Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Élet, álmodozás...
  2014-04-23 23:48:40, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schrenk Éva : Tavaszköszöntő
  2014-04-23 19:37:00, szerda
 
 


Link

Tavaszköszöntő

Tavasszal minden kinyílik,
virág, a rügy és a szív is,
tavasszal dobban, lüktet, él,
fű, fa, madárka, falevél.

Tavasszal bódít az illat,
boka, vállperec is villant,
tavasszal édesebb a csók,
Ágicák, Évik és Katók.

Tavasszal megújul minden
és borongó szinte nincsen.
A természet dalra fakad,
s ontja a napsugarakat.

Schrenk Éva
poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Schrenk Éva  
a felcsúti polgármester és Orbán vejének üzlettársa is kapot
  2014-04-22 19:09:21, kedd
 
  Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy vidéki fideszes képviselő vállalkozása is kapott abból a százmilliárd forint uniós pénzből, melyet az ívóvízminőség javítására fordíthat Magyarország - írja az Origo. A kormány elvette az önkormányzatoktól a döntést, és állami felügyelet mellett választották ki a nyerteseket.


Elkezdték szétosztani azt a több mint százmilliárd forint uniós pénzt, amit az ivóvízminőség javítására fordíthat az ország. A kormány sok önkormányzattól elvette a döntést, hogy gyorsítsa a munkát, és állami felügyelet mellett választották ki, kire bízzák a munkát. Az eddigi nyertesek között ott van Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy békési fideszes képviselő, Barkász Sándor vállalkozása is - írja az Origo.

Barkász cége, a Békés Drén Kft. egy konzorcium tagjaként nyerte el a több mint 34 milliárd forintos közbeszerzési pályázatot, ami valószínűleg az egyik legnagyobb szelet lesz az összesen közel 140 milliárd forintnyi uniós pénzből.

Az uniós pénzeket 2015. június 30-áig el kell költeni, különben elvesznek, az érintett több mint 400 településen tavaly év elején még legfeljebb csak a tervezgetésig jutottak el. A kormány tavaly októberig összesen 33 projektet vont a saját hatáskörébe, ezekből kettőben hirdettek nyertest, 11-ben pedig megkezdődött a tényleges előkészítés, néhány esetben már mérnöki munkák is zajlanak. A közbeszerzési értesítő szerint még csak most kezdődik majd a munkák java, a január végén kihirdett 34 milliárd forintos pályázat csak a második projekt, amelyben a kivitelezők kiválasztásáig is eljutottak már.

A Békés Drén Kft. az első, 8,2 milliárd forintos, és a második, közel 26 milliárd forintos részében is nyert. A beruházás első szakaszában a pécsi Aquaprofit Kft.-vel fognak együtt dolgozni. A beruházás második részében a fideszes önkormányzati képviselő cége a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, illetve a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft.-vel nyert.

Az Origo szerint négy, összesen több mint 75 millió forint értékű megbízást nyert el az EuPro Kft., mely a cégbejegyzés szerint tavaly áprilisig éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozott, csak a névváltás után került be tevékenységeik közé az üzleti és egyéb vezetési tanácsadás. A cégnek egy új tulajdonosa is lett: a PBE Energiamenedzsment Üzletviteli Tanácsadó Kft., amelynek tavaly január óta Hamar Endre az egyetlen tulajdonosa. Neki egészen az EuPro átalakulása előtti napig, április 4-ig közös cége volt Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, és más vállalkozásokban is volt közös érdekeltségük - írja a lap.

Az Origo megkereste az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, hogy megtudják, hogyan választották ki a közbeszerzésekre meghívott cégeket, de március 19-e óta nem kaptak választ kérdéseikre.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Semmi okunk...
  2014-04-21 23:06:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa meglepetése
  2014-04-21 21:48:26, hétfő
 
  Ferenc pápa meglepetése

A Vatikán szombaton bejelentette, hogy miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a keresztutat vezette, két bizalmasa, Konrad Krajewski pápai főalamizsnás és Diego Ravelli pápai szertartásmester végigjárta a Termini római központi vasúti pályaudvaron éjszakázó hajléktalanokat és mindegyiküknek egy-egy borítékot adott át. Ebben a pápa húsvéti üdvözlete volt és fejenként 50 euró (több mint 15 ezer forint) készpénz. Ugyanezt kapták egy másik római pályaudvaron, valamint a Santa Maria Maggiore bazilikánál levő hajléktalanok is. A Vatikán nem közölte, hogy hány ember részesült segítségben. Karácsonykor Ferenc pápa tömegközlekedési jegyeket és telefonkártyákat küldött a római hajléktalanoknak.





Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Pete László Miklós: Húsvét ünnepe előtt
  2014-04-19 22:59:58, szombat
 
  Húsvét ünnepe előtt

Az óra pereg,
Az eső nagy cseppekben szemereg,
Hallgatnak az egek,
Áldozat közeleg.

A jövő ködös,
És minden kósza rémálom
Vörös.

A Jelen a sír szélén térdepel,
Világ-oltáron fekete lepel.

Globalizált rémlátomás;
Lesz-e
Harmadnapra
Feltámadás?

A Jelen?
Profán homok,
S a néma templomok,
Mint konok, önfejű optimizmusok,
Nyújtóznak tornyaikkal
Ég felé.

Gúny tárgya lett a Hit,
S az államok parancsolója
Szent profit.

A pénz a jelen vérét issza,
Futunk a megváltatlanságba
Vissza,
S a demokrácia
Puszta kulissza.

Üvölt a reklám-marketing sereg,
S unottan ásítanak
Az Egek.

Húsvét közeleg.

Az oltárokon fekete lepel,
Minden időben
Újra
Hinni kell.

A Megváltás:
Jövő-rejtelem;
Fenn a csúcson,
A hegyen,
De a kopár gerincről
Újra s újra visszahull
A történelem.

Nem kell, hogy mindig így legyen,
Nálunk a Hit,
Istennél van
A Türelem.

A vén Idő nem fizet kamatot,
Nem rágódik se kölcsönön,
Se kincsen,
A múltba lódít minden rosszat
Ingyen.

Az oltárokon fekete lepel,
Jézus hiába sohasem jön el.

Az Idő most is csendesen pereg;
Húsvét közeleg.

Friss hajnal,
Orgonák,
Tavaszi fák;
Kikelet-ünneplőben a világ.

Pénzen akárki Golgotát vehet,
Isten nem siet,
Száz év, vagy egy perc,
Neki egyre megy;
Az út végén ott mosolyog
A Hegy.

A Megváltás már bennünk lakozik,
Szeretet,
Felelősség,
Béke,
Hit.

Fenn a hegyen
A Kegyelem.

Felé csak egyetlen ösvény akad:
A Szabad Akarat.

Az Idő pereg,
Esőt könnyeznek szürke fellegek,
Tavasz-vidékre Remény csepereg,
Húsvét közeleg.

Pete László Miklós
poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Széles Kinga: Megváltás
  2014-04-19 22:41:00, szombat
 
  Megváltás

Vállad vitte vétkeimet,
Bírhatatlan nehezemet.
Most
Életemnek összes terhe,
Belefér a két kezembe...

Széles Kinga
poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Húsvéti lap
  2014-04-19 22:33:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Nincs Cím
  2014-04-15 19:43:11, kedd
 
  Online pénztárgépek a NAV célkeresztjében

Az adóhatóság célzottan ellenőrzi az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és szabályos működtetését.

Jön az online könyvelés?

Nem kiskapu nélküli az online kasszarendszer
Az ellenőrök elsősorban azokat a kereskedőket és vendéglátókat keresik fel, ahol kétséges a szabályszerű számla- és nyugtaadás, valamint valós forgalomnak megfelelő online adatszolgáltatás.
A NAV követi és elemzi a pénztárgépek online adatforgalmát, és azoknál a vállalkozásoknál rendel el vizsgálatot, amelyektől gyanúsan kevés vagy netán semmilyen forgalmi adat sem érkezik. A revizorok azokat is ellenőrzik, akik korábban megszűnésre hivatkozva nem rendeltek online pénztárgépet, vagy akik a megrendelt online pénztárgépet nem vették át vagy úgy nyilatkoztak, hogy minden tételről számlát állítanak ki. A mulasztók célirányos kiválasztása - az államkassza érdekein túl - védi a tisztességesen működő, kötelezettségeiket maradéktalanul teljesítő vállalkozásokat, és ott meg sem jelennek a revizorok, ahol már az adatok alapján egyértelmű, hogy minden rendben van.
Budapest egyik frekventált éttermi övezetében az egyik próbavásárláskor az online pénztárgép működése ellenére sem kaptak szabályos pénztárgépi bizonylatot a revizorok. Mint kiderült, az étteremben egy régi típusú géppel nyomtatták a vásárlók megtévesztésére alkalmas blokkot, az online pénztárgépet pedig csak próbaüzemben működtették. A NAV a jogsértést félmillió forint mulasztási bírsággal szankcionálta. Az ellenőrzés óta érkező adatok arról tanúskodnak, hogy az étterem felhagyott bevételei eltitkolásával.

Azok a vállalkozások, amelyek megszegik az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályokat - azaz tényleges bevételeiket eltitkolják és kivonják magukat a közteherviselés alól -, súlyos bírságot és üzletbezárást kockáztatnak. A jogkövető piaci szereplőknek és az államkasszának is kárt okozó magánszemélyeket akár 500 ezer forintra, gazdasági társaságokat pedig akár 1 millió forintra is büntetheti a NAV. Jelenleg mintegy 73 ezer online adatkapcsolatra képes pénztárgép üzemel a vállalkozásoknál.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Ranschburg Jenő gondolata az ajándékozásról
  2014-04-15 19:32:49, kedd
 
  Jó lenne, ha éles különbséget tennénk a jutalmazás és az ajándékozás között. Nagyon károsnak tartom ugyanis, hogy az utóbbi években ez a különbség egyre inkább elmosódik. "Ha jó leszel, születésnapodra megkapod...", "Ha jó leszel, húsvétra elhozza neked a Nyuszi", sőt, még a Télapónak is van egy listája a jó gyerekekről, és csak azoknak visz ajándékot. Az ilyen ajándék azonban nem ajándék, hanem jutalom. Mi is a különbség a kettő között? A jutalom eredményért jár, azért, ami a gyermekben dicséretre érdemes, az ajándék viszont jó és rossz tulajdonságoktól függetlenül az egész gyermeknek jár! Azt fejezzük ki vele, hogy vagyunk egymás számára, örülünk egymásnak, és ez minden problémától függetlenül igaz, és nagyszerű dolog! Ne alakítsuk hát az ajándékot jutalommá, és az ajándékozást ilyen formában ne használjuk nevelési célokra.

Ranschburg Jenő
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 424
  • e Hónap: 4381
  • e Év: 63530
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.