Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Szebb múltat
  2014-05-01 23:00:21, csütörtök
 
  Szebb múltat

Lőrincz Miklós 2014. május 1., csütörtök 18:45

Május elseje van, Magyarországon a közmunka nagy ünnepe. Hallgatom a rádiót, és ellenzéki és kormánypárti politikusok versenyt dicsérik, hogy mennyi előnnyel járt az EU tagságunk.

Tíz esztendeje, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagjává vált. Most mindenki dicséri az EU tagságunkat. Azok a politikusok, akik hazánkat felváltva jelengetik a brüsszeli nagybácsinál. Attól függően, hogy éppen ki van közel a kormányzati zsíros bödönhöz. Azok áradoznak most az Unióról, akik jól megélnek belőle. De mit vesznek ebből észre az Ormánságban, Nógrádban, Borsodban, Szabolcsban?eu3

24 évvel ezelőtt a rendszerváltáskor, és tíz éve is azt szajkózták, hogy mennyivel jobb lesz nekünk. Az ország eufóriában úszott. De nemhogy a nyugati életszínvonalhoz nem kezdtünk felzárkózni, hanem még a régiós országok is ránk vernek. A leszakadásunk nem most kezdődött. Hanem a rendszerváltás/ gengszterváltás után privatizáció címén lenyúlták, kiárusították az országot. Egy biztos, hogy nekünk jutott a Kelet- európai országok közül a legpofátlanabb, legkapzsibb rendszerváltó “elitje". Nem is véletlen, hogy tagságunk előnyei közül a nyilatkozó nagy politikusaink az uniós forrásokról beszéltek a legtöbbet. Az EU-s pénzek lenyúlását Magyarországon tökélyre fejlesztették. Vállalkozások sora azért alakul, hogy ilyen pénzeket nyerjenek, vagy közbeszerzésekhez jussanak általa. Magyarországon a politika nem tud korrupció nélkül létezni.

A magyar mezőgazdaság is köszöni az elmúlt tíz évet. Egykor mi láttuk el Európát élelemmel, most pedig Európa szemetét esszük. Sok kis pár hektáros parasztgazdaságra lenne szükség. Már a vidék is szemetet eszik, mert az állítólag egészséges és gazdaságos. Manapság rengeteg okos szakember, dietetikus és diabetikus tömi a nép agyát hülyeségekkel. Köszönjük a magyar cukorgyárak tönkre tételét. Mennyivel szebb, hogy európai jelmezbe bujtatott gazdasági érdekcsoportok fosztogatnak bennünket.

Törvényalkotással felszámolták a családi gazdálkodást. Emlékezzünk a több ezer hektáros földmutyikra, Kishantoson a biogazdaság felszámolására. Műkörmösök, gázszerelők hirtelen gazdálkodóvá válására.eu6

Nem csak politikusi bemondásra kéne elhinni, hogy jobb-e nekünk, hanem bizonyítani is kellene. Ugyanis az árak már európaiak, a bérek pedig ázsiaiak. Nem reál, hanem irreál bérek. Ezért dolgoznak több százezren külföldön. Mi drágán kitaníttattuk őket, ott meg is fizetik a munkájukat.

Az ország több mint nyolcvan százaléka megtapasztalhatta, hogy 1990-ben, és 2004-ben sem a szabadság a jogállamiság, és a demokrácia ékezett kis hazánkba. Tíz évvel ezelőtt az Unióba való belépéskor magasabb életszínvonalat, eurót, és sok jót ígértek, de ott sem tartunk ahol 2004-ben tartottunk. Az életszínvonal az elmúlt tíz évben semmit sem javult, sőt ha a visegrádi négyeket vizsgáljuk, akkor az is megállapítható, hogy nőtt a lemaradásunk ebben az időszakban.

Nem csak az Uniónak köszönhetjük e nagy eredményeket. Hanem a mindenkori elitünknek, és a képviselőinknek, akik olyan eredményesen képviselik az érdekeinket. Az elmúlt 10 évben valahogy elmaradt az a hihetetlen fejlődés, amelyről annyit beszéltek. Sokan nem tudtunk kávéházat nyitni Bécsben. Sőt sokan Bécsig sem jutottak.

A múltat nem lehet végképp eltörölni. A múltat be kell vallani. Nálunk a múlt is bizonytalan. Nemhogy a jövő!

http://patacsipilvax.hu/2014/05/01/szebb-multat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ekkorát kevesen romboltak egy év alatt
  2014-05-01 22:53:44, csütörtök
 
  2014.04.28.
Ekkorát kevesen romboltak egy év alatt
Hakapeszi Miki

Több mint egy éve rontja a levegőt a nemzeti bankban a Debil, legfőbb ideje megvizslatni, hogy mire jutott a pöttyös seggű agysebész. Látszólag örülhetünk, hiszen úgy tűnik, nem csinált eget verő baromságokat. Sajnos azonban ez csak a felszín, a helyzet sokkal rosszabb.

Mi is fűződik a nevéhez? Elsősorban az ész nélküli kamatcsökkentés. Hülyének is lehet szerencséje, a globális befektetői környezet szinte végig támogató volt az egy évében, a rezsicsökkentés is lefelé tolta az inflációt, a piac bármit tolerált, elgurult a vágássorozat is. Kis forintgyengülést azért okozott, de ez persze legyen a csak szavak szintjén megmentett devizahitelesek baja.

Növekedési hitelprogram. Az első körben ahogy az várható volt, a jó cégek lecserélték drága hiteleiket olcsóbbakra és jutott hitel olyanoknak is, akik magasabb kamat mellett nem mertek volna felvenni, vagy akiknek így már épp elgurult a hitelminősítésük. Ezzel azonban el is lőtték a puskaport, A második kör ordas nagy taknyolás, hiába szinte nullás kamat, alig csordogál a hitelnyújtás. A cégek hitelundora persze érthető: kiszámíthatatlan gazdaságpolitika mellett kevesen mernek beruházni. Debilék most próbálnak kitalálni valamit, hogy mentsék a menthetőt, elszórtak egy valag zsét, de még egy lórúgásnyit sem kapott a növekedés az egésztől.

A legfrissebb, a múlt heti cucc főleg arról szól, hogy kipicsázzák a külföldieket a kéthetes jegybanki lekötésből, hosszú államkötvények felé terelve őket. Kár, hogy inkább elhúznak az országból. Amúgy logikus lépes: nagyobb terhet rakni a bankokra és egyre inkább a belföldiekkel akarják finanszíroztatni az adósságot. Komoly hatása igazából nem valószínű hogy lesz, inkább újabb burkolt kamatcsökkentésként értelmezhető.

Haladunk a gusztustalanság felé, jön a banki átutalásokat végző cég, a Giro megszerzése. Az üzenet a szokásos és egybevág a kormány irányvonalával: tovább fingatni a bankokat, újabb különadók nélkül is amit lehet, elszedni tőlük. Mi az már, hogy maguk állapítják meg, hogy mennyi egy banki átutalás díja? Adják ide az egész bizniszt és majd mi megmondjuk, mennyi lehet. Asse baj, ha mostantól minden átutalást azonnal és közelről lát a hatalom, ügyes. És még itt van a külön posztot érő, százmilliárdos nagyságrendű szervezett lopás, amire meg se próbáltak magyarázatot adni, inkább bepereltek mindenkit, aki fel merte vetni, hogy ez azért nem faja.

Így ez együtt már elég orrfacsaró, de a legnagyobb probléma nem kapcsolható egyedi intézkedésekhez. Ez pedig az, hogy lazán szétkúrták a jegybankot. Minden korábbi jegybankelnök idején a tehetséges magyar közgazdászok gyűjtőhelye volt az MNB (igen, a jobbosok alatt is, kedves narancstrollok), mára három embertípus maradt. A nyalonc, a karrierista és a kényszerből maradó.

Gyuri hozta a hozzá nem értő sleppjét Balog alelnököstűl, ez világos, s persze voltak jó szakik is, akik Simornál nem találták meg a számításukat, de többre vágytak. Közülük páran a gerincüket kioperáltatták és beálltak az új rezsim mellé.Tipikus példa Nagy Márton, az értelmesebb dolgok általában az ő agyából pattantak ki, a Debil nyilvánvalóan nem vágja a kéthetes betét meg a repóügyletek közti összefüggéseket. (Én se teljesen, hehe, de nem fogok soha a jegybankban dolgozni.) Az értelmes arcok többsége vadul állást keresett, amikor jött az új elnök, de csak a jobbak tudtak lelépni, a férgese meg anyázva, de ott rohadt. Ezzel a szar emberanyaggal kell majd várat építenie annak, aki egyszer, nagy sokára Matolcsy örökébe lép, de a népítélet ismert, az agyrohasztó rombolás akár tíz évig is folytatódhat a jegybankban is.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/04/28/matolcsy_bizonyitvanya_kegyelemkettes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szomszédvár polgármestere beintett Bihar Ura Fejenagynak!
  2014-05-01 22:52:08, csütörtök
 
  A szomszédvár polgármestere beintett Bihar Ura Fejenagynak!

Posted on 2014/04/30 Szerző: Admin

Hajdúszoboszló polgármestere nem helyesli, hogy az országban 156 milliárd forintot költenek stadionépítésre, ezért tiltakozása jeléül nem fogadja el Kósa Lajos meghívását az új debreceni aréna csütörtöki avatására.
A Facebook közösségi portálon tette közzé Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere azt a névre szóló meghívót, amelyet Kósa Lajos debreceni polgármestertől kapott az új Nagyerdei Stadion csütörtöki avató ünnepségére.
Sóvágó azonban a meghívóhoz hozzáfűzte azt is: nem megy el az eseményre, mert nem ért egyet az országban zajló stadionépítési lázzal.
Mint fogalmazott, “megkaptam a meghívót a debreceni stadion avatására. Nem megyek". Mint írja, “a labdarúgás teljesítményével összhangban kettőt-hármat, akár a debrecenit, magam is elfogadok, de ami most történik, a valóságtól elrugaszkodó, túlzó".
Az egykori MDF-es parlamenti képviselő bejegyzése így zárul: “mondjam el ott is, gyönyörű ez a létesítmény, de ettől nem hatódok meg, másra kellene ez a tengernyi pénz. Nem fogok kifordulni önmagamból, nem játszok el semmit. Sok sikert Debrecen labdarúgásának".
Sóvágó László a poszthoz írott kommentjében megírta azt is: a meghívó neki és partnerének névre szól, így azt másnak nem tudja felajánlani.
(NOL)
Bal-Rad komm: Teljesen egyet lehet-sőt kell is-érteni Sóvágó polgármester véleményével. Ám ő-mint volt honatya-láthatta előre, hogy mi is készülődik ebben az országban! Kellett volna, hogy lássa, észlelje!
Mostmár késő bánat!-még ha jogos is a kritika!
Tettestárs ő is!
Ha úgy tetszik-BŰNTÁRS!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/30/a-szomszedvar-polgarmestere-beintett-bihar -ura-fejenagynak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezd kilógni a lóláb a döbrögista hazugságzsákból
  2014-05-01 22:50:15, csütörtök
 
  Kezd kilógni a lóláb a döbrögista hazugságzsákból

Posted on 2014/04/30 Szerző: Admin


Ha nőtt a foglalkoztatottság, miért nem nőttek az adóbevételek?
Az elmúlt hónapokban a statisztikai adatok azt mutatják, hogy kedvező fordulatot vett a magyar gazdaság a foglalkoztatottságot tekintve. Ezzel együtt nőttek a keresetek is, amely azt jelentené, hogy az adóbevételeknek látványosan meg kellett emelkedniük. A Policy Agenda azt vizsgálta meg a munka ünnepe előtt egy nappal, hogy valóban jelentősen nőttek-e tavalyhoz képest a keresetekhez kapcsolható állami bevételek?
Ez év első negyedévének adatai szerint tavalyhoz képest 260 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Ez 6,8 százalékos növekedést jelent, amely statisztikai szinten valóban látványos eredmény lehetne. Ha ehhez hozzávesszük, hogy, a bruttó bérek egy év alatt átlagosan 1,3 százalékkal nőttek, akkor ez arra utal, hogy az államnak jelentős adóbevétel többlettel lehet számolnia.
Amennyiben a családi adókedvezmény igénybevételével korrigáljuk az adatokat, ez esetben ekkora létszám és bérnövekedés önmagában havi szinten 7 milliárd forint körüli többletet kellene, hogy jelentsen a személyi jövedelemadó bevételben.
Ez év első három hónapjában az SZJA bevétel 396,8 milliárd forint volt, míg egy évvel ezelőtt ugyanezen időszakban 388 milliárd forintot fizettünk be a költségvetésnek. Ez 2,3 százalékos növekedést jelent csupán, amely jóval elmarad attól, amit a foglalkoztatotti szám növekedése jelentene.
Hova tűnt a pénz?
A statisztikai számokból egyenesen következő adóbevételi tervek elmaradása mögött több ok áll/állhat. Személyi jövedelemadót nyílván nem csak bérünk után fizetünk, hanem az un. nem rendszeres juttatások, jövedelmet termelő értékesítések, bérbeadások után is. Ugyanakkor azzal a feltételezéssel lehet élni, hogy ebben a tekintetben nem történhetett olyan jellegű visszaesés egy év alatt, amely érzékelhető csökkenést okozna.
Ennél sokkal valószínűbb, hogy a hivatalos statisztikába jóval több külföldön dolgozó, és feketemunkás is belekerült, mint amit az adatok mutatnak. Az adatfelvételek során ugyanis a maguk szempontjából joggal mondhatják, hogy az elmúlt időszakban végeztek munkát, de az ő esetükben nem keletkezik adóbevétel.
A harmadik ok pedig a sokat hangoztatott közmunka. Az alkalmazotti létszám adatokból kiderül, hogy a költségvetési intézmények idén februárban 185,8 ezer fővel alkalmaztak több embert, mint egy évvel korábban. Ez nagyjából megegyezik a közfoglalkoztatotti létszámnövekedéssel, ami 170 ezer fő a KSH másik, foglalkoztatási statisztikája szerint.
Akkor most mennyivel is nőtt a valódi foglalkoztatottság?
A közfoglalkoztatottak keresetét az állam biztosítja, ezért tulajdonképpen nem hoz bevételt az államnak, hiszen az egyik zsebből a másikba kerül át az adó-és járulék. Ez a létszámnövekedés az általunk végzett számítások alapján kb. 1 milliárd forint többletbevételt jelent az SZJA-ban, amely nyilvánvalóan kiadásként más költségvetési soron egyből megjelenik.
A közfoglalkoztatottakon felül marad további 90 ezer fős növekedés, amelyből 15 ezer főt a létszámadatok szerint az állam vett fel. Ez szintén nem jelent globálisan többletet a költségvetésnek, hiszen az állami alkalmazottak adóterheit szintén neki kell fizetnie, de ha csak az SZJA-t nézzük, akkor 0,4 milliárd forintot jelent.
A maradék 75 ezer fős növekedés három ágon oszlik el, ahogy korábban is jeleztük (külföldi munka, feketemunka, valódi új munkahely). A KSH statisztikája azt mutatja, hogy 43 ezer fővel nőtt az alkalmazottak száma a versenyszférában. (Megjegyezzük azonban, hogy ez a nagyság körülbelül a reprezentatív létszámfelvétel statisztikai hibája).
Amennyiben a közfoglalkoztatotti növekedés, az állami alkalmazotti létszám bővülése, valamint az új versenyszféra többlet munkahelyeinek alapján becsült SZJA-t összeadjuk, akkor megkapjuk a tavalyi évihez képest történt SZJA növekedés összegét.
A policy Agenda számítása alapján kb. 30 ezres bővülés pedig a feketemunka és a külföldi munkavégzés körében következett be, amely arra nyilvánvalóan elég, hogy az érintetten, és családján segítsen, de a közteherviseléshez nem járul hozzá. Ez pedig azt jelenti, hogy a statisztikai szempontból meglévő 260 ezer fős foglalkoztatotti létszám növekedéséből állami adóbevétel növekedést 43 ezer fő után keletkezett.
Megítélésünk szerint a mostani foglalkoztatotti létszámnövekedés a költségvetés számára nem jelent segítséget, illetve csak elfedi a problémákat, és a statisztika szintjén hamis illúziókat kelt. Több más mellett ezért is alakult ki az elmúlt években a számadatok és a valóság érzékelése közötti szakadék.
(Policy Agenda)
Bal-Rad komm: Semmi sem az!-aminek látszik!
Minden az!-aminek a döbrögista horda láttatni akarja!
Láttatni akarásnak pedig nyögés lesz a vége. Bár már nyögünk eléggé!
Viszont igazolni kell a Nemzet Patkányának tévedhetetlenségét, és az ő hordájának elszántságát a Nemzet Felemelésére!
A gond ezzel csak az, hogy már oly magasra emelték Banditisztán népét a hazugságfelhők közé, hogyha onnan esünk le-nagyon fog fájni!
Nem NEKIK!
NEKÜNK-MAGYAROKNAK-FOG FÁJNI! DE NAGYON!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/30/kezd-kilogni-a-lolab-a-dobrogista-hazugsag zsakbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Desztillált pszichoanalízis – zsidó psziché
  2014-05-01 22:48:10, csütörtök
 
  Desztillált pszichoanalízis - zsidó psziché
2014. május 01. - 21:31


A zsidók társadalmunk kíméletlen, érzelmek, empátia, erkölcs nélküli ragadozói. Köztünk élnek és nehéz tenni ellenük, ha valakit vagy valamit kiszemelnek"célpontul"! A zsidóknak három csoportja van:
- a fizikailag sokkolók(ők felelősek a különböző terrorcselekmények végrehajtásáért) ők gyilkolnak és fizikailag követnek el erőszakot előre kitervelt kegyetlen módon,
- a másik csoportjuk a pszichés eszközöket alkalmazó háttérben alattomosan megbújó,ismeretlenségre törekvő pszichopaták(a globalista-cionista pozicionálók), akik általában nem egyedül,hanem kisebb csoportokat(a politikai-tekintet minden szintjén) irányítva próbálják céljukat elérni, mivel gyávák szemtől-szembe támadni, valamint általában gyenge ideg-rendszerű, dühöngő emberek. Sokkal és szinte kizárólagosan veszélyesebbek, mint a végrehajtók/érdek-kollaboránsok csoportja, mert nem hagynak látható nyomokat maguk után!
- a harmadik az ortodox, újnevezett semleges zsidó, aki tisztában van identitásával és vallási meggyőződése alapján reális helyével a világ népei között - ezek egyébként elítélik az előző kettő kényszerítő törekvéseit.

Ez az írás róluk szól! Mindazon nemzeteknek szánom ezt az írást, akik hozzánk hasonló helyzetbe kerültek a világban, vagy kerülhetnek létük folyamán és ebben a helyzetben sem az államának hatalma(hiszen az jó eséllyel kiszolgálóik), sem bárki más nem tud segíteni Neked és nemzetednek. Csak te és az erre hívatott közösség - jelen esetben az egységgé kovácsolandó nemzeted/nem szép kifejezéssel a civil és polgári társadalmad. Sőt az sem mindegy kinek mondod el, mert könnyen "bolondot" csinálnak belőled, vagy Te saját magadból látható bizonyíték híján. Sok nemzetinek tűnő képződményben ott vannak.
Mit lehet tenni? Talán a legfontosabb dolog, hogy NE ESS KÉTSÉGBE!

Mindig, minden élethelyzetre van megoldás!

NE LÁSSÁK, HOGY BÁNT, MERT ANNÁL JOBBAN CSINÁLJÁK VELED! Az nem sokat ér, hogy nem veszel róluk tudomást, ha már reagáltál(hiszen mondjuk, 10évvel ez előtthöz képest ma mindenki zsidózik - emlékezz csak!) a beteges világrengető hazugságaikra és már rád szálltak! Az ilyen "lelkileg korcs" embereknek az a céljuk, hogy uralkodni tudjanak, félelembe és kétségbeesésbe taszítsanak, majd kegyetlenül ,,ön-bíráskodjanak"(ne feledd - már retorikájukban ők is a nemzeted testének tekintik magukat a jogok szintjén, csak a nemzetkötelesség marad hátul mindig). Társadalmunk beteges "ragadózó gépei", akiket 'parazitáknak','lélekevőknek' is szoktak nevezni. Sokan nem tudják elképzelni sem, hogy ilyen szánalmasan beteges emberek léteznek és más ártatlan "prédájuknak" kiszemelt emberek/nemzetek életét keserítik meg, vagy teszik tönkre. Érzéketlen "szörnyetegek", kiknek egyetlen céljuk a kiszemelt áldozaton vélt sérelmük és beteges vágyaik kielégítése bármilyen áron, eszközöket nem kímélve és lehetőleg anyagi előnyökre szert téve fenntartani ezt a lelki-terrort a lehető leghosszabb ideig vagy örökre. Ez a Holokauszt-vallás létrehozása, sokkoló kiterjesztése és minduntalan ismételgetése különböző provokációk által. Általában rokonszenvesnek, megnyerőnek tűnő emberek, akikről nem is tudja a környezete, milyen "szörnyeteg" lakozik bennük. Ezért alakulhat ki az átlagemberekben a ,,Jó-zsidó" képe... Csúfolásokkal, fenyegetőzésekkel, követéssel próbálnak állandóan a nyomodban lenni és lerombolni önértékelésedet és emberileg pórig alázni. Módszerük, hogy amíg célhoz nem érnek nálad, állandóan a nyomodban tudjanak lenni és provokáljanak bizonyos távolságból, hogy egy nyugodt pillanatod ne legyen tőlük. Megfelelő távolságból, vagy tömegben elvegyülve, de mindig a háttérben maradva tudjanak a "kilátástalanságba üldözni", aminek eredménye akár idegösszeroppanás, munkahely, egészség, szeretteid elvesztése lehet a mindennapi élet szintjén. Arra ügyelnek, hogy tanúk ne legyenek, ezért úgy támadnak alattomos módon, hogy Te mindenképpen halljad, ugyanakkor ne tudj védekezni és másoknak rámutatni például: "látod azok mocskolódnak velem állandóan"!

Mesterei az emberi manipulálásnak, ezért nehéz őket elkapni ill. lebuktatni, hiszen a "lelki-terror" sokszor megfoghatatlan, éppen ezért veszélyes, talán veszélyesebb, mint a fizikai, mivel alattomos módon történhet, ismeretlenül és gyakran egyéletre szóló sebeket ejthetnek. Lásd: Mohács-törökvész-48/49-I-II. világháborúk-Trianon-kommünterror-rendszerváltás... A beteges politikai bűnözők jó része közülük kerül ki, kiszámíthatatlanok!



Dr. Madarasi Pál - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/05/01/desztillalt-pszichoanalizis-zsido-psziche
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öröm helyett gyomorgörcs: állás nélkül a munka ünnepén
  2014-05-01 22:45:51, csütörtök
 
  Öröm helyett gyomorgörcs: állás nélkül a munka ünnepén

Posted on 2014/04/30 Szerző: Admin

Székelyfi József, az Iposz kaposvári elnöke szerint sokak életében öröm helyett gyomorgörcsös ünnep május elseje. A sör-virsli retróérzés a múlté, a piros betűs ünnep a dolgozók megaláztatására, reménytelenségre irányítja a figyelmet, a szegények tömege már csak a szociális háló foszlányaiba kapaszkodik. Sokan munka nélkül ünneplik a munka ünnepét.
meló
- Van ok az ünneplésre?
- Szerintem nincs - felelte kérdésünkre Székelyfi József, az iparos kisvállalkozókat tömörítő Iposz kaposvári vezetője. - Hogy is lenne, amikor sokan nehezen, egyik napról a másikra élnek? Elég csak arra gondolni, hogy milyen változásokat indított el a közelmúltban elfogadott új Munkatörvénykönyve vagy egyéb más döntések. Szerintem rengetegen bizonytalannak érzik helyzetüket, egy normális demokráciában gond esetén utcára mennek az emberek, s tüntetnek. Az értelmiséget éppúgy sújtják a terhek, nehézségek, mint az alkalmazottakat, a cégeknél dolgozó munkásokat vagy a kisvállalkozókat. Baj, hogy sokan, nagyon sokan nincsenek megbecsülve: se anyagilag, se erkölcsileg.
- Mi az ünnep üzenete?
- Részben az, hogy emlékeztet a nehézségekre. Komoly gondnak tartom, ha egy társadalomban nincs erős középosztály. A világon szinte mindenhol a lakosság 10 százaléka a gazdagokhoz, tizede a szegényekhez tartozik, de a 80 százalékra tehető középosztálynak van munkája, egzisztenciája. Célokat fogalmaznak meg, tudják, hogy merre tartanak, s abban is biztosak lehetnek, hogy a gyermekeik képesek elvégezni az iskolát. Mivel az átlagos helyzetű családoknak évek múlva is lesz annyi pénzük, tartalékuk, hogy taníttassák, diplomát vagy szakmát adjanak a nagyfiú, nagylány kezébe és nem napi filléres problémákkal birkóznak, hanem hosszabb távon is képes tervezni. Szerintem nálunk súlyos gond a szegénység, illetve a mélyszegénység. Szégyen, ha egy mezőgazdasági országban akár csak egy éhező gyermek él. Márpedig tudjuk, hogy ez nem egyedi jelenség.
- Újkeletű változás vagy hosszabb ideje tartó folyamat eredménye a mostani helyzet?
- Úgy látom, hogy hosszabb leépülésről van szó. A történet még a '90-es évek elején kezdődött.
- S hogyan folytatódott?
- A gazdaság gyökerestül átalakult, így az ipar és a mezőgazdaság is. Szétverték a jól működő termelőszövetkezeteket, eladtak sok üzemet, gyárat, melyek nagy része rövid időn belül bezárt, vagy ha tovább működött, akkor is jóval kevesebb munkásnak adott megélhetést, mint azelőtt. Sokan abban a tévhitben ringatták magukat, hogy a '90-es évek elején beígért nagy változások egyet jelentenek azzal, hogy holnaptól mindenki aranybilibe pisil. Nem így történt. Sőt, szerintem a gazdasági élet számos területén romlott a színvonal. Úgy, mint a focinál.

meló
- Mit léptek erre a vállalkozók?
- Ugye, nem kell bizonygatni, hogy a kis- és középvállalkozói kör nyomasztó közegben dolgozik? Komoly, kiválóan felkészült szakmunkások, iparosok is külföldre vándoroltak. Ha jól tudom, az elmúlt időszakban összességében nagyjából 2-3-szor annyi távoztak az országból, mint az '56-os forradalom után. Már vagy 400-500 ezren külföldön élnek, jelentős részük fiatal. Meggyőződésem, hogy a többség nem kalandvágyból, hanem megélhetési gondok, a munkanélküliség ment ki.
- Milyen következménye lehet ennek?
- Aki külföldre távozott, annak nagy része elhelyezkedett, s egészen bizonyosan sokáig marad. Csakhogy előbb-utóbb idehaza jelentkeznek majd a társadalmi, gazdasági problémák. Ha Kaposváron holnap 50 magasan képzett, gyakorlott szerszámkészítőt, géplakatost keresne egy gyár, az komoly gond lenne. Aki tehette, máshol kereste a boldogulást. Ezért különösen fontosnak ítélem a minőségi oktatást, a szakemberképzést: az iskola piacképes tudást adjon a fiataloknak, amelyre valóban szükség van. S ne ilyen-olyan tanfolyamokra ültessék be a munka nélkül maradt embereket, ahol napocskákat kell rajzolni.
- S ha végeznek a fiatalok, egy részük mégiscsak vállalkozónak áll. Hogyan élnek a somogyi iparosok?
- A társadalom állapotának képe rávetül a kis- és középvállalkozói körre. A lakosság zöme anyagi bizonytalanságban él, s ez jellemző a tagtársak helyzetére is. Alig van fizetőképes kereslet, kevés a munka, elmarad a várt bevétel, emiatt sok kisvállalkozás néhány embernél többet képtelen eltartani. A kkv-kör támogatása dumának jó, de ha az ember azt hallja, hogy szerte az országban gyakran csak a csókos nagyobb vállalkozások jutnak megrendeléshez, az szomorú.
- Változó jogszabályok, razziák, szakmai programok. Milyen hatékonysággal védik az arra hivatottak a dolgozók érdekeit?
- Az érdekegyeztetés rendszere átalakult, korábban több olyan fórum volt, ahol érezhettük, hogy legalább a morgolódás jogát megkaptuk. Úgy tapasztalom, mostanában hivatalos csatornák helyett inkább egymás között morgolódnak a vállalkozók. Sokan belefásultak a küzdelembe és mutatja a helyzetet, hogy a dolgozók se mernek demonstrálni, féltik az állásukat.
- Választások után vagyunk. Mi javíthatná a dolgozók érdekét, a vállalkozások helyzetét?
- Ígéretekkel tele a padlás. Úgy érzem, ha az utóbbi idők programja marad továbbra is, akkor túl sok jóra nem lehet számítani. Gazdaságélénkítésre, munkahelyteremtésre, új termelő üzemek beindítására kell törekednie az államnak, s nem csak szavakban. Beruházások nélkül nincs előrelépés, ide kell csábítani a befektetőket. Somogy a 19 megye közül számos fontos mutatóban a 16.-17. helyen van: az országoshoz képest nálunk jóval alacsonyabb az átlagfizetés, az építőipar sok helyütt vegetál, alig jön befektető. Az egyik szegény uniós régió még mindig Dél-Dunántúl, s ezen kell változtatni. Úgy érzem, a somogyi kisiparosok jogi-gazdaságok változások tömegét élték át, ennek ellenére bizonyították szakmai alkalmasságukat, életképességüket. A legtöbb vállalkozó társam egyedi megrendeléseket vállal, igényesen dolgozik, de munka, fizetőképes kereslet híján nem tud pályán maradni.
- Milyen irányba érdemes elmozdulni? Milyen konkrét, megvalósítható javaslata van?
- Szerintem az oktatásba kell nyomni a pénzt, mivel a tanulás, a képzés az egyik legjobb befektetés. Öröm lenne látni, ha Somogyban is minél több magas hozzáadott értékű termék hagyná el a futószalagot. Akkor például nem nyers tölgyfa exportőrként emlegetnék a megyét külföldön, hanem a drága alapanyagból gyártott bútorairól, mely a mostaninál még több pénzt hozna a gazdaságba és sok ember elhelyezkedhetne. Ez csak egy kiragadott példa a sok közül, de a lényeg: van lehetőség, esély, melyet kutyakötelességünk kiaknázni. Azt is tudni kell, hogy Somogy fejlődése a vasút és a közút fejlesztése nélkül elképzelhetetlen. A modern infrastruktúra nélkül nem életképesek a vállalkozások, a térségek, elég, ha csak Kecskemétre, Győrre vagy Székesfehérvárra gondolunk.
- Mit kell tenni?
- A kevés megmaradt gőzt nem a sípokra, hanem a dugattyúkra kellene vezetni, azaz ne lózungokat pufogtassanak a döntéshozók, hanem érdemi, hasznos programmal álljanak elő. S csak olyan terveket karoljanak fel, támogassanak, ami mögött van ötlet, eladható a piacon, ha nem ez az elv érvényesül, akkor nem számíthat elmozdulásra, pozitív változásra se egy-egy szakma, se a gazdaság egésze. Márpedig ezt várják a vállalkozók, nem beszélve a fiatalokról.
- Hogyan döntene, ha most lenne pályakezdő?
- Jobban megtanulnék németül, s valószínűleg külföldre mennék dolgozni. Később nyilván hazajönnék, s a megszerzett plusztudást hasznosítanám.
Nyolc százaléknak van esélye külföldi munkára
- A munkaerő-piaci nyitást követően, 2011 májusától Ausztria lett a legkeresettebb országa a somogyi érdeklődőknek - tájékoztatta lapunkat a megyei kormányhivatal munkaügyi központja. Sokan tisztában vannak azzal, hogy a vendéglátó szektor folyamatosan lehetőségeket kínál, ezért legnagyobb számban a turizmushoz és szállodaiparhoz kapcsolódó munkaköröket keresték (szakács, felszolgáló, konyhai kisegítő, mosogató, szállodai takarító). A férfiak többsége inkább az építőipar, a fémipar, a feldolgozóipar (húsfeldolgozás) területén kívánt elhelyezkedni, de nagy számban érdeklődtek a viszonylag kevés nyelvtudást igénylő gyári betanított munkák iránt is.
Megtudtuk: komoly megyei ki-, illetve visszaáramlásról adatok, információk a munkaügyi szervezethez nem érkeztek. A munkavállalók jelentős része a tervezés idején legfeljebb 3-5 éves külföldi munkavégzéssel számol, ezt követően újra visszatérne hazánkba.
- Ausztrián és Németországon kívül az Egyesült Királyság tekinthető kedvelt célpontnak, emellett Olaszország és Hollandia mondható még népszerűnek. A munkaügyi szervezet nem rendelkezik adatokkal a külföldön elhelyezkedett munkavállalókról, ám - az egyéni készségek, képességek, kitartás alapján - összesen 7-8 százalékra becsüli azok számát, akik ténylegesen elnyerhetnek egy-egy külföldi pozíciót.
21 465-en keresnek munkát
A nyilvántartott álláskeresők száma Somogy megyében 21 465 fő (2014. 03. 20-án). Ebből 55,7 százalékuk - 11 953 - férfi, a nők száma 9512. A huszonöt éves, illetve fiatalabb álláskeresők aránya 18,5 százalék (3967 fő), a 26-50 éves korosztályé 57,5 százalék (12 355 fő), ötven év feletti 24 százalék (5143 fő).
A Somogy megyében nyilvántartott álláskeresők 44,1 százaléka szakképzettséget nem igénylő foglalkozásokban kívánt elhelyezkedni. A kereskedelem- és vendéglátóiparban például 12,4 százalékuk, az építőiparban 5,6-, az irodai- és ügyviteli foglalkozásokban öt-, míg fém- és villamosipari foglalkozásokban 4,9 százalékuk szeretett volna dolgozni.
(sonline)
Bal-Rad komm: “A sör-virsli retróérzés a múlté, a piros betűs ünnep a dolgozók megaláztatására, reménytelenségre irányítja a figyelmet...Szerintem nálunk súlyos gond a szegénység, illetve a mélyszegénység. Szégyen, ha egy mezőgazdasági országban akár csak egy éhező gyermek él...A történet még a '90-es évek elején kezdődött...a gazdasági élet számos területén romlott a színvonal. Úgy, mint a focinál...A kevés megmaradt gőzt nem a sípokra, hanem a dugattyúkra kellene vezetni..."
-Igen ám, de Birkameneteket szervezni egyszerűbb, meg kifizetődőbb! Arra van lé, meg szervezőtehetség! REKLÁMRA!
A rendszerváltás óta eltelt időszak minden hazaáruló-bitang rendszerváltója csak önmaga fényezésével, és a rablással volt elfoglalva!
“...Sokan belefásultak a küzdelembe és mutatja a helyzetet, hogy a dolgozók se mernek demonstrálni, féltik az állásukat..."
-Pedig már nincs hová hátrálni! A magyar már elhátrált a falig! Ott áll kifosztva, leszegényitve, kilátástalanságra itélve!
NEM EZT IGÉRTÉK NEKI!
KOMMUNISTÁK NÉLKÜLI SZOCIALIZMUST IGÉRTEK NEKI!
ÉS A MAGYAR EZT VÁLASZTOTTA! ÉS A MAGYAR FÉL!
És a magyarok többsége már nosztalgiával gondol Május 1-re! Már nem röhög a felvonulásokon-amire nem is ment el-csak a sör meg virsliosztásra!
Ma már csak a kegyúri lakodalmak táján vetnek neki cafatokat meg tán egy kis kortesbort!
Ma már inkább felvonulna Május 1-én! Csak lenne munkája! Csak lenne szociális biztonsága!
DE AZ CSAK A SZOCIALIZMUSBAN VOLT!
AMI KOMMUNISTÁK NÉLKÜL-MINT LÁTJUK-NEM LEHETSÉGES!
MIRE VÁRSZ MÉG ELGYÖTÖRT, KIFOSZTOTT MAGYAR?!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/30/orom-helyett-gyomorgorcs-allas-nelkul-a-mu nka-unnepen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy a baj fajtársak!-vonyitotta Turcsinov
  2014-05-01 22:39:38, csütörtök
 
  Nagy a baj fajtársak!-vonyitotta Turcsinov

Posted on 2014/04/30 Szerző: Admin

Fajtársak! Hordánk nem képes ellenőrizni a Donyeckben kialakult helyzetet - ismerte el Turcsinov vezérhiéna ma délelőtt Kijevben, ahová összecsőditette a regiók alfáit. Olekszandr Turcsinov rendkívül veszélyesnek minősítette a helyzetet a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyékben, orosz katonai beavatkozás veszélyéről vinnyogott, és elszűkölte, hogy az ukrán fegyveres erőket “teljes harckészültségbe" helyezték.

Fotó: AFP / Yury Kirnichny
Az Unian hírügynökség beszámolója szerint a kijevben trónoló vezérhiéna aképp sopánkodott, hogy “ma ebben a városban (Donyeckben) a hatalom nem képes ellenőrizni a helyzetet, ahogy Donyeck megye más részein sem".
Tajtékzott egy sort, hogy Luhanszkban is elfoglalták az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a főügyészség, és a megyei állami hivatal épületét. A megye más városaiban is hasonló a helyzet.
Szlavjanszk városát teljes mértékben az Oroszországból érkezett “terror- és diverzáns csoportok" tartják ellenőrzésük alatt - hörögte vacogó fajtársainak.
Turcsinov kesergett egy verset amiatt, hogy az említett két megyében az ukrán fegyveres erők nem képesek ellenőrizni a helyzetet. Tétlenséggel, ügyefogyottsággal, és helyenként árulással vádolta meg a helyi rendvédelmi erőket.
Rávicsorgott a megyei kormányzókra, hogy bármi áron, de akadályozzák meg, hogy az események átterjednek Ukrajna középső és déli területeire. “Nem ereszthetjük el a nehezen megszerzett, és már a megbizó által le is előlegezett zsákmányt"-csahogta a végülis hiteles helyzetelemzést borsódzó háttal végighallgató helyi hordafőnököknek, akikre egyáltalán nem hatott bátoritólag a falkavezér beismerése. Kiváltképp nem azok ismeretében, hogy Délkelet-Ukrajna számos nagyvárosában hirdettek az “antimajdanisták" hiénavadászatot.
(B-R)

http://balrad.wordpress.com/2014/04/30/nagy-a-baj-fajtarsak-vonyitotta-turcsinov/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnában május 2-án rohamot fognak indítani a népfelkelők
  2014-05-01 22:38:40, csütörtök
 
  Ukrajnában május 2-án rohamot fognak indítani a népfelkelők ellen
2014. május 01. - 21:54


Az ukrán Biztonsági Tanács vezetője, Vitalij Nalivajcsenko vezeti majd a különakciót az ország dél-keleti részén. Május 2-án ott rohammal kívánnak bevenni bizonyos objektumokat és helyőrsöket. Ezt a RIA Novosztyi hírügynökség jelenti, ukrán vezérkari hírforrásra hivatkozva.

A meg nem nevezett hírforrás értesülései szerint Arszen Avakov belügyminisztert félreállították az akció folytatásától, mivel elrontotta az akció első szakaszát. A hírforrás állítja, hogy Nalivajcsenko, tisztában léve a hadsereg egységei bevetésének értelmetlenségével Luhanszk és Doneck megyékben, az ultraradikális Jobboldali Szektor osztagai rohamra való felkészítésére szervezte meg. Rámutatnak, hogy az SZBU vezetője feladatául tűzték ki, hogy május 3-ig minden áron oldja meg az ellenőrzés helyreállításának kérdését Luhanszk megyében.

hungarian.ruvr.ru

http://www.jovonk.info/2014/05/01/ukrajnaban-majus-2-rohamot-fognak-inditani-nepf elkelok-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO: "Oroszország mostantól ellenség!" - mit jelent ez ránk
  2014-05-01 22:13:52, csütörtök
 
  NATO: "Oroszország mostantól ellenség!" - mit jelent ez ránk nézve?


2014.05.01 20:23

A fenti szavakat nem más, mint Alexander Vershbow, a NATO főtitkár-helyettese mondta. Alexander Vershbow, aki az Egyesült Államok volt nagykövete, kifejtette, hogy "A NATO-nak át kellett gondolnia az Oroszországgal való kapcsolatát, mert úgy néz ki, hogy a több évtizedes próbálkozás, hogy az oroszokkal partneri, szövetségesi viszonyban legyenek, csődöt mondott." Természetesen a főtitkár helyettes arra nem tért ki, hogy valójában már több hónapja zajlanak a csapatmozgások egy potenciális Oroszország-ellenes háborúhoz a NATO felvonulási államaiban, köztük Magyarországon.

Hídfő.net | Alexander Vershbow, NATOAlexander Vershbow NATO, főtitkár-helyettes.

Alexander Vershbow továbbá elmondta, hogy a "NATO-nak minden esetre felkészülve defenzív erőket kell a szövetséges országokba telepíteni, nem csak Ukrajnába, hanem Moldovába, Örményországba és Azerbajdzsánba is."

A NATO csapatok már itt vannak hazánkban. Jelenleg épp a "Várpalota Challenge 2014" fedőnevű ál-hadgyakorlat leple alatt vonul egyre több és több NATO harceszköz be az országunkba, köszönhető a kormánynak és a "nélkülözhetetlen" euro-atlanti szövetségi rendszernek, amibe a Martonyi-félék "zseniális" taktikai húzásokkal belementek. Mit jelent ez Magyarországra nézve? Sok jót nem. Gyakorlatilag Magyarország önfenntartási képessége a nullával egyenlő a jelenlegi állapotában. Miért érdekes ez? Azért, mert háború esetén minden ország, aki a frontvonal mellett van, befelé kell forduljon, hiszen a legtöbb gazdasági kapcsolata óhatatlanul is, de megszakad. Egy ütközőállam, mint mi, csak a hatalmasok játékszere lesz. Megint. Egy ilyen esetben, az olyan államok prosperálnak, akik területileg nem kötődnek a konfliktushoz. Például az Egyesült Államok. Milyen meglepő. Az Obama adminisztráció legvégső megoldása a belpolitikai problémáik ellensúlyozására az lesz, hogy kelet-európai fiatalok majd kiadják a véráldozatot a "szövetség" nevében.

Hídfő.net | Holland páncélosok Hajmáskéren, "Várpalota Challenge 2014"Holland páncélosok Hajmáskéren, "Várpalota Challenge 2014"

A háború át fog dübörögni Magyarországon, egyészen addig a pontig, amíg a vérveszteségeknek köszönhetően (könnyen lehet, hogy előbb is) el nem kezdik majd a magyar fiatalokat és apákat is besorozni. Magyarországnak ugyanis teljesítenie kell a szövetségi szerződésben aláírt kötelezettségeit, tetszik, vagy nem. Ha esetleg megtagadná a kormány azt, hogy magyar fiatalok ezeri, tízezrei haljanak meg azért, mert az USA sértett kisgyerekként, mint akinek elvették a játékát, háborúba akarja sodorni a világot, akkor bizony itt is katonai jellegű rendszerváltás lesz, csak NATO felügyelettel, aztán majd az "új vezetés" szépen kiadja a sorozási parancsot, netán ki is kényszeríti azt karhatalmi erővel. Mindezt, mert az USA-nak nem tetszik, hogy az oroszok nem engedték, hogy az amerikaiak sáros csizmával masírozzanak be az előszobájukba.

A NATO, mint a világ legerősebb terrorszervezete, sose tartogatott perspektívát számunkra. Ostoba módon elhitték vezetőink azt a mesét, hogy a NATO-ra azért van szükség, mert fenyegetnek bennünket a környező államok. A környező államoknak pedig azt adták elő a NATO képviselői sok évvel ezelőtt, hogy Magyarország fenyegeti őket és a területeiket. Szépen kijátszottak bennünket egymás ellen, hogy megvalósíthassák a grandiózus tervet, Oroszország bekerítését és háborúba sodrását, hogy az Államok ipara ismét prosperálhasson, ismét el legyen fedve a munkanélküliség, a bűnözés, a hadsereg diszfunkcionalitása, el legyenek takarítva a bűnözők a frontvonalra küldéssel. Ez sose szólt rólunk, magyarokról.

Vegyük végre a saját kezünkbe a sorsunkat. Nem tud a világ végre a fejlődés útjára lépni? Csak nem... gátolják valakik?

Nagy Kálmán


http://www.hidfo.net/2014/05/01/nato-oroszorszag-mostantol-ellenseg-mit-jelent-ez -rank-nezve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pentagon nem tudja mivel helyettesíteni az orosz rakétahaj
  2014-05-01 22:11:40, csütörtök
 
  A Pentagon nem tudja mivel helyettesíteni az orosz rakétahajtóműveket
2014.05.01 19:05


Frank Kendall, az Egyesült Államok Hadügyminisztériumának Logisztikai és Technológiai Államtitkára jelentette ki, hogy "Az Oroszországgal szembeni szankciók miatt komoly gondban leszünk, hogyha le kell mondadnunk az orosz rakétahajtóművekről." hozzátette, hogy "Jelenleg nincs elfogadható megoldásunk arra az esetre, ha ki kellene váltani ezeket más megoldásokkal." - mindezt mondta az amerikai törvényhozás előtt elmondott beszédében.

Az USAF (United States Air Force) teljes áttérést szeretne az orosz RD-180-as megoldásról a Delta megoldására. A probléma ott leledzik, hogy a kettő teljesen más rendszer, tehát nem lenne elég csak a hajtóművek cseréje. A Blomberg szerint a Pentagon lázasan keres olyan cégeket az országon belül, akik képesek olyan hajtóműveket és a megfelelő beépítési eljárásokat gyártani, amik megfelelőek lehetnek a kémműholdakhoz.

http://www.hidfo.net/2014/05/01/pentagon-nem-tudja-mivel-helyettesiteni-az-orosz- raketahajtomuveket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.