Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A stressz legjobb ellenszerei
  2021-03-28 22:44:18, vasárnap
 
  Amikor a testünk fenyegetve érzi magát, akkor stresszreakció alakul ki a szervezetünkben. Bizonyos esetekben és helyzetekben ez még hasznos is lehet, hiszen javulhat a munkateljesítményünk, motiváltabbak lehetünk, de segíti a koncentrációt, az éberséget és még az erőnlétünk is jelentősen fokozódhat.

Amennyiben azonban a stressz állandóan jelen van az életünkben, már nem támogató, sokkal inkább romboló lesz a hatása. A tartós és kórosan magas stressz-szint pedig sok egészségügyi probléma és betegség kialakulásában játszhat szerepet. A stressz negatív hatást gyakorolhat az egészségünkre, a hangulatunkra, az életminőségre, a munkahelyi és az otthoni teljesítményünkre, de még az emberi kapcsolatainkra is.

A stresszt és az ebből fakadó szorongást valahogy csökkentenünk kell, sőt mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mihamarabb normalizálódjon a stressz szintje, mert ha krónikussá válik, komoly betegségeket is okozhat.

A stressz enyhítésében kiemelt szerepet játszik a macskagyökér nevű gyógynövény, amely remekül oldja a feszültséget és csökkenti a szorongást is. Hatására olyan nyugalom szállhat meg bennünket, hogy jól tesszük, ha csak este, lefekvés előtt fogyasztjuk tea vagy tabletta formájában.

A másik remek adaptogén gyógynövény az ashwaganda. Aktívan részt vesz a stresszhormonok szabályozásában, így rendszeresen fogyasztva biztosak lehetünk benne, hogy nem hatalmasodik el rajtunk a stressz.

Egy másik adaptogén gyógynövény az aranygyökér, vagy más néven, a rózsagyökér, amely szintén segítségünkre lehet, amennyiben életünk egy feszültségekkel teli szakaszában léptünk. Ez a gyógynövény is részt vesz a stresszhormon-termelés szabályozásában, nyugalmat biztosíthat, elősegíti a pihentető alvást is. Így érdemes, ha nem is rendszeresen, de legalább stresszhelyzetben fogyasztani. Az aranygyökér a fizikai és a mentális stresszt is csökkenteni tudja.

A magyar emberek egyre jobban kedvelik a levendulát. Nemcsak a külleme és az illata lehet megnyerő számunkra, hanem az egészségünkre gyakorolt hatása is. Talán nem véletlen, hogy annyi mindent készítenek ebből a csodálatos gyógynövényből.

Amennyiben stresszesek vagyunk, aromaterápia formájában is használhatjuk a levendulából készült illóolajat, de a gyógynövény tea formájában is csökkenti a stresszhormonok szintjét, így érdemes egy-egy csészével elkortyolgatni belőle, amikor idegesek vagy feszültek vagyunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szervezetünkben, stresszhormonok, szabályozásában, normalizálódjon, feszültségekkel, kapcsolatainkra, kialakulásában, gyógynövényből, stresszreakció, elkortyolgatni, egészségünkre, koncentrációt, segítségünkre, stresszhormon, hangulatunkra, csökkentenünk, életminőségre, használhatjuk, motiváltabbak, enyhítésében, rendszeresen, betegségeket, hatalmasodik, egészségügyi, aromaterápia, levendulából, helyzetekben, macskagyökér, feszültséget, gyógynövény, fogyasztjuk, aranygyökér, gyakorolhat, szakaszában, rózsagyökér, biztosíthat, testünk fenyegetve, stressz állandóan, stressz negatív, otthoni teljesítményünkre, emberi kapcsolatainkra, ebből fakadó, stressz szintje, stressz enyhítésében, macskagyökér nevű, másik remek, stresszhormonok szabályozásában, másik adaptogén, feszültségekkel teli, pihentető alvást, mentális stresszt, magyar emberek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Szívem tiéd  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Őrizkednünk kell...  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Akarat  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Erdőn  Egy hatékony szolga  Png rózsa csokor  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Garai Gábor - Takarítás  Éretlen vers  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Éretlen vers  Alázat  Png férfi  Egy bizonyos határt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A másik dolog,  Png telefon  s immár én is felragyogva, ért...  Nevem  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Ágai Ágnes – Csendélet  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
testünk fenyegetve, stressz állandóan, stressz negatív, otthoni teljesítményünkre, emberi kapcsolatainkra, ebből fakadó, stressz szintje, stressz enyhítésében, macskagyökér nevű, másik remek, stresszhormonok szabályozásában, másik adaptogén, feszültségekkel teli, pihentető alvást, mentális stresszt, magyar emberek, illata lehet, egészségünkre gyakorolt, csodálatos gyógynövényből, levendulából készült, stresszhormonok szintjét, szervezetünkben, stresszhormonok, szabályozásában, normalizálódjon, feszültségekkel, kapcsolatainkra, kialakulásában, gyógynövényből, stresszreakció, elkortyolgatni, egészségünkre, koncentrációt, segítségünkre, stresszhormon, hangulatunkra, csökkentenünk, életminőségre, használhatjuk, motiváltabbak, enyhítésében, rendszeresen, betegségeket, hatalmasodik, egészségügyi, aromaterápia, levendulából, helyzetekben, macskagyökér, feszültséget, gyógynövény, fogyasztjuk, aranygyökér, gyakorolhat, szakaszában, rózsagyökér, biztosíthat, stresszesek, csökkenteni, fogyasztani, készítenek, formájában, csodálatos, amennyiben, munkahelyi, krónikussá, mihamarabb, szorongást, fenyegetve, fogyasztva, illóolajat, ashwaganda, jelentősen, fokozódhat, erőnlétünk, levendulát, életünkben, feszültek, nyugalmat, érdekében, állandóan, csökkenti, esetekben, elősegíti, pihentető, csészével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.