Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Perge Ottó: Elmélkedések egy számunkra szomorú évfordulón
  2014-05-08 21:40:50, csütörtök
 
 


Perge Ottó: Elmélkedések egy számunkra szomorú évfordulón

1945. május 8-án, az esti órákban a német hadsereg három haderőnemének képviselői - a szárazföldi erők nevében Wilhelm Keitel vezértábornagy, a Wehrmacht-főparancsnokság korábbi vezérkari főnöke, a haditengerészet részéről annak főparancsnoka, Hans-Georg Friedeburg flottatengernagy, a légierő részéről pedig H. Stumpff vezérezredes ? aláírták a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot.


Orosz ünnepi üdvözlőlapok (képek: olvasónktól)

Az előző napon, május 7-én a német szárazföldi csapatok nevében Jodl tábornok már aláírt egy dokumentumot a fegyverletételről. A kapituláció közép-európai idő szerint május 8-án 23 órától lépett életbe. Ekkor azonban már a Szovjetunióban éjfél elmúlt, ezért aztán az Európai Unió államaiban, valamint Amerikában május 8-án, Oroszországban pedig május 9-én ünneplik a ?győzelem napját?.

Teljesen természetes, ha a győztesek megemlékeznek a diadalról, viszont igencsak visszatetsző és szánalmas, amikor a vesztesek is megünneplik a saját vereségüket. A kommunista rendszer idején ?felszabadításként? kellett emlegetni a szovjet megszállást, most pedig a németeknek is, a magyaroknak is ?győzelemnek? kell nevezniük a katasztrófát, mely a háború elvesztése következtében a nyakukba szakadt. A valódi győztesek: a cionista zsidóság, Amerika, a Szovjetunió, Nagy-Britannia és Franciaország.


A britek azonban nem sokra mentek a diadalukkal, hiszen a háborút követő években gyarmatbirodalmukat elvesztették. Pedig Németország már a háború előtt, majd a harcok megkezdése után számtalan alkalommal jelezte: nem kívánja aláásni a Brit Birodalom stabilitását. De egyébként is, Németország képtelen lett volna legyűrni az angolokat a tengereken, miután a brit haditengerészet óriási fölényben volt riválisával szemben. Franciaország ugyan régi ellenfele fölé kerekedett, azonban gyarmatbirodalma ugyancsak szétesett, és rövidesen ? Nagy-Britanniával együtt ? középhatalommá süllyedt. A Szovjetunió viszont learatta a győzelem gyümölcseit: meghódította Kelet-Európát, befolyása alá vonta Ázsia bizonyos területeit, és az Egyesült Államokkal egyenrangú szuperhatalommá emelkedett. A kommunista rendszer bukásával azonban a második világháborús diadal eredményei jórészt semmivé foszlottak. A cionista zsidóság, illetve az Egyesült Államok tehát az a két ? egymással szoros szövetségben álló, lényegében összefonódó ? hatalom, amely továbbra is őrzi, sőt, az évek múlásával jelentősen növelni is tudta a második világágborúban aratott győzelem nyomán megszerzett elképesztő befolyását a világban.

Természetesen Olaszország sem járt jól, mivel elvesztette az esélyét arra, hogy valaha is nagyhatalommá, vagy akár csak jelentős szerepet játszó középhatalommá váljon. Mussolini és a fasizmus nem tehetett csodát: az olaszokból nem sikerült a római elődökhöz méltó rettenthetetlen harcosokat faragni. Itália népe nemigen vágyott már arra, hogy egy újabb birodalom uralkodó nemzete legyen. De legalább megúszták a legborzasztóbbat: a kommunista diktatúrát. A legrosszabbul a németek és a magyarok jártak. A háborút követően 14 millió németet üldöztek el otthonából szerte Kelet-Európában. A barbár kitelepítési akció következtében közel 3 millióan veszítették életüket. Németországnak természetesen le kellett mondania minden területről, amelyet a háború alatt visszaszerzett, az országot megszállták, a keleti területek pedig szovjet befolyás alá kerültek. Németország kettészakadt. Igaz, a nyugatiak élvezhették a demokrácia és a piacgazdaság bizonyos áldásait, azonban Németországnak egyszer és mindenkorra le kellett mondania nagyhatalmi ábrándjairól. Az egyesített Németország is legfeljebb középhatalomnak tekinthető, bár még talán annak sem, hiszen az egykori győztesek, és legfőképpen a cionisták erőteljes befolyása alatt áll, s az erőteljes agymosás következtében jórészt öngyűlölő, már csak nevében német lakosság lakja.


A háború elvesztése hazánk számára is súlyos katasztrófát jelentett. Magyar honfitársaink százezreit üldözték el szülőföldjükről az első világháború nyomán tőlünk elrabolt területeken. Több százezer magyart hurcoltak hadifogolytáborokba, főként a Szovjetunióba. Közülük nagyon kevesen tértek haza. Az egykori kisantant államok ismét uralmuk alá vonták a valaha a Magyar Királysághoz tartozó részeket. Az elszakított magyar nemzetrészekre súlyos üldöztetés és a kommunizmus terrorja várt, de a csonkaországban maradt magyar nemzetrész is a Szovjetunió gyarmatává süllyedt. Az úgynevezett rendszerváltás nyomán elszakított magyar nemzettestvéreink elnyomása alig vagy éppen semmit sem enyhült, a csonkaország magyarjai számára pedig a rendszerváltás nem hozott nemzeti újjászületést: hazánkat egész egyszerűen az összeomló Szovjetunió befolyási övezetéből a győztes Amerikai Birodalom uralmi zónájába helyezték át.

A propagandisták ma is azt harsogják, hogy 1945. május 8-án a humanizmus és a demokrácia erői arattak diadalt a barbárság és a sötétség erői felett. Mi sem áll távolabb a valóságtól. A szövetségesek legalább olyan könyörtelenül háborúztak, és legalább annyi háborús bűncselekményt követtek el, mint az ördöginek ábrázolt németek. Adolf Hitler a Szovjetunió elleni támadás előtt többször kijelentette: a küszöbön álló háború világnézeti jellegű is lesz, ezért várhatóan minden korábbinál kegyetlenebb és véresebb összecsapásokra lehet számítani. Nos, valójában az egész második világháborúról elmondható, hogy nem csupán az egyes nemzetek vívták élet-halál harcukat, hanem Európa, sőt, a világ jövője dőlt el 1939 és 1945 között. Német győzelem esetén egy német irányítás alatt álló, határozott arcélű, konzervatív és nemzeti eszméket képviselő, antiliberális, erős európai birodalom jöhetett volna létre, amely egyenrangú társa lett volna a liberális és kapitalista Egyesült Államoknak. (A béke beköszöntével egészen biztosan jelentősen mérséklődött volna a nácizmus radikalizmusa, bár az az oroszokra és a lengyelekre nem köszöntött volna jó világ. Sok millió szlávnak el kellett volna hagynia lakóhelyét, Ukrajna és Oroszország bizonyos vidékein német telepesek jelentek volna meg, de Kelet-Közép-Európa és benne Magyarország is német befolyás alá került volna, ami azonban talán nem lett volna olyan súlyos, mint a szovjet uralom, ráadásul egészen biztosan visszakaptunk volna bizonyos Trianonban elcsatolt területeket.) Oroszország egy sokkal kisebb területen talán létezett volna, de soha nem vált volna nagyhatalommá, a kommunizmus pedig sem Európában, sem másutt a világban nem tudta volna megvetni a lábát. Hogy létrejött volna Izrael állam, nehezen eldönthető: valószínűleg nem, habár a nácik között mindig is voltak olyanok, akik támogatták a cionista törekvéseket, hiszen egy palesztinai zsidó állam létrehozása több eséllyel kecsegtetett, mint az, hogy akár Madagaszkár szigetére, akár valahová Oroszországba hurcolják el és telepítsék le a zsidókat. Bizonyosnak tűnik az is, hogy német győzelem esetén a liberalizmus, a pénz és fogyasztás mindenhatóságát hirdető materialista világnézet nem roncsolta volna szét a nyugati társadalom szövetét, és az erkölcsi hanyatlás sem következik talán be. Európában alig lennének bevándorlók, és a ?hidegháború? fő frontvonala a liberális USA és a konzervatív, keresztény Európa között húzódott volna. (Nem hiszem, hogy a háború után a nácik leszámoltak volna a kereszténységgel, mint ahogy Adolf Hitler, és más nemzeti szocialista vezetők hangoztatták. Valószínűleg inkább kiegyeztek volna vele.)

Mindez természetesen feltételezés. Hiszen vannak olyan történetfilozófiai elképzelések, melyek szerint olyan alapvető törvényszerűségek irányítják a világtörténelmet, melyeken egy-egy, mégoly sorsdöntőnek látszó nagy háború kimenetele sem változtathat. Vagyis ? hirdetik a fatalista történetfilozófusok ? még német győzelem esetén is a náci rendszer idővel átalakult volna valamiféle liberális demokráciává és fogyasztói kapitalizmussá. Én azonban úgy hiszem, semmi sincsen előre megírva a ?sors könyvében?. Az erősek, az elszántak, a bátrak mindig kijelölhetnek új utakat az emberiség számára.

Perge Ottó ? Kuruc.info



http://kuruc.info/r/7/59276/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közösség elleni izgatás Borsodban - a magyarok ellen
  2014-05-08 21:31:24, csütörtök
 
  Közösség elleni izgatás Borsodban - a magyarok ellen
2014.05.08 14:17


"Deportálják a romákat" - harsogja az atlantista liberális média. Már szinte nem is lepődhetünk meg azon, hogy a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű, Soros György által finanszírozott, többségi társadalom ellenes fedőszervezetek azonnal vagonokat vizionálnak, hosszú utakat, amiket állva tesznek meg az emberek.

A helyzet ezzel szemben az, hogy az egész nem más, mint egy újrapróbálása a Fidesz-kormány álltal igencsak kedvelt "hallgattassuk el pénzzel a kisebbségi etnikumokat" megoldásnak. A baj az az, hogy a havi járadékkal megvesztegetett kisebbség már rákapott a jóra. Már nem elég nekik, hogy rendes havi fizetést ad nekik az állam, ún. nyugtonmaradási pénzt. Az ötlet nem magyar eredetű, az USA-ban már csinálják pár tíz éve. Ugyanezzel az eredménnyel, mint Magyarországon. Az etnikumok egyre jobban követelőznek, egyre többet és többet. Miért van a magyarnak autója, nekik miért nincs, miért van a magyarnak szép háza, nekik miért nincs? Válaszoljuk meg ezeket a kérdéseket. Mert dolgozik.

Nehéz elhinni - tudjuk mi azt -, hogy az etnikum által csak "parasztnak" emlegetett többség munkából próbálja megoldani a napi betevőt.

A miskolci Fidesz-frakció kiagyalta a kiváló megoldást, mert már ott tartott a dolog, hogy a "jó polgári" Fidesz szavazókat is napi szinten inzultusok érték a "rejtett erőforrástól", ez pedig már közvetlenül is veszélyes a hatalomra. Ugyanis, ha egy rezsimet buktatni akarsz, akkor ne a rezsimet támadd, hanem annak a támogatóit. Ezt már érzi a helyi Fidesz, itt már a tyúkszemükre kezd lépni a probléma. A probléma ugyanis átlépte a küszöböt, és berúgta az ajtót. És nem is akar távozni. Mi a megoldás?

Hídfő.net | A Fidesz pénzeli a cigányokatHiszen megérdemlik a pénzt szegények, a társadalmi hasznosságukat "alig" lehet vitatni.

Mi más lenne, mint a klasszikus atlantista megoldás. Adjunk még több pénzt, hátha csöndben maradnak, hiszen megoldásokat keresni gyávák az "urak", még koszos lesz a Hugo Boss zakójuk. "Mennyi legyen?" - kérdi a Fidesz-frakció. És megszületett a másfél milliós ötlet. Tehát 1.5 millió forintot kapnak azok a cigány családok, akik önként lemondanak a Fidesz-szavazók vegzálásáról Miskolcon, és kiköltöznek valamelyik Miskolc-melléki faluba. Hiszen ott nincsenek a jó polgárok szeme előtt.

Mi viszont azt javasoljuk a cigányoknak, hogy kérjenek 3 milliót, de ha több gyerek van, legyen 5 millió inkább. Úgyis a "parasztok" adóforintjaiból megy, mit fáj az a Fideszes önkormányzatnak, ha stadionokra már futotta? Ha már lúd, legyen kövér, nem? Hátha előbb ráébred a tisztességes magyar adófizető, hogy az ő hátáról nyúzzák a bőrt. Gyorsítsuk akkor fel ezt a folyamatot kedves Fidesz, a magyarok ébredését, kevés az idő így is!

Nagy Kálmán

http://www.hidfo.net/2014/05/08/kozosseg-elleni-izgatas-borsodban-magyarok-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin megint jól kártyázott
  2014-05-08 21:19:43, csütörtök
 
  Putyin megint jól kártyázott
2014. május 08. 20:58
Hunhír.info

Moszkva arra számít, hogy a Nyugat nyomást gyakorol a kijevi hatalomra az ukrán nemzeti párbeszéd létrejötte érdekében - közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium, aggodalmát fejezve ki amiatt, hogy a kijevi vezetés elutasította az ukrán válság rendezésére előző nap Moszkvában bejelentett javaslatokat.

A tárcánál megerősítették, hogy tanulmányozzák az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) a válság rendezési menetrendjére vonatkozó javaslatát, amelyről a szervezet soros elnöke, Didier Burkhalter svájci külügyminiszter tájékoztatta szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A minisztérium azt is közölte, hogy Szergej Lavrov tárcavezető telefonon beszélt német kollégájával, s a beszélgetésben úgy vélekedett, hogy Kijev gyakorlatilag kétségessé tette az EBESZ rendezési erőfeszítéseit.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74962
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különös cégügyek az állami kaszinóbiznisz hátterében
  2014-05-08 20:40:23, csütörtök
 
 
Különös cégügyek az állami kaszinóbiznisz hátterében
Sarkadi Zsolt2014. 05. 08. 07:09


Andy Vajna kormánybiztos öt, Szima Gábor vállalkozó, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa két kaszinókoncessziót kap. A koncessziókat nyilvános pályázat nélkül osztotta ki a nemzetgazdasági minisztérium, erre a szerencsejáték-törvény lehetőséget ad a tárcának. A döntésnek mindkét kedvezményezettnél vannak különös részletei.

Kedden délután közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy az országosan kiosztható 11 kaszinókoncesszió közül hétnek gazdát talált. A Budapesten és Pest megyében kiosztható öt jogosultság mindegyikét a fővárosban most is működő Las Vegas Casino üzemeltetői kapták, a Kelet-Magyarországon kiadható három helyből pedig kettőt vitt az Aranybonusz 2000 nevű kft. Mindkét cég jól járhat a döntéssel, a magyar szerencsejáték-piacon ugyanis évi többmilliárdos hasznot is el lehet érni, ráadásul 2012 októbere óta az egész országban csak három kaszinóban lehet nyerőgépeken játszani, tehát a konkurencia is kicsi.


A döntésnek azonban Vajna és Szima esetében is van egy-egy érdekes részlete. A hatályos szerencsejáték-törvény szerint kétféleképpen lehet Magyarországon kaszinót nyitni, nyilvános pályázat elnyerésével vagy megbízható szerencsejáték-szervezőként. Ha egy szerencsejáték-szervező az utóbbi kategóriába esik, akkor pályázat nélkül is tehet nem nyilvános ajánlatot a nemzetgazdasági miniszternek, Varga Mihály pedig dönt, hogy ad-e koncessziót a kérelmezőnek. Most a Las Vegas Casino és az Aranybonusz is így, úgynevezett megbízható szerencsejáték-szervezőként kapott kaszinókat.
Luxemburgi átláthatóság

Csakhogy a szerencsejáték-törvény szerint - sok egyéb megkötés mellett - az a cég lehet megbízható szerencsejáték-szervező, amelynek tulajdonosi szerkezete átlátható, illetve nem volt adóhátraléka. Márpedig az öt közép-magyarországi és fővárosi koncessziót elnyerő Las Vegas Casino nem feltétlenül az átlátható tulajdonosi szerkezetéről híres.
Ki a megbízható szerencsejáték-szervező?

- Legalább 10 éven keresztül, jogszerűen folytatott Magyarországon szerencsejáték-szervezői tevékenységet
- Nem volt 500 ezer forintnál nagyobb adóhátraléka
- Sosem késett 90 napnál többet az 500 ezer forintot meghaladó adóbefizetéseivel
- Egyik bankszámláján sem volt 500 ezer forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás.

2014. február 25. előtt szigorúbb szabályok voltak érvényben. Az 500 ezer forintnál kisebb adóbefizetésekkel sem lehetett késni, és a 90 napos késedelem helyett is csak 30 nap volt engedélyezett. Ezeken a szabályokon még az előtt lazított a parlament, hogy bárki kaszinókoncessziót kapott volna.

A Magyarországon elérhető, nyilvános cégadatok szerint a cég egy luxemburgi vállalkozás, a Las Vegas Casino S.a.r.l. tulajdona. Bár Andy Vajna kormánybiztos sosem tagadta, hogy ezen a cégen keresztül a kaszinó is az ő érdekeltségébe tartozik, sőt, tavaly az Origónak külön is elismerte ezt, tény, hogy a luxemburgi cégek tulajdonosi szerkezetéről nem kell olyan mértékben tájékoztatni a luxemburgi cégbíróságot, mint egy magyar cégénél a magyart. Elegendő, ha a cég igazgatójának adatait és a cég címét adják meg.

Vajna és Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány Hogyan tovább, Magyarország? című rendezvényén a Millenáris Teátrumban
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Vajna nem most vág bele a szerencsejáték-szervezésbe: a Las Vegas jelenleg Magyarország legjobban menő kaszinója. 2012-ben 3,9 milliárdos forgalommal 581 milliós adózott eredményt produkált, bár ennek oka az is, hogy a játszani vágyók 2012 októbere óta csak három kaszinóba mehettek, Budapesten a Las Vegasba és a Tropicanába (ebben Vajna luxemburgi cégének szintén volt üzletrésze, amit aztán 2011-ben vett meg 245 millió forintért a Szerencsejáték Zrt.), valamint a Casino Sopronba.
Kellett egy megfelelő cég

Ami a másik koncessziónyertest, Szima Gábort illeti, a szerencsejáték-törvény szerint a Dunától keletre lévő megyékben - Pest megyét és a fővárost leszámítva - összesen legfeljebb három játékkaszinó üzemeltethető, ezek közül kettő, egy debreceni és egy nyíregyházi koncesszió került most az Aranybonusz 2000 Kft. kezébe.

A kft. azonban nem Szima cégeként indult. 1997-ben alakult a Hajdú-Bihar megyei Kabán, és eredetileg nem is szerencsejáték-szervező vállalkozás volt. Az Opten szerint 1997 és 2000 között ,,egyéb pihenő-szórakoztató tevékenység" volt a főtevékenysége, ezt váltotta fel 2000-ben a szerencsejáték és a fogadás. A cég ügyvezetői és tulajdonosai a Kabán élő Kiss Gábor és Pálfi László voltak, egészen 2013 novemberéig.
hirdetés

A cég beszámolói alapján 2008-ban 39,6, 2009-ben pedig 30,4 milliós árbevételük volt, néhány százezer forintos adózott eredménnyel. A kisebb szerencsejáték-szervező cégeknél ez abban az időben átlagosnak volt mondható. A nyerőgépekre kivetett játékadó emelése után viszont megtört a lendület, 2011-ben és 2012-ben már veszteségesek voltak, költségeiket csak viszonylag nagy tartalékukból tudták kigazdálkodni.

Ez így ment 2013 novemberéig, amikor Szima Gábor, a DVSC volt tulajdonosa - úgy tudjuk, a csapat nemrég a fia birtokába került - megvette a vállalkozást, majd azon keresztül tett ajánlatot a nemzetgazdasági miniszternek kaszinókoncesszióra. Kiss Gábor és Pálfi László nem akart nyilatkozni az Origónak az adásvételről.

Szimának korábban is voltak szerencsejáték-szervező cégei, sőt, vagyonát az elmúlt 20 évben nagyrészt ebben az ágazatban alapozta meg, ezért is hozhatta nehéz helyzetbe a nyerőgépek 2012. októberi betiltása. Az üzletember az Origónak azt mondta, hogy 2012 júniusában az összes szerencsejáték-szervező cégét eladta, mert pénznyerő automaták szerveralapú üzemeltetésében kívánt részt venni, az ebben az időben hatályos jogszabályok pedig nem tették lehetővé, hogy valaki egyszerre birtokoljon szerencsejáték-szervező cégeket és automaták szerveralapú-üzemeltetésében részt vevő vállalkozásokat.

,,Szerintem egyértelmű, hogy azért vettem meg az Aranybonusz 2000 Kft.-t 2013 novemberében, hogy legyen egy cég, amivel megbízható szerencsejáték-szervezőként igényelhetünk koncessziót. A szerencsejáték-szervező cégeim 2012. júniusi eladása miatt nem a volt tulajdonomban ilyen, ezért vettem egyet" - mondta az üzletember. ,,Szerencsejáték szervezéssel foglalkozó cégeim a mai napig működnek, egy sem került felszámolásra, bár azóta tevékenységi körük megváltozott. Az elmúlt 20 évben ezek a cégek több mint 10 milliárd forint játékadót fizettek az államkasszába" - mondta az Origónak.

http://www.origo.hu/gazdasag/20140507-andy-vajna-es-szima-gabor-kaptak-az-elso-he t-kaszinokoncessziot.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: elvált a párt és Gaudi-Nagy Tamás útja - a Fidesznek
  2014-05-08 08:33:18, csütörtök
 
  2014-05-07. 16:26
Jobbik: elvált a párt és Gaudi-Nagy Tamás útja - a Fidesznek kevés

A Jobbik Országos Elnökségének közleménye:
A tegnapi napon megszűnt Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselői mandátuma, ezzel a Jobbik és a nemzeti jogvédő útja elvált egymástól. A minősíthetetlen Kossuth téri rendezvény szervezésében - a sajtóban megjelent hazugságokkal ellentétben - a Jobbik semmiféle módon nem vett részt, így az azon történtekért felelősséget nem tud vállalni, a Pásztor Istvánt ért inzultust pedig a leghatározottabban elítéli! Ez nem a Jobbik stílusa.
Az esemény eredeti céljával, a magyar föld megvédésével természetesen egyetértünk, a baj az, hogy a rendezvényen részt vevők alpári viselkedése éppen a földvédelem ügyének árt a legtöbbet. Fél tucat fékevesztett tüntető összemosása a Jobbik Magyarországért Mozgalommal egy egymilliós politikai közösség hitelét és munkáját teszi kockára. A Jobbik eddig is és a jövőben is mindent el fog követni, hogy megakadályozza az oligarchák és külföldiek földszerzését, amelyre sajnos a Fidesz földtörvénye lehetőséget biztosít.
Gaudi-Nagy Tamás nem tagja a Jobbiknak, munkásságáért kizárólag ő tartozik magyarázattal. A jövőben sok sikert kívánunk nemzeti jogvédő tevékenységéhez, melyet - reméljük - nem mások rovására, több körültekintéssel és nagyobb felelősséggel fog végezni.
Frissítés: A Fidesz vérszemet kapott: Vona ítélje el a történteket, és "utasítsa" erre Morvai Krisztinát is
A Fidesz arra "szólítja fel" Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy személyesen ítélje el a "pártja keddi rendezvényén" történteket, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének inzultálását, és erre "utasítsa" Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét is. Ezt Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, emlékeztetve: kedden a Jobbik Kossuth téri rendezvényén inzultálták, leköpték és hazaárulónak nevezték Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét. A szóvivő hozzátette: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője szervezte a rendezvényt, ők szónokoltak, ,,uszítottak és hergeltek", így az ellenzéki párt nem határolódhat el a rendezvénytől.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127551/#ixzz316SpukOK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Befolyás-barométer: Orbán Viktor, Csányi Sándor és Simicska
  2014-05-08 08:21:47, csütörtök
 
  2014-05-08. 08:03
Befolyás-barométer: Orbán Viktor, Csányi Sándor és Simicska Lajos kezében az ország

Csányi Sándor tavaly 15 milliárddal, 150 milliárd forintra gyarapította vagyonát, így 2011 óta egymás után negyedszer lett a leggazdagabb magyar - derül ki a Napi.hu kiadásában idén immár 13. alkalommal megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványából.
Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 145 milliárd forinttal, míg a harmadik helyen az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György áll, akinek vagyona 135 milliárd forint volt 2013-ban. A dobogó közvetlen közelében tartózkodik két egykori listavezető is: Várszegi Gábor (130 milliárd forint) és Demján Sándor (91 milliárd forint).
A 100 leggazdagabb magyart rangsoroló kiadvány idén első ízben - szigorúan szubjektív - listát készített - Befolyás-barométer címen - az ország legbefolyásosabb embereiről is. Ezt a rangsort Orbán Viktor miniszterelnök vezeti, Csányi Sándor és Simicska Lajos előtt. A két rangsor különbségét az magyarázza, hogy a vagyon nagysága nem feltétlenül jár azonos mértékű befolyással és fordítva: vannak olyan befolyásos emberek, akik vélhetően nem rendelkeznek tízmilliárdokban mérhető vagyonnal, mégis jelentős hatást gyakorolhatnak Magyarország gazdasági és társadalmi életére.
A 2014-es vagyon szerinti listára kilenc új szereplő került be, a 100-as klubba szóló ,,belépőjegy" - az ehhez szükséges minimális vagyon - idén 5,3 milliárd forint volt, ami 300 millióval haladja meg a tavalyit. Az immár hagyományosan május elején megjelenő lista szereplőinek összvagyona 2460 milliárd forint - ez 180 milliárddal több az egy évvel korábbinál. A 7,9 százalékos gyarapodás jócskán felülmúlta a 2013-as 1,7 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken bő hat százalékkal nőtt a magyar nábobok vagyona. A 2002-ben megjelent első rangsorban szereplők összvagyona mindössze 632 milliárd forint volt, azaz a vagyon négyszeresére emelkedett - miközben a fogyasztói árak csupán 77 százalékkal nőttek.
A milliárdosok idei élbolyában található gazdagok közül Várszegi Gábor könyvelhette el a legnagyobb gyarapodást: vagyona egy év alatt 20 milliárd forinttal nőtt. Az ebben a sorrendben őt követő Gattyán György 17 milliárddal, Bige László és Csányi Sándor 15-15 milliárd forinttal lett gazdagabb.
A kilenc új belépő közül Polony István nyitott a legelőkelőbb helyen. Az üzletember tavaly 47 százalékos tulajdonrészt szerzett az Olajterv-csoportban, amivel egy csapásra a 24. helyre került. Két nagy tavalyi cégeladás nyomán került fel a listára Mészáros Csaba (52.), aki a mérnöki szolgáltatásokat nyújtó Evopro-csoport egy részét értékesítette, valamint Vinnai Balázs (99.), aki a banki informatikai rendszerekkel foglalkozó IND-csoportot adta el. A lista idei belépői változatos üzletágakban tevékenykednek. Akad köztük kábeltévés szolgáltatással foglalkozó üzletember - Tarr János (67.) - és baromfi-feldolgozásban érdekelt vállalkozó - Szabó Miklós (28.) és Erdélyi István (97.).
A rangsorban szereplő milliárdosok cégeinek központja továbbra is főként Budapesten van, ám tavaly is folytatódott a vidék felzárkózása. Az idei kiadványban szereplő 100 leggazdagabb közül már 38 nem budapesti. A feltörekvő települések közül kiemelkedik Jászberény, ahol három, és Szekszárd, ahol két milliárdos él. A legjelentősebb vidéki városok ugyanakkor tavaly is Debrecen, Székesfehérvár és Győr voltak: a cívisvárosban hatan, Győrben öten Székesfehérváron pedig négyen élnek a leggazdagabbak közül.
A 2014-es A 100 leggazdagabb kiadvány lifestyle részében - egyebek mellett - exkluzív írások olvashatók az amerikai showman, Jay Leno autócsodáiról, a magyarországi fine dining helyzetéről, a luxusigények változásáról, a privátbanki piacról, valamint a stílusos pénzköltésről.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127570/#ixzz316PlRBv3

http://kuruc.info/r/2/127570/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Cár ismét okosan politizál: A donyecki népszavazás elhalas
  2014-05-08 07:39:04, csütörtök
 
  A Cár ismét okosan politizál: A donyecki népszavazás elhalasztását kéri
2014. május 07. 18:13
Hunhír.info

A Donyeck megye függetlenségéről vasárnapra tervezett népszavazás elhalasztására kérte a kelet-ukrajnai oroszbarát vezetőket Vlagyimir Putyin orosz államfő, miután az orosz fővárosban tárgyalt szerdán Didier Burkhalter svájci külügyminiszterrel, az Európai Biztonsági és Együttműködési szervezet (EBESZ) soros elnökével

A svájci külügyminiszter közölte, hogy az EBESZ néhány óra múlva javaslatot tesz az ukrán válság rendezésének menetrendjére.

Putyin arra hivatkozott, hogy még a népszavazás előtt meg kell teremteni a párbeszéd feltételeit.

Burkhalterrel közös sajtóértekezletén az orosz államfő egyúttal az erőszakcselekmények beszüntetésére szólított fel. A kijevi vezetéstől azt követelte, hogy vessen véget délkelet-ukrajnai "terrorellenes" hadműveletének, amelyet Moszkva továbbra is büntető akcióként fog fel.
Az orosz tőzsdeindex csaknem 6 százalékkal megugrott Putyinnak a donyecki oroszbarát szakadárokhoz intézett felhívására.

Putyin kijelentette, hogy országa mindent elkövet az ukrán válság rendezése érdekében, és támogatja a békés megoldást célzó nemzetközi erőfeszítéseket. Az elnök arról is tájékoztatta a sajtót, hogy Angela Merkel német kancellár kerekasztal-tárgyalásokat javasolt a válság megoldására a konfliktusban érintett valamennyi fél, így a kijevi kormányzat és a kelet-ukrajnai oroszbarát erők vezetőinek részvételével. Putyint nem sokkal azelőtt hívta fel telefonon a német kancellár.

Az orosz elnök közölte, hogy Moszkva támogatja Merkel kezdeményezését, és azt jó javaslatnak tartja.

Didier Burkhalter azt jelentette be a moszkvai sajtóértekezleten, hogy az EBESZ az elkövetkező órákban javaslatot tesz az ukrán válság rendezésének menetrendjére az április 17-i genfi megállapodást aláíró négy félnek.

Burkhalter emlékeztetett arra, hogy kedden Bécsben az EBESZ-tagállamok külügyminiszterei megvitatták már a rendezési tervet, amely négy fő pontra osztható: a fegyverszünet elérésére, a feszültségek terjedésének megakadályozására, a párbeszéd megteremtésére és a választásokra.

Az Ukrajna, Oroszország, Egyesült Államok és az Európai Unió képviselői által április 17-én Genfben tető alá hozott megállapodás egyebek között előírta az erőszak megszüntetését, az illegális fegyveres csoportok lefegyverzését, és a megszállt épületek kiürítését.

MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74933
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kúrcsányi lökött jószága szerint Dúro Dóra holokauszttagadó
  2014-05-08 07:36:03, csütörtök
 
  Kúrcsányi lökött jószága szerint Dúro Dóra holokauszttagadó
2014. május 07. 20:08
Hunhír.info


Na, ez már mindennek a teteje. A valahonnan ideszalasztott buta picsa, a Kúrcsányira bamba marha módjára bambuló Vadai nyanya holokauszttagadónak nevezte Dúró Dórát, mert a politikus ki merte mondani az igazságot, hogy nem csak egy holokauszt volt. Vadai ezzel a gágogásával egyebek mellett a délvidéki magyar holokausztban származásuk miatt brutális kegyetlenséggel kivégzett magyar tízezrek emlékét tiporta a porba.

A félkegyelmű nőszemély a szektatévén brekegve ismételgette hogy Dúró Dóra szerinte az ATV ma reggeli műsorában tagadta a holokausztot, amikor azt mondta, hogy több holokauszt is volt a történelemben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74936
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.