Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az Úr a ti Istenetek
  2022-01-19 21:40:05, szerda
 
  Az Úr a ti Istenetek

Textus: 3Móz 11,44


A legrosszabb időkben a mi nagy vigaszunk Isten. Szövetséges Istenünk neve, ,,Az Úr a ti Istenetek", csupa vidámság. ,,Az Úr a ti Istenetek" Úr, az önmagától létező, a változhatatlan, az örökké élő Isten, aki nem változhat vagy akit nem lehet eltántorítani az Ő örökkévaló céljaitól (Zsid 7,24).
Isten gyermeke, ha nincs is sok mindened, de van Istened, akiben dicsekedhetsz. Mivel Isten a tiéd, ezért amid van az több minden létező dolognál, mert minden létező dolog tőle származik. Ha minden el lenne törölve, Ő akarata szerint helyreállíthatná. Mond valamit, és az végbe is megy. Parancsol, és az nem mozdul. Boldogok vagytok ti, akiknek segítsége és reménysége a Jákób Istene (Zsolt 146,5). Az Úr a mi igazságunk és örökké tartó erőnk (Ézs 26,4). Mindörökké bízzál Benne. Hadd teljenek az idők; nincsenek hatással a mi Istenünkre. Hadd jöjjenek a bajok mint a vihar; nem fognak közel jönni mivel Ő a mi védelmünk. Az Úr annyira a te Istened, mintha a világegyetemben senki más nem használhatná ezt a szövetségi kifejezést.
Minden bölcsessége, minden előretudása, minden hatalma, minden változhatatlansága - minden a tiéd. Hadd örüljünk annak ami a miénk. Bármilyen szegények is vagyunk, végtelenül gazdagok vagyunk azáltal, hogy Istenünk van. Bármilyen gyengék is vagyunk, nincs határa az erőnknek, mivel a Mindenható Úr a miénk. ,,Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róm 8,31). Bánatos lélek, örülj! Ha Isten a tiéd, mire van még szükséged?
Ő a mi Istenünk a választásunk, a Krisztus Jézussal való egyesülésünk és az Ő jóságának megtapasztalása által. Az örökbefogadás lelke által, kiáltjuk, ,,Abba, Atya" (Róm 8,15).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Most kell
  2022-01-19 07:39:01, szerda
 
  Most kell

Most kell a szívet feltárni,
most kell visszanézni az útra.
Most kell megbánni
mindent ami rossz,
most kell elkezdeni újra!
Isten kezét megfogni bátran,
alázatot, hitet tanulva.

Mint ki tud mindent mi írva van,
bölcsen, bátran menni előre,
félelem nélkül, imádkozva
kell lépni az új esztendőbe!
- A jövő még hallgatag titok.
Derűs sugarak lesznek-e?
Álmodik bennünk a reménység:
ettől szép az ember élete!

- S ha tán' szenvedést, próbát hoz,
öröm helyett bús könnyeket;
örülj, hogy méltónak tart rá,
Aki őrzi az életed.
Lelki méltóság a bánat!
Míg tart, rendet rak magának
bensőnk titkos mélyibe
az Ige. Elmondja
amit nem hallanál meg
a világ örömeibe.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Álmodja a mag
  2022-01-19 07:34:39, szerda
 
  Álmodja a mag

Kenyeret álmodik a mag
a mélyben valahol.
Szellő ringat búzatáblát,
szőkén zizeg, s dalol.

Kenyeret álmodik a mag
kis gyermek kezébe,
s gyökeret ereszt boldogan
hó alatt a mélybe.

Jövőre napos ég alatt
dús rendet vág a gép,
álmodja a mag boldogan
egy népnek kenyerét.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Január 19
  2022-01-19 07:24:11, szerda
 
  "Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt." Zsid 4,15


Ez az igazság, hogy Uram ugyanolyan kísértést szenvedett, mint én is, bágyadt szívemnek olyan volt, mint a nektár. Ugyanúgy megkísértetett, mint mi is, ezért ne távozzatok el tőle. Lehet, hogy sötét a terep, ahol járnotok kell, de Jézus már végigjárta előttetek. Lehet, kemény harcot kell vívnotok, de Urunk már megvívta a küzdelmet ugyanezzel az ellenséggel.

A makedónoknak nagy bátorítást jelentett látni hogy Sándor osztozott terheikben fárasztó menetelésükkor. Ha Sándor lovagolt volna, miközben a katonák masíroztak, ezek bágyadtan hamarosan feladták volna a küzdelmet. De ő ugyanúgy menetelt, mint egy egyszerű katona, és amikor igen kevés lett a vizük, Sándor velük együtt szomjazott, és nem egyszer azt a kis vizet sem akarta meginni, amit királyi luxusként megőriztek. "Nem", mondta "együtt akarok szenvedni a népemmel."

Megnyerték csatáikat, és úgy hajtották a perzsa katonai egységeket maguk előtt, mint ahogy az oroszlánok űzik a birkanyájat. És ez főképpen Sándor személyes bátorságának volt köszönhető. Ő volt az első, aki az árokba ugrott, az első, aki a folyóba gázolt, az első, aki a várfalra hágott, az első, aki mindent kockáztatott halálért vagy dicsőségért. És mindenki maga is hős lett ennek a hősnek a szemlélése során.

Jézus követésében legyünk mi is ugyanolyanok, mint ők! Jézus nem marad a sátorban, ha testvérei harcban állnak; nem öltözködik skarlátvörös ruhába, mint egy király, aki szereti a nyugalmat, hanem előttünk megy a harcban.

Ó barátaim, vigasztalódjatok! Krisztus ismeri utunkat, és mintegy magunk előtt látjuk lábnyomait a homokban. Nem felejti el a kísértéseket, amiken keresztülment, és szeretne ezekben mellettünk állni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 18
  2022-01-19 07:13:49, szerda
 
  "Aki hisz benne, nem szégyenül meg." 1Pét 2,6


Sohasem hallottatok még arról az emberről, aki eltévedt egyik este, és úgy vélte, hogy nagy szakadék szélére került. Attól félt, hogy leesik a sziklazátonyról! Félelmében megragadott egy öreg fát, teljes erejével belekapaszkodott a gyenge támaszba. Meg volt győződve arról, ha elengedi, lent valamilyen félelmetes sziklán zúzná szét magát. Ott kapaszkodott tehát izzadsággal a homlokán, fájó tagokkal. Láz és gyengeség tört rá, végül is nem tudta tovább tartani magát a kezével. Elengedte támaszát és lezuhant. Körülbelül harminc centiméterrel mélyebben lévő lágy mohafelületre esett, ahol sértetlenül és tökéletes biztonságban pihent reggelig.

Éppen így, sokan úgy gondolják bizonytalanságuk sötétségében, hogy elvesznének, ha bevallanák bűneiket, ha feladnák magukba vetett reménységüket, és Isten kezére bíznák magukat; ha feladnák félelemmel tele, bizonytalan reménységüket, amibe kapaszkodtak.

Engedj el mindent: az alkotásodba, imádságodba, érzéseidbe vetett bizalmat! Engedd el!

Lágy és biztonságos lesz a talaj, amely fogad. Jézus Krisztus szeretete, hűséges vére ereje, tökéletes igazsága azonnal nyugalmat és biztonságot ad. Szakadj el önbizalmadtól és essél bele Jézus karjaiba! Semmi okod nincs félelemre.

Csak annak a nem-ismerése miatt féltek, ami örök biztonságotokká kellene, hogy legyen. A testi reménység halála a hit élete. Hagyjátok meghalni az ént, hogy Krisztus éljen bennetek! Kapaszkodj a sziklába gyenge hited gyökereivel! Ragadd meg Krisztust és tartsd erősen!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2868
  • e Hét: 25512
  • e Hónap: 54824
  • e Év: 242626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.