Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kamarás Klára: Semmi és soha
  2017-04-29 18:51:26, szombat
 
  Semmi és soha
(Kosáry Domonkoshoz)

Itt nem változik semmi és soha.
Megyünk, amerre sodor a tömeg.
Elöl ordít pár bérenc, vagy vezér,
s utána már egy dühödt nyáj liheg.
Birkák akolja ez, nem ember otthona,
és nem változik semmi és soha.
Csillagot teszünk tornyok tetejére,
aztán szétverjük, köpünk az egészre.
Dicsőitünk, majd sárba rántunk,
örökké körbe-körbe járunk.
Szobrot avatunk, emlékhelyeket:
legyen amit ledönteni lehet...
Halottakat temetünk és kiásunk,
újraföldelünk, rehabilitálunk...
Koszorúzás és sárdobálás
és hazugság és árokásás...
Nem lát a kerge nyáj, csak háborog...
Lola asszony a sírjában forog!
Mért járunk körbe? Mennyi ostoba...
és nem változik meg a kör soha.
Kamarás Klára



 
 
0 komment , kategória:  Kamarás Klára  
Megesik, hogy az ember...
  2017-04-29 18:15:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a fejedben
  2017-04-25 19:23:03, kedd
 
  Amikor a fejedben múltad képeit nézed, mi a valóságos? Amikor a jövő ködében vágyad képeit nézed, mi a valóságos? Amikor a jelenben a körülötted lüktető világot nézed, mi a valóságos? A Figyelem. S ki az, aki a múltban és a jelenben is létezett? Te, kinek figyelnie rendeltetett.
A. J. Christian



 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
A gyűlölködést (...) nem könnyű kezelni
  2017-04-25 19:19:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ártalmas kapcsolatokat...
  2017-04-25 19:16:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézőpont
  2017-04-25 19:13:47, kedd
 
  Minden embernek van egy képzeletbeli valósága, egy olyan valóság, amelyet csak ő lát és érzékel olyannak, amilyenné a saját fátylán keresztüli érzékelés során felépítette magában. Ennek apró részleteit otthonról is hozta, a többit maga alkotta hozzá. Ez a fiktív valóság nem egyezik másokéval, akármennyire szeretnénk is azt hinni, hogy mégis. Ugyanakkor az is igaz, hogy ez a belső valóság mindig torz, és a torzítás (a takaró fátyol minősége) is különböző mindannyiunkban.
Belső Nóra



 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
A kétnapos csapatépítést különös módon
  2017-04-22 18:24:48, szombat
 
  A kétnapos csapatépítést különös módon nem a Fidesz politikusainak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a gondos frakcióvezető.
Négy alkalommal, összesen 7,3 millió forintért adott megbízást ,,Tréning" tartására egy Freecons Global Kft. nevű cégnek a Fidesz frakciója 2017 januárja és márciusa között - derült ki az országgyűlés honlapjára feltöltött szerződésekből. Ez önmagában nem is lenne különös, más frakciók is szoktak együttműködést erősítő csapatépítést tartani a képviselőiknek, a Fidesz azonban - mint megtudtuk - nem a frakciótagoknak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak, tehát titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a kétnapos, alkalmanként 1,3-2,1 millió forintba kerülő a tréningeket.

A szerződéseket aláíró Kósa Lajos frakcióvezető a hvg.hu-nak azt mondta: nagyon sok új, közülük is sok fiatal munkatárs dolgozik a képviselőcsoport mellett, ezért azon túl, hogy összekovácsolják a csapatot, fontosnak tartották, hogy fejlesszék a kollégák kommunikációs, együttműködési, illetve konfliktus- és helyzetkezelési képességeit.

A képviselőcsoporttal szerződő, a cégnyilvántartás szerint az építési projektszervezéstől a számítógép- és iparigép-javításon, programozáson és irodaipapíráru-gyártáson át az egyéb oktatásig szerteágazó tevékenységet végző Freecons Global Kft.-ről semmilyen információt - honlapot, referenciát vagy telefonszámot - nem találni az interneten. Ügyvezetőjét, Roboz Róbertet is csak hosszas keresés után sikerült fellelni egy másik, irodai és áruházi promóciókra szakosodott, a cégjegyzék szerint azonban nem létező marketingügynökség, a Five Star! képviseletében.

Az ügyvezető magyarázata szerint a Five Star! csak egy fantázianév, egy brand, amely a munkák jellegétől függően több céget is képvisel. A Fidesz frakció megbízásait azonban - mint mondta - nem a branden keresztül, hanem közvetlenül a Freecons Globallal kötötték, a tréningeket pedig a saját nővére tartotta a képviselőcsoport munkatársainak.

A magát különböző bemutatkozásaiban (itt vagy itt) mediátorként, coachként, szervezetfejlesztési és életvezetési tanácsadóként, illetve trénerként meghatározó Roboz Zsóka a hvg.hu-nak azt mondta: arra kapott felkérést a frakció vezetőjétől, hogy ,,jó lenne, ha megismernék egymást a munkatársak egy olyan környezetben, amikor nem munkáról van szó", a tréning után pedig szerinte valóban ,,sokkal könnyebben teremtenek kapcsolatot azok, akik nem egy munkakörben dolgoznak, mondjuk egy sofőr egy programozóval".

A szakember a két januári és két márciusi tréningen munkakörönkénti bontásban a képviselőcsoport összesen nagyjából 100 alkalmazottjának tartott foglalkozásokat. A hatékony együttműködést, a csapatösszetartást és a kommunikációt erősítő tréningek helyszínéről csak annyit árul el, hogy egy ,,eldugott vidéki kisváros" erre szakosodott szállodájában zajlottak, a képviselőcsoportnak kiszámlázott 1,3- 2,1 millió forintban (létszámtól függően) pedig a szállás és az ellátás díja benne volt.

"Állítólag láttak a Tv2-n"

Arra a kérdésre, hogy hogyan került kapcsolatba a Fidesz-frakcióval, ha egyszer a nevében szerződést kötő Freecons Global semmilyen módon nem hirdeti magát, még az elérhetősége sincs fent az interneten, Roboz Zsóka azt mondta: egyrészt szerinte ,,elég jó neve van" a szakmában, másrészt ismerhették a munkáját a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzattól is (Kocsis tavaly szeptemberig a Fidesz kommunikációs igazgatója is volt), amelynek korábban többször tartott hasonló tréningeket.

,,De állítólag a Tv2-n is láttak engem többször"
- tette hozzá Roboz Zsóka, hangsúlyozva: a kiválasztásáról legkevésbé sem politikai alapon döntöttek, hiszen a norvég alapból finanszírozott Energiaklubnak, illetve a jobboldalinak nem nevezhető Feldmár Intézetnek is dolgozik.

A tréner nevére a beszélgetés utáni gyors google-os ellenőrzéskor valóban több a Tv2-n vagy a Tv2-csoport más csatornáin futó műsor is előkerült, a cégnyilvátartásból azonban az is kiderül, a neve megegyezik egy bizonyos Nunkovics Martin anyja nevével. Márpedig a Fidesz frakciónak van egy a húszas éveiben járó, Nunkovics Martin nevű munkatársa, vagyis ha igaz, amit a cégnyilvántartáson túl több forrás is megerősített, akkor Roboz Erzsébet - bár ezt a hvg.hu-nak elfelejtette megemlíteni - mások mellett a saját fia kollégáinak tartott tréningeket.

Toboz Zsóka Facebook
Ennél is érdekesebb azonban Roboz Zsóka üzenőfalát böngészni: a tréner ugyanis több képen szerepel egyértelműen baráti viszonyra utaló helyzetben Porkoláb Gyöngyivel, aki nem más, mint a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak a felesége.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
AFöld Napja
  2017-04-22 18:03:44, szombat
 
  dr. Szent Györgyi Albert szavai:
,,A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."

Föld napját 1970-ben tartották meg először.Célja , hogy a világ környezetvédőinek lelkiismeretét felébressze az egész Föld veszélyesztetettsége iránt. A Föld napján való megemlékezések alkalmat adhatnak arra , hogy az emberiség mérlegelje, hogy kíméletesen bánik a környezetével, s mit tesz a, hogy ember és természet egészségesen éljen együtt. Hagyományteremtés is, hiszen a természet, a környezet szépségét és hasznosságát csak az tudja megmutatni másoknak, aki maga is felfedezi a természet szépségét, aki maga is értő szemmel figyeli a madarat, de észreveszi alatta a fát, a fán a bogarakat, megérti a környezetvédelem fontosságát, s azt maga is feladatának tekinti. Ezen a napon felhívhatjuk a gyerekek, szűlők figyelmét, hogy ruházatukon legyen zöld szín.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy új törvénytervezet
  2017-04-20 23:34:41, csütörtök
 
  Államosítani akarja a kormány az iskolai papírgyűjtést - írja az Index egy törvénytervezet alapján, amely szerint az állam magához vonná a papírhulladékot is, miközben még inkább kézi irányításúvá tenné az egész iparágat. Az új előterjesztés szerint a papírgyűjtést csak a kötelezően állami tulajdonban lévő közszolgáltatók végezhetnék.

Papírgyűjtést eddig évente kétszer lehetett szervezni, és szervezhette eddig is közszolgáltató, de magán-hulladékkezelő is. Ők megállapodtak az iskolával, vagy sokszor egy iskolai szervezettel, jellemzően 15-20 forint/kg-t fizetve az összegyűjtött papír után. A bejövő pénzt pedig ezután az iskola költhette el. Budapesten nagyjából tíz-húsz magáncég foglalkozott iskolai papírgyűjtéssel, ők aztán megfelelően elszállították, válogatták, újrahasznosították a papírt. Az Index azt írja, évente több tízezer tonna papír jött be az iskolai gyűjtésekből, ami országos szinten pár milliárd forintos érték lehet.

A lap szerint az eddigi rendszer úgy változna, hogy csak a közszolgáltatók (például a közterület-fenntartók) kezelhetnék az iskolák által gyűjtött papírt, a hulladék tulajdonjoga pedig az állami kukaholdingként emlegetett szuperszervezetet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t (NHKV-t) illetné meg. A tervezetből az viszont nem látszik, hogy az iskolák hogyan kaphatnának majd bármi pénzt a papírgyűjtésért.

A lap hozzáteszi, a tervezettel több probléma is van, az NHKV ugyanis régóta a működésképtelenség határán egyensúlyoz, a közszolgáltatók pedig a szelektív gyűjtési rendszert eddig sem tudták biztosítani az ország településeinek negyedében-harmadában, és mivel az összegyűjtött papír tulajdonjoga végül nem is a közszolgáltatók tulajdonába kerül, kérdés, egyáltalán mennyire lesznek motiváltak a gyűjtésben. Ráadásul mivel az iskolák sem kapnak majd belőle semmit, valószínűleg ők sem lesznek túl motiváltak.

Az Index rámutat, hogy egy másik módosítással lényegében kizárnák a lakossági hulladékpiacról a piaci szereplők döntő részét, mert azt szeretnék, hogy a lakossági hulladékkal foglakozó közszolgáltatóknak az alvállalkozója se lehessen piaci cég, holott eddig alvállalkozóként sok helyen továbbra is magáncégek működtek, az állam teljesen egyedül nem is tudta volna ellátni a feladatot. Most jelentős részüket kizárnák a lakossági hulladék alvállalkozóként való kezeléséből is, a fenti szabályozás ugyanis nagyjából azt jelenti, hogy ilyen céget nem választhat a közszolgáltató.

A tervezet indoklásában kimondottan szerepel is, hogy a "profitorientált feladatellátás teljes kizárása a cél a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásból", és meghatározott egységeknek kötelezővé is tennék, hogy csak állami cégnek adhassák tovább a hulladékot.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Különös
  2017-04-20 23:27:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 110 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 511
  • e Hónap: 4468
  • e Év: 63617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.