Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Legyetek bátrak!
  2022-01-27 22:25:10, csütörtök
 
  Legyetek bátrak!

Józs 1,7: ,,Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz."

Mivel Isten gyengéden szereti az Ő szolgáit, ezért számára nagyon fontosak a mi belső érzéseink. Vannak akik azt gondolják, hogy egy apróság a hívők számára az, hogyha kétségek és félelmek nyugtalanítják őket. Isten számára azonban ez fontos. Ő nem akarja, hogy kétségek és félelmek nyugtalanítsanak. Ő azt akarja, hogy szabadok legyünk a gondoktól és kétségektől. Amikor csüggedtek vagyunk, akkor egy borzalmas betegség áldozatai vagyunk. Ne tekintsd apróságnak ezt a betegséget. Fordulj ezzel azonnal a mi szeretett Orvosunkhoz. A mi Urunk nem akarja, hogy szomorúak maradjunk. Ahasvérus király kibocsátott egy rendeletet amely arról szólt, hogy senki nem szabad gyászruhában vagy gyászos ábrázattal megjelenjen a királyi udvarban. Ez nem a királyok Királyának rendelete. Mi járulhatunk Királyunk elé szomorúan, de Ő a lelki levertség helyett a dicséret ruháját adja ránk (Ézs 61,3).
A keresztyének bátrak kell legyenek. Az Urat dicsőítjük, amikor hősies módon viseljük el a megpróbáltatásokat. Ha félünk, meggyalázzuk a mi Istenünket. Ez a kételkedés és csüggedés betegsége olyan járvány, amely az Úr nyája között is elterjedhet. Egy depressziós hívő akár húsz lelket is elszomoríthat.
Ha nem maradsz bátor, a Sátán túl sok lesz neked. Hadd legyen örvendező lelked Istenben a te Megváltódban. ,,Az Úr öröme a ti erősségetek" (Neh 8,10), és a pokol egyetlen ördöge sem lehet sikeres veletek szemben. Ráadásul a munkálkodás könnyű a vidám lelkületűeknek; siker vár azokra akik örömmel szolgálnak. Azok akik úgy végzik a munkát, hogy Istenben örvendenek és teljes szívükkel hisznek Benne azokra biztos siker vár.
Ha reménységben vettek, örömben fogtok aratni. Éppen ezért, ,,legyetek erősek és bátrak."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 27
  2022-01-27 07:09:24, csütörtök
 
  "Itt van a közelben ez a kis város..." 1Móz 19,20


Ezek a szavak Lót kiáltásából valók, de én szeretném kiemelni őket ez összefüggésből, és más módon alkalmazni.

A hazugság atyja számos tervvel rendelkezik a lelkek elpusztítására. Hamis súlyokat és hamis mérleget használ, hogy becsapjon. Olykor hamis időmértéket alkalmaz, ugyanis kijelenti egyik órában, hogy még túl korai keresni az Urat; a másik órában viszont azt sugallja, hogy már túl késő.

Hamis nagyságmértéket is használ, mert a nagy bűnökről kijelenti, hogy kicsik, és kis bűnökről pedig, amiket tulajdonképpen bűnnek ismer el, azt állítja később, hogy ezeknek nincs jelentősége - legfeljebb jelentéktelen vétségek, amik tulajdonképpen már önmagukban bocsánatot érdemelnek.

Istenfélő emberek éppen a kis bűnöktől félnek különösen. A mártírok készek voltak arra, hogy elszenvedjék inkább a legfélelmetesebb kínzásokat, mintsem hogy egy kicsit is eltérjenek a valóságtól és igazságtól.

Talán olvastatok Martin Arethusáról. Lebontatta a bálványtemplomot a néppel abban a városban, amelyben lakott. Mikor aztán Julianus császár hatalomra került, megparancsolta, hogy építse fel ismét a nép a templomot. Halálbüntetéssel kényszerítette őket engedelmességre. De Arethusa felemelte a szavát ez ellen a bűn ellen, úgy hogy rá irányult a király haragja.

Életét mégis bizonyos feltétel alatt ajándékba kaphatta volna, ha pár fillérrel hozzájárul a templom építéséhez, vagy legalább egy kis tömjénfüsttel áldoz a bálvány istennek. De mivel félte Istent, a legkisebb bűnt sem akarta elkövetni élete megmentése érdekében. Akkor késsel összeszurkálták és bekenték mézzel, hogy darazsak zsákmánya legyen és halálra szurkálják. Nos, inkább odaáldozta testét a darazsaknak, de nem tudott és nem mert Isten ellen vétkezni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4932
  • e Hét: 27576
  • e Hónap: 56888
  • e Év: 244690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.