Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A szépségérzet...
  2016-08-21 22:59:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb ha az ember...
  2016-08-21 22:56:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaltenbach Jenő visszaadja állami kitüntetését Bayer Zsolt m
  2016-08-19 19:10:17, péntek
 
  Kaltenbach Jenő visszaadja állami kitüntetését Bayer Zsolt miatt

Nyílt levelet írt Áder János államfőnek Kaltenbach Jenő, a kisebbségi jogok korábbi országgyűlési biztosa. Ebben arról ír, hogy mivel egy olyan ember kapta meg a kitüntetést, akit a jóérzésű emberek megvetnek - értelemszerűen csakis Bayer Zsoltról lehet szó -, ezért visszaadja a 2005-ben kapott kitüntetését.
Így szól a nyílt levél:
"Az Ön egyik elődje Mádl Ferenc 2005-ben megtisztelt avval, hogy megkapjam a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét. Egy kitüntetés rangját, tisztaságát azonban elsősorban nem az határozza meg, hogy ki adja, hanem azok köre, akik kapják. Ma is jóleső érzés tölt el, amikor arra gondolok, hogy hány kiválósággal kerültem evvel egy lapra.
Elnök Úr!
Ma Ön odaítélte ezt a rangos elismerést valakinek, aki tevékenységével minden jóérzésű ember megvetését váltotta ki az elmúlt években. Evvel Ön megbecstelenítette, vállalhatatlanná tette mind az odaítélőt mind a kitüntetést magát. Hogy Ön ezért önmagával hogyan számol el, az az Ön dolga. Hogy én hogyan tudok evvel együtt élni, az meg az enyém.
Legnagyobb sajnálatomra úgy érzem, hogy nem tehetek úgy, mintha semmi sem történt volna. Az Ön döntésével nem vállalhatok közösséget, ezért kérem, tekintse úgy, hogy korábban kapott kitüntetésemet ezennel visszaadom. Kérem, töröltesse a nevemet a kitüntetettek listájáról. Kérem kitüntetett társaimat, cselekedjenek lelkiismeretük parancsa szerint."
Korábban volt már hasonló, amikor Szaniszló Ferenc, az összeesküvésekben utazó szélsőjobbos tévészemélyiség 2013-ban kapott állami díjat, akkor is visszaadta pár ember. (Népszava)
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Az út nem az ajtón túl kezdődik...
  2016-08-10 23:50:33, szerda
 
  Az út nem az ajtón túl kezdődik...
Hanem éppen ott, ahol állsz. A lábad alatt. És ha nem lépsz, akkor az ajtóig sem jutsz el. Lehet, hogy kevésnek érzel egy lépést, de ha azt sem teszed meg, sosem látod meg az utat az ajtón túl. És a holnapot sem. Mert a holnap sem "majd" kezdődik, hanem most. Ma. Minden holnap a mában indul, és lehet, hogy kevésnek tűnik a mai tett, de holnap látod az eredményét. A mai "kevés" a holnap "mindene" lesz. Csak indulni kell. A mában. Az ajtó felé.
A holnap felé.
Csitáry-Hock Tamás



 
 
0 komment , kategória:  Csitáry- Hock Tamás  
Millei Lajos: Hazudnak az álmok
  2016-08-08 22:39:53, hétfő
 
  Millei Lajos:
Hazudnak az álmok

(Százezer hazugság sem segíti életed,
de már egy is elég, hogy békítse lelkedet.)

Oly korban élünk, hol hazudják az álmot,
az ébredő vágyban fájdalmat találok.
Sorsunkra ráhűl az emlékezés ránca,
kirakati létünk nem valós, csak álca.
Szép szavak közt ülve türelemmel lessük,
mikor fordul sorsunk, hogy végre kövessük.
Ránk nyomta bélyegét egy évezred gyásza,
minden kornak megvolt a maga Júdása.
Térdepeltünk sokszor, elkopott a lábunk,
hazánk sírkövénél bűnbánattal állunk.
Elhisszük, mert mondják: béklyó nélkül élünk,
ám láncok csörögnek, ha szól a vezérünk.
Bilincsbe zárt eszmék, megcsalt, hazug álmok,
pókhálózni kéne az egész világot.
Tiszta, nyitott szívvel, mindenkit ölelve,
hol társunk az ember - új világ születne.
Addig nyomja hátunk a nyomorúságunk,
nem igaz életünk, és hazug az álmunk.



 
 
0 komment , kategória:  Millei Lajos  
Művészet
  2016-08-08 17:56:40, hétfő
 
  Arról kérdeztek egyszer, hogy mit tanácsolnék egy fiatal rendezőnek: vidéken kezdjen-e dolgozni, vagy inkább egy elsőrangú színházban. A válaszom az volt, hogy kezdje vidéken. Óva inteném a kezdőket attól, hogy elsőrangú színházakban, jó színészekkel kezdjenek dolgozni. A jó színészek önjáróak, szinte maguktól teszik a dolgukat, a rendező meg hajlamos a végén elhinni, hogy őmiatta olyan jók, amilyenek. Holott jók voltak ők már eleve. Ellenben középszerű színészekkel valóban kihívás dolgozni. Ha nem akarunk megbukni, gatyába kell rázni őket. Egy rossz színésztől sokkal többet tanulhat egy kezdő, mint egy jótól.
Michael Haneke



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éltél már át olyan pillanatot,
  2016-08-04 23:06:11, csütörtök
 
  Éltél már át olyan pillanatot, amikor a leghalványabb kétely nélkül tudtad, hogy a helyeden vagy? A jó úton jársz? Talán olyasmit is, hogy átléptél egy határon, átugrottál egy akadályt, vagy miután szembekerültél valami bevehetetlen hegycsúccsal, hirtelen valahogy a túloldalon találtad magad? Amikor langyos az éjszaka, a szellő hűvös, és egy dal vitt végig a csendes utcákon. Amikor érezted magad körül az egész világot, és a részének tudtad magad - része lettél a zsongásnak -, és minden olyan jó volt.
Chloe Neill



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalom
  2016-08-03 22:46:06, szerda
 
  Ha valaki esztendőkön át naponta találkozik a hatalommal, vele kezd reggel és a másnap reggeltől szorongva alszik el, vele osztálykirándul, őt csapja be, előle lóg meg, neki szerez hamis orvosi igazolást, akkor a hatalom okkal bízhat benne, hogy ez az ember tizennyolcadik esztendejére már érett. Már tudja a helyét. Már egy kétismeretlenes egyenletnél komolyabb feladattal is megbízható anélkül, hogy rá, a hatalomra nézvést valódi kockázatot jelentene.
Bartis Attila



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akarat
  2016-08-02 23:18:35, kedd
 
  Sokáig azt gondoltam, hogy a két világ, amiről álmodunk, és ami valóban létezik, soha nem válik eggyé, és hosszú ideig úgy éreztem, lehetetlen az életben tartós örömöket találni, vagy azt kívánni, hogy a boldogság állandó és tökéletes legyen. De aznap... megértettem, hogy az akarat képes megváltoztatni a szokást, áthidalni a szakadékokat és valóra váltani az elfáradt álmokat.
Balogh Boglárka



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetterápia - így ment el Esterházy Péter
  2016-08-01 23:23:29, hétfő
 
  Gannán, a XIX. század elején épült Szent Kereszt Felmagasztalása elnevezésű bazilikában, a családi sírboltban temetik el holnap Esterházy Péter írót, aki élete utolsó fél évében minden lehetséges meghívásnak eleget tett, hogy olvasóival találkozzon. Kollégánk, Farkas Zoltán - egyet leszámítva - minden ilyen alkalmat megragadott, hogy láthassa, hallhassa.

2016. július 15., Petőfi Irodalmi Múzeum

Este és éjszaka virrasztás a Petőfi Irodalmi Múzeumban, bárki felolvashat. A bejáratnál festőállványon, fekete keretben, fekete-fehér kép, gyászszalaggal. Mosolytalan fotó arról, akinek a szája szegletében mindig ott bujkált egy kis mosoly: játékos, ironikus, jókedvű, harsány, gunyoros, mikor milyen. Az emeleti termek zsúfolásig megteltek, a lépcsőn, a kertben is ülnek, ácsorognak. Öt óra alatt 44 részlet az életműből, vezet a Harmonia Caelestis és a Bevezetés a szépirodalomba, viszonylag kevés publicisztika, de a legsúlyosabbak elhangzanak (aki diktatúrában él, az félelemben él, a félelem országában él), sok művészet, semmi foci, legfeljebb Fancsikó és Pinta. Értő közönség, nem teketóriázik, ránevet a gyászra.




Végül a hangszórókból felcsendül a Búcsúszimfónia: Esterházy egyedül olvassa fel valamennyi szerepet, 1994-ben megjelent drámája minden egyes poénját pontosan kijátssza (miért is lőné le őket, hisz az övé), a közönség a felvételen is derül, vigad. Hrabali gesztus, a múzeum előterében folytatódik a szomorédes virrasztás. ,,APA: Magyarországot úgy kell elképzelni, mint aminek pereme van. Hogy a sár ki ne folyjék belőle. A sár elönti az utcákat, a Kossuth teret, a Petőfi utcát, a Móricz Zsigmond körteret, a Babits sétányt, mindent, végigszalad a mezőkön, be a fák közé, elönti elébb a mélyebben fekvő területeket - teszem azt Hódmezővásárhely és Kalocsa -, majd rendben, sorban mindent. (...) Az ország, az ország, (halkan) az ország nyugodtan fogadja a mocsok emelkedését, nincs mit tenni. Néhányan, kevesen, a nyakukat nyújtogatják, de ez is inkább a figyelmetlenség, mint a pánik jele."

Eszterházy mauzóleum Ganna
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 287 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 471
  • e Hónap: 4428
  • e Év: 63577
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.