Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Március 27
  2022-03-26 20:41:54, szombat
 
  "Ezután az arimátiai József, aki Jézus tanítványa volt - de csak titokban, mert félt a zsidóktól - , megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus testét." Jn 19,38


Miként fordulhatott elő, hogy arimátiai József olyan tartózkodó volt? Talán ilyen volt a természete. Ma is sokan vannak, akiknek össze kell szedniük minden bátorságukat ahhoz, hogy csak egy jó szót is mondjanak az Üdvözítő mellett, akit bizonyosan szeretnek. Azt remélik, a győztes oldalán lesznek majd, amikor zsákmányt osztanak, de most nem sietnek hozzá csatlakozni, amíg tart a harc.

Az emberektől való félelem olyan növény, amit folyton kell irtani és nem szabad táplálni. Ha tudnám, oda ültetném ezt a növényt, ahol nem kap napfényt, s vizet is csak keveset.

Attól tartok, Józsefet gazdagsága akadályozta abban, hogy bátran kilépjen a sorból. A gazdagság nem erősíti a szívet, hanem visszatartja az embereket abban, hogy merészen síkra szálljanak jó ügyek érdekében. A Galileai-tenger halászai szó nélkül otthagyták kevés felszerelésüket: csónakjukat és halászati eszközeiket. József azonban csak lassan jutott odáig, hogy mindent kockáztasson Krisztusért. Erős úszók úgy mentették meg életüket, mikor hajójuk sziklának csapódott vagy zátonyra futott, hogy a teljes hajóterhet a tengerbe vetették. Ezzel szemben mások azonnal elsüllyedtek amiatt, mivel aranyukat testükre erősítették.

Vigyázzatok, akik tehetősek vagytok, hogy ne váljanak számotokra csapdává Isten javai. Óvakodjatok a büszkeségtől, rangkórságtól és a kincsgyűjtés nyavalyájától; mert ezek visszafognak titeket az Úrnak való szolgálatban.

Mi akadályoz abban, hogy határozottan az Úr oldalára állj? Gazdag vagy? Megbecsülésben részesülsz? Lépj elő testvérem az igazságért és az Úrért!

Felszólítok minden rejtőzködő hívőt, gondolkozzanak el a visszafogottságuk és hitük közti ellentmondáson, és változtassák meg gyáva álláspontjukat!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Március 26
  2022-03-26 20:34:50, szombat
 
  "Pilátus feliratot is készíttetett, és rátétette a keresztre. Ez volt ráírva: a názáreti Jézus, a zsidók királya." Jn 19,19


Ebben a dologban tanulhattok Pilátustól: Felíratta Jézus nevét a keresztre. Ő íratta fel ezeket a szavakat, és nem volt hajlandó megváltoztatni a feliratot. Az ingatag helytartó ezúttal határozottan ragaszkodott az igazsághoz és nem hagyta, hogy eltérítsék tőle.

Legyen gondotok rá, hogy felírjátok Jézus nevét a keresztetekre. Hordjátok kereszteteket Jézusért, Jézussal és legyen Jézus a szívetekben.

Ha Pilátus rászegeztette ezt a feliratot a keresztre, ezzel azt fejezte ki, hogy a föld egyik ismeretlen szögletéből egy tudatlan ember királyi rangra emelte Jézust.

Ne csodálkozz azon, ha keresztedre keserű megvetés esője zúdul. Fogadd a gyalázatot és szégyent életed terhe részeként. Hagyjad, hogy "názáretinek" nevezzenek, és ne szégyelld elismerni, hogy te is ezzel a Názáreti Jézussal voltál. Kik vagyunk mi, hogy dicséretet kapjunk ott, ahol Urunkat leköpdösték? Írd fel a názáreti Jézus nevét a keresztedre, akkor a gúnyolások és a megszégyenítések elveszítik élességüket.

Jellemző ez a kifejezés is: "a zsidók királya". Ez azt közli velünk: ha a királynak is végtelenül nehéz keresztet kellett hordoznia, akkor én, mint szolgája, bizonyára felemelhetem terhemet, ami viszonylag könnyű. Mert megtiszteltetés őt követni.

Elrendeli-e a keresztet Jézus, a király, számomra is? Van-e okom kételkedni szeretetében vagy bölcsességében? Ha ő király, akkor lázadónak bizonyulok, ha ledobni igyekszem magamról azt a terhet, amit ő rak rám.

A zsidók elutasították Jézust, de mégis uralkodott rajtuk a kereszten. Mi is győzni fogunk ott, ahol leginkább próbát kell elhordoznunk. Ha nyomorúság szorongat minket, "dicsekedjünk a nyomorúsággal." Legyen közösségünk Krisztussal szenvedésében, akkor szószékké változik nyomorúságunk, ahonnan az Úr Jézust prédikáljuk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10584
  • e Hét: 33228
  • e Hónap: 62540
  • e Év: 250342
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.