Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ne­he­zen al­szol el,
  2015-08-21 22:47:08, péntek
 
  Ne tö­rődj bele abba, ha nem jön álom a sze­medre. Néha az ál­mat­lan­sá­got csak né­hány rossz szo­kás okozza, amik­től nem is olyan nehéz meg­sza­ba­dulni.

A legújabb kutatások szerint minden harmadik ember küzd valamilyen alvászavarral.
Sőt, akadnak olyanok is, akik ugyan átalusszák az éjszakát, mégis holtfáradtan ébrednek reggel. Pedig az egészséges, pihentető alvásra nagyon is szüksége van a szervezetnek, hogy regenerálódni tudjon.

Íme, a fő gonoszok:

Túl meleg hálószoba: 21 fok felett a szervezet nem tud igazán kikapcsolni, megfelelő módon regenerálódni.

Túl kevés friss levegő: alvás közben a légzésed lassabb és mélyebb - minél jobb az oxigénellátásod, annál zavartalanabb az alvás. Érdemes tehát néhány percet még télen is szellőztetni lefekvés előtt.

Túl nehéz vacsora: esténként főleg a zsíros ételek, nehéz húsok, hüvelyesek, erős fűszerek terhelik meg a bélrendszert. De az édességek, gyümölcsök, és a teljes kiőrlésű gabonák is erjedési folyamatokat indítanak el, amelyek nem hagynak minket pihenni. Ezért is javasolják mindig, hogy lefekvés előtt 2-3 órával már ne együnk semmit, és a vacsora is könnyű legyen.

Túl sok alkohol: bár néhány alkohol, mint például a sör és a bor, eleinte segítik az elalvást, de hosszú távon mindenképpen alvási zavarokat okoznak.

Túl sok feszültség: az egész napos feszültség, a késő estig tartó munka, de még az izgalmas filmek és könyvek is feszültséget okozhatnak benned. Ez a fajta stressz hormontermeléssel jár, amelyek aktívan tartják a tested. Elalvás előtt 1-2 órával már próbálj meg lazítani. Olvass könnyed regényeket, alakíts ki lazító rituálét, mint például egy légző gyakorlat!

Túl sok tévé, monitor: a gyors képek, információk váltakozása serkenti az agyműködést, ezért sokkal nehezebb ellazulni és elaludni, ha az ágyban még filmet nézel vagy számítógépezel.

Elnyújtott ebéd utáni alvás: ha ebéd után, vagy napközben bármikor több mint fél órát pihensz, megzavarhatod az alvási ritmusod, ez is okozhat gondokat.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Az ember komédiája
  2015-08-21 20:42:46, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Fodor Ákos  
Végstádiumú rákos beteg volt, és egyetlen olaj kiűzte szó sz
  2015-08-17 17:32:06, hétfő
 
  4. stádiumú veserákja volt, az orvosok szerint csak napjai voltak már hátra, amikor elkeseredésében egy utolsó útra vette rá magát.

2014 augusztusában diagnosztizálták a katonaként dolgozó Lindánál a 4. stádiumban lévő veserákját, amely már 2 helyen is áttétet képzett. Amikor megtudta nem hagyta magát el, és végig kitartott az mellet, hogy megfog gyógyulni, mivel élni akar. 5 gyermek édesanyjaként, valamint további 15 unokája mellet nem engedhette meg magának, hogy elvigye a rák.

Az utolsó útja során megismerkedett egy alternatív gyógyásszal, aki bevezette a kanabiszolaj gyógyító hatásának rendkívüli hatásainak rejtelmeibe. Első körben egy 45%-os THC kivonattal kezdte a kezelést az orvos, majd miután ez gyengének bizonyult felemelték az adagot 85%-ra.

Meglepődtek az onkológusok, mivel 2014 decemberére, a tüdeje teljesen tumormentessé vált, majd további 1 hónap kezelés után a veséjéről is eltűnt a daganat.
A Journal Molecular Cancer tanulmányai bizonyítják, hogy a tetrahidrokannabinol ( thc ) és a különféle kannabinoidok meggátolják a rákos sejtek szaporodását, és a meglévőket teljesen eltűntetik.

A rákos sejtek valójában öngyilkosságot követnek el a kannabinoidok hatására.

Linda Morando 2015 január 15.-én az alábbi státuszüzenetet tette ki a facebookjára : Kedves ismerőseim! Végre teljesen rákmentes vagyok!! Hurráá, élhetek!!

2015 május 11.-én egy újabb vizsgálat erősítette meg, hogy Linda továbbra sem rákos, és teljesen gyógyult.
A szerk. : A rák egy olyan betegség mint minden más gyógyítható betegség, azonban mintegy évi 600 milliárd dollárt hoz a " konyhára ' a rákos betegek gyógykezelésével kapcsolatos gyógyszerek eladásának az ÁFÁJA. Sajnos ki lehet mondani, hogy túl sok pénz van abban, hogy ha egy ember rákos, hiszen elkeseredettségében nincs az a pénz amit ne adna ki a gyógyulás reményéért.
Forrás: organikusok.blogspot.hu

2015. augusztus 17. (hétfő), 08:51
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Nemes Nagy Ágnes
  2015-08-17 15:43:59, hétfő
 
  Mindent tudunk

Mindent tudunk. Csak titkolózunk,
akár a találós mesék.
Ki ne derüljön, jól vigyázunk,
amit félünk, s amire várunk,
az iszonyú együgyüség.

Jövendőnk: akárcsak a gyász,
amely már régen megesett,
ismerjük s helyrehozhatatlan.
Mint levelét az ág a fagyban,
számlálgatjuk a perceket.

Nemes Nagy Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Nemes Nagy Ágnes  
Kun Magdolna:Eljött ez a nyár is
  2015-08-15 00:27:02, szombat
 
  Eljött ez a nyár is

Eljött ez a nyár is, látod ugye kedves,
mindent elhozott, ami nékünk kellett,
miben fellelhető némi halvány élet,
mely szívünktől szívünkig lobogja a szépet.

Forró ez a nyár még, olyan forró kedves,
visszavirágozza, mik hervadásba vesztek,
s mitől fellángolt az a lopott tolvaj-érzés,
minek nem bírt erejével viharverés, szélvész.

Vár még ránk kedves, vár még ránk talán
néhány boldog ősz, néhány boldog nyár,
és ránk vár még, ránk, néhány csók és ölelés,
mik átdobognak majd pár halkult szívverést.

Kun Magdolna




Link
 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
kép
  2015-08-09 23:35:47, vasárnap
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor azt hiszed...
  2015-08-06 00:23:17, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmérik az idősek állapotát
  2015-08-05 20:44:00, szerda
 
  Jövő januártól újabb, radikális változások várhatók az idős, beteg embereknek támogatást jelentő házi segítségnyújtásban. A júliusban kihirdetett, az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló törvény szerint erre azért van szükség, hogy így az igénylő szükséglete alapján célzottabb szolgáltatást tudjanak nyújtani, és ezáltal az állami szerepvállalás erősödjön azok esetében, akiknek nagyobb az ellátási szükségletük, és a segítségre szoruló emberek minél tovább az otthonukban maradhassanak.

A házi segítségnyújtás lényege ugyanis éppen az, hogy a rászoruló ember továbbra is önállóan, a saját otthonában élhessen, és ott kapjon segítséget a mindennapi feladatok elvégzéséhez, így például bevásárláshoz, csekkfeladáshoz, takarításhoz vagy mosakodáshoz.

Az ellátást a helyi önkormányzat köteles biztosítani a rászorulóknak, amihez normatívát kap az államtól. Van olyan település, ahol emellett pár száz forintos térítési díjat is szednek az idősektől a segítségért cserébe. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2012-ben 125 281, 2013-ban 131 791 ember részesült Magyarországon házi segítségnyújtásban.

Szociális segítés - személyi gondozás

Az új jogszabály 2016. január 1-jétől kettéválasztja a házi segítségnyújtás tevékenységi körét: a jövőben szociális segítésre és személyi gondozásra lehet majd jogosultságot szerezni, továbbá szakértők döntik majd el, egy idős ember melyikre jogosult, és hány órában. A szociális segítés az alacsony szükséglet kielégítését szolgálja majd, az idetartozó tevékenységeket szakképzettség nélkül is el lehet látni. Ilyennek minősül a lakókörnyezet tisztán tartása, a háztartási feladatokban nyújtott segítség, illetve a ,,veszélyhelyzetek megelőzésében, vagy annak elhárításában történő segítségnyújtás".

A személyi gondozás kategóriájába tartoznak majd az ,,intenzív" szükségletet kielégítő gondozási tevékenységek és az ápolási feladatok, amelyek csak megfelelő szociális vagy egészségügyi szakképesítés birtokában végezhetők majd. A szakképzett gondozók ugyanakkor a személyi gondozás mellett a szociális segítés körébe tartozó tevékenységeket is elvégezhetik. Ha valaki mindkét tevékenység igénybevételére jogosult, akkor is csak legfeljebb napi négy órában kaphat segítséget. Ha a gondozási szükséglet a napi négy órát meghaladja, akkor az idős embert tájékoztatni kell a bentlakásos intézményi ellátás igénybevételének lehetőségéről. Addig, amíg az illetőt el nem helyezik, az új szabály szerint csupán napi 4 órában lesz jogosult segítségre, hiába lenne ennél többre szüksége.

Új jogszabály, új kategóriák, új szempontrendszer

A változásokra tekintettel az intézményvezetőknek a 2016. évi állami támogatás igényléséig, de legkésőbb 2015. december 31-ig - az új szabályok alapján - felül kell vizsgálniuk a házi segítségnyújtásban részesülők gondozási szükségletét, és az új kategóriák szerint meg kell határozni, hogy az érintetteknek szociális segítésre vagy személyi gondozásra van-e szükségük, és azt napi hány órában kell számukra biztosítani. Azt, hogy a gondozási szükséglet felülvizsgálatához milyen szempontrendszert kell alkalmazni, a szociális törvény végrehajtási rendelete fogja tartalmazni. További változás, hogy a megállapított gondozási szükségletet a működést engedélyező szerv felülvizsgálhatja és módosíthatja. Az új jogszabály - feltehetően a visszaélések elkerülése érdekében - januártól 200 ezer forint bírság kiszabását helyezi kilátásba arra az esetre, ha bebizonyosodik, hogy az intézményvezető nem a valóságnak megfelelően állapította meg, hogy az ellátott számára milyen ellátás indokolt, és hány órában.

Ki lehet rászoruló?

Mint arról elsőként az Index internetes portál beszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának januári rendelete már idén év elején jelentősen megszigorította a házi segítségnyújtásra való jogosultság feltételeit.

Azt, hogy ki számít házi segítségnyújtásra szorulónak, a rendelet által meghatározott pontrendszer szabályozza. A szükséges segítség megállapításához a táblázat területenként pontszámokat rendel egy ötfokú skálán. Például az öltözködés esetében nulla pontot számolnak, ha az érintettnek ezzel nincs gondja, egy pontot jelent, ha minimális segítségre szorul, négyet pedig, ha az öltözéshez az idős ember jelentős segítséget vagy felügyeletet igényel. Az összpontszám alapján dől el, hogy az illető jogosult-e segítségre, és ha igen, napi hány órában. Ezeket a ponthatárokat emelte meg idén januárban az Emmi: addig 11 ponttól járt a napi egy óra gondozás, azóta azonban a jogosultság megszerzéséhez már 20 pont szükséges.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Úttalan utakon...
  2015-08-02 23:40:46, vasárnap
 
  Úttalan utakon...
De túl lélek-határon,
túl gondolaton, túl minden álmon
valami messze vár reánk,
egy fénysugár e rút világon:
talán egy "mindent felejtés".
Talán egy "mindent újrakezdés"
a végső sziklaszálon.
Vass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Úgy telnek gyorsabban a napok,
  2015-08-02 23:07:32, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 176 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 511
  • e Hónap: 4468
  • e Év: 63617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.