Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Lecsapnak a keményen dolgozó kisemberek
  2015-03-17 18:15:34, kedd
 
 
2015.03.17. 08:10
Lecsapnak a keményen dolgozó kisemberek



Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy keményen dolgozó kisember. Ő nem ám ilyen Kocsis Máté féle pejoratív értelemben vett keményen dolgozó kisember volt, hanem amolyan rogánantal féle, aki felkelt reggel és keményen dolgozott estig. A keményen dolgozásnak meg mint az efféle mesékben meglett a jutalma, rábíztak egy fontos posztot ahol a maga köré gyűjtött többi keményen dolgozó kisemberrel együtt felkelt reggel, nyomta estig és lett eredmény.

24 polgármestert,
18 bírát,
7 parlamenti képviselőt,
4 ügyészt
2 volt minisztert,
1 tábornokot és
1 volt miniszterelnököt

kaptak el csak tavaly, korrupt rendőrök és üzletemberek mellett. Miniszterelnökök, miniszterek kerülnek bilincsbe, és mit tesz az a Jóisten, bizony letöltendő börtönbüntetés is kijár akár nekik is a viselt dolgaikért. A keményen dolgozó kisemberek leszámoltak a korrupt nagyemberek érinthetetlenség mítoszával, a komplett politikai palettát lefedve vonnak vizsgálat alá és tesznek sittre bárkit. Ha másból nem ebből nyilván kitaláltad, nyájas olvasó, hogy ezek a keményen dolgozó kisemberek nem minálunk élnek és dolgoznak.

Laura Kövesije a románoknak van, nekünk poltpéter és magát kivizsgáló vezető hivatalnok jutott.

korrupcio_orban.jpg

A gazdasági bezzeg a szlovákok-ozás után jöhet a korrupcióellenes bezzeg a románok-ozás. Traian Basescu maga sem gondolta, hogy Pandóra szelencéjét nyitogatja Kövesi kinevezésével. Amíg nálunk a korrupció elleni harc kimerül Gripen Gabriella szenátor nagyívű beszédeiben és Horváth András meg a civilek baszogatásában, addig náluk a keményen dolgozó kisemberek elkapták Basescu testvérét, Viktor Ponta sógorát, de letöltendőt kapott Adrian Nastase egykori miniszterelnök is. Romániában szar lett korrupt politikusnak/köztisztviselőnek lenni, nekünk meg be kell érni egy homályos ígérettel, miszerint képviselőink 2017-től következmények viselésével mutyizhatnak a vagyonnyilatkozataikkal.

Hogy az addig hátralévő két évben mit művelhetnek? Pont azt, amit eddig is, mert mi így harcolunk a korrupció ellen.

Bízni kizárólag a véletlenben bízhatunk, ha egyáltalán. Mert jöhet egyszer itt is valaki, akinek kinevezésekor nem gondolják, a kinevezett keményen dolgozó kisember nem a kinevezőjéhez, hanem a feladatához és hazájához lesz lojális. Orbán rendszerében ez ma még elképzelhetetlen. De egyrészt semmi sem tart örökké, másrészt meg mit lehet tudni mikor ébreszt fel valakiben lelkiismeretet a Fidesz és Viktor erodálódó népszerűsége, és nem az lesz fontos, hogy többet lopjunk, mint négy éve.


http://varanus.blog.hu/2015/03/17/lecsapnak_a_kemenyen_dolgozo_kisemberek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha eddig valaki nem tudta volna, akkor most jól megtudhatta.
  2015-03-17 18:11:54, kedd
 
  Ha eddig valaki nem tudta volna, akkor most jól megtudhatta.
A magyar országgyűlésből, Tömjén és Rétvári elvtársaktól konkrétan.

Aki járatos az ilyesmiben, attól érdeklődnék, hogy van-e ilyesmi más (normális) országok parlamentjében is, vagy ez már itten tényleg a legalja?

"500 éve született Avilai Nagy Szent Teréz - erről tart napirend előtti felszólalást Semjén Zsolt. Komolyan. Rétvári Bence államtitkár pedig válaszol rá. Komolyan."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tessék ! Itt van ! Ahová a békemenet beteszi a lábát . .
  2015-03-17 17:37:23, kedd
 
  Tessék ! Itt van ! Ahová a békemenet beteszi a lábát . .



Biológiai katasztrófa a Hortobágyon?
Index
2015.03.17. 14:54

40 000 anyajuh (az országos anyajuhlétszám 5 százaléka) és mintegy 4000-5000 szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatainak elmutyizása miatt, írta levelében Rezes Gábor, a károsult gazda. Rezes szerint a nagy létszámú állatállomány pusztulása biológiai katasztrófát eredményezhet.

A pályáztatás végeredményének köszönhetően nagy állatlétszámmal rendelkező, legelőre alapozott állattartást végző gazdák nem nyertek legelőterületet.
DEBRE20121201002
Fotó: Czeglédi Zsolt

Ennek következtében anyajuhok és a szarvasmarhák ezrei maradtak legelőterület nélkül a 2015-ös áprilisi kihajtás idejére. A téli takarmány minden gazdának fogytán, így áprilistól a fenti állatlétszámnak nincs takarmányozási lehetőség, ilyen nagyságrendű élőállatot vágásra nem lehet leadni, ami komoly állatelhulláshoz vezet, írta a gazda.

Keressük az ügyben a Földművelésügyi Minisztériumot.

http://index.hu/belfold/2015/03/17/biologiai_katasztrofa_a_hortobagyon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék egyre több adatot kérnek a Facebooktól
  2015-03-17 17:29:26, kedd
 
 
Orbánék egyre több adatot kérnek a Facebooktól


A fél évvel korábbihoz képest több mint kétszer annyi felhasználó adatairól, üzeneteiről érdeklődött a Facebooknál valamilyen magyar kormányzati szerv 2014 utolsó hat hónapjában.

A Facebook friss adatokat tartalmazó átláthatósági jelentése szerint, míg a magyar állami szervek az első félévben 78 facebookozóra voltak kíváncsiak, a másodikban már 167-re. A kérések harmadát legalább részben teljesítette a közösségi oldal. Érdekesség, hogy több nyugati országban is csökkent a kormányzati adatkérések száma, az USA és az Egyesült Királyság mellett többek között Franciaország, Németország és Olaszország is kevesebb adatot kért ki az év második felében, mint az azt megelőző időszakban.

http://alfahir.hu/orbanek_egyre_tobb_adatot_kernek_a_facebooktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NER = Teljes elsötétítés
  2015-03-17 17:28:50, kedd
 
  Nem az új köztévé premierje, nem Orbán zavaros ünnepi beszéde az igazán szörnyű, hanem az ország tudatállapota.



NER = Teljes elsötétítés

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. márc. 17., 12:45

Nem az új köztévé premierje, nem Orbán zavaros ünnepi beszéde az igazán szörnyű, hanem az ország tudatállapota.

Vigyázat, most tényleg a nyugalom megzavarására szerfelett alkalmas anyagok következnek! Ha megnézik ezt a három filmet, nem csak eldobják az agyukat, de megláthatják azt is, micsoda energiák feszülnek itt a mélyben. Nénikommandó, mint a párt ökle, a polgármester, aki megmagyarázza, hogy miért kell diákokat terelni a miniszterelnök elé, s közben kihallgatótisztnek képzeli magát, és végül a vitéz dalnok, akit Kossuth-díjjal kínáltak meg. És ez csak egy-két nap termése, még azt se mondhatjuk rá, hogy ennél már nincs lejjebb! Lesz. Ma, holnap.



https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1C7DmHdpXa4

https://www.youtube.com/watch?v=k34Y3Y4h-wM&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=Kbpi0AC35AI&feature=player_embedded


http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/elsotetites-a-nemzeti-unnepen-94168
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebből narancsléfolyás lesz!
  2015-03-17 17:23:36, kedd
 
  Ebből narancsléfolyás lesz!


Posted on 2015/03/16 Szerző: Admin


A Fidelitas kemény lesz a Che Guevara-pólósokkal
A Fidelitas a jövőben is keményen fellép a szélsőségek ellen, jelenjenek meg akár rongálós-Che Guevara pólós akciók, akár kukába való szélsőjobboldali nézetek formájában - mondta a Fidelitas új elnöke.
A Fidelitas tisztújító kongresszusa Böröcz Lászlót választotta a szervezet új elnökének. Munkáját hét alelnök segíti majd. A Fidelitas továbbra is kiemelt céljának tekinti a fiatalok élethelyzetének javítását, így a munkahelyteremtést, az otthonteremtési támogatások kiterjesztését és a családtámogatási rendszer további erősítését. A következő évek fontos feladata emellett, hogy minden magyar háztartásba eljusson a szélessávú internet.

bör
A jobboldali alak az! Bár elődjének is olyan igazi-tenyérbe simulós ábrázata van!
A jövőben nagy hangsúlyt helyezünk az oktatási kérdésekre is: az átalakításoknak azt a célt kell szolgálniuk, hogy a fiatalok képességüknek megfelelő, versenyképes tudást kapjanak - írták a szervezet közleményében.
(Origo)
Bal-Rad komm: “Velük az erő"? Vagy jogásznak tanul ez a narancssutnya? A JOG erejében bízik? Vagy miben?!
No majd ha a takony menetet vág a nyakán egy legyintéstől, majd keménykedhet! Amikor csillagokat lát!
Nincs szerencséje a fijúnak! Rosszul indította az elnökséget!


https://balrad.wordpress.com/2015/03/16/ebbol-narancslefolyas-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megugrott az államadósság
  2015-03-17 17:22:17, kedd
 
  Megugrott az államadósság


Posted on 2015/03/17 Szerző: Admin

Ismét nagyobb lehet az első negyedév végén az államadósság az év véginél. Úgy látszik, tavaly mégiscsak kellett némi rásegítés, hogy tartani lehessen a csökkenő trendet. A növekedésnek azonban van más oka is: részben az euró gyengülése miatt ugrott egyet az adósságszám januárban.
Több mint 800 milliárd forinttal volt nagyobb a központi költségvetés adóssága január végén a december véginél - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adataiból. Az előzetes jelentések szerint márciusra ugyan ezt sikerült mérsékelni kissé, de a tartozások állománya így is mintegy 600 milliárd forinttal nagyobb a tavaly év véginél. Arra kevés az esély, hogy a hónap végéig sikerül lefaragni ennyit az adósságból, vagyis az első negyedév végén minden bizonnyal ismét nagyobb lesz ez a szám a múlt évinél. Sőt: a szakértők szerint elképzelhető, hogy ismét csak az év végére sikerül mérsékelni a szintet.
Arra számíthatunk, hogy az első negyedévben kissé meghaladhatja a GDP-arányos államadósság a múlt év végit, de még a második és a harmadik negyedévben is tovább emelkedhet a mutató - mondta a Világgazdaságnak Kondora Szilárd, az OTP Bank elemzője, aki szerint nem kell olyan nagymértékű emelkedésre várni, mint amit tavaly láthattunk. Éppen ezért is számít arra, hogy az év végére ismét a tavalyi szint alá csökken a mutató, így a kormány az alaptörvény előírásainak és az uniós elvárásoknak is megfelelhet.
Tavaly év végén a nemzeti össztermék 76,9 százalékát tette ki az állam bruttó, maastrichti adóssága. A vártnál nagyobb gazdasági növekedés (a magasabb nominális GDP) miatt sikerült a mutatót a megelőző évi 77,3 százalékról kissé csökkenteni. Ez is nagy eredmény azonban: 2013-ban ugyanis a 77,3 százalékos arányt csak óriási erőfeszítések árán tudtuk tartani: szükség volt december 31-én a korábbinál jobb forintárfolyam elérésére, kisebb devizaadósságra, valamint arra is, hogy a kormány a végletekig csökkentse készpénzállományát (a kincstári tartalékok mérséklésével kisebb volt a bruttó tartozás, míg a nettó nem változott). Sőt, még a Molnak is be kellett segítenie azzal, hogy a nála lévő államkötvény-állomány egy részét az év végén vissza-, majd januárban ismét kiváltotta.
Mindeddig úgy látszott, tavaly nem volt szükség hasonló trükkökre. A Mol állampapír-állományát mindenesetre nem bántották. Igaz, a forint árfolyama éppen december 31-én volt a legerősebb, miközben az állami készpénzállomány is csökkent kissé, de ezúttal nem drasztikusan.
Az elemzők már korábban felhívták arra a figyelmet, hogy az ÁKK visszafogja a kibocsátásokat, és a januári adatokból látszik, hogy a készpénzállományt kissé vissza is töltötték az első hónapban: 516 milliárd forintnyi állampapírt bocsátottak ki, miközben az államháztartás finanszírozási igénye (a beérkező uniós transzferek miatt) negatív volt. Összességében több mint 600 milliárd forinttal töltötték fel a kincsárti számlát az első hónapban. A tartozásállomány azonban az állampapírok esetében csak 416 milliárddal nőtt, mert 100 milliárdot hozott a forint erősödése az államnak.
Az euró gyengülése ugyanakkor rontotta is a helyzetet - látszólag. A deviza-kockázatok fedezésére az ÁKK swap-ügyeleteket köt, hogy az euró árfolyammozgásából eredő rizikót ki lehessen szűrni (így a dollár/euró, vagy a japán jen/euró mozgások nem hatnak az adósságszámokra). Ennek két folyománya van. Egyrészt az euró gyengülése miatt nem kell többet fizetni a dollárkötvényekre magyar adófizetői pénzekből. Másrészt az euró gyengülése azonnal betétállományt generál az állami számlákon (a swap-ügylet másik felén állók fizetnek be oda). Mindez azonban tartozásként könyvelődik el az állami számlákon, vagyis növeli az adósságot: januárban a mark-to-mark betét állomány 438,2 milliárd forinttal nőtt, vagyis a bruttó adósság megugrásáért fele részben az árfolyamkockázat fedezése volt a felelős.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: A magyar államadósság kérdésével nagy kár foglalkozni. Az VISSZAFIZETHETETLEN!
Ráadásul a saját tulajdonú, értékteremtő gazdaság és felvevőpiac hiányában a magyar nemzeti fizetőeszköz mindössze spekulációs célú valuta. De olyan jó dolog országunk függetlenségéről és szabadságáról melldöngetve dicsekedni.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/megugrott-az-allamadossag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsz éve megállt az idő Somogyban, nyomasztó adatok
  2015-03-17 17:21:22, kedd
 
  Húsz éve megállt az idő Somogyban, nyomasztó adatok

Posted on 2015/03/17 Szerző: Admin

A magyarországi életminőség valamivel jobb ugyan az Argentínában mértnél, de messze elmarad Csehországétól. A magyar megyék között is jelentős fejlettségbeli különbségek mutatkoztak.

somogy
A legfejlettebb Budapest, amely a németországi átlaggal megegyező értékkel rendelkezik, míg a legfejletlenebb Békés megye, ahol Costa Rica nemzeti átlagával megegyező az életminőségi index. Somogy már 1994-ben is az utolsók között volt a megyék között, és egy friss vizsgálatból az is kiderült, hogy máig nem tudott pozícióján javítani. Jelenleg Szabolcs és Békés megyékkel van azonos szinten. A KSH hétfőtől részletes információkat gyűjt a lakosság jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről, költéseikről. Arra kíváncsi a statisztikai hivatal, hogyan alakul az emberek életszínvonala. Somogyban 310 háztartást keresnek fel.
- Egyre beosztóbbak a somogyiak - mondta Tóth Tamás, a toponári pékség vezetője. - A január és a február amúgy sem túlságosan erős hónap, ám most egyértelműen úgy érezzük: egyre több család kénytelen még inkább meghúzni a nadrágszíjat. Sokaknál jobbára az alapélelmiszerekre - kenyér, kifli, zsemle - szorítkozik a vásárlás, a finom pékárut, vagy cukrászsüteményt alig vagy egyáltalán nem vesznek. Gyakran a kenyérből is az olcsóbb fajtát keresik, s míg korábban gyakran kukában landolt a száraz étel, manapság egyre kevesebb pékárut dobnak ki. A napi megélhetéssel küzdők közül van, aki hitelből próbálja előteremteni a mindennapi betevőt. Zömében kisnyugdíjasokról, munkanélküliekről van szó.
A középosztály egyre több tagja is visszafogja a fogyasztást. Nemcsak a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik ez, hanem az élelmiszerekre is. Szabó János kaposvári szociológus rámutatott: a megyei átlagbérek közel 30 százalékkal maradnak el az országostól. Amíg normál esetben a háztartási jövedelem 25-30 százalékát költik élelemre a családok, addig megyénkben gyakran 50-60 százalékát, sőt, a szegényebb családok esetében ez az érték elérheti a 70 százalékot is.
- Úgy érzem, hogy a közszolgálati dolgozók egy része rosszabbul él, mint korábban - emelte ki Utasi Tamás, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Somogy-Tolna megyei titkára. Az alkalmazottak jelentős része napról-napra él.
Utasi egyébként társasházi közös képviselőként is - tíz épület lakóinak ügyét intézi - úgy látja: egyre nehezebben élnek meg az emberek. Többen nem tudják fizetni a közös költséget vagy a vízdíjat.
- Esetenként 3-7 ezer forintról van szó - jegyezte meg. - Első hallásra nem tűnik nagy összegnek, de ha egy kereső van a családban, akkor bizony mégis csak sok pénzről beszélhetünk.
Úgy tudjuk: a KSH munkatársai egyebek mellett a lakás főbb jellemzőire, a tartós fogyasztási cikkek vásárlására is rákérdeznek, akárcsak arra, hogy a felmérésben szereplő család mennyit költ gépkocsi fenntartásra, s mennyi lakáshitelük van.
- A fizetéseket tekintve mintha az elmúlt 5-6 évben megállt volna az idő - mondta egy somogyi vasutas. - A pénz nagy része élelmiszerre és rezsire megy el. Ott tartunk, ha a mosógép elromlik, akkor az ember már vakarózik az idegességtől. Szórakozni nem tudunk eljárni, hovatovább egy hobbi maradt meg: a könyvvásárlás. Évek óta nem voltunk kirándulni, pedig annak idején a családdal eljártunk az ország távolabbi részeibe is.
A somogyi falvakban még nyomasztóbb a szegénység. Zsalakó Ernő, Baté polgármestere szerint egyre nehezebb anyagi körülmények között él a lakosság. Az elmúlt hetek bankbotrányai felkavarták a kedélyeket, jó páran attól féltek, hogy veszélybe kerül a megtakarításuk. A 811 lelkes településen, akárcsak számos más környékbeli községben egyre több az állástalan, aki teheti, igyekszik közmunkát keresni. A polgármestertől tudjuk: a 25-30 éves korosztályból közel 30-an már külföldön keresik a boldogulást.
(sonline)
Bal-Rad komm: “A magyarországi életminőség valamivel jobb ugyan az Argentínában mértnél, de... (Az argentinoknak legalább van egy szemrevaló államfőasszonyuk, meg tán a futball is jobb arrafelé! Ahogy hallani!)
Húsz éve...azaz 1995-re már beállt Magyarország vagyonvesztésének 80 százaléka, és kialakult az azóta is meglévő másfél milliós munkahelyvesztés.
Az akkoriban születettek már ebben nőttek fel! Számukra ez már a természetes dolog!
“... a 25-30 éves korosztályból közel..."
A kalandvágy ugye?! Ami a fiatalokra oly jellemző! Pedig igazi kalandtúra Magyarországon várja őket. Túlélőshow a javából. Persze nem Budapesten. Attól harminc kilométerre már megpróbál túlélni a magyar!
De mi akartuk! Szavunk ne legyen!


https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/husz-eve-megallt-az-ido-somogyban-nyomasz to-adatok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar foci: nézők sehol, de a stadionokra továbbra is ömlik
  2015-03-17 17:20:02, kedd
 
  Magyar foci: nézők sehol, de a stadionokra továbbra is ömlik a pénz

Posted on 2015/03/17 Szerző: Admin

Itt a tavasz, és újra elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Ennek örömére szemezgetünk azokból a jó hírekből, amelyek a honi szurkolók szívét megdobogtatják. Például, hogy továbbra is úgy nőnek a stadionok fedett sportlétesítmények az országban, mint a gombák. Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának fociklubja, a Kisvárda bevételei hirtelen négyszer akkorára duzzadtak. Kell is a biztos anyagi háttér, hiszen a magyar harmadosztály gyilkos tempójával csakis biztos anyagi háttérrel lehet felvenni a versenyt.
Hiába a felcsúti ékszerdoboz, ha egyszer a falu lakossága kétszer elférne benne. A Puskás Akadémia meccseire most már hét különböző irányból ingyen buszokkal juthatnak el a klubkártyával rendelkező szurkolók a hazai meccsekre. Mi pedig már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét is, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz. Kell is a nézők csalogatása, hiszen továbbra is üresen konganak a lelátók. De az MLSZ ennek is tudja a magyarázatát: a főtitkár szerint azért járnak kevesen meccsre, mert túl sok mérkőzést közvetít a tévé.
De jut a szocialista brókerbotrány Fidesz-közeli offshore-lovag bukásából a fociba is: a Quaestor tulajdonosa ugyan az a Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri fociba, bukásának árnyéka pedig már a győri csapatra is rávetül - nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.

download.jpg
Kisvárda az új Felcsút?
Az mfor.hu írt arról, hogy ömlik a pénz a Várda SE-hez: 2013-ban 54 millió forint bevétele volt a nyírségi klubnak, míg tavaly már majdnem ennek a négyszerese, 238 millió. A növekedés két fő tényezőnek köszönhető. Az egyik, az önkormányzati támogatás növekedése, amely a korábbi 16,7 millióról ugrott 63-ra tavaly. A növekedés másik pillére a tao volt: 2013-ban 33,6 milliót, 2014-ben már 171 millió forint tehetett zsebre a sportegyesület. De például olyan egyszeri tételek is segítették a csapatot, mint a Szerencsejáték Zrt. 15 milliós támogatása a Várda Sport Egyesületnek közérdekű cél támogatása címén.
Mindezt pedig megkoronázva tavaly októberben 800 millió forintot még hozzácsaptak az eredeti 120 milliós stadionrekonstrukciós kerethez. Ez pedig azt jelenti, hogy a 16 ezres város harmadosztályú csapata egymilliárdos stadiont kap.

vardabevetel_150220.jpg
A stadionrekonstrukciós program pedig tovább bővül: Orbán Viktor megmondta a Vasasnak, hogy milyen pályát szeretne. Eszerint egy lelátókkal körbezárt, vagyis futópálya nélküli új stadion épülhet a Fáy utcában. A létesítmény azonban nem Vasas-tulajdonban, hanem állami tulajdonban lesz.

fosta


Szombathelyen is bemutatták a 9,6 milliárd forintos beruházással 2016 végéig felépülő, Haladás labdarúgó stadion és multifunkcionális sportkomplexum látványtervét. Vígh László, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján elmondta: az engedélyes tervek másfél hónap múlva, a kiviteli tervek pedig a nyár elejére készülhetnek el. Ezt követően írják ki a közbeszerzési pályázatot, az év végén adják át a területet a kiválasztott kivitelezőnek, maga az építkezés pedig becsléseik szerint 12-13 hónapot vesz igénybe.
A túl sok tévéközvetítés miatt nincsenek szurkolók?
A 2020-ig terjedő időszakban az MLSZ céljai között szerepel a tízezres átlagnézőszám elérése az élvonalban, és a felnőtt válogatott részvétele legalább két világtornán (ez a 1986-os mexikói világbajnokság óta nem sikerült). Valamint a 2012-2014. között évente egy klubcsapatnak a főtáblán kell szerepelnie, majd 2015-től már kettőnek, s ebből egyiknek a nemzetközi kupatavaszt is meg kell élnie. Nos, ezekre nem sok remény van. Bár a könnyített kvalifikáció miatt az Eb-re esélyünk van kijutni. (Aki részletesen kíváncsi a futball újjáélesztését célzó dokumentumra, itt csemegézhet belőle.) Csányi Sándor szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba vérkeringésébe.
A tízezres nézőszámtól is nagyon messze vagyunk, és minden jó szándékunk ellenére kijelenthetjük: ennek oka nem a hiányzó stadionok táján keresendő... Az idei szezonban a fordulónkénti átlagos nézőszám összesen 18 ezer 963 volt, ez meccsenként mindössze 2371 nézőt jelent. Az MLSZ főtitkára szerint sem a stadionokkal van a baj, szerinte egyszerűen túl sok meccset közvetít a tévé. Felcsúton a Pancho Arénába mindenesetre már hét irányból ingyen buszokkal csalogatják a nézőket: a székesfehérvári, a pátkai, a lovasberényi, a vértesacsai, az alcsútdobozi és a felcsúti szurkolókat ingyen busszal viszik a helyszínre, majd vissza. Mi már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz.
Közpénzből épült-e a Pancho Aréna?
Mivel a támogató cégek nem fizették be az államkasszába az adójukat, ez a pénz jelenleg hiányzik onnan. Ráadásul ez az összeg leírható az adóalapból is, így az állam még több pénztől esik el. A tao állami támogatásnak tekinthető, ráadásul egy hatósági, bíróság előtt megtámadható döntés kellett ahhoz, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fogadni tudja a felajánlást. Ez a megoldás nem igazán a magánpénzek jellemzője. Tehát a Pancho Arénát, az Orbán házának szomszédjában felépült stadiont mégiscsak közpénzből húzatta fel a miniszterelnök.

foci_nezoszam.png
Hogy függ össze egy fideszes offshore-lovag és a magyar foci?
Még el sem ült a Buda-Cash-botrány, amelyet a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb pénzügyi csalásának tartottak, robbant az újabb bomba: a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége még ennél is nagyobb összeggel, akár 150 milliárd forinttal is megkárosíthatta ügyfeleit. A tulajdonos pedig nem más, mint Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri futballba. Most azonban véget érhet egy álom, a brókerbotrány árnyéka már a győri csapatra is rávetül - nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.
A hazai foci csapatok bevételi szerkezete jelentősen eltér a külföldi topcsapatokétól. Amíg itthon a jegybevétel mindössze 4 százalékot jelent, addig ez a fejlett piacokon 15-22 százalékot is elérheti. Az üzleti bevétel helyett az állami cégek támogatása, a tao, azaz a tulajdonosi finanszírozás a jellemző.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: “...a főtitkár szerint azért járnak kevesen meccsre, mert túl sok mérkőzést közvetít a tévé..."
-De hát a tévénéző legalább el tud kapcsolni a futballmeccsről egy másik csatornára!
Már követhetetlen, hogy mennyi milliárdot önt az állam a futballbolond miniszterelnöke akaratából a “magyar" futballba! A sokmilliárdért megépült vagy megépülő stadionoknak csak a fenntartása öt esztendő alatt annyi pénzt emészt fel, mint maga a létesítmény bekerülési költsége. A multifunkciónal pedig semmi jelentősége nincs. Budapesten kívül aligha akad település Magyarországon, amelyen olyan rendezvényt tartanak, ahol egyidejűleg megjelenik tízezer ember.
A “magyar" futballba pénzt áramoltatni teljesen fölösleges.
Lehetne viszont építeni néhány konzervgyárat! (Kezdetben!) Aztán egy két termelő üzemet. Ami néhányezer embernek adna munkát.
Persze tudjuk jól, hogy azt talán megkifogásolná az Unió! Az európai.
Mert idővel a multiknak nem jutna a szalagok mellé rabszolga!


https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/magyar-foci-nezok-sehol-de-a-stadionokra- tovabbra-is-omlik-a-penz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még egy ünnepi gyöngyszem
  2015-03-17 17:19:00, kedd
 
 


Még egy ünnepi gyöngyszem

by Admin

Egy Windish-Graetz-et is állami kitüntetésben részesítettek a nemzeti ünnepen.

Mariano Hugo Windisch-Graetz, az 1848-49-es szabadságharc leverésével megbízott altábornagy rokona a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a magyar érdekek képviseletéért.
(munkashírek)
Bal-Rad komm: Nemmegszorító Nemmzetthy Ügyek Kormányának és a Nemmzetthy Együttműködés Rendszerének Feje, a legújabbkori magyar szabadságharc Vezénylő tábornoka, a Nagy Stadionépítő, a Kárpát-medence Géniusza-szóval a Legnagyobb Magyar, még szóvalabb Döbrögi-március 15-e alkalmából tényleg belophatta magát az alattvalói szívébe.
Csányinak a legmagasabb állami kitüntetést adományozta MAGAS SZÍNVONALÚ RABLÓTEVÉKENYSÉGÉÉRT!
Azért elég rendesen a magyar nép képébe tudott köpni Vezérünk! Ünnepélyesen. Kétszer is egy nap!
Az 1848-49-es szabadságharc leverőjének leszármazottjának Magyar Érdemrend középkeresztet. A magyar érdekek képviseletéért. Ha minden magyart kiirtottak volna, akkor kaphatott volna nagykeresztet is?
Vajon mit követhetett el érdekünkben Mariano Hugo?
Mindegy is!
De a neve jól cseng. Hátha a jövő esztendő elsőszülöttje a Mariano Hugo nevet kapja a keresztségben.
Mondjuk Kolompár Mariano Hugo.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/meg-egy-unnepi-gyongyszem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.