Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Németh Szilárdnak bejött a rezsicsökkentés
  2014-02-07 17:13:10, péntek
 
  Németh Szilárdnak bejött a rezsicsökkentés

Az index.hu-n közzétették több országgyűlési képviselő 2013-ról szóló vagyonnyilatkozatának fontosabb részadatait. Csepel polgármestere szépen gyarapodott, megduplázta a megtakarítását.

Fotó: wikipedia

,,Bejött a rezsicsökkentés Németh Szilárdnak

Jövedelem: 1.583.579 Ft (csepeli polgármesterként, fővárosi önkormányzati képviselőként és országgyűlési képviselőként is keres)

Megtakarítás: 3.827.829 Ft

Adósság: 0 Ft

Pénzügyi vagyon: 3.827.829 Ft


http://www.sokkaljobb.hu/content/n%C3%A9meth-szil%C3%A1rdnak-bej%C3%B6tt-a-rezsic s%C3%B6kkent%C3%A9s
Ingatlan: három, két ház és két gyümölcsös, mind Csepelen

Jármű: 0, állami autó áll a rendelkezésére korlátlan használattal, állami tankolással.

Megjegyzés: Tavalyhoz képest megduplázta megtakarítását."

A csepeliek.blog.hu megjegyzései:

Németh Szilárd polgármesterünk tehát tavaly napi 52 ezer forintot(!) keresett. (a közmunkások havi 47 ezer forintot...)

A 2012. január 29-én kitöltött vagyonnyilatkozata szerint még rendelkezett egy 2005-ös CITROEN XSARA PICASSO típusú személygépkocsival;

2011 szeptemberében a csepeli képviselő-testület kétharmados fideszes többsége 590/2011.(IX.29.) Kt. sz. határozatával arról döntött, hogy Németh Szilárd részére 1 db felső középkategóriás személygépkocsit vásárolnak. A szerződést a Skoda Superb Combi 2.TDI típusú személygépkocsira 2011. december 22-én megkötötték, majd a 2012. január 23-i képviselő-testületi ülésen Németh Szilárd kizárólagos használatába adták, azzal, hogy a használat teljes költségeit (benzin, karbantartás, szerviz), az esetleges adó-és járulékterheket km korlátozás nélkül az önkormányzat fedezi.

Forrás: csepeliek.blog.hu

sokkaljobb-kommentár: A rezsiharc tovább dübörög a választásokig. A napokban tárgyalja az országgyűlés a további gáz- és villamos áram árcsökkentését. A többi rezsi már nincs terítéken. Azt kellene terítékre tenni, hogy a rezsiköltség és az élelmiszer áfáját leveszik öt százalékra, és az egyéb áfát 20 százalékra! Erről azonban szó sincs! Mivel a lakosság jövedelemhez alig jut, egyre több lesz a szegény ember. A hatalom emberileg is, anyagilag is teljesen elszakadt a választóitól, amit hazugságokkal és ígéretekkel igyekszik kompenzálni. Egyelőre be is jön ez a dolog, mert ha sokszor mondom, sánta vagy, elkezdesz sántítani.Az egykulcsos adóval a hatalom és holdudvara gyerekszámtól függően havi nettó 200-500 ezer forinttal jól jártak, a minimálbéresek és az alacsony jövedelműek jócskán ráfáztak.

Békéscsaba, 2014. február 6.

F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lanni ster, Trónok harca)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon, lóvé, magyarázat
  2014-02-07 17:08:59, péntek
 
  2014.02.07. 05:50 Fabius
Simon, lóvé, magyarázat


Eléggé vártam mivel sikerül előjönni Simon Gábornak két nap morfondírozás után. Nagy reményeim nem voltak, nem vártam semmilyen kitárulkozó kamingautot, de talán ezt a neszesemmit sem.

simon gábor1.jpg

Nehéz elhinni még egy buta szociról is, hogy csak úgy, jóhiszeműen megfeledkezik a külföldön fialtatott lóvéról. Az még csak oké, hogy nagyjaink nem bíznak az orbáni jogbiztonságban és a matolcsyzmus terhét nyögő bankrendszerben - elég csak a kis Lázár Boldi svájci vagy Szájer Joci "külföldi" számlájára gondolni - de azért ha nem is szívesen, mégis emlékeznek rá hol vannak a rosszabb napokra Orbán éhes mancsai elől eldugott pénzecskék. A pénz eredetéről nem tudtunk meg semmit, csak arról szól a szűkszavú közlemény, hogy el tud vele számolni meg minden.

No, remélem eljön az az idő is.

Mert én bizony rohadt kíváncsi vagyok honnan ez a lovetta, mikor a kereset nem indokolja, a hivatkozott eladott ingatlan és cég úgy tűnik csak a fantázia szüleménye. Nem tudom az ember tényleg ennyire együgyű, vagy minket néz annak? Mert valakitől, aki pontosan tudja - hisz a bankja szólt, hogy na helló, a számlád hamarosan téma lesz tesókám - hogy Damoklész szarhegyével a feje fölött pöffeszkedik egy pont ilyen ügyek miatt nehezen összehozott összefogás első sorában, attól bármi kitelik. Az is, hogy annyi esze van, amennyi egy egér koponyáját se töltené ki félig, meg az is, hogy tényleg ekkora, túlélésre és meleg székre játszó patkány.

Kíváncsi lennék milyen arcot vág most Mesterházy Attila, mikor nem látja senki. A pártját megtisztítani nem sikerült, ezért a kampány elején máris beleszaladtak egy akkora állasba, amitől csak egy őszödi beszéd szövegkivonatba csomagolt bajai videó lehetne fájdalmasabb. Hiába kezelték viszonylag jól a Simon ügyet, a megszólítani igyekezett bizonytalanok közül sokan már most csak legyintenek: Az ilyenekért nem szavaztunk rájuk legutóbb, erre szavazzunk most? Ki lesz a következő aki lebukik? Ha itthon véletlenül kiderülne, hogy Orbán csecsemőket eszik amíg Semjén pogány törzsi táncot lejtve táncolja körbe, Varga és Matolcsy éppen kirabolják a Nemzeti Bankot közgépes teherautókkal elhordva aranyat, pénzt, értékpapírt, akkor még aznap délután lebukna mittom a Pinológus Laci, ahogy gyerekkurvák kerek seggéről szippantja a kokót egy összetekert offshore számlakivonattal.

Szóval elég kiábrándító a helyzet srácok. Nem lehet egyet Paksozni Józsa, Simicskázni Simon nélkül, mindig mindenre van csikkzsebből előrántható ellenpont, kész válasz. Így meg aztán kurva nehéz lesz eladni magatokat azzal, hogy ti mások, kevesebbet lopósak és nagyobb demokraták vagytok.


http://varanus.blog.hu/2014/02/07/simon_love_magyarazat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lopni csak pontosan-szépen-jogszerűen!
  2014-02-07 17:06:41, péntek
 
  Lopni csak pontosan-szépen-jogszerűen!


Posted on 2014/02/07 Szerző: Admin


Simon Gábor titkos vagyona vs. a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. offshore gázbiznisze után kivett osztalék

Simon= 240000000 ft. : MET= 55000000000 ft. (55 milliárd ft.)
De pörögjünk csak a Simon-ügyön!

Az állam által a távhőtermelőknek, illetve a közintézményeknek szánt - ausztriai betáplálású - olcsó gáz havonta is milliárdokban mérhető hasznát egy homályos - offshore (Kajmán- szigetek, Belize, Brit Virgin-szigetek, Ciprus, Svájc) - hátterű társaság, a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt., illetve jogelődje (MET) fölöze le.

A MET-nek az adózás előtti eredménye 58 millió dollárról 229 millió dollárra ugrott. A tulajdonosok 245 millió dollár osztalékot (55 milliárd forint) vettek ki a cégből az év végén.

A MET mögött részben a fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István, Orbán Viktor miniszterelnök családi ismerőse, részben pedig az exwallisos Nagy György áll. A társaság másik két tulajdonosa, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett Small Valley Investments Ltd. és a svájci Deneb Algedi Invest AG mögött álló magánszemélyek neve nem ismert.

A Burnack Ltd. tulajdonosi körében megjelenő közel ötven nevet közelebbről vizsgálva kiderült, hogy a legtöbbjüknek valamilyen módon köze van a Wallishoz vagy Nagy György érdekeltségeihez.

Az Orbán-kormány által előkészített, 2011 decemberében elfogadott és 2012. január 1-jétől alkalmazandó vagyontörvény értelmében nemzeti vagyon tulajdonjogát (pl.: az MVMP tulajdonában lévő pénzt, földgázt, vagyoni értékű jogot) csak természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet átruházni. Átlátható szervezetnek pedig az olyan gazdálkodó szervezet minősül, amelynek valamennyi, 25%-nál nagyobb részesedéssel rendelkező közvetlen vagy közvetett tulajdonosa esetében is teljesülnek az átláthatósági kritériumok. Ilyen feltétel különösen, hogy olyan államban kell adóilletőséggel rendelkeznie, amely az EU, az EGT vagy az OECD tagállamában van, vagy amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van.

A MET-ben 2009 óta meglévő 50%-os közvetett részesedésétől 2012. november 23-án vált meg egy karibi offshore cég, a Normeston Trading Ltd. (Belize), és azt ekkortól vette át - a Magyar Energia Hivatal 2012 júliusában meghozott 672/2012. számú határozatában Kajmán-szigeteki illetőségűként feltüntetett - RP Explorer Liquid Fund nevű társaság.

Az MVMP 2012-ben úgy állt szerződéses kapcsolatban a MET-tel, és úgy vállalt 2013-ra és 2014-re kötelezettséget a Magyarország Energiakereskedő Zrt.-vel, hogy azt a törvény kifejezetten tiltotta számára, hiszen sem Belize, sem a Kajmán-szigetek nem EU-, nem EGT- és nem OECD-tagállam, valamint kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye sincs Magyarországnak velük.
met.jpg

A döbrögista horda szerint nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben:

De valaki(k) mégiscsak örült(ek) annak az 55 milliárdos osztaléknak.

De ez csak gyerekcsíny, bezzeg Simon Gábor 240 millió forintja ... na, az aztán skandallum! Szerencsére az ország legjobb oknyomozó szerkesztőségei (Magyar Nemzet! HírTV! MTV Híradó!!!) álltak rá az ügyre!
(vastagbor)

Bal-Rad komm: A Vastagbőr sopánkodása a Simon-vagyonra való hordaráugrás miatt teljességgel érthető.
A maszopos “kiskeresztapa" és bandájának bűne ettől egyáltalán nem lesz kissebb! Viszont!
Simon dugdosott pénze minden valószinűség szerint hozzájárult ahhoz, hogy négy esztendővel ezelőtt a falkaforradalom sikeres lehetett. A simoni és a hozzá hasonló nyiltszini rablások váltották ki a magyarokból azt a mély undort-ami átlökte őket a döbrögista horda mohó ölelésébe. Amely aztán az egyébként soha nem létezett-ám a választási törvény visszáságai alapján mégiscsak-választói többségi akaratra hivatkozva azt csinál amit akar! Jogszerűen!
Adott a sopánkodó tehetségeseknek a feladat!
Döbrögista nevek, bankszámlaszámok, ügyek, összegek! Ezekkel kell előállni! Konkrétumokkal, cáfolhatatlan bizonyitékokkal.
Mert amig ezek nincsenek?-igazságot majd csak a Kalasnyikovok tesznek.

Válogatás nélkül!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/07/lopni-csak-pontosan-szepen-jogszeruen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt
  2014-02-07 17:05:27, péntek
 
 
Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt. Nemhogy nem tart személyes túltengésétől, hanem épp abban látja a győzelem zálogát - ám forszírozott szereplése könnyen visszaüthet. Mert minél többet beszél, annál árulkodóbb, hogy megszólalásainak fikarcnyi valóságtartalma sincs. Hogy még az önmagukban igaz tényeket is - mint amilyen a csökkenő infláció, a tervezett szinten tartott hiány vagy a folyó fizetési mérleg többlete - folyamatosan hamis kontextusban használja fel; mint tette legutóbb éppen a parlamentben.


Szegény miniszterelnök

Megosztás:




Tetszik:






,,Én csak egy szegény, korlátozott hatáskörrel rendelkező miniszterelnök vagyok" - mondta múlt pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, s rögtön hozzátehetjük, hogy szerény is. És szorgalmas. Amint leesett az év első ónos esője, a kormányfő már kora reggel - korlátozott hatásköre ellenére - személyesen tekintette át és irányította a védekezést; nyilván azért, mert választási kampány idején mégse bízhatta alsóbb sarzsikra az embert próbáló feladatot. Aztán a Nemzeti Bank szervezte konferencián sietett leszögezni, hogy kormányfőként semmi dolga a forint árfolyamával, mert szerinte az kizárólag a világpiaci folyamatok hatására zuhant, de monetáris visszafogottsága abban már nem akadályozta meg, hogy a következő évek teendőit az elbizonytalanodott Európa számára néhány pontban kéretlenül kijelölje.

Ezek jórészt nyitott kapukat döngettek, hiszen sem az unió pénzügyi stabilitásának megteremtését, sem a tagállamok ehhez elengedhetetlenül szükséges, szorosabb politikai együttműködését nem Orbán szorgalmazta először - viszont figyelemreméltó, mennyire megváltozott a retorikája ebben a témában. Eleddig ugyanis a nemzetállamok önállóságát védelmezte az integrációs törekvésekkel szemben, most pedig váratlanul szinte ugyanazt vallotta, amit a konferencián kitüntetett Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke - aki pedig az európai válságkezelésben élen járó Európai Központi Bankot is alaposan feldicsérte. És láss csodát, a magyar miniszterelnök türtőztette magát: nemcsak ezt a teljesítményt nem vonta kétségbe, de ezúttal még az uniós ,,kócerájt" eligazgatni képtelen bürokratákról sem emlékezett meg. Egyáltalán: a Nyugat hanyatlásáról szóló ismert lemezét - nyilván sok híve őszinte bánatára - ez alkalommal nem tette fel.

Helyette Orbán azt tanácsolta Európa vezetőinek, hogy értékeljék át Oroszország-politikájukat - mégpedig pozitív értelemben. Ez a nemkülönben meglepő pálfordulás pedig minden bizonnyal szorosan összefügg a paksi atomerőmű bővítésére kötött államközi szerződéssel: a miniszterelnök egy tágabb, mégpedig nemzetközi érvényű, stratégiai elképzelés részeként akarta láttatni kétes döntését. Miután tisztában van azzal, hogy az oroszoknak való energetikai elköteleződés geopolitikai aggodalmakat kelt keleten és nyugaton egyaránt, Paks témáját megpróbálja beleágyazni egy világpolitikai jelentőségű koncepcióváltásba. Mind a külföldi kapcsolatokban, mind az itthoni kampányban reményteljes politikai innovációként értékeli fel, hogy így védhesse ellenzőivel szemben.

Csak hát senki nem láthatja előre, miként alakul a következő évtizedekben a nagyhatalmi szempontoktól meghatározott orosz-amerikai kapcsolat, ezen belül az euroatlanti szövetség és Moszkva viszonya. Annyi azonban bizonyos, hogy a putyini törekvések enyhén szólva kiszámíthatatlanná teszik. Ezért nem ajánlatos Magyarország számára semmi olyan, hosszabb távra meghatározó geopolitikai döntés, amely korlátozhatja a nyugati partnerségben. A kormányfő erőszakossága rövidlátó, és káros az országnak - erre John Lukacs hozzá írt nyílt levele erősen rávilágított, s hiába a fölényeskedő válasz, a világ nem díjazza a politikai kóklerséget.

Hogy aztán mennyire lehet sikeres a belpolitikai hadszíntéren, azt már nehezebb megítélni. Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt. Nemhogy nem tart személyes túltengésétől, hanem épp abban látja a győzelem zálogát - ám forszírozott szereplése könnyen visszaüthet. Mert minél többet beszél, annál árulkodóbb, hogy megszólalásainak fikarcnyi valóságtartalma sincs. Hogy még az önmagukban igaz tényeket is - mint amilyen a csökkenő infláció, a tervezett szinten tartott hiány vagy a folyó fizetési mérleg többlete - folyamatosan hamis kontextusban használja fel; mint tette legutóbb éppen a parlamentben.

Hiszen nyilvánvaló, hogy az ország nem teljesít jobban: a gazdaság igenis sérülékeny, instabil és kiszolgáltatott. Ezért következett be a forint leértékelődése is; a világpiaci mozgások nem csapják meg ennyire, ha az orbáni hurráoptimizmusnak bármi alapja volna. Mi az értelme annak a fellengzősen értelmetlen kijelentésnek, hogy ,,a megújult Magyarország már nem ijed meg senkitől"? Bizony jobb volna, ha megijednénk: mégpedig attól, ahogyan a rezsim emberei egyre gátlástalanabb propagandával fedik el a valóságot. Attól, ahogyan a miniszterelnök a parlamenti kétharmad minden szavát kritikátlanul ünneplő közegében következmények nélkül trombitálhatja a ,,brüsszeli multik, bankárok és bürokraták" ellen vívott mániákus harc szólamait.

Holott ez a szöveg kong az ürességtől. Épp annyi hitele van, mint például annak az állításnak, hogy a paksi fejlesztésre felveendő hitel azért nem növeli majd az államadósságot, mert a ,,vagyonleltárban" viszont megjelenik az új objektum értéke.

És ezt a képtelenséget is az ország kormányfője merte mondani.


http://www.168ora.hu/velemeny/orban-viktor-valasztas-forint-arfolyam-retorika-oro szorszag-gazdasag-123379.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összekaptak a temérdek magyar pénzen a zsidó szervezetek
  2014-02-07 11:53:00, péntek
 
  Lázár János a parlamentben tárgyal a zsidókkal a további igényeikről
2014. február 7.

Összekaptak a temérdek magyar pénzen a zsidó szervezetek. Cirka 10 milliárd forintot ajánlott fel a ,,nemzeti" kormány a holokauszt emlékévre. De valószínűleg kevés lesz.

A ma itt élő társadalom még a világon sem volt a történtek idején. Elődeink sokat szenvedtek, ezer évig megőrizték nekünk a hazát, mi meg úgy néz ki most már, hogy kiszorulunk innen. A földjeinket 2014. május 1-jétől bárki Európa minden tájáról megszerezheti. Munkahely nincs, jövedelemhez az átlag magyar alig jut. Ennek tetejébe még megterhelik évente több milliárd holokauszt kárpótlással a szerencsétlen népet.
A hatalom vajon miért nem hoz létre egy alapítványt, ahová a jövedelmének a 30 százalékát (ennyivel járt jól cirka az egykulcsos adóval) beteszi, és abból finanszírozza az esedékes zsidó igényeket? A megszorítások alól amúgy is eléggé el nem ítélhető módon kivonják magukat!

Kárpótlási igénnyel nem lépnek fel a zsidók sem Németországgal, sem a vele népszavazással 1939-ben egyesült Ausztriával, sem Romániával, sem Csehországgal és Szlovákiával szemben. Felelősség és fizetni való magyar kiváltság. Ennek ,,köszönhetően" aztán csökkenni fog az elkeseredés és a tehetetlenség érzése a magyar társadalomban. Mert a véleményére nem kíváncsi senki, csak a csekély jövedelmére! Orbán Viktor a jövő héten vajon megint hány milliárd forint ,,kártérítést" vállal be?

Jövedelmileg is, emberileg elszakadt pártunk és kormányunk az Istenadta néptől. Érdemes megfigyelni: minél több mutyit követnek el, minél nagyobbat hazudnak, annál népszerűbbek. Gyanítható, hogy ez az ország fordítva van bekötve!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért van egyre több rákbeteg?
  2014-02-07 07:34:53, péntek
 
 
Miért van egyre több rákbeteg?
Origo2014. 02. 06. 10:06


Sokan szembesültek már azzal, hogy a rokoni, baráti körükben van rákbeteg, régen viszont csak elvétve találkoztak a kórral. A legtöbben úgy gondolják, hogy civilizációs betegségről van szó, az amerikai halálozási statisztikák azonban egy másik alapvető problémára világítanak rá.

Évente a világban több mint 14 millió embernél diagnosztizálnak rákot, és a WHO legfrissebb, február 4-én, a rák világnapján kiadott jelentése szerint ez a szám az elkövetkező években tovább növekszik: az előrejelzések szerint 2025-re eléri a 19 milliót, 2034-re pedig a 22 milliót.

A jelentés szerint nő a daganatos betegségekben elhunytak száma is: míg 2008-ban 7,6 millióan, 2012-ben már 8,2 millión haltak meg világszerte rákban. Két évtized múlva ez a szám már 13 millió lehet. A jelentés készítői szigorúbb fellépést kérnek a kormányoktól a rák visszaszorítása érdekében. Kérdés azonban, hogy visszaszorítható-e a rák egyáltalán?
A szívhalál zuhant, a rák tartja magát

A közelmúltban igen érdekes grafikont közölt a The New York Times. Ezen az látható, hogy 1958-ban messze a szív- és érrendszeri betegségek vezették az összesített halálozási statisztikákat az USA-ban - háromszor többen haltak meg ilyen betegségekben, mint rákban -, ma már a két betegség szinte ugyanannyi áldozatot szed:

Halálozási okok előfordulási gyakoriságának változásai az USA-ban az elmúlt körülbelül ötven évben
Forrás: Origo

A grafikonról leolvasható legmeglepőbb információ az, hogy miközben az elmúlt 50 évben a szívbetegségek miatti halálozás drasztikusan visszaesett (52 év alatt 68 százalékkal), a rákhalálozás gyakorisága szinte ugyanott tart. Mi ennek az oka?

Ha a rákhalálozási görbének csak a két végpontját nézzük, akkor azt a következtetést is levonhatnánk, hogy alig haladunk a betegség leküzdésével, igazából nincs is mit tenni ellene, és a rák nem civilizációs betegség. Ám ha jobban odafigyelünk, láthatjuk, hogy 1990-ig az USA-ban is emelkedett a rákos halálozás. Ekkor érte el csúcspontját a korábbi évtizedek során felhalmozódott káros tényezők, főképp a dohányzás hatása. Sajnos a világ legnagyobb része még ebben a fázisban tart, különösen a fejlődő országok, ahol a ,,dohányzásbomba" még csak ezután fog robbanni.
Egyre többen érik meg a rákot

Érdekes kérdés, hogy 1990 óta, az elmúlt közel 25 évben miért nem sikerült még jobban leszorítani a rákhalálozási görbét az USA-ban (egy másik grafikonon a halálozás mellett a rák előfordulását is láthatjuk). Hiszen az elmúlt évtizedben jelentősen csökkent a gyermekkori daganatos betegségek halálozási kockázata, a felnőtteknél pedig folyamatosan nő a gyógyulási ráta, elsősorban az időben felfedezett, kiszűrt eseteknél.

Ezen a ponton lép be a rák evolúciós aspektusa. Mióta az első többsejtű állatok felbukkantak a Földön - körülbelül 600 millió éve -, a rák időzített bombaként ketyeg minden állat, illetve ember testében. Szervezetünk egyes sejttípusai ugyanis folyamatosan osztódnak, hogy állandóan megújuljon például a vérünk, a bőrünk vagy a beleink. Amint másolatok másolatai másolódnak újra, elkerülhetetlenül egyre több hiba csúszik a gépezetbe, azaz egyre több kóros mutáció jöhet létre. Hasonló ez a középkori kódexmásoláshoz, ahol sok helyen már nem vagyunk biztosak egy-egy mondat eredeti jelentésében.

Világos tehát, hogy a magasabb életkorral egyre nő a rák kockázata: ahogy öregszünk, egyre több rákkockázatot növelő mutáció halmozódhat fel bennünk. Azaz, ha valaki elég sokáig él, nagy eséllyel még akkor is rákban fog meghalni, ha egyébként egészséges az életmódja, rákkeltő anyagoktól mentes a környezete, valamint a legmodernebb orvosi technika is rendelkezésére áll.

Míg az USA-ban 100 éve a születéskor várható élettartam még alig haladta meg az 50 évet, ma már ez 79 év, a legtöbb rák miatti elhalálozás pedig 72 éves korban történik. ,,Egyszerűen elég sokáig élünk ahhoz, hogy rákosak legyünk" - jegyzi meg a The New York Times cikkének szerzője. A születéskor várható hosszabb élettartammal magyarázható az is, hogy az USA-ban olyan betegségek szednek egyre több áldozatot, mint például az Alzheimer-kór, egyes alsó légúti betegségek, illetve a vesebetegségek.

Ám nemcsak a rák előfordulása, hanem - az időben felállított diagnózisok és a korszerű kezelések révén - a gyógyítási arány is növekszik. Sok tumorfajta ma már egyáltalán nem számít halálos kórnak, ami azt jelenti, hogy egyre több ember van, aki hosszú időn keresztül élhet együtt a betegséggel - írja a Rákgyógyítás.hu.

Mindez általában igaz a világ fejlettebb részére, bár például az Európai Unión belül is nagy területi különbségek vannak. Magyarország több rákbetegségben ,,dobogós" helyen áll, így például a vastag- és végbélrák előfordulási gyakorisága és halálozási aránya nálunk a legnagyobb.

A világon Magyarországon, Uruguayban, Örményországban és Mongóliában a legmagasabb a rákhalálozás gyakorisága
Forrás: Worldcancer.com

Magyarországon 2012-ben a férfiak születéskor várható élettartama 71, a nőké pedig 78 év volt. Nálunk még a szív- és érrendszeri betegségek számítanak a vezető haláloknak (a halálesetek közel 50 százalékával). A daganatos betegségek a halálozások 35 százalékát teszik ki itthon.
A korai rákos megbetegedések fele megelőzhető lenne

A fentiekből azonban nem következik, hogy a rákkal szemben tehetetlenek vagyunk. A WHO legújabb jelentése is hangsúlyozza, hogy jelenleg a rákos esetek körülbelül fele megelőzhető lenne az életmód megváltoztatásával: a dohányzás elhagyásával, az alkoholfogyasztás csökkentésével, egészséges táplálkozással, rendszeres mozgással, szűrővizsgálatokkal és a vírus okozta daganatos betegségek elleni oltások beadatásával. Ma a világban az új rákesetek körülbelül 15-20 százaléka fertőzés eredménye. (Ismert, hogy a Helicobacter pylori baktérium a gyomorrák, a Hepatitis B és Hepatitis C vírusok a májrák, a HPV pedig a méhnyakrák kockázatát növeli.) A megelőzés hatása leginkább a tüdőrákos esetek számának visszaesésében érződne.


http://www.origo.hu/egeszseg/20140205-miert-van-egyre-tobb-a-rakbeteg-idoskor-szi vbetegseg.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb csokor Emlékeztető!!
  2014-02-07 07:31:21, péntek
 
  Újabb csokor Emlékeztető!!
2014. február 7.

Emlékeztető: ,,Az egykulcsos adónak kizárólag az elit a nyertese. Teljesen érthető, ha egy politikai párt meg akarja nyerni magának a tehetős választókat, csak drágállom a módszert. Fajlagosan túl sokba kerül. S még csak nem is biztos, hogy akit az új adórendszer kedvezményez, az a Fidesz szavazója lesz. Sokkal többen vannak a vesztesek, akik 2010-ben a bizonytalanok táborából szavaztak a Fideszre. Közülük a Fidesz sokakat elveszíthet. Tehát a módszer nemcsak drága, hanem alacsony hatékonyságú is." (Bogár László: Elitünk afrikai szintű)

Emlékeztető: ,,A Nyugat ugyanis csak saját magát látja viszont ebben az iszonyú tükörben. Amikor terrorizmust kiált, közvetett módon valójában saját létagresszióját ismeri be. Az akciót reakció követi, és ez egészen addig így lesz, amíg a Nyugat egész létmódja teljes sebességgel neki nem csapódik a lét legvégső sziklafalának. Ha nem akarunk e nagy csattanás tehetetlen áldozataivá válni, lassan elő kellene bújni önámító hazugságaink és félelmeink fedezékéből..." (Bogár László: A birodalom visszavág)

Emlékeztető: ,,Az a talány, hogy a globális pénzhatalom miért is örül a Fidesz kétharmados győzelmének, itt nyeri el végső értelmét. Azt várják ugyanis, hogy a hatalmas többség birtokában az ország vezetői ,,önként" alávetik népüket a jelek szerint fokozódó globális kifosztásnak, ami az ő szótárukban ,,szerkezeti reform" címszó alatt szerepel. Úgy, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" (Részlet Bogár László: Disznó dráma című írásából)

Emlékeztető: ,,Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen!" (Gróf Széchenyi István)

Emlékeztető: ,,Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjenek azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek, ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak ,,hátrányos megkülönböztetést". Jobb, ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjuk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok!" (Vlagyimir Putyin beszéde a Dumában (az orosz parlamentben) 2013. május). A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét!

Emlékeztető: ,,Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá? - tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében." (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból)

Emlékeztető: ,,Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen." (Részlet Bogár László: Polgárháború - külföldi megrendelésre? című írásából)

Emlékeztető: ,,Elhatároztam, hogy elhagyom hazámat, s Keletre jövök, ahogy csak lehet. Egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek az európai tudós világnak általában, és különös világot vethetnek bizonyos, még homályban lévő adatokra nemzetem történetében." (Kőrösi Csoma Sándor)

Emlékeztető: ,,Trianonban egy országot sem tettek tönkre gonoszabbul, mint Magyarországot. De ezt az országot lélekben erős emberek lakják, akik nem nyugosznak bele hazájuk rombolásába. Magyarország megcsonkítása annyira becstelen, hogy senki nem vállalja érte a felelősséget. Mindenki úgy tesz, mintha nem tudna róla, mindenki szemérmesen hallgat. A népek önrendelkezési jogára való hivatkozás csak hazug formula... a leggonoszabb módon visszaéltek a győzelemmel... Nincsen olyan francia, angol vagy olasz, aki elfogadná hazája számára azokat a feltételeket, amelyeket Magyarországra kényszerítettek." (Francesco Nitti olasz miniszterelnök, 1924 szeptemberében)

Emlékeztető: ,,Minden magyar felelős minden magyarért!" (Szabó Dezső)

Emlékeztető: ,,A korrupció szintén folyamatosan nő Magyarországon, ami összefügg a pályázati rendszer problémáival, hiszen sok esetben a megállapodás része, hogy mekkora összeget, kinek kell visszaosztani, hogy valakit nyertesnek hozzanak ki. A kicsiknek pedig nincs lefizetésre tőkéjük. Egyelőre nem tudjuk, a jövőben mindez hogy alakul, de az biztos, hogy eddig az volt a jellemző, hogy a nekünk szánt EU-s pénzekből is többségében a külföldi cégek, meg egy hozzájuk kötődő hazai ,,szűk kör" csinált magának jó üzletet." (Minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat lettünk - Részlet a Csath Magdolna egyetemi tanárral készült interjúból)

Emlékeztető: Dr. Horváth István professzor úr megalkotta csapatával minden idők legsikeresebb életmentő vakcináját, az érelmeszesedés ellenszerét, aminek ha elkezdődhetne a sorozatgyártása, egy év alatt vége lenne az adósságcsapdánknak, és megindulhatnánk felfelé. A segítségnyújtás helyett azonban a professzorra ráküldték a rendőrséget, akik porig alázták, még a diplomáját is kétségbe vonták! A professzor mindezek ellenére a találmányát nem értékesíti a ,,művelt" Nyugat felé a 100 millió dolláros ajánlat ellenére, mert itthon szeretné tartani a várható hasznot. Vajon miért nincs Horváth professzor és csodacsapata számára kormányzati segítség? És miért küldték rá a rendőrséget? (a Barikád heti lap 2012. november 8-ai számában megjelent interjú alapján).

Emlékeztető: ,,Cser-Palkovics András hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc az emberek pénzéből az emberek ellen kampányol, teszi ezt úgy, hogy ezzel a tevékenységével nemcsak morális, de alkotmányossági elveket is sért. Ezért felszólította a miniszterelnököt és kormányát, hogy állítsa le a közpénzből folytatott propaganda-hadjáratot, s a hazugságokat ne közpénzen terjessze." (fidesz.hu 2008. január 29.)

Emlékeztető: ,,Kezdeményezzük, hogy a képviselők fizetését fagyasszák be az euró bevezetéséig, azaz amíg a magyar gazdaság már olyan állapotban lesz, hogy az élet könnyebb lesz az állampolgároknak." (Szijjártó Péter Fidesz, 2007. november)
Emlékeztető: ,,Nem irgalmat, igazságot kérünk! A fiatalokért, az unokáinkért, emeljétek fel szavatokat, a mi fiainkért, a mi unokáinkért, mert a békében, melyet a világ népei egymással kötni fognak, benne lesz a tiéiteknek és a miéinknek a végzete." (Tormay Cécile)

Emlékeztető: ,,Ha valakinek nem egyeznek meg a szavai és a tettei, vagyis olyat mond, amit nem csinál, vagy mást csinál, akkor egy szavát se higgyétek el, mert az az igazság, amit cselekszik, és nem az, amit mond." (Feldmár András Kanadában élő magyar származású pszichológus, pszichoterapeuta)

Emlékeztető: ,,Esküszöm, hogy a vár és az ország védelmére fordítom minden erőmet, minden gondolatomat, minden csepp véremet! Esküszöm, hogy ott leszek minden veszedelemben veletek! Esküszöm, hogy a várat pogány kezére jutni nem engedem! Sem a várat, sem magamat élve meg nem adom! Föld úgy fogadja be testemet, ég a lelkemet! Az Örök Isten taszítson el, ha eskümet meg nem tartanám!" (Dobó István esküje az egri várban - Részlet Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényéből)

,,Örök emlékezetül! Ismét felszakadnak a híres magyar nemzet sebei, a nemzet megsértett szabadságának annyiszor mostohán kezelt sebesülése, s most már az a veszély fenyeget, hogy az egészséges törzset is a végső halálos pusztulásba dönti a nemzetet, mely vérének hullatása és áldozatok árán kiváló dicsőséggel védelmezte az egész kereszténységet, megfosztják hadi érdemeitől, s páratlanul megcsúfolva egy idegen népnek vetik oda prédául." (II. Rákóczi Ferenc, a Nagyságos Fejedelem)

Emlékeztető: ,,A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol - még közvetve sem - igazoljuk a gyilkosokat." (Albert Camus)

Emlékeztető: ,,Magyarország a hősiesség megtestesítője. Magyarország nem halt meg, és nem halhat meg! Ez a kiváló nemzet majd kitör sírjából, ahová az önkény fektette!" (Victor Hugó francia író, költő)

Emlékeztető: ,,A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot." (Schweidel Józsefnek, az Aradi 13-ak egyikének utolsó szavai az utókorhoz)

Emlékeztető: ,,Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük." (Kiss Ernőnek, az Aradi 13-ak egyikének utolsó szavai az utókorhoz)

Emlékeztető: ,,Magyarnak lenni ma annyit jelent, mint bűnt bánni, megtérni, kiengesztelődni és mindenekfölött hinni, különbnek lenni, hont foglalni, újraélni egész történelmünket". (Ravasz László, a kommunisták által félreállított református püspök)

Emlékeztető: ,,Nem annak a hangját fogják meghallani, aki nagyobbat ordít, hanem aki igazabbat szól. És az nem lesz a legokosabb ember, aki a gyűlöletet tudja, hanem az, aki a szeretetet és a megértést." (Wass Albert)

Emlékeztető: ,,E hont újra naggyá csak fiainak szent akarata teheti! (Vörösmarty Mihály)

Emlékeztető: ,,A hatalom mindig azok kezében van, akik az adott emberi közösség anyagi és szimbolikus erőforrásait, illetve azok elosztását ellenőrzik. Ezek ma olyan európai székhelyű, ám valójában globális pénzhatalmi rendszerek, amelyek a nyilvánosság előtt önmaguk puszta létét is tagadják." (Részlet Bogár László: Ha megbukik a birodalom című írásából)

Emlékeztető: ,,Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen. Tőlünk függ minden, csak akarnunk kell... Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk... (gróf Széchenyi István)

Emlékeztető: ,,Magyarország nem volt, hanem lesz!" (gróf Széchenyi István)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazságot a miskolci dr. Simon Gábornak (MSZP)
  2014-02-07 07:27:07, péntek
 
  Igazságot a miskolci dr. Simon Gábornak (MSZP)
2014.02.05. 08:58 Tóth-Szenesi Attila

Ennél jobb sajtótájékoztató ebben az évtizedben már nem lesz.

Egy napja bukott meg Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese, aki vagyonnyilatkozatában elfelejtette feltüntetni, hogy egy osztrák számlán negyedmilliárd forintnyi valutát parkoltat. A korrupciógyanúba keveredett országgyűlési képviselő estére párttagságát és párttisztségét felfüggesztette.

Ez azonban kevés volt párt- és frakciótársának, a miskolci dr. Simon Gábornak, aki 11 órára a következő sajtótájékoztatót hirdette meg:

Simon Gábor nem a miskolci dr. Simon Gábor!

Megjegyezzük, dr. Simon Gábornak - szórólapja tanúsága szerint - eddig csak az MSZP volt kínos, mivel a párt nevét nem tüntette fel rajta. Szegénynek most már a neve is.

http://kepviselofunky.blog.hu/2014/02/05/igazsagot_a_miskolci_dr_simon_gabornak_m szp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hülyeség fideszes falanxa
  2014-02-07 07:22:18, péntek
 
  A hülyeség fideszes falanxa

2014. február 06., csütörtök 08:00

Az Orbán-rezsim propagandista-tenyészetének szerdai produkciója megérdemli a figyelmet.

Megjött a hír, hogy a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság elkaszálta a Matolcsy-féle unortodox piacnyomorítás egyik gyöngyszemét, a kiskereskedelmi cégeket szelektíven adóztató 2010-es ,,újításukat".


A Nemzetgazdasági Minisztérium erre közleménnyel állt elő, amelyben lelkesen üdvözölték a ,,sikert". Azt állítják, hogy az ítélet őket igazolja. Miért furcsa ez? Mert Matolcsy már régen nem abban a minisztériumban villogtatja a szemüvegét. A jegybankelnöknek kinevezett unortodox főpásztor távozása óta akár regenerálódhatott volna néhány agysejt a minisztérium romjain - de nem. Matolcsy szelleme örökre ott lebeg fölöttük. A hazug, ostoba szövegek gyártása már független attól, hogy a főnök a közelben van-e még. Beköszöntött a tartós szellemi sötétség.

A fideszes belvilág általános jellemzője a folyamatos hülyeségzuhatag. Teljes az egység, a legkisebb önkormányzati tisztviselőtől a nagyfőnökig. A Matolcsy-féle dumagép-nevelde nem egyedülálló, bár kétségtelenül a műfaj kiemelkedő példánya.

Nagy kár, hogy nem ilyen véglények előállításában kell versenyeznünk a világgal. Ebben világbajnokok lennénk.

http://egyenlito.blog.hu/2014/02/06/a_hulyeseg_fideszes_falanxa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csütörtököt mondtak
  2014-02-07 07:17:40, péntek
 
  Csütörtököt mondtak
2014.02.06. 18:04

Önmagában már az is magas labda volt, hogy Simon és az MSZP éppen mára, csütörtökre deponálták ezt a magyarázkodást a magmagyarázhatatlanról.

A szocik csütörtököt mondtak - szellemeskedhetnénk, ha lenne kedvünk azon szellemeskedni, hogy miként bukik meg a szemünk láttára az a baloldali párt, amelyik szinte az egész demokratikus ellenzéknek a vezető ereje volt eddig.

Pedig most tényleg csütörtököt mondtak. Ebben a helyzetben egyetlen menekülési útvonal lehetett volna, a teljes, mondhatni brutális őszinteség.

Igenis kibontani az igazság minden szeletét, bármily fájdalmas is az!

Mert most aztán tényleg nagyon nagy a baj. Ezúttal nem egy Zuschlag féle kalandor svihákságai lepleződtek le, hanem a szocialisták egyik vezetője bukott bele valami sejthetően igen sötét mutyiba.

És ezen csak a teljes megtisztulás segíthetett volna.

De most sem ez történt. Kármentés történt, tűzoltás, mi kutyánk kölyke stb.

Összeültek a párt okosai, jurátusok, prókátorok, patvaristák, fiskálisok, stb., és kisütötték, hogy az a legjobb megoldás, ha nem mondanak semmit, Simon Gábort pedig egyszer s mindenkorra kitörlik a párt emlékezetéből, még a maradékát is sóval hintik be.

Részünkről az ügyet lezártuk. Volt, nincs, fene bánja.

Simon Gábor pedig még rúgott egy utolsót a közvéleménybe, amikor cinikusan kijelentette: ,,Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."

Nem kellő alapossággal töltötte ki!

,,- Hoppá anyus, hát képzeld má', hát má' megint nem kifelejtettem a vagyonnyilatkozatomból ezt a fránya kétszáznegyven milkányi eurót és dollárt! Mire a neje: - öregszel má' apus! Mindig mondtam, hogy tönkretesz téged ez a nagy hajtás, a sok-sok szegény ember sorsának ilyen önzetlen felkarolása."

Szerintem ugyanaz az ügyvédje Simon úrnak is, mint Liptai Klaudiának. Akinek, ugye emlékszünk, csak úgy odapottyant a szélvédőjére az édesanyja rokkantigazolványa.

Az a duma pedig Simon Gábor részéről egyenesen vérlázító, és mindannyiunk teljes hülyének nézése, miszerint minden, a helyzet tisztázását segítő eljárást és vizsgálatot vállal és segít.

Hát persze, mint ahogy már eddig is ezt tette.


http://proszektura.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.