Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Egyél még egy kicsit...
  2012-05-23 20:39:03, szerda
 
  Egyél még egy kicsit...


2012. május 23., szerda 08:52 |

Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha mondjuk Orbán Viktor nem csak a Fidesz és a KDNP, de mondjuk az MSZP, az LMP, a Jobbik, a DK - felsorolás leáll, de valamennyi pártra gondolok - vezetője lenne? Akkor aztán teljes lenne az összhang, garantáltan az történne, amit akar. Valamennyi párt rendezvényén elmondhatná, hogy az ország milyen remekül helytáll az Európai Unióval szemben, lám, az ellenzék és a kormány egyaránt így gondolja.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ctZ9piZRJWc

Ugyanez a helyzet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával is. Jó, rendben, nem Orbán a főnök, vagy legalábbis nem személyesen. De hogyan védheti a vállalkozók érdekeit egy szervezet, amelynek a vezetése tele van pártkatonákkal? Ott van mindjárt az elnök, az a Szatmáry Kristóf, aki nemrég a Történelmi Vitézi Rend nevű szervezet jótékonysági bálján volt fővédnök. Azon a bálon, amelyet azért tartottak, hogy Horthy Miklósnak lovasszobra legyen Budapesten. Mellesleg a fővitéz a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Értik?! Annak a minisztériumnak, amellyel szemben a kamarának (legalább) időnként fel kéne emelnie a szavát.

Még ne álljon fel, Kedves Olvasónk, jobb az az ülőhelyzet, megkímélheti magát egy hanyatt eséstől. A kamara alelnöke ugyanis a fent nevezett Horthy-hívő államtitkár édesanyja. Atyavilág, ha ezt Don Vito Corleone látná, bizonyára sírva fakadna. De még Al Capone szeme sem maradna szárazon. És mivel első a család, a XVII. kerületi BKIK szervezet egyik vezetőségi tagját Szatmáry Arankának hívják. Sejthetik, nem névrokon - testvér. És mivel most éppen tisztújítás van, előretör: az ötödik kerületi vezetői pozíció a cél. Biztosan azért, mert nincs elég alelnöki tiszt. De Szatmáry elvtárs testvér úr, nem lehetne akkor legalább főtitkár?

Persze az egész balhé a tisztújítás miatt alakult ki. Ugyanis a Fidesz és a Vállalkozók Pártja szívesen látna a kamarában még több vezető beosztású embert tagjai közül, vagy a holdudvarából. Ahogy elnézzük, menni fog. A következményeket pedig egyelőre nem lehet megjósolni. Eddig is kilobbizták a CBA-nak a plázatörvényt, nem is beszélve a kötelező kamarai regisztrációról, amiből százmilliók folynak be évente a kasszába. Abba a kasszába, amely mostantól már végérvényesen a kormányoldal kezében lesz.


Úgy tűnik, a kamarai tagok eddig arra panaszkodtak, hogy autókra meg utazgatásokra megy el a BKIK pénze. Ettől ezentúl nem kell tartani, legfeljebb az unortodox felhasználástól. Tudniillik, hogy politikai célra megy majd a vállalkozások regisztrációs díja. A napi politika szereplői lehetnek ugyanis - többek között - az angyalföldi és újlipótvárosi kamara-szervezetek vezetői is. És nemsokára választási év, Orbán Viktor szerint, a pártok állami támogatása nélkül. Önök nem tartanak attól, hogy a befizetett regisztrációs díjakból rendezvények lesznek majd? Nem párt-, pláne nem kampányrendezvények, dehogy! Éppen csak biztosított lesz rajtuk a politikusok megjelenése, hiszen vezetői az adott szervezetnek. Önök nem félnek? Mert én nagyon. De azért vicces is lesz nézni a közmédia átlátszóan ügyesen manipulált felvételein, ahogy Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára munkaebéden tárgyal Szatmáry Kristóffal, a BKIK elnökével, vagy éppen alelnök-édesanyjával. Egyél még egy kicsit, fiacskám, tudod, Borsodban hányan örülnének annak a lazacnak?

http://egyenlito.blog.hu/2012/05/23/egyel_meg_egy_kicsit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg elhallgattatták...
  2012-05-23 20:30:52, szerda
 
  2012. május 19., szombat

Tényleg elhallgattatták...


2011.08.11-én írtam legutóbb blogot az "Elhallgattatott Hírek" sorsán sopánkodva. Aztán azt hittem, elsiettem a dolgot. Mára nyilvánvaló, aggodalmam nem volt alaptalan, csak idő előtt tettem közzé...

A Híreket mostanra tényleg elhallgattatták, beszámolójuk szerint. "Jó két hónapja azt hazudják, hogy az ingyenesen adott tárhelyük 1 GB tárhelye megtelt, de ezt semmivel sem igazolják, csak úgy üzenik. Miközben az elmúlt hetekben sokszáz MB téma törölve lett, csak azért, hogy fölszabaduljon hely, de ennek ellenére képet több hónapja nem engednek föltölteni, mondván, hogy a tárhely megtelt." Képet nem engednek feltölteni. Ezzel megölik az oldalt, amelynek erőssége a képanyagok közzététele. Az oldal címe lehetne akár "Eltitkolt Képek" is. Én különösen azért szeretem, mert - a remekírók müveit leszámítva - a kép a leghűbben adja vissza a valóságot, az embertelen kapitalista világ szörnyű valóságait.

Az "Elhallgatott Hírek" sorsa intő példa. Azt jelzi, hogy beindult a háttérhatalomnak nem tetsző oldalak levadászása. Ez ellen van védekezés. Bizakodnak látom a szerkesztők is. Csakhogy mivel két hete bénák, nem tudni, hogy önbizalmuk megalapozott e.

Sajnos a lapra beírni, azaz a szerkesztőknek üzenni, sem lehet. Ez a blog egy aféle hirdetménynek van szánva, amelyet remélhetőleg elolvasnak azok, akiket érdekelhet a lap sorsa.

Ismerek néhány olyan honlapgazdát, akiket nem sikerül "leutálni" a Netről. Ha jelentkezik a szerkesztők közül valaki, velük együtt kitalálunk valamit!

Ami engem illet, gondoltam arra is, hogy a Lap idő előtti elsiratásával hülyét csináltam magamból. Most nem azért írok, mert végülis nekem lett "igazam". Azért írok, mert segíteni szeretnék. Továbbá azért írok, hogy bejelentsem: az internetes kényelmeskedésnek részemről vége. Rájöttem, hogy minden regiszteren játszani kell: a Blogon, a Facebook-on, a Twitteren , a fájlmegosztókon, stb. Ezen a téren tizennégy éves unokám jócskán megelőzött. Ez nem szégyen hetvenkilenc éves korban. De ha szükséges és lehetséges még a fejlődés, legalábbis meg kell próbálni. Van Facebook és Twitter oldalam is, csak rest voltam hozzászoktatni magam az új közlésmódokhoz. De vége a lazsálásnak!

Mindenütt ott kell lennünk, ahol azt szeretnék, hogy ne legyünk ott.

Majd meglátják!

Szeszák Gyula


http://szeszkgyulablogja.blogspot.com/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B01 :00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarrazin: az euró semmi jót nem hozott
  2012-05-23 19:58:10, szerda
 
 
Sarrazin: az euró semmi jót nem hozott

2012, május 22 - 16:55

A német szociáldemokrata botránypolitikus, Thilo Sarazzin kedden Berlinben bemutatta "Európának nincs szüksége az euróra" című könyvét, amelyben azt állítja, hogy az euró inkább hátrányos helyzetbe hozta az euróövezet tagjait.

Egy valutaunió politikai unió nélkül soha nem lehet életképes, márpedig a politika nem tett erőfeszítéseket ennek érdekében - állította az egykori SPD-politikus, akinek előző, a bevándorlókról írott könyve miatt távoznia kellett a német jegybank elnökségéből.

Berlin - véli a szerző - szembe megy a német érdekekkel, amikor bizonytalan kimenetelű fogadást tett az euróra. Sarrazin szerint el kell hagyniuk az euróövezetet azoknak a tagországoknak, amelyek tartósan megsértik a stabilitási egyezményt.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/sarrazin_az_euro_semmi_jot_nem_hozott-20120522
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem leszünk gyarmat?
  2012-05-23 19:52:15, szerda
 
  A kormány együttműködne Izraellel




A magyar-izraeli mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése érdekében Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elutazik a május 15-17. között a Tel Avivban 18. alkalommal megrendezésre kerülő Agritech 2012 Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra - közölte a Miniszterelnökség és a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Az államtitkár az izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter meghívására utazik a kiállításra. A tájékoztatás szerint Budai Gyula Fazekas Sándor miniszter képviseletében vesz részt a kiállítás hivatalos megnyitó ünnepségén, valamint a szakmai programokon.

A vidéki szakmai programok során Budai Gyula ellátogat a Hof Hasharon Tejfarmra, amely a legmodernebb ilyen létesítmény Izraelben, valamint a Naan kibucba, amelyet 1930-ban alapítottak, és ahol az 1970-es évek végétől öntözőberendezéseket gyártanak. A kibucban ezer hektáron folytatnak öntözéses gyümölcs- és zöldségtermesztést.

A látogatás során az államtitkárt fogadja Orit Noked izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, a magyar delegáció részt vesz a Simon Peresz államelnök által adott fogadáson is.

,,Fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot"

2007 októberében Peresz beszédet mondott Tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák Szervezetének éves közgyűlésén. Az izraeli államfő kijelentette: ,,Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot."

Kérdés, hogy egy ilyen nyílt kijelentés után - egyértelmű gyarmatosító politikai célokra utalva - milyen ,,fejlesztésről" és ,,együttműködésről" tárgyalhat a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében Budai Gyula Izraellel.

Az Orbán-kormány kiszolgáltatta a magyar termőföldet és vízkincseket

Mint ismeretes, 2011. április 11-én a kormánytöbbség elutasította a magyar termőföld és a víz védelméről szóló jobbikos módosító indítványt. A javaslat az egészséges környezethez való jogot, illetve a természeti értékeknek ,,a jövő nemzedékek számára való" megőrzését azzal egészítette volna ki, hogy ,,a termőföld és az ivóvízkészlet kizárólag magyar állami vagy helyi önkormányzati tulajdonban, illetve magyar természetes személy tulajdonában lehet." A Fidesz és a KDNP frakció tagjai, kivétel nélkül nemmel szavaztak az előterjesztésre, annak ellenére, hogy Orbán Viktor korábban többször ígéretet tett a magyar termőföld és vízkincs alkotmányos védelmére.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a Fidesz döntése a román EU-csatlakozás feltétel nélküli támogatásához, a Lisszaboni szerződés olvasatlan aláírásához, valamint az izraeli tárulási szerződés elképesztő megszavazásához mérhető. ,,E tegnapi tettük volt a nemzet számára a negyedik csapás" - fogalmazott a pártelnök egy sajtótájékoztatón a jobbikos módosító indítvány elutasítása után. Vona Gábor kijelentette: minden négyzetcentiméter elveszített termőföldért a Jobbik a Fideszt fogja felelőssé tenni.

A Jobbik ellehetetlenítené a külföldi földszerzést

Áprilisban egyhangúlag tárgysorozatba vételre ajánlotta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága a külföldiek termőföldön történő zálogjog alapításának megakadályozását szorgalmazó jobbikos törvényjavaslatot. Az előterjesztést Magyar Zoltán és Varga Géza, a Jobbik országgyűlési képviselői nyújtották be, hogy a külföldiek illegális termőföldszerzési törekvéseinek, elterjedt formájának szabjanak gátat. A Jobbik úgy véli, hogy a magyar termőföld védelme aktuális kérdés, mivel a külföldiek vásárlási moratóriuma 2014-ben lejár.

Címlapfotó: Bar!kad magazin 2012. május 10-i száma

MTI nyomán - barikad.hu

Kapcsolódó hír:

Leszavazta a Fidesz-KDNP a magyar föld és víz védelmét

Link: http://barikad.hu/leszavazta_fidesz-kdnp_magyar_f%C3%B6ld_%C3%A9s_v%C3%ADz_v%C3%A 9delm%C3%A9t-20110411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IDÉZET A KEDVES VEZETŐTŐl
  2012-05-23 19:43:28, szerda
 
 
Európa a demokrácia és szabadság bölcsője, mégis korlátozottak a lehetőségei a polgári szabadságjogok megvédése terén. Emlékezzünk rá, mi, magyarok is többet vártunk a nagyvilágban a demokrácia zászlaját lobogtató Európai Uniótól, amikor a közelmúltban Budapest utcáin lábbal tiporták a szabadságjogokat. Nem lehet kettős mérce, egyformán kell érvényesülnie az emberi jogoknak Európa minden országában. Olyan Európára van szükségünk, amelyik képes megvédeni polgárainak szabadságjogait, akár saját kormányukkal szemben is.

Orbán Viktor 2009. január 20.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülkeforradalmárok vs vadbarmok
  2012-05-23 19:37:34, szerda
 
  2012.05.23. 05:25

Fülkeforradalmárok vs vadbarmok


Most van az, hogy Orbán Viktor be van szarva. Lehetne ezt cizelláltabban fogalmazni, meg ragozni és magyarázni a végtelenségig, de a lényegen semmit nem változtatna. Kusza Szem gazdasági látomásai továbbra sem működnek, az első negyedévben 228,2 milliárd hiányt termeltünk, teljesítményünket látva az OECD máris 1,5%-os recessziót, a befektetési szakember meg ennél is nagyobb lemaradást jósol. Az IMF nem töri össze magát a sietségtől, hogy a hitelességét eljátszó Orbán kedvére tegyen, Európában egyre inkább elszigetelődünk, itthon pedig csak a megszorítások és az új adónemek emelkednek, az életszínvonal meg szabadon esik lefelé a béka segge alá. Államtitkár oligarcházik - akit érdemben azóta sem cáfoltak - háttér pénztárnokoknak kell színt vallani, szülőfalu polgármestereknek elnyert földekről magyarázkodni, ami nem népszerű és vidám dolog.

Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy a kormányzó kényszerházasokat egyre inkább foglalkoztatja, hogy a picsába kéne innen választást nyerni 2014-ben?

Mert egyszerű nem lesz az tisztán látszik. Kezdetnek Viktor bedobta a nincs pártfinanszírozás-nincs kampány ötletet, amit most az egybites azzal magyaráz, háhá, az csak egy mondat volt, amolyan hörgés teszt, nem komoly, de még végigmondani sincs ideje, mert jön a másik és aszongya: előzetes regisztráció kell(ene) a szavazáshoz, mert a vadbarmokat ki kéne szűrni. A vadbarom te magad vagy, kedves választópolgár, akinek cetligyűjtés és kétharmad koldulás idején benyaltak a meleg szarig. Te, akinek fülkeforradalmárságát harsogták hónapokig. Igen, ti is kedves fideszes szavazók, már ha tényleg hittetek a kampányszövegnek, hogy az egyszeri nagyarányú az fasza lesz, meg hogy lesz itt kommunista múlt lezárás nyilvános ügynöklistás mindenestől. Ha ezt elhittétek akkor a választott pártfunkcitok szóhasználatával élve "lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok" vagytok ti is, nem NERtársak meg fülkeforradalmárok. orbán vadbarom.jpg

Tudom, most az jön, hogy az általam - véletlenül se a szimpatizált pártja által - megsértett fidesz szavazó klaviatúrát ragad, és elnyomja a kötelező: ha a zusánakjóaz, akkor nekünk is jólesz!!! dumát, csak fölöslegesen. Helyette azt illene felismerni, hogy mennyire néznek hülyének titeket, és mi a véleményük pont rólatok. Mert aszongya a jóember, ez intellektuális cenzus lenne. Magyarul ha felismered az önkormányzatot/okmányirodát és le tudod írni a neved az ostoba nyomtatványra, akkor már nem csak egy ikszet húzogató vadbarom vagy, hanem maga a csillogó intellektualitás. Igen, onnan fentről a piedesztál szédítő magasából ők így néznek le rátok. Én már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha majd egyszer nem hiszitek el Orbánnak vakon amit mond, és egy hét múlva ennek ellenkezőjét, akkor vajon minek lesztek nevezve?



Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés nem sok van a magyar nyelvben.


http://varanus.blog.hu/2012/05/23/fulkeforradalmarok_vs_vadbarmok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggasztó méreteket ölt a magyarok kivándorlása
  2012-05-23 19:33:39, szerda
 
  Statisztika nincs

Aggasztó méreteket ölt a magyarok kivándorlása



Az elérhető adatok szerint az elmúlt két évben ugrásszerűen növekedett a külföldre költöző és ott munkát vállaló magyar állampolgárok száma. Ez nem csupán a hazai népességfogyáshoz járul hozzá, de számos területen krónikus szakemberhiányhoz vezet, ami viszont a gazdaság fejlődésére is hosszútávú hatással lehet.
A médiában a fiatal orvosok és az egészségügyi szakdolgozók tömeges elvándorlásának veszélyeiről szólnak főként a hírek, jóval kevesebb szó esik arról, hogy az utóbbi két évben más területeken is a korábbiakhoz képest példátlan mértékben megugrott a külföldön megélhetést kereső honfitársaink száma. Ez vélhetően az információ-hiánnyal is magyarázható: elképesztő, de nálunk egyszerűen nincs megbízható statisztika arról, hányan hagyják el az országot és mennyien jönnek vissza. A hivatalos adatok csupán néhány százas /!/ mozgást rögzítenek, miközben a valós számok ennél több nagyságrenddel nagyobbak, a terjedő szóbeszéd pedig egyenesen drámai méretű elvándorlást emleget.

Teljes körű, korrekt információk gyűjtése gyakorlatilag megoldhatatlan feladat, mivel hazai források híján a célországok elérhető bevándorlási és munkavállalási nyilvántartásaira kell szorítkoznunk, és azok sem feltétlenül megbízhatóak. Arra viszont elegendőek, hogy a trendeket lássuk és a szakértők az adathiányos területekre is elfogadható becsléseket készíthessenek. Ha ezeket végigtekintjük, a problémák ellenére nagyjából világos képet kaphatunk az elmúlt évek emigrációs folyamatairól.

A fentiek alapján kirajzolódó helyzet sajnos nem a legkedvezőbb: az országot tartósan elhagyók száma az elmúlt két évben drasztikusan megnőtt. Az első számú célország Németország, az ott újonnan letelepedő magyarok száma 2010-ről 2011-re, azaz egy év alatt másfélszeresére, 40 ezer főre nőtt. Ha az ugyanekkor visszatelepülőket is figyelembe vesszük és csupán a növekményt nézzük, az ugrás döbbenetes: a nettó emelkedés 2010-ben még 3 ezer, 2011-ben már 17 ezer volt, és becslések szerint ez a trend az idén is folytatódik.

A németekéhez hasonlóan alapos statisztikát vezetnek az osztrákok is, főként a munkavállalásról. A kép is lényegében ugyanolyan: a 2010-es 30 ezerről 2011-re csaknem 50 ezerre növekedett a kint dolgozó honfitársaink száma. Ennek oka részben a tavaly májusi munkaerő-piaci nyitás, ezzel együtt a magyarok száma nagyobb mértékben emelkedett, mint az összes többi térségbeli országból érkezetteké összesen! A régóta nyitott piacú országokban szintén hasonlóak a trendek: Nagy-Britanniában 2010-hez képest tavaly 36 százalékkal több, 16 ezer magyar jelentkezett munkára. A tengerentúlon, Kanadában a menedékkérők száma duplázódott meg egy év alatt, tavaly már 4400 volt.

A trendeket elemezve szembeötlő, hogy a 2010-et megelőző években nem volt jelentős növekedés, inkább hullámzás a kivándorlási kedvben, azóta azonban mindenhol kiugró a változás. A jelek a jövőre nézve is borúsak: a TÁRKI idén márciusi felmérése szerint a lakosság ötöde szeretné elhagyni hazánkat, ilyenre korábban nem volt példa. Különösen aggasztó, hogy a fiatalok körében a kutatás szerint 50 százalékos ez az arány, az ő esetükben vélhetően a jobb nyelvtudás is motiváció. Az idén szakértők szerint hatalmas mértékben nőtt a külföldön tanulni kívánók száma is: a hazai felsőoktatási intézményekbe 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek, közülük nagyon sokan az itteni keretszám csökkentés és a magas tandíjak miatt inkább máshova felvételiznek. Aki pedig külföldön tanul, nagyobb eséllyel fog eleve kint munkát keresni.

A kivándorlási kedv hirtelen növekedésének okairól érdemes lenne átfogó szakértői elemzést készíteni a lehető legszélesebb adatmerítéssel. Erre egy cikkben nem vállalkozhatunk, de a rendelkezésre álló anyagok alapján a fő motivációk nyilvánvalóak. A magyarok hagyományosan nem mobilisak, ebben nemzeti sajátosságaink, nyelvünk stb. játszanak szerepet. A külföldi munkavállalás, a kitelepülés az uniós csatlakozás, a határok megszűnése ellenére nem öltött komoly méreteket, és főként egyes szakterületeken volt csak jellemző. Az elmúlt két évben a trend megváltozásában a hazai válság, a közhangulat romlása, a munkanélküliség emelkedése, a bizonytalanság és perspektívátlanság játszik kulcsszerepet. Jellemzővé vált, főleg a fiatalok körében, hogy aki teheti, külföldön, elsősorban Nyugat-Európában vállal munkát a biztosabb megélhetésért, a jobb fizetésért és a karrier-lehetőségért.

A Fidesz-kormány ténykedése nagyban hozzájárul ehhez a folyamathoz. Az elhibázott, unortodox gazdaságpolitika következményei, a megszorítások, távolodásunk a fejlett országoktól aligha javítja a perspektívákat. Tömegessé vált a kiszolgáltatottság és kilátástalanság érzése, amelyen a nemzeti köntösbe burkolt szólamok sem tudnak segíteni. A sikerpropagandával éles ellentétben állnak nem csupán a makrogazdasági adatok, de az országot elhagyók megugró száma is. Hiú ábránd, hogy majd a szomszédos országokból bevándorlók ellensúlyozzák a népességcsökkenést, ahogy azt Orbán Viktor korábban vizionálta. A tények azt mutatják, hogy nem vagyunk vonzó célország: míg a kivándorlás megugrott, a nálunk letelepedni szándékozók száma 2008 óta lényegében alig változott. De ugyan miért is jönne hozzánk egy romániai vagy szlovákiai magyar, amikor odahaza már jobbak a megélhetési esélyei, mint nálunk?

http://www.168ora.hu/itthon/kivandorlas-nepessegfogyas-munkanelkuliseg-96547.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a Matelcsy
  2012-05-23 19:27:19, szerda
 
  Jön a Matelcsy

Ők a telefonadó legnagyobb vesztesei





A családok, kórházak és az ügyfélbarát ügyfélszolgálatok járnak rosszul a telefonadóval a telekommunikációs tanácsadással foglalkozó SciamuS Kft. számításai szerint, a cég úgy véli, ahogy tehetik, a szolgáltatók az új adót az ügyfelekre terhelik.
A kft. közleménye szerint különösen nagy terhet jelent az új adó a szolgáltatóknak, hiszen 2012 második felében dupla teher sújtja őket: a válságadót még fizetniük kell és már fizetni fogják a telefonadót is. S bár a törvény értelmében a szolgáltatók rövid távon nem terhelhetik át az új adót az előfizetőkre, a meglévő szerződéseiket nem módosíthatják, ám hosszú távon ez elkerülhetetlen lesz. A tájékoztatás szerint a július 1-jétől hatályos törvény értelmében a csoporton belüli hívásokat, a kék és zöld számokat is terheli adó.

Az adó hatására a szolgáltatók vagy megszűntetik a csoporton belüli, gyakran nulla forintos perdíjat, vagy a látványos áremelést elkerülendő, a havi díjat emelik, a SciamuS számításai szerint körülbelül 50 százalékkal. Azok az intézmények, vállalatok, amelyek nem használnak vezetékes telefont, mert csoporton belüli hívásokkal oldják meg a kommunikációt munkaidőben, szintén nem járnak jól. Ebbe a csoportba tartozik több kórház is, amelyeket kifejezetten hátrányosan érint majd a módosítás, hiszen kommunikációs költségeik lényegesen nőnek. A közlemény szerint hátrányosan érinti a változás a dolgozói és családi csomagokat is, vagyis a munkavállalókat és családjaikat, akik eddig ingyen beszélhettek egymással. A jövőben ezt lényegesen drágábban tehetik meg - írja az MTI.

A kék és zöld számok, vagyis a helyi tarifával, illetve az ingyen hívható számok szintén adókötelesek, amely azon szolgáltatókat, bankokat, közmű szolgáltatókat terheli, amelyek ügyfélbarát ügyfélszolgálatot üzemeltetnek. A SciamuS jogértelmezése szerint a skype és más internet alapú telefonhasználat nem lesz adóköteles. Az adó terheli a nemzetközi hívásokat is, nem terheli viszont a magyarok külföldi roaming díjait.


http://www.168ora.hu/itthon/a-telefonado-vesztesei-on-is-koztuk-van-96476.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Váratlan hír: Durván megerősödött a Jobbik
  2012-05-23 19:25:52, szerda
 
  Váratlan hír: Durván megerősödött a Jobbik

Két év mérlege

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása a Heti Válasz számára

Molnár Csaba Gábor
- itthon@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2012.05.23. - 18:54
Létrehozás:
2012.05.23. - 18:37



Társadalmi támogatottság - Noha a 2010-ben példátlan felhatalmazást szerző Fidesz-KDNP-nek a négyéves ciklusban magas választói elvárásokkal kell szembenéznie, az ellenzék egyelőre nem képes csökkenteni a kormánypártokba vetett bizalmat. Az eddig is hosszúra nyúlt kegyelmi időszak után most vasárnap a leadott szavazatok 50 százalékát szerezhetné meg a jobbközép szövetség. A pártszimpátia-mérésekben csupán egyetlen törvényszerűség, a szavazói aktivitás csökkenése érhető tetten, az átpártolást megelőző elbizonytalanodásnak alig mutatkoznak jelei.
hirdetés


A szavazásra jogosultak körében az alacsony szavazási kedvet és magas "rejtőzködést" bizonyítja az is, hogy a Fidesz-KDNP szimpatizánsának az összes megkérdezett 34 százaléka, az ellenzéki pártokénak 26 százaléka vallja magát, további 40 százalék pedig távolmaradó vagy rejtőzködő. A február eleji 8 százalékos támogatottsághoz képest a Jobbikkal a magyarok 12 százaléka, az MSZP-vel pedig 12 helyett csak 8 százaléka rokonszenvezik. A Lehet Más a Politika az összes megkérdezett körében 5 százalékon áll, miközben a Gyurcsány Ferenc plágiumügyével újabb hitelvesztést elszenvedő Demokratikus Koalíciót egy százalék támogatja.

Munka

A fejlett országok mind nagyobb része ismeri fel, hogy a válságból a gazdaságélénkítés és a munkahelyteremtés politikája mutathat kiutat. A második Orbán-kormány fókuszpontjában a munkahelyteremtés és ösztönzés áll - ezeket tekintve a válaszadók többsége továbbra is optimista. A megkérdezettek mindössze 8 százaléka emlékszik úgy, hogy pozitív eredmények születtek a korábbi szocialista-liberális kormányok alatt - ezzel szemben 58 százalékuk 2014-re a világgazdasági válság ellenére sem vár negatív fordulatot.

Államadósság

Az ország eladósodottságának megoldása több korábbi kutatásunk szerint is az egyik legfontosabb feladatként áll az emberek figyelmének középpontjában. Az adósságválságba sodródott ország helyzetében a korábbi kormányok alatt negatív fordulat történt (tízből nyolcan nyilatkoztak úgy, hogy az előző időszak eredményeiben nem emelhető ki pozitívum), a jelenlegi kabinet államadósság-csökkentés irányába tett erőfeszítései azonban csak 36 százaléknyi válaszadó számára nem meggyőzőek.

Család

A magyar családok helyzetében a magyarok 17 százaléka szerint történt javulás a korábbi szocialista-liberális kormányok alatt, 35 százalék azonban a jelenlegi, 2014-ig tartó ciklus végére még több pozitív hozadékot remél.

Egészség

Az egészségügy a rendszerváltás óta számtalan megoldási javaslatot megélt, az eredményes fordulat azonban ez idáig elmaradt. Az előző kormány működését mindössze az emberek 9 százaléka zárta pozitív benyomásokkal (emlékezetes a vizitdíj elleni 2008-as népszavazás 82 százalékos eredménye). Ma a magyarok 58 százaléka inkább optimista a kérdésben.

Rend

A Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett időszakban a rendvédelem területein érzékeltek az emberek a többi területnél nagyobb fejlődést: az összes megkérdezett negyede szerint a szocialista-liberális kormány idején inkább javult, 28 százaléka szerint pedig inkább nem változott a helyzet. Ezzel együtt a két évvel ezelőtt hivatalba lépett kormány közbiztonsági politikáját nagy várakozás övezte. A kabinet intézkedései láthatóan (a bal- és jobboldali radikális szólamok ellenére is) mindössze az emberek 19 százalékát nem tudták meggyőzni. Ennél is színesebb talán az igazságszolgáltatás területén felmutatható eredmények megítélése, hiszen míg a korábbi kormányok idejében 15 százalék érzékelt fejlődést, addig 2014- re csak 23 százalék vár romlást.

Oktatás

Az előző kormányok idején egyértelműen a liberálisok zászlóshajója volt a terület - és az eredmények felett hozott ítélet legalább annyira elmarasztaló, mint az SZDSZ legutóbbi választási szereplése. Az összes megkérdezett 65 százaléka szerint nem történt pozitív fordulat az oktatás területén 2010-ig, a mostani kormány esetében azonban mindössze 28 százalék lát lehetőséget negatív változásra.

Hazai kisebbségek helyzete

A Magyarországon élő kisebbségek esetében is több javulást lehet felmutatni a véleményalkotók szerint 2002 és 2010 között eltelt időszakban: a válaszadók 61 százaléka szerint abban a nyolc évben nem romlott a hazai kisebbségek helyzete. A jelenlegi kormány idején felmerülő etnikai konfliktusok megoldásával és az uniós mintául is szolgáló roma integrációs stratégiával azonban ennél többen elégedettek (mindössze a válaszadók 20 százaléka szerint fog romlani a kisebbségek helyzete).

Nemzeti érdek

A második Orbán-kormány legvisszhangosabb ügyei között alighanem a külföldi bírálatok sejlenek fel. A politikai téren és a sajtóban megjelenő nagyszámú bírálat ellenére a megkérdezettek szerint a nemzeti érdekek képviseletében mégis sokkal rosszabbul teljesített az európai uniós csatlakozást is levezénylő szocialista-liberális összefogás. A Fidesz-KDNP kormánya alatt 38 százalék szerint történt pozitív változás, az előző kabinetek idején viszont csak 20 százalék szerint javult a magyar nemzeti érdekek brüsszeli képviselete.

Nagyításért kattintson a képre!

http://hetivalasz.hu/data/cikk/4/95/59/cikk_49559/nezopont.jpg

A vizsgálat jellemzői

A felmérés 2012. május 7. és 10. között készült, kétezer fő megkérdezésével.
A reprezentatív minta célcsoportja: a 18 év feletti magyar népesség.
Az adatgyűjtés módszere: telefonos kérdőíves lekérdezés.

http://hetivalasz.hu/itthon/ket-ev-merlege-49559
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Horthy-szobor megrongálása után kussoltak, Wallenberg feld
  2012-05-23 19:07:57, szerda
 
  2012-05-23. 15:02
A Horthy-szobor megrongálása után kussoltak, Wallenberg feldíszítése kapcsán máris ajvékolnak Martonyiék

Alább olvasható az MTI híre:
A Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli Raoul Wallenberg budapesti szobrának meggyalázását.
A tárca szerdai közleményében foglalt állást a svéd embermentő diplomata emlékének védelmében, azt követően, hogy ismeretlenek kedden disznólábakat akasztottak a Wallenberg-szoborra.
A Külügyminisztérium felidézi: Raoul Wallenberg Budapest díszpolgára, magyar állampolgárok tízezreinek megmentője. A "Világ Igaza, mára a humánum szimbólumává vált hazánkban és az egész világon" - hangsúlyozzák, megjegyezve, a magyar kormány a svéd diplomata születésének századik évfordulója alkalmából Wallenberg-évnek nyilvánította az idei esztendőt.
A szoborgyalázását korábban a II. kerületi önkormányzat vezetése, valamint az MSZP is elítélte az MTI-n keresztül.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96475/#ixzz1viImpw74
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.