Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
"Izrael igaz barátainál", Ber
  2009-08-27 21:27:21, csütörtök
 
  2009-08-27. 06:58


"Izrael igaz barátainál", Berlinben vendégeskedik Netanjahu

Az izraeli kormányfő ma Berlinben tanácskozik a kancellárral, majd felkeresi azt a helyet, ahol a világháború idején a holokauszt-legenda szerint "a nácik elhatározták a zsidóság kiirtását" (csak éppen semmi nyoma nincs ennek). Netanjahu európai körúton van és tegnap érkezett Londonból Berlinbe.
Netanjahu körútjának célja "a közel-keleti békefolyamat lendületbe hozatala" (pontosabban elfogadtatni a világgal az ő szempontjaikat - a szerk.). Erről tanácskozott Londonban a brit kormányfővel, valamint az amerikai elnök külön megbízottjával is. Tegnap - Berlinbe érkezve - felkereste Horst Köhler államfőt, de érdemi tárgyalásait csak ma kezdi meg Angela Merkel kancellárral.
Diplomáciai források szerint a brit miniszterelnökhöz hasonlóan, a kancellár is fontos előfeltételnek tartja az izraeli település-politika megváltoztatását a tartós béke megteremtése felé vezető úton. Ennek ellenére még véletlenül sem mer fellépni határozottan, hiszen, bár a nemzetközi jog megsértésének tekinti az új települések ügyét, továbbra is "Izrael igaz barátjának tartja magát".
Erre utal az is, hogy a berlini kormány ismételten közvetített a közel-keleti fogolycserékben. Egy német diplomata a térségben tartózkodik, hogy a színfalak mögött folytatott eszmecsérék útján előmozdíthassa a három év óta a Hamász fogságában lévő izraeli megszálló, Gilad Salit szabadulását.
Netanjahu berlini tárgyalásain fontos téma az iráni kérdés is.


(InfoRádió nyomán)


http://kuruc.info/r/4/45690/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan tízszázalékos a munkané
  2009-08-27 21:17:46, csütörtök
 
  2009-08-27. 15:02

Lassan tízszázalékos a munkanélküliség

Május és július között 3 millió 811 ezer embernek volt munkahelye hazánkban. A vizsgált 15-74 éves korosztályban a munkanélküliek száma meghaladta a 407 ezret, tehát a munkanélküliségi ráta elérte a 9,7 százalékot - áll a KSH legfrissebb adataiban.

A 15-64 éves korú népesség 62 százaléka, a 15-61 éveseknek pedig közel kétharmada jelent meg a munkaerőpiacon 2009 májusa és júliusa között. Ez utóbbi korosztályból 3 millió 779 ezren dolgoznak, 83 ezerrel kevesebben, mint tavaly ilyenkor.
Az állástalanok 92 ezer fővel lettek többen egy év alatt, most 407 ezren jelezték, hogy a vizsgált negyedévben nem sikerült munkahelyet találni. A munkanélküliségi ráta 9,7 százalék, 2,2 százalékponttal magasabb, mint 2008 azonos időszakában.
Több férfi veszítette el a munkáját, mint nő: míg az előbbiek száma 2,8, utóbbiaké 1,5 százalékkal emelkedett. A munkanélküliek közel ötöde nem idősebb 24 évesnél, a fiatalok negyede nem tud elhelyezkedni, az ő munkanélküliségi rátájuk 25,5 százalékos (6,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel ezelőtt).
A 25-54 évesek, azaz a ,,legjobb munkavállalási korúak" közül jóval többen dolgoznak: a ráta 8,8 százalékos, 2 százalékponttal magasabb, mint 2008-ban. A munkanélküliek csaknem fele (42,6 százaléka) több mint egy éve keres állást, átlagosan 16,7 hónap alatt sikerül elhelyezkedni.

(FN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak kapirgálná a Fidesz az üg
  2009-08-27 21:05:51, csütörtök
 
  Csak kapirgálná a Fidesz az ügynökügyet

A Fidesz szerint a rendszerváltás előtti titkosszolgálati iratokat mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni, és mindenki maga dönthetne a nyilvánosságra hozatalról. Ungváry Krisztián történész szerint ez ma is majdnem így van, de ennél tovább kéne menni, például a közszereplőkről szóló adatok közzétételével.
Megint előszedte az ügynökügyet a Fidesz, Deutsch Tamás EP-képviselő azt mondta, úgy kéne rendezni a 20 éve megoldatlan kérdést, hogy az információs önrendelkezési jog alapján mindenkiről mindent nyilvánosságra lehessen hozni.
,,A törvény alapján mindenki alanyi jogon kapja meg az államtól az összes személyére vonatkozó dossziét úgy, hogy abból semmilyen adat ne legyen kihúzva. És ezeket az információkat az érintett, ha azt akarja, nyilvánosságra is hozhassa" - fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Szükséges, de nem elégséges

Deutsch Tamás javaslata szükséges, de nem elégséges feltétele a nyilvánosságra hozatalnak, mondta el Ungváry Krisztián történész. Kifejtette, hogy ma is meg lehet kapni ezeket az iratokat, és ugyan korlátokkal, de nyilvánosságra is lehet hozni.
A probléma az, hogy azokat az iratokat senki nem kapja meg, ami nem az irat igénylőjéről szól, csak vele kapcsolatos. Ha például egy feleség igényli a róla szóló dokumentumokat, és a férje ügynök volt, ez nem derül ki számára, ha a férje róla nem tett egy jelentést sem.
Egy férjnek is lehet olyan titka, amit nem oszt meg a feleségével, idézte fel Ungváry Krisztián Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman szavait, melyeket álságosnak tart.
A történész szerint emellett a közszereplőkről szóló iratokat is mindenkinek joga lenne megismerni, míg a ma hatályos törvények csak nagyságrendileg 2000 emberről szóló adatot engednek megismerni a csaknem 200 ezer ügynök közül.

Amikor kormányon voltak, nem léptek
Ungváry Krisztián nem érti Deutsch Tamás nyilatkozatát és annak időzítését, szerinte a Fidesznek a lelkiismeretétől kéne megkérdeznie, miért nem akkor tettek lépéseket, amikor kormányon voltak.
Elmondta, hogy a Kenedi-bizottság egy évvel ezelőtt megfogalmazta javaslatát, ami több megoldási lehetőséget is felvázol az adatok nyilvánosságra hozataláról. Erre a Fidesz azóta sem reagált, és a kormány is csak elvi ígéretet tett.
Jelenleg arra várunk, hogy a mágnesszalagokon tárolt adatokat fel lehessen dolgozni, amit Ungváry nem tart indokoltnak, hiszen az NBH egykori rendszere is ilyen szalagokra épült, ezeket pedig már 1995-ben át tudták ültetni egy újabb, mai napig használt rendszerbe.
A történész azt mondta, minden párt politikai célokra használja az emberek tájékoztatását vagy félretájékoztatását, ebben az esetben pedig inkább az utóbbiról van szó, hiszen mindegyik pártban lehetnek olyanok, akik érintettek az ügynökügyben. Ungváry Krisztián a valós szándékot hiányolja a politikusokból a múlt feltárására. Példaként említette, hogy Szlovákiában interneten elérhető minden ügynöki jelentés, témában született dokumentum, és ettől az ország mégse omlott össze.

18 mágnesszalagról mentenek adatokat
Kenedi János történész vezetésével 2007 szeptemberében alakult szakértői testület, hogy megvizsgálják azokat a rendszerváltás előtti titkosszolgálati iratokat, melyeket a Nemzetbiztonsági Hivatal még nem adott át az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának. A dokumentumok mellett nyilvántartásokat, iktatókönyveket és selejtezési jegyzőkönyveket vizsgáltak.
A Kenedi-bizottságnak véleményeznie kellett az ügynökakták átadásának illetve titkosításának gyakorlatát, továbbá javaslatot kellett tenniük, hogy miként javíthatók azok kutathatóságának, nyilvánosságra hozásának feltételei.
A Kenedi-bizottság 2008. szeptember 11-én adta át 400 oldalas jelentését a kormánynak, a dokumentumot egy hónappal később hozták nyilvánosságra. A testület legfontosabb megállapítása az volt, hogy a vonatkozó törvények egyes részei továbbra sem az alkotmányos demokrácia emberi jogi szempontjait, hanem a titkosszolgálatok vélt érdekeit szolgálják.
Javaslataikat a jelentésben egy néhány oldalas összefoglalóban terjesztették a kormány elé (388-391. oldalig), a jogalkotás azonban még mindig nem kezdődött el. Ennek oka a kormány álláspontja szerint az, hogy az adatok feldolgozása még nem fejeződött be, jelenleg annak a 18 mágnesszalagnak a feldolgozását végzik, amelyek az 1990 előtti, legmagasabb szintű minősítésű iratokat tartalmazzák.
A munkát március elején kezdték el, ezt egy civil testület felügyeli, közölte akkor Szilvásy György titokminiszter. Azt mondta, a mágnesszalagokon található dokumentumok számától függ, hogy mennyi ideig tart a munka, hiszen pontosan azt sem lehet tudni, hogy mi van az adathordozókon.

(Index)

http://kuruc.info/r/2/45735/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
polgári köröknek próbál udvaro
  2009-08-27 21:03:30, csütörtök
 
  Közeleg a választás: Az általa korábban halálra ítélt polgári köröknek próbál udvarolni Viktorka

A polgári köröknek mondott köszöntet Orbán Viktor, aki szerint a Fidesz ma szervezeti szempontból jelentéktelen, elhanyagolható párt lenne a 2002-ben alakult szervezetek nélkül.
A pártelnök a Polgárok Háza felavatásának 5. évfordulója alkalmából beszélt.


(MR)

http://kuruc.info/r/2/45761/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mossad recept: három plusz egy
  2009-08-27 21:01:48, csütörtök
 
  Mossad recept: három plusz egy - a cigánygyilkosságok háttere

Publicisztika Kiemelt írások

Végy egy Mossad ügynököt és ránts bele három embert. A Mossad bevált receptje az államellenes aknamunkához. Úgy tűnik, a cigánygyilkosságok hátterében ugyanaz a szisztéma húzódik meg, mint amit a bolíviai kalandorok ügyében tapasztaltunk. Az események elemzésénél megint csak hasonló helyzetben vagyunk, mert az ismert főkolompos mellett személyes ismeretségünk van a többieket illetőleg is. Így reálisan tudunk értékelni, nem veszünk el a zavaros félinformációk és mendemondák között.
A dolgok jelenlegi állasa szerint úgy tűnik, valóban az elkövetőket fogta el a nyomozó hatóság. Egyszersmind igazolódni látszik az a feltevésünk, hogy a gyilkosságok az izraeli titkosszolgálat megrendelésére történtek. A szervezés kísértetiesen hasonlít a Rosa Floresz féle esetre, ahol az egy szem Mossad-ügynök három másik fiatalember beszervezésével látott neki a megbízatás teljesítésének.
Az elfogottak közül három ember ismert figurája a régi debreceni szkinhed életnek. Némelyikük csaknem húsz éve került közel az irányzathoz, a debreceni szkinhedek vezéregyénisége volt. A másik kettő is ismert, régi arc.
Negyedik társuk, a csoport vezetője viszont nem illik a képbe. Szintén ismert figura, egy rock zenekarból, viszont ott mint antifasisztára emlékeztek rá. Persze mindenki változhat. Bár az a tény, hogy két cigányt is beprotezsált a munkahelyére, nem ezt bizonyítja. És van itt még egy apróság. Az illető korábban 1,5 évet töltött el Izraelben, úgymond egy kibucban. Aki nem áll teljesen naivan az események előtt, össze is rakhatja a kockákat.
Az elfogottak anyagi helyzete a nyomozóhatóságok figyelmét is felkeltette, nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a házkutatások során. A hírek szerint persze valamilyen szélsőséges szervezet pénzelhette a csoportot, amire a nyomozás előrehaladtával fény fog derülni. Na, ez nem valószínű, a szélsőséges szervezet ugyanis a Mossad lehet.
Kérdéses, hogy az ügynök mellé bevont három ember mennyit tudhatott a ténykedésük valódi hátteréről, különös tekintettel arra, hogy egyikük a csoportvezető testvére. A gyanú szerint ők ott voltak minden helyszínen, a többiekkel ellentétben.
Az elméletünk a jelek szerint megint bejött. A történések sorra helyzetértékeléseink helyességét bizonyítják.

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info

Megjegyzés: Az eset körüli mendemondákat, zavaros feltételezéseket illetőleg rövidesen közlünk egy összefoglalót. Az információk gyűjtése, feldolgozása folyamatban van.


http://jovonk.info/2009/08/27/mossad-recept-harom-plusz-egy-ciganygyilkossagok-ha ttere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem avathattunk Bösztörp
  2009-08-27 20:41:00, csütörtök
 
  Miért nem avathattunk Bösztörpusztán?


Forrás: http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=22424


A Magyar Gárda igyekszik jó kapcsolatot ápolni minden olyan kezdeményezéssel, mely a magyar nemzet javát szolgálja. Így merült fel az az ötlet, hogy az avatási ünnepséget a Magyarok Szövetsége bösztörpusztai rendezvényének keretében tartanánk meg - számol be róla honlapján a Magyar Gárda.

Miután a neoliberális diktatúra - szembehelyezkedve a jogerős bírói döntésben rögzített jogokkal és kötelezettségekkel - egyetlen közterületen sem engedélyezte a Magyar Gárda ünnepélyes eskütételét, a vezetőség új helyszín után nézett.

A Magyar Gárda igyekszik jó kapcsolatot ápolni minden olyan kezdeményezéssel, mely a magyar nemzet javát szolgálja. Így merült fel az az ötlet, hogy az avatási ünnepséget a Magyarok Szövetsége bösztörpusztai rendezvényének keretében tartanánk meg. Ennek érdekében a Magyar Gárda vezérkarának egyik tagja a Magyarok Szövetségének egyik budapesti szervezőjén keresztül 2009. augusztus 21-én, pénteken felvette a kapcsolatot a Magyarok Szövetsége országos szervezőjével. Péntek esti megbeszélésük szerint felvetik a gyűlés megbeszélésén, hogy a Magyar Gárda - az előzetes programtervvel ellentétben - megtarthatja-e az eskütételt a bösztörpusztai helyszínen, azonban a megbeszélés eredményéről a Magyar Gárda vezetőségét még pénteken késő este sem tájékoztatták.

Végül telefonos érdeklődésünkre a Magyarok Szövetségének egyik budapesti szervezője péntek éjjel közölte, hogy kérésünket elutasították, a Magyar Gárda nem rendezheti meg eskütételét a Magyarok Szövetsége rendezvényének keretein belül.

A Magyar Gárdában sértettség nincs. Szeretnénk leszögezni, hogy mozgalmunk továbbra is támogat minden olyan, a magyar nemzet felemelkedését közvetlenül szolgáló szervezetet, mozgalmat, amely reális, megvalósítható kezdeményezésekkel áll elő. Ezt azonban mi is elvárnánk a nemzeti tábor minden tagjától még akkor is, ha ezzel esetleg a hatalom vegzálásának tennék ki magukat!

Magyar Gárda
Országos Sajtóiroda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.