Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Debreceni 'walk' show
  2014-05-05 21:15:01, hétfő
 
  A tömeg a végzet arra ítélt állata,
Mely minden rendnek malmán húzni fog,
Mert arra van teremtve. Már ma mentsd fel:
Amit te eldobsz, ő meg nem nyeri,
És új urat keres holnap magának.
Vagy azt hiszed, hogy ülhetnél nyakán,
Ha a gazdának szükségét nem érzi?
Ha kebelében öntudat lakik?

Debreceni 'walk' show

Van e a kákán csomó?



Mi tűrés - tagadás május elsején a stadion árnyékában arra kellett rádöbbennem, hogy Orbán és Kósa ismét maguk mögé sorakoztatták azt a kritikátlan tömeget, amely hajlandó rendjük malmán húzni és eltűrni, hogy szíjat hasítsanak a hátából. Ez óhatatlanul együtt jár mindenfajta erkölcsi norma és társadalmi szolidaritás kiiktatásával.

Ezért volt eleve elhibázott az az ellenzéki tatktika, amely a kormányszövetség erkölcsi kilengéseit pécézve akart támogatókra szert tenni. A tömeg mára képetelenné vált megkülönböztetni a jogost a jogtalantól, a jót a rossztól. Emlékezete képtelen rögzíteni a nagy disznóságo kat. Ki tud mára valamit is a vad és szelid prtivatizációról, a "giliszta" ügyről, a Baumag ügyről és ki érti, érzi át a devizahitelesek sorsát?

Akinek érzékeit rabul ejtik a stadion fényei, a dübörgő zene és a lacikonyhák kolbászillata képtelen ezektől elvonatkoztatni. Nem gondol gyermekéhezésre, az étkezési, gyógyszer és fűtési költségek között egyensúlyozó nyugdíjasokra, a gyógyintézetek folyosóin sóhajtozó betegekre, a mütétre várakozókra és a közülük elhaltakra, a didergő - koldúló hajléktalanokra, stb. És főleg eszébe se jut, hogy a milliók nyomora, meg a stadionná formázott beton, acél és üveg horrorisztikus ára között egyenes okozati összefüggés van: a nemzeti jövede lem egyenlőtlen elosztása, a "bandita redisztribúció".

Nos május elsején sétára indultam (walk). Ennek élményeit tükrözi ez az írás (show).

Síetek előre bocsátani, nem alakult ki közlekedési káosz, jóllehet a több mint huszonkétezer jegy elkelt. [Sokan az Internetről igényelték és töltötték le, nyomtatták ki a belépti jegyet.] Isten bizony még üres parkoló is akadt a stadion körül. Az új puccos villamosokon pedig űlőhely is volt meccskezdet előtt.

A szalonnafőváros tehát nem fuldoklott a benzingőzben. Ez nem kevesebbet jelent, minthogy Orbán és Kósa "ökológiai "lábnyomai" nem károsítják a Nagyerdőt. ["A hagyományos közgazdasági mutatók, például a GDP nem adnak képet arról, hogy tevé kenységeink milyen hatást gyakorolnak a környezetre. Ezért bevezettek egy új mutatót, az 'ökológiai lábnyomot' (ecological foodprint). A karbon lábnyom azt mutatja meg, hogy tevékenységeinkkel mennyi üvegházhatású gáz kibocsátásához járulunk hozzá széndioxid egyen értékben meghatározva (t CO2e)."]

Tulajdonképp a tájépítészet terén [A tájépítészet fiatal, interdiszciplináris, sokfajta tudásbázisra (természettudományok, társadalomtudomá nyok, mérnöki tudományok) épülő szakma. Művelői a legszélesebb értelemben vett (humán- és természet-) ökológiai összefüggések elemzésének (és az ezek által a tájra gyakorolt hatásoknak) a szemszögéből közelítik meg az emberi alkotás problémáját és célját. A tájépítészet tájfogalma már önmaga tükrözi művelői szemléletét: egyezményes véleményük szerint a táj nem más, mint a kultivált (művelt) és humanizált (emberarcúvá alakított) természet.] is jelesre vizsgáztak, azaz "debreceni ember arcúvá" varázsolták a Nagyerdőnek ezt a háromszögét. Ez úgy sikerült, hogy a város Főterének a Kossuth térnek a mangalica, pulyka, sör és egyéb fesztiválos milliőjét telepí tették a stadion köré - lacikonyhák, sörpavilonok, főtt és pattogatott kukorica, vattacukor és luftballon árúsok, stb. formájában. A közönség változatlan formában élvezhette mindazokat a szolgáltatásokat, amelyek a közeli Vidámpark és Állatkert megszokott kapunk kivüli hétvégi kínálatához tartoznak.

Talán ennek is tulajdonítható, hogy a nyitófesztivál határozottan családias jellegű volt. Az átlagos család kb. így festett.

Tényfeltáró utamat az olvasó a fentebb már közzétett google térkép segítségével követheti, amelynek kissé megnagyított változatát megint ide teszem. Lépteimet a Simonyi - Pallagi ut, Vigadó tér - Ady E. út felé vettem. A Sikmonyi u. Nagyerdei krt. kereszteződésében továbbra nem mutatott semmiféle tábla a stadion irányába. Helye sen, mert az Ady u. torkolata le volt zárva, ott csak egy bohóc "őrködött".

Tovább haladva az Állatkert magas ságában a jólismert kép, a bodega sor fogadott. Istenem hányszor cipeltem én is a gyerekeimet ezen az úton az Állatkertbe, a Vidámparkba. Hány vattacukrot, főtt ill. pattogatott kukoricát, luftbalont, stb. vettem.

Ebben nem volt semmi új, semmi szokatlan. Nem jóindulatu pillantá som egy kicsiny táblán akadt meg: a rokkantkocsik parkolóját jelző táblán. Lám Orbán és Kósa ezt se felejtették el. Más kérdés, hogy a stadion csodá latos szerkezete milyen opciókat biztosit a rokkantkocsisok számára a meccsnézéshez. [A VIP részére luxus kivitelü belső liftet beszerel tek.]

Körutamat nagyjából a főbejárat magasságában megszakitom és átadom a szót testvéröcsémnek Dr. Szeszák Ferencnek, hogy nézőtéri élményeiről beszámolhasson.

Írását eltérő karaterszínekkel illesztem be.

Feleségemmel együtt azért is mentünk a stadion avatására, mivel fiunk a stadion felső díszvilágításának projekt vezetője volt .

Az újdonság erejével hatott, hogy belépőjegyünk elektronikus ellenőrzés alapjául szolgál, amit később tovább fokozott, hogy kijönni sem lehetett volna nélküle...

Figyelmemet felkeltette a beléptető forgóajtó. Amennyire szemmértékemben bízhatok, úgy tűnik, hogy egy 175 cm. ill. 100 kg. feletti embert tolni, vagy belülről húzni kell ahhoz, hogy átférjen rajta. Szerencsére én és házastársam nem ütjük meg ezt a mértéket... [Itt nem válik be az a magyar trükk, hogy egy rekesszel előbb szállok ki a forgóajtóból, mint ahová beszálltam. Lehet, ezért is szabták ekkorára a nyílást...]

A legnagyobb hatást a hangosítás gyakorolta ránk. Feleségem végig úgy ült, hogy mindkét fülét teljesen befogta, hogy a hangszórók bömbölése miatt ki tudjon venni valamennyit pl. az Orbán Viktor beszédéből. A zenei aláfestésekből keletkezett őrült hangzavarból nehézségek árán tudtam kihámozni, hogy az énekesek melyik dalt is éneklik, ezt is főleg azért, mert már ismertem azokat.

A legmegrendítőbb viszont az volt, hogy a zeneszámok alatt egy mély basszushangnak megfelelő frekvenciával rezgett alattunk a tribün (D3-ban ültünk az 5. sorban). Vizsgálgattam, hogyan, honnan kapjuk ezt a hangot/remegést? A zene dallamával nem volt összefüggésben. Erőssége nem volt egyenletes, de gyakorlatilag folyamatos. A hátam mögött húzódó acélcsövet megmarkolva azt nem éreztem a forrásnak. Alulról jött. Hátsómon és a térdemre fektetett irattárcán is világosan éreztem tenyeremmel.

Lehet, hogy a focirajongóknak fel sem tűnt, de egy díszesnek szánt nyitóünnepségen igen zavarónak hatott, hogy az énekeseket, táncosokat és Orbán Viktort is csak rácson keresztül láthattuk. (Ki melyik oldalon érzi magát?)

A kivetítőket – ahogy számolom – kb. 140 m-ről láthattuk. Legalább kétszer olyan nagyokra lenne szükség.

Mindez odavezetett, hogy a Tóth Vera száma után felálltunk és haza indultunk. Kifelé jövet kb. 10 kapuőrt/ellenőrt/felügyelőt kérdeztünk meg, hogy mikor fogják bekapcsolni a tetővilágítást. Senki semmit nem tudott. Végül egy 2 m-es, 160 kg-s, fényesen kopasz főfelügyelő azt mondta, hogy kb. 11-kor lesz tűzijáték és valószínű, hogy majd az után. Kvázi nem láttuk, amiért mentünk.

A TV-t rögtön bekapcsoltuk. Se helyszíni közvetítés, se az esti hírekben egyetlen szó sem esett a nyitóünnepségről egyetlen magyar TV csatornán sem. Mert mégis, a miniszterelnök… Mindkét debreceni adón a könyörtelen hirdetés folyam. Ma, 2-án a DTV-n volt egy össze foglaló. Ezen a helyszínen nyomasztó hangzavarnak nem volt semmi nyoma. Igaz arról nem esett egy szó sem, hogy egyáltalán lett volna bármilyen zenés műsor is. Se Tankcsapda, se Tóth Vera, se Király Viktor. A DTV-nek hogy sincs erre ideje?

A rendezők helyett nem nagyon tudtam volna okos lenni, de mint néző úgy érzem, valahogy meg kellett volna emlékezni a halálos balesetet szenvedett munkásról. Pl. a főpapok rebeghettek volna valami felemelő ökumenikus fohászt.

Javaslataim.

Ezzel a hangosító berendezéssel semmiképpen ne próbáljanak koncertet szervezni. A tribün rezgését pedig vizsgálják meg, mert ez magában rejti ugyanazt a veszélyt, amiért a katonáknak a hidakon tilos díszlépést vezényelni. Laikusként úgy vélem, a zajszintet nemcsak lehetséges, de kötelező is mérni egy ilyen létesitményben, ilyen "terhelési főpróba" alkalmával. Szerintem olyan határérték nem létezhet, aminek ez a tegnapi ne esett volna fölé!

Dr. Szeszák Ferenc

Én pedig baktatok tovább az Ady u. - Nagyerdei körút kereszteződése felé. Naná, hogy ebből az irányból le van zárva. De nini, az Ady u. kereszteződésen túli szakaszán a temetőig vígan parkolnak a gépkocsik, a fűvön (!) ami a halottak napján és egyébként szigorúan tilos.

Lássuk, mi a helyzet ha balra fordulok a Nagyerdei körút irányába? A Nagyerdei körut szintén lezárva a gépkocsik elől.

Én azonban tovább ballaghatok rajta a Pallagi útkereszteződés felé. Ezen a végén is le van zárva. Így a Nagyerdei krt. ezen szakaszán azok az ottrekedt jármüvek parkolhatnak, amelyeket már 28-án láttam.

Pallagi úton, Pallag felől (!) Debrecen irányába viszont szabad a pálya. A Stadion felé balra bekanyarodni nem, de leparkolni lehet. [Itt láttam üres (!) partkolóhelyeket...] A Pallagi út aztán hazavezet a Simonyi út felé, ahol rövidesen hazaérek az üdítő és tanulságos séta után, miközben rám esteledett és kissé meg is áztam.

Én kések kissé a posztkommenttel, a Népszabadság viszont nem késett. Már másnap leokádta a stadiont, Orbánt és Kósát, de főleg a két utóbbit, mégis leginkább Kósát... Na erre írtam fentebb, hogy semmi értelme. Idézet a cikkből.
"Merthogy Debrecenben tegnap nem pusztán egy húszezres stadiont avattak föl, hanem pazar ajándékot adtak át. Orbán ... kormánya a mi pénzünkből megajándékozta érdemeiért a hű cívis lovagot, Kósa Lajost, a vitéz fegyvertársat, a kitartó bajtárst. A kormányfő militáns, hűbéruras gondolkodását ismerve másról nem lehet szó: a főnökök főnökének kegyéből az egyik alvezér megkapta jutalmát az elmúlt huszonöt esztendőben végzett szolgálataiért. Legyen ez intő jel a feltörekvők előtt: ha jól szolgálod az uradat, s nem fordulsz vele szembe még akkor sem, ha tökéletesen ismered a bűnlajstromát, akkor jutalomban részesülsz.A Debrecen éléről idén ősszel távozó Kósa Lajos ugyanis azon kevesek egyike, aki jól ismeri a főnökök főnökének titkolt szennyesét: elvégre évek óta közelről szagolja. Ha van valaki a 'maffiaállamban', aki tisztában van Orbán Viktornak a Fidesz és a Fidesz-frakció ellen elkövetett disznóságaival, az Kósa Lajos. ... A hallgatásért cserébe most megkapta a jutalmát: tegnap felavatták végre a stadionját, amellyel beírhatja nevét a debreceni helytörténetbe. A kegyúr ajándéka egyúttal azt jelenti, hogy a polgármester idén ősszel bántódás nélkül elvonulhat a debreceni fellegvár ból. A búcsúzó menetet gazdagon megrakott szekerek kísérik majd, de a málha élén haladó Kósa lovag soha többé nem lehet benne biztos, hogy a zsákmány vajon biztonságban van-e. Orbán Viktor bajtársaként neki is meg kellett tanulnia, hogy már régen nem a barátai lovagolnak mögötte, hanem üzlettársak. Nekik pedig nem tanácsos hátat fordítania."

Ha valakinek, a Népszabadságnak tudnia kellene, hogy a "rendszerváltás" zsiványai nem osztják újra, még kevésbé rabolják vissza egymástól a csalárdul szerzett vagyonokat. Tudnia kell, hogy Orbánról és Kósáról minden lepereg, lévén abszolut pofátlanok mindketten. Szerintem még hízeleg is hiúságuknak az ilyen szidás.

A baloldal egyáltalán nem érti, vagy úgy tesz, mintha nem értené a 'maffiaállam' müködését. Orbán nem magától lett egy maffiabirodalom keresztapája. Orbánt "megcsinálták" Soros és a mögötte álló zsidó körök csinálták meg. Most is ők egyengetik lépteit. Orbán "szembehelyezkedése" a Nyugattal a legócskább ripacskodás. A választások utáni első kijelentése az volt, hogy a magyar nép szentesítette a kormány Európa politikáját.

Ma Magyarország az a rablóállam, amely Amerika, Izrael és az EU elvárásainak, biztonsági garanciáinak leginkább megfelel. Ez a terror állam ma Európában az amerikai normákkal leginkább kompatibilis állami formáció. Európa legforróbb zónáját, az izraeli bevándorlás és államalapítás hídfőállását, az Orbán rezsim sokkal jobban biztosítja, mint a marakodó "baloldal" lenne képes biztosítani.

Nem véletlen, hogy az utóbbi évek legjelentősebb zsidó világtanácskozásainak Magyarország adott "otthont", úgymond az erősödő ma gyarországi antiszemitizmus miatt. Dehát mi az antiszemitizmus bázisa a mai Magyarországon? A Fidesz kormány, vagy az orbán-párt? Mindkettő a zsidók eldorádója. Izraelt kivéve egyetlen országban sem olyan magas a számarányuk, mint náluk. Az egyházaktól félnek? A zsidó Erdő Péter által vezetett katolikus, vagy a mostmár igazoltan háromperhármas által vezetett reormátus egyháztól? Netán a szélsőjobboldalt rendkivül rosszul alakító, zsidók által uralt, Jobbiktól?

Nevetséges az egész. Orbán és bandája egy hétig sem maradhatna felszínen és egyetlen garast se rabolhatna, ha mindez nem a zsidó érdekekkel teljes összhangban történne.

Orbánról és Kósa stadionépítő "mániája" teljességgel érthető, de nem egy hanem több okból. A kiméletlen nagyzási hóbort a legkisebb rossz ebben a pakliban. Kósát Debrecenben szinte mindenki "húsz-százalékosnak" tartja, bár ez perrendszerüen nincs bizonyítva. Ki bizonyítaná? Orbán Polt Pétere, vagy Pintér Sándora? Ugyan! De abban bízvást megállapodhatunk, hogy az ilyesfajta beruházásokban a vezetők nem ellenérdekeltek, anyagilag sem.

Stadion nyitó beszédében (speech) Orbán a következőt mondta. “Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához” Ez igaz, de milyen értelemben?

Már nem ködös összeesküvés elmélet, hanem napihír, hogy pl. Ameri kában egyes stadionokat FEMA táborokká, azaz koncentrációs táborokká alakítanak át, mint pl. a Los Angelesi Dodger stadiont (2011-ben).

Badarság, álhír mondhatnánk erre. Csakhogy... Több mint napihír, történelmi tény, hogy Chilében a CIA ügynöke Pinochet tábornok is stadionokba "koncentrálta" Salvator Allen de híveit, akik közül sokakat elhurcoltak és meggyilkoltak. [A nem túl jó minőségü képen nagyjából látható, hogy a "közönség", ahogy illik, a lelátókon foglalt helyet, így a "mezőny" jól áttekinthető volt a "rendezők" számára.

Szubjektív megítélés dolga, hogy Orbán, ill. Kósa felhasználnák e Európa legszebbnek kikiáltott stadionját stadionját erre a "szent" célra. Az igenlő választ talán nem alapozná meg az a köztu dott tény, hogy Orbán gátlástalan (moral insanity) és nem is teljesen komplett.

Engem - talán furcsa módon - egy gépjármü beszerzés győzött meg. A TEK BTR80-asairól van szó. Nem fáma ami következik. „Van olyan szituáció, amikor meg kell közelíteni egy épületet, de úgy, hogy a rendőrök védve legyenek. Erre jó a BTR, és minden komolyabb rendőri egységnek, az amerikai elit kommandónak, a SWAT-nak is van ilyen szállító harci járműve. Groznijban például az oroszok ezzel gyűrték le a csecseneket azokon a területeken, ahol a tankok elakadtak, magyarázza egy Pakisztánt is megjárt volt rendőr, mire is jó egy BTR-80-as.

A TEK-et Orbán magánrendőrségének tartják. Vajon mire képes használni megánrendőrségét egy olyan "politikus", akinek legkedvesebb kifejezése a "harc". Annyira kedves, hogy rendszeresen használja olyan szövegkörnyezetben is, amibe nem illik bele.

Nos rövidesen elválik, mi mindenre lesz alkalmas a nagyerdei stadion, hisz a labda is kerek...

2014.05.05

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Debreceni%20stadion/Debreceni%20walk%20 show.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna miatt egymásnak feszülnek a globális cionvilág szere
  2014-05-05 21:10:21, hétfő
 
 



Ukrajna miatt egymásnak feszülnek a globális cionvilág szereplői
hatalmas az ellentét a németországiak és az amerikaiak között
2014. május 05. 12:57
Hunhír.info

bunyevacz_uj_vilagrend.jpgAz Egyesült Államok az ukrajnai válság kapcsán kemény nyugati szankciók bevezetését erőlteti Oroszország ellen, Németország azonban bármi módon el akar kerülni egy ilyen fellépést ? mondta a 180 percben Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, megerősítve azokat a nyugati információkat, hogy a gazdasági érdek megtöri a globálcion egységet. A németországiak nem akarnak ezért hatalmas veszteségeket elszenvedni, hogy az amerikaik sékeles ládája még tömöttebb legyen.

"Mindenkinek az üléspontja meghatározza az álláspontját": az orosz-ukrán válsághoz való hozzáállás országonként más, kőkemény fellépést követelnek az amerikaiak, a baltiak, a lengyelek, a románok és részben a franciák, Európa többi része puha választ akar. A németek pedig bármi módon el akarják kerülni az újabb szankciócsomagot ? mondta a 180 percben Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Hozzátette: az amerikai és német álláspont között olyan ellentét van ? nem csak ebben, hanem például a lehallgatási ügyben is ? amely korábban elképzelhetetlen volt.

Az elemző emlékeztetett rá, hogy Lengyelország, Románia és a balti államok azt kérték, a NATO telepítsen a területükre csapatokat, amelyektől biztonságuk növelését várják. A NATO vezető katonai ereje, az Egyesült Államok a térség országait arra kérte, védelmi kiadásaikat növeljék GDP-jük 2 százalékára. A baltiak esetében jelenleg ez az arány 0,8 százalék ? Magyarországon 0,65 százalék. Amerika másrészt azt is mondta, hogy ha az ezen országokban használt korábbi szovjet haditechnikához az oroszok nem adnának alkatrészt, cseréljék le azt nyugatira. Ez azonban horribilis összegbe kerülne ? tette hozzá a Kossuth Rádió műsorában Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő szerint jelenleg ehhez az európai országok hozzáállása más-más, a lényeg, hogy mindenki várja a május 25-ét, hogy meglesznek-e Ukrajnában a választások, és mi lesz utána. Azt is hangsúlyozta, hogy a héten az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöke, a svájci államfő Moszkvába megy tárgyalni, mert Európa nem akar újabb és újabb háborúkat. A német álláspont, hogy május 25-ig legyen újabb genfi konferencia, és szülessenek meg azok a kompromisszumok, amelyek az előző megállapodás már tartalmazott, de se az oroszok, se az ukránok nem hajtották végre.

A nyugati intézkedések kapcsán azt mondta, a nagyon kemény szankciók egyelőre papíron sincsenek meg. Eddig két korlátozó csomag volt, amelyek érdemi eredményeket nem hoztak, a kemény szankciókat május 25-e után akarják kidolgozni, és életbe léptetni. Probléma azonban, hogy az Egyesült Államok által erőltetett Oroszország elleni intézkedések visszahatásai Európát sújtanák, nem Amerikát. A keményebb szankciók csak Magyarországnak azonnal 4,5 milliárd dollár veszteséget okoznának ? mert ennyi áru exportja maradna el ? Németországban a sokszorosa lenne a veszteség.

Európa jelentős része tehát el akarja kerülni a határozottabb szankciókat, a németek abban hisznek, hogy a színfalak mögött tárgyalássorozatot tudnak lebonyolítani az orosz vezetéssel, hogy kompromisszumot keressenek. Ennek a hozzáállásnak többek között az az oka, hogy Németország energiaellátásának 40 százaléka Oroszországból jön ? tette hozzá a Kossuth Rádióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74862
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyulaji cigányokat sem valami rendes szakmára, hanem "önvé
  2014-05-05 20:42:32, hétfő
 
  2014-05-05. 15:25
A gyulaji cigányokat sem valami rendes szakmára, hanem "önvédelemre" oktatják - a szegény romák ugyanis köztudottan mindig csak védekezni szoktak

"Közmunkás akarok lenni!" címmel jelent meg egy tipikusan balliberális hangvételű cikk a Népszabadságban. Kiderül belőle, hogy milyen lelkesen dolgoznak a gyulaji cigányok, és hogy milyen jó a közmunkaprogram. Ezeket a fordulatokat ismerjük már a fideszes sajtóból is, így megkíméljük tőle olvasóinkat, inkább az érdekesebb, mintegy véletlenül megírt részeket emeljük ki belőle. Például azt, hogyan tanítják itt is verekedni a belterjesség miatt nagy számban degenerált cigányokat...
(A szövegrészleteket meghagytuk eredeti formájukban, az alcímeket mi adtuk nekik.)
(...)
65%-ból 90% - két évtized alatt
Az ezerlelkes Tolna megyei településről - amelyet a környéken ,,elcigányosodott" faluként emlegetnek - már sokan lemondtak. A roma és nem roma lakosság aránya fokozatosan tolódik el a cigányok irányába: tíz-tizenöt éve még 40 százalék volt az arányuk, ma már 65-70 százalék. Évente 20-23 gyerek születik a községben, két-három a nem roma. Ha nem változnak a demográfiai mutatók, két évtizeden belül 80-90 százalék lesz a romák aránya Gyulajon.
- Nem vitás, hogy így egyre nehezebb lesz elérni a célunkat - ismeri el a polgármester. - De ettől még nem mondhatunk le az álmainkról: szeretnénk bebizonyítani magunknak és a nagyvilágnak, hogy képesek vagyunk élhető falut varázsolni egy olyan településből, amelyet sokan a pusztulás szimbólumának tartottak. Dalos Károlyné tízévesen került Gyulajra, amikor erdész édesapját ide helyezték állásba. A hamarosan nyugdíjas korba lépő faluvezető harminc évig dolgozott a helyi iskola gazdasági igazgatójaként, mindenkit név szerint ismer.
Óvodai jelek vezetéknevek helyett
Ami nem könnyű, tekintve, hogy a romák között három vezetéknév van forgalomban, Bogdán, Horváth és Orsós, ez utóbbival több mint négyszázan élnek Gyulajon. Az idősebbeket ragadványnévvel különböztetik meg: főként egykori óvodai jelük alapján. Az Orsós Bözsi vagy Mari nem sokat segít, de Szőlő Bözsiként vagy Szilva Mariként már be tudják azonosítani őket. A legfiatalabbaknál nincs ilyen gond, a romák többsége újabban a gyerekének két utónevet is ad, ebből legalább az egyik idegen hangzású szappanopera-szereplőt idéz.
(...)
A téli alapkompetencia-képzésen huszonketten vettek részt, közülük a legtöbben még a nyolc általánost sem végezték el, a kurzus számukra főként az írás-olvasási alapismeretek felidézését jelentette.
- Töltöttünk ki valamilyen nyomtatványokat, meg mit is csináltunk? Ja, önéletrajzokat írtunk. Azt is elmondták, hogy otthon zárjuk el jól a gyógyszereket a gyerekek elől, nehogy baj legyen - Bogdán János, aki egyébként hat osztályt végzett el, nagyjából ennyire emlékszik az alapkompetencia-képzésből. Szakmája nincs, a helyi közmunkán kívül gyakorlatilag esélye sincs arra, hogy munkahelyet találjon magának.
Az utána jövő generációknak sem terem sok babér a falu határain kívül. A cigány gyerekeknek gyakorlatilag lehetetlen a kitörés. - A mi roma gyerekeink üvegbura alatt élnek: ez egyrészt megvédi őket, másfelől elzárja előlük a felemelkedés lehetőségét - mondja Lacza Zoltánné, a gyulaji általános iskola igazgatója. - Évente 15-16-an végeznek, a tapasztalataink szerint jó, ha egyikük eljut az érettségiig. Négyen-öten szakmát szereznek, ők általában vissza sem jönnek. A többiek vagy el sem mennek, vagy feladják a középiskolát, és hazatérnek. Itt állnak tizenévesen szakma nélkül. Vagy tudunk nekik helyben munkát adni, vagy soha nem fognak dolgozni.
Ha úgy jön létre a szegregáció, hogy a magyarok elmenekülnek, az nem gond
Egyébként arra a kérdésre, hogy mik szeretnének lenni felnőttként, a 10-12 éves gyerekeink hosszú ideig azt mondták: szakács, pincér, eladó. Mostanában viszont a legtöbben azt válaszolják, hogy közmunkások akarnak lenni. Érthető, hiszen egy ideje azt látják odahaza: apa minden reggel felkel, és elindul a közmunkába. Miközben a jogvédő szervezetek harcosan küzdenek a nagyvárosi szegregáció ellen, kevesebb figyelem jut arra, hogy néhány kistelepülésen - mint például Gyulajon - magától létrejött a szegregált általános iskola. Míg a falu lakosságának a 70 százaléka roma, addig a 114 fős iskola diákjainak 98 százaléka cigány származású. A nem roma családok ugyanis áthordják a környező községekbe a gyerekeiket.
Hemzsegnek a degenerált purdék a belterjesség miatt
- Van, aki nem is indokolja meg, aki mégis, az bevallja, hogy a cigányok miatt viszi el a gyerekeit - mondja az igazgatónő. - A kifogások egy része puszta előítélet, deaz is tény, hogy a cigány családok kultúrája, viselkedése teljesen más, ráadásul a roma gyerekek ötöde sajátos nevelési igényű (SNI), másik húsz százalékuk beilleszkedési, tanulási és magatartási gondokkal küzd (BTM). Az öröklött problémák egyik oka az, hogy a gyulaji beás cigányok szinte csak egymás között házasodnak. A családfakutatás során kiderült, hogy szinte az összes gyulaji roma attól a négy családtól eredeztethető, amelyeket még az 1800-as évek elején az Esterházyak telepítettek le a faluban.
Mivel a cigány gyerekek egymás között vannak az általános iskolában, nem találkoznak a hátrányos megkülönböztetés szinte semmilyen formájával. Lacza Zoltánné szerint azonban épp emiatt válnak védtelenné, amikor elkerülnek a faluból: jóval nehezebben viselik a származásuk miatti megaláztatásokat, mint azok a sorstársaik, akik integrált iskolában nőttek föl. A kudarcok mellett az is visszahozza őket Gyulajra, hogy már 15-16 évesen párkapcsolatban élnek, és mielőbb családot akarnak alapítani.
Százmilliók iskolára, holott senki sem akar tanulni - a magyar intézményeknek meg filléreket adnak
A kistérségben feszültséget okoz, hogy a hátrányos helyzetű ,,roma iskola" az elmúlt években a különböző pályázatokon jóval több fejlesztési forráshoz jutott, mint a környékbeli intézmények. Az iskolát 141 millió forintból újították föl, az óvoda 118 millió forintos bővítése és rekonstrukciója szeptemberre fejeződik be. A pedagógusellátottság felemás helyzetét jól jellemzi, hogy a 17 fős tantestületből csak hárman élnek Gyulajon, a többiek bejárók, sőt van hat ,,utazó tanár" is, ők az alacsony óraszámú tantárgyukat több környékbeli településen is oktatják. Ugyanakkor a sok SNI-s és BTM-es diák miatt két-két gyógy- és fejlesztőpedagógus, valamint egy pszichopedagógus is foglalkozik a gyerekekkel.
"Alapvetően védekezési technika" - a cigányok pedig arról híresek, hogy mindig védekeznek (pl. idős magyar asszonyok ellen)
Hosszú távon csak az elhivatott pedagógusok maradnak meg egy szegregált iskolában. Közéjük tartozik Szőts Gábor is, aki egyrészt testnevelést tanít, másfelől felügyeli a műfüves focipálya használatát, valamint aikido- és grapplingalapú mozgásfejlesztést oktat a cigány gyerekeknek. Volt, aki megszólta: miért akarja erőszakra nevelni a romákat. - Pont arról van szó, hogy megtanítom nekik, miként kezeljék az agressziót - magyarázza. - Ez egy alapvetően védekezési technika, a győzelmet a másik fél leszorítása jelenti. Önfegyelemre nevel, az én diákjaim senkit sem fognak megtámadni az utcán.
Zoom
(...)
"Most annak örüljünk, hogy végre méltóztatnak dolgozni?"
A nem romák között akadnak néhányan, akik nem nézik jó szemmel a változásokat. Beszéltünk olyan helybelivel, akit bosszant, hogy a különböző programok, fejlesztések főként a cigány lakosságot célozzák. - Most annak örüljünk, hogy végre méltóztatnak dolgozni? Hát ez a világ rendje, nem? Ott tartunk, mint Kádár alatt, akkor is azért volt rend a faluban, mert a romáknak is el kellett menniük melózni. Ez nem fejlődés. Visszatértünk a hetvenes évekbe - fakadt ki egy ősz hajú nyugdíjas.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127452/#ixzz30rssI8Hb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint a farok csóválja a kutyát: mind a kormány, mind a r
  2014-05-05 07:39:56, hétfő
 
 


Megint a farok csóválja a kutyát: mind a kormány, mind a rabbiképző hajoljon meg a Mazsihisznek
2014. május 02. 09:51
Ifj.Tompó László - Hunhír.info

A háziúr valakiket vendégségbe hív. A vendégek azonban nem vendégekként, hanem háziurakként jelennek meg és viselkednek nála. Vagyis a farok csóválja a kutyát. Megint. Mert ez derül ki a Mazsihisz minapi kettős hírcikkéből. Az egyikből, hogy a minap a Mazsihisz-führerek Orbánnal találkozva megint nyomást akartak reámérni, a másikból pedig, hogy eközben saját rabbiképzőjük egyik professzorát lemondásra kényszerítették annak Szakály Sándorral kötött megállapodása miatt.
Kezdjük sorjában! Az április 30-i kettős hírcikk közül az első az aznapi, a miniszterelnökkel, Lázár Jánossal és Balogh Zoltánnal való tárgyalásukról beszédesen számol be:

?A Sorsok Házával kapcsolatban a tárgyaló felek megállapodtak, hogy közösen egy utolsó kísérletet tesznek egy olyan együttműködési rendszer kialakítására, amelynek segítségével garantálni lehet a történelem hiteles bemutatását, a magyar zsidó közösség szempontjai szerint. Amennyiben az együttműködés formáiban sikerül megállapodni, akkor a Mazsihisz Közgyűlése újra tárgyalja korábbi döntését és a kormányzat tovább dolgozik a gyakorlati megvalósításon, de ha a Mazsihisz által fontosnak tartott elvi szempontok sérülnek, akkor ? a miniszterelnök válasza szerint ? a kormányzat újra gondolja a Sorsok Háza megvalósítását.?

Nézzük a szöveget, különösen a belőle általunk kijelölteket! Amint megtudjuk belőle, a történelem hiteles bemutatására kizárólag a Mazsihisz hivatott ugyebár, amely viszont nem létező közösségről hadovál megint. ?Magyar zsidó?-ról. Csakhogy olyan nincsen. Van magyar és van zsidó. S ez utóbbi, ha köztünk él, csak magyarországi lehet.

Szóval a kormány csak akkor és addig lehet kormány, ha és ameddig e közösség szempontjait százszázalékosan magáévá teszi, és éjt nappallá téve dolgozik azok megvalósításán. Mert ha mégsem, akkor hiteltelenné válik, veszélyezteti a szentséges demokráciát, sérti a ?holocaust túlélők? jogait, egyszóval az egyre megerősödő szélsőjobboldallal kacsint össze.

A kormány túlélésének egyetlen garanciája tehát e ?kettős identitású? közösségnek való maximális megfelelés. Amint az a hírcikk alábbi passzusából is kiderül:

?A megbeszélésen szóba került az ?Együttélés Háza? munkacímen jegyzett elképzelés, amely a tervek szerint a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga épületében jönne létre. A Mazsihisz vezetői a találkozón átadták a miniszterelnöknek az ezzel kapcsolatos terveket. A felek eszmét cseréltek az elképzelésről, amelyhez a miniszterelnök és a kormányzat jelen lévő képviselői érzékenyen és nyitottan viszonyultak.?

Jegyezzük meg! Nem a vendégek viszonyulnak ?érzékeny?-en és ?nyitottan?-an a háziúrhoz, hanem fordítva. Vagyis a farok csóválja a kutyát.

De persze nincsen öröm üröm nélkül. Ugyanis, olvassuk alantabb, hiába, hogy a Síp utcai führerek a Szabadság téri emlékművel kapcsolatban ismét kifejtették fenntartásaikat és ellenérzéseiket, a miniszterelnök megerősítette, hogy ?ebben a kérdésben ?nincs mozgástere? ahhoz, hogy elmozduljon a korábbi koncepciótól?.

Tehát a kormány nem mindenben adta be derekát, amiért is ?a tárgyaló felek közösen rögzítették, hogy ebben a kérdésben továbbra is fennáll a konfliktus a Mazsihisz és a kormányzat között?. Úgyhogy folytatni kell hát a vendéglátogatást. Előbb-utóbb csak meglesz az eredménye.

De nem kevésbé beszédes a hírcikk zárómondata:

?A Mazsihisz részéről a találkozón Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Tordai Péter, a BZSH elnöke és Kardos Péter főrabbi, holokauszt túlélő vettek részt.?

?Holocaust túlélő?! Tessék mondani, ez netán egy hivatás, foglalkozás, vagy értük kijáró - s persze nem minden havi apanázs nélküli - titulus? Mert olybá tűnik, olyan ez, mint amikor a nevezett közösség önmagát ?egyház?-nak titulálja. Csakhogy itt megint kilóg a lóláb. Azt ugyanis Krisztus Urunk alapította, amelyhez hogy ennek mi köze van, inkább ne firtassuk.

Miként azt se, miért kellett vezető tisztségeiről lemondania saját egyetemi professzoruknak, Haraszti Györgynek? A másik aznapi hírcikkből kiderül, miért. ?Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem Tanácsa megtárgyalta és nem értett egyet Dr. Haraszti György tanszékvezető egyetemi tanár cselekedetével, amely szerint a MAZSIHISZ közgyűlés 2014. február 9-én hozott határozatának szellemiségét figyelmen kívül hagyva együttműködési szerződést írt alá a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumi elnökeként a Szakály Sándor vezette Veritas Történetkutató Intézettel?.

Dúl hát a háború a Síp utcában, a legelemibb etikettet felrúgva. Mert miről is van szó? A háziúr valakiket vendégségbe hív. A vendégek azonban nem vendégekként, hanem háziurakként jelennek meg és viselkednek nála. Vagyis a farok csóválja a kutyát: mind a kormány, mind a rabbiképző hajoljon meg a Mazsihisznek. Szép új világ, nem?


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74796



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A színfalak mögött egy követ fújnak: Bajnai és Medgyessy is
  2014-05-05 07:25:08, hétfő
 
 

A színfalak mögött egy követ fújnak: Bajnai és Medgyessy is kapott diplomata útlevelet 2010 után, nem csak Kóka
2014. május 02. 20:04
Hunhír.info

mocsar250.jpgBajnai Gordon és Medgyessy Péter volt kormányfőknek is volt diplomata útlevele a kormányváltást követően ? közölte a parlament honlapján a külügyminiszter. A nagy szabadságharcról hadováló Fidesz volt állambiztonsági tisztnek, országpusztító politikai gonosztevőnek biztosított kivételes helyzetet. Ez azoknak a szavazóknak a totális elárulása, akik az újabb kétharmadhoz segítették a kormánypártot.

Martonyi Jánost a jobbikos Szilágyi György kérdezte Kóka János ügye kapcsán, hogy 2010. június 1-jét követően az előző kabinet tagjaiból ki kapott még diplomata útlevelet. A tárcavezető leírta, hogy a korábbi kabinetek és a 2006-2010-es parlamenti ciklus tagjai jogviszonyuk lejárta után leadták diplomata útleveleiket.

A két korábbi kormányfőn, Medgyessy Péteren és Bajnai Gordon on kívül 2010. június 1-je után más jogosultság alapján az említett okmányt még négy rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, így Somogyi Ferenc (Washington), Vastagh Pál (Ottawa), Balázs Péter, valamint Juhász Endre (az Európai Bíróság bírája) kapta meg. Somogyi külügyminiszter (2004-2006), külügyi államtitkár, uniós főtárgyaló, Vastagh igazságügy miniszter volt (1994-98), majd Gyurcsány Ferenc közjogi és jogharmonizációs tanácsadó testületének elnöke lett. Balázs is volt külügyminiszter (2009-10), biztos volt az Európai Bizottságban. Juhász az európai integrációs ügyekért felelős tárca nélküli miniszter volt (2003-2004).

Korábban az LMP-s Schiffer András és Ertsey Katalin is érdeklődött arról, hogy hogyan kaphatott Kóka János diplomatat útlevelet. Martonyi közölte, hogy az okmányok kiállítását Szijjártó Péter , a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kérte levélben a delegációk tagjaként való utazás megkönnyítése céljából (Szaúd-Arábiába és Japánba), a javaslattételnek pedig jogalapja volt. Az útlevél kiadását Martonyi engedélyezte. A volt SZDSZ-es gazdasági miniszternek 2013. március 7-től kiállított útlevele 2014. november 30.-ig érvényes.

Szilágyi szerint semmilyen jogszabály nem teremti meg a hatáskörét túllépő Szijjártónak, hogy ilyen okiratok kiállítását kezdeményezze, csak meghatározhatja a kormányfő külföldi útjaira utazó üzleti delegáció összetételét. Sérelmezte, hogy alanyi jogon nem járhat diplomata útlevél, csak az utazás időpontjára indokolt esetben.

Hunhír.info - vg.hu


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74806


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar
  2014-05-05 07:21:00, hétfő
 
 
Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar
2014, május 4 - 16:00

Az idén is - ahogy 2011 óta minden évben - Csányi Sándor az ország leggazdagabb embere, a második helyen Bige László, Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa áll, a harmadikon pedig az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György - írta napi.hu vasárnap a cég kiadásában május 8-án megjelenő, A 100 leggazdagabb című kiadvány alapján.

A 100-as elitklubba az idén minimum 5,3 milliárd forinttal lehetett bekerülni, ez 400 millió forinttal haladja meg a múlt évit. A lista egyetlen női szereplője továbbra is Kósa Erika.

A Napi.hu immár hagyományosan május elején megjelenő magyarországi listáján szereplők összvagyona 2460 milliárd forint, 180 milliárddal haladja meg az előző évit. A 7,9 százalékos növekedés jócskán felülmúlta a 2013 egészében a Központi Statisztikai Hivatal által mért 1,7 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken bő hat százalékkal nőtt a leggazdagabbak vagyona - írta a napi.hu. Megjegyzik, hogy az első, 2002-ben megjelent 100 leggazdagabb rangsorában szereplők összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az elmúlt 13 év alatt éppen négyszeresére emelkedett - miközben ezen időszakban a fogyasztói árak összesen 77 százalékkal nőttek.

Az idén kilenc új név szerepel a százas listán, közülük a legelőkelőbb helyen Polony István, az Olajterv-csoportban tavaly 47 százalékos tulajdonrészt szerzett üzletember végzett.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/tovabbra_is_csanyi_sandor_a_leggazdagabb_magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzizsúrt rendez Budapesten Alföldi Roberta
  2014-05-05 07:14:38, hétfő
 
  Buzizsúrt rendez Budapesten Alföldi Roberta
2014. május 05. 06:27
Hunhír.info

Pár hónapos németországi és ausztriai kitérő után ismét Budapesten rendez Alföldi Róbert: az Őrült nők ketrecét az Átrium Film-Színházban állítja színpadra július közepén. Bár szereposztás egyelőre nincs meghirdetve, az első táncosválogatást már megtartották, amelyre 18-25 év közötti táncosokat vártak, kizárólag fiúkat - írja a Blikk.

Az Őrült nők ketrece ugyanis egy travesztibárban, illetve környékén játszódik, főhőse pedig egy meleg pár: a bár ,,üdvöskéje" és azonos nemű kedvese.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74853
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MNB: tévedés! Matolcsy a pénzosztást nem kúrja el!
  2014-05-05 07:11:53, hétfő
 
 
2014.05.05. 06:15
MNB: tévedés! Matolcsy a pénzosztást nem kúrja el!


Dübörgünk, Feleim! Lárifárizás ide, ígyafrancnaksekell-ezés oda, a növekedési hitelprogram úgy hasít, mint Michelisz Norbi Loeb előtt a hétvégi futamon.

matolcsy-jártalan-út_1.gif

No, azért döccenők vannak, mert a kkv szektoros állampógár tapasztal, a bankvezérek meg leszűrik a tapasztalatok tanulságait, és máris aszongyák amit a devizaadós cégek:

"A növekedést akadályozó tényezők között több hitelintézet - UniCredit, Citi, OTP - is említette a hitelkiváltások korlátozását, az NHP második szakaszában csak a források tizede használható fel így. ,,Ha nagyobb teret engednének a kiváltásoknak, az jelentős bővülést adhatna a program számára"

Teccikéteni?

Dehogy teccik, még csak az kéne. A kkv szektorból felszűrődő hangokat csak korlátozott mértékben hallotta meg Növekedés Atya, ezért ugyan a forgóeszközhitel futamidejét egyről három évre emelte, de a hitelkiváltásra fordítható százalékos összeget hagyta ahogy van.

Vagyis lófaszt, mama, a kkv szektort nem menti a devizahitelétől továbbra sem senki.

Pedig ha valamire, akkor szarrá gyengített forint mellett erre speciel szükség lenne. Lehet nem érti a sok okos, hogy a kis és középvállalkozások legnagyobb növekedési gátja nem az új forgóeszközök finanszírozatlansága, hanem a meglévő devizahitelekkel pont ugyanakkora szívás, mint amekkorát a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal vidámított kedveslakosság is szívni méltóztatik. Ám a devizahiteles mentők nem érzik úgy, a munkahelyteremtő gazdasági szereplőknek is lökhetnének valamit. Elvégre nem alamizsnát, rögzített árfolyamot vagy hitelelengedést kérnek, csak - ha már van - olyan forrást ami kiszámíthatóvá és tervezhetővé teszi a jövőjüket. Olyan jövőről álmodnak ők, ahol megfizetik azzal a két és fél százalék forintkamattal a napi árfolyamon kiváltott hiteleket, de nem kell reszketni se gyuribeszéd hatására bedőlő, se jegybankjátszma miatt leértékelődő forinttól.

Enélkül csak egy hangzatos lózung marad a kkv szektor devizakitettségének csökkentése, és továbbra is köszönik a semmit.

http://varanus.blog.hu/2014/05/05/mnb_tevedes_matolcsy_a_penzosztast_nem_kurja_el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.