Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kortárs festő: Soós Tibor
  2014-07-31 23:09:47, csütörtök
 
 


Soós Tibor: életkép
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kortárs festők, és költők  
Kortárs festő: Bóna Jenő
  2014-07-31 22:58:05, csütörtök
 
 


Bóna Jenő: csendélet
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kortárs festők, és költők  
Hát azt mondja a jog
  2014-07-31 20:08:11, csütörtök
 
 


Hát azt mondja a jog
Majd akkor lesz jogod
Ha te magad kizsarolod
S ha nincs rá hajlamod
Ütheted bottal a jogod
Nyomát vagy magát a jogot
A fő az ütés meg a bot
Időtlen idők küzdelme
Miképp adjunk jogot a jognak
Hogy joga legyen jognak lennie.

Somlyó György

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg vagyok arról győződve,
  2014-07-31 19:39:14, csütörtök
 
  Meg vagyok arról győződve, hogy a világnak semmiféle gazdagsága sem képes az emberiséget előremozdítani (...). A pénz csak a haszonlesőt vonzza, és megmásíthatatlanul visszaéléshez vezet.
Albert Einstein


 
 
0 komment , kategória:  Albert Einstein  
Így tömte ki Vajna zsebét milliárdokkal a kormány
  2014-07-31 18:57:51, csütörtök
 
  Két felcsúti stadiont lehetne felhúzni abból az évi 7 milliárd forintból, amennyiről lemondott a kormány Andy Vajna javára, írja a Figyelő.
Andy Vajna filmipari kormánybiztos szerencsés ember: a kaszinóbizniszben az elmúlt években minden, a kormányzat által befolyásolható tényező számára kedvezően alakult.

2012 ősze óta nyerőgép idehaza csak kaszinókban működhet, tavaly november óta pedig a kaszinók levonhatják koncessziós díjukat a játékadóból. A Figyelő számításai szerint ez körülbelül egymilliárd forintot hagy a Las Vegas Casinónál, azaz Vajna zsebében ez év végéig.
Saller az állami cégnek
Az új kaszinók kiosztásakor Vajna cége nyerte mind az öt budapesti koncessziót, az állami Szerencsejáték Zrt. hoppon maradt. Ezzel a magyar állam önként lemondott arról, hogy üzemeltetőként is részesüljön a kaszinók nyereségéből. Pedig a köztulajdonú Szerencsejáték Zrt. üzemelteti az ország per pillanat három kaszinójának legnyereségesebbjét, a fővárosi Tropicanát. Mivel azonban a társaság egyetlen koncessziót sem nyert, és a Tropicanáé az év végén lejár, a hely valószínűleg Vajnához kerül, olvasható a gazdasági hetilap cikkében, ami arra is kitér, hogy mindezek után egy nyári törvénymódosítás áfamentessé tette a kaszinók koncessziós díját: ez évente mintegy egymilliárdos megtakarítás Vajna számára, és ennyivel kevesebb bevétel a büdzsében, összegzi a lap.
Felcsútszor kettő
Mennyit keres majd Vajna a kaszinóin? A Figyelő szerint a Las Vegas tavaly 1,7 milliárdos, a Tropicana közel 2,4 milliárdos adózott nyereséget termelt. Ezek mellé még nyithat további három fővárosi kaszinót. Ha konzervatívan úgy becsüljük, hogy az előbbiekhez az új helyek csak egyenként egymilliárdos profitot tesznek hozzá, akkor is 7 milliárdot meghaladó összeget kapunk.
Ennyi maradna az államnál, ha a kaszinókoncessziókat a Szerencsejáték Zrt. kapta volna meg, nem Vajna. Ez közel két felcsúti stadion (3,8 milliárdba került) évente, írja friss számában a Figyelő.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Szállodák és hotelek mocskos kis titkai
  2014-07-31 17:42:26, csütörtök
 
  Főképp a nyári szezon alkalmával válik szinte elkerülhetetlenné, hogy időről időre egy szállodában szálljunk meg. Ám hiába megyünk a legelegánsabb ötcsillagos hotelbe, az valahogy mégsem lesz olyan kellemes és biztonságos, mint ha a saját lakásunkban hajtanánk álomra a fejünket.

A BBC utána járt a kérdésnek: mik azok a dolgok a szállodákat illetően, amiről rendszerint fogalmunk sincs? És mire érdemes odafigyelnünk? Néhány bátor szállodatulajdonos pedig őszintén válaszolt is a feltett kérdésekre...

-A kukucskáló nyílásoknak két oldala van.

Az egyik amerikai szállodaigazgató azt javasolja, mindenképp vizsgáljuk meg az ajtók kukucskáló nyílását, és ha úgy látjuk, hogy az sérült, vagy valaki babrálhatott vele, kérjünk másik szobát. Ha a nyiláson nem tudunk tisztán átlátni, akkor a szoba nem biztonságos. Ha pedig valaki a szobaajtón kopogtat, de kipillantva nem látjuk az illetőt, akkor semmiképpen se nyissunk ajtót, hívjuk helyette a recepciót.

-Ha lehet, ne nyúljon a kávégéphez!

Egy chicago-i hotelmenedzser tapasztalatai szerint hiába tűnik kívülről tisztának a szerkezet, sohasem lehet tudni, az előző szobavendégek mit dobáltak bele, cigarettacsikket, zsírkrétát, vagy csak belerókáztak egy görbe estén. Ugyanez vonatkozik a mosdó melletti vizespoharakra, amik legjobb esetben is csak át lettek törölve egy nedves ronggyal, vagy gyorsan átöblítették őket egy kis vízzel. Használat előtt azt javasolja, mindenképp mossuk el alaposan ezeket az eszközöket.

-A táskák a fürdőszobában vannak a legnagyobb biztonságban, vagy a fém csomagtárolón.

Fa rácson azonban ne nyissuk ki őket, mert az ágyi poloskák ott sokkal nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, mint a csempén, vagy a hideg fémen.

-A hotelszoba legmocskosabb holmija pedig...

...nem más, mint a tévé távirányítója. Ha belegondolunk, rögtön nyilvánvaló is, hogy miért: ez az a tárgy, amit kivétel nélkül mindenki azonnal megfog, a személyzet viszont a legritkább esetben tisztítja meg alaposan. Egy 2012-es vizsgálat megállapította, hogy a távirányítók legalább olyan mocskosak és fertőzöttek, mint a vécécsészék. A másik hasonló baktérium-góc a szobában pedig az éjjeli lámpa kapcsológombja. Érdemes tehát magunkkal vinni antibakteriális tisztítókendőt az utazásra, és ezeket a tárgyakat használat előtt letakarítani.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
A világ Isten-szőtte szőnyeg,
  2014-07-30 20:31:17, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Reményik Sándor  
A jó nem tart sokáig,
  2014-07-28 15:25:48, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelje a vizeletét hőségben! Ez jelzi biztosan a hidratált
  2014-07-19 19:37:27, szombat
 
  Súlyos egészségügyi kockázatokkal jár a rendkívüli hőség. Az orvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy a szélsőségesen magas hőmérséklet súlyos, akár halállal végződő egészségügyi problémákat is okozhat.
Szervezetünk a bőrön keresztüli hőleadással és az izzadással hűti magát. Ha nem tud megfelelően vagy elégségesen lehűlni, az áldozat hőség okozta megbetegedésektől szenvedhet. Ezek bárkit érinthetnek, de a nagyon idősek és a nagyon fiatalok vannak leginkább kitéve a veszélynek. A hőség okozta betegségek kezelés nélkül nagyon súlyossá is válhatnak.

A hőség okozta megbetegedések közül a legsúlyosabb a hőguta, amely kezdeti szakaszában hőgörcsökkel jár, amit hőkimerülés követ. Az áldozat súlyos fejfájást, hányingert, hányást és rendkívüli gyengeséget tapasztalhat. Hőguta esetén a megemelkedett testhőmérséklet az elmeállapot megváltozásához vezethet, a beteg szédülést tapasztal, és végül elveszíti az eszméletét. Az izomszövet bomlani kezd, ami veseelégtelenséget eredményezhet, így a hőguta életveszélyes állapottá válik.

A szakemberek a következőket javasolják a hőség okozta ártalmak elkerülésére:

- Délelőtt 11 óra és délután 4 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Viseljünk világos színű, könnyű ruházatot és kalapot. A 100% pamut ruhák magukban tartják az izzadtságot, így megnehezítik testünk lehűlését.

- A szomjúság nem mindig jelzi pontosan a hidratáció állapotát. Gyermekekben a szomjúság mechanizmusa még nem fejlődött ki teljesen, idős emberekben pedig már leromlik. Mire az agyunk jelzi a szomjúságot, a testünk már a testsúly akár 1 százalékának megfelelő vizet is elveszíthet.

- A vizelet színe jól jelzi a hidratáció állapotát. Az elegendő folyadékot fogyasztó ember vizelete majdnem színtelen. A sötétebb szín elégtelen mennyiségű folyadékbevitelre utal.

- Egyszerre másfél óránál kevesebb testedzés esetén hűs vízzel tökéletesen pótolni lehet az elveszített folyadékot. Fél liter az edzés előtt két órával, a testmozgás alatt 15-20 percenként 2,5 dl és legalább fél liter a befejezés után. Igyunk annyit, hogy a szomjúságunk elmúljon, aztán még egy keveset, hogy teljesen hidratálódjunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A legveszélyesebb fegyver, amit ellenünk fordíthatnak,
  2014-07-18 22:45:53, péntek
 
 


A legveszélyesebb fegyver, amit ellenünk fordíthatnak, az a saját lelkünk. Kihasználják kételyeinket és bizonytalanságunkat, amik eleve ott lesnek ránk. Önmagunkhoz legyünk hűek, vagy mások elvárásainak feleljünk meg? Ha őszinték és nyíltak vagyunk, szerethetnek minket feltétel nélkül? Van-e elég bátorságunk ahhoz, hogy kiadjuk magunkból a legbelsőbb titkainkat? Vagy a végén mind kiismerhetetlenek maradunk? Még magunk számára is?

Bosszú c. film
Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 384
  • e Hét: 653
  • e Hónap: 4610
  • e Év: 63759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.