Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Akarsz röhögni? Polt Péter vizsgálja Tiborcz István ügyét,
  2018-01-20 22:00:26, szombat
 
 
Akarsz röhögni? Polt Péter vizsgálja Tiborcz István ügyét, aki Orbán Viktor veje.

2018.01.19. 17:36

Harsány röhögés hallatszik ki egy épületből, amire ez van kiírva nagy betűkkel:
Legfőbb Ügyészség.
A valaha jobb társaságot megélt műemlék vastag falai szinte reszketnek a csőcselék hahotájától.
Polt Péter fideszes lopásokat elkenő ügyész a térdét csapkodva mutatja a kollégáinak az előtte heverő vaskos dokumentum fejlécét:
OLAF jelentés Tiborcz István ügyében.
Csorog a könnyük, a fejük vörösödik a kirobbanó jókedvtől.
Majd ők, na majd pont ők fogják vizsgálni Orbán Viktor traktortolvaj vejének az ügyeit.
Miután kicsit csillapodik a nevetés a vastag falak között, poharak kerülnek elő, és egymás után ki is ürülnek a jófajta Mészáros Lőrinc tokaji borászatából származó nemes borral való teletöltés után.
Nem kell sokat tanácskozni az akta tartalmáról, a legfőbb ügyész mindig tudja a dolgát. Már csak az a kérdés, mikor ne rendeljenek el nyomozást az ügyben, vagy milyen módszerrel tagadják azt meg. Nem elég a bizonyíték, nem történt bűncselekmény, kuss legyen már mindenkinek. Annyi a lehetőség az idő húzására, hogy szinte tobzódik benne aki ezzel a módszerrel él.
A választásokig úgy sem történik semmi, addig gondosan elteszik valahova a a papírokat, de lehet meg is semmisítik. Mert kit is érdekel a tartalma? Az országot, vagy annak lakosságát? Azok csak foglalkozzanak a nem létező Soros tervvel, meg féljenek a nem létező migránsoktól.
Az akta elkerül a szem elől egy fiók mélyén, de lehet leég az épület maga inkább, és akkor nem is érdekes hova is lett elsüllyesztve.
Mert ha a választások nem úgy alakulnak ,a hogy azt a kormánypárt manipulálja, akkor jobb lesz a nyomokat eltüntetni.
Lángolni fognak az állami intézmények, ahol bizonyítékot találhat a dühös magyar a Fidesz minden közpénz ellen elkövetett bűncselekményére.
Polt Péter meg sunyin mosolyog addig is, és sűrűn bizonygatja mind az ezer Fidesz lopás ügyében gondos mérlegelés folyik a vádemelés előtt, meg a nyomozás miatt nem is beszélhet róla, és közben látszik a nyuszi tekintetén, nem mond igazat.
Az OLAF akta meg szépen eltűnik a többi meg nem vizsgált eset tengerében.
Polt Péter jó szolga, tudja ami a dolga.
BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2018/01/19/akarsz_rohogni_polt_peter_vizsgalja_tib orcz_istvan_ugyet_aki_orban_viktor_veje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó megdöntötte a gusztustalansági rekordot
  2018-01-20 21:46:20, szombat
 
  Szijjártó megdöntötte a gusztustalansági rekordot

B. Ferenc Attila
2018. 01. 20. 18:00


A menekültek és oltalmazottak több éves - kormányzati propagandával történő -mocskos és gusztustalan összemosása után azt találta mondani, hogy a menekültek és oltalmazottak összemosása hazug és tisztességtelen dolog. Ez az egyetlen momentum, amivel Szijjártónak esélye lehet bekerülni a majdani történelemkönyvekbe, ugyanis ennyire nyilvánvalóan és gusztustalanul még talán egyetlen politikus sem köpte szembe önmagát Orbánon kívül. Gratulálunk Petike!

https://zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/BFA/janu%C3%A1r/Szijjarto_azt_mondta.jpg


https://zsurpubi.hu/cikk/3773-szijjarto-megdontotte-a-gusztustalansagi-versenyt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez hozhatja el Orbán bukását: évekig a pofánkba hazudtak, mo
  2018-01-20 21:36:27, szombat
 
  Ez hozhatja el Orbán bukását: évekig a pofánkba hazudtak, most meg úgy tesznek, mintha az elmúlt három év meg sem történt volna

ZsúrPubi
2018. 01. 19. 10:00


Miután lelepleződött Orbán hazugsága, megpróbálják eltörölni az elmúlt három évet. Ha a fideszes sajtót olvassuk, nézzük, hallgatjuk ugyanis, úgy tűnhet, az idő megállt valamikor 2014 végén, amikor a tavasszal kétharmaddal behúzott választási siker dacára még szeptemberben sem sikerült felmutatniuk, hogyan is állítanák sikerpályára az országot, s ez bizony a szimpátiafelmérésekben is visszaköszönt.


2014-ben megállt a fideszes időszámítás, és most, néhány napja indult újra. Legalábbis ezt próbálják lenyomni a torkunkon.

Ha a fideszes sajtót olvassuk, nézzük, hallgatjuk ugyanis, feltűnhet, hogy Magyarország kormánya szelídebb, mint egy bébicsincsilla.

A jó keresztény Orbán Viktor által vezetett kormány olyan nagyon filantróp, hogy tárt karokkal várja a háborús övezetekből menekülőket, befogadja, letelepíti, segélyt, élelmet és ruhát ad nekik. Ezzel nincs is semmi baj.

Mert minden elesett mellé köteles odaállni az, akinek van módja segíteni.

DE!

Kedves Fidesz! Mi a büdös francot műveltetek itt ti három éven keresztül? 2015 elejétől napjainkig hol volt a nagy emberbarátság meg keresztényi szolidaritás?

Migránshorda, invázió, állatok, erőszakolók, kecskeba..ók - ezek voltak a menekültek a sajtótokban, a fórumaitokon, ilyen és még ilyenebb jelzők ömlöttek ki a politikusaitok és megmondóembereitek száján.

Aztán egy diplomata nem volt elég fegyelmezett és elszólta magát. Altusz Kristóf helyettes államtitkár igyekezett mentegetni a főnökötöket, Orbánt, aki megszállóknak nevezte az Európába érkező menekülteket. Hogy frankózza a Vezért, azt mondta, a kormány olyan jó, hogy titokban befogadott 1300 embert és továbbra is rejtegeti őket.

Saját emberetek leplezett le benneteket, így most próbáltok előremenekülni, és oltalmazotti státuszról, különbségtételről meg Genfi Egyezmény szerinti kötelezettségről hadováltok. Lebutuskázzátok az ellenzéket meg mindazokat, akiknek felakad a szeme e gátlástalan irányváltás és ordenáré hazudozás láttán-hallatán.

Egyetlen másodperc alatt fordult a gépezet, és ma már egy emberként szajkózzátok, hogy 1300 menekült befogadásában nincsen semmi kivetnivaló.

1300 ember az éppen hattal több, mint amit az Európai Unió által kért kvóta tartalmazna. Az a kvóta, amely miatt szembe mentetek Brüsszellel, pert akasztottatok Magyarország ,,nyakába", miközben nonstop engeditek be az embereket.

Orbán megszólalt ma reggel a Kossuth Rádióban, s ő is felmondta azt a sorvezetőt, mely alapján hétfő óta dolgozik a Fidesz: azaz, nem fogadjuk el a kvótát, ezek a migránsok nem olyan migránsok, beengedtük őket, mert védelemre szorulnak, Sorosnak meg mennie kell innen.

A kormánypárt elvtelen seggnyalói közben bőszen dolgoznak. A köpönyegforgatás és szervilizmus egyik leghátborzongatóbb példája a gumigerincű Bencsik András színeváltozása, aki a napokban ébredt rá arra, hogy 1300 ember tulajdonképpen elfér nálunk.


https://zsurpubi.hu/cikk/3739-ez-hozhatja-el-orban-bukasat-evekig-a-pofankba-hazu dtak-most-meg-ugy-tesznek-mintha-az-elmult-harom-ev-meg-sem-tortent-volna/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állítsuk meg Sorost, mert Brüsszel már megállt
  2018-01-20 21:33:00, szombat
 
  Állítsuk meg Sorost, mert Brüsszel már megállt


Swan Edgar | Január 19, Péntek | 20:20

Szép és jó estét! Úgy döntöttem, hogy összefoglaló helyett megpróbálom megfejteni fideszék legfrissebb és szerintem bátran közveszélyesnek nevezhető agyabuggyanását. Igen, Soros.

Eddig ugye az volt, hogy a Fidesz - szerintem el is felejthetjük, hogy van kormánya az országnak, mert nincs - Brüsszelt akarta veszettül megállítani. Miután Brüsszel a megállítás előtt, közben és azt követően is stabilan állt egy helyben - ugyanis a városok nem szoktak mászkálni, legfeljebb egy brutálisabb földrengés hatására, de akkor sem jutnak el Lovasberényig -, most új ötlettel állt elő a Fidesz. Jelen agyállásuk szerint Soros Györgyöt akarják megállítani. De nagyon.

Az kétségtelen, hogy Soros jóval mozgékonyabb, mint Brüsszel, vagy Nagytarcsa, de nem értem ezt az elhivatottságot, amivel feszt meg kell valakit állítani. Lehetséges, hogy valamelyik fideszes nagyágyú keresztgyereke közlekedési rendőrnek készült, de hülye volt hozzá és most keresztapu felvette az ötletelő-teamba?

Tehát megállítják Sorost. Rendben. Célszerű lenne lekötözni egy székre, akkor nem lenne annyira virgonc, de az is egy módszer, hogy akkor majd most jól megfejik az általa - vagy vélhetőleg, de legalább a Fidesz szerint általa - működtetett szervezeteket. Mert ha ezek a szervezetek befizetik a fideszkasszába a bevételük 25 százalékát, attól úgy ledermed Soros György, mint a sicc. Sóbálvánnyá válik és ott fog állni Brüsszel és Felcsút között még ezerötszáz év múlva is.

Ezeket a szervezeteket azért kell fideszileg megkopasztani, mert az illegális migrációt támogatják. Ha azonban befizetik mondjuk Mészáros Lőrinc kalandparkjának a pénztáránál (vagy gyakorlatilag bárhol az országban, úgyis egy helyre megy) a bevételük negyedét, akkor már nyugodtan szervezhetik az illegális migrációt, az senkit sem fog zavarni. Jól értem?

Magyarország bevándorláspolitikája változatlan: bevándorlókat nem fogadunk, migránsokat nem engedünk be, és senkit sem telepítünk be Magyarországra semmilyen kvóta alapján.

Akikről most beszélünk, - az 1300 ember - azok illedelmesen megálltak az országhatárnál, kopogtattak, odamentek a határátkelőhelyhez, és ők azt mondták, hogy védelemre szorulnak.

Küldd tovább!

A küldd tovább nem a kedves olvasóknak szól, hanem így van a Fidesz oldalán, onnan másoltam ide. Szerintem amúgy a szövegíró szájából Feud könyökölhetett ki, mert ugye mit csinált a Fidesz a menekültválság kellős közepén, amikor tényleg voltak itt menekültek és migránsok? Hát persze! Továbbküldte őket. Ausztriába és Németországba. Csoportos utazást is szerveztek nekik, külön buszokkal.

De most nézzük a szöveg többi részét. Jöttek ezek a kedves népek valahonnan. Kopogtak a kerítésen és kérték szépen, hogy védjük meg őket. Ők nem bevándorlók, nem migránsok, hanem kopogószellemek. Mert menekült csak az lehet, akire a Fidesz azt mondja, hogy lehet. Más nem. Akkor sem, ha az életéért fut és jóformán azt sem tudja, hol van. Akkor sem, ha ő is illedelmesen kopogott, csak éppen nem a magyar kerítésen, hanem egy másik országban. Akkor sem, ha bizonyítani tudja, hogy az életét menti és akkor sem, ha nincs is keze, amivel kopoghatna, mert leszakította egy gránát. Na, ezeket nem engedi be a Fidesz, mert van neki miheztartása. A kvótaelosztás egyébként nem azt jelenti, hogy be kell engedni bármennyit is ezekből az emberekből, hanem azt jelenti, hogy el kell bírálni közel 1300 ember kérelmét és ha van közöttük olyan, aki jogosan kér védelmet, azt be kell fogadni átmenetileg.

De nem, a Fidesz kitalált egy jobb módszert. Ők majd eldöntik, ki a valóban menekült - az egyik érv ellenük éppen az volt, hogy senki sem menekült, mert aki eljutott Magyarországig, az már átkelt egy csomó biztonságos országon, tehát máris migráns, de ugye aki illedelmesen kopog a hét nyelven beszélő kerítésen, már az is átkelt azokon az országokon, ha csak nem az égből pottyantak oda - és a menekült az, akire a Fidesz azt mondja. Na, azokat be is fogadja a Fidesz, de senkinek sem mondja meg, hogy hol vannak, mert az veszélyes lehet a menekültekre nézve. Lehet, hogy az őcsényi atyafiaktól félti a Fidesz a menekültjeit? Csak keresztül ne essenek a szintén titokban ide menekített 1000 kopt családon, vagy a Rogán-vízumos pénzes migránsokon.

Zömítsek: migrációt szervezni, migránsokat segíteni illegális, kivéve, ha fizetnek érte a Fidesznek, mert akkor legális lesz. Menekült pedig csak az lehet, akire a Fidesz azt mondja, hogy az, de azokat dugdosni kell, mert veszélyben vannak Magyarországon. Ahová menekültek. Jó. Menjünk aludni.

https://kolozsvaros.com/rovidek/allitsuk-meg-sorost-mert-brusszel-mar-megallt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A becsületes, ártatlan Tiborcz István esete a Simicska Lajo
  2018-01-20 21:30:22, szombat
 
  Nincs az a sz@r,amit a fidesz és kormány propaganda ne tudná másra kenni!




A becsületes, ártatlan Tiborcz István esete a Simicska Lajos nevű gaz oligarchával
H. Andrea | Ma | 16:59

A lopott közpénzből működő Magyar Idők megírta. Nem, először kioknyomozta és csak utána írta meg. Azt, amit az ellenzéki pártok és a teljes kormányellenes sajtó (jobb helyeken ezt kormánykritikus sajtónak hívják) galád módon megpróbáltak elhallgatni. Pedig. Nagy levegő, idézet következik:

Eddig csak részinformációk láttak napvilágot arról, hogy a közvilágítási projektben részt vevő Elios pontosan milyen tulajdonosi háttérrel rendelkezett az OLAF által vizsgált években. Egyik sajtóorgánum sem felejtett el említést tenni ugyanis arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István éveken keresztül - 2015-ig - érdekelt volt a társaságban. Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra.

Jó, akkor most az ellenzéki pártok és a teljes kormányellenes média szégyellje el magát, szórja szépen a hamut a fejére és rimánkodjon bűnbocsánatért. De ha ez mégsem következik be maradéktalanul, akkor lenne egy másik pompás javaslatom, amit szeretnék az elsikálás- és lejáratásügyi (mikor, melyik) propagandagépezet figyelmébe ajánlani. Egészen pontosan lenne pár kérdésem, amin érdemes volna elgondolkodni.

Azt elöljáróban megígérem, hogy eszem ágában nincs szóbahozni, hogyan hazudta bele az ország arcába Lázár János két nappal ezelőtt, hogy miért nem hozhatják nyilvánosságra Soros Olaf jelentését, miközben természetesen már tegnap is nyilvánosságra hozhatták volna. Mivel a kormányellenes média írta meg, vegyük úgy, hogy nem is létezik.

A kérdéseim:

Ha Tiborcz István Simicska Lajos iránymutatása szerint élt vissza a köz pénzével, akkor Magyarországnak nem kell visszafizetnie a 12 milliárd forintnyi összeget?

Mit bizonyít egészen pontosan az, hogy másfél éven keresztül Simicska diktálta a játékszabályokat az Eliosnál?

Tiborcz István 2012 elejétől 2013 nyaráig tiltakozott-e esetleg akár egyszer is az ellen, hogy Simicska Lajos akarata szerint károsították meg az adófizetőket?

Ha az uniós csalás elleni hivatal 2009 és 2014 közötti pályázatoknál talált szabálytalanságokat, mit bizonyít az, ami 2012. február 3-ától 2013. június 3-ig történt, amikor tehát Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben?

Mi alól menti fel a miniszterelnök vejét az, amit a Magyar Idők itt most baromira leleplezett?

Mi a büdös francot kezdjünk ezzel az információval? Akkor nem igaz, hogy a miniszterelnök veje sorra nyerte a közbeszerzéseket, magasabb áron dolgoztak, mint a konkurencia (amelynek esélye sem volt nyerni ezeken a pályázatokon)? Akkor felmentő körülmény és minden vád alól tisztázza az érintettet, hogy Tiborcz István éppen akkor szállt ki a buliból, amikor nyomozás indult a cég ügyködésével kapcsolatban?

Nincs több kérdésem, bár arra még mindig módfelett kíváncsi lennék, meddig lehet rezzénestelen pofával moralizálva védeni a mocskot, a törvényesített korrupciót, és az ország kifosztását.


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-becsuletes-artatlan-tiborcz-istvan-esete-a-simi cska-lajos-nevu-gaz-oligarchaval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birkák legyünk vagy szabadok?
  2018-01-20 21:27:11, szombat
 
  Birkák legyünk vagy szabadok?

Andor Mihály | Ma | 15:52

Ez a kérdés, és választottunk. Sokszor.

Most legutóbb 2018. január 19-én a diáktüntetésen. A kormánypropaganda szócsövei 1500-2000 tüntetőről írnak. Közel járhatnak a valósághoz, mert az ellenzéki sajtó nem mer megkockáztatni még 3000-t sem, hanem szemérmesen (és egyöntetűen) azt írja, hogy ,,több ezer". Most ne gondoljunk arra, hogy - állítólag - vidékről is vártak diákokat, számoljunk csak azzal, hogy Budapesten körülbelül 100 000 nappali tagozatos középiskolás van. Akkor mennyien is tüntettek? Megmondom: 2 százalék.

De nem először választottuk szabadság helyett a birkaságot.

Orbán Viktor újbóli hatalomra kerülésekor az egyik első lépés volt 2010-ben a sztrájktörvény módosítása, és ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tették a sztrájkot. Az egyetlen fegyvert vették ki munkavállalók millióinak kezéből, amellyel érdekeiket hatékonyan védeni tudják. Nem tiltakoztak tömegek, nem volt sztrájk. Akkor sem, amikor a törvény még csak tervezet volt, tehát a sztrájk nem lett volna törvénytelen.

2011-ben több millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarítását lopták el, és senki nem tüntetett.

2012-ben megváltoztatták a munka törvénykönyvét, teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozva több millió munkavállalót. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a törvénytervezet ismeretében utcai demonstrációkat, sztrájkokat, útlezárásokat vizionált. Aztán a Fidesz-szavazógép megszavazta a milliókat hátrányosan érintő törvényt, és a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tartott száz fős flashmobon kívül semmilyen demonstráció sem említhető.

A továbbtanulást nehezítő rendelkezéscsomag elleni 2012-es ,,diákforradalomban" 40-50 teremfoglaló és néhány száz tüntető vett részt. Hol volt a negyedmillió nappali tagozatos főiskolás és egyetemista? Hol volt a közel félmillió nappali tagozatos középiskolás?

2013-ban az új köznevelési törvény ellen (iskolaköteles kor leszállítása, iskolarendőrség, kötelező óraszámok felemelése, fölösleges bentlét az iskolában stb.) pár százan tüntettek. Hol volt a százötvenezer pedagógus? A több százezer szülőről nem is beszélve!

A 2013-as trafikmutyival negyvenezer ember megélhetését vették el. A tüntetésre 100 ember ment el.

2013-ban az oktatási kiadások csökkentésének álcázására bevezették a pedagógusok minősítési rendszerét. A pedagógusok nagy része addigi pályája során komoly befektetéseket eszközölt szakmai tudásába azzal a reménnyel, hogy mint a befektetések általában, ez is meg fog térülni, és anyagi hasznot is fog hozni. Sokan különféle továbbképzéseken vettek részt, második, harmadik diplomát, tudományos fokozatot szereztek. Erre pénzt, szabadidőt, energiát áldoztak.

A kormány ezt a befektetést egy törvénnyel lenullázta, amikor minden pedagógust a legalacsonyabb - és a legkisebb fizetéssel járó - ,,Pedagógus I." fantázianevű kategóriába sorolt, és egy értelmetlen portfólióhoz kötötte nemcsak a fizetésemelést, hanem a pályán maradást is. Ötvenkét öntudatos tanár nyilvánosan közölte, hogy bojkottálja a portfóliót. Követték őket a pedagógusok tízezrei? Nem. Miközben morgolódtak és panaszkodtak, önként igába hajtották fejüket. Tüntetésről, pláne sztrájkról szó sem esett.

2014-ben végleg elvették a tűzoltók, a rendőrök, a buszsofőrök, a mozdonyvezetők, sőt a különösen egészségkárosító munkakörökben dolgozók korengedményes nyugdíját, és még egy tüntetés sem volt - sztrájkról nem is beszélve. Az érintett körülbelül százezer ember belenyugodott.

Az ,,emútnyócévben" egyetlen nagyszabású és sikeres tüntetés volt, az úgynevezett internetes tüntetés. Mindebből az tűnik ki, hogy ha valaki közvetlenül és már holnap akar a magyarok zsebébe nyúlni, akkor felhorgadnak. De ha úgy kotorászik a zsebünkben, hogy a hatás majd csak évek múlva, az ország lepusztulásában jelentkezik, akkor nem törődünk vele. Békésen legelészünk tovább.

https://kolozsvaros.com/2018/01/20/birkak-legyunk-vagy-szabadok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Pharaon kopog
  2018-01-20 21:26:04, szombat
 
  2018. 01. 20. 08:38

Ha Pharaon kopog

"Amire igazán büszkék lehetünk! A Soros által kitartott Freedom House szerint az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország" - kezdi Facebook-bejegyzését Németh Szilárd rezsi- és Soros-szakértő, várná az ember a folytatásban megbúvó fordulatot, de nincs, adatok jönnek, mindenki megelőz minket demokratikusságban, a tanulság meg az, hogy a milliárdos üzletember bevándorlóországgá tenne minket.

Magyarország erős és büszke - olvashattuk nyáron, ha ráböktünk a térképre és a kiválasztott helyszínre utaztunk, már ha a határon belül csapódott ujjunk a papíron, a keletre, nyugatra, északra vagy délre eső bevándorlóországokat akkurátusan elkerülve, azt a szentségtörést már meg sem említem, ha esetleg magára a határkerítésre zuhantunk volna rá geográfiai-gondolati síkon, mintegy megsemmisítve azt, hogy utat nyissunk a hordáknak. Nem értettem akkor a büszkeség aktualitását, a honatya friss bejegyzéséből viszont arra következtetek, hogy demokratikus ország már akkor se voltunk, a Soros nevű pedig akkoriban is ármánykodott, ha akkor tudatában vagyok ennek, minden bizonnyal hetykén húzom ki magam a metró mozgólépcsőjén a plakát szemrevételezésekor.

Azóta túl vagyunk már néhány ég- és földinduláson, minden idők második legsikeresebb nemzeti konzultációját maga mögé utasító minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációján, aminek eredményéről ugyan nincsenek információink, de feltételezzük, hogy a bölcs és tanult magyar nép a bonyolult, megfontolásra érdemes kérdéseket látva gyorselemzéseket futtatott le önmagában, majd a megfelelő válaszokat beikszelve hozta a kormány tudomására, hogy a legkevésbé sem szeretné, ha a Soros nevű olyan embert költöztetne az amúgy kevéssé kedvelt szomszédja helyére, aki előbb megerőszakolja a feleségét, aztán felrobbantja az egész környéket, beleértve a sarki presszót és a közértet is.

Innen jutunk el időrendben a Freedom House-jelentésig és az újabb vagy épp permanens büszkeségig, bár némi zavart okoz, hogy közben kiderült, a kormány több menekültnek adott oltalmazotti-/menedékjogot Magyarországon, mint amennyit a Soros nevű Brüsszel révén javasolt volna a konzultáció állításai szerint.

Az említett zavar nem is annyira az erős és büszke nép, sokkal inkább az erős és büszke kormány köreiben ütötte föl a fejét, a Gyurcsány-cég nevű Altusz államtitkár például Máltán beszélt az érintettek befogadásáról, a komoly kaliberrel rendelkező Pintér Sándor hirtelen azt mondta, nincs is Soros-terv, Lázár János szerint pedig az államtitkár csak vizionált. (Két rendőr megy az utcán, látnak valamit a földön, az egyik belenyal, mi ez itt?, kutyaszar, még jó, hogy nem vizionáltunk, stb)

Az ellentmondást végül a magyar nép segítségére siető miniszterelnök oldotta fel, mikor elárulta, hogy a befogadottak nem a Soros-féle robbantók, akikről ők eddig beszéltek, hanem olyanok, akik illedelmesen kopogtattak.

Itt volt hát a hiba, kicsit ludas benne a kormány is, úgy kellett volna feltenni a kérdést korábban, hogypéldául: "Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is, de olyanokat, akik nem kopogtatnak!" Egyet-e értünk ezzel? Na ugye.

Mindjárt más lett volna a helyzet, és nincs ez az egész kalamajka. Ráadásul a miniszterelnök is sokkal jobban kijöhetett volna például abból a szituációból, mikor Demeter Márta LMP-képviselő kérdése alól "Boldog karácsonyt!" válasszal bújt ki a Parlamentben (a némethszilárdi értelemben vett nem büszke magyarok nagy megrökönyödésére) - mégpedig eképpen:

- Hogy van az, hogy terrorizmusért körözött emberek flangálhatnak maga körül? Kiderült, hogy Ghaith Pharaon az ön vejével üzletelt. Hogy van ez? Magyarázza meg!
- Kopogtatott.


https://alfahir.hu/2018/01/20/buszkeseg_demokracia_nemeth_szilard_bevandorlas_gha ith_pharaon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fideszben eddig Isten bizony nem tudták, hogy a G-nap előt
  2018-01-20 21:24:24, szombat
 
  2018. 01. 20. 13:08

A Fideszben eddig Isten bizony nem tudták, hogy a G-nap előtt két évvel a Közgép benne volt az Eliosban

A Közgépre akarja ráhúzni Tiborcz botrányát a Fidesz. Arra a Simicska-cégre, mely 2013 nyarán kiszállt az Eliosból. Csakhogy fideszes politikusok még 2014-ben is tagadták az Orbán-Simicska-háborút. A korrupciógyanús bevételekből osztalék formájában Tiborcz is részesült.

Hírportálunk tegnapelőtt közölt átfogó összeállítást a Tiborcz István nevével összefonódott Elios korrupciós botrányáról. Akkor visszatekintettünk a cég, így annak tulajdonosai, Orbán Viktor veje és az ő iskolatársa-barátja-üzlettársa, Hamar Endre üzleti múltjára.

Mi valódi hírportálként már ekkor sem hallgattuk el azt a tényt, hogy Tiborcz E-OS Holding Zrt.-jébe a 2010-es kormányváltás után bevásárolta magát a Simicska Lajos-féle Közgép leányvállalata, az E-OS Energiakereskedő Zrt. Nyilván a Fidesz-médiában eddig azt sem tudták, hogy létezik céginformációs adatbázis, erre ma jöttek rá. Ahogy az is a meglepetés erejével hatott a fideszes médiamunkásoknak, hogy a Közgép-leány 2013 nyarán, vagyis négy és fél évvel ezelőtt (!!!) kiszállt a cégből. Fideszes körökből származó információk szerint az Orbán Viktorral ekkor még jóban levő (az emlékezetes G-nap csak a 2014-es választások után, 2015. február 6-án volt) Simicska Lajos az Eliost adta nászajándékba a 2013. szeptember 7-én egybekelt Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak.

Hogy a Fidesz még 2014 őszén is bőszen tagadta, hogy megromlott a viszony Orbán Viktor és Simicska Lajos között, arra a legfényesebb bizonyíték Deutsch Tamás. A Fidesz - Szanyi Tiborhoz hasonló trágárságairól elhíresült - erős embere az azóta megszűnt Népszabadságnak adott interjút 2014. szeptember 18-án. Melyben például így fogalmaz:

(...) nagy lelkesedéssel olvasom azokat a tudósításokat és elemzéseket, amelyek az Orbán-Simicska-háborúról szólnak - a háborút tegyük idézőjelbe -, tudniillik a Fidesz számára ennél kedvezőbb hír kevés van.

Majd nem sokkal később ezt mondja a Fidesz-alapító Deutsch:

Ki az, aki a ,,szörnyűséges" Simicska ,,Oligarcha" Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Politikai ellenfeleink és az ellenzéki sajtó bulváréhsége, az ,,Orbán-Simicska-háborúsdi" álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített ,,jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán-Simicska-rezsim van" hazugságát. Ezért a háborús tudósítások politikai kommunikációs üzenetét kaján mosollyal fogadom.

Ugyancsak a fenti interjúban így fogalmaz a Fidesz EP-képviselője:

Amikor az ellenzék politikai pamfletjeiben Orbán és Simicska még ,,tejtestvéreknek" számítottak, akkor is nyilvánvalóan voltak köztük véleménykülönbségek. Szerintem ma a korábbi időszakhoz képest jóval több a véleménykülönbség, de ez messze van a háborútól.

Ismét jegyezzük meg: a fideszes politikus mindezt 2014. szeptember 18-án mondta. Tehát ha a fideszes lakájmédia megpróbálja ráhúzni a vizes lepedőt a Közgépen keresztül Simicska Lajosra, akkor kötelező lenne felvetniük Orbán Viktor felelősségét is. Hiszen a fideszes politikus szerint ekkor még nem volt háború Orbán és Simicska között, de a Közgép-leány már több mint egy éve kiszállt az Eliosból. Öngól.

Csakhogy az OLAF-vizsgálat nem erre vonatkozik. Mint arra - az Átlátszó tényfeltáró cikkét idézve - rámutattunk, Tiborcz úgy szerzett ismét közvetlen részesedést az Eliosban, hogy 2014 áprilisában Hamar Endre (akivel 2010 novemberétől a Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t együtt működtették) eladta neki a Green Investments & Solutions Kft.-t, mely az Elios egyik anyacége. Hamar egy másik cége, a Sistrade Kft. a közvilágítási pályázatok EU-s előkészítésében vett részt Szekszárdon (2014. március), Mezőhegyesen (2014. február), Hévízen (2014. február). Ahol az Elios nyert. Mindezt akkor, amikor a Green Investments & Solutions még az övé volt.

Tiborcz István és az ő barátja, iskolatársa és üzlettársa, Hamar Endre (fotó: Magyar Narancs)

Vagyis Tiborcz barátjának, valamint iskola- és üzlettársának egyik cége benne van az önkormányzati pályázat kiírásában, másik cége pedig a győztes. Hát ha valami, akkor ez bizony korrupció. Csakhogy ebből nem a Közgép vagy Simicska Lajos profitált, hiszen ők 2013 nyarán szálltak ki az Eliosból. Hanem Tiborcz István, aki a Green Investments & Solutions Kft.-n keresztül a 2014-es és 2015-ös üzleti évek után kifizetett másfél milliárd forint osztalékból részesült.

Hogy pontosan mi is szerepel az OLAF-jelentésben, az kérdéses. A most nagy hanggal közgépező orbáni lakájmédia azonban nem követeli az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát. Holott a szocialista kormányok alatt szétlopott 4-es metró beruházás kapcsán megküldött OLAF-dokumentumot - ismételten mondjuk: nagyon helyesen! - egyből közzétették. Akkor egymást érték a fideszes sajtótájékoztatók, parlamenti bizottsági meghallgatások.

A Tiborcz-botrány kapcsán pedig nem. Beszédes...




https://alfahir.hu/2018/01/20/tiborcz_istvan_hamar_endre_orban_viktor_simicska_la jos_orban_simicska_haboru_elios_zrt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
K.O. - Tiborcz bulijának feléből kijönne a köztisztviselők b
  2018-01-20 21:20:49, szombat
 
 

K.O. - Tiborcz bulijának feléből kijönne a köztisztviselők bérfejlesztése

Hogy lett Magyarországnak 2300 bevándorlója? Kiknek szól a Stop-Soros néven elhíresült törvénytervezet? A ringben Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője és Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje.




Tekintse meg az N1TV K.O. című műsorát:


https://youtu.be/oWO-VKgZ6EM

https://alfahir.hu/2018/01/20/ko_n1tv_hegedus_lorantne_szigetvari_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebben a kártyacsatában Jolly Joker lehet Mészáros Lőrinc
  2018-01-20 21:12:02, szombat
 
 

2018. január. 20. 10:00 Gazdaság


Ebben a kártyacsatában Jolly Joker lehet Mészáros Lőrinc
G. Tóth Ilda

Amióta az uniós eljárás nyomán egyenlők az esélyek az étkezésijegy-piacon, veszít egyeduralmából az Erzsébet-utalvány. Ám ha összeházasítják az MKB Szép-kártyájával, abból Mészáros Lőrinc húzhat extrahasznot.

Vihar előtti csend - így értékelik a piaci szereplők, ami az utóbbi egy évben a cafeteriapiacon zajlik. Mert meglepő módon szó nélkül hagyja a kormány, hogy az egykori francia piacvezető, az Edenred lassan lenyomja az állami hátterű, korábban kivételezett helyzetű Erzsébet-utalványt. Az uniós kötelezettségszegési eljárás után hozott bírósági ítélet nyomán ugyanis az ,,állami" étkezési jegy kikerült az alacsonyabb közterhű béren kívüli juttatások közül, és 2017 eleje óta - mint addig a francia cégek utalványait is - 40,7 százalékos jövedelemadó terheli. Ráadásul ma már készpénzt - évente legfeljebb 100 ezer forintot - is adhatnak a cégek a dolgozóiknak béren kívüli juttatásként, az utalványokénál kedvezőbb, 34,2 százalékos adóteherrel. Nem csoda, hogy egyetlen év alatt nagyjából 75 százalékra szorult vissza az Erzsébet piaci részaránya a korábbi 90 százalék felettiről. Éves forgalmából pedig mind nagyobb arányt hasít ki a nyugdíjasok év végi, fejenként 10 ezer forintos kormányzati ajándéka.

Mielőtt a kormány 2012-ben drámaian átalakította a cafeteriapiacot, három francia cég busás jövedelemre tett szert az étkezésijegy-forgalmazásból. Akkor azonban úgy módosították a szabályokat, hogy a frissen kitalált Erzsébet-utalványok és a Szép-kártya után csak 31 százalékos adót kellett leróniuk a munkáltatóknak (ezt később csaknem 35 százalékra emelték), míg a többi béren kívüli juttatást 51 százalékkal adóztatták meg. Az egyenlőtlen feltételek között az Edenred árbevétele egyetlen év alatt 5 milliárdról 977 millió forintra csökkent, 2013-ra pedig 42 millióra. A Sodexo éves árbevétele 3 milliárdról esett 1 milliárdra, a Le Chéque Déjeuner pedig már 2012-ben több mint félmilliárdos veszteséget könyvelt el. Erre az EU is felfigyelt, és kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, a kisemmizett franciák pedig Washingtonban választott bírósághoz fordultak kártérítésért. Elsőként, tavaly ősszel az Edenred kapott - perköltséggel és kamattal együtt - több mint 10 milliárd forint kártérítést. Ha az állam a többi pert is elveszíti, ami az első ítélet után nem kétséges, akkor további 25-30 milliárd forint közpénz folyhat el az étkezésijegy-piac államosítása miatt.

Ismét piaci feltételek közt működhet tavaly óta az a cég, amelyik túlélte az elmúlt évek sínylődését. A háromból ketten elestek: először a Le Chéque Déjeuner vonult ki Magyarországról, majd a Sodexo cafeteria-üzletága szűnt meg 2016-ban, a cég maradékát pedig tavaly megvette a Hungast Holding. Fél gőzzel még működik a Magyar Posta saját utalványa, a Posta Paletta, de jóformán csak a cég alkalmazottai kapják abban a fizetésük egy részét. Sok ráció nincs is benne, hogy más munkáltatók is azt válasszák a dolgozóiknak, elfogadói hálózata ugyanis meglehetősen gyér. Bár 2011-es indulásakor vélhetően a nagy állami utalványcég titulusára aspirált a Posta Paletta Zrt., hamar kilökte őt a nyerőnek tűnő pozícióból az Erzsébet-utalvánnyal berobbanó, az adózásban kivételezett Erzsébet-cégcsoport.

,,A korábbi 25 év alatt felépített elfogadóhálózatunk megmaradt abban a pár évben is, amikor háttérbe szorultunk" - magyarázza az egyedüli túlélő gyors magára találását Balázs Krisztián, az Edenred Magyarország Kft. ügyvezetője. Ma már újra vannak a közszférában is ügyfelei a korábban Ticket Restaurant néven ismert jegyet forgalmazó társaságnak. Igaz, több piaci cafeteriacégnél tapasztalják azt, hogy az állami tulajdonú munkáltatók végighallgatják az ajánlatukat, majd megköszönik, de nem kérik, mondván: ,,Nem akarjuk megégetni magunkat." Az Edenred-kártyák birtokosainak száma mindazonáltal tavaly 30 százalékkal megugrott, különösen év végi juttatásként kedvelik a cégek a plasztik formájában adható ajándékutalványokat.
Edenred-utalványt elfogadó üzlet. A pőre igazság
© Túry Gergely
Cafeteriaszabályok 2018-ban

Adómentes juttatások:

- sportrendezvényre szóló belépő

- kulturális belépő (évi 50 ezer forintig)

- lakáscélú támogatás (maximum 5 millió forint 5 évre)

- kockázati biztosítás (a minimálbér 30 százalékáig)

- óvoda, bölcsőde

- mobilitási célú lakhatási támogatás

- diákhitel-törlesztési támogatás (legfeljebb havi 27 600 forintig).

34,2 százalékos adóval terhelt juttatások:

- pénzösszegjuttatás (évi 100 ezer forintig)

- Szép-kártya:

- vendéglátás alszámla (évi 150 ezer forintig),

- szállás alszámla (évi 225 ezer forintig),

- szabadidő alszámla (évi 75 ezer forintig).

40,7 százalékos adóval terhelt juttatások:

- mukahelyi étkezés

- Erzsébet-utalvány

- helyi bérlet

- iskolakezdési támogatás

- önkéntes nyugdíjpénztári támogatás

- egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás

- ajándékutalvány.

Ma már kártyával bonyolítják le a forgalom mintegy 80 százalékát a cafeteriában részesülő dolgozók. Ez egyebek mellett azzal az előnnyel is jár, hogy a plasztiknak nincs másodlagos piaca, nem szokták a nadrágzsebben kimosni, ha pedig elvész, pótolható. Az újbóli versenyhelyzet a díjak csökkenését is hozta; közgazdaságilag ezért is logikátlan, hogy a kormány mind több ágazatot tesz egy- vagy kevés szereplőssé. Míg az Erzsébet-utalvány esetében az elfogadóktól 3-6 százalék jutalékot kért a kibocsátó, de nem volt ritka a 8 százalék sem, ráadásul éves díjat is felszámolt az üzleteknek, addig az Edenred az elköltött összegekből legfeljebb 3 százalékot tart meg. Alacsonyabb a munkáltatók jutaléka is: az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. fixen 2 százalékban határozta meg az ügyféljutalékot, amikor egyedül uralta a piacot, a versenytársak ennél jellemzően kisebb kulcsot szabnak meg.

Az Edenred lekörözte az állami Erzsébetet innovációban is. A cég kártyáival lehet például online ebédet rendelni, illetve közlekedési bérletet is vásárolni, ami papírutalvánnyal képtelenség. Miután tavaly a BKV-bérletet kivette a kormány az alacsonyabb adóval terhelt juttatások közül, a munkáltatók jelentős része úgy döntött, hogy nem ad bérletet cafeteriaelemként, annyira nagy az ezzel járó adminisztrációs költség. Ráadásul ha valaki a cége nevére számlát kér a BKK-pénztáraknál a bérletről, 9500 helyett 10 500 forintot kell fizetnie. Érthető tehát az ajándékkártyás megoldás népszerűsége. Az Edenred-kártyákat ma már sok áruházban online vásárlásnál is elfogadják, sőt tankolni és közműszámlát fizetni is lehet velük. Igaz, egyik-másik szolgáltató vonakodott elfogadni a nem állami hátterű cafeteriacég kártyáját. Balázs Krisztián szerint ugyanakkor óriási bővülési lehetőségek vannak a piacon: a jövő a mobilfizetésé, Franciaországban például elsők közt az ApplePay alkalmazáson keresztül is használhatják az étkezési utalványokat az Edenred ügyfelei.

Kérdés, mikor húzza át ezeket a számításokat egyetlen tollvonással a magyar kormány - figyelmeztetnek a szakértők. Mindenesetre az Erzsébetet lényegében hagyják háttérbe szorulni, az annak hasznából fedezett gyermeküdültetésre pedig gond nélkül adtak milliárdokat a központi költségvetésből a zánkai és a fonyódligeti táborral is megajándékozott Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány köreinek. Naivitás volna azonban azt gondolni, hogy egy több százmilliárdos piac átrendeződését ölbe tett kézzel nézik a kormányközeli üzletemberek - mondják a szakértők. Az legalábbis találgatásokra ad okot, hogy míg az Erzsébetet ,,lefokozták", a Szép-kártya-kibocsátók közé a 2016. eleji EU-ítélet óta nem engedtek be új, banki hátterű szereplőket. Hiába mondta ki az Európai Bíróság, hogy a szabályozás diszkriminatív, azt a 2016-os ítélet óta nem módosította a kormány. Igaz, nem is verik az asztalt más banki hátterű szereplők, hogy szeretnének beszállni a kártyakibocsátásba - ennek főként az lehet az oka, hogy a piacra lépéshez hatalmas beruházás, költséges technikai háttér szükséges. Nyolc év után amúgy is nehéz lenne letaszítani vezető pozíciójából az OTP-t: a nagybank Szép-kártyáját választó cégek dolgozói tavaly már 80 milliárd forintot költöttek el a plasztikjukkal.

Az idén még nagyobbat kaszálhatnak a Szép-kártya-kibocsátók, az OTP mellett az MKB és a K&H pénztárszolgáltató cégei. Egyrészt a készpénzes juttatás mellett egyedülállóan alacsony, 34,2 százalékos adókulcs miatt, másrészt a tíz hosszú hétvége is magasabb költéseket hozhat. A jelek pedig arra utalnak, hogy Mészáros Lőrinc az MKB-n keresztül a cafeteriapiacon is javíthatja a pozícióját. Az MKB és az Erzsébet Utalványforgalmazó már tavaly szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről, ám a HVG információi szerint a választások előtt már nem fűzik szorosabbra a kapcsolatukat, csak az év második felében vagy jövőre. Ha azonban az Erzsébetet megszüntetik, vagyis beolvasztják a Szép-kártyába, s azzal - egy újabb ,,zsebet" kreálva rajta - később hideg élelmiszert is lehet majd vásárolni, az évi 200 milliárd forintnyi utalványforgalom haszna is Mészáros Lőrinc érdekeltségeit gazdagíthatja.




http://hvg.hu/gazdasag/201803__cafeteria__francia_visszateres__elbukott_milliardo k__ujraosztott_lapok


-------------------------------------------------------------------


Kiszorítani a konkurenciát (jó nagy adóval hogy ne érje meg neki ) Aztán közpénzből kifizetni a bűntetést (Elsőként, tavaly ősszel az Edenred kapott - perköltséggel és kamattal együtt - több mint 10 milliárd forint kártérítést. Ha az állam a többi pert is elveszíti, ami az első ítélet után nem kétséges, akkor további 25-30 milliárd forint közpénz folyhat el az étkezésijegy-piac államosítása miatt.) Ezután Mészáros cégét bevezetni a piacra ,és kitömni a zsebét !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.