Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Igaz hit
  2017-08-21 18:41:47, hétfő
 
  "Az az igazság, hogy jóllehet mi egyedül hit által igazíttattunk meg, a hit, amely megigazít, soha nincsen egyedül - mindig terem gyümölcsöket."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyümölcs
  2017-08-21 18:38:05, hétfő
 
  "Emlékezzünk arra, hogy a szíveinkben élő és cselekvő Isten az, aki képessé tesz arra, hogy előtte kedves módon éljünk. A mi Isten szerinti gyümölcsünk a megváltás következménye, nem pedig annak forrása. Jóllehet az igazi keresztyén távol áll a tökéletességtől, az istenfélő gondolatok, szavak és cselekedetek egy megújított szív bizonyítékai. Ezzel ellentétben a jó gyümölcsök hiánya általában egy olyan szívre utal, amelyet Isten még nem változtatott meg."

- Karl Graustein -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kötelezettség
  2017-08-21 18:15:22, hétfő
 
  "Aki helyes hitet táplál magában Isten felől, ezer és ezer ideiglenes probléma alól szabadul fel, mert azonnal látja, hogy ezek olyan kérdésekkel kapcsolatosak, amelyek legtöbbször nem sokáig érintik őt: de ha az ideiglenesen megsokszorozódott terhek meg is szűnnek, egyetlen örökkévaló teher olyan súllyal nehezedik reá, ami nagyobb, mint a világ minden baja együttvéve. Ez a hatalmas teher az Isten iránti kötelezettség terhe. Ebben benne van egy azonnali és egész életen át tartó kötelezettség arra, hogy értelmének és lelkének minden erejével szeresse Istent, tökéletesen engedelmeskedjék Neki, és illő módon imádja Őt. Amikor az ember zakatoló lelkiismerete azt mondja, hogy ezek egyikét sem tette meg, hanem gyermekkorától kezdve vétkes az egekben lakozó Fenség elleni gonosz lázadásban, az önmarcangolás belső nyomása esetleg túlságosan nehézzé válik ahhoz, hogy elviselje.
Az evangélium veheti le az értelemről ezt a pusztító terhet, az adhat 'a hamu helyett fejdíszt..., és a gyászfátyol helyett illatos olajat' (Ézsaiás 61:3). De amíg a teher súlyát nem érzi az ember, addig az evangélium semmit sem jelent neki; és amíg magasan és fölemelten látja Istent, addig nincs fájdalma és nincs terhe. Az Isten felőli alantas nézetek lerontják az evangélium erejét azok számára, akik ragaszkodnak az ilyen nézetekhez."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Problémák
  2017-08-21 18:13:18, hétfő
 
  "A mennyországgal és a földdel kapcsolatos összes problémánk - még akkor is, ha együttesen és egyszerre szakadnának ránk -, összehasonlíthatatlan lenne az Istennel kapcsolatos, mindent fölülmúló problémával: hogy Ő létezik, hogy Ő milyen; és nekünk, mint erkölcsileg felelős lényeknek mit kell tennünk Vele kapcsolatban."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2017-08-21 18:06:58, hétfő
 
  "Az Isten felőli helyes fölfogás alapvető dolog nemcsak a rendszeres teológiára, hanem a gyakorlati keresztyén életre nézve is. Ez ugyanaz az istenimádatnak, mint az alap a templomnak; ha az alap nem megfelelő vagy ferde, akkor az egész építmény előbb vagy utóbb összeomlik. Úgy vélem, hogy aligha van olyan tanbeli tévedés vagy a gyakorlati keresztyén etikának olyan hiányossága, amit végül is nem lehet visszavezetni az Isten felől alkotott tökéletlen és méltatlan elképzelésekhez."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretet
  2017-08-21 17:12:12, hétfő
 
  "Ez az, amit a Biblia szeretetnek nevez - az, amikor valaki önmagát teljesen figyelmen kívül hagyva Isten és az emberek szolgálatára szenteli életét. A szeretetben nincsen önérdek. A szeretet lényege az önfeláldozás. Az ilyen nemes önfeláldozás ha néha-néha megnyilvánul egy emberben, már nagy dicséretére válik. Jézus élete azonban szünet nélkül sugározta ezt a fényt. Jézus bűntelen volt, mert önzetlen volt. Az ilyen önzetlenség a szeretet. Isten a szeretet."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kérések
  2017-08-21 11:14:18, hétfő
 
  Kérések

Ismeretlen szerző után németből

Uram, adj nekem tiszta szemet
észrevenni mások baját,
és ajándékozz halló fület
meghallani mások jaját!

Fürge kezet sebet kötözni,
enyhíteni fájdalmakat!
S a mi rideg, hideg korunkban
szerető, gyengéd szavakat!

Fürge lábat, Uram, nevedben
szolgálni és segíteni,
míg a legmélyebb békességet
minden testvérem megnyeri!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Zsoltár 147
  2017-08-21 10:46:23, hétfő
 
  Alapige: Zsoltár 147


Mivel a kárhozott világ az uralkodók és fejedelmek, valamint az ördög hatására olyannyira gyalázatosan hálátlan, s Isten minden kegyelmével és javaival - mind a testiekkel, mind a lelkiekkel -visszaél, ellenségesen bánik az ő isteni szavával és törvényével, míg el nem jön a számonkérés órája, elkezdtem énekelni és olvasni ezt a zsoltárt, hogy dicsérjem Istent, és hálát adjak neki. Talán akad még egy-két istenfélő keresztyén, aki velem együtt magasztalja őt. Így hihetném, hogy mégsem csupán háládatlanság és megvetés van a világon.
Ez a zsoltár elsősorban dicsőítés és hálaadás Isten testi jótéteményeiért, egy jó évért vagy időszakért, amikor Isten békét és termést ad a földre, hogy az ember eledelhez jusson és uralkodhasson. Mert hiszen be kell ismernünk, hogy az idei évünk, az 1531-es, jó esztendő. (Ki tudja, jön-e még valaha ilyen jó.) Még sincs senki, aki tudná, hogy mindezt Istennek köszönhetjük, hanem kapzsi módon másokra való tekintet nélkül élnek az emberek a kapott javakkal. Sőt az evangélium és Isten minden dicsőségének üldözésére és eltiprására használják őket. Látható, hogy a világ a végső kárhozatot keresi, és meg is fogja találni, még mielőtt felocsúdna.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ha napjában csak egyszer....
  2017-08-21 10:02:57, hétfő
 
  Ha napjában csak egyszer...

Ismeretlen szerző után németből


Ha napjában csak egyszer
kicsit elcsendesednél,
s egyedül Isteneddel
egy kicsit csendben lennél:
kérdések oldódnának,
balzsam hullna sebekre...
az a csendesség lenne
út az örök életre.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Veszélyes alkalmazkodás
  2017-08-21 09:40:55, hétfő
 
  Veszélyes alkalmazkodás


Sok gazdag metodista kezdte el megszeretni a világot, amikor olyan nőt vettek el feleségül, aki csak félig vagy egyáltalán nem volt hívő, és a feleség rokonaival ápoltak kapcsolatot. Így átvették a világi bölcsességet, mértékeket és szokásokat, és egyre jobban alkalmazkodtak a világhoz. Ebből következett, hogy a családi kötelességeket teljesen elhanyagolták, főleg a gyereknevelést. A prédikátoroknak nehéz ezen a problémán segíteni.

...... ........... .............

Messze kerülj el minden kísértést és minden lehetőséget a bűnbeesésre! Főleg kerüld az olyan embereket, akik kísértésbe visznek, vagy saját maguk esnek kísértésbe. Gondold meg: a leghidegebb víz is fölhevül, ha közel viszed a tűzhöz.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.