Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Félmilliós fizetés jár majd a (fideszes) járási vezetőknek
  2012-08-14 22:19:49, kedd
 
  2012-08-14. 21:23
Félmilliós fizetés jár majd a (fideszes) járási vezetőknek

Ügyintéző magyarok millióinak élete változhat meg jövő januártól az új járási rendszer bevezetése miatt. Több tucat ügyben az eddig illetékes önkormányzati okmányiroda helyett az újonnan létrejövő járási hivatalokba lesznek kénytelenek elfáradni, amelyek a legfrissebb Magyar Közlönyben szereplő kormányrendeletben kihirdetett járási székhelyeken lesznek.
Így például építési engedélyért a járási hivatalban kell majd kilincselni, ahogy szociális, gyermekvédelmi és gyámügyekben is, és ide kerülnek az okmányirodák.
Az összesen 198 új járási hivatal felállításával nem lesz több hivatalnokra szükség az illetékes tárca szerint.
- A járási hivatalok tisztviselői kara egyrészt az önkormányzatoktól átvett államigazgatási feladatokat ellátó köztisztviselőkből, másrészt a fővárosi és megyei kormányhivatalok helyi és körzeti szintű szakigazgatási szervei kormánytisztviselőiből áll majd - válaszolta a sajtó érdeklődésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
A legzsírosabb állásokat, hivatalvezetői tisztségeket azonban valószínűleg politikusok fogják ellátni. Erre utal az, hogy a törvény az egyébként szigorú összeférhetetlenségi szabályok mellett kifejezetten megengedi, hogy a járási hivatalvezetői posztot parlamenti képviselő is elláthassa.
Sőt Navracsics Tibor közigazgatási miniszter zárószavazás előtti módosító javaslatával lehetővé tették, hogy a parlamenti képviselőséget és a polgármesterséget is el lehet számolni közigazgatási gyakorlatként, hogy meglegyen a politikusoknak a tisztség ellátásához előírt szükséges gyakorlati idő.
A járási hivatalvezetőket a megyei kormánymegbízott javaslatára a miniszter nevezi ki, a kormánymegbízottak pedig szinte kivétel nélkül kormánypárti képviselők. A hivatalvezetői poszt pedig kapóra jöhet azoknak a kevésbé befolyásos fideszes honatyáknak, akiknek a jelenlegi 386 fős parlament 200 képviselővé zsugorítása miatt esélyük sem lesz ismét képviselői mandátumhoz jut­niuk 2014-ben.
A hivatalvezetők főosztály-vezetői fizetést fognak kapni, amely havi 500-600 ezer forint lehet a szolgálati időtől függően. A kettő híján kétszáz járási hivatalvezető közel másfél milliárd forintba kerül majd az adófizetőknek évente.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/100011/#ixzz23YOjV24F
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem kérünk a brüsszeli állásokból"
  2012-08-14 21:48:32, kedd
 
  "Nem kérünk a brüsszeli állásokból"

2012. 08. 2. csütörtök. - 20:16

"Az Eu-csatlakozás ügyében nincs különbség a kormányoldal és ellenzéke között: mind a négy párt hűséges kiszolgálója Brüsszelnek, elárulja a magyar érdekeket. Amennyit beszélnek a nemzeti érdekek képviseletéről, olyan keveset tettek és tesznek érte. (...) Nem vagyunk hajlandók elfogadni a ránk erőszakolt csatlakozási feltételeket! Nem kérünk a zsíros brüsszeli állásokból, melyeknek az ára több millió honfitársunk nyomorúsága."

A fenti sorok akár valamelyik PHM tag szájából is elhangozhattak volna napjainkban. Az igazság azonban az, hogy mindezt egy olyan párt terjesztette szórólapokon még 2004-ben, amely 2009-ben képviselőket küldött az Európai Parlamentbe. Bizony, a Jobbikról van szó. Hogy miért érdekes mindez éppen most?

Azért, mert mostanra már minden gondolkodni képes magyar ember számára világossá vált: azok a becsületesnek tűnő "hazafiak", akik a párt indulásakor még nem kértek a "zsíros brüsszeli állásokból", mára csak elzsidósodott, a korrupció és az állami pénzek mocsarában fetrengve egymást mocskoló, szánalmas demokratákká silányultak. Miközben a Jobbik több, mint két éve mást sem csinál, mint a magyar emberek nyomorából próbál népszerűséget kovácsolni magának, valójában ugyanazt teszi, mint a többi demokrata párt a zsidó bolhacirkuszban: ott tömi magába a "köz" pénzét, ahol csak tudja.

Most éppen Novák Elődről derült ki, hogy zsidó cimborája, Szegedi Csanád uniós képviselői keretéből kapott milliós összeget (3500 eurót), úgymond "klasszikus munkabért". A Jobbik feminin megmondóembere ráadásul pofátlanul beismeri és elfogadhatónak tartja a "tanácsadásért" kapott pénzt. A birka magyar meg örüljön, ha néha-néha fellobban egy-egy uniós zászló egy mentelmi jog mögé bújó kézben.

Magyar testvérek, bérből élők, naponta keményen dolgozók és mégis nélkülözők! Meddig tűritek még, hogy ezek az élősködők, visszaélve a jószándékotokkal, kövérre hízzanak a Ti munkátokból? Hány hasonló esetre kell még fény derüljön, hogy észrevegyétek, becsaptak Benneteket! A Ti jóléteteket csak a Hungarista Munkaállam hozhatja el. A demokraták már leszerepeltek, itt az ideje, hogy eltakarodjanak.

Botka János - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/nem-kerunk-a-brusszeli-allasokbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sertéstartók szerint Matolcsy adja meg az utolsó tőrdöfést
  2012-08-14 21:26:35, kedd
 
  : 2012-08-14. 08:05
A sertéstartók szerint Matolcsy adja meg az utolsó tőrdöfést a magyar disznónak

A Magyar Sertéstartók Szövetsége tiltakozik az élő sertés kereskedelmében a fordított áfafizetés bevezetése ellen. A szervezet a vidékfejlesztési tárcához küldött nyílt levelében úgy fogalmaz: a gabonakereskedelemben alkalmazott gyakorlat átültetése a sertéságazatba az utolsó tőrdöfést jelentené az ágazat szereplői számára.
A szövetség szerint azoknak a sertéstartóknak, akik keverék takarmányt vásárolnak, a számlák után keletkező 27 százalékos forgalmi adót meg kell fizetniük az eladónak, ahogy a gyógyszer, az áram és egyéb számlák után. Ugyanakkor nettó áron kellene értékesíteni a sertéseket, ezért forráshiányosakká és állandó áfa-visszaigénylőkké válnának.
A sertéstartók szövetsége szerint ha ezt a megoldást erőlteti a kormány, akkor azzal kell számolni, hogy a magyar sertésállomány drasztikusan csökkenni fog.
A szervezet azt javasolja: a tárca vidékfejlesztési államtitkársága a kormányelőterjesztés tervezetéről gyakorló, a termelésben részt vevő gazdasági szereplőkkel egyeztessen, akik reálisan meg tudják ítélni az intézkedés hatását.
Felhívják a figyelmet arra is: ha az élő állatokat nettó áron kell számlázni a húsiparnak, az felerősítené a számla nélküli sertéseladási szándékot, amely együtt járna a termeléshez vásárlandó alapanyagok feketekereskedelmével is.
A Magyar Hírlap pénteki számában közölte V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár nyilatkozatát, aki a lapnak arról számolt be: a tárca az élő sertésre és a sertéshúsra is kiterjesztené a fordított áfafizetés lehetőségét, amely szerinte komoly segítséget jelentene a nehéz helyzetben lévő ágazatnak. Az államtitkár ismertette: a következő kormányülésen is napirendre kerül a magyar sertéságazat fejlesztési stratégiája, miután a tárca újabb javaslatokkal egészíti ki a tervezetet.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/99973/#ixzz23YBIMm1i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elértékteleníti a kormány az emberek pénzét
  2012-08-14 20:19:59, kedd
 
  Elértékteleníti a kormány az emberek pénzét

2012. augusztus 14. 09:16:42

5,8%-kal magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel ezelőtt - derül ki a KSH legfrissebb kiadványából. Az EU-ban nálunk a legnagyobb a növekedés, Volner szerint a kormány szándékosan értékteleníti el az emberek pénzét.

Szinte minden többe kerül

Különösen magas növekedés tapasztalható az élelmiszerek tekintetében, melyek tavaly július óta 6,1%-kal növekedtek. Kirívó adat a tojás 34,4, a sertészsiradék 24,3, a csokoládé 20,2, a kávé 12,5, a párizsi és a kolbász 10,5 és a sertéshús 9,5%-os drágulása.

Az átlagosnál nagyobb mértékben, 14,1%-kal növekedett a szeszes italok és a dohányáruk ára. Az üzemanyag 12,2%-kal, a gyógyszerek 7,1%-kal drágábbak, mint tavaly. Többet fizetünk a fűtésért is: a palackos gáz 11,3%-kal, a távfűtés 8,4%-kal drágult. A szolgáltatások 4,1%-kal drágábbak. Egy dolognak azért örülhetünk is: a tartós fogyasztási cikkekért 0,9%-kal kevesebbet fizetünk.

Ebben éllovasok vagyunk

Az Európai Unió 27 tagországa közül Magyarországon növekedtek a legnagyobb mértékben (5,6%) a fogyasztói árak 2011 júniusa óta. A szomszédos országok közül Szlovákiában 3,7, Szlovéniában 2,4, Romániában 2,2%-os növekedés volt tapasztalható.

Ebből kéne fizetni

Míg az árak jelentős mértékben növekedtek, a fizetések nem: 2011 első negyedévéhez képest 2012-re alig 1500 forinttal növekedett az alkalmazásban állók havi nettó átlagkeresete, ami a legfrissebb adatok szerint 141 ezer forint. Az alkalmazásban állók közül a legrosszabb a szociális ellátásban és az erdőgazdálkodásban dolgozók helyzete: átlagkeresetük nem haladja meg a 90 ezer forintot.

A kormány elértékteleníti az emberek pénzét

Portálunk megkereste az ügyben Volner Jánost, a Jobbik frakcióvezető-helyettesét és szakpolitikusát. Volner elmondta, hogy ahogy az várható volt, a kormány felpörgeti az inflációt, mellyel elértékteleníti az emberek fizetését, nyugdíját és megtakarításait, az inflációval pedig, mint a "szegények adójával" igyekszik egyensúlyba hozni az államháztartást - a lakosság terhére.

Külön kiemelte, hogy az euró bevezetéséhez szükséges maastrichti kritériumok közül a kormány rendszerint csak az államadósság csökkentésének szükségességét emeli ki - melyet a magánnyugdíjpénztári megtakarítások elköltésével ért el -, holott a feltételek között szerepel az inflációs ráta 3,13% alatt tartása is. Ennek az értéknek Magyarország már majdnem a kétszeresénél jár. Volner szerint egyértelmű, hogy ezen makrogazdasági adatok alapján a kormány tevékenysége finoman szólva sem nevezhető sikeresnek.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemészeti és hallásvizsgálat is várhat Fejér megye főrendőr
  2012-08-14 20:05:43, kedd
 
  Szemészeti és hallásvizsgálat is várhat Fejér megye főrendőreire
B.A.N.S.P
2012-08-14 10:17:44


A jelek szerint nem csak vakok, hanem süketek is azok a rendőri vezetők, akiknek nem tűnt fel, hogy Közép-Európa legbiztonságosabbnak hirdetett drogpartija zajlott a szemük előtt. Mi az, hogy zajlott? Egyenesen tombolt a drogőrület, és az 50 hektáros területen mini Woodstock zajlott évek óta, az internetet pedig bejárták azok a fotók, amelyeken elvarázsolt állapotban lebegők ,,röpködnek".

Természetesen ebben nincs is semmi feltűnő, hiszen ,,csak" halálfejes zászlók sora jelezte, hogy hol kapható kábítószer, és az egyes drogsátrakon is csak kis táblákon sorolták fel, hogy ott konkrétan milyen drog kapható: ki nem dobolták, megafonba nem mondták be, tehát joggal mondhatja a sárbogárdi rendőrkapitány, hogy honnan tudhattam volna én ezt?

Az ész megáll.

A rendőrök még biztosították is a helyszínt (ezen röhögtek a fél világ narkósai is), a drogdílerek figyelőemberei által eregetett ballonokról pedig azt hihették, odabent biztos pótmajálist tartanak.

Brrr!

Az ember beleborzong ekkora dilettantizmusba, és ha jóhiszemű lenne, a Fejér megyei rendőröknek csak a szellemi képességeit kérdőjelezné meg, vagy a látását, hallását. Ennyire azonban már nem lehetnek hülyék (vakok, süketek). Ha viszont nem, akkor teljesen egyértelmű, hogy tudtak róla, mi folyik a kerítésen belül. Amennyiben tudtak, akkor viszont menjenek a francba, takarodjanak oda, ahová csak a legutolsó gazembereket küldjük, hiszen mindemellett keményen bírságoltak bozótból előbújva, 30-as táblánál, be nem csatolt biztonsági öv és lejárt szavatosságú egészségügyi doboz okán.

Szégyen.

A sárbogárdi kapitányt Pintérék már elröptették (mehet az el nem kapott drogosai után), és a hírek szerint akár a teljes Fejér megyei rendőri vezetés lapátra kerülhet. Ha rajtunk múlna, mindegyiküket alapos orvosi vizsgálatnak vetnénk alá: elmeorvos, fül-orr-gégész, szemész állítana ki róluk szakvéleményt, ha pedig a szakorvosok nem találnak majd náluk kóros elváltozást, irány a börtön!

Mégiscsak jobb, mintha a Rendőrtiszti Főiskolán - új tantárgyként - a Braille-írást tanítanák.

A nol.hu cikkét olvashatják.

Fejér megye teljes rendőri vezetését magával ránthatja Ozora

Sárbogárd rendőrkapitányának vezetői megbízását már a múlt csütörtöki akció után visszavonatta Hatala József országos rendőrfőkapitány, de szinte biztos, hogy nem ő lesz az egyetlen rendőri vezető, aki beosztásával, sőt az állásával fizet majd a nevében Ozorához, amúgy az Igarhoz tartozó Dádpusztán, egy 50 hektáros magánterületen szervezett fesztiválon történtekért. Rendőrségi berkekben az NNI-nél történtekhez fogható személycseréket és szervezeti változásokat sem zárnak ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Bennfentesek a teljes megyei felső vezetés elcsapását valószínűsítik.

Rendőrségi források már hétfőre jelezték a Belügyminisztériumnak ,,az ozorai ügyet is érintő, minden részletre és személyi kérdésre kiterjedő közleményét", ám tegnap késő délután az ORFK visszakozót fújt. Lapzártánkkor az ORFK sajtóirodája mára ígért közleményt az ügyben.

A Népszabadság úgy tudja, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, illetve az annak keretei közt működő Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata (RSZVSZ) napokkal korábban vaskos jelentést tett le az ORFK vezetőjének asztalára, és az nem csak a területileg illetékes kapitányság vezetőjének a felelősségét vetette fel. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (azon belül főleg az RSZVSZ) ugyanis a hivatalos közlések szerint már hónapokkal ezelőtt titkos információgyűjtésbe kezdett az igar-dádpusztai rendez vénnyel összefüggésben.

Hogy mi dolga volt a rendvédelmi szervek belső elhárításának a fesztiválon? Forrásaink szerint az interneten a Közép-Európa legbiztonságosabb drogpartijaként emlegetett fesztivál rendezői és a megyei rendőrség között gyanús szerződések köttettek. Nem mellesleg eközben többen rájöttek, amit a fesztiválokra járók tízezrei már évek óta tudtak, de sem a sárbogárdi kapitányság, sem a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékeseinek nem tűnt fel eddig (vagy ha feltűnt, évek óta nem tettek ellene semmit): a magánterületen, rendőri biztosítás mellett folyó rendezvényen könnyebb drogot vásárolni, mint sört vagy kenyeret. Halálfejes zászlók sora jelezte, hol kapható kábítószer, az egyes drogsátrakon pedig kis táblákon sorolták fel, hogy ott konkrétan milyen drog kapható. A múlt pénteken, a rendőrség és hat szakhatóság összesen 480 fővel végrehajtott csütörtöki akciója után a helyzet annyiban változott, hogy a legtöbb fekete zászlót bevonták, s a dílerek a sátrak között sétálgatva kínálgatták portékájukat. Ha vevőre találtak, elmentek az addigra titkos helyre költöztetett raktárukhoz, és elhozták a kért mennyiséget.

Maga a csütörtöki összehangolt akció sem érte persze váratlanul a fesztiválon dolgozó dílereket. A 480 fős ,,hatósági hadsereg" több mint 120 autóból álló konvoját Igar-Dádpuszta környékén mindenki látta, aki csütörtökön a földeken dolgozott. Néhányan közülük színes ballonokat eresztettek a magasba, így jelezték a dílerek figyelőembereinek a közelgő veszélyt. Rendőrségi források szerint idővel a balloneregetőket is előveszik majd, előbb azonban a saját soraikban raknak rendet, majd a dílereket és segítőiket vonják eljárás alá.

A hét végén a rendőrség több nyilatkozatában is sajnálkozását fejezte ki, amiért nem tudja bezárattatni a ,,drogfesztivált", mivel a területileg illetékes igari jegyzőt sehol sem találják. Nekünk sikerült. Gerzsi Jánosné a Népszabadságnak ,,elismerte", hogy csütörtökön, amikor az akció volt, kicsit korában távozott a polgármesteri hivatalból egy temetés miatt. Pénteken azonban dolgozott, és a kormányhivatalban nyilvántartott mobilján egész hétvégén elérhető volt, de senki nem kereste.

- Láttam a tévében Garamvölgyi László szóvivő nyilatkozatát -mondta -, én azt úgy értelmeztem, hogy nem akarja a rendőrség bezáratni a már amúgy is a végéhez közeledő fesztivált - fogalmazott az igari jegyző, aki elmondása szerint az engedély kiadása előtt kikérte a szakhatóságok véleményét, és azok hozzájárulásukat adták a rendezvényhez. - Senki, a helyi rendőrség sem emelt kifogást, mindenki mindent elfogadhatónak, előírásszerűnek talált. Gerzsi Jánosné mindehhez hozzátette: korábban nem volt dolga a rendezvénnyel, tavaly azonban változott a szabadtéri rendezvényekre vonatkozó kormányrendelet, így már neki kellett engedélyeznie a fesztivált. Nem tudott arról, hogy ott folyamatosan és nagyban árulják a drogot. Arra a kérdésre, hogy a hírek hallatán saját hatáskörében elrendelhette volna a rendezvény befejezését, Gerzsiné azt mondta: mérlegelnie kellett a környéken élők érdekeit. Nagyon sokan adtak el gyümölcsöt és más saját termesztésű élelmiszereket a fesztiválozóknak, sokan dolgoztak ott árusként, alkalmi munkásként, több száz embert fosztott volna meg az előre tervezett bevételétől.

Egyes sajtóhírekkel ellentétben a fesztiválnak otthont adó, 50 hektáros terület nem egy nyugdíjas rendőré, hanem, miként arról már 2004 augusztusában lapunk beszámolt, Zimányi Dániel és családja tulajdonában van, ők bocsátják évről évre a szervezők rendelkezésére. A rendezvény biztonságáért a jegyző asszonytól kapott tájékoztatás szerint a Légió 2000 Vagyonvédelmi Kft. felelt, amelynek szakmai igazgatója a vezetői beosztásából most felállított sárbogárdi kapitány elődje, Enczi József. Szerettük volna őt vagy a cég vezetőjét megkérdezni, biztonsági cégként nem tűnt-e föl nekik semmi a fesztiválon, nem szúrtak-e szemet a drogárusító helyek. Délután négykor azonban a cégnél már csak az ügyelet vette fel a telefont. A cég által minőségbiztosítási okokból rögzített érdeklődésünkre a diszpécser azt közölte: ,,ilyen ügyekben" ilyenkor már senkit nem lehet elérni. Ő nem tudja felhívni mobilon az ügyvezetőt, hívjuk másnap, hivatali időben.

A rendőrség most többek között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a fesztivál szervezőinek szerződéseit vizsgálja. Azokat, amelyek alapján a fesztivál kezdetétől a végéig egy járőrautó parkolt a bejáratnál. Kívül. Be ugyanis nem mentek a rendőrök, s valószínűleg a szél sem fújta feléjük a marihuána füstjét. Formailag a szerződések szabályosak. Mondhatni: tartalmilag is. Csak forrásaink szerint minden rendőrszakmai szabálynak és a józan észnek is ellentmondanak. Mert abból, hogy a rendőrség szerződésben vállalja egy rendezvény látható biztosítását, még nem következik, hogy nem teljesíti törvényben előírt kötelességeit, nem tart ellenőrzést egy a világhálón biztonságos drogpartiként hirdetett rendezvényen.

A sárbogárdi kapitányságon megfagyott a levegő a parancsnokmenesztésének hírére, a belső elhárítás döbbenetről, zavarodottságról, kétségbeesettségről, majdhogynem pánikról számolt be a rendőrség felső vezetőinek. Egy névtelenséget kérő forrásunk a Hajógyári-szigeten történtekkel vont párhuzamot: ott is rendőrök vigyáztak arra, hogy Vizoviczki László érdekeltségeire véletlen se törhessen rá senki, még maga a rendőrség sem, és itt is. S ahogy olykor-olykor Vizó érdekeltségeinek környékén is buktak meg dílerek, az ozorain is. De, legalábbis a rendőrség honlapján visszakereshető hivatalos közlésből kiindulva, az is régen volt, és csak egyszer. Hogy a tájékoztatás volt-e a rossz, vagy a felderítés, hamarosan kiderül.

Hogy megrendezik-e, megrendezhetik-e újra Közép-Európa legbiztonságosabb drogpartiját, ma még kétséges. Ha meg is rendezik, valószínű, hogy több rendőr vigyáz majd rá, és nem csak a kapuban állnak majd egyenruhások, vélhetően jó pénzért. Azonban az már szinte biztos, hogy a névhasználattal gondok lesznek. Ozora azzal, hogy nekik semmi közük a rendezvényhez, a megtévesztő névhasználat miatt pert fontolgat a szervezők ellen.

hunikum.info - nol.hu


http://hunikum.info/Szemeszeti_es_hallasvizsgalat_is_varhat_Fejer_megye_forendore ire
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.