeződhet be. Ha a baloldali városvezetés valóban akar költségvetést (legalább a törvényben előírt március 15-ei határidő után két hónappal), akkor el kell álljanak a III/II-es jelölésétől, ez esetben a Jobbik sem akasztja meg a folyamatot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élőlánc a Velencei-tóért
  2009-05-04 21:47:56, hétfő
 
  Élőlánc a Velencei-tóért
2009-05-04 10:58 Jobbik.Net

Az Élőlánc Magyarországért helyi civil szervezetekkel közösen szervezett békés családi délután keretében ismét szót emel a Velencei-tó értékeinek, csendjének és nyugalmának, növény és állatvilágának megőrzése érdekében.

Mindenkit szeretettel várunk 2009. május 9-én, szombat délután a VVSI északi (Sukoró) evezőpályás telephelyén!

Gyurcsány Ferenc kormánya utolsó ülésén kiemelt beruházássá nyilvánította a King's City néven (amerikai, izraeli, német és magyar gigaprojekt) a tó partjára tervezett kaszinóvárost, miközben a Fejér Megyei Főügyészség óvást nyújtott be a korrupciógyanús hatósági eljárás ellen, amely a beruházót a helyszín birtokába juttatta.

Tiltakozunk,
- hogy a politikusok a hátunk mögött üzleteljenek és egyezkedjenek a jövő nemzedékek örökségéről.
- hogy a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. állami tulajdonú földeket juttasson külföldi kézre.
- hogy oda nem illő létesítmények veszélyeztetessék a Velencei-tó és környéke rendkívül érzékeny ökológiai egyensúlyát.
- hogy a beruházás keretében megvalósuló épületek örökre elcsúfítsák a tópartot.
- hogy a természeti és kulturális értékekben gazdag Pannónia idegenforgalmának fejlesztését a szerencsejátékokra alapozzák.

Program

14.00 h-tól családi horgásznap, gyerek rendezvények, kézműves foglalkozások, íjászat, játékos vetélkedők
16.00 h-tól beszédek:

Dr. Balogh Ibolya a Megyei Közgyűlés elnöke
Lányi András Élőlánc Magyarországért
Szigeth Gábor Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület
Fenyvesi László, a Magyar Madártani Egyesület Fejér Megyei Elnöke
Osskó Judit Prima Primissima díjas építész
Faragó Róbert Velence 2005 Horgászegyesület

17.00 élőlánc a tóért/sajtótájékoztató

18.00 közös vacsora, kötetlen beszélgetések

A Nemzeti Zarándoklathoz csatlakozó országos szervezetek vezetői itt ismertetik először a tervezett megmozdulás programját és menetrendjét!

Kérjük, jelenlétével, híradásával segítse a természetvédőket!

Kapcsolat: Kelemen Tas - elolancsajto@gmail.com 30/545-3593

Budapest felől érkezve a Velencét jelző lehajtónál kell lekanyarodnunk, majd a körforgalomnál ismét a Velence útirányt kell választanunk. Mielőtt az országút az autópálya alatt áthaladna, az út melletti feszületnél balra kell fordulnunk, majd nem sokkal ezután balkéz felől már a VVSI telepét láthatjuk.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.