Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Március 4
  2022-03-03 07:14:34, csütörtök
 
  "Mögötte menő felesége azonban hátratekintett, és sóbálvánnyá lett." 1Móz 19,26


Érthető, hogy Lót feleségének a sorsa félelmetes volt. Gondoljatok arra, hogy ugyanabban az ítéletben volt része, ami Sodoma és Gomora lakóit sújtotta. Csakhogy ő már majdnem célhoz ért.

Ó, ha el kellene kárhoznom, inkább szeretnék az istentelen tömeggel lenni, mint aki mindig hozzájuk tartozott. Azonban félelmetes eljutni egészen a menny kapujáig, és ott elkárhozni!

Isten népével élni egész életen át, és a végén elpusztulni - tényleg iszonyatos.

Elhordozhatatlan a gondolat: hallani az evangéliumot, amely megjobbította az életünket azért, hogy elmeneküljünk a világ szennyes romlásától, hogy erkölcsileg jók és szeretetreméltók legyünk, - és mégsem válunk el a világtól, nem szakítunk teljesen a bűnnel, és így halunk meg.

Félelmetes sors, hogy a kegyelem küszöbén öljenek meg az igazság alapján; hogy az örök halál áldozatává legyek a szabadulás határán.

Lót feleségének a sorsa hirtelen következett be, előzetes figyelmeztetés nélkül.

Ti keresztyének, akik még a világban éltek, mi lenne, ha holtan esnétek össze most? Ti, akik keresztyénnek nevezitek magatokat, és belopakodtok az istentelenek közé, hogy igyatok egy kortyot örömeik kelyhéből, - mi történne, ha egy napon a bűn helyén találna benneteket a halál? Nem lenne új a nap alatt, mert Isten szigorúan cselekszik azokkal, akik nevéről nevezik el magukat.

Gondoljatok arra is, hogy Lót feleségének - aki abban a pillanatban halt meg, amikor bűnt cselekedett - egyáltalán nem volt lehetősége arra, hogy bűnbánat tartson. Akik keresztyéneknek tartják magukat és mégis játszanak a bűnnel, bárcsak gondolnának Lót feleségére és arra is, hogy milyen gyors ítéletet gyakorolt Isten azok felett, akik elárulták a nevét és ügyét.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Március 3
  2022-03-03 06:57:19, csütörtök
 
  "Emlékezzetek Lót feleségére!" Lk 17,32


Gondoljatok arra, hogy Lót felesége volt. Olyan emberé, akit minden hibája ellenére megigazult embernek tartanak. Lótné szoros szövetségben élt férjével, és mégis életét vesztette. A szent Ábrahám sátraiban lakott, és részesült az elkülönített nép előjogaiban, és mégis elpusztult. Értékes volt annak a férfinak, akit a hívők atyja is megbecsült, és mégis meghalt bűne miatt.

Ezt a figyelmeztetést szeretnénk hangosan közzétenni, mivel szokványossá vált, ahogy maga az igazság is, mégis gyakran ismételni kell: hogy a vérségi kapcsolatokra nem érvényesek a kegyelem garanciái.

Lehetsz Isten emberének a felesége, és mégis a Sátán leánya. Lehetsz egy királylány férje, mégis elvetemült. Lehet, hogy próféta gyermeke vagy és mégis Isten prófétái átka száll reád.

Lehetséges, hogy igen kegyes család atyja vagy, és mégis idegen Isten országában.

Lehetetlen, hogy segíthessen rajtunk bármilyen rokonság, ha nincs személyes lelki életünk. Első születésünk semmit sem használ Isten országa számára, mert ami testtől született, bűnre hajlamos és bizonyosan elpusztul. Újonnan kell születnünk, mert csak újjászületés által juthatunk be a szövetség kötelékébe.

Ó, istenfélő szülők gyermekei, kérlek titeket, vigyázzatok, hogy anyátok oldaláról nehogy a pokolba sodródjatok!

Ó, Isten megkegyelmezetteinek rokonai, kérlek titeket, nehogy kárhozatra jussatok - minden garantált előnyötökkel szemben! Gondoljatok ebben a tekintetben Lót feleségére!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1568
  • e Hét: 35344
  • e Hónap: 64656
  • e Év: 252458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.