Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Itt tart Európa: az osztrák katolikus egyház feje az eurovíz
  2014-05-16 21:41:17, péntek
 
  2014-05-16. 17:36
Itt tart Európa: az osztrák katolikus egyház feje az eurovíziós buzi győzelmének örvendezik

Örömét fejezte ki az osztrák katolikus egyház feje, hogy a Conchita Wurst művésznéven fellépő osztrák buzi győzött az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.
"Örülök, hogy Thomas Neuwirth ilyen nagy sikert aratott Conchita Wurstként" - írta Christoph Schönborn bécsi érsek pénteken szokásos heti glosszájában az egyik legolvasottabb bécsi napilap, a Heute hasábjain.
Zoom
Christoph Schönborn (középen) - jó társaságban
"Isten sokszínű kertjében nagy a tarkaság. Nem mindenki, aki férfinak született, érzi magát annak, és ez így van a nők körében is. Emberként ugyanúgy megérdemlik a tiszteletet, mint bárki más" - szögezte le az egyik legbefolyásosabbnak tartott európai érsek.
Schönborn szerint a "tolerancia", amelynek jegyében a "szakállas nőként" emlegetett, ferde hajlamaival kérkedő osztrák aberrált fellépett a világ egyik legnagyobb dalfesztiválján, "valós és jelentős téma". "Az olyanok, mint ő, sok gúnynak, trágárságnak és intoleranciának vannak kitéve, márpedig a tolerancia azt jelenti, hogy tiszteletben tartunk másokat akkor is, ha nem osztozunk a meggyőződésében" - írja az egyházi vezető.
Az érsek nyilvánosan örvendezésének adott hangot Neuwirth győzelme fölött akkor is, amikor látogatást tett a bécsi fogadalmi templomban, ahol éppen egy Testiség és szexualitás című kiállítás borzolja a kedélyeket. Schönborn azt mondta, imádkozik azért, hogy Isten áldása kísérje az "oly nagy sikert arató" osztrák énekes életét, és jól gazdálkodjon győzelmével (bizonyára jól fog - a szerk.).
Ausztriában a néppárttal nagykoalícióban kormányzó szociáldemokraták arra akarják felhasználni az eurovíziós győzelmet, hogy megnyerjék a konzervatívokat az azonos nemű "párok" jogainak kiszélesítéséhez.
Az eurovíziós győzelemtől hátszelet kapva a vállaltan leszbikus Ulrike Lunacek, az osztrák zöldek listavezetője az európai parlamenti választásokon sajtótájékoztatón követelte a "homoszexuális párokat diszkrimináló jogszabályok" felszámolását szerte Európában, s hangoztatta, hogy "ebben a témában a zöldek a leghitelesebbek". Szerinte az eurovíziós szavazás azt mutatja, a társadalom "előrébb jár", mint azt egyes tagországok törvényei feltételezni engedik.
Werner Faymann osztrák kancellár és Josef Ostermayer kulturális miniszter vasárnap hivatalában fogadja az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes 26 éves énekest, aki ezt követően a kancellári hivatal előtti téren, a Ballhausplatzon ad köszönetmondó koncertet rajongóinak.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/127931/#ixzz31uBbSEgn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa rákfenéje, a liberalizmus
  2014-05-16 19:53:34, péntek
 
 




Európa rákfenéje, a liberalizmus

Nemrég Josip Simunic előadása kiverte a biztosítékot az UEFA vezetőinél. A horvát játékos a hazájában elhíresült usztasa rigmussal üdvözölte a szurkolókat, miután kijutottak a VB-re. Simunic a lefújás után Za dom (A hazáért) felkiáltással ragadott mikrofont, a nézők pedig azt válaszolták neki: spremni (Készen állunk!).Az UEFA által kirótt 10 meccses eltiltása azt jelentette, hogy a pályafutása vége előtt ki kell hagynia a Világbajnokságot. A tegnapi EL döntőn azonban valami egészen más történt, ami már jobban beleillik az új világrendbe. Simunic új generációs honfitársa, Rakitic a kupa átadás közben csókolta szájon a sevillai csapattársát. Valószínűleg ő majd eltiltás helyett valami tolerancia kitüntetést kap?

A hétvégén elhíresült Eurovision-os osztrák kolbászos Conchita győzelme után ez már csak hab volt a tortán. Természetesen ezt is a tv nézők milliói előtt kellett bemutatni, az sem baj, ha kiskorúak ültek a készülékek előtt. Szinte minden hétre jut egy a másságát felvállaló sportoló, vagy egy rasszista botrány, Femen kurvák feszengése, vagy egy antifa szurkolói csoport által bemutatott valamilyen ?szabadelvű? koreográfia.

Mi a szabadelvűség, azaz a liberalizmus? Elég nehéz meghatározni, mert sok fajtája van a liberalizmusnak. Igazából a mai kozmopolita liberalizmus és az 1800-as évek nemzeti liberalizmusa teljesen más dolog. Magyarországon a reformkorban a liberális eszmék nagyon is pozitívak voltak. Az alapvető emberi és szabadságjogokat határozták meg. Például a parlamentáris demokráciát, szuverén államot, törvény előtti egyenlőséget, közös teherviselést, sajtó-szólásszabadságot, nemzeti ipart, nemzeti hadsereget, jobbágyfelszabadítást és a feudális maradványok eltörlését a 19.század liberális nagyjainak köszönhetjük. Ez nagyon sokat hozott akkoriban Magyarországnak mind kulturálisan, társadalmilag, gazdaságilag.

A korszak két legnagyobb liberális vezéregyénisége pedig a ?hazafi? Kossuth Lajos és később a ?bölcs? Deák Ferenc volt. Ha abban a korszakban éltünk volna, teljes szívvel a liberalizmus pártján állhattunk volna. Akkoriban ez egy ?pozitív liberalizmus? volt. De a liberalizmus már a 19.században elérte a céljait és ideológiailag kiürült. És a 20.század második felében jöttek olyanok(főként zsidó származásúak), akik úgy gondolták magukról, hogy ők liberálisok és új ideológiai tartalommal töltötték meg a régi liberális eszméket.

Ezek az ?újliberálisok? úgy gondolták hogy az egyén teljesen független a közösségtől(társadalom)és az egyén nem tartozik semmivel a közösségének és ki kell törnie abból sőt szembe kell fordulnia vele. Az újliberalizmus gazdaságfilozófiájává a neoliberális szemlélet vált mely az állam teljes leépítését és a piacon való állami ellenőrzést és korlátozások megszüntetését követelte és érte el az egész nyugati világban. Ez a neoliberalizmus egy vadkapitalizmus volt mely a totális kizsákmányoláson alapult és növelte a társadalmi rétegek közötti távolságot. Tehát a gazdagok még gazdagabbak a szegények még szegényebbek lettek.

Ez a neolib gazdaságfilozófia most bukott meg világszinten a 2008-as válság alkalmával. Az újliberálisok társadalom-kultúrpolitikája még eszelősebb. Elhatározták hogy egy határok és nemzetek, szuverén államok nélküli egységes világállamot teremtenek majd. Ehhez azonban hagyományos keresztény-nemzeti nyugati társadalmakat le kell rombolni a szuverén erős államokat fel kell számolni. Ezt viszont csak úgy tudják elérni ha pártolnak minden olyat ami erkölcstelen vagy a ?régi értékekkel? szemben áll, tehát közösség-társadalompusztító. Ez most a sportban is megjelent, ahogy láthatjuk.

A keresztény eszmeiséggel szembeállították az ateizmust és az erkölcsi relativizmust, a vallást kollektív elmebajjá nyilvánították és lejáratták. A hazafias eszmeiséggel szembeállították a világpolgári öntudatot, hirdették, hogy az államot le kell építeni a határokat el kel törölni és így tovább. A hagyományos család eszmeiségével pedig szembeállították a különböző ?alternatív? modelleket (homokosházasság,szingli életmód,gyenge élettársi kapcsolatok stb.).

Tehát minden olyat támogatnak, ami a hagyományos keresztény-nemzeti társadalom pusztulását a szuverén,erős állam megszűnését segíti. Csupán azért, hogy teremtsenek egy világállamot ezeknek a romjain.

Ez a mai újliberalizmus közel sem fér össze Kossuth eszmeiségével. Kossuth nyilván nem vonult volna fel bőrtangában, kirúzsozva, szivárványzászlót lengetve a homárfelvonuláson. Nem tüntetne füvescigivel a szájában a drogliberalizáció mellett. Nem részesítené a cigányságot előnyben a magyarsággal szemben. Nem akarná az állam szuverenitását megszüntetni sem leépíteni. És a nemzeti ipart eltipró neoliberális gazdaságpolitikát sem támogatná.

Egy Kossuth formátumú liberális figurát ma az újliberálisok, ultrafasisztának, náci-rasszistának bélyegeznének meg?

(Ultras Liberi nyomán Deres)

http://www.deres.tv/content/europa-rakfeneje-liberalizmus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: egymilliárdos adócsalás Pécsett - nagy a csend, mert
  2014-05-16 19:41:49, péntek
 
  2014-05-16. 18:06
Olvasó: egymilliárdos adócsalás Pécsett - nagy a csend, mert Pintér cége is érintett

Tisztelt Kurucok!
Szeretnék beszámolni egy Pécsett nemrég megtörtént esetről, amiről persze a média eddig nem tudósított.
Május 7-én hajnalban egy összehangolt NAV-os akció során nyolc embert állítottak elő Pécsről és környékéről a kommandósok. A vád több mint egymilliárd forintos adócsalás. Az előállított személyek a SZAMTIB biztonsági cég ügyvezetője, illetve alvállalkozói. Ez azért érdekes, mert a cég a Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozó Civil Security legnagyobb alvállalkozója, több száz embert foglalkoztat a ,,Pintér-cég érdekében".
A SZAMTIB ügyvezetője Végh Tibor, aki kiváló kapcsolatokat ápol helyi és országos fideszes képviselőkkel. Ügyvédek elmondása szerint a kihallgatásokon, ha szóba kerül a Civil Security neve, megállítják a felvételt, és megkérik a tanút, hogy mondja el ezt ismét, csak most a Civil Security neve nélkül.
Több mint egymilliárd forintos csalásról van szó, mégsem lehet hallani semmit az ügyről, és mindenki tudja, hogy nem fogják a Civil Security-ig visszavezetni a szálakat, és már most ,,tudja mindenki" azt is, hogy a balhét Végh Tibor fogja elvinni. Több évig sok száz embert foglalkoztatott olyan alacsony díjért, amiből nem lehet tisztességesen foglalkoztatni ezeket az embereket, és ezt a Civil Security is tudta! A Civil Security kihasználja a politikai hátszelét, és egyeduralomra tör a vagyonvédelmi piacon.
Pécsett az összes önkormányzati munkát ők nyerik el, majd később kiadják ezt alvállalkozásba pécsi cégeknek... Akkor miért nem a pécsi cégek nyernek egyből? /Persze ez naiv kérdés./
Úgy tudjuk, azért lett kegyvesztett Végh Tibor, mert nemrégen egy húsüzemet vásárolt Sellyén, és ez nem tetszett Csányi Sándornak, aki egyeduralkodó a húspiacon is, és egy ilyen komoly ember által tett ,,feljelentést" már nem tudnak eltussolni.
Ennek a történetnek a végén is láthatjuk, hogy ismét az egyszerű kisember fázott rá, hiszen a cég számláit zárolták, és ennek köszönhetően több száz biztonsági őr nem fogja megkapni a fizetését.
Köszönettel:
egy pécsi polgár

További részletek: http://kuruc.info/r/20/127934/#ixzz31txOVxPj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SOK BUZI FIDESZES BÉKEMENETES LE Is DÖBBENHET!
  2014-05-16 19:39:10, péntek
 
  2014. május 16., péntek 16:02 Napi.hu

Megdöbbentő dolog készül Svájcban



A magyar olvasó számára hihetetlenül magas minimálbér bevezetéséről szavaznak a hét végén a svájciak. Emellett szó van az állampolgári jogon járó bér bevezetéséről is - ezt mindenki megkapná, függetlenül attól, hogy van-e munkája vagy nincs.

A svájciak vasárnap döntenek arról, hogy bevezessék az országban az egységes minimálbért - ha az igenek győznek, a világ legmagasabb ilyen juttatását kell majd kifizetniük a munkaadóknak. A szavazóknak arról kell állást foglalniuk, hogy a minimális órabér 22 svájci frank (5500 forint), a minimális havi kereset pedig 4000 frank (egymillió forint) legyen-e. Ezzel leelőznék az olyan magas minimálbért kínáló országokat, mint az USA, ahol 7,25 dollár (1620 forint), illetve Nagy-Britannia, ahol 6,31 font (2370 forint) a minimális órabér.
Kapcsolódó cikkek

A referendumot az SGB, az ország legnagyobb szakszervezete kezdeményezte, miután úgy ítélte meg, hogy az ország legszegényebb polgárait alulfizetik. A kérdésről azért lehet szavazni, mert az alkotmány szerint az ország közvetlen döntéshozatali rendszerében meg lehet kérdezni az embereket gazdasági, szociális és politikai érdekeiket érintő ügyekről.

Szokásos ellenérvek

Számos szektorban, mint például az építőiparban vagy a vendéglátás régóta van minimálbér, amelyről az ágazati béralkuk keretében egyeznek meg a munkaadók és a munkavállalók - idézi a CNBC Kristina Schüpbachot, az SGB kampánystábjának tagját. Ez megvédi az érintetteket attól, hogy alulfizessék őket, ám a svájci munkavállalók többségének nincs ilyen szerencséje - világított rá a referendum kezdeményezésének okára.

A bírálók az ismert érvekkel utasítják el a minimálbér bevezetését. Lefaraghatja a vállalatok profitját, csökkentheti a felvett munkavállalók számát, azaz növelheti a munkanélküliséget és a költségek felpumpálásával emelheti a termékek és a szolgáltatások árát. A kisebb cégek akár csődbe is mehetnek a bérterhek megugrása miatt, főként a kiskereskedelemben, az élelmezésben, az agráriumban és a lakásfenntartásban - mondta korábban Johann Schneider-Ammann gazdasági miniszter.

Semmi gond

Schüpbach azzal válaszol erre, hogy a vendéglátás annak ellenére bővült, hogy a nőtt a szektorban foglalkoztatottak száma és bére is. Emellett azokra a nemzetközi tapasztalatokra hivatkozik, amelyek szerint a minimálbér bevezetése a nem járt a gyakran hangoztatott következményekkel. Az igazság az, hogy országról országra más hatással járt ez az intézkedés - emlékeztet a CNBC. Nagy-Britanniában, ahol 1999-ben vezették be a minimálbért, sokan várták a munkanélküliség növekedését, ám ez nem következett be - mondja Jonathan Wadsworth egyetemi professzor.

Az Atlanti-óceán túlpartján már vegyesebb a kép. Meglehetősen éles vita folyik arról, hogy a minimálbér káros hatással van-e a gazdaságra vagy sem. Svájcban azért állapítanák meg igen magasan a legkisebb fizetést, mert a bérek amúgy is magasak, akárcsak a megélhetési költségek - mondja David Lea, a Controll Risk tanácsadó cég elemzője.

Svájc az elmúlt években jó párszor a médiai érdeklődésének középpontjába került népszavazásaival. Az úgynevezett 1:12-es szabályról szóló referendum, amely a legalacsonyabb bérek 12-szeresében maximálta volna a legmagasabbakat, elbukott. A Novartis gyógyszergyár vezérigazgatójának 72 millió frankos végkielégítéséről szóló hír nyomán kiírt népszavazás azonban megtiltotta a cégeknek, hogy azért fizessenek menedzsereiknek, hogy ne menjenek el dolgozni más vállalatokhoz. Napirenden van az állampolgári bér ügye, amelynek fizetése nem kötődne munkavállaláshoz. Ennek összege 2500 frank (627 ezer forint) lenne.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megdobbento_dolog_keszul_svajcban.581417.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin és Kína együtt játszik az „Adj gázt” akci
  2014-05-16 19:35:20, péntek
 
  Putyin és Kína együtt játszik az ,,Adj gázt" akcióban
2014. május 16. 14:10
Hunhír.info

Harminc évre szóló gázkereskedelmi megállapodást írhat alá a jövő héten Sanghajba látogató orosz elnök kínai kollégájával - számol be a kínai sajtó. Vlagyimir Putyin az ázsiai együttműködési és bizalomépítési konferenciára (CICA) látogat a kelet-kínai metropoliszba, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel is tárgyal.

Csen Kuo-ping helyettes külügyminiszter a találkozóval kapcsolatosan úgy fogalmazott: a két elnök tárgyalni fog arról a gázkereskedelmi együttműködésről, amelynek értelmében Oroszország 30 éven át évi 38 milliárd köbméter gázt importálna Kínába. Az üzlet lehetőségéről a két ország képviselői még februárban egyeztettek, s az érintett vállalatok is a legtöbb kérdésben megállapodtak egymással, az árat illetően ugyanakkor elhúzódtak az egyeztetések. Az üzlet az energiaellátását saját forrásból fedezni nem tudó Kínának és az exportpiacának diverzifikálására törekvő orosz energiacégeknek is kedvező.

Az orosz energiaügyi miniszter, Anatolij Janovszkij hétfőn úgy fogalmazott: az egyezség "98 százalékban kész". A megegyezés tető alá hozása esetén már 2018 előtt megkezdődhet a szállítás a szibériai gázföldekről Kína északkeleti és északnyugati régiójába. Az import eredeti mértéke is változhat, s akár évi 60 milliárd köbméterre is nőhet a későbbi években.

Csen úgy fogalmazott: Vlagyimir Putyin sanghaji útján a gázüzleten túl más lehetséges együttműködésről is tárgyalnak majd az elnökök.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75182
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: A fideszes politika irányíthatja a Jobbik és a Kovác
  2014-05-16 19:29:23, péntek
 
  Jobbik: A fideszes politika irányíthatja a Jobbik és a Kovács Béla elleni támadást
Hunhír.info

A Jobbik szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) "nagyon szokatlan" eljárást folytat Kovács Béla EP-képviselő ügyében.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján felvetette: ha igazak lennének a vádak, akkor hogyan lehetséges, hogy "egy nagyon komoly kém", Kovács Béla még hosszú hónapokig diplomata-útlevéllel utazhat a világban. Hozzátette: ha bebizonyosodna, hogy valóban kém, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmatlansága is kiderülne,hiszen ez esetben nem nyilvános feljelentést kellene tenniük, hanem operatív feladatként megszervezni a lebuktatását és elfogását, és akkor nem is lenne mentelmi joga.

A Jobbik szerint ha nem igazak a vádak, akkor egyértelművé válik, hogy az AH-t és az ügyészséget a Fidesz politikai célok alapján irányítja. A szóvivő az ügy mögött politikai botránykeltést gyanít, amit azzal indokolt, hogy a Jobbik az országgyűlési választáson 20 százalék feletti eredményt ért el, a közvélemény-kutatások szerint pedig már a második erő, ezért potenciális váltópártszerepét igyekeznek aljas eszközökkel megfékezni.

Jelezte: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén több kérdést is fel akar tenni az AH-nak. Egyebek mellett arra kíváncsi, hogy a indult-e belő vizsgálat, hivatalból tettek-e feljelentést minősített adattal való visszaélés miatt. Szavai szerint ez az ügyet nyilvánosságra hozó Magyar Nemzetet is érinteni fogja.

Mirkóczki Ádám arra is választ vár, hogy az AH munkatársai milyen nyomozati cselekményeket folytattak, volt-e titkos információszerzés, megfigyelés, lehallgatás, és ha igen, milyen paragrafus alapján, volt-e rá bírósági, miniszteri engedély. Felvetné azt is az ülésen, hogy más jobbikosokat is figyeltek-e.

Kitért arra, hogy a párthoz nem köthető titkosszolgálati szakértők, Gálszécsy András és Földi László is viccnek tartotta az ügyet, és álláspontjuk szerint sehol a világban nem járt el így titkosszolgálat.

Mirkóczki Ádám kifogásolta, hogy a Fidesz a választás előtt sok ügyben - köztük a Portik-Laborc- és a Simon-ügyben - is nemzetbiztonsági kockázatról beszélt, minden nap "farkast kiáltott", de az már nem zavarja, hogy újra az MSZP vezeti a nemzetbiztonsági bizottságot, a párt szakértője pedig az a Tóth Károly, aki gyanúsított volt az UD-ügyben.

A szóvivő bírálta, hogy a kormánypárt nem támogatta a többes állampolgárságról szóló nyilatkozatot, az ügynöklisták nyilvánosságát és a külföldről támogatott pártok, civil szervezetek átvilágítását. Megjegyezte: a Jobbiknak pedig meggyőződése, hogy "mind a Fidesz, mind az MSZP sorai tele vannak amerikai, izraeli ügynökökkel".

A politikus az MTI kérdésére azt is megerősítette: nem indulhat lengyel testvérpártjuk, a Ruch Narodowy EP-listáján, mert lengyel lakcím hiányában két jelöltet - őt és egy litvánt - törölt az ottani választási bizottság. A kölcsönös jelöltindítás egyébként is szimbolikus volt, a barátság kifejezése, nem befutóhelyeket ajánlottak egymásnak tette hozzá.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75174
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetközi nyomásra támadják a Jobbik jelöltjét (+Toroczkai
  2014-05-16 19:24:59, péntek
 
 
Nemzetközi nyomásra támadják a Jobbik jelöltjét (+Toroczkai László megjegyzése)

Ahogy az várható volt, az EP-kampány hajrájában rágalomhadjárat indult Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselője ellen. A Fidesz kampánycéljai egybeesnek az USA és az EU elvárásaival is.

A Magyar Nemzet mai számában arról számolt be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva: az Európai Parlament függessze fel Kovács Bélának, az Európai Parlament képviselőjének mentelmi jogát.

A Fideszes pártlap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja: Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. A lap nevetséges módon azt is megjegyzi, hogy Kovács Béla tevékenysége már korábban felkeltette a polgári kémelhárítás figyelmét, ugyanis "a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat". Hozzátesszük: diplomatákkal való találkozások nélkül nehezen is tudná végezni munkáját, hiszen a politikus az orosz-európai parlamenti energetikai munkabizottság vezetője; a meg nem indokolt "konspiratív" jelző eképpen meglehetősen nevetségesen hat. Mindezzel kapcsolatban a hunhir.info hírportál is megjegyzi: a történet meglehetősen életszerűtlen. A portál felteszi a kérdést: vajon az Európai Unió szuper belső és külső elhárítása nem kapcsolta volna le időben az olyan politikust, aki elfogadhatatlan tevékenységet folytat? A portál cikke megjegyzi: ezzel az egésszel tényleg csak azt jelzi a Magyar Nemzet cikke, mintha az EP, az Európai Bizottság tényleg csak egy gittegylet lenne.

A lap érdeklődésére Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: "A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett - bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ezen nyomozás minősített, így annak részleteiről - beleértve a bűncselekmény pontos megjelölése, a feljelentő személye, és a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekmények, illetve a megállapítható tényállás - semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni." Polt Péter Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló előterjesztéséről pedig azt közölte: "Az előterjesztés részletes indokolását egy minősített irat tartalmazza. Az ügy minősített voltára tekintettel az eljárásról semmilyen további tájékoztatást nem áll módunkban adni."

A Jobbik előre jelezte a támadást

A Jobbikot nem érte váratlanul a támadás: már múlt pénteken sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy Kovács Béla ellen nemzetközi nyomásra indulhat rágalomhadjárat, sejtésük pedig be is igazolódott. A párt arra szólította fel a kormányt, hogy nyilatkozzon, helyeznek-e rá külföldről nyomást a párttal szemben való fellépés ügyében. A választ végül nem a kormány, hanem a pártlapja, a Magyar Nemzet adta meg a mai támadással.

Gyöngyösi Márton, a párt képviselője múlt heti sajtótájékoztatóján jelezte: sajtóhírek szerint az országgyűlési választások után Orbán Viktor és Joe Biden amerikai alelnök telefonbeszélgetésén az Egyesült Államok határozottabb fellépést kért Magyarországtól az ukrán válsággal kapcsolatban és Oroszországgal szemben. A frakcióvezető-helyettes tudomása szerint volt olyan elvárás is, hogy a kormány az európai parlamenti választás előtt lépjen fel a Jobbik és annak képviselő-jelöltje, Kovács Béla ellen.

A Jobbik azt is szerette volna tudni, hogy a kormányfő és Angela Merkel német kancellár csütörtöki találkozóján volt-e téma a párt ellehetetlenítése. Gyöngyösi Márton arra szólította fel Orbán Viktort és a kormányt, hogy nyilatkozzon: Washingtonból, illetve Berlinből helyeznek-e nyomást a kormányra a Jobbik elleni fellépés ügyében, s mi a válaszuk ezekre az elvárásokra.

Értesüléseink szerint a párt háza táján arra számítanak, hogy a nevetséges eljárás heteken belül bűncselekmény hiányában lezárul. Úgy tudjuk azonban, hogy a napokban még több támadás is várható a kormánypárti sajtó részéről, így próbálják belekeverni a kiváló orosz kapcsolatokkal is rendelkező politikus révén a Jobbikot az esetleges orosz-ukrán háborúba. Mindezzel nemcsak a radikálisoknak, hanem az egész országnak felbecsülhetetlen károkat okozhat a kormány.

2014.05.15. 11:39

Toroczkai László a HVIM alapítója is megfogalmazta véleményét az esettel kapcsolataban:

"Alaposan fölkötheti az ellenzék a gatyáját. A Fidesz ugyanis immáron nem is titkolva használja fel az állami titkosszolgálatokat, a különböző, szintén állami hatóságokat (köztük az ügyészséget) és a szinte teljes egészében a kezére jutott médiát arra, hogy az ellenzékkel leszámoljon. Eddig ezt főként a velejéig korrupt és romlott úgynevezett balliberális ellenzékkel szemben alkalmazta, de a választás után, amikor kiderült, hogy mostanra a Jobbik vált az első számú kormányváltó erővé, a Jobbikra kezdtek tüzelni. Erről szól a Kovács Béla-ügy. Ha a kormány logikájából indulunk ki, s a Jobbik EP-képviselője orosz ügynök csupán azért, mert az orosz diplomatákkal ápolja a legjobb viszonyt, akkor vajon hány amerikai és izraeli kém ül a budapesti parlamentben?"

2014.05.15. 12:05
Forrás:
alfahír nyomán




http://www.deres.tv/20140515/nemzetkozi-nyomasra-tamadjak-jobbik-ep-jeloltjet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korrupt országban sok törvényt alkotnak! (Seneca)
  2014-05-16 07:40:00, péntek
 
  Korrupt országban sok törvényt alkotnak! (Seneca)

A Fidesz az elmúlt négy év alatt hatszáz törvényt alkotott. A legfájóbb az alaptörvény, amelyből kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj védelmét, de levédte a neki oly kedves egykulcsos adót. Ezzel a magas jövedelműek, közte a hatalom és holdudvara igen jól jártak. A kieső 450 milliárd forint/év adóbevételt a kis emberektől vonják el a világ legmagasabb áfájával.
Megalkották a munkavállalók ellen az új munkatörvénykönyvet.
Az ideiglenesen nálunk állomásozó multik nálunk nem, vagy alig fizetnek adót, és rengeteg támogatási pénzben részesülnek.
A magyar társadalomnak egy joga van: finanszírozni a kormány és a parlament hatalmas költekezési kedvét, a zsidó kártérítéseket, emlékévet, a romák segélyezését és kártérítéseit.
Hogy a magyar emberekkel, a magyar családokkal ezek után mi lesz, azt nem nehéz kitalálni! 600 ezer magyar már külföldön keresi a boldogulást. Még 400 ezernek el kell takarodni ahhoz, hogy teljesüljön az orbáni ígéret: meglegyen az egymillió munkahely!
A külföldön dolgozók miatt bizony jól jár a magyar állam, és igen jól a bankok, mert az itthoniaknak hazautalt pénzekből jócskán megszedik magukat!
Hogy soha ne a magyar ember járjon jól, arra kínosan ügyelnek - jelenleg nemzeti alapon!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.