Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
István király
  2012-08-23 20:24:09, csütörtök
 
 



István király



Amiként egy nemzet a nagyjaival bánik, olyanná lesz jelene, s majdan jövője is . Rengeteg magyarázat jelent már meg szent királyunk István életéről, aki Vajkként született, de felvette a keresztséget a Jézus utáni ezredik évben, akit halála után majd fél évszázaddal, vagyis 1083 augusztus 20-án szentté avatott László király, az általa kivégeztetett Koppány vezér unokája .



Rendszerváltásunk előestéjén Szabó Magda készített még egy filmet abból a korból, ami mintha behatárolná napjainkat is . Ebben a filmben úgy ábrázolják a magyarokat, mint valami gyilkos, vérszomjas állatokat, akikhez egyébként az akkori Európa még is a legmagasabb rangú képviselőit küldte . Kalandozásaink korának a végét jelentette ez a gesztus, lezárta az avar kincsek elrablói utáni kirajzásokat a Kárpátmedencéből . Milyen érdekes volt látni Sinkovics Imre alakította Gyulát, aki már korábban felvette a bizánci vallás keresztjét, a gyászmagyarok védelmezőjét . István nagyapjaként jelenik meg, Sarolt apjaként, aki puszta kezével vet véget a németek által megcsonkított barátja életének . Nem hiszem, hogy a belső nemesség gazdagságát magában hordozó magyarság bármelyike orvul meggyilkolná a gyászmagyarok legutólsóját, aki szemtanúja volt a magyarság legjavának tőrbecsalásának, s orrának, fülének levágása után, azok kivégzését bizonyította .



Géza fejedelmet állatbőrben ábrázolja, mint egy vadembert a kastélyában, bár Árpád atyját Álmost is legdíszesebb öltözékében ábrázolják egy évszázaddal korábban . Az Árpádházi királyok ivadékait szentség jellemzi emlékezetünkben, akik Atilla hun nagykirálytól származnak, sokak szerint Jézus vérvonalából, vissza egészen Nimród királyig . Mint leghatalmasabb vezetők, papkirályok, szent emberek szerepelnek e népnek a vezetői máshol . Miként lehetett e vad, állatbőrökbe bugyolált embernek fia Szent Királyunk néhány évre rá, aki falvakat, városokat, templomokat építtet ország szerte . Nagy Károly, Konstantin császár és a pápa országlásának idejére esik Európa időeltolódása, amiről Herribert Illig német történész jelentős tanulmányt jelentetett meg néhány évvel ezelőtt . Az időszámítást, előrehozva megkérdőjelezhetik a magyarság eredetét, a hun magyar kapcsolatot, mivel ebből kifolyólag lehetetlen, hogy Atilla ötödik ágú leszármazottja Árpád legyen .



Ügyek fia Álmos, kinek fia Árpád a magyarok vezére 896-ban, akkor biztosan nincs rokonság Atilla és Árpád között, hiszen üknagyapja már 453-ban meghalt . DE ! Ha ezek az időugrások valóban megtörténtek és kerek ezerre helyezték István király megkoronázását, az európai kereszténység virágzásának a kezdetét, akkor igaz, hogy 611 és 911 között semmiféle olyan épület nyomára sem bukkantak, ami ezt a kort alátámasztaná . Róma építészetének maradványait nem követte a templomépítések koráig semmi, ami Illig szerint fiktív Károly létezését bizonyítaná, csak a nyugati krónikák összehangolt bejegyzéseiben szerepel . A magyar és a keleti krónikák ezzel szemben egészen másról számolnak be az utókornak, amit viszont a nyugati érdekszféra nem akar meghallani . Ha 896 előtt háromszáz évvel jöttek be a magyarok a Kárpátmedencébe, azaz 596-ban, ez azt jelentené, hogy Atilla halála után csupán 143 évvel, ami elegendő öt folytatólagos generáció születéséhez, a hun-magyar folytonosság bizonyítására . Sőt a szkíta-hun-avar-magyar népek közös kultúrájának az eredetét is .



Amikor Priszkosz rétor Atilla udvarát a kor egyik legpompásabbjának mutatja be, akkor miként lesz a csodás örökségét hordozó magyarokból Európába érve ilyen barbár népség ? Napjaink újpogányságával riogató katolikus egyház programjába belefér ez a fajta ábrázolás, ami valljuk be a rendszerváltás pillanatában kelt életre . Az akkor állami kézben tartott filmkészítés egyik legutólsó megnyilvánulását láthatjuk, ami összekeveri a kereszténység felvétele előtti múltunkat, az ősember barbárságával, ami egyébként a németek őseit nevezte így . A németek rossz tuljadonságait egyedül a bajorokra hárítani megint csak aljas dolog, hiszen akiket bayern, sőt angolul bavaria néven emlegetnek, azok ,,b" avarok, bayer-ek, vagy földművesek voltak, szemben az északi szászokkal és poroszokkal .



Sötét középkorunk iratait soha sem tanulmányozták Vatikán levéltáraiban ? Azok is titkosak, mint megannyi intézmény napjainkban . Kinek felel a Vatikán ? Isten helytartóit ki irányítja ? Csak nem azok a békepapok, akik megszállták a második vatikáni zsinat után a keresztény egyházat ? Visszásságainkra választ kaphatnánk ezekben a levéltárakban, amit érthetetlen titkosítás védelmez . Talán ezekből kiderülhetne térségünk eredete, a magyarok származása, Európa valós történelme . A Vatikán hallgat, pedig olyan dolgok történnek az utóbbi évszázad során, ami valódi tetteket kivánna az egymilliárd embert tömörítő keresztény egyháztól . Látványos sértődések sora gátolja a keleti ortodoxia és nyugat találkozását Jézus Krisztusban . Félre kellene tenni a látszólagos különbségeket, melyeket írástudóink árulása folytán gerjesztenek a Szent könyvek terjesztői .



Ezeréves királyságunk Európa közepén mást érdemelne, mint az EU demokráciája mögé bujtatott katyvaszt, amit kívülről felügyel gazdasági erejének fitogtatásával a nemzetközi pénzoligarchia . Mindenféle izmusok sorát zúdította nyakunkba ez a láthatatlanságában bízó nemzetközi bűnszövetkezet, akik a pénznyomtatás jogát csalással szerezték meg maguknak . 1913 óta egyik válság a másikat követi ennek a pénzrendszernek a jóvoltából . Globális tőzsde kiépített rendszerébe erőlteti bele, az életünket meghatározó nemzetközi intézményeket, melyek tulajdonosai ugyanazok, akik a bankok tulajdonosi körét is adják . Mindent kiépítettek a kamatozó pénz segítségével, ami lassan, de biztosan átjátszotta már földünk vagyonát a bankárok kezébe . Metropoliszok sokasága, adómentes alapítványok sora, intézetek hálózata építi fel magának ezt a virtuális világot körülöttünk . Iskoláink, egyetemeink is az ő érdekeit szolgálják . Őket védi a rendőrség, katonaság, különféle kémszervezetek, sőt még a napjainkban oly divatossá lett terroristák is .



Egy önmagáért működő, beteg képzelet szülte világ lépett Szent királyunk ezeréves birodalmának a nyomába, ami teljesen megváltoztatta az addig idealista embert . Eltüntették előle az Istent . Helyébe rakták a pénzt, amit árulásuk fejében folyósítanak a politikusoknak . Ezek a politikusok pedig olyan törvényeket hoznak, olyan rendszereket építenek ki, amelyek szintén ennek a láthatatlanságuk mögé bújó erőnek az érdekeit szolgálják . Demokrácia törvényein keresztül nem lehet változtatni ezen a helyzeten, csak egységes népakarat érvényesítésével . Ezt viszont ők már elérték azzal, hogy egy globális méretű médiabirodalmat építettek ki, az egész emberiség véleményformálásának az érdekében . A király meztelen ! Ideje lenne már felfedezni a körülötte legyeskedő szélhámosokat, akik megpróbálják bemagyarázni nekünk a könnyű kelme előnyeit .



VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy a jólét
  2012-08-23 19:13:24, csütörtök
 
  Nagy a jólét

2012. augusztus 22. 22:43:44

A közmondás szerint minden csoda három napig tart - ezt a politológusok a tapasztalatok alapján úgy fogalmazták át, hogy a mai magyar társadalomban a politikai emlékezet nem haladja meg a három hetet. Minden botrány, minden disznóság, minden drasztikus lépés emléke alig egy hónap alatt lecseng, és utána a közvélemény már nemcsak hogy nem bünteti az elkövetőt az adott dologért, hanem szó szerint meg is feledkezik róla. Elég nagy baj! Hozzájárul ahhoz, hogy a pártok, a politikusok társadalmi kontroll nélkülinek érezhessék magukat, és gátlástalanul nekiszabadulhassanak.


A 2006-os választási kampányban a Fidesz vezérmotívuma az volt, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve. Megbuktak ezzel a szlogennel, mert a negativizmus nem bizonyult elég vonzónak. De a jólétes duma is dühíti az embereket. Néha az arcátlan köpönyegforgat
A 2006-os választási kampányban a Fidesz vezérmotívuma az volt, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve. Megbuktak ezzel a szlogennel, mert a negativizmus nem bizonyult elég vonzónak. De a jólétes duma is dühíti az embereket. Néha az arcátlan köpönyegforgat

Az elmúlt napokban a stop.hu liboldó portál egy cikke járta be a legnagyobb közösségi portált. Leginkább persze a magukat szocialistának képzelő vakegerek tették ki, de a témából eredően a politikailag még náluk is tudatlanabb egyszerűbb lelkek körében is népszerűségre tett szert. A vastagon demagóg cikk a Jólétet hazudnak, de mi nyomort láttunk címet viseli, és imígyen szól:


A katolikus egyház "üzemi lapja", az Új Ember vezércikke szerint Magyarországon nagy a jólét. A szerző Zsille Gábor a többi között a következőket írja: "Amíg egyesek éppen csak megkóstolt húsételt, tejszínhabtól roskadó édességet küldenek a moslékba egy hanyag mozdulattal, addig mégsem lehet olyan nagy a baj..."

A STOP kétfős csapata "jólétkutató" túrára indult, hogy ellenőrizze az előző állítást. De - mert Magyarország nemcsak Budapest- elutaztunk a fővárostól 250 kilométerre fekvő Battonya városába. Vasúttal szerettünk volna menni, de mint kiderült, ez lényegében lehetetlen. A román határ menti településre ugyanis Mezőhegyesről indul a vonat, az Orbán-kormány vasútromboló döntéseinek nyomán naponta mindössze kétszer. Reggel 4.40-kor, és este hatkor.
Bocsánat a szóért, de ennél cinikusabb módon nem lehet kinyírni egy vonalat. Nem zárták be, csak éppen annyira kevés vonatot hagytak meg, és azokat is olyan lehetetlen időben közlekedtetik, hogy a kutya ne használja. Egy év múlva meg majd lehet mondani, hogy nincs forgalom, tehát nincs igény a vasútra.

A városka főutcája csendes. Gyanúsan csendes. A széles aszfaltcsíkon nyugodtan lábteniszezhetnénk, néha percekig nem jön egy autó sem. Focizni most nem akarunk, de ha már Zsille úr tejszínhabtól roskadó édességről ír, megállunk a helyi cukinál. Az épület díszes, egyik felében kocsma, a másikban cukrászda. Kicsit ugyan rontja a látványt a cégér melletti másik tábla, mely szerint az intézmény eladó, de azért betérünk.

A kocsmában a nyári meleg ellenére mindössze ketten iszogatnak, az édességboltban pedig csak a főnök asszony ül egy asztal mellett. Írogat valamit, szinte meglepődik a vendégek láttán. Kérünk két sütit, és beszélgetni kezdünk. Azt meséli, hogy már a két üzlet sem tartja el őket, ezért hirdetik eladásra. A férfiaknak Battonyán vagy nincs munkájuk, vagy eljárnak dolgozni. Akár így, akár úgy: nincs pénzük kocsmázni. A cukrászda meg mindig is a polgárok szórakozása volt. Azok meg most nincsenek.

Elköszönünk, keressük tovább a helyi "édesség-zabálókat". Kőhajításnyira a kocsmától ott a strand. A parkolóban csak román rendszámú autó, szinte le sem merjük állítani a Skodánkat, hátha magyaroktól elzárt területen járunk. Mint kiderül, erről szó sincs, a helyiek többsége nem tudja megfizetni a 900 forintos belépőt. Pedig nagyon megérné. A medencék kristálytiszták, a gyep gondozott, a gyógyvíz pedig legalább olyan jó, mint a közeli Gyulán. Azt meséli egy nyugdíjas, hogy fél Arad ide jár terápiára. Nekik telik rá. Lehet, hogy lassan el kellene felejtenünk a "Jajj szegény románok" című sztereotípiát. (Arad alig 20 kilométerre fekszik innen.)

Fürdés után városnézés: itt is, ott is üres, vagy összeroskadt házak. Ha egy idős házaspár meghal, sokszor évekig áll üresen eladhatatlan portájuk. A vályog meg nehezen bírja a magányt. Ha nem lakják, nem gondozzák elázik, és a ház menthetetlenül összedől. Pedig errefelé már 3-4 millió forintért is lehet 100 négyzetméteres kertes házat venni, de minek? Ahol nincs munka, oda nem megy senki. Egy időben az aradiak vették itt a megüresedett házakat, hogy kimeneküljenek a nagyváros paneldzsungeléből, de mostanában már ők is elmaradoznak. Sokba kerül a benzin, drága az ingázás.

Utolsó battonyai utunk a temetőbe vezet. A sírok többségén művirág. Olcsó és nem hervad el. Képzavar, de igaz: már a szeretteik emlékén is takarékoskodnak a helyiek. Akik nem édességzabálók, és nem dobják ki hanyag mozdulattal a megkezdett ételt. Azt vélhetően csak az egyházi persely közelében dagonyázó firkászok teszik.


Tehát ez egy válasz az Új Ember c. lapban megjelent, könnyen elképzelhető nyálas irományra, amely a Fidesz-KDNP kormánynak nyal be.

Nem kívánom most eldönteni, hogy melyik cikk, melyik alapállás, melyik viselkedés a hazugabb és visszataszítóbb. Még kevésbé szeretnék állást foglalni abban, hogy Magyarországon ma jólét vagy nyomor van-e, már maga az ilyenformán lecsupaszított kérdésfeltétel infantilisan ostoba.

De ez a Nagy A Jólét duma valahonnan nagyon ismerős ám!

A copyright a kiváló Gyurcsány Fletóé 2006-ból.

Íme:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H6D7JgessEE

Annak idején nagy port vert fel, nagy felháborodást keltett, és nagyjából azok a körök támadták leghevesebben, akiket most akár például az Új Ember is képvisel, és azok bólogattak rá, akik most a stop.hu-n toporzékolnak, és még Battonyára is hajlandók voltak leutazni a fényességes budapesti közegükből, hogy szemléletesebben óbégathassanak.

Tökéletes szerepcsere történt.

Remek képet kapunk belőle arról, hogy melyikük mikor volt őszinte.

Egyikük sem, és egyik alkalommal sem.

A médiacsicskások számára a jólét vagy nyomor kérdésköre egyszerűen csak arról szól, hogy mikor mit kell süketelni, mikor melyik lemezt tegyék fel. Számukra csak ennyi az egésznek a hordereje.

Mindezek során rettentően profinak érzik magukat. Mármint a nyalásban. Abban már nem profik, hogy emlékezzenek az alig hat éve történtekre. Sem a fideszes oldal, sem a liboldó oldal.

A gond csak az, hogy a lakosság sem emlékszik rá...

Freca

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=103465
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kínai tábornok akár egy világháború árán is megvédené Irán
  2012-08-23 19:06:48, csütörtök
 
  A kínai tábornok akár egy világháború árán is megvédené Iránt

2011/12/02 Infowars.com - IdőkJelei

Zhang Zhaozhong tábornok, a Kínai Nemzetvédelmi Egyetem professzora úgy nyilatkozott, hogy Kína egy percig sem fog tétovázni, ha Irán védelméről van szó, akkor sem ha ez a harmadik világháború kirobbanását jelentené. A nyilatkozatot válasznak szánta az amerikai hadsereg intézkedéseire, melyek egyre több hadihajót indítanak a térségbe az egyre növekvő feszültség közepette.


Az NDTV, egy Kínán kívülről sugárzó kínai nyelvű csatorna adásában elhangzottak szerint, Zhang Zhaozhong tábornok az Irán elleni USA-izraeli támadásra reagálva elmondta, "Kína nem fog habozni, hogy megvédje Iránt, még akkor sem, ha ez a harmadik világháború elindítását jelenti." A kijelentés, mint várható volt, sokakat megdöbbentett.

A híradás Xia Ming professzort is idézi, aki átfogalmazva ugyan, de megismételte a kijelentést, hogy "a harmadik világháború kirobbantása kizárólag belpolitikai indítékkal, szükségből történne," de hozzátette, hogy egy ilyen út támogatása nevetséges lenne.

Kína vehemensen megerősítette Iránhoz fűződő szövetségét az elmúlt hetek során. A megnyilatkozások közül talán az iráni brit nagykövetség elleni támadással kapcsolatos reakció a leginkább említésre méltó, mivel Kína nem volt hajlandó kritikával illetni az iráni diákok akcióját.

Kína és Oroszország egyaránt egyértelművé tették, hogy minden Irán ellen tervezett katonai akció ENSZ felhatalmazását meg fogják vétózni. "Kína tisztában van az egyes országok kemény reakcióival a kialakult helyzetet illetően és aggódik a fejlemények miatt," nyilatkozta Hong Lei, kínai külügyminiszter a riporterek kérdésére reagálva a tegnapi nap folyamán.

"Reméljük, az illetékes országok megőrzik higgadtságukat és nem indulatból fognak dönteni ilyen fontos kérdésben, hogy elkerülhessük a konfrontációt."

A Nimitz osztályba tartozó Stennis szuper-anyahajó már most is az iráni vizek közelében van, az USS Carl Vinson repülőgép anyahajó pedig a napokban indult el, hogy csatlakozzon az amerikai tengerészet 5. Flottájához.

"Az USS Carl Vinson mellett az USS Bunker Hill irányított rakétahordozó és irányított rakétaelhárító is útnak indult tegnap reggel, az USS Halsey pedig néhány órán belül követi," jelentette az NBC SanDiego, hozzátéve, hogy valamennyi hajó a közel-keletre tart.

A Szíria ellen tervezett támadás miatti félelmek igencsak megnőttek, amikor kiderült, hogy az USS George W. Bush hadihajó elhagyta szokásos állomáshelyét és Szíria partjai közelébe érkezett, ám azóta a hajó visszaindult Norfolk Virginia-i állomáshelyére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fokozódik a Mossad aktivitása Magyarországon – Ébreszt
  2012-08-23 18:37:56, csütörtök
 
  Fokozódik a Mossad aktivitása Magyarországon - Ébresztő!



Módszeres előkészületekre utal az izraeli titkosszolgálat aktivitása hazánkban. Folyik az etnikai feszültség irányított élesítése, a stratégiai objektumok elfoglalása, az izraeli haderő betelepülése. Az elhárítás belső háborút vív, a kormány sodródik, a nemzeti oldal felkészületlen, a gárda-szerű szerveződéseket megvezetik.

Hétfőre virradó éjjel ismét lecsaptak az Mossad által fizetett bérgyilkosok, ezúttal megint egy nyírségi településen, Kislétán. A rendőrség konkrét eredményt ez esetben sem tud felmutatni, csak azt erősítették meg újra: az elkövetők profik. Már arról is terjeng szóbeszéd, hol toborozta a bérgyilkosokat az izraeli titkosszolgálat. A bérgyilkosok - illetve megbízóik - egyre inkább figyelmet fordítanak arra, hogy az áldozatok lehetőleg dolgozó, úgymond tisztességes cigányok legyenek, és gyerek is legyen az áldozatok között. A gyilkosságokra hivatkozva és a Magyar Gárdával rémítgetve cigány bűnbandákat fegyvereznek fel, úgymond 'önvédelem' okán. Erre vonatkozóan még csak Budapest egyes kerületeiben terjednek információk, de valószínűsíthető, hogy ugyanez zajlik vidéken is, különös tekintettel Borsod és Szabolcs megyére.

A zsidó érdekű 'őrző-védő' cégek sorra felügyeletük alá vonják a kulcsfontosságú intézményeket, többek között a honvédség laktanyáit, raktárait is ezek őrzik. Az In-Kal a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel is.

Az izraeli haderő folyamatos beáramlásáról újabb és újabb információk bukkannak fel. Már most zsidó katonák százai állomásozhatnak Magyarországon. A honvédség leszerelése, az állomány szétzavarása, a hadianyagok megsemmisítése már régen megtörtént. A rendőrség vidéki őrseit a cigányok sikertelen besorolása után azoknak biztonsági őrökként való alkalmazásával hígítják. A rendőrök minden szinten igyekeznek kivédeni a belső támadást. Sőt, mivel ők látják át legjobban a hatalom nemzetellenes intrikáit, szervezetileg is igyekeznek fellépni. Nem véletlenül áll a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezete a támadások célkeresztjében. Szima Judit főtitkár ellen bírósági eljárás folyik, a rendőröket a nemzeti oldalra beépített ügynökök és aránytalan fellépés parancsával igyekeznek parancsmegtagadásra és támadható nyilatkozatok kiadására bírni.

A Nemzetbiztonsági Hivatal berkeiben komoly belső háború folyik a zsidó irányítás és az állomány jobb érzésű magyarjai között. Laborc Sándor leváltása, Ficsor Ádám titkosszolgálatokat felügyelő miniszter lemondása nem véletlenek.
Más külföldi titkosszolgálatok is dolgoznak hazánkban, látszólag egyelőre várakozó állásponton.
Az egyébként nemzetidegen kormány gyakorlatilag a műveletekbe nincs bizalommal beavatva. Sodródnak a Mossad irányította eseményekkel, kétségbeesve igyekeznek legalább látszólagos vezető pozíciót tartani. Nagy erőkkel keresik a cigánygyilkosságok elkövetőit - akinek megtalálását a profi munka mellett az alsóbb rendőri szintektől a legmagasabb pozícióig jelen lévő Mossad-ügynökök teszik lehetetlenné. Keresik a megoldást az általuk keltett, de a kezükből kicsúszott gárda-problémára. Bizonyítékhamisítással, hamis vallomásokkal (Kiskunlacháza, Budaházy-ügy) igyekeznek kezükben tartani a felgyorsult eseményeket. A túlélésért folyó vergődésük egyértelmű. Csak egy valamit tudnak biztosan: nem szeretnének hatalmon lenni, mikor a következő ciklusban felborul a rend.

A hazafias erőket meddő tiltakozásokkal, demokratikus játszadozással kötik le. Bár egyre kevesebben bíznak a demokratikus változás lehetőségében, a nemzeti oldal teljesen felkészületlen azzal szemben, ami az ordító jelek szerint hamarosan az országra következik. Mindennel el vannak foglalva, csak azzal nem, hogy felkészüljenek. A változásért leginkább tenni kész fiatalok a Jobbik választási eredményeinek eufóriájában ülnek. A gárdaszerű szerveződések mozgósítható állománya körében felkészítésről és eszközökről terjesztenek legendákat - amelyeket még senki nem látott. A gárdák vezetése a jelek szerint megbízható, ezért kérdéses, hogy ezek az altatások honnan erednek? Javasoljuk, ezek legkomolyabban vett kivizsgálását, és a tagságuk felrázását, majd felkészítését! Ébresztő! Felkészületlenek vagytok, és nincs semmitek!

A militáns szerveződések környékén ügynökök házalnak ládaszámra való vadonatúj dolgokkal. A kérdés: honnan?
A dolgok betetőzése a következő parlamenti ciklusban várható. Az elkerülhetetlen összeomlás a Fidesz kormányzásának közepére datálható - hacsak a Mossad érdekei nem sürgetik meg. Tudni kell, hogy a következő időszakban az izraeli érdekek kormányzati szintű kiszolgálása teljes mértékű lesz. A Fidesz zsidópárt a szocialistáktól jóval közelebb áll Izraelhez. (A legnagyobb barom az, aki most előrehozott választást követel!)

A Fidesz ezúttal magával hozza Izraelt. A párt a legszorosabb kapcsolatban áll azokkal az erőkkel, akik most a Kárpát-medence totális megszállását készítik elő, telepítik be a zsidó haderőt, és irányítják a háttérből az eseményeket. A nyílt diktatúra jegyében már jövő évben megkezdődik az ellenállás felszámolása, várható a hungaristák bebörtönzése.
A nemzeti párt a tervek szerint a Fidesz érában teljesen elzsidósodva részévé válik a hatalommentésnek, asszisztál a hungaristák és a köréjük tömörülő szabadságharcosok elleni fellépéshez. Más lehetőséget a zsidó demokrácia játékszabályai szerint nem kaphatnak.

Ma már nincs kétség: azok az események, amelyeket az MNA 'Jövőnk' című kiadványában évekkel ezelőtt előre jelzett, most bekövetkeznek. Az idő elfogyott! Felszólítunk minden tettre kész hazafit, hogy sürgősen soroljon be a legközelebbi Népi Akciócsoport zászlaja alá, rohamléptekben kezdje meg a felkészülést! A kevésbé felkészültek jelentkezzenek mozgalmi munkára az Egységes Magyarország Mozgalomba. Senkit nem érdekel, ki hol próbálkozik jelenleg más megoldást keresve. Nincs más út, csak a hungarista ellenállás!

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2009. augusztus 07.

http://www.jovonk.info/2009/08/07/fokozodik-mossad-aktivitasa-magyarorszagon-ebre szto#.UDUvxDTJ5Mc.facebook?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenhardt letiltva – a radikálisok színt vallhatnak
  2012-08-23 18:21:16, csütörtök
 
  Lenhardt letiltva - a radikálisok színt vallhatnak

Kárpát-medence

Augusztus 25-én, a Hősök terén ünneplik az azóta szanaszét hullott Magyar Gárda megalakulásának ötödik évfordulóját annak különböző maradványai, kiegészülve néhány egyéb úgynevezett nemzeti radikális szervezettel. A rendezvény tartalmával, körülményeivel (pl. újabb esküdözés a korona másolata előtt) nem foglalkozunk. Annál inkább ejtsünk szót a dolog jobbikos vonatkozásáról.

Történt ugyanis, hogy a szervezők felkérték szónoknak Vonát. (Igen, annak az egyre erősebben zsidószagú pártnak az elnökét, amely pártpolitikai célokra használta és áldozta be a gárdával behülyített tenni akarókat!) Vona köszönte szépen, nem kért belőle, sokadjára is arcon köpve a mostohagyereket - hátha értenek már a szóból! Nem értettek, nekik Jobbik kell!

A hajdani Gárda legfőbb támogatója már Slomóval rágja a maceszt, a pártigazgatónak a családi biznisz miatt fáj a feje, a nagyasszony hitelesítő emberek behálózásán fáradozik, az utánfutóját meg elfelejtette eloldozni az ágyrácstól. Végül egy józanabbul gondolkodónak juthatott eszébe Lenhardt Balázs képviselő.

Erre be is indult a gépezet. A pártvezetés azonnal letiltotta a dolgot. Inkább megy Vona! Mikor a szervezők jelezték, hogy nagyszerű, de ők szívesen meghallgatnák Lenhardtot is, nyíltan közölték velük: ez esetben a Jobbik minden támogatást megvon, nem lesz színpad, nem lesz hangosítás, stb.

A rendezvény meghívója

Ugyanaz a pártterror beindulása előtt

Bár számunkra érthetetlen, és eleve nem egy jó pont a szakadatlan jobbikozás, itt az alkalom, hogy a gárda-szervezetek bizonyítsák, van-e önálló akaratuk, van-e vér a pucájukban, vagy csak függőségben tudnak létezni! Tessék a leghatározottabban ragaszkodni Lenhardthoz! Ha már a beígértekkel ellentétben képtelenek vagytok számon kérni a Jobbikon Szegedi vagy éppen Szabó (etc., etc.) mutyijait!

Szólunk előre: ha a nevezettek egy ilyen egyértelmű helyzetben sem képesek BECSÜLETTEL helytállni, számukra egy hajó végleg elmegy!

Juhász Pál - Jövőnk.info
2012. augusztus 22.

http://jovonk.info/2012/08/22/lenhardt-letiltva-radikalisok-szint-vallhatnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú vakációra vonultak a választók
  2012-08-23 17:42:06, csütörtök
 
 
Hosszú vakációra vonultak a választók

2012, augusztus 23 - 13:01


Tovább nőtt a pártoktól eltávolodók aránya. Már 4,2 millióra nőtt azoknak a választóknak a száma, akik nem támogatják egyik pártot sem.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 37 százalékkal vezet, az MSZP 31 százalékon, a Jobbik 19 százalékon áll, az LMP-nek 5, a Demokratikus Koalíciónak (DK) 4 százalékos a tábora - derül ki az Ipsos augusztus közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményéből.

Az intézet MTI-hez csütörtökön eljuttatott összegzése szerint a Fidesznek 1 százalékponttal emelkedett a támogatottsága, így jelenleg a választókorú népesség 17 százaléka - nagyjából 1,4 millió ember - áll a kormánypárt mögött. Az MSZP maradt azon a szinten, ahol egy hónapja is elhelyezkedett: 14 százaléknyian, körülbelül 1,1 millióan sorakoznak fel mögéjük.
A Jobbik az elmúlt hónapok eseményei - elsősorban Szeged-ügy- hatására 2 százalékpontos veszteséget szenvedett el, jelenleg 8 százalékos, bő hatszázezres a tábora. Az LMP támogatottságának nyár közepén tapasztalt 2 százalékpontos csökkenéshez újabb 1 százalékpont társult, az ökopártot ezúttal a választásra jogosultak 3 százaléka preferálja, így bő negyedmillió híve van. A DK-t ezúttal is a szokásos arányban, 2 százaléknyian, nagyjából 150 ezren támogatják.
A nyári hónapokban folyamatosan nőtt a pártoktól távolságot tartók aránya: a júniusi 49 százalékról előbb 51 százalékra, majd most 53 százalékra - állapította meg az Ipsos, jelezve: ez azt is jelenti, hogy ma Magyarországon 4,2 millió választópolgárnak annyira nem fontos a politika, hogy valamely párt támogatójává váljon.

MTI

http://barikad.hu/hosszu_vakaciora_vonultak_a_valasztok-20120823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem jött össze: holokausztáldozatok vesztettek pert
  2012-08-23 17:40:47, csütörtök
 
  Nem jött össze: holokausztáldozatok vesztettek pert
2012, augusztus 23 - 14:01


penzPert vesztettek magyar holokausztáldozatok szerdán az Egyesült Államokban azzal kapcsolatban, hogy perelhetik-e valamely amerikai bíróságon az OTP és az MKB bankot. A felperesek azzal vádolják a bankokat, hogy ,,bűnrészesei és felbujtói" voltak a náci népirtásnak, amelyben elpusztítottak hatmillió európai zsidót - jelentette a Bloomberg hírügynökség.

A chicagói fellebbviteli bíróság szerint az amerikai bíróságoknak azért nincs joghatóságuk az ügyben, mert a pénzintézeteknek nincs elegendő kapcsolódásuk az Egyesült Államokhoz.

"A döntés, természetesen, nem akadályozza meg a felpereseket abban, hogy más fórumon keressenek jogorvoslatot, de ezeket az alpereseket amerikai szövetségi bíróságokon nem támadhatják" - írta az indoklásban David Hamilton bíró, a döntést egyhangúlag meghozó háromtagú bírói tanács nevében.

Az OTP Bank és az MKB Bank javára hozott ítélet mellett a fellebbviteli bíróság szerdán még két olyan keresetről is döntött, amelyeket magyar holokausztáldozatok vagy örököseik által indított perekben nyújtottak be. A holokausztáldozatok a gyűjtőperben 75 milliárd dollár kártérítést követelnek a szóban forgó ügyekben.

Egyelőre nem sikerült a nagy lóvét lehúzni

A chicagói bírói tanács megsemmisítette egy alsóbb fokú bíróság ítéletét, amellyel az visszadobta a Magyar Nemzeti Bank és a MÁV arra vonatkozó beadványát, hogy a külföldi szuverén intézmények sérthetetlenségéről szóló törvény alapján ez az alsóbb fokú bíróság utasítsa el magyar holokausztáldozatok keresetét.

A fellebbviteli bíróság azonban magukat a követeléseket nem utasította el, hanem visszautalta az alsóbb fokú bíróságnak azzal, hogy az vizsgálja meg: a felperes holokausztáldozatok kimerítették-e magyarországi jogorvoslati lehetőségeiket, valamint, hogy a MÁV-nak elég erős kereskedelmi kapcsolata van-e az Egyesült Államokkal ahhoz, hogy amerikai bíróság ítélkezhessen a vállalattal kapcsolatos bármely ügyben.

A harmadik ítéletben a fellebbviteli bíróság eljárási okokra hivatkozva elutasította az Erste Group AG bankcsoport fellebbezését. A bécsi központú bank egy olyan alsóbb fokú döntést kérdőjelezett meg, amelyben az illető bíróság megtagadta egy kereset elutasítását. Az Erste banktól kártérítést követelő utóbbi keresetet is holokausztáldozatok nyújtották be az alsóbb fokú bíróságnak, a bank pedig kérte a bíróságot, hogy utasítsa el azt. Az alsóbb fokú bíróság tehát az elutasításra vonatkozó kérést utasította el.

Nem adják fel

Robert Pavich, a felperesek ügyvédje közölte: bár még nem nézte át alaposan mind a három ítéletet, elégedetten veszi tudomásul az Erste bankkal kapcsolatosat. Arra a kérdésre, hogy fordul-e más ország bíróságához az OTP és az MKB bankkal szembeni követeléssel, azt mondta: "Ha lesz beadvány, akkor Magyarország az egyik olyan ország, amely komolyan szóba jöhet".

Az áldozatok kontra OTP-MKB-ügyben a felperesek 2011. januári módosított keresetük szerint csoportstátust követelnek maguknak, valamint legalább 2 milliárd dollár vagyon kár megtérítését, plusz ezen összeg kamatait 1944-ig visszamenőleg (így jön ki a mai áron 75 milliárd dolláros követelés, vagyis 16 500 milliárd forint).



MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/nem_jott_ossze_holokausztaldozatok_vesztettek_pert-20120823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honnan származnak Csintalan milliárdjai?
  2012-08-23 17:37:42, csütörtök
 
  Honnan származnak Csintalan milliárdjai?

2012, augusztus 23 - 15:51

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Népszabadság megvásárlását tűzte ki célul a korábbi MSZP-képviselő és Fidesz-tag Csintalan Sándor. Csintalan azóta vételi ajánlatot is tett a lapra a jelenlegi tulajdonos Ringier kiadónál. Érdekes kérdés azonban, hogy a fordulatos karriert maga mögött tudó politikus-médiaszemélyiség honnan rendelkezik a lap megvásárlásához és működtetéséhez szükséges vagyonnal.

Néhány napja a pletykából valóság lett. Érkezett a hír, miszerint Csintalan felvette a kapcsolatot a Népszabadság többségi tulajdonosával, a Ringier cégcsoporttal, és közölte velük vételi szándékát. Kérdés azonban, miből telik a vállalkozónak Magyarország legnagyobb példányszámú politikai napilapjának megvásárlására.

Ahogy azt korábban is megírtuk, a Népszabadság tulajdonlásával kapcsolatos ügy évek óta húzódik. A lap jelenlegi többségi tulajdonosa a svájci Ringier AG, mellettük 27,5%-os tulajdonrésszel rendelkezik az MSZP-hez köthető Szabad Sajtó Alapítvány is. Az alapítvány 2011-ben úgy döntött, megszabadul tulajdonrészétől és eladja azt a többségi tulajdonosnak. Márciusban úgy tűnt, hogy hamarosan megköttethet az egyezség a Ringier és az alapítvány között, ám ez mégsem következett be. Júliusban már olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Ringier megtagadta a szerződés aláírását, sőt ők szabadulnának meg a laptól: egy euróért felajánlották a tulajdonrészüket a Szabad Sajtó Alapítványnak.

Az tény, hogy az egy eurós vételárat Csintalan Sándor még akkor is ki tudná fizetni, ha még mindig üzemeltetné egykori Lehel téri kocsmáját - a fröccs árának minimális megemelésével akár fél nap alatt is realizálható volna az ehhez szükséges profit. Azonban ha jelképes összegért is vásárolná be magát Csintalan, a lap működtetése óriási összegeket igényel.

A lap a Napi Gazdaság júniusi cikke szerint 2011-ben 3,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ám emellett is megközelítőleg 900 millió forintot meghaladó veszteséggel zárt. Nem volt jobb a helyzet a korábbi évben sem, 2010-ben mérleg szerinti eredménye 863 millió forintnyi veszteséget mutatott. Az mfor.hu ráadásul mai cikkében a nyomtatott sajtó piacának hanyatlásáról számol be: a Népszabadság értékesített példányszáma 11 százalékkal esett vissza az egy évvel ezelőttihez képest.

Hogy Csintalannak miből lenne elegendő vagyona a veszteséges és visszaesőben lévő lap megvásárlására és működtetésére, az egyelőre rejtély. A ma megjelent Heti Válasz interjút készített a vállalkozóval, melyben a lap fel is tette neki az ominózus kérdést, ám a válasz nem hozott minket közelebb a megoldáshoz: "Remélem, nem veszi zokon, ha azt mondom: magának sem árulom el."

Veszteséges vállalat, olajügyek, Simicska

A cégjegyzék információi szerint Csintalan egy már megszűnt vállalkozás felügyelőbizottsági tagja volt, jelenleg egy néhány milliós törzstőkéjű, veszteséges vállalat tulajdonosa, ebből tehát biztosan nem lesz lapvásárlás.

Ahogy előző, a témával kapcsolatos cikkünkben is megírtuk, Csintalan BKV-sofőr szülők gyermekeként született, volt az MSZMP tagja, az MSZP országgyűlési képviselője, egy Lehel téri kocsma tulajdonosa, később a Fidesz-közeli HírTV és Lánchídrádió munkatársa.

A legnagyobb vagyonra azonban a 90-es évek botrányos olajügyei kapcsán tehetett szert. Az Index 2007-es oknyomozó cikksorozatában azt írja több független forrásra hivatkozva, hogy Csintalan Sándor volt a fő ügyintéző az MSZP-s vonal legtöbb nagy olajüzlete mögött. A források az Indexnek azt mondták, Csintalan maga emlete fel a telefont, ha megakadt a szállítmány és rádörrent esetenként a siófoki , a dombóvári, vagy a miskolci vámosokra. Úgy hírlik, ilyenkor jótékonyan mindig jelezte, a párt olaját, jobb lenne békén hagyni és megkülönböztetett figyelemmel, gyorsan útjára engedni. A portál felkereste Csintalant is, aki érzékeltette, őt nem érdekli, mi terjed róla.

Nem kizárható az a forgatókönyv sem, hogy Csintalan strómanként igyekszik a lap élére kerülni, egyes pletykák szerint egyenesen Simicska Lajos áll mögötte, ám a Népszabadságra pályázó vállalkozó a Népszavának cáfolta ezt.

Beinthet az MSZP is

Az esetleges tranzakciót ráadásul tovább nehezítheti, hogy alapítványán keresztül az MSZP is beinthet Csintalannak. A Népszabadság 27 százalékos tulajdonrészével bíró Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kránitz László volt szocialista képviselő a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: az alapítványnak elővásárlási joga van a Ringier birtokában lévő részvényekre, ami szerinte azt jelenti, hogy ,,a Ringier az alapítvány hozzájárulása nélkül nem tudja eladni" 70 százalékos pakettjét.

barikad.hu


http://barikad.hu/honnan_szarmaznak_csintalan_milliardjai-20120823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárpát-medencei abszurd csendélet - olvasónk írása
  2012-08-23 13:02:56, csütörtök
 
 


https://kuruc.info/r/20/100332/

2012-08-22. 18:26

Kárpát-medencei abszurd csendélet - olvasónk írása

Van úgy néha, hogy már egyszerűen nem lehet elrejteni az elrejthetetlent. Amikor előbukkan pőrén, és mindenki benézhet egy kicsit a kulisszák mögé.
De csak rövid ideig szokott tartani az ilyen, és amíg az ember csodálkozva áll, és nézi a jelenséget, addigra már tovalibben, eltünteti a hétköznapok rohanása, a közöny és a beletörődés. Az érintettek újrasminkelik magukat, úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna, és kezdődik elölről az egész bújócska...
Ilyen volt például, amikor az izraeli harci gépek berepültek Magyarország fölé, és senki az égvilágon meg nem tudta értelmesen magyarázni, hogy milyen alapon.
Dadogtak az illetékesek, fölényeskedett az izraeli nagykövet, de végül úgy siklott át rajta a közfigyelem, hogy épkézláb indoklás nem is született.
Vagy amikor Hunvald György nem a pártfőnökeit, Lendvait, vagy Kiss Pétert kérte meg, hogy húzzák ki a csávából, hanem a mazsihiszes Zoltainak szólt, hogy "sikálja" már el a dolgokat.
És a lehallgatott telefonbeszélgetésben Zoltai ezt meg is ígérte. (Feldmájer főrabbi szerint ez nem volt "helyes" dolog tőle. Hogy mi nem volt helyes, az nem teljesen világos: az, hogy megígérte a segítséget, vagy az, hogy ezt telefonon tette meg.)
Ezen ügynél azért nyilván elgondolkodott a leghitetlenebb magyar állampolgár is azon, hogy miképpen lehetséges, hogy egy icipici "egyház" vezető tisztviselője utasíthatja a Központi Nyomozó Főügyészséget. Azóta pedig - látva Hunvald ítéletét - egyértelművé vált, hogy nagyrészt sikerült "elsikálniuk" a dolgot.
Amikor az Ellie Wiesel nevezetű, kétes kilétű személy megérkezett, akkor is látszott, hogy ez most nagy esemény. Egy kivételével az összes politikai párt teljes vezetősége földig hajlongva köszöntötte, arcukon az alázat és a csodálat olyan kifejezésével, ami a "legragyogóbb" Rákosi időket idézte. Valószínűleg parancsot is hozhatott, hiszen nemsokára megszavazta a "független" parlamentünk a "holokauszt-tagadásról" és "gyűlöletbeszédről" szóló törvényt.
Később állítólag szóban inzultáltak egy nyugdíjas vallási vezetőt a kiválasztottak népéből, Schweitzer rabbit, amiből óriási ribillió kerekedett. Sokan már azt várták, hogy amerikai anyahajókat fognak vezényelni az Adriára.
Legutóbb az Izrael elleni labdarúgó-mérkőzésen nyilvánítottak véleményt a szurkolók meglehetősen nyersen, és mutatták ki "szeretetüket" a kiválasztottak felé.
Nem szeretem a "jogom van ehhez vagy ahhoz" kezdetű mondatokat, mert ezt általában a liberálisok használják az elfogadhatatlan "emberi jogok" alátámasztására, de azt hiszem, szeretni, vagy utálni igenis joga van bárkinek bárkit és bármit.
Legfeljebb kimutatni az érintetteknek nem túl elegáns dolog.
Igen ám, de a kiválasztottak azt mondják, ha Te nem szereted őket, akkor az a következő lépés, hogy Auschwitzba akarod őket szállítani. És el akarod őket gázosítani (ez az a bizonyos holo-bunkósbot).
És ez a grandiózus hazugság az egészben, ami azonnal politikai síkra tereli az egészet, és a valóságos mértéknek ezerszeresére nagyítva a veszélyt hisztériát kelt, amit politikai, vagy, ha kell, katonai hadjárat követ.
Magyarán vagy szereted őket, vagy Téged fognak elszállítani valahová.
Érted már a logikát, fafejű magyar?
Az idősebbek jól emlékeznek rá, hogy régebben, még a Szovjetunió idejében, amikor egy szovjet sportoló lépett színre, majdnem mindig erőteljes füttyszó hallatszott a nézőtérről. Ez nyilván nem személyesen a sportolónak szólt, hanem az erőszakos és elnyomó szovjet szuperhatalomnak, a fél Európát végigerőszakoló Vörös Hadseregnek és a hazug szovjet propagandának. A szovjetek úgy reagáltak erre, hogy nem reagáltak.
Úgy tettek, mintha nem is hallanák, pedig ez a füttyszó évtizedekig hallható volt. Tudták, hogy nincs értelme ez ellen fellépni, mivel az csak olaj lenne a tűzre.
De a mostani világhatalmat ennél sokkal keményebb fából faragták.
A jelenlegi magyar politikai rendszerben ugyanúgy létezik a komisszár-rendszer, mint a régiben. A politikai elit egy meghatározható részén keresztül a globális hatalom ugyanúgy rajta tartja a kezét a magyar politika vérkeringésén, mint a szovjetek tették.
Ezek a komisszárok mostanában már sokszor túl korán nyomják meg a politikai vészcsengőt. A "rettegő" gépezetet ilyenkor már nem lehet leállítani. Az megy a maga útján, és "bedarált" közéletünk illusztris tagjainak ilyenkor már a megfelelő sorrendben kell elhatárolódni, felháborodni, vagy éppenséggel meakulpázni.
És az ország közvéleménye méla undorral figyeli ilyenkor a már rutinná vált köztársasági elnöki, miniszterelnöki, pártelnöki és egyházfői stb. elhatárolódásokat. Egy papíron független ország méltóságának folyamatos sárba tiprását. Ilyen nyilvános szeánszokat még a Szovjetunió sem követelt meg soha a vazallusaitól.
A magyar-izraeli labdarúgó-mérkőzés után még 48 óra sem telt el az első nyilvános bocsánatkérésekig.
És aztán beindult a megalázkodó gépezet. Szanyi Tibor az ATV képernyőjén teljesen normálisnak nevezte, hogy ilyenkor elviszik az embereket a nézőtérről, és bebörtönzik őket. Olimpiai példákat hozott fel erre.
Csak hát ezzel több probléma is adódik, Szanyi úr. Több ezer embert elég körülményes elvinni és főleg bebörtönözni. És ráadásul ettől még a kiválasztottakat sem fogják jobban szeretni. És később egyre több embert kell majd elvinni. És hogy fér ez össze az Ön mélyen demokratikus természetével, Szanyi úr?
És a legfontosabb kérdést persze messziről elkerüli Szanyi úr! Nevezetesen hogy miért nem szeretik ezeket a szegényeket szinte sehol? Mert tudja, Szanyi úr, ez máshol is így van ám - számtalan országban! Sok helyen csak nagyon komoly biztonsági intézkedésekkel tudják megvédeni ezeket a szegény kiválasztottakat. Ahhoz képest ez a hátat-fordítósdi csak egy pajkos diákcsíny ám. És ha tankokat hozatna izzó hazaszeretetében, hogy megszerettesse őket, ez valószínűleg akkor sem fog menni. Elárulok Önnek egy mély összefüggést. Tudja, az emberek nem szokták szeretni azokat, akik kifosztják az országukat. Tudjuk, hogy Ön nem él szegénységben, és magasan tesz arra, hogy a nép többsége abban él. De azzal a meglehetősen egyszerű szerkezetű agyberendezésével próbálja felfogni, hogy a népnek nem az a legfontosabb szempont, hogy Ön és az Önhöz hasonlók jó bizonyítványt kapjanak a szolgasorban tartóinktól.
De térjünk vissza eredeti tárgyunkhoz.
A politikusok gerincfelépítése és moralitása végül is azért nem jelent különösebb meglepetést e hazát benépesítők számára. Történelmi egyházaink "mélyrepülése" azonban egyre nagyobb aggodalmat kelt a náluk vigaszt keresőkben. Sajnos egyházaink még sokkal letaposottabb állapotban vannak, mint a szocialista rendszerben. Amint az a tényfeltárásokból már kiderült, hogy a szocializmusban gyakorlatilag senki sem kerülhetett felelős egyházi pozícióba, aki nem tette meg a maga súlyos kompromisszumát a hatalom felé. Sajnos nagyon félő, hogy a mostani garnitúráról ugyanez fog kiderülni néhány év múlva.
A magyar katolikus egyház főpapságánál tragikomikusabb csoportosulás még ebben az agyongyalázott országban sem nagyon létezik. Nem csoda, hogy morálisan szinte kettészakadt már az egyház. Az alsópapság jó része még nézni sem szereti ezt a komédiát, és nagyon sokan közülük hangot is adnak ennek.
Most már tényleg csak az van vissza, hogy valamelyik főpapunk beáll Gyurcsány mellé, és minden nap megbérmáltatja őszödi nemzeti objektumunkat.
Az, hogy a homokos parádékon katolikus kegytárgyakat használnak fajtalankodáshoz, az utóbbi években már nem érdekli őket. Az sem érdekli őket különösebben, ha a római katolikust kifelejtik az Unió kiadványaiban a fontosabb vallások felsorolásából. Az sem ciki, ha esetleg a kiválasztottak kicsinálják a veszprémi püspököt, az egyedülit, akinek néha megszólal a lelkiismerete. Aki úgy gondolta, hogy a főpapság nemcsak karriert és protokollt, hanem néha kis szolgálatot is jelent. A gender-ideológia bevezetése elleni fellépésük sem nevezhető még lagymatagnak sem.
De az, hogy Schweitzer rabbival valaki közölte, hogy nem kedveli a kiválasztottak népét, nos, az úgy tűnik, alapjaiban rengette meg a magyar katolikus egyházat.
Rekordidő alatt olyan heves reakciót váltott ki belőlük, hogy meg kell kérnünk a híveket, hogy ne engedjenek többé ilyen híreket eljuttatni hozzájuk, mert zaklatottságukban még kárt tesznek valamiben.
Szerintem Mindszenty, Prohászka, vagy Zadravecz egy méterrel mélyebbre kaparták magukat, szegények a sírjukban. (Ha most csak egyetlen ilyen főpapunk lenne!)
Csakhogy innen már nincsen sokkal tovább. Elő kell lépni az árnyékból, és nyíltan ki kell mondani, hogy a "kiválasztott nép" különb a többinél, rá más szabályok vonatkoznak, ők más megítélés alá esnek. Ahogy az a Talmudba és sok íratlan hagyományba bele is foglaltatott. (Ez néhány esetben félig-meddig már meg is történt.)
A Mazsihisz vezetőit pedig már ideje lenne megkoronázni, vagy legalább kapjanak egy kormányzói rangot, mint Hunyadi, Kossuth vagy Horthy. Ne a háttérből kelljen nekik irányítani az országot. úgyis nyújtottak már be törvényjavaslatot, 'sikáltak el dolgokat' Hunvald-féléknek, utasítottak kormányfőket. A sötét félhomályból irányítani olyan megalázó, nem? Amikor pedig úgyis mindenki tudja, hogy mi az ábra. Mire jó ez az állandó bújócska, emberek?
Mennyivel becsületesebb volt a szovjet déli hadseregcsoport! Ők nyíltan megmondták, hogy pofa be, mert különben lövünk.
Jól van no, tudjuk mi, hogy ez csak egy piciny helytartóság az Isten háta mögötti Kelet-Európában. És az itteni helytartó nem ugrálhat, nem találhat ki csuda-újdonságokat a pannonok népével...
Szende Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borzasztó drágulás lehet a szárazságból
  2012-08-23 10:55:58, csütörtök
 
  Borzasztó drágulás lehet a szárazságból



2012. augusztus 22., szerda 07:21





Ukrajna, Oroszország és Magyarország mezőgazdasága az európai aszály legnagyobb vesztesei. Jelentősen csökken a búza, kukorica termése, a világpiaci áremelkedés nyomán itthon is jelentős drágulások várhatók. A húsosok lehetnek a legnagyobb bajban, hiába drágul nagyot a takarmány, a hús árát 10-15 százaléknál jobban nem tudják emelni, különben jön az olcsóbb külföldi.

Az ENSZ élelmezésügyi szervezete, a FAO múlt heti jelentése azzal riogat, hogy megismétlődhet az öt évvel ezelőtti élelmiszerválság. Az árak már most is magasabbak, mint 2008-ban, pedig az ötven éve nem tapasztalt szárazság hatásait még nem is lehet érezni. Jórészt az oroszországi és észak-amerikai aszály miatt az egész világban dinamikusan drágul a hús, a tej, a cukor és a gabona.
Minden összejátszik
D SOS20120229008
Ruthner Szabolcs, a Vetőmag Szövetség és Terméktanács ügyvezető igazgatójaFotó: Soós Lajos

A helyzet nálunk sem jobb, két ok miatt sem. Egyfelől azért, mert hazánk az aszály által átlagosnál jobban sújtott országok egyike, másfelől pedig azért, mert a magyar takarmányok árát elsősorban az európai és a világpiaci árak befolyásolják.

Vagyis ha a világban drágább lesz a búza vagy a kukorica, akkor Magyarországon is emelkedik majd az áruk - mondja Ruthner Szabolcs, a Vetőmag Szövetség ügyvezető igazgatója. Búzából és kukoricából szerinte nem lesz hiány, ugyanis a búzából a termés felét, kukoricából pedig még ennél is többet exportálunk külföldre, így ha nagyon visszaesne a termés mennyisége, legfeljebb kevesebbet exportálunk, de a magyar piacra mindenképpen marad elég. .
De mi lesz a repcével?

Az viszont biztos, hogy a világpiaci folyamatok és a gyengébb magyar termés miatt emelkedni fog a takarmány ára, így drágábbak lesznek az állati takarmányok is. A búza termését Ruthner szerint nem befolyásolja a mostani időjárás, azt ugyanis már majdnem mindenhol learatták. A búza mennyisége kevéssel, de így is elmaradt a korábbi évek termésétől, ami részben a nyár eleji szárazsággal magyarázható. A kérdés az igazgató szerint az, hogy mi lesz például a repcével, amit augusztus végén szoktak elvetni. Az ilyen száraz talaj ugyanis nem tesz jót neki, gyakorlatilag nem lehet elvetni.
A vesztesek között vagyunk

Az európai gabona mennyisége egyáltalán nem tragikus, csak néhány százalékkal alacsonyabb, mint tavaly - mondta Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója. A regionális különbségek azonban hatalmasak, és mint írtuk, ebből a szempontból mi a vesztes mezőnyben vagyunk. A mostani aszály nagyon különbözően érinti az országokat, Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon például sokkal rosszabb a helyzet, mint Európa többi részén.

Az aszály még Magyarországon belül is másképp érinti a termelőket. Kapronczai úgy gondolja, Nógrád megyében például katasztrófális a helyzet, miközben Győr-Moson-Sopron megye és Nyugat-Magyarország viszonylag rendben lesz.

Kukoricából a tavalyi nyolcmillió tonnával szemben idén csak ötmillió tonna terem. Búzából tavaly hektáronként körülbelül 4,2 tonnát termeltünk, ami idén várhatóan csak 3,7 tonna körül lesz hektáronként. A visszaeső termelés a főigazgató szerint leginkább a takarmányozásnál okoz majd gondot. A kukorica és a búza tonnájáért is hatvanezer forint fölött fizetnek a gazdák, ettől pedig jóval drágább lesz a haszonállatok nagyüzemi etetése.
Drága takarmány, drága hús

Ha az állatok etetése drágul, akkor drágul az előállított hús is. A főigazgató szerint viszont van a hús árának egy olyan korlátja, amit a költségek ellenére sem fog átlépni. Ha ugyanis az ár magasabb, mint amit meg tud fizetni a vásárlók nagy része, a magyar hús helyett inkább külföldről behozott, olcsóbb húst vesznek majd. Az áremelkedés határa szerinte 10-15 százalékos lehet.
D ATI20090429003
Fotó: Balázs Attila

A húsiparban a költségek hetven százalékát a takarmány jelenti - mondja Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Terméktanács titkára. A terméktanács szerint ideális esetben húsz százalékkal drágulhat idén a takarmány, amit a termelők valószínűleg átvezetnek a hús árára is. A nagy probléma szerinte az, hogy leginkább a kukoricát használják etetésre, ami viszont a drasztikus termékcsökkenés miatt az átlagnál jobban drágulhat. A terméktanács megoldásként azt javasolta a Vidékfejlesztési Minisztériumnak, hogy csökkentsék az élelmiszerek forgalmi adóját, valamit növeljék a húsiparban kifizetett nemzeti támogatások összegét.

Az elmúlt nyolc évben egyébként folyamatosan emelkedett az élelmiszerek ára, miközben az áringadozás is jóval nagyobb lett. Ennek Kapronczai szerint három főbb oka van. A pénzügyi válság alatt a befektetők egy része is a mezőgazdaságba menekült, és a takarmány árára spekulált. Eközben Kelet-Ázsiában a középosztály fogyasztása nőtt nagyot, ráadásul a bioetanol-üzemek is egyre nagyobb mennyiséget vásárolnak fel.
Nincs pénz, az a baj

A jövő évi kilátások katasztrofálisak, írta Gőgös Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője a Facebookon. Az Indexnek ehhez azt tette hozzá, hogy a mai helyzet nagyon hasonlít a 2008-ashoz, pedig akkor csak Európa bizonyos részein volt aszály, most viszont szinte mindenhol. Magyarországon szerinte így is biztosan lesz felesleg a vetőmagokból, csak az a kérdés, sikerül-e itt tartani.

Példaként említette, hogy 2008-ban az előző években felvásárolt uniós intervenciós készletet még ki lehetett árusítani, amiből egy meghatározott mennyiséget az állattartóknak adtak el, többnyire olyan alacsony áron, hogy az állam nem keresett az üzleten semmit. Gőgös szerint most is valami hasonlót kellene tenni, például zárolni a Magyarországon tárolt készlet egy részét, hogy azt ne lehessen kivinni az országból.
D MJ20070726009
Fotó: Mészáros János

A nagyobb baj a képviselő szerint az, hogy a mezőgazdasági piacon nincs pénz. A megszokott rendszer szerint a termelőknek uniós pénzből október 16-ig előlegként kifizetik a takarmány árának felét, azonban ezt a pénzt már nagyrészt el is költötték. A nyolcmilliárdos kárenyhítési alap is nagyon kevés egy kétszázmilliárdos ágazatnak. ,,Tavaly kihasználták, hogy nagyon jó év volt, és a mezőgazdaság egy százalékot tett hozzá a gazdasághoz. Idén vissza kellene ezt tölteni, különben nagy baj lesz".

Megkerestük a Vidékfejlesztési Minisztériumot is, hogy készítenek-e intézkedési tervet a szárazság okozta károk enyhítésére, a tárca szerdára ígért választ.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/22/aszaly/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.