Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Két busz is otthagyta a kerekesszékest, a BKK nem indít eljá
  2016-07-24 23:18:41, vasárnap
 
  Két busz is otthagyta a kerekesszékest, a BKK nem indít eljárást

Július 10-én egy dunakeszi mozgássérült férfi és családja szeretett volna Budapestről hazajutni, de két busz is otthagyta őket. A sofőrök ellen nem indul eljárás, mivel a BKK szerint a hasonló esetekre jelenleg nem vonatkoznak kötelező előírások - írja a Bors.

Az újságnak Szőcs Gergelyné, a férfi felesége nyilatkozott. Elmondása szerint múlt vasárnap kora este a négy kerekű elektromos kerekes székes férfi, felesége és kislányuk a 196-os buszt várták a Rákospalotai köztemető megállójában.

Háromnegyed hét után pár perccel a busz meg is érkezett, a nő pedig jelezte a sofőrnek, hogy hajtsa le a rámpát, hadd szálljanak fel, de a BKK dolgozója egy kormányrendeletre hivatkozva nemet mondott. A sofőr szerint kerekes székes személy szállítása megterheli a buszt és balesetveszélyes. A sofőr továbbhajtott, kis idő múlva pedig majdnem ugyanez játszódott le a következő járat vezetőjével is.

Az estét végül a mozgássérülteket szállító szolgálat mentette meg, akik a nő hívására az eredeti hét-nyolcezres tarifa helyett csupán kétezer forintért végül hazavitte a családot.

A Bors megkereste a Budapesti Közlekedési Központot is, hogy arról a bizonyos kormányrendeletről érdeklődjenek. Mint kiderült, a kérdéses rendelet ,,nem szabályozza részletesen a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekes székének és egyéb mozgást segítő eszközének szállíthatóságát." A BKK azt is kifejtette, hogy kezdeményezésükre nemrégen a mozgássérülteket képviselő szervezetek és a közlekedési szolgáltatók egyeztetettek. A cég a hasonló esetekre részletes szabályrendszert alakít majd ki. A sofőrök ellen nem indult eljárás.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Mivel a hazugság
  2016-07-24 19:19:25, vasárnap
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mivel saját tudatunkban is
  2016-07-24 19:16:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Föld S. Péter: Orbán levele az Esterházy családnak
  2016-07-22 22:28:05, péntek
 
  Havasi Bertalan, a miniszteri sajtóiroda vezetője a Borsnak elmondta, hogy Orbán Viktor levelet küld a gyászoló családnak. A levél tartalma nem nyilvános, de a hozzátartozók, ha úgy látják jónak, nyilvánosságra hozhatják.

Vagyis, a levelet még nem küldték el. Nyilván eddig nem ért rá a miniszterelnök, más fontos, mondjuk úgy, bokros teendői voltak. De a szándék is szép, ráadásul a levél is hamarosan elkészül. Önök abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy már most elolvashatják.

Tisztelt gyászoló család!

Higgyék el, nehéz helyzetben vagyok. Sajnálatra méltó, ami velem történik ezekben a napokban. Mindenki azt gondolja rólam, sokan ki is mondják, hogy egy bugris bunkó vagyok. Részvétlen tapló, sutyerák.

Pedig, dehogy. Nekem is vannak érzéseim. Csak nem mindig tudom kimutatni őket.

esterhazyMost például nagyon szomorú vagyok. És higgyék el, nem csak azért, mert a Videoton kikapott az első fordulóban. Pedig, sokáig mi vezettünk, de azután az ellenfél fordított. Van ilyen, ezért szép játék a foci. De ez többé nem fordulhat elő, ígérem.
Talán még nem mondtam, de nagyon nagyra tartom Esterházy Péter költészetét. A Talpra magyar című versét ma is kívülről fújom. Meg a drámái, legfőképpen az Ember tragédiája, is nagyon közel állnak hozzám. Vagy a Bánk bán. Mintha rólam írta volna, köszönet neki érte.

Elnézést, amiért csak most tudtam tollat ragadni, de előbb nem volt rá lehetőségem. Önök bizonyára tudják, hogy én vagyok Magyarország miniszterelnöke, és ebben a minőségemben számtalan feladatom van. Meg kell védenem az országot a migráncsoktól. Ha én nem lennék, már senki nem beszélne itt magyarul. És ez nemcsak sok energiámat emészti föl, de rengeteg pénzbe is kerül. Plakátok, népszavazás, a gyűlölet szinten tartása - remélem, megértik, hogy miért késlekedtem ezzel a levéllel.

És talán a közvélemény is felfogja, nem egy érzéketlen tuskó vagyok. Szándékosan használom a tuskó szót, mert mostanában sok fát kell kivágnunk. Ez sem egy olcsó mulatság, higgyék el nekem kedves gyászoló család, tényleg nem egy leányálom. Néha már arra kell gondolnom, hogy az emberek a fákat jobban szeretik, mint engem. A zöldet jobban, mint a narancsot.

Nem szeretném tovább rabolni a drága időmet, de egy félreértést azért még tisztáznék. Sokan azt mondják, még többen pedig ezt is gondolják, hogy én azért nem kedveltem Esterházy Pétert, mert ő sem kedvelt engem. Ez olyan óvodás dolog.

Én nem azért nem szeretem, mert ő sem engem.

Meg kell érteniük, hogy a magunkfajta nem kedvelheti az olyan embereket, mint amilyen Esterházy Péter. Mi az engedelmességet szeretjük, a feltétlen lojalitást. A függetlenségtől feláll a hátunkon a szőr.

Az önálló gondolat a halálunk.

A szabadságról szó se essék.

Ki nem állhatjuk azokat, akik nem tagozódnak be. Nem azzal van bajunk, hogy egyeseknek önálló véleményük van, hanem azzal, hogy ez az önálló vélemény eltér a miénktől.

Ezt el kellett mondanom Önöknek, mert már nagyon csípte a csőrömet. Meg hát a tanácsadóim is kapacitáltak, hogy írjak már Önöknek levelet, mert különben rám sütik az emberek, hogy tahó vagyok.
Látják, megtettem. Nem könnyű szívvel, mert a Videoton most egy nehéz sorozat előtt áll, de látják, igyekszem minden fronton helytállni.

Ha még nem mondtam volna: fogadják együttérzésemet. Olyan szép verset, mint a Füstbement terv, Esterházy Péteren kívül talán csak Arany János tudott volna írni.

Orbán Viktor sk.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Fortélyos félelem
  2016-07-22 22:12:59, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak akkor
  2016-07-22 22:10:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb ma egy
  2016-07-22 22:07:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idővel...
  2016-07-22 22:05:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tök mindegy
  2016-07-22 21:59:27, péntek
 
  ,,Idővel rájössz, hogy senki megerősítésére sincs szükséged. Ha idáig eljutsz, onnantól szabad vagy. Nehéz lesz, az biztos, főleg, ha senki sem támogat abban, amiben annyira hiszel. Higgy benne, és jön. Megy. Működik. De csak akkor, ha biztos vagy magadban. Nem kell tudnod, hogy mi a cél, hogy hová tartasz. Tök mindegy. Egy dolog a fontos: méghozzá az, hogy bármi van, te csak menj tovább." Oravecz Nóra

kHogy valójában mi lehet Oravecz Nóra idézetének az értelme? Ki tudja? Imád ilyesmiket írogatni kávézgatás közben, mások pedig szeretik olvasgatni. Így működik a világ, nem szabad ezért irigykedni. Nagyjából valami olyasmiről lehet szó, hogy nyugodtan csináld azt, amihez csak kedved van, és ne nagyon törődj mások nyűgével és bajával. Tök mindegy. Az se baj, ha közben oltári nagy hülyeségeket követsz el, a lényeg az, ha már valaminek nekiláttál, egy pillanatra se hagyd abba.

Méltánytalan és rendkívül tiszteletetlen dolog azt állítani, hogy Magyarország kormányfőjének politikai krédóját Oravecz kisasszony sokkal jobban összefoglalta, mint Schmidt Mária nagyasszony, de ha ez így van, akkor mit lehet ez ellen tenni. Tulajdonképpen más is nyugodtan megírhatta volna. Ott van egy rakás politológus és újságíró.

Orbán Viktor szerencséjére nagyon jó mesterséget választott magának, így idővel még támogatókra is szert tett ahhoz, amiben nagyon hisz, azaz önmagában. Hiba lenne ezen önfeledten kacarászni, mivel nem kevés emberről van szó, akik rendkívüli módon szeretik őt. Hogy mi a kormányfő célja, azt soha nem köti senkinek az orrára. Valószínűleg egyszerűen hatalomban akar maradni. Az, hogy miként, az tök mindegy.

A kedve szerint rakosgat ide-oda mindent, amiről úgy gondolja, ettől majd jobban fogja érezni magát és az utókor tudni fog a tetteiről. Egy XXI. századi Podmaniczky Frigyes szeretne lenni. Múzeumokat pakolgat ki, szétszedi a Városligetet, megszerzi magának a Budai Várat, vasúttál átszeli a prérit, az elszánt Bugsy Siegel-hez hasonlóan Las Vegast épít a semmiből, illetve Felcsútból, ízlése szerint csinosítgatja a Gellért-hegyet. ,,Egy dolog fontos: méghozzá az, hogy bármi van, te csak menj tovább." Bizony a mi miniszterelnökünk olyan elszántan megy, mint egy pilseni sörösló. Erre igazán nem lehet semmi panaszunk.

A demokrácia nagyjából ott ér véget, amikor egy olyan szerencsés flótás kezébe kerül a hatalom, aki elhiszi magáról azt, hogy teljesen függetleníteni tudja magát a környezetétől és egymaga képviseli a közérdeket és a jót. Szert is tettünk egy ilyen egyénre.

Persze nem kell mindig szegény Orbán Viktorral példálózni. Van belőlük elég a nagyvilágban mindenfelé. Mások is nagyon szeretnek ilyesmivel foglalatoskodni.

Jelenleg Recep Tayyip Erdoğan ipari méretekben távolítja el azokat, akikről úgy gyanítja, nem szeretik őt tiszta szívből és őszintén. Törökországban lassan egy nagyvárosnyi embert függesztettek fel, vettek őrizetbe vagy kezdtek ellenük hatósági vizsgálatot. Erdoğan pedig rendületlenül megy tovább és tökéletesen biztos önmagában. Nála a cél persze egyértelmű. Az elnöki jogkörök kiszélesítése a végtelenségig, amit bizonyos kultúrákban despotizmusnak hívnak. Valójában tök mindegy, hogy ezt minek is nevezik.

Erdoğan és Orbán közé semmiképpen nem lehet egyenlőségjelet tenni. A török köztársasági elnök úgy játszik Európával, mint macska az egérrel. Hatalmas hadserege van. Igaz most jelentős átalakítás folyik, de nagyjából zavartalanul működik. Még az a tény sem különösebben aggaszt senkit, hogy egy NATO tagországról van szó. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetén belül az Egyesült Államok után Törökország rendelkezik a legnagyobb haderővel. Nem lenne meglepő, ha a nagy ijedtség után közvetlenül elnöki irányítás alá kerülne az egész ármádia. Ez azért már nem tök mindegy. Mi lesz, ha Erdoğan elnök úgy gondolja, hogy éppen itt lenne az ideje annak, hogy a NATO jelentős csapást mérjen a kurdokra. Már csak a terrorizmus elleni küzdelem miatt, természetesen.

Az elnök a török rendőrséget előrelátóan hatékonyan megerősítette és keményen a kezében tartja. Az emberi jogokkal nem sokat kell piszmogniuk. Azt veret meg és azt tartóztat le, akit csak akar. Ehhez elég mindössze egy rosszul időzített pisszenés vagy egy jól időzített besúgás. Halálbüntetés valószínűleg nem lesz Törökországba, de anélkül is könnyedén és változatos módokon meg lehet halni. Tök mindegy.

Orbánnak ezzel szemben ütőképes hadserege nincs, csak egy magáncélra használt TEK-je. Ennek természetesen előnye is van. Katonai puccsra Magyarországon még gondolatban sincs esély.

A menekültekkel zsarolni Orbán már nem tud senkit, mivel nálunk nem nagyon vannak és nincs is nagy kedvük idejönni. Belföldi felhasználásra riogathat ugyan velük, de ez Nyugat-Európát egyáltalán nem érdekli. Az ország több szempontból is a perifériára szorult. Talán úgy gondolják, a magyar kormány csak oldja meg a gondjait maga. Ha a lakosságnak éppen Orbán Viktor tetszik, akkor használják csak nyugodtan egészséggel. Tök mindegy.

Talán ha komolyan nekilátnak az Uniós fejlesztések vizsgálatának, akkor egy kicsit lelassíthatják Orbán elnök hosszú menetelését. Nem sok ütőkártyája maradt, amivel megrendszabályozhatná a rakoncátlan Európai Uniót. Meg kell elégednie a Gellért-hegy átszállításával Felcsútra. Ha kellőképpen hisz magában, minden bizonnyal sikerülni is fog. ,,Higgy benne, és jön. Megy." Akár még egy hegy is.

A most induló ,,Ki mit tud?"-kampány legfőképpen arról szól, hogy - a bájos Oravecz Nórát idézve - eljussanak odáig, hogy szabadok legyenek. Emiatt aztán Rogán Antal valószínűleg fellélegezhet. Lassan már az is bebizonyosodik róla, hogy ő még életében nem járt az V. kerületben, vagy ha igen, akkor nem tudta, hogy éppen ott volt. Tök mindegy.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
M. Laurens: AZ ÚR TRAGÉDIÁJA
  2016-07-19 19:07:29, kedd
 
  M. Laurens: AZ ÚR TRAGÉDIÁJA
replika

AZ ÚR:
"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen.
Év-milliókig eljár tengelyén,
Míg egy kerékfogát ujítni kell."

A KÖLTŐ (napjainkban):
Már megbocsásd, Uram, hogy szólok,
de akad itt néhány ugyancsak rossz fog.
Engedelmeddel, ím, bejelenteném,
lévén, a gép még garanciális lenne:
nem úgy, mint e szedett-vedett költemény.

Szóval, itt van például a gazdag fog maga,
szerinte a kenőpénznek semmi szaga.
Sőt, muszáj a forgáshoz, hogy géped menjen:
a szegény fog pedig örökkön kenetlen.
Bocsásd meg nekem, Ó, Uram:
e két fog sehogy sem pászol a Te gépedben.

Aztán itt van még a jog és az igazság,
gyakorta elakadnak, oka talán gazság:
esetleg... kisebb tervezési hiba lehet?
Uram, e kettőt közös tengelyre raktad,
ám együtt forogni az Istennek sem akarnak.

AZ ÚR:
"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen."

A KÖLTŐ (napjainkban):
Forog, forog, Uram, de nem mindegy, hogy hogy.
Ideje lenne rajta ezt-azt megigazítanod.
Lazul a tisztesség, lötyög a becsület,
Egyesek úgy vélik, nincs is semmiféle gép,
és akad itt még jócskán egyéb tünet.
Az évmilliókból alig telt le pár ezer,
a burkolat sok helyt önmagától nyaklik,
itt-ott mintha` fegyverropogás hallik:
gépészed pediglen remegve bújik el.

ANGYALOK KARA:
"A nagy ég áldása rajtad!
Csak előre csüggedetlen;
Kis határodon nagy eszmék
Fognak lenni küzdelemben."

A KÖLTŐ (napjainkban):
Nagy eszmék, nagy eszmék,
kis határok, meg küzdelem,
Angyalaim, ez mind-mind szép,
de dolgos kéz nélkül
a fejünkre rohad majd a gép...

Megtettem hát panaszom, Uram!
Angyalaid ma délutántól estig várom,
ha javíthatatlanná vált már a nagy mű,
küldd el, kérlek, a megadott címre:
csereutalványom.
Pest-Buda 2016. június 24-29. Idézetek: Madách Imre - Az ember tragédiája
 
 
0 komment , kategória:  M Laurens  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 287 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 471
  • e Hónap: 4428
  • e Év: 63577
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.