Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Az ujjlenyomatokhoz hasonlóan
  2016-04-26 21:43:54, kedd
 
  Az ujjlenyomatokhoz hasonlóan nincs két egyforma agy. Amit teszünk, gondolunk, mondunk és érzünk, mind befolyásolja legnemesebb szervünk fejlődését, a fejlődés újabb változásokat generál, egészen addig, amíg az akció és reakció láncolata már túl bonyolult ahhoz, hogy felgöngyölítsük vagy visszacsináljuk. Az agyunk tulajdonképpen önmagát építi fel. Nemcsak az adott személy egyedi szükségleteit és funkcióit szolgálja, hanem az illető egyedi tapasztalatai is formálják.
Frances E. Jensen



 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
A képmutatóknak nem könnyű megbocsátani...
  2016-04-23 23:51:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc, Matolcsy unokatestvére és a többiek: ők sza
  2016-04-23 23:47:04, szombat
 
  Rokoni bizniszek, egymásnak megszavazott pénzek könyvkiadásra, méregdrága rendezvények, egzotikus tanulmányutak, ingatlanvásárlások, átalakítások, irodabérlések - a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költéseit alaposabban átnézve sok érdekességre bukkanhatunk.

A 260 milliárd forintból létrehozott hat alapítvány évekig kitartott amellett, hogy ők nem közpénzből gazdálkodnak, így a költéseiket is nyugodtan eltitkolhatják a nyilvánosság elől. Miután azonban perek egész sorát bukták el, péntek este kénytelenek voltak honlapjaikon közzétenni:

Érdemes elolvasni, sok mindent tudunk meg belőle...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindig azt tedd,
  2016-04-23 23:40:54, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hiszem...
  2016-04-23 23:38:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dunára néző erkélyt kezdtek építeni Orbánnak a Várban
  2016-04-22 23:26:24, péntek
 
  Megközelíteni nem lehet, alulról a fák kitakarják, de kicsit lentebbről látszik, hogy nekiálltak a Várban a Karmelita-kolostor átalakításának. Ebbe és a mellé felhúzott új épületbe költözik majd a Miniszterelnökség és itt lesz Orbán Viktor dolgozószobája is.

Az épület első emeletén lesz a miniszterelnöki munkahely, a Dunára néző részen. Eddig itt nem volt erkély, most már lesz. Egy építészfórum szúrta ki, hogy hét ablakot már ki is bontottak, nem lesz kicsi az új erkély.
Teljesen érthető, hogy ilyen panoráma átalakításra csábítja az embert. A szomszédos Sándor-palotában az államfő rendre ki is kíséri a teraszra a vendégét.

Áder János Christa Markwaldert, a svájci Szövetségi Gyűlés elnökét nyűgözi le a Sándor palotából látható panorámával. A háttérben ott épül a miniszterelnöki erkély. Fotó: MTI
Orbán, ha nagyon akar, akár most is tud erkélyen vendéget látni a parlamentben, csak a látványt időnként kitakarja egy nagy orosz zászló:

A Karmelita-kolostorban ennél sokkal nagyobb zászló kéne a látvány megzavarásához.
L. Simon László, várátalakaításért felelős államtitkár korábban azt nyilatkozta, hogy
luxus az, hogy a Vár legszebb panorámával rendelkező épületében a Várgondnokság Kft. technikai személyzete üljön

Ugyanakkor a várfoglalós projektben eddig azt hangoztatták, hogy mindent a Hauszmann Alajos idején érvényes állapotnak megfelelően akarnak átalakítani. Maga Orbán is megfogalmazta pár hete Tatabányán, hogy mi a kormány alapvetése történelmi épületek felújításánál: minden legyen úgy, ahogy régen volt, semmi átalakítás:

Ehhez képest a soha nem létezett erkély újdonság az épületen, de a jelek szerint a miniszterelnöki dolgozó más megítélés alá esik.
A Karmelita-kolostor is része a világörökséggé nyilvánított Duna-partnak. A legkisebb változtatásnál is egyeztetni kell az Unescóval. Hogy ez most megtörtént-e, arra várjuk a választ.
Azt is érdemes felidézni, hogy Orbán eredetileg a pazar erkélyes Sándor-palotába akart beköltözni, de mire felújították az épületet 2002-ben, addigra a Fidesz elveszítette a választást. A szocialisták pedig inkább az államfőt ültették be a Sándor-palotába.
Arról továbbra is hallani, hogy Orbán nem adta fel a Sándor-palotát, az erkély mindenesetre javíthajta a Karmelita kolostor esélyeit, hogy a felújítás után röviddel nem ürül ki az épület, hogy a Miniszterelnökség átpakoljon a szomszédba.
A Miniszterelnökség Várba költözéséről L. Simon annak idején azt mondta:
Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.

A Miniszterelnökség új helyének kialakítása legalább öt, más források szerint mindennel együtt húszmilliárd forintba kerül. Ezen felül a Várba költözik még a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium is. A Vár átalakítása, vagyis teljes Hauszmann-terv a Lovarda, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső visszaépítésével, a Csikós udvar és a Palota részleges felújításával, a minisztériumokat kiszolgáló mélygarázsok építésével, akadálymentesítéssel, a Nemzeti Galéria, a Széchényi könyvtár kiköltöztetésével legalább 200 milliárd forirntba kerülhet.





Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Amíg az ember nincs kényszer hatása alatt,
  2016-04-22 23:12:23, péntek
 
  Amíg az ember nincs kényszer hatása alatt, addig nem tudja, hogy mennyi mindenre képes még. (...) Ha van egy kényszer, és van bennünk akarat, az visz előre. Nem tudom, hogy ezt ki lehet-e fejleszteni, vagy genetikailag hozza magával az ember, de hogyha ez nincs meg, akkor nem tudom, hogy kívülről lehet-e bárkit motiválni.
Kovács István



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak pillanatok az életben,
  2016-04-17 22:55:28, vasárnap
 
  Vannak pillanatok az életben, mikor megértjük, hogy a képtelen, a lehetetlen, a felfoghatatlan igazában a legközönségesebb és a legegyszerűbb. Egyszerre látjuk az élet szerkezetét: a süllyesztőben alakok tűnnek el, akikről azt hittük, jelentősek, a háttérből alakok lépnek elő, kikről nem tudtunk semmi biztosat, s egyszerre látjuk, hogy vártuk őket s ők is vártak, egész sorsukkal, a jelenés pillanatában.
Márai Sándor



 
 
0 komment , kategória:  Márai Sándor  
Kun Magdolna:Csendes zokogás
  2016-04-14 18:15:55, csütörtök
 
  Kun Magdolna
Csendes zokogás

Magadban sirass el mindent, ami fáj,
hisz úgy sem látja más, milyen mélyre ás
lelked mélyében a csendes zokogás.

Csak némán hullasd könnyed, ne ejts hangokat,
kik sértéssel bírnak, ne sajnáljanak,
mert a sajnálat úgy sem ad, oly erős vigaszt,
hogy feledtesse veled a megbántásokat.

Ne mutasd szívednek gyengeségeit,
mert azt törik meg mindig, ki sosem vétkezik,
s csak azon tud átgázolni az egész nagyvilág,
ki alázattal védi a maga igazát.
2015. április 14.




 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
Hiába írtak gyönyörű könyveket,
  2016-04-13 12:09:52, szerda
 
  Hiába írtak gyönyörű könyveket, prédikáltak, filozofáltak, agitáltak, térítettek, győzködtek, sőt meg is győztek bennünket több ezer éve a sok jóról, szépről és igazról - amit teszünk, homlokegyenes ellentéte mindannak, amit olvastunk, akartunk, gondoltunk és hittünk. Tudod, miért? Mert ha a rossz okát kutattad, sohasem önmagadba, hanem másokra néztél.
Müller Péter



 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 287 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 601
  • e Hónap: 4558
  • e Év: 63707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.