Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Karácsonyi gömbök
  2018-12-26 23:12:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Joghurtos arcpakolások
  2018-12-26 14:28:53, szerda
 
  A LEGJOBB JOGHURTOS ARCPAKOLÁSOK: EGYSZERŰEK, MÉGIS CSODÁT MŰVELNEK A BŐRREL :


Időnként mindenki megérdemel egy kis kényeztetést, a joghurtos alapú pakolások pedig mondhatni tejben-vajban fürösztenek, hiszen hidratálják, vitalizálják és táplálják a bőrt. Az élelmiszer ráadásul olcsó, és könnyen hozzáférhető.

A joghurt külsőleg és belsőleg egyaránt sokat tehet érted azáltal, hogy ellenállóbbá teszi az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a káros baktériumok elszaporodjanak a szervezetben. Bár erre csak az élőflórás joghurt képes, így érdemes ilyet - abból is bio minőségűt - vásárolni.

Mondanunk sem kell, az emésztési folyamatok zavartalan működése a bőr szempontjából szintén elengedhetetlen, mert, ha az anyagcsere nem megfelelő, a pattanások burjánzásnak indulnak. A joghurt tejsavai kívülről kényeztetik a bőrt, helyreállítva a savköpenyét, és ezzel ellenállóbbá teszik a külső hatásokkal szemben, míg a felhámon inkább hidratáló hatása érvényesül.

Bizonyos természetes összetevőkkel pedig a joghurt kimondottan jól muzsikál, ráadásul a natúr összetevők nemcsak egészségesebbek, de a többségük nem kerül egy vagyonba, és meglehet, hogy ott sorakoznak az orrod előtt a konyhában.

Hosszútávon a bőröd érdekében hetente legalább egyszer érdemes beiktatnod valamelyik pakolást a szépségápolási rutinodba. Hidd el, a kívánt hatás bizonyára nem marad el!

Tápláló arcpakolás: vigyél fel egy-két evőkanál natúr joghurtot vékony rétegben a megtisztított arcbőrre - a nyakadról se feledkezz meg -, és hagyd hatni 10-15 percig. Masszírozd át kicsit a bőröd, mielőtt langyos vízzel lemosod.

A ragyogó arcbőrért keverj össze két evőkanál joghurtot egy-két teáskanál mézzel, egy csepp frissen facsart citromlével és két-három darab, villával összeaprított kékáfonyával. 20 percet pihentesd, mielőtt lemosod.

Ránctalanító: turmixolj össze két evőkanál joghurtot 60 gramm vegyes bogyós gyümölccsel ( áfony , málna szeder stb) - a mirelit tökéletes -, majd alkalmazd a megtisztított bőrön, végül 20 perc elteltével mosd le.

Bőrpuhító: hét-kilenc szem friss áfonyát turmixolj simára egy teáskanál juharsziruppal és ugyanennyi joghurttal. 15 percig hagyd hatni, majd langyos vízzel mosd le.

Érzékeny bőrre: főzz puhára 75 gramm zabpelyhet, majd ezt keverd össze két evőkanál joghurttal. Vékony rétegben vidd fel a megmosott bőrre, hagyd hatni 10 percig, majd mosd le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Mitesszerek ellen - egyszerűen otthon
  2018-12-26 12:34:07, szerda
 
  Filléres, házi mitesszerpaszták, melyek a legmakacsabb fekete pontokat is eltüntetik :

A makulátlan bőr nagy ellenségei a mitesszerek. Miután viszont senkinek sincs ideje és pénze nap mint nap kozmetikushoz járni, a legtöbb nő megtanul együtt élni velük: alapozóval fedi el a kis fekete pórusokat.
Pedig egy kis idő ráfordításával és még kevesebb anyagi befektetéssel remek maszkokat készíthetsz, ha szívesen kísérletezel: ez a két keverék garantáltan eltünteti az apró bőrhibákat.

Házi mitesszerkezelésTévedés a fürdőszoba polcán keresni a megoldást. Habár a fogkrémet előszeretettel beemelik az otthoni bőrápoló termékek közé, valójában borzasztóan szárítja a bőrt, ami, bár lehet, hogy egy-egy nagyobbacska pattanást lelohaszt, valójában csak serkenti a faggyútermelést. Mitesszerekre pedig egyáltalán nem hat.

A T-vonal a leggyakrabban problémás terület a nők többségénél: az orr vonalában az állat és a homlokot foglalja magában. Gyorsan zsírosodik, és azoknál is fényesen csillog, akiknek egyébként nem problémás a bőrük. A legrosszabb, amit tehetsz, ha szappannal sikálod: ezzel csak a már említett faggyútermelést fokozod, hiszen a bőr úgy érzékeli, hogy száraz a felülete, és több zsiradékot kell termelnie.

Tojásfehérjés maszk
Hozzávalók:
egy-két tojásfehérje
egy kiskanál méz
konyhai papírtörlő
kozmetikai ecset - elhagyható

Elkészítés:
A tojásfehérjéből és a mézből készíts egy könnyed, légies állagú kencét, nem kell kemény, fehér habbá verni, csak éppen addig keverni, amíg apró légbuborékok jelennek meg benne. Alaposan tisztítsd meg, majd puhítsd fel a bőröd meleg vízzel: ezután az ecset vagy az ujjaid segítségével vidd fel az arcod problémás területeire a krémet, az orrod mentén haladva a T-vonalat érdemes bekenni vele. Egy réteg után óvatosan fedd be egy réteg papírtörlővel, majd nyugodtan lapogasd bele a papírt, hogy átázzon. Ezután jöhet még egy adag tojás, még egy papír, majd ismét a fehérje - ez zárja a pakolást.

A pakolás körülbelül 15-20 perc alatt szárad meg, akkor jó, amikor érzed, hogy húzódik a bőröd, és már nem nedves a törlő. Alulról felfelé haladva, óvatosan húzd le a megszáradt maszkot, a végén pedig ne felejtsd el áttörölni a bőröd vizes alapú hidratáló tonikkal, és kend be vékony rétegben hidratáló arckrémmel, a méz ugyanis jelentős vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik.

Sütőpor és méz
Hozzávalók:
két evőkanál sütőpor
egy evőkanál méz

Alapos arctisztítás és -puhítás után kend fel a problémás területekre a két összetevőből álló pasztát. Finoman masszírozd a bőrödbe, majd 10-15 perc hatóidő után apró, körkörös mozdulatokkal mosd le langyos vízzel, és élvezd a ragyogó bőr érzését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Tőzegáfonya
  2018-12-26 12:14:18, szerda
 
 



A Földön az áfonyák mintegy 300 fajtája ismert. Kiemelkedik közülük a tőzegáfonya (cranberry), mely hazánkban is előfordul.
A tőzegáfonyát nagyon sokan összekeverik a vörös áfonyával (vaccinium vitis-idaea), azonban a kettő nem ugyanaz.

A két áfonya hatóanyag tartalma hasonló, cukortartalmuk azonban nagyon különbözik. A vörös áfonya 12% cukrot, míg a tőzegáfonya csupán 3% cukrot tartalmaz.

Az áfonyák festékanyagai az antocianinok, s ezek a gyümölcs biológiailag legfontosabb alkotóelemei. Az antocianinok erős antioxidáns vegyületek, védenek a sejtkárosodás és a rák ellen.

A gyümölcssavak, pektinek, cseranyagok, vitaminok magas koncentrációban találhatók az áfonyákban. Jelentős az A-vitamin tartalmuk.

Tudományosan igazolt, hogy a tőzegáfonya hatékony a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében.

Használható a szem különféle betegségeinek kezelésére (elsősorban: farkasvakság). Baktériumölő hatású.

A tőzegáfonya az egyik legmegfelelőbb természetes gyógyszer a szívinfarktus megelőzésében és gyógyításában.

Azoknak, akik valamilyen érrendszeri, koszorúér vagy egyéb szívbetegségben szenvednek, javasolt a fogyasztása.

Gyógyító hatását annak köszönheti, hogy magas a kálium és érvédő festéktartalma. Stabilizálja a szívritmust, védi az ereket.

Tőzegáfonya fogyasztása javasolt érszűkület, érelmeszesedés, vénákkal és artériákkal kapcsolatos rendellenességek esetén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Káposzta - érdemes tudni róla
  2018-12-26 12:08:18, szerda
 
 



Több mint kétezer éve élt egy római szenátor, Cato, akit kortársai ritka kicsinyes, gyűlölködő, fukar embernek tartottak.
Arról volt híres, hogy bármiről is beszélt a szenátusban, beszéde végén mindig hozzátette azt a mondatát, melyről elhíresült: Ceterum censeo...Cartaginem (Egyébként pedig Karthagót el kell pusztítani!).

Feljegyezték róla, ha bármelyik rabszolgája megbetegedett, káposztaevésre kötelezte őt és személyesen ellenőrizte, hogy a napi káposzta fejadagját elfogyasztotta-e.

Mélységesen hitt abban, hogy a káposzta minden bajra jó. Hát, ebben közel járt az igazsághoz.

Cato korában a káposztát úgy ették, hogy ecetes lében tárolták és azzal ízesítették. Manapság inkább a sózással történő ízesítés és tartósítás a népszerűbb. A sózás segítségével, ha az megfelelő mértékű, megakadályozhatjuk a nemkívánatos baktériumok elszaporodását, miközben a SAVTERMELŐ Leuconostoc mesenteriodes baktérium kiválóan szaporodik, és főleg tejsavat termel.

Ehhez kb. 20 C fok kell, és a sóoldat nem lehet töményebb 2,25%-nál. Amikor tejsavszint eléri az 1%-ot, ez a baktérium megszűnik tovább dolgozni, és helyét átveszi a Lactobacillus plantarum, mely a savszintet 2%-ra tudja emelni. Ez a folyamat kb. 3 hét, és kész a savanyú káposzta. A folyamat közben a C-vitamin nem károsodik a növényben. Természetes kalcium, magnézium és kálium tartalma mellett a sózás révén bőven tartalmaz nátriumot is (hiszen azt mesterségesen hozzáadtuk!).

Van benne A vitamin, E vitamin, valamint B vitamin. Béta karotinban sem szegény. És itt a magyarázata annak, hogy miért a legjobb ellenszere a másnaposságnak. Az alkoholfogyasztás kiszárítja az embert, melynek következtében sok vizet és ionokat, többek között nátriumot, káliumot, magnéziumot veszít. A szervezet PH-ja ilyenkor savas irányba tolódik el, majd a lebomláskor keletkező acetaldehid ellenkező irányú változást generál. A savanyú káposzta ismét helyre állítja a normális PH-t, pótolja az elveszett ionokat és folyadék mennyiséget, magas B vitamin tartalma révén csökkenti az alkohol idegrendszerre gyakorolt káros hatását. Nem véletlenül fogyasztják ilyenkor előszeretettel a korhely levest, tudták ezt már jól a régiek is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.