Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A “Nemzetek szövetsége":
  2009-08-12 23:15:26, szerda
 
  Julius Evola: A “Nemzetek szövetsége": A szabadkőműves csúcsállam



Azokat, akik a történelem kulisszatitkait kutatva a látható eseményeket irányító okkult hatásokra hivatkoznak, szívesen vádolják azzal, hogy képzelegnek és rögeszméik vannak.

Kétségtelen, hogy manapság bőségesen akadnak zavart elmék, akik mindenütt kísérteteket látnak. De az is igaz, hogy a fenti vádakat hangoztató nagyképű “pozitivista" korlátoltság nem kevésbé veszélyes és kerülendő. Feltesszük a kérdést: ha a történelmet valóban okkult hatások befolyásolják, nem ezek a kritikusok válnának-e először ezek áldozataivá és eszközeivé? Hiszen ez a befolyás saját érdekében és saját művének folytatása érdekében arra törekedne, hogy azt az általános “pozitív" meggyőződést terjessze, miszerint a történelemben minden automatikusan következik be, és a történelmi események minden okkult finalitása csupán az ideológiai fanatizmus terméke.

Ugyanilyen megjegyzések lehetnek érvényesek, amikor a hírhedt zsidókérdést és a vele valóban adekvát módszertant tanulmányozzuk. Óvakodnunk kell attól a csapdától is, amelybe könnyen beleeshetünk, amikor egy eszme adott megfogalmazásával együtt diszkreditáljuk magát az eszmét, amely pedig egy másik síkon teljességgel megőrizheti értékét. Magyarázó példa: még ha sikerülne is megmutatnunk, hogy ténylegesen nem létezik egy olyan zsidó világ-összeesküvés, amelyet minden részletében és minden hatásában tudatos akcióként hús-vér emberek reguláris szervezete irányít, ez nem érintené azt a problémát, hogy mennyire valóságos az a rejtélyes, de mégis pontosan meghatározott intelligencia, amelyről a zsidóság sok képviselője nem tud, de amely mégis egyértelműen nyilvánvalóvá válik annak számára, aki szembesül azokkal az áramlatokkal és eseményekkel, amelyekben a zsidó elem számottevő.

De e cikkben nem a zsidósággal kívánunk foglalkozni. Inkább egyrészt az ideológiák és a titkos hatások, másrészt a történelmi következmények közötti “kauzális" kapcsolatok másik esetére szeretnénk utalni. A szabadkőművesség és a Nemzetek Szövetsége közötti kapcsolatról van szó.

Egy tradicionális francia szerző, Louis de Poncins legutóbb egy olyan dokumentumot adott ki, amely nagyon érdekelhet mindenkit, aki meg szeretné szondázni a történelem “altalaját". Ez a szövetséges és semleges nemzetek szabadkőművesei 1917. június 28. és 30. között Párizsban tartott kongresszusának üléseiről készült titkos jegyzőkönyv. E kongresszust az egész világon szétszórt mintegy 22 páholy képviselőinek részvételével vagy csatlakozásával tartották meg. E kongresszuson - amely tehát több, mint egy évvel a háború vége előtt zajlott le - nyilvánvalóvá váltak a nemzetközi szabadkőművesség valódi céljai, és megcáfolhatatlanul kiderült, hogy a Nemzetek Szövetsége, mind nevében, mind szellemében a nemzetközi szabadkőművesség, sőt - általánosabban - olyan okkult erők pontosan meghatározott előzetes tervének felel meg, amelyek a világháborút az arisztokratikus és tradicionális Európa elpusztításának és minden “civilizált" nép nivellálásának és demokratizálásának eszközeként szándékozta felhasználni.

A párizsi szabadkőműves kongresszus két témát tűzött napirendre: a békeszerződéseket és a Nemzetek Szövetségének létrehozását. Utóbbi volt a megbeszélések legfőbb témája, összhangban azzal a jelszóval, amellyel a francia szabadkőművesség a kongresszust összehívta: “E kongresszusnak az lesz a küldetése, hogy felkutassa a Nemzetek Szövetsége megalakításának eszközeit... A szabadkőművesség kötelessége megértetni a nagy humanitárius hangot, és a népeket egy olyan általános szervezetbe vezetni, amely megoltalmazza őket".

E “humanitárius" feladatnak, amely annyi ostoba és gyenge elmét vezetett félre, igazi jelentését azonnal leleplezi, ahogyan a szabadkőműves kongresszus egyértelmű szavakkal értelmezi a világháborút. Ahogyan de Poncins joggal állítja, ezt a háborút a nemzetek küzdelméből világméretű társadalmi küzdelemmé alakították át, és “a menetelő forradalom szent háborújának" vonásaival ruházták fel. A háború különböző aspektusai a kongresszus szabadkőműves résztvevői szemében háttérbe szorulnak ahhoz a központi aspektushoz képest, amely “két ellentétes princípium gigászi párviadala", mégpedig “a demokráciáé és az imperializmusé". “Ez a háború, amelyet a militarista autokráciák robbantottak ki, egyrészt a szervezett demokráciák, másrészt a militarista és despotikus hatalmak közötti félelmetes összeütközéssé alakult át". (Ezek a kongresszus előadóinak szó szerinti kifejezései). Ebből következik, hogy “ha van szent háború, akkor ez az; és ezt fáradhatatlanul ismételgetnünk kell". “Arra vagyunk hivatottak, hogy győzelemre vigyük azt, amit a velünk ellentétes princípiumokon alapuló Szent Szövetség tönkretétellel fenyegetett", vagyis “megkoronázzuk a francia forradalom művét".

Nem kívánhatunk világosabb beszédet. Ebből két cél bontakozik ki: az egyik az egyes nemzetek belügye, amelyeknek hasznot kell húzniuk a világkataklizmából, hogy megszabaduljanak minden forradalomellenes és - a szokásos jakobinus zsargon szerint: “despotikus" - formától, és hogy teljesen megerősítsék a hírhedt “emberi jogokat"; a másik egy nemzetközi cél, amely a forradalmi ideológia kiterjesztése az egyes individuumoktól az egyes népekig, vagyis az “emberi jogoktól" a “nemzeti princípiumig" és a “népek jogaiig"; amíg végleg el nem süllyednek a nemzetközi demokrácia mocsarában. Ennek felel meg a Nemzetek Szövetségének szabadkőműves eszméje. Ezt az eszmét már két évvel a genfi intézmény tényleges megalapítása előtt figyelemreméltó módon teljesen konvergensnek nyilvánították a wilsoni ideológiával. A szabadkőműves kongresszus pontosan ezt mondta ki: “A szabadkőművesség örök princípiumai teljesen konformisak a Wilson elnök által kinyilvánított princípiumokkal, amelyek célja a civilizációnak (!!) és a népek szabadságának megvédése... A kongresszus kijelenti: boldog, hogy együttműködhet Wilson elnökkel a nemzetközi igazságosság és a demokratikus testvériség ama művének megvalósításában, amely a szabadkőművesség ideálját is képviseli". A Nemzetek Szövetségét - értsük meg jól, a nemzeteknek a demokrácia által megvalósított szövetségét - tehát úgy mutatják be, mint “a háború igazi célját".

Egy figyelemreméltó szabadkőműves cikkben, amelyet de Poncins könyvében idéz, e szavak olvashatók: “Ez az az elkerülhetetlen feladat, amely ránk hárul, miután azzal a dühvel, amely olykor vaknak tűnhet, felemésztettünk, felforgattunk, ledöntöttünk, leromboltunk, hogy jobb körülmények között újjáépítsünk... Nos, mivel a terület már be van borítva azokkal a romokkal, amelyek a mi műveink, itt az ideje, hogy komolyan elkezdjük megtanulni építő és valódi kőműves mesterségünket". A fentiekhez még két további idézetet fűzünk, az egyik a Der Jude című zsidó folyóiratból való, a másik a zsidó Emil Ludwigtól származik: “E három hatalomnak (a cári Oroszországnak, a monarchista Németországnak és a katolikus Ausztriának) régi formájában való összeomlása a zsidó politizálást lényegesen megkönnyíti". “A háborút megvívtuk, hogy Európa közepén olyan modern (vagyis liberáldemokratikus) kormányformát vezessünk be, mint amilyen körülötte már létrejött. A különbéke hívei megmenthették volna mind a cárt, mind a német császárt, és így tartóssá tehettek volna egy elviselhetetlen Európát". Ezek a nézetek teljesen egybeesnek a párizsi szabadkőműves kongresszus terveivel. A destrukciót, amely behatolva az európai testszövet szinte valamennyi sejtjébe a laikus és antitradicionális “kultúrában" már érvényesült, a szövetségesek győzelme után politikailag is teljességgel keresztül kell vinni. A Habsburgokat meg kell dönteni, a Hohenzollerneknek le kell mondaniuk, és “lehetetlenné kell tenni, hogy régi uraik szolgaságra vessék" Közép-Európa népeit. Mindezt több mint egy évvel a háború vége előtt nyilatkoztatták ki. Ezzel felfedezhetjük a valódi célt: a nemzetek küzdelméből egy princípium elleni küzdelembe való álnok átmenetet. Ezt a princípiumot végül nem csak a legitim királyi arisztokráciák princípiumával azonosítják, hanem minden hatalom és általában az állam princípiumával, amikor kinyilvánítják, hogy a “laikus szabadkőműves vallás" alapján nincs helye “az abszolút és pejoratív (?) értelemben vett államnak", “a zsarnokian (?) doktriner államnak".

Egyébként a férfiatlanítás és a demokratikus önsanyargatás a feltétele annak, hogy egy nemzet magát nemzetnek nevezhesse, és mint nemzet beléphessen a megalakítandó Nemzetek Szövetségébe. “Az olyan nép, amely nem szabad, vagyis nincs a fejlődéséhez nélkülözhetetlen demokratikus és liberális intézmények birtokában, nem lehet nemzet". Ez a Nemzetek Szövetsége alkotmánya 4. cikkelyének pontos szövege, amelyet a szabadkőműves kongresszus fogalmazott meg. Ebből láthatjuk, hogy mire összpontosultak a valódi szándékok: - a központi hatalmak alkalmi hamis célpontján túl (Oroszországról ekkor célszerűségi okokból hallgattak) - a csúcsállamként megszervezendő nemzetközi demokráciára. Ez törvényen kívül helyezne és egyetemes ellenséggé nyilvánítana minden népet, amely kivonná magát a forradalmi, liberális és antitradicionális princípium zsarnoksága alól. És az az olvasó, akiben lassanként kialakul az egyáltalán nem “véletlen" egybeesések iránti érzék, mélyebben tud behatolni e képmutató társadalmi bohózatba, és immár nem csodálkozik, ha a genfi intézmény, amely szavakban az egyetemes béke eszköze, oda jut, hogy a kapitalista demokrácia és a bolsevizmus szövetségének jegyében új háborút robbantson ki; egy olyan háborút, amely a fasiszta Olaszország megcsonkításával vagy megalázásával új lépést jelentene a forradalmi haladás útján. Egyébként figyelemreméltó, hogy a társadalmi haladást hangoztatva mindig az olasz “kormányra" utalnak, és sohasem az olasz nemzetre. Ez az óvatos megkülönböztetés pontosan a fent kifejtett elvekből következik. Különben talán véletlen, hogy ha a társadalmi pókháló valóban hatékonyan működött volna, amikor működnie kellett volna, ez a világ hadseregeit és hajóhadait először Németország, majd Japán ellen fordította volna, vagyis az ellen a két nép ellen, amelyek - Olaszországgal együtt - az autoritárius nemzeti eszme legkiemelkedőbb képviselői, amelyeknek azonban - éppen ezért - még joguk sem lenne arra, hogy magukat nemzetnek nevezzék?

A szabadkőműves dokumentum nemcsak azért érdekes, mert lerögzíti a Nemzetek Szövetségének alapvető, technikai, igazságszolgáltatási és végrehajtási elveit, hanem azért is, mert több mint egy évvel a háború befejezése előtt az eljövendő békeszerződések tervével foglalkozik, és így leleplezi azok szellemét. De Poncins helyesen írja, hogy “összhangban az 1917. júniusi szabadkőműves kongresszus titkos irányelveivel, a hírhedt és szörnyű párizsi konferencia célja az volt, hogy a zsidószabadkőműves béke segítségével törvényesítse és megszilárdítsa az új hódításokat; ama hódításokat, amelyek nem Franciaország, Anglia és Olaszország hódításait jelentették (ezek csak járulékosak voltak), hanem a forradalmi és demokratikus haladáséit (ezek voltak a lényegesek)". Ez olyan konferencia volt, amelyhez hasonlót nem találunk az addigi történelemben, mivel nem olyan kongresszus volt, amelyen “vitatkoznak és alkudoznak, hanem egyfajta történelemi esküdtszék, ahol - a demokrácia fényében - a világot megítélték". Ettől a baljós pillanattól kezdve - miután Ausztria szétesett, Németország elzsidósodott, a bolsevista és a szövetségeseit eláruló Oroszországnak pedig elnézően megbocsátottak - be kellett volna következnie az új korszaknak, mint “egy tökéletesített Édennek, ahol a halhatatlan princípiumok virágoznak, és ahol csak a francia forradalom és a Kommunista Kiáltvány gyümölcsei nem tiltott gyümölcsök".

Azonban az utóbbi évek felfordulásai megmutatták, milyen rövid életű volt ez az ábránd. A nemzetek feletti nagy eszméknek az a harca, amelyről úgy látszott, hogy a wilsoni ideológia eljövetelével kifulladt, újra fellángolt, sőt - legalábbis ami a forradalmi frontot illeti - határozottabbá vált. Az antitradicionális zászló, amelyet egykor a demokrácia és a szabadkőművesség lengetett, a bolsevista proletár internacionálé erősebb és kíméletlenebb kezébe került. A Nemzetek Szövetsége csupán csökevényként vegetál tovább; és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a népek békéjének és a jogainak mítosza csak ama hegemón akaratok eszköze, amelyek azután a kulisszák mögül álcázott erőket engednek útjukra. Ezzel szemben áll ama nemzetek új frontja, amelyek immár nem pusztán nemzetként érvényesítik magukat, hanem egy eszme - az antibolsevista eszme - hordozóiként is. Ebből merítik az akarásban és a tettben megjelenő szolidaritásukat. Ebből fakad az az új harc, amelynek első megnyert csatája az abesszin vállalkozás diadalmas kimenetele és az Olasz Birodalom megteremtése volt, második csatája a Spanyolországban vívott nemzetközi küzdelemben bontakozik ki; döntő csatáját pedig kétségtelenül a nem távoli jövőben fogják megvívni. Erre kell felkészülnie a régi európai civilizáció minden, még egészséges erejének.

1937

Ford.: Ferencz Ernő

(Pannon Front)


http://jovonk.info/2009/08/12/julius-evola-nemzetek-szovetsege-szabadkomuves-csuc sallam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics és Molnár is letehe
  2009-08-12 23:13:07, szerda
 
  Draskovics és Molnár is leteheti a lantot?


2009.08.12.-0:09:42


Jelentős kormányátalakításra készül ősszel Bajnai Gordon miniszterelnök, mivel továbbra sem sikerült növelni a szocialisták népszerűségét Gyurcsány Ferenc távozásával -

tájékoztatták lapunkat kormányközeli források. A várható távozók között van Draskovics Tibor, Molnár Csaba, míg a nagy visszatérő Kiss Péter lehet.

A kormányzó párt népszerűségének további zuhanása miatt kormányközeli forrásaink szerint ősszel jelentős kormányátalakításra kerül sor. Az MSZP-ben az adótörvények június végi elfogadása előtt úgy értékelték, hogy a párt zuhanása megállt, és csökkentették hátrányukat a Fideszhez képest. Júliusban ez a tendencia megfordult, emiatt van szükség a változtatásokra.

A szürke eminenciás visszatér?

Információnk szerint Molnár Csaba jelenlegi kancelláriaminiszter helyett ismét Kiss Péter foglalja majd el a Miniszterelnöki Hivatal vezetői posztját. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek sorozatos baklövései miatt is távoznia kell, helyét Juhász Gábor, a tárca államtitkára veszi majd át.

Ficsor Ádám, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter már korábban bejelentette távozását, helyét várhatóan Iváncsik Imre jelenlegi államtitkár veszi át.

Kiss Péter visszatérésének egyik fő oka - forrásaink szerint - a kormány baloldali karakterének erősítése: remélik, hogy így sikerül az MSZP-szimpatizánsok egy részét visszaszerezni a jövő tavaszi voksolásra.

Kovács András - MNO.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Rudolf Hess-ügy margójára
  2009-08-12 23:11:59, szerda
 
  A Rudolf Hess-ügy margójára

2009.08.12.-22:37:04


A náci egyúttal sötét, ostoba, erőszakos, bűnöző hajlamú és elmebeteg. Ezzel szemben áll a felvilágosult, vidám, játékra hívó és boldog testvériséget hirdető Demokrácia, aki sose bántott senkit. Kivéve Drezda, Tokió, Hirosima, Nagaszaki, Vietnam és Irak lakóit...

Ezen blogbejegyzés nem annyira a Bombagyár olvasóinak szól, hiszen éppen azért vannak itt, mert úgy gondolkodnak, ahogy. Eszmefuttatásomat inkább azoknak szánom, akik fiatalok lévén, vagy mert éppen fiatalkorukban kimaradt néhány tény megismerése, nem értik, miért vállalják fel egyre nyíltabban a nemzetiszocializmust, s miért szervez néhány tucat úriember megemlékezést Rudolf Hessről. Másfelől pedig mi az az eszmeiség, ami annyira kártékony, hogy az állítólag közmegegyezéssel létrehozott demokrácia legelemibb szabályait is fel szabad, sőt, kell rúgni a kedvéért, miniszterelnöki utasítással kell betiltani egy tüntetést, mi több, ezen eszme képviselőit az erőszakmentesség nevében a nyílt utcán kell összeverni, miközben az emberi jogokra oly fogékony demokraták szemérmesen másfelé néznek.

A nácikról keveset tud ma Európa "művelt" népe, de abban gyakorlatilag status quo uralkodik, hogy rosszak. Mi több, a náci maga a megtestesült rossz. A náci egyúttal sötét, ostoba, erőszakos, bűnöző hajlamú és elmebeteg. Ezzel szemben áll a felvilágosult, vidám, játékra hívó és boldog testvériséget hirdető Demokrácia, aki sose bántott senkit. (Kivéve Drezda, Tokió, Hirosima, Nagaszaki, Vietnam és Irak lakóit, a kis Magyarországról nem is beszélve, ami épp a demokratikus országok döntése miatt ilyen kicsi. De ezzel sem ez lenne a baj, hanem hogy mi történt és történik azokkal, akik odakint rekedtek. Mindegy, hagyjuk ezt most.) Szóval a nácik hű, de borzasztóak, ha ők felsejlenek, sutba kell dobni békét, szeretetet, megértést, egyenlőséget és jogállamot, elő a géppisztolyt, és uccu nekik. Ez persze felveti a kérdést, hogy ezek szerint akkor a jogállamiság mégsem olyan általános csodaszer, ami mindenre problémára jó, mert vannak problémák, amelyeket csak a jogállamiságot kizáró módszerrel lehet megoldani, de ezt is hagyjuk. Erre úgyis az a válasz, hogy "de hát a nácik se akarnak jogállamot, hát most megkapják". A kommunisták meg ezalatt nyugodtan megemlékezhetnek Kun Béláról, pedig ő se volt annyira jogállampárti. Tudom, demagógia. Mindegy, hagyjuk.

Egyszóval itt vannak ezek a nácik, és ez rossz, Hitler meg maga volt az ördög, és jobb tőle minél távolabb állni politikailag. Helyesen tehát úgy lehetünk igazi européerek, ha mindent pontosan fordítva csinálunk, mint a nácik, tehát amit ők tettek, annak mi homlokegyenest az ellenkezőjét. Ha Hitler szerette a fekete nadrágot, akkor mi kizárólag fehér szoknyát viselünk, ha német juhászkutyát tartott, akkor mi csakis perzsamacskát, és görbe szemmel nézünk arra, aki német juhászt tart, elvégre biztos oka van, hogy pont azt. (És ez nem vicc, egészen a Kántor című filmsorozat hetvenes évekbeli vetítéséig legalábbis rendszerellenességnek minősült fajtiszta német juhászt tartani).

De most komolyan, mit tett ez a Hitler, hogy ennyire utáljuk? Hát embereket ölt, hangzik a nyilvánvaló válasz. Meg háborút csinált, és felrúgta a nemzetközi szerződéseket. Igen, és ez minden? Ez.

De miért nem fél senki például a Baathpárt-veszélytől, a maoizmus-veszélytől, a dzsingiszkánizmustól, miért menők a japán küzdősportok, amelyek pont azt a szamuráj-szellemiséget hordozzák, amire Hitlerrel egyidőben egy másik világhódító imperialista rendszer épült, miért nem gáz a pánszlávizmus, miért nincs semmi baj I. Károly román király dicséretével (emlékeztetőül: ő rohanta le Erdélyt hadüzenet nélkül), s mi a helyzet magával a híres-neves kommunizmussal, hiszen ha már haláltáborokról és tömeges elhurcolásokról beszélünk, ezen a téren vörösék olyan flawless victory-t vernek a nácikra, hogy a legkeményebb Gestapo-vallatótiszt is elkámpicsorodott arccal nyitotta volna magára a gázt, ha 1939 körül előre tudja. Mégis látni vörös csillagos pólóban feszítő fiatalokat az utcán.

Hitler embereket ölt meg háborúzott, ez tény, de miért pont ő lett a megtestesült gonosz szimbóluma? Miért nem Sztálin a gulágjaival? (Őt is utáljuk, teszi hozzá sietve a demokratikus megmondókórus, de milyen érdekes, csak akkor mondják ezt, ha megkérdezik tőlük, maguktól eszük ágában sincs tüntetni a komcsik ellen.) Hát kérem, a nácik nem azért lettek ilyen fekete bárányok, mert gyilkoltak. Igen, gyilkoltak, mint minden hatalom, bal- vagy jobboldali, legyen az diktatúra, demokrácia vagy monarchia. Hitler igazi bűne azonban nem ez volt, hanem hogy szembeszegült azzal a gépezettel, amelyet ma globalizációnak hívunk. Na, ezt nagyon zokon vette a globalizáció, pedig akkor még nem is úgy hívták.

Igen, persze, vöröske, a globalizációt öt éve találták ki, előtte nem volt. Ülj le, egyes. Igyad szépen a kannásborodat, és kussoljál. És figyelj oda, megint leittad a commandante arcképét.

Apropó commandante, mit mondanánk, ha a Fidesz vagy a Jobbik Rudolf Hess-emlékestet tartana? No és mit mondtunk, amikor az MSZP Fiatal Baloldala indított Che Guevara-klubot? Ja, az mááás? Bocsánat. A kubai haláltábor nem is volt haláltábor. Különben is, ott "a rezsim embereit" lövöldözték agyon. Az meg pláne más, azokat szabad. Vesszen a rezsim, bármit is jelentsen.

Mit tett ez a derék Hitler? Amellett, hogy nyitott néhány játékos tábort, ami főleg az őröknek volt játékos, hozott egy olyan rendelkezést, hogy mostantól Németország szépen leszakad a nemzetközi pénzügyi oligarchiák hálózatáról, elveti a hitelalapú pénzrendszert, és visszatér a régihez, ami 1913 előtt létezett. Ezzel olyan lyukat ütött az egyébként tényleg New York-ból indult, és tényleg zsidók, nevezetesen a Rotschild, Morgenthau, Rockefeller és hasonló nevű klánok építgette birodalom falán, hogy az csak úgy nyekkent. Mert hát miről is szól a modern pénzrendszer? Ha valaki nem látta volna az A pénz, mint adósság című ismeretterjesztő művet, vagy nem járt közgazdasági egyetemre, ahol tanítják is ezt a dolgot (és csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Budapesti Közgazdasági Egyetemen mindmáig érintetlenül áll a hatalmas Marx-szobor, a modern népirtás feltalálójának emlékműve), a pénz nem értéket, hanem hitelt képvisel, és az egész világgazdaság lényege a körbetartozás, a soha meg nem fizethető adósságok láncolata. A világgazdaság kártyavárként omlana össze, ha az országok kijelentenék, hogy ők ebből kiszállnak, és visszatérnek az 1913 előtti, értékalapú elszámolásra. Nos, éppen ezt tette Hitler, elsőként a történelemben.

Sztálin nem tett ilyet. Sem pedig Mao, sem Szaddám Huszein, Augusto Pinochet vagy Francesco Franco. Nem is lett belőlük megtestesült gonosz. Jelenleg bizonyos Mahmúd Ahmadinezsad feszegeti a rendszer határait, bár nem annyira, mint Hitler, de már felvetett olyasmiket, mint például a nem dollár alapú olajkereskedelem, és az országán belül jelenleg is értékalapú hitelrendszer működik, vagyis a bankok nem szednek kamatot. A nem létező zsidó lobbi, mert természetesen a zsidók az egyetlen nép a világon, amelynek nincsenek se szélsőségesei, se lobbiérdekei, se hatalmi szándékai, pedig természetesen éppen ezért igyekszik mindenáron lejáratni Iránt a nyugati világ előtt, vagyis a New Yorkban székelő valódi döntéshozók környezetében.

Végül a megfejtés a cikk elején feltett kérdésre. Rudolf Hess egy de jure törvényesen megválasztott politikus volt, aki személyesen dezertált repülőgéppel Angliába 1940-ben, hogy Churchillt felkeresve különbékét kössön, félreállítva a Führert. De Churchill találkozni sem volt hajlandó vele, neki jobban feküdt a háború és a civilek, nyílt városok szőnyegbombázása. Neki ma szobra áll a Városligetben, Hessre pedig még emlékezni is tilos. Churchill természetesen nem kérdőjelezte meg a pénzügyi oligarchia hatalmát. Azt sem tudjuk, Hess miért rohadt élete végéig szigorított börtönben, miközben a treblinkai haláltábort - 600 ezer állítólagos halott! - üzemeltető SS-tisztek megúszták öt-hat éves börtönbüntetésekkel. De pszt, ne kérdezzünk annyit.

Tomcat - Bombagyar.hu

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=12779
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó lobbi: hangosabban és to
  2009-08-12 23:10:22, szerda
 
  Zsidó lobbi: hangosabban és tovább bömbölhet a Sziget


2009.08.12.-0:33:47
Éppen csak a "Sziget" szó hiányzik abból a napokban kihirdetett miniszteri rendeletből, mely biztosítja, hogy a Hajógyári-szigeten megrendezésre kerülő fesztivál éjjel egy órával tovább, s az eddigieknél hangosabb zenével fogadja a látogatókat.

Az egészségügyi, valamint a környezetvédelmi miniszter napokban megszületett együttes rendeletmódosítása szerint a nyári időszakban megrendezett, legfeljebb nyolc napig tartó kulturális fesztiválok esetében az éjszakai időszak az eddiginél egy órával később kezdőik, s így 23 órától reggel 6-ig tart. Az éjszakai időszakban pedig akár 55 decibellel is szólhat a zene, nappal ez az érték akár 65 dB is lehet.

A Sziget hangosságára eddig is folyamatosan panaszkodó óbudaiaknak nagyobb zajhatást kell ezentúl a rendelet értelmében eltűrniük, még az éjszakai órákban is. Az üdülőövezetnek számító Római-parton például igen jelentős mértékben, 20 decibellel nő a zajhatás. A rendeletmódosítás a Magyar Közlöny július végi számában jelent meg, így a Sziget fesztivál kezdetekor már hatályba is lépett. A rendeletmódosításban ugyan nem szerepel a fesztivál neve, de szakértők szerint annyira speciális a módosítás megfogalmazása, hogy nem lehet vitás, a minisztériumok a Szigetre szabták azt.

(Stop / Havaria)

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=12774
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sarcolnak tovább
  2009-08-12 23:08:23, szerda
 
  Bajnaiék nem állnak le, sarcolnak tovább Csath Magdolna: Válságkeltés folyik


2009. augusztus 12. 03:06:29

További megszorításokra kell számítani, folyik a ,,válságkeltés" a krízis kezelése helyett. Csath Magdolna az MNO-nak hozzátette: az önkormányzati forráskivonással többszörösen sarcolják meg az embereket. A közgazdász szerint ami Magyarországon folyik a kilakoltatások ügyében, az sehol a világon nem történhetne meg.



Bajnaiék válságkezelése inkább válságkeltés - mondta el az MNO-nak Csath Magdolna közgazdász. Szerinte kérdés az is, ,,honnan veszik a számokat" - teszi hozzá felvetésünkre, hogy a kormányzat 120 milliárd forintot akar kivonni az önkormányzati rendszerből. Csath szerint ebben az esetben többszörös megszorítással sújtják a társadalmat, hiszen ha az önkormányzatokból forrásokat vonnak ki, az azt jelenti, hogy a helyhatóság nem képes - vagy csak egyre romló színvonalon - teljesíteni kötelezettségeit.



Meg kellene határozni, hogy mik az önkormányzatok feladatai, azok pontosan mennyibe kerülnek, s ahhoz kellene hozzáigazítani az esetleges forráskivonást. Nincsen koncepció, amit csinálnak, az nem szakértői munka - teszi hozzá a közgazdász. Szerinte a kormányzatnak semmi köze a baloldali mentalitáshoz, hiszen a tőkét, a gazdagokat támogatják. Mindössze a módszereikben baloldaliak - fogalmaz Csath Magdolna.



Mint ismert, a közösségi közlekedésből 70 milliárdot akar a kormányzat kiszivattyúzni. A közgazdász emlékeztet arra, hogy milyen nagy felháborodás volt akkoriban, amikor elkezdték a szárnyvonalakat bezárni. Most a piaci versenyt is megszüntetik, hiszen ha párhuzamos viszonylatban közlekedik busz és vonat is, akkor az egyiket biztosan bezárják - véli Csath Magdolna. Így az emberek nem tudnak választani a szolgáltatások között, amely a közgazdász szavai szerint ,,egyre rosszabb színvonalon érhető el", s várható a szárnyvonalak további megszüntetése is. Csakhogy ezt a piszkos munkát ezúttal rábízzák a MÁV-ra és a Volán-társaságokra - teszi hozzá.



Folytatni fogják a megszorítások politikáját, legalábbis erre következtet Csath Magdolna, s emlékeztet Bajnai szavaira: eszerint mivel nagyobb lesz a GDP-arányos visszaesés a vártnál, tovább kell folytatni a ,,takarékos" gazdaságpolitikát. Csath Magdolna szavai szerint a gazdasági növekedésre kellene helyezni a hangsúlyt. Teljesen logikátlan az az érvelés - folytatja -, hogy azért kell folytatni a megszorításokat, mert tovább szűkül a gazdaság, ugyanis az ok-okozati összefüggés éppen fordított. Azért szűkül a gazdaság, mert megszorítások vannak. Súlyos problémának nevezte a közpénzek elfolyását a nagy összegű végkielégítéseknél, szerinte itt is sok pénzt lehetne megfogni. Szavai szerint mivel ezeknek meg kell teremteni a pénzügyi hátterét, várható, hogy ,,a szociális rendszerekből vonnak el forrásokat, vagy esetleg újabb hitelekkel" igyekeznek konszolidálni a helyzetet. Megjegyezte: le kellene állítani a külföldi cégek mértéktelen támogatását is.



Sehol a világon nem fordulhatna elő az, ami Magyarországon történik a kilakoltatások ügyében - hívja fel a figyelmet a közgazdász, s mint megjegyzi, ,,etikai kódexet nem a kormányok, hanem a társadalomért felelősséget vállaló és érző cégek készítenek". Erős pénzügyi szabályozásra van szükség - fogalmazott Csath Magdolna.

Forrás: MNO.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lefizette a terézvárosi közter
  2009-08-12 23:07:00, szerda
 
  Lefizette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét a Centrum Kft.
2009. augusztus 12. 14:10:37

Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség a terézvárosi kerületi közterület-felügyelet vezetőjét; a férfi előzetes letartóztatásáról szerdán dönt a bíróság. A bűnöző pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

A Magyar Hírlap szerdai számában azt írta: kenőpénz elfogadásakor érték tetten a rendőrök Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség augusztus 10-én gyanúsítottként hallgatta ki "F. Kálmánt vezető beosztású hivatalos személy által, kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt".

Az ügyészség tájékoztatása szerint a VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t vették igénybe, ami ezért a tevékenységért bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Így a Centrum Parkoló Kft. érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Az ügyészség azzal gyanúsítja a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején - az előző havi bilincselések számától függően - 500.000-800.000 forint közötti úgynevezett ösztönzési pénzt fogadott el jogtalan előnyként. Az átvett összegből pedig minden hónapban juttatott beosztott közterület-felügyelői részére is, ezzel is ösztönözve őket a kerékbilincselések számának növelésére.

Az ügyészség közölte azt is, hogy a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetése során tetten érték. A férfi előzetes letartóztatásáról szerdán dönt a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

(MTI nyomán)
Forrás: Kuruc.info

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Lefizette_a_terezva rosi_kozterulet_felugyelet_vezetojet_a_Centrum_Kft._59434
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyó belebukhat a BKV-ba, a v
  2009-08-12 23:06:25, szerda
 
  Hagyó belebukhat a BKV-ba, a városházán is betelt a pohár

2009. augusztus 12. 14:06:34

Debreceni önkormányzati cégeknél is történtek a fővárosihoz hasonlóan elfogadhatatlan menedzseri végkielégítések - közölte Varga Zoltán szocialista önkormányzati képviselő, az MSZP debreceni alelnöke kedden sajtótájékoztatón.



Tájékoztatása szerint a tavaly 660 millió forint veszteséget felhalmozó önkormányzati cég, a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft. távozó igazgatójának végkielégítése és úgymond "éves javadalmazása" meghaladta a 40 millió forintot.



Hasonlóképpen közös megegyezéssel és több mint 10 millió forint lelépési pénzzel távozhatott a Csokonai Színház direktori székéből Csányi János, aki a kirendelt önkormányzati biztos értékelése szerint számviteli és pénzügyi szabálytalanságok sorát elkövetve 70 millió forintot meghaladó kárt okozott Debrecennek - mondta a szocialista politikus.

Forrás: Gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Intelem: Vigyázz! Idegen zsarn
  2009-08-12 23:02:45, szerda
 
  Intelem: Vigyázz! Idegen zsarnok!

2009. augusztus 11., kedd - 11:39


A mai magyar valóságra az irodalom egyik gyöngyszeme, Wass Albert Intelem című verse talán a legjobb példa, ami megmutatja számunkra a helyes utat is egyben. A vers így hangzik:

A félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,
ha nemzetedről megfeledkezel!

Te bús magyar, kit száműzött hazád
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tűnik, Isten is otthagyott.

A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad őt el, te és a többiek,
s amíg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le ne törölitek:

Magyar földön nem lesz új Magyarország,
gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!

A nemzeti oldal összefogására van szükség, hogy ne legyünk saját országunkban az idegen érdekeket kiszolgáló bankok, gyarmatosítók hűbéresei. Nem IMF-hitelre van szüksége az országnak, aminek egy jelentős részét egy-két bank kapja meg, a többi részét pedig életünk végéig törleszthetjük. A kizsákmányoló, belőlünk hasznot húzó karvalytőkének semmi keresnivalója Magyarországon. Ki kell seperni innen az ,,idegen zsarnok"-ot. Ezt csak egységes fellépéssel, összefogással lehet elérni. Fogjunk össze ellenük!


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/403
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
John Howard a bevándorlókhoz i
  2009-08-12 23:00:33, szerda
 
  John Howard - Ausztrália miniszterelnökének (1995-2007) a bevándorlókhoz intézett nyilatkozata

,,A BEVÁNDORLÓKNAK KELL ALKALMAZKODNIUK, NEM A HAZAIAKNAK! Vegyék tudomásul, vagy hagyják el az országot. Elegem van abból, hogy a mi nemzetünknek kell folyton óvakodnia, nehogy bizonyos egyének vagy nemzetük megsértődjék. Kultúránk évszázadok alatt fejlődött ki, amely olyan nők és férfiak harcára, bátorságára és győzelmeire épül, akik valamennyien a békét keresték és akarták.

Legtöbbünk anyanyelve angol, nem pedig más nyelv. Ezért, ha a mi társadalmunkhoz akartok tartozni, .... tanuljátok meg a nyelvünket!
A legtöbb ausztrál istenhivő. Nem csupán néhány keresztény, nem a szélsőjobb, nem politikai kényszer, nem - puszta tény, hiszen nemzetünket keresztény meggyőződésű férfiak és nők alapították, és ez egyértelműen dokumentált. És ezért nem elvitatható, hogy ezt iskoláink falain kifejezésre is juttassuk.
Ha Isten megbotránkoztat benneteket, akkor azt tanácsolom nektek, válasszátok hazátokul a világ valamely más táját, mert Isten a MI KULTÚRÁNKNAK alapja. El fogjuk fogadni a ti hiteteket, nem fogjuk megkérdőjelezni. Csupán annyit kívánunk, hogy a mi hitünket is fogadjátok el, és éljetek velünk harmóniában, békében és örömben.

Ez itt A MI NEMZETÜNK, A MI FÖLDÜNK és a MI ÉLETVITELÜNK, és minden lehetőséget megadunk nektek, hogy javainkból részt kapjatok és velünk együtt élvezhessétek. De ha állandón panaszkodtok, sajnálatot hajhásztok, történelmi zászlónkat égetitek, hitünket becsmérlitek, keresztény értékeinket semmibe veszitek, életvitelünket elítélitek, akkor arra biztatlak benneteket, éljetek demokráciánk és társadalmunk egy további előnyével: AZZAL A JOGGAL, HOGY ELHAGYJÁTOK AZ ORSZÁGOT! Ha nálunk nem vagytok boldogok, akkor MENJETETEK EL! Nem kényszeritettünk benneteket, hogy ide jöjjetek. Ti akartatok hozzánk jönni. Hát fogadjátok el azt az országot, amely titeket is elfogad.“

Kommentár: Mentől többünk olvassa és gondolja végig az ausztrál miniszterelnök érvelését, annál jobb esélyünk lesz, hogy a mi nemzetünk tagjai is újra megérezzük, hogy van gerincünk, hogy ugyanezt az igazságot kimondjuk és támogassuk.


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4454&kat=&PHPS ESSID=ee16ac2a7eb68727e4fc5ea2dd464645
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
György Attila: Cui prodest?
  2009-08-12 22:58:12, szerda
 
 
György Attila: Cui prodest?


Emlékeznek még olvasóim a bő tíz évvel ezelőtti Aranykéz utcai rossz napokra? A “leszámolásokra", kézigránátos robbantásokra, “terrorveszélyre"?

Akkor is mindenki gyanús volt, a szélsőjobbtól a szélsőbalig, a kormánytól az ellenzékig, a cigányoktól a svédekig. Csak éppen a szlovák titkosszolgálat nem.

Aztán mégiscsak ők voltak.

Ha már Aranykéz utca, futólag eszembe jut Krúdy Gyula, aki még “Aranykéz utcai szép napokról" írt. Igaza volt, amikor azt mondta: az is bolond, aki túlélte Ferencz Józsefet.

Mert ő sem volt piskóta, újkeleti szlenggel szólva, de azért ártatlan, kezes bárány volt a mai helytartókhoz képest.

De most nem erről, pontosabban: nemcsak erről van szó.
Hetek, hónapok óta borzolják a kedélyeket - már kinek, mennyire - a magyarországi cigánygyilkosságok. Mármint a sörétes puskás, sunyi kivégzések, amiket magam sem tudok lenyelni, az ilyesmi valóban “nincs benne a pakliban", ezek egyszerűen olyan otromba, aljas gyilkosságok, amely megtorlásánál a halálbüntetéstől kezdődik a minimum.

Na de hát, érzem minden zsigeremben, épp ez a cél. Nehezen képzelem el, pedig sokféle embert ismertem és ismerek, hogy létezik olyasvalaki, aki ezekre beleegyezőleg biccent. Nem, ilyen nincs, gyereket nem öl, aki emberi névre érdemes, sem védtelen, szegény, kiszolgáltatott embert.

Az áldozatok véletlen sem notórius tagjai voltak a cigányközösségeknek, nem maffiózók, nem vajdák, nem stricik. Egyszerűen “csak" faluszéli cigányok. Puszta technikai szempontból mondom: akiket a legkönyebb, és legveszélytelenebb legyilkolni és eltűnni.

Nyom nem marad, csak a gyász, a felháborodás, és az egyre inkább polgárháborúvá érő cigány-magyar gyűlölet.

Cui prodest? Kinek használ ez?

Nem a szélsőjobbnak, ez kategorikus tény. A magyar “szélsőjobb", ha egyáltalán létezik is ilyen, nem ez a fajta népség. A magunkfajta nem ilyen. Ha ilyen lenne, akkor sem védtelen, kisemmizett embereken állna bosszút. Hosszú a lista, és ezek az emberek nem szerepelnek rajta.

A baloldalnak fűzödik hozzá némi érdeke, de semmiképpen nem közvetlenül. A kormányszékeket nem lehet megmenteni etnikai gyilkoságokkal, ráaadásul erre legjobb példa a Jobbik méltányos előretörése, hogy a rasszista kártya kijátszása enyhén szólva is rizikós, vagy éppen ellenkező eredményt ér el.

Magányos pszichopaták? Ugyan... az ilyen kivégzésekhez tiszta fej kell, infrastruktúra. Felejtsük el a fejükre csuklyát húzó fasiszta fantomokat.

Nem. Ez, a maga mocskosságában “tiszta munka". Előkészített, megtervezett, gyorsreagálású szervezet tehet csak ilyet, aki biztos hátországgal rendelkezik.

Cui prodest? Kinek használ ez?

Nem kerülgetem tovább. Mások is pedzik, néhol ki is mondják. A szlovák kormánynak. Slotának, Ficónak, ennek a karikatúra-szerű bábállamnak, amelynek egyetlen reménye az előremenekülés, akár egy nyílt katonai konfliktus felvállalása is egy végképp legyengített Magyarországgal.

Ha szlovák nacionalista lennék, én most hátradőlnék, és egy kávét kérnék, nézve az egyre durvuló cigány-magyar konfliktust, a kaotikus, egymásra mutogató közéletet, a nemzeti összefogás teljes hiányát.
Aztán esetleg feljelenteném az ENSZ-hez ezt a fasisztoid Magyarországot.
Közben a szlovák nyelvtörvényől mindenki elfeledkezik, az végül is nem jár “halálos áldozatokkal".

Teljesen véletlenül ez is történik.

És ne ringassa senki magát hamis illúziókba, hogy ez “csak" a tót titkosszolgálat. Nem “csak". Ez egy működő gépezet, amelynek megvannak “magyar" zsoldosai, szálai, érdekeltségei, ahogyan 1919-ben a kisantantnak az akkori magyar katonaságnál, titkosszolgálatnál és kormányban(!).

Nagyon figyeljünk most erre. És ha még nem késő, erre figyeljen, akinek tehetsége, ereje, ráhatása, befolyása van, Fidesztől Jobbikig, MSZP-től a cigányszervezetekig. Mert ez nem a “másik" ellen irányuló terrorcselekménycsorozat.

Nem, ez ELLENÜNK, magyarok, Magyarország ellen irányul.

Ne legyen késő, mire ez kiderül.


http://ellenkultura.info/gyorgy-attila-cui-prodest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.