Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Hány III/III-as ül ma a parlamentben?
  2012-05-07 22:48:14, hétfő
 
  2012.05.07. 05:23

Hány III/III-as ül ma a parlamentben?


Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Az Orbán kormány folytatja kommunista múlt takargató hagyományát, mert az olyan nemzeti - oppardon, Nemzeti - mint minden amihez nyúlnak. Oszoljunk, mint az utolsó hitelességmorzsa emésztése után keletkezett fideszes fingfelhő, nincs itt semmi látnivaló. És nem is lesz. Csak a büdös marad, de az még sokáig.

Hacsak az nem számít látnivalónak, hogy az ügynöklisták nyilvánosságát eddig támogató MSZP és DK is beállt inkább az óbazmeg, dehogy kell ez a népnek, frászt, még a végén tényleg lezárnánk a kommunista ügynökmutyit tisztességgel. Hogy mitől a pálfordulás ötletem nincs. Illetve van, ahogy mindig minden olyan alkalommal, amikor valahogy valakinek egyszerre nem lesz ez fontos. Már a vitanap kitűzése is bohózatba fulladt, mert a fideszes honatyáknak annyira nem akarózott akkor sem a pártállami múltról és a besúgókról, ügynökökről vitatkozni. De azt még a szocialisták is támogatták, ami péntekre megváltozott. Az LMP kezdeményezte ( a Jobbik frakció és 3 független, Ivády, Molnár, Szili - támogatta) bizottság felállítását arra, hogy derüljön ki: a rendszerváltás illetve a Duna-gét óta ki fért az állambiztonsági iratokhoz, és kinek volt módja esetleg megsemmisíteni azokból azt ami kényelmetlennek bizonyulhatott. Ez viszont már nem smakkolt se a szociknak, se Gyurcsányéknak, se az addig velük szavazó Turi Kovács Bélának. Miért, gyerekek? Csak nem ügyes és szorgos mancsok mazsoláztak azokból az iratokból, és a végén ki talál derülni?

Eddig is megvolt az embernek az az érzése, hogy Orbán játssza az élő paraván szerepét, legfeljebb a válla fölött sandítva maga mögé, elmúlt-e már az emberekből a megismerés iránti hőzöngés.

De péntekig még élt/élhetett benne a kétség, hogy éppen lehet a kuruc infón megjelent állambiztonsági anyag ügyes hamisítvány, a Hetek cikke merő kitaláció. De mit mondjunk most, mikor ismét csak a maszatolás megy, mikor az ördögbotosokon meg a radikálisokon és függetleneken kívül senkinek nem áll érdekében az ügynöklisták körüli dolgokat rendbe tenni? Ráadásul ahogy ilyenkor mindig, megjelenik az ügynöklisták további titkolásának apostola, Boross Péter, és gyakorlatilag hűségesküt tesz újra: tőle bizony senki egy szót meg nem tud arról amit olvasott az aktákban. Nem kell izgulni, ő a sírba viszi magával a titkokat, a jóistenke őtet' úsegélje'. Azt a titkot is, hogy a jelenlegi parlamentből vannak vagy nincsenek szereplők azon a bizonyos III/III-as listán.

Egy ilyen kijelentés után azért csak adja magát a kérdés: ha nincsenek a jelenlegi parlamentben ügynökök, akkor mire fel ez a holtig tartó titkolózás? Akkor miért nem lehet kijelenteni, itten kérem ügynök az egy szál sincs? Mert Boross nem akar hazudni?

Így még érthetőbbé és egyértelműbbé válik amit a gáncsoskodást és maszatolást látva mindenki sejt. Az egykori besúgók ma is köztünk járnak - pontosabban az akolmelegben közpénzen odabent ücsörögnek- amíg le nem buknak, mint az MTVA vezető Nádasdy ügynök Böröcz István. Engem, és a közvéleményt meg talán az eddiginél is sokkal jobban érdekel, ki volt "Győri Gábor", mi mese és mi valóság.

Viktorkám! Naivak nem vagyunk, lusztrációs törvényt nem várunk, hisz úgy kiürülne a kétharmad, mint a felrúgott hugyos bögre a reggeli kapkodásban, és lehetne parlamenti választásokat kiírni azonnal, amit nem kockáztatnál. De azt sem gondoltuk, hogy te leszel a kommunisták védőszentje. Vágyad teljesül, bekerülsz majd a történelemkönyvekbe.

Ezzel a címkével.

http://varanus.blog.hu/2012/05/07/hany_iii_iii_as_ul_ma_a_parlamentben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Gaudi kérdésére: Magyarországnak nagy értéke, hogy tag
  2012-05-07 22:40:56, hétfő
 
  2012-05-07. 17:28
Orbán Gaudi kérdésére: Magyarországnak nagy értéke, hogy tagja az EU-nak, az emberek nem akarnak kilépni

A gyarmati állapotot jelképező csillagos zászló eltávolítása pedig épületfenntartói tevékenység.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7OIzz9qOJpU#!

További részletek: http://kuruc.info/r/34/95804/#ixzz1uDbPsAfH

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tud kormányt alakítani a győztes párt Görögországban
  2012-05-07 22:34:29, hétfő
 
  2012-05-07. 21:38
Nem tud kormányt alakítani a győztes párt Görögországban

Nem képes koalíciós kormány alakítására a vasárnapi görögországi választásokon legtöbb szavazatot szerzett konzervatív Új Demokrácia - közölte hétfőn Antonisz Szamarasz, az államfő által a kormányalakítással megbízott párt vezetője.
"Mindent megtettünk, amit tudtunk. Lehetetlen volt (koalíciót alakítani)" - mondta a pártvezér, visszaadva a kormányalakítási megbízást Karolosz Papuliasz köztársasági elnöknek.
A pártvezér elmondása szerint megpróbált egy, a "nemzetet megmentő" kormányt felállítani, amelynek két célja az eurózónában való bentmaradás biztosítása és a Görögországnak nyújtott nemzetközi pénzügyi segély feltételrendszerének újratárgyalása lett volna. Ehhez azonban nem talált partnereket. "Minden pártot megkerestünk javaslatainkkal, amely részt vehetett volna ezen erőfeszítésben, de vagy nyíltan visszautasították a részvételt, vagy olyan feltételeket fogalmaztak meg, amelyeket mások nem tudtak elfogadni" - közölte Szamarasz.
A konzervatívok koalíciós kudarcát követően a választásokon második helyen végzett Sziriza (Radikális Baloldal) pártra száll a kormányalakítás feladata. Alexisz Ciprasz, a párt elnöke hétfőn délután 40 perces megbeszélést folytatott Szamarasszal, amelyet követően elmondta, a két párt nézetei homlokegyenest ellentétesek a főbb kérdések megoldását illetően. Míg a Sziriza ragaszkodik a megszorító intézkedések visszavonásához, addig konzervatívok erről hallani sem akarnak.
A Görögországot eddig kényszerkoalícióban kormányzó s a megszorításokat támogató két párt, az ND és a vasárnap a harmadik helyen végzett szocialista PASZOK együtt sem szerezett abszolút többséget, miután 108, illetve 41 képviselői helyet szereztek a 300 fős parlamentben. A Sziriza 52 mandátumhoz jutott, s valószínűtlen, hogy képes lenne a koalícióalakításra. Ehhez ugyanis - a megszorítás-párti ND és PASZOK támogatásának hiányában - az összes eddigi ellenzéki pártot - köztük a kommunistákat és a nemzeti radikálisokat is - közös nevezőre kellene hoznia.
Ciprasznak három napja lesz arra, hogy összeállítson egy koalíciót. Ha nem jár sikerrel, akkor a PASZOK kezdhet tárgyalásokba a kormányalakításról. Amennyiben a parlamentbe bejutott hét párt nem jut dűlőre, úgy a jövő hónapban új választásokat kell kiírni az adósságválsággal küzdő országban.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/95818/#ixzz1uDaOxQ8J
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Féljenek az árulók!" - Nemzeti forradalmat hirdetett a parl
  2012-05-07 22:26:58, hétfő
 
  2012-05-07. 20:16

"Féljenek az árulók!" - Nemzeti forradalmat hirdetett a parlamentbe frissen bejutott görög hazafias párt

A görögországi választásokon jelentős sikert elért nemzeti párt vezére nem udvariaskodik, és nem igyekszik ,,jó fiúnak" látszani a görög nemzet ellenségei és azok hazai szekértolói előtt. Nikolaos Michaloliakos választási nagygyűlésein nemzeti forradalmat hirdetett, a Görögországot a nemzetközi pénzoligarchia lábai elé vető politikusokat és más közéleti személyiségeket pedig annak nevezte, amik: árulóknak. Az illegális bevándorlóktól pedig sürgősen meg kívánja tisztítani Hellász földjét.

Nikolaos Michaloliakos sajtótájékoztatót tart
Az Arany Hajnal elnevezésű görög nemzeti mozgalom nem bolondítja a választókat azzal, hogy egyszerűen csak a ,,változásért" kampányol. A párt ,,nemzeti forradalmat" hirdetett, a televíziós hirdetésekben pedig a ,,Szellőztessük ki országunkat!" szlogennel utaltak arra, hogy a görög nemzet fennmaradása és felemelkedése érdekében meg kellene szabadulni az illegális bevándorlók százezreitől. A görög hazafias párt első embere az Associated Press Hírügynökségnek az urnazárást követően adott nyilatkozatában sem kertelt. ,,Folyamatosan gyaláztak minket, sarat dobáltak ránk, és kiszorítottak a korrupt elit összes médiájából, de mi mégis legyőztük őket" - jelentette ki az 55 éves politikus. "A görögök nemzeti forradalmának napja elérkezett, és a küzdelem azok ellen folyik, akik kiárusították a hazánkat, és a nép munkájának gyümölcseiből gazdagodtak meg" - tette hozzá.
A hazafiakat nem rettentette el az áruló és korrupt politikai elit médiájának azon állítása sem, mely szerint ők lennének a felelősek az idegenek elleni utcai támadások elszaporodása miatt. A mozgalom lelkes hívei attól sem riadnak vissza, hogy fekete ingben és a pártnak a német nemzetiszocialisták horogkeresztes jelvényére emlékeztető kitűzőjével jelenjenek meg az utcákon. Mindamellett Michaloliakos az interjúban azt mondta, pártja nem nevezhető neonácinak, hanem határozott nacionalista irányvonalat képvisel.

Javad Aslan, a Görögországban letelepedett pakisztániak érdekvédelmi szervezetének szóvivője a választási eredmények ismertté válását követően már kongatni kezdte a vészharangot. "Ami történik, veszélyes mindenki számára, aki Görögországban él. A választások kimenetele számomra hihetetlen. Nagyon komoly, nagyon veszélyes a helyzet. Sohasem hittem volna, hogy létezhet egy késekkel és botokkal felszerelkezett politikai párt, amely ellenünk támad" - kesergett a görögországi pakisztáni bevándorlók szóvivője.
Az Arany Hajnal egyébként - a Jobbikhoz hasonlóan - azon az állásponton van, hogy Görögországnak vissza kell utasítania a nemzetközi pénzintézetek és az EU ,,segélycsomagjait", és meg kell tagadni az ország adósságának visszafizetését.
"Azoknak, akik jó görög állampolgárok, nem kell félniük tőlünk. Ami viszont az árulókat illeti - nos, nem tudom" - mondta az elszámoltatással kapcsolatban Michaloliakos az AP Hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Sajtóértekezletén még világosabban fogalmazott: ,,Akik elárulták ezt az országot, azok számára itt az idő, hogy féljenek." ,,Jövünk" - tette hozzá.
"Azért harcolunk, hogy megszabadítsuk Görögországot a globális pénzpiac cápáitól. Harcolunk egy méltóságteljes és független Görögországért, egy olyan országért, amely nem lesz többé egy társadalmi dzsungel, ahol illegális bevándorlók milliói élnek" - foglalta össze a görög radikális nemzeti mozgalom céljait Nikolaos Michaloliakos pártelnök.


http://www.youtube.com/watch?v=dhkDbUoLRrE&feature=player_embedded

Perge Ottó - The Guardian nyomán


Frissítés: Az Arany Hajnal vezetőjének sajtótájékoztatója a választási eredmények kihirdetése után:


Kapcsolódó: Jó hír Hellászból: erősödik a görög radikális jobboldal

További részletek: http://kuruc.info/r/6/95803/#ixzz1uDYLlKyj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunistákról
  2012-05-07 22:10:14, hétfő
 
  A kommunistákról

2012. május 7. 09:18:28

Legutóbbi írásom (MIÉRT?) megjelenése után az egyik kommentelő azt kérdezte, hogy ez mind nagyon szép és jó, mi több, dicséretes, de ugyan mikor takarítjuk már el a ...-féle kommunistákat a Jobbikból?

És valóban, ez olyan kérdés, melyet érdemes körüljárni. És ha már ebben agymenésem támadt, akkor akad még néhány olyan téma, amelyről ideje lenne beszélni.

Már csak azért is, mert az manapság nem divat...

Három ilyen témát szeretnék körüljárni, mert nemzeti közérzetünket régóta feszítő, mindmáig fel nem dolgozott, kellően ki nem beszélt, nyugvópontra nem juttatott kérdésről, kérdéskörről van szó.

Az első a jobboldali, vagy inkább nemzeti pártokba beszivárgott, beépült, olykor beépített és sajnos rendre befogadott állampárti múltú emberek ügye. A második a cigány-kérdés, az elhibázott politika által az elviselhetetlenségig kiélezett magyar-cigány viszony, amely mérgezi a mindennapjainkat, különösen vidéken, a harmadik pedig a zsidó-kérdés, az ördögien forgatott antiszemitizmus-fegyver, amellyel leginkább a nemzeti megmaradásunkért küzdőket próbálják kirekeszteni, elhallgattatni, megbélyegezni.

Szép sorozat lesz...

Elsőként tehát vizsgáljuk meg a jobboldali, nemzeti pártok viszonyát a közöttük kisebb-nagyobb számban előforduló kommunistákkal.

Az mindenesetre kiválóan felfedi az elfuserált rendszerváltás hazug voltát, hogy immáron bő két évtized elmúltával ez még mindig téma!

Mi is történt ez ügyben idáig? Az első ,,szabadon" választott Parlamentben alig maroknyi régi MSZMP-ből átvedlett MSZP-s kommunista került be. Legalábbis akkor azt hittük. Teljesen nyilvánvaló volt - vagy legalábbis annak látszott -, hogy az új, ,,jobboldali-nemzeti-keresztény" többség elkezdi, elvégzi és lezárja azt a rendszerváltást, amelyet ígértek, és amelyet valamennyien vártunk. Született is egy törvény (a Zétényi-Takács féle törvény), amely kizárta volna közéletből az előző rendszer működtetőit, kiszolgálóit és haszonélvezőit. Hurrá, gondoltuk akkor naivan. Aztán értetlenül néztük, ahogy a Parlamentben végeérhetetlen vita kezdődött - ahelyett, hogy egységes örömujjongással megszavazzák -, és a végén egy meglehetősen lebutított, felhígított változat került elfogadásra, nagy kínkeservesen. Hogy még ez se okozzon gondot, a Sólyom László vezette Alkotmánybíróság megsemmisítette ezt is.

Akkoriban már hallottunk olyanokat, hogy azért nem lehetett ezt a törvényt semmiképpen elfogadni, mert javarészt kiürült volna a Parlament, annyi ,,jobboldali-nemzeti-keresztény", gáncs nélküli Grál-lovag volt érintett. Sajnos, akkor ezt még nem igazán hittük el.

Telt, múlt az idő, kormányok jöttek, kormányok mentek, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy bizony a régi rendszer ügyesen átmentette magát, fő korifeusai profin beépültek a pártokba. A végtelenbe veszett az elszámoltatás, a kommunisták kirekesztése a közéletből, bármiféle rendszerváltás reménye.

1998-ban aztán kormányt alakított egy Orbán Viktor nevű ember. Fiatal volt, jó kiképzést kapott Soros-Schwarz Gyuri bácsitól, tudott hatni a tömegekre, rengetegen bíztak benne. Kicsit zavaró volt azért, hogy a nemzetiszínű mázat még csak akkor kezdték magukra kenegetni, hiszen előtte egynéhány évvel még az európai liberális internacionálé tagjai voltak, de ezt kevesen tudták. Akkor megint vártuk, hogy elkezdődik a rendszerváltás, megtisztítják a közéletet a régi kommunistáktól, de megint csalódnunk kellett.

Engem a legjobban az tudott végtelenül felháborítani, ha arra a kérdésre, hogy miért nem lehet kirúgni a végletekig Lenin-hű kommunistákat a vezető pozíciókból, az volt a válasz, hogy nincs elég szakember!

Mintha szakemberek kizárólag a kommunisták bokrában teremnének!

Akkor már egyre többen mondogatták, hogy valamennyi rendszerváltó pártban ott vannak, leginkább vezető pozíciókban, a kommunisták.

És lassan, fájdalmasan kezdtük is ezt elhinni.

Sok vita zajlott erről a kérdésről korábban is, leginkább azokban a kisebb pártszervezetekben, ahol nem voltak érintettek, ahol az igaz emberek igazságérzete még működött.

Viszont éppen ezen kisebb közösségekben nem tudtak elég szigorral fellépni, hiszen személyesen ismerték a volt MSZMP-s embert, aki ezért, azért, amazért, érdekből, számításból, kényszerből belépett az állampártba, és jószívűen elnézték múltbeli ,,bűneit". És bizony, sokszor sanyarú emberi sorsok, szégyenteljes megalkuvások kerültek felszínre, igazán megmutatva a kommunista rendszer sátáni működését.

Az én megboldogult édesapámat is megkísértette az ördög.

Azt tudni kell, hogy a fater hat évig élvezte a szovjetunió vendégmarasztaló szeretetét, amikor némi kényszermunkára barátilag elvitték, azaz a legkevésbé lehetett Őt baloldali, szovjetbarát, kommunista elhajlással vádolni, viszont akkoriban két gyerekkel egy pincében laktak, már én is készülődtem meglátni a napvilágot, így, annak reményében, hogy kiutal nekünk a Tanács egy rendes lakást, kérte a felvételét a kommunista pártba. Nem vették fel, mert ,,levelezett az imperialista táborral" - értsd: a háború során az országból elmenekült családtagjaival. Szóval a papám végül nem lett kommunista, de bizony megpróbálta. Meg kellene vetnem ezért? El kellene ítélnem? A szigorú alapelvek szerint igen. De egyedileg vizsgálva a dolgot, nem.

És igen, ezen emberi sorsok azért árnyalják a radikális véleményeket. Az enyémet bizonyosan...

Aztán eljött 2003, és egy egyetemi mozgalomból párttá alakult a Jobbik.

Fiatalok, tiszták, egyenesek, bátrak, elszántak, idealisták, reményteli módon Magyarok!

A Jobbik alapszabálya tiltja a volt MSZMP-sek felvételét a pártba.

És mégis vannak köztünk néhányan. Akár a Parlamentben is.

Ismerem, és jó katonához méltón el is fogadom a nálamnál bölcsebbek véleményét, tehát ha Vona kiáll mellette, mellettük, akkor én azt elfogadom.

Viszont Novák Előddel is egyetértettem, amikor a 2010-es országos lista összeállítása során azt mondta, hogy a szüzességet csak egyszer lehet elveszíteni. Mert ebben meg neki van abszolút igaza!

És persze lehet próbálkozni a - lássuk be - nem igazán meghatározó többséget képviselő ultra-radikálisok megtartásával, ugyanakkor pedig egy szélesebb, néppárti jellegű politizálással is, de ez szerintem kudarcra van ítélve. Ugyanakkor persze, minden Jobbikos azt szeretné, ha legközelebb mi terelgethetnénk imádott országunkat a szebb jövő felé, de ehhez szavazatok kellenek, mégpedig nagyon-nagyon sok!

Hogy akkor mi lenne a megoldás?

Mindenki számára üdvözítő válasz erre a kérdésre valószínűleg nincs. Huszon-egynehány évet máris késtünk; egyre nehezebb kideríteni, elválasztani a valódi, aljas bűnöket, a gyenge, vagy gyáva megalkuvásoktól. Ráadásul az igazi érintettek lassan kihalnak. És utána? Jönnek a gyerekeik, unokáik, tizediziglen? Ki ne ismerne olyan embert, aki akár tevőlegesen is részt vett a kommunizmus működtetésében, viszont igaz magyar, manapság radikálisabb Jobbikos, mint néhányan közöttünk? Ők akkor bűnösök? Megtévedtek? Felmenthetők? Kirekesztendők?

Általánosságban, a szigorú alapelvek mentén igen! Mert a szüzességet csak egyszer lehet elveszíteni. És mi elveszítettük.

Enyhítő körülmény, ha szerelemből? Ha mégsem emiatt, akkor létezik egyáltalán enyhítő körülmény? Általában talán nem. Egyedileg? Egyénileg?

Persze lehet próbálkozni valamiféle határvonalak meghúzásával is. Mert aki tagja volt az állampárt legfelsőbb vezetésének, a Központi Bizottságnak, a Végrehajtó Bizottságoknak, párttitkár volt, az bűnös! De mi a helyzet azokkal, akik a különféle állami intézményekben, vállalatoknál üldögéltek, kiemelt fizetésért és naphosszat hámozták a szellentést, azok miféle elvek alapján döntöttek? Beilleszkedtek, igazodtak, meghúzták magukat. Mert kellett a jó fizetés, a biztos egzisztencia, a gyereket iskolába kellett járatni, a Zsiguli hamarabb megjött, futotta egy kis nyaralóra Aligán; minek hősködni, széllel szembe' cimbalmozni.

Megélhetési kommunista? Igen!

Bűnös? Igen?

Kicsit? Nagyon? Talán?

Hol a határ? Ki húzza meg? Általánosságban, vagy egyedileg?

Jó kérdés...

Mert mi a helyzet manapság? Ha nem tapsolsz elég lelkesen, igaz már nem visznek el, de lesz munkád? Tudod fizetni a részleteket, a rezsit, a gyógyszert? Tudod iskoláztatni a gyereket? Többről már ne is álmodozz! Ha van mit enned, nem löknek az utcára, akkor már király vagy!

És akkor így huszonvalahány év keserű küzdelmei, harcai után nem teljes joggal buggyan ki belőlünk a fájó kérdés: van különbség? Megérte?

Mit tegyünk hát a Jobbikban lévő kommunistákkal?

Rúgjuk ki mind? Válogassunk? Mi alapján? Ki?

Mert lehetnek fájó önfeladások, kompromisszumok, de hát igen - a szüzességet csak egyszer lehet elveszíteni.

Vona Gábor a politikából, pártokból való egyre nagyobb kiábrándulásról azt mondta, hogy nem a rendszer, a keret a bűnös, hanem a benne szereplő, tevékenykedő ember. Így talán kiindulhatunk abból is, hogy a személyt, az embert vizsgáljuk meg. Mert ha gazember, ha irigy, aljas, egészségtelenül törtető, hatalom- és pénzéhes, önérdekből megalkuvó, akkor lényegtelen, hogy éppen miféle zászlót lenget oly' lelkesen! Mert biztosak lehetünk benne, hogy ott lapul még néhány zászló a ládafiában, vagyis nem lehet közénk való. Aki meg szilárd, önfeláldozó, szerény, tisztességes ember, talán tartozhat közénk akkor is, ha közelebb került az egyetlen állampárthoz, mint esetleg kellett volna.

Nos, magam ebben a kérdésben nem tudok, sem egyik, sem másik véleménnyel maradéktalanul azonosulni. A világ nem csak fehér és fekete.

Még általánosságban sem.

És azt is tudjuk, hogy minden általánosítás tévútra visz.

Csakúgy, mint az az általánosítás, melyet hozzánk, Jobbikosokhoz kötnek, és amelyet csak cigánybűnözés, cigányellenesség, rasszizmus címszó alatt ismer a közvélemény.

De ez már a következő írásom témája.



Biró László

Nemzeti InternetFigyelő

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=99381
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akinek van humora...
  2012-05-07 22:00:23, hétfő
 
  Akinek van humora...

2012. május 7. 09:38:19

Sokkolta a közvéleményt - kezdi a cikket a zsidó újságíró. Szerintünk a nevetés sokkolta csak a népeket, mert ez csak a zsidókat sokkolta maximum. Történt ugyanis Belgiumban, hogy egy ismeretlen személy, egy vonat hangosító berendezését használva a következőket mondta:

"Köszöntjük önöket az auschwitzi járaton. Megkérjük az összes zsidót, hogy Buchenwaldban szálljanak ki".

Mire a kalauz a hangosító helységhez ért, az ismeretlen eltűnt.

Ezek szerint még van olyan, akinek van humora. A zsidók állandóan Auschwitzoznak, de ha valaki rajtuk kívül felemlegeti, vagy nem a legnagyobb siránkozás közepette említi meg, akkor egyből üvöltenek. Lehet is visítani, mert az embereknek már annyira elege van ebből az egész holokausztozásból, hogy egyre gyakrabban fognak viccelődni rajta. Főleg azért, mert az egyre nyomorúságosabb körülmények között élő emberek kivétel nélkül tudják, hogy a világ legjobb állásaiban kizárólag ezek leszármazottai csücsülnek.

A sértegetés nagymestereire a legjellemzőbb, hogy állandóan kritizálnak másokat, de a legkisebb kritikát sem bírják elviselni. Pedig készüljenek fel rá, mert lesz még részük benne bőven.

Fenyvesi Szabolcs - Jövőnk.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99386

Forrás: jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszerszintű roppanás
  2012-05-07 21:54:12, hétfő
 
  Rendszerszintű roppanás

2012, május 7 - 11:30


planetNincs olyan lap, rádió, televízió vagy tekintélyesebb internetes portál, amely a vasárnapi események közül ne első helyen foglalkozna a francia választások eredményeivel, azaz Sarkozy elnök és vele a jobboldal majd másfél évtizednyi bukásával.

Utána jönnek a görög választási eredmények, amelyek miatt senki sem tudja, milyen kormány alakul Görögországban. Vagy hogy egyáltalában alakul-e? És aki ,,naivitásunkon" mosolyog, annak figyelmébe ajánljuk Belgiumot, amely több száz napig elvolt kormány nélkül.

A sorrendben azonban mindegyik médium téved. A görög választásnak sokkal nagyobb a jelentősége rendszerszinten, mint a franciának, holott a szocialisták győzelme ott sem lebecsülendő, ha azt akarjuk kiértékelni, milyen károkat okoz az mától kezdve a status quo-ban. Abban a fennálló rendszerben, amely Görögországtól Portugálián át Spanyolországig és természetesen Magyarországot is beleértve reményt vesztetté tette az embereket. Messze nem utolsósorban a fiatalokat, a jövő birtokosait, akiknek az unió 27 országa közül oly sokban kicsi az esélyük, hogy munkát kapjanak.

Görögországban az elmúlt csaknem négy évtized, két pártra támaszkodó politikai rendszere bukott meg. Arról a két pártról van szó, amely nyakló nélkül vette fel a kölcsönöket, lopott, sikkasztott, miközben statisztikáját hamisította meg anélkül, hogy a mindenbe belelátó brüsszeli bürokratákat ez igazán zavarta volna.

A földkerekségen nincs politológus, aki megjósolná, milyen kormány alakul most Athénben. A két nagy párt együtt nem kapott annyi szavazatot, mint a kisebb pártok. A kommunisták megelőzték a szocialistákat, amely a jobboldali Új Demokrácia Párttal együtt kormányozta az országot Brüsszel és Washington diktátuma szerint, szíjat hasítva a nép hátából.

A ,,demokrácia bölcsőjében" (ezt a kifejezést a ma reggeli lapok kivételesen elfelejtették használni) úgy döntöttek a választók, hogy helyettük a rendszert elutasító (,,szélsőséges") pártokra adják voksukat. Náluk a garancia csak egy: ott roncsolják majd a RENDSZERT, ahol tudják.

A franciák ebben csak másodhegedűsök lesznek, de nekünk - a rendszer európai és emiatt magyar áldozatai - Francois Hollande győzelme így is jó, ugyanis a szocialista elnök végérvényesen megtorpedózza majd a fiskális paktumot, amely csak büntetni tudta és akarta (hazánkon példát statuálva) azon országokat, amelyek nem ígérték be elég szavahihetően a nép mértéken felüli nyomorgatását.

Nem irigyeljük a mai napra ébredő brüsszeli eurokratákat, akiknek kocsijaikra Brüsszelben most olyan matricákat ragasztanak, mely arra bíztatja őket, hogy az eurocsillagos égbolt hátterében nyakkendőjüknél fogva akasszák fel magukat.

Athénben tegnap a fülkékben olyan forradalom zajlott le, amely nagyon könnyen jelentheti az amúgy is rogyadozó eurorendszer széthullását.

Καλή εμφάνιση, τα αγόρια! (Szép volt, fiúk!)

Ordosz műhely

barikad.hu


http://barikad.hu/rendszerszintu_roppanas-20120507
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több százezres pluszkiadások várnak a családokra
  2012-05-07 21:41:01, hétfő
 
  Több százezres pluszkiadások várnak a családokra
2012, május 7 - 17:53


A Széll Kálmán Terv 2.0 valójában egy 600 milliárd forintos megszorítást jelent, ami egy átlagos négyfős család esetében 240 ezer forint plusz kiadást eredményezhet majd évente - jelentette ki Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

Ezért a Széll Kálmán Terv 2.0 nevű megszorító csomag ellen a Jobbik tiltakozó megmozdulást tart: május 12-én 15 órakor az MSZP VII. kerületi székházától fognak átvonulni a Fidesz Lendvai utcai pártközpontjáig. Mindazoknak a részvételére számítanak, akik nem értenek egyet a megszorításokkal, továbbá úgy vélik, hogy a gazdasági stabilitás megteremtésének van más módja is - mondta a képviselő.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan megszorító csomagot fogadott el az elmúlt időszakban, amely még Bokros Lajoson is túltett. A Fidesznek láthatóan semmilyen más ötlete nincs, azt leszámítva, hogy sarcolja a lakosságot. A Széll Kálmán Terv 2.0 hatásaként keletkező négy forintból három forint a bevételi oldalon jön létre adók formájában - tette hozzá.

A képviselő kitért arra, hogy az OECD tagállamai között a harmadik helyen áll hazánk a munkabéreket sújtó elvonások tekintetében. Hozzátette: az árukat és szolgáltatásokat terhelő adók pedig Magyarországon a legmagasabbak, ennek ellenére a kormány újabb megszorításokat sóz az emberek nyakába.

A Széll Kálmán Terv 2.0 valójában egy 600 milliárd forintos megszorítást jelent, ami egy átlagos négyfős család esetében 240 ezer forint pluszkiadást eredményezhet majd évente - mondta a honatya. Példaként a pénzügyi tranzakciós illetéket emelte ki, amelyből 130 és 228 milliárd forint közötti bevételt vár a kormány. Ez egy átlagos család esetében számításuk szerint akár 92 ezer forint többletköltséget is jelenthet évente. A távközlési adó bevezetése, az útdíjemelés, illetve a gyógyszerkassza megrövidítése véleménye szerint további tízezreket vesz majd ki a magyar családok zsebéből.

A kormánynak kudarcba fulladtak a munkahelyteremtés érdekében tett eddigi lépései - szögezte le Volner. Információi szerint mindösszesen csak 1900 fővel dolgoznak többen, mint két évvel ezelőtt, a kormányváltás idején.

A politikus pártja névében felszólította a kormányt, hogy a gazdaságélénkítésre, az ipar- és mezőgazdasági termelés beindítására és az idegenforgalom fellendítésére koncentrálja az erőforrásokat.

J.F.

barikad.hu


http://barikad.hu/toebb_szazezres_pluszkiadasok_varnak_a_csaladokra-20120507
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kollektív tudat
  2012-05-07 21:33:54, hétfő
 
  A kollektív tudat

A nagy érzelmi impulzusok különleges energiákat szabadítanak fel azokban az emberekben, akik képesek szellemi életet is élni. Ezek az energiák épp úgy nem semmisülnek meg, mint ahogy minden más energia sem. A szellem útjain elindulva elérkeznek egy közbenső állomásra, melyet - az egyszerűség kedvéért - nevezzünk kollektív tudatnak. Ez az egész emberiség sorsát meghatározó kollektív tudatnak nevezett energia folyton változik a beérkező érzelmek által betáplált energiák függvényében. A tudat alatt működve minden érzelemmel bíró ember szellemi tevékenységét befolyásolja, csak azok mentesek ennek az energiának a hatásától, akik képtelenek szellemi, pontosabban: magasabb rendű szellemi tevékenységre, akik az anyagi világ rabjai. Az erős szellemiséggel (lélekkel) rendelkező emberek az energiáik egy részét ebből a ki nem apadó, de a töltet milyenségét meg nem változtatható energiafolyamból merítik, és csak a kisebb részét az anyagi világ másodlagos energiahordozóiból. Az anyagi világ embere minden energiáját az anyagi világból meríti, lényegében egy ketrecben él, még akkor is, ha az összkomfortos. Bármilyen gazdagnak is hiszi magát, rendívül szegény, mert a tudatát manipulálva azt tesznek vele, amit akarnak.

Ez egy igen rövid és csak gondolatébresztésnek szánt ismertetése egy elméletnek, de ezek ismerete nélkül nem tudnánk meghatározni azokat az eseményeket, melyek világunk mai állapotát előidézték, és a közeljövőben rendkívüli eseményeket fognak okozni.

Az elmúlt évszázadokban igen kevés jó (pozitív) és igen sok rossz (negatív) energiát küldtek az emberek a kollektív tudatba. Azok a szörnyűségek, melyeket ismerünk, és azok is, melyeket nem, nem múltak el nyom nélkül, súlyos negatív érzelmi impulzusokként raktározódtak, és élnek, működnek, befolyásolják a sorsunkat. Elégtételt követel a kollektív tudat, az igazság kiegyensúlyozott rendjét akarja visszaállítani.

Egyetlen példával (a sok ezer közül) bizonyíthatjuk a kollektív tudat óriási erejét. Drezdát 1945. február 14-én az angolszász légierő bestiális módon elpusztította. 560 ezer (ötszázhatvanezer) ember égett el elevenen ezen a napon, többségük kisgyermek és édesanya (ebbe a hadiipar nélküli városba irányították a gyermekükkel menekülő nőket). Ezen a napon olyan óriási negatív energia áramlott a kollektív tudatba, mely annak egyensúlyát negatív irányba tolta el. A gyermekeiket átölelve elégő édesanyák halál előtti érzelmi impulzusa egyenként is óriási, de összeadódva elképzelhetetlenül nagy.

Ezt a sátáni bűnt az elkövetők tagadták, és minimalizálták az áldozatok számát (30 ezret ismertek be). Ma már mindenki tudja az igazat, és nem a győztesektől. A többi hasonló bűnnel együtt (Hirosima, Nagaszaki, bűnös háborúk, haláltáborok, népírtások, az igazak üldözése) ez is a kollektív tudatunk részévé vált, mindannyian érezzük (többé-kevésbé) azt az iszonyatot, melyet ezek a bűnök az akkori áldozatokból kiváltottak és amit azok a kollektív tudatba küldtek. A bűnösök kiléte is ismert, mert ez is az impulzus részeként örökre megőrződött.

Jézus a kollektív tudatról szólt akkor, amikor a következőket mondotta: Mert nincs olyan rejtett dolog, mely napvilágra ne kerülne, és nincs olyan titok, mely ki ne tudódna, ismertté ne válna.

A bűnözök is ismerik ezt az elméletet, bár nem a szellemi világhoz tartoznak. Ezért a lényegét fel nem foghatják, és csak a látható jelekkel operálhatnak. A bűn is iszonyatos volt, és a büntetésnek is annak kell lennie. Ezt elkerülni akarva, olyan képeket vetítenek a világ elé, melyben azok az elemek szinte kivétel nélkül megvannak, melyek az általuk elkövetett iszonyat képei. Tűz, hamuvá égett emberek, rabság, kínhalál, deportálás, megbecstelenítés, tömeggyilkosságok. Ezek a képek valóban ott vannak a kollektív tudatban, de a bűnözők személyi kisugárzása is, mely rendkívül sátáni. Ezt is ki akarták vetíteni másokra, de sikertelenül, és csak a szellemiség nélküli emberekre, az anyagi világ rabszolgáira volt hatással. Az álarcok, amit a bűnözők magukra öltöttek, az elmúlt évek eseményei folytán foszladoznak. Az emberi jogok bajnokaiból, a szabadság hirdetőiből, a jóléti társadalom megteremtőiből gyarmatosító tömeggyilkosok, elnyomók, diktátorok és a személyi szabadságjogokat két lábbal taposó sátánfajzatok lettek, mert összeomlóban van a gazdaságuk, az egyetlen életlehetőségük.

A világ népei a lehulló álarc mögött most ismerik fel azt a sátáni pofát, melyet a kollektív tudat megőrzött és minden ember számára kisebb-nagyobb mértékben továbbított is. Az iszonyat képe ez, de már nem erős és a maradék ereje is gyorsan fogy. Ahogy fogy ez a maradék erő, úgy lesz egyre sátánibb a torz pofájuk, és úgy mutat rájuk mindenki: Ti vagytok minden iszonyat forrása, minden lelki bajunk eredője.

Amilyen a bűn volt, olyan lesz a büntetés is, melynek az ideje már nagyon közel van.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2012. május 06.

http://jovonk.info/2012/05/06/kollektiv-tudat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sugárszennyezett tejet itattak a magyar lakossággal
  2012-05-07 21:30:55, hétfő
 
  Sugárszennyezett tejet itattak a magyar lakossággal

Magyar Nemzet
2012. május 07., hétfő 04:30

A csernobili atomerőmű 1986-ban történt katasztrófája után a szocialista kormány utasítására a sugárszennyezett tejet nem semmisítették meg, hanem kevésbé fertőzöttel hígítva megitatták a lakossággal - állította a Magyar Nemzetnek adott interjújában Pálmai Béla, a Kelenföldi Tejüzem minőség-ellenőrző laboratóriumának volt vezetője.


Egy ismeretlen ember várta 1986 májusában Pálmai Bélát a Kelenföldi Tejüzem portáján. A minőség-ellenőrző laboratóriumának akkori vezetőjét először a nevén szólította, majd ellentmondást nem tűrő hangon közölte vele, hogy onnantól kezdve személyesen felelős azért, hogy a Magyarország különböző vidékeiről az üzembe érkezett tejszállítmányokból vett mintákat neki átadja. A szakember teljesítette a kérést, majd másnap azt az utasítást is, hogy az Észak-Magyarországról származó tejeket az általa meghatározott arányban össze kell keverni a déli megyékből érkezettekkel. A folyamat körülbelül két hétig tartott.

Pálmai Béla állítja, ennek az volt a célja, hogy a mit sem sejtő lakossággal megitassák a csernobili atomkatasztrófa következtében sugárszennyeződött tejet. Elmondása szerint ami a fővárosban történt, az még a jobbik eset. Az ország északi területein ugyanis mindenféle hígítás és figyelmeztetés nélkül itatták meg a tejet a lakossággal. Pálmai Bélának nincsenek írásos bizonyítékai a történtekről, s azok a kollégái, akikkel közvetlenül együtt dolgozott, már mind meghaltak. Kivétel nélkül valamilyen rákban, mondja, s ő maga is rákos.

Azért mesélte el a történetét most, mert attól tart, hogy a társadalom elleni, a szocialista hatalom által elkövetett merénylet és irányítói eltűnnek a feledés homályában, amit nem szabad hagyni. Arra kéri a tejiparban akkor dolgozó szakembereket, hogy jelentkezzenek, és tárják a nyilvánosság elé tapasztalataikat. A cikkből az is kiderül, hogy az elmúlt huszonhat év alatt a csernobili katasztrófa érintettjei belefáradtak a küzdelembe. Pedig máig nem tudni pontosan, hogy a felelőtlenség valójában mekkora kárt okozott az emberiségnek és a természetnek.

További részletek a hétfői Magyar Nemzetben


http://mno.hu/belfold/sugarszennyezett-tejet-itattak-a-magyar-lakossaggal-1073949
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.