Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Jóság és szuverenitás
  2016-10-06 13:56:45, csütörtök
 
  "Jóság és szuverenitás, ez a két dolog jellemzi Isten dicsőségét és hatalmát. - A jóságos Isten a rosszból is jót fakaszt, a gonoszság fejedelme a jót is rosszra fordítja."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus szava
  2016-10-06 13:55:53, csütörtök
 
  "Ahogy az aranyművesnek gondja van arra, hogy még az arany reszeléke se vesszen kárba, úgy kell nekünk is Jézusnak minden egyes szavát mint drága értéket megőrizni."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten dicsősége
  2016-10-06 13:55:08, csütörtök
 
  "Isten dicsőségére élni azt jelenti, hogy Jézushoz akarunk hasonlítani. E cél érdekében megismerkedünk azokkal a belső mozgatórugókkal, melyek az Ő viselkedését irányították, és ezeket az elveket áttesszük a gyakorlatba a saját életünkben. S azt is jelenti, hogy a Szentlélektől való függőségben élünk, aki azzal a különleges céllal adatott nekünk, hogy megdicsőítse Jézust az életünkben (Jn 16,14), ami akkor válik valóra, ha igazságban és szentségben élünk (Ef 4,20-24).
Törekszünk-e arra, hogy hasonlítsunk Jézushoz? Talán abban a téves tudatban nőttünk fel, hogy a Krisztushoz való hasonlóság az üdvösség útja. Most már tudjuk, hogy ez nem így van. Csakis a Krisztusba mint keresztre feszített Megváltóba és feltámadott Úrba vetett hit által találhatunk üdvösséget. De tévedés lenne azt hinni, hogy a keresztyéneknek nem kell átvenniük és követniük Jézus életének elveit. Azért fogadjuk el Krisztus Jézust Megváltónknak, hogy aztán kövessük Őt, mint Urunkat és példaképünket: 'Mert példát adtam nektek - mondta -, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek' (Jn 13,15). Pál arra int, hogy ne a saját kedvünkre éljünk. "Hiszen Krisztus sem magának kedvezett' - érvel (Róm 15,3). Ezért 'az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt" (Fil 2,5).
Így szerezhetünk dicsőséget Istennek, s így bizonyulhatunk méltónak elhivatásunkhoz.... Vajon az életünket ez a mennyei cél irányítja, s a dicsőség fénysugarait árasztja utunkra? Az életünk fő célja, hogy Istennek szerezzünk dicsőséget? Jézus Krisztusra irányítjuk-e tekintetünket mint példaképünkre és vezetőnkre? Ha így követjük Jézus Krisztust, azzal dicsőítjük az Ő Istenét és Atyját (Róm 15,5-6)."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Élet Kenyere
  2016-10-06 13:54:25, csütörtök
 
  "Vigyázz nehogy kidobd az "Élet Kenyerét" mert örökre koldus maradsz!"

-Ismeretlen szerző-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az ember lelke
  2016-10-06 13:53:21, csütörtök
 
  "Az egészséges élet tudatos élet, és örül, hogy létezik, működik és növekedik. Ebben az életben az ember egyetlen maradandó kincse a halhatatlan lelke, amelyet ha elveszít, mindent elveszít..."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten dicsősége
  2016-10-06 13:50:41, csütörtök
 
  "Isten nem választja külön az igéjében nyújtott vezetését és azt, ahogyan a körülményeinket kormányozza - attól az elhatározott tervétől, hogy megdicsőítse Fiát. Ha nem keressük a dicsőségét, akkor nem járhatunk az Ő áldásainak útján. Ha dicsőségét keressük, biztosak lehetünk abban, hogy felfedezzük a fényt, amellyel ösvényünket megvilágítja. Mit jelent az, hogy az életünknek tükröznie kell az Ő dicsőségét? Azt, hogy Jézushoz válunk hasonlóvá."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten dicsősége
  2016-10-06 13:49:43, csütörtök
 
  "Engedelmességünk és gyümölcsöző életünk célja mindig Atyánk dicsőítése (Mt 5,16; Jn 15,8). Ha véleménykülönbség alakul ki arról, amit tenni szándékozunk, a döntő tényező az, hogy 'mi szolgálja leginkább az Isten dicsőségét?' (1Kor 10,31)"

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2016-10-06 13:48:57, csütörtök
 
  "A megigazítás nemcsak azt a folyamatot jelenti, amellyel Isten helyreállít bennünket, hogy részesei legyünk dicsősége reménységének (Róm 5,2), hanem elsősorban azt jelenti, hogy Ő maga helyreállítja a saját dicsőségét, melyet kegyelme még nagyobbá tesz."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus
  2016-10-06 13:47:50, csütörtök
 
  "Felfedeztem, hogy Jézus nem szállt be a korabeli közbeszéd nagy témáiba. Nem kampányolt senki mellett. Mindig az Igazság mellett állt, de ez az Igazság - lévén, hogy olyan messze van igazságainktól, mint ég a földtől - mindig nagyságrendekben tért el az adott másik igazságától. Nem állt be egyik sorba sem. Nem harcolt a zélóták ügye mellett. Nem legitimálta a vámszedők tevékenységét. Nem állította, hogy ez, vagy az a csoport erkölcsileg fölötte állna a többinek, így bár tanítványai zöme egyszerű munkás emberekből került ki, nem állította azt sem, hogy ők jobbak lennének, mint a gazdagabbak. Nem voltak illúziói. Nem volt naiv a legcsekélyebb mértékben sem. Tudta, hogy helyesen cselekedni mindig döntés kérdése. Hogy saját tanítványai is elhagyhatják, mint ahogyan meg is történt. Még meg is tagadta Péter. Nem voltak illúziói az emberi gyengeségeket illetően. Nem ringatta magát abba a hamis biztonságérzetbe, hogy akik körülveszik, mindig mellette lesznek. Nem tehette, hiszen arra készült, hogy a legmélyebb elhagyatottságot élje át: én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem.

Jézus tökéletesen tisztában volt azzal, mi az az elidegenedés. Tisztában volt azzal, hogy mekkora szakadék húzódik Isten és az ember között, hiszen megtette az utat, sőt ő maga lett híddá e szakadék fölött. Eljött, hogy megbékéltesse a világot Istennel. Saját békességét, az isteni harmóniát áldozta fel ezen az oltáron. Nem voltak illúziói az emberi jóságot illetően. Ha valaki tisztában volt azzal, hogy mennyire távol áll az ember a jóságtól, akkor ő igen. Azért jött, mert az emberi jóságra nem lehet építeni. Mert az ember ma jó, holnap meg nem. Ma még barát, de holnap fordul a kocka, és elárul. Az ember megrögzötten érdek-vezérelt. Ezzel fogta meg a kígyó is Évát: olyanok lestek, mint Isten. El lehet utasítani egy ilyen ajánlatot? Az irigység nagy úr. Legjobb barátságokat is képes darabokra törni. Mert az, ami a másiknak van, nekem is kell. Még akkor is, ha én nem vagyok Isten. Én nem vagyok ikszipszilon. De mi az, hogy nekem nem jár. Ugyan, mindennek van határa, rendben, hogy ő felelőtlenül az életét áldozta ezért az ügyért, de nem várhatja, hogy én is kockáztassam a testi épségemet, hiszen nekem családom van. Nagyszerű magyarázó elveket találunk a bizonyítványunkhoz, ahhoz, amit Jézus és a próféták is csak így neveztek nevén: a bűn.

Kirakat-kereszténységgé silányul mindenfajta vallásosság, amiben nem Jézus az, aki folyamatosan újraírja életem lapjait. Felülír. Újraír. Átír. De nem ír le. És ha ez téged nem lep meg, akkor hogyan is érthetnéd, hogy Jézus miért jött?

Nem foglalkozik a hétköznapi dolgokkal Jézus katonája, mert Jézus sem tette. Mert tisztában volt vele, hogy a probléma soha nem a felszínen van. A probléma mindig a motiváció, a mélyben meghúzódó, mélységesen mélyre ásott hazugság: hogy az ember jó. A mélyre ásott ezért. Nem állt be csoportok mögé, mert nem voltak illúziói. Nem azonosult, mert azért jött, hogy általa mi azonosulhassunk Istennel. Hasonlatos lett mindenben hozzánk, kivéve a bűnt. Bűntelenként - elképzelni sem tudom - tökéletesen tisztában volt velünk, átlátott a szitán. Így van még ma is." -- Újragondoló blog
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten dicsősége
  2016-10-06 13:43:47, csütörtök
 
  "A modern ember hajlamos a Bibliáról úgy gondolkodni, mint ami két különböző részből áll: az Ószövetségből, mely Isten dicsőségéről szól, és az Újszövetségből, amely az Ő szeretetének csodáját tárja fel. Pedig maga az Újszövetség is azt tanítja, hogy Isten szeretete és Krisztus műve egyaránt Isten dicsőségét szolgálja. Mindannak, amit Krisztus szolgálata során tett, ez volt az indítéka (Jn 12,28; 14,13; 17,1.4). A keresztyén élet lényege abban áll, hogy Isten dicsőítessék meg bennünk. Az evangélizációja célja is az, hogy "...egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére" (2Kor 4,15)."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 34785
  • e Hónap: 64097
  • e Év: 251899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.