Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Lehet, hogy kiszorították a Fi
  2007-07-11 21:43:25, szerda
 
  Lehet, hogy kiszorították a Fideszt a népszavazásból
2007-07-11 18:19 Belföld

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/4794

Amíg Pokorni Zoltán a három, korábban jóváhagyott, lejárt határidejű fideszes népszavazási kérdés személyes átadásával bajlódott, egy magánszemély emailen, pontban a lejárt határidő utáni percben ellenkező tartalmú kérdéseket adott be az Országos Választási Bizottsághoz. Ha a testület jövő szerdán az ellenkérdéseknek adja meg az elsőbbséget, a Fidesz nem népszavaztathat a kórház-privatizáció, a gyógyszerforgalmazás és a termőföld ügyében. A Fidesz máris Gyurcsány Ferencet vádolja a zavarkeltés miatt.

Valójában Kálmán László nyelvészprofesszor adta be a kérdéseket. A TV2-nél jelentkező nyelvész szerint a Fidesz téved, neki semmi köze a kormányhoz. A Tényeknek azt mondta, reméli, hogy az ő kérdéseit hitelesítik.

Tudomása szerint a sorrendiség számít, és ő nyújtotta be hamarabb a kérdéseket. Mint mondta, a hírekből tudta, hogy Pokorni Zoltán pontban négykor kívánja benyújtani a Fidesz kérdéseit, ezért időzítette így akcióját.

Ismét nagy politikai csatározás várható az Országos Választási Bizottság következő, július 18-i ülésén. A testületnek kell eldöntenie, hogy Kálmán túljárt-e a Fidesz eszén.

Bement Rytkó Emíliához
Pokorni Zoltán, Fidesz alelnök hétfőn azért ment személyesen az Országos Választási Iroda vezetőjéhez, hogy ismét beadja, az ellenzéki párt egyszer már elfogadott három népszavazási kérdését. Az OVB már tavaly novemberben rábólintott a Fidesz által beadott hét kérdés közül a mostani akcióval ismét veszélyeztetetté vált háromra. A választási bizottság már az első körben úgy ítélte meg, hogy a kórház-privatizációról, a gyógyszerforgalmazásról és a termőföldről ki lehet írni a népszavazást, a többi, vizitdíjas, tandíjas stb. kérdés viszont azóta folyamatos csatározások forrása lett. A Fidesz a lényeges kérdések hiánya miatt a jóváhagyott három kérdésben sem kezdett aláírásgyűjtésbe, mert akkor a törvényben rögzített határidők miatt biztosan külön kellene szavaztatni az Alkotmánybíróságot is megjárt kezdeményezésekről.

Hangsúlybeli eltérések
A Fidesz kérdései

Egyetért-e ön azzal,

hogy az egyészésgügyi közszolgáltató intézmények maradjanak állami, ökormányzati tulajdonban?
hogy gyógyszereket továbbra is csak gyógyszertárban lehessen árusítani?
hogy a 2002. június 15-i állapot szerint hatályos, termőföldről szóló 94. évi törvény szerint családi gazdálkodót első helyen illesse meg az elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?
A magányos beadványtevő kérdései

Egyetért-e Ön azzal,

hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?
hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?
hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?
Nem gyűjtöttek aláírást
Az aláírásgyűjtés elmaradása miatt hétfőn meg kellett újítani a beadványokat, mert a határidő lejártával az eredeti kezdeményezés elveszti védettségét, és ugyanabban a témában más is beadhat népszavazási kérdését. Kálmán ezt a szabályt próbálta kihasználni, amikor pontosan a lejárat pillanatában emailen a Fidesz kérdéseihez hasonló, de megfogalmazásukban ellentétes tartalmú kérdéseket juttatott el az OVI-hoz. Az iroda közlése szerint "a Választási Információs Szolgálatának gépére a július 9-i 16 órai határidő leteltét követő percben elektronikus levélben állampolgártól 3 kérdés érkezett". Az emailen, faxon beküldött kezdeményezések ugyanis szintén szabályosak, és elvileg a gyorsaság is számít.

Nem ült ott Hiller
Halmai Gábor, az OVB tagja az ellenkérdésekről csupán annyit mondott, hogy a testület következő ülésén döntik el, hogy kit illet a három témakörben az elsőség. Az biztos viszont, hogy amennyiben az OVB a magányos beadványtevőt hozza ki győztesnek, a Fidesz ebben a három kérdésben megint várhat az aláírásgyűjtési határidő lejártáig, és ha nem jött össze kétszázezer, akkor megpróbálhat visszaelőzni. Ha pedig az ellenkérdések mennének népszavazásra, két évig nem lehet a tárgykörben újra voksolást kezdeményezni.

A szokatlan húzásról a Fidesz viszont azt állította, hogy mögötte nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc áll - igaz, Kálmán csak azután fedte fel magát, hogy a Fidesz már a kormányt gyanúsította. Az OVB nem nevezte meg a beadványtevőt.

A népszavazási kérdésekben aktivizálódott Pokorni csupán zavarkeltő akciónak tartja a történteket, ami szerinte nem zavarhatja meg a párt elsőségét, mert hétfőn nem tűnt föl neki, hogy "Gyurcsány Ferenc vagy Hiller István ott ülne előttünk a sorban és megelőzött volna minket, bár átfutott a fejemen, hogy ilyen csalafintaságon töri a fejét a szocialista párt". A Fidesz vádjait a szocialisták sajtótájékoztatón utasították vissza.

Forrás: index.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány a NKA körül
  2007-07-11 21:38:18, szerda
 
  Földes András, index.hu nyomán, gondola, cgp 2007. július 11. 13:23

Botrány a NKA körül


http://gondola.hu/cikkek/55164

Magyarország már több elmarasztalást kapott a nem EU-konform pályázati ellenőrzési rendszerek miatt. Vannak olyan EU-program keretek, amelyek forrásainak lehívásához rövid időn jelentős változásoknak kell lenni, különben előfordulhat az is, hogy Brüsszelből, külföldi szervezetek fogják a Magyarországnak járó jogos pénzeket osztani.

Most az index.hu mutatott rá egy példátlanul botrányos helyzetre, a Hiller-féle minisztérium teljesen átláthatatlan támogatási adminisztrációjára. Az Index annak próbált utána járni, hogy ,,miért áll a mindenkori kulturális miniszter rendelkezésére szokatlanul nagy támogatási keret". Az írás szerint 2007-ben közel kétmilliárdos összeg felett rendelkezett a miniszter úgy, hogy a kifizetések jogosságát nem ellenőrzi megválasztott, szakmai zsűri. Nem lehet pontosan tudni, hogy kik kaptak pénzt valójában a legnagyobb, állami kultúratámogató intézménytől, a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA). Az idén nyolcmilliárdot szétosztó intézmény nyilvánosságra hozott listáin ugyanis azok is szerepelnek, akiktől később megvonták a támogatást. - állapítja meg a Földes András jegyezte írás.

Az igazi botrány az, amikor kiderül, hogy a honlapján található támogatási listákat az NKA nem tudja hitelesíteni. A szervezet igazgatója szerint az NKA csak azzal törődik, hogy a határozatok mielőbb felkerüljenek a honlapra, mert a nyertesek elsőként innen értesülnek a döntésről, viszont arra nincs kapacitása, hogy folyamatosan nyomon kövesse a változásokat. Az index.hu által feltárt helyzet szerint a legnagyobb, állami kultúrafinanszírozó szervezet nem csak az átláthatóságát biztosító listáknál küszködik kapacitáshiánnyal, de a átutalt támogatások felhasználásáról sem tud teljes körűen tájékozódni. Ami pedig az EU-ban - és nemcsak a támogatási programokból lehívható források tekintetében - teljesen elfogadhatatlan állapot.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így volt ez mindig
  2007-07-11 21:35:30, szerda
 
  Horn (pufajkás) Gyula ünnepi beszéde a 75. szülinapi buliján
2007-07-10 13:09

A TV2 jóvoltából bemutatjuk Horn Gyalu nem túlzottan várt, de rá jellemzően tökrészegen előadott beszédét, amiben Gyufa a részegek őszinteségével beszél pártja közel sem makulátlan viszonyairól.

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/4790

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: Mi az, hogy "MÁS
  2007-07-11 21:24:46, szerda
 
  Czakó István: Mi az, hogy "MÁS"? Mi a "MÁSSÁG"?
Publicisztikák

2007.07.11.

Lehet, hogy anyanyelvemet nem ismerem eléggé? Pedig többen azt mondják, eléggé jól elboldogulok vele, s a gyermekkorom óta tanulmányozott Szentírás is segíti anyanyelvem használatát.

De ezek szerint mégis van valami baj, mert egyre-másra tűnnek fel olyan kifejezések, amikkel nem tudok mit kezdeni. Itt van például az "IMÁDOM" szó. Én pár évtizeddel ezelőtt még úgy tudtam, ezt a szót csak a keresztyének használják, azt is csak Isten imádásával kapcsolatban. Ma viszont a kutyaeledeltől a fogkrémig, a szőrtelenítő krémtől a krémsajtig mindent imádnak egyesek! Elképzelem, amint térdre hullva, hajbókolva hódolnak a szőrtelenítő krém előtt,... :-))) (a kutyakajáról már nem is beszélek...)

Most pedig itt van az újabb őrület, a "MÁSSÁG"!

Kitől, mitől, mihez viszonyítva? Mi az, hogy valaki "más"? Naná, hogy más! Jól is néznénk ki, ha egyformák lennénk! Kikérem magamnak! Akar a nyavalya egyenlő lenni! (Csak megjegyzem, s ezzel kapcsolatban is sok gondolatom van, hogy nincs esélyegyenlőség sem, csak ESÉLYJAVÍTÁS!) Tehát az a természetes, hogy mindannyian "mások" vagyunk! A "MELEG" kifejezés is ostobaság, mert meleg lehet a kályha, a radiátor, a napsütés, étel,... de egy ember akkor meleg, ha lázas! Ugyanis akkor eltér a normális testhőmérséklettől. Azonban ismereteim szerint a buzik, leszbikusok nem lázasak, rendes - abnormális - körülményeik között sem!

Ismereteim szerint ennek a szexuális abnormitásnak a magyar nyelvnek van szava, mégpedig a buzi, leszbikus! Az államtitkár sem azt mondta magáról, hogy ő buzi, csak, hogy MELEG! Nem merte felvállalni a buziságát! Más, meleg (lehet, hogy éppen lázas volt!) ... természetesen, hiszen ő, ő, én meg én, te meg te,...Ki a szamár, én vagy te? - mondja a szójáték. Nos, az államtitkár minket néz szamárnak, mert "könnyes" beismerése során azért ügyelt arra, nehogy buzinak mondhassák. Ő "Más"! Én is más vagyok, de nem buzi! Más ember, ahogy Kosztolányi írta "Halotti beszéd" című versében: "Akárki is volt ő, de fény, de hő volt. Mindenki tudta és hirdette: ő volt... és futott, telefonált, és szőtte álmát, mint színes fonált: a homlokán feltündökölt a jegy, hogy milliók közt az egyetlenegy." Ez vagyok én, ez vagy te, kedves olvasóm! A buzik és leszbikusok pedig azok, akik!

Nem bántok senkit mindaddig, amíg nem erőszakolja rám, hogy rendellenes magatartását ajnározzam! Mert a tolerancia nem a "mindent elfogadást" jelenti! Mondom ezt én, a születése óta mozgássérült ember! Mert ez egy állapot. Nem kívánom, hogy emiatt ünnepeljenek, lehet utálni is, csak hagyjanak élni. Én is tudomásul veszem, hogy vannak buzik, leszbikusok, de nem fogom természetesnek tekinteni -főleg nem ünnepelni! Annyiban könnyebb a helyzetem, hogy a kor előre haladtával sok-sok ember válik fogyatékossá, tehát ez részben természetes folyamat. Azonban kevesen válnak idős korukra aberrált szexuális magatartásúvá. (Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy a szexuális perverzió elterjedése, társadalmi szintre emelése a társadalom halálát vetíti elő. Érdemes megvizsgálni a letűnt társadalmak sorsát!)

"Mindenkinek vannak meleg barátai, legfeljebb nem tud róla!" - mondja egy reklám két-három napja a kereskedelmi TV-ken. Ez gusztustalan!

A szexuális identitás magánügy. Semmi közöm hozzá, s nem is akarok tudni róla. Már pedig ha felvonulást csinálnak valaminek, azzal kényszerítenek, hogy foglalkozzak vele! NEM ÉRDEKEL SENKI SZEXUÁLIS ABERRÁCIÓJA! Ezért tiltakozom, s meg kívánom szervezni a "HETERO-FESZTIVÁLT", hiszen ezek szerint a természetes szexuális magatartást is reklámozni kell!

Felhívom kedves olvasóimat, segítsenek egy HETERO-FESZTIVÁL megszervezésében! Amíg lehet!

Kedves olvasóim, beismerem, én más vagyok! Nem meleg, mert nem vagyok lázas, hanem heteroszexuális ember! Ma már lassan ez a másság,...

Czakó István, FÚSZ, 2007.07.11.

http://www.fusz.hu/node/5898
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy egy békés melegfelvonuló
  2007-07-11 21:11:02, szerda
 
  Békés tüntető
szerda, 2007. július 11.

Ahogy egy békés melegfelvonuló dobál...és letagadja

http://www.youtube.com/watch?v=63bKIQq2Iqw&NR=1 (Letöltés)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rt. gyakorolná a tulajdonosi j
  2007-07-11 20:44:07, szerda
 
  Rt. gyakorolná a tulajdonosi jogokat az Országház és a magyar korona felett
2007. július 11. 08:21

A vagyontörvény megteremtené a lehetőséget az állami tulajdon további kiárusítására. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettese szerint elfogadhatatlan, hogy egy részvénytársaság rendelkezzen a nemzet vagyonáról.

"Alkotmányellenes, hogy az állami tulajdon kezelését egy gazdálkodó szervezet lássa el. A nemzet vagyona felett csakis olyan intézmény rendelkezhet, amely az egész népet képviseli" - mondta a Magyar Hírlapnak Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettese. A szakember szerint csak egy lépésre vagyunk a Magyarország Rt.-től, ha egy részvénytársaság gyakorolhatja a tulajdonosi jogokat az Országház és a magyar korona felett. Szintén aggályos lehet, hogy a jogszabály 33 eddig tartósan állami tulajdonban tartandó társaság esetében - több százmilliárd forint értékben - megteremti a lehetőséget a privatizációra.

Az ország vagyonának kezelésére létrehozott szervezetet a szakember szerint semmiképpen sem lenne szabad alárendelni a kormányzatnak, csakis az Országgyűlésnek felelhetne. A jogszabály értelmében a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hét tagját a miniszterelnök nevezné ki.

Bencze Izabella utalt arra: ha nem történik változás, Alkotmánybíróságon támadják meg az új törvényt. "Olasz mintára egy költségvetési szervet lehetne létrehozni, amelynek vezetőjére az elnök tenne javaslatot, illetve az értékesítési döntéseket kétharmados törvényektől kellene függővé tenni" - mondta a volt vezérigazgató-helyettes. Ennek az elvnek felel meg a Molnár Oszkár fideszes képviselő által benyújtott módosítási javaslat.

A vagyontörvényt - igaz, más indíttatásból - Sólyom László köztársasági elnök már visszaküldte a parlamentnek megfontolásra. Az elnök azt kifogásolta, hogy a Vagyongazdálkodási Tanács tagjai egy kormányzati ciklusnál hosszabb időre kapnának felhatalmazást, és feladataik átfednék a kormányzatét. A törvény kimondja, az állami vagyont - az ÁPV Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a nemzeti földalap összevonásával - egy cég, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelné.

Magyar Hírlap - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Lezsák Sándor parl
  2007-07-11 20:37:47, szerda
 
  Nyílt levél Lezsák Sándor parlamenti képviselő úrnak,
a Nemzeti Fórum elnökének

Kedves Sándor!

Talán emlékszel, amikor Dávid Ibolya Téged méltatlanul és igazságtalanul eltávolított az általad alapított Magyar Demokrata Fórumból, tiltakozásul - nem mérlegelve, előnyöm, vagy hátrányom származik-e ebből a lépésből - azonnal kiléptem az MDF-ből, hiába voltam tag 1988 óta!

Most azonban meglepve olvastam neved egy olyan erdélyi tanácskozás meghívóján, ahol fővédnökséged mellett a másik fővédnök a Magyar Szocialista Párt egyik front embere, Szili Katalin. Megdöbbenve olvastam neved, ugyanis Szili Katalin bármennyire is a legszimpatikusabb politikusa az MSZP-nek, olyan erkölcseiben mélyponton lévő, romboló, hazudozó kommunista pártnak az egyik képviselője, aki emiatt vállalhatatlan. Ha Szili elhatárolódna pártjától, talán vállalható lenne! Addig azonban, amíg ezt a lépést nem teszi meg, az ellenzéki pártok ellenpártjának egyik vezetője, tehát vállalhatatlan.

Arról már nem is beszélve: az erdélyi magyarság az Európai Parlamenti választások előtt áll. Jobboldali politikusként olyan rendezvény fővédnökének lenni, ahol szót kap Markó Béla, de nem kap szót Tőkés László, merő blama! Ezáltal ugyanis - ha akarod, ha nem - Markó Bélát támogatod.

Tudomásom szerint az ellenzék, élén a Fidesszel és koalíciós partnereivel, így a Nemzeti Fórummal is, Tőkés László EP indulását támogatja. Te ugye a Nemzeti Fórum, és egy jobboldali tömörülés elnöke vagy? Milyen jó lenne, ha itthon és Erdélyben is a hazájukat szerető, és tenni akaró jobboldali magyar ifjakat támogatnád! Például az Erdélyi Magyar Ifjak 3. táborát!!!

Arról már nem szívesen ejtek szót, hogy sok velem egykorú küzdőtárs, aki részt vett, ott volt az úgymond rendszerváltás pillanatánál, ma már mint újságíró, vagy más szakmában dolgozó, sok méltatlan helyzetet, kirúgást, védelem- és egzisztencia hiányát, lehallgatásokat és ki tudja még mimindent élt át, mert nem volt erős a mögötte álló politikai erő, és érdekképviselet. Aki ennek ellenére kitartóan, egyértelműen, és hűen kiállt a jobboldali, keresztény értékek mellett a 17 esztendő alatt. Jómagam a cikkeimmel. Ha Te és a Hozzád hasonló jobboldali vezetők balra húznak, s odaadják támogatásukat, ahová nem kéne, mi lesz a becsületes jobboldali ifjakkal és kevésbé ifjakkal???

Ajánlom szíves figyelmedbe Bagoly Zsolt írását, s még van időd, hogy e méltatlan fővédnökség alól kifarolj és jó helyen kamatoztasd erkölcsi- és a Parlament anyagi támogatását!

Baráti szeretettel köszönt: Frigyesy Ágnes
Bpest, 2007. július 8-án

Megjelent az Erdélyi Napló 2007. júl. 11-i számában

*** ***********

Csak helyszíne miatt büdös az EMI-ével egyidőben tartott tábor?

Szent Imre herceg élete, Arad és Temesvár '89, nemzet és történelem, az EU hátrányai, európai rendszerváltások, magyarok a nagyvilágban - néhány cím egy Székelyföldön augusztus első felében sorra kerülő ifjúsági tábor előadásai közül. Ha olvasóink netán az EMI-táborra gondolnának, akkor tévednek, ugyanis egy másik, az RMDSZ ifjúsági szervezete által támogatott és népszerűsített rendezvényről van szó. Az Európa tábor a csíkszentimrei Büdösfürdőn lesz augusztus 6-13 között, éppen az EMI-tábor idején, attól alig néhány kilométerre. A szervezők szerint nem ellenrendezvényről van szó.

Mint már többször megírtuk, a Magyar Ifjúsági Értekezletet a Magyar Ifjúsági Tanácsból sikkasztás vádjával kitessékelt ifjak révén alapította az RMDSZ-vezetés, mely fiatalok szándéka találkozott a Magyar Ifjúsági Tanács nélkül maradt RMDSZ-szel, hiszen a pártnak egy engedelmes, ifjúsági rendezvényeit megszervező és legitimáló, a szervezet nélkül maradt fiataloknak pedig pénz és politikai ugródeszka kellett. Ennek a MIÉRT-nek egyik tagszervezete és húzó ereje az egyik MIT-ből törvénytelen haszonszerzés oktatása miatt eltanácsolt ifjú (azaz 32 éves) titán, Borboly Csaba által alelnökölt Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT), amelyik az Európa tábort támogatja és népszerűsíti.
Négy évvel ezelőtt a fiatal, bizonyítani kívánó MIÉRT azzal vonta magára a figyelmet, hogy tekintélyes pénzösszegből rövid idővel Tusványos előtt szervezett ugyanoda tábort, hasonló struktúrában. A rivalizálást maga Medgyessy Péter (fedőneve: D-209) akkori miniszterelnök ismerte el, aki azt mondta: a tábor nem kíván a Tusványosi Szabadegyetem riválisa lenni (róla pedig köztudott volt, hogy, akárcsak mostani utódjának, nem erőssége az igazmondás). Az EU-tábor nevet viselő rendezvény azóta sem tudja felvenni a versenyt Tusványossal (nem úgy a csak szórakoztatásra szakosodott, hatalmas költségvetéssel bíró Félsziget, amely szintén e csapat jóvoltából téríti el a fiatalokat).
Idén sor kerül a Csíkszentimre melletti Büdösfürdőn egy Európa tábor elnevezésű rendezvényre, amely ugyanakkor lesz, mit az EMI-tábor, mindössze pár kilométerre attól. A szervezők tagadják, hogy ellenrendezvény volna a többek között a Communitas, a CSIT és a Magyar Országgyűlés által támogatott rendezvény, ám tény, hogy a hely és időpont nem szerencsés egyik félnek sem. Főként az EMI-tábor szervezőinek nem, hiszen a bevezetőben említett témák szinte kizárólag a nemzeti elkötelezettségű ifjúság érdeklődésére tarthatnak számot. Nemcsak a témák, egyes nevek is e megállapítást támasztják alá, hiszen az elvárható meghívottakon (mint Szili Katalin, Borbély László, Korodi Attila) kívül meglepő neveket is találunk a programtervezetben. Ilyen Dinnyés József és a Transylmania fellépése, Lezsák Sándor védnöksége (Szilivel együtt), Szörényi Levente vagy Kövér László előadása.
Szent Imre születésének ezredik évfordulója alkalmából a Kárpát-medence valamennyi, a herceg nevét viselő településén lesz valamilyen ünnepség, de ezek időben kapcsolódnak egymáshoz, tehát ahogy befejeződik az egyik helységben, rögtön kezdődik is a másikban; Mátraszentimrén augusztus 5-én feleződik be, kezdődik Csíkszentimrén 6-án, s ahogy vége van 12-én, másnap megy tovább Nyárádszentimrén - magyarázza érdeklődésünkre Fülöp Kinga, a helyi ifjúsági szervezet képviselője, az Európa tábor főszervezője, aki állítása szerint nem hallott az idén harmadik alkalommal sorra kerülő EMI-táborról. Szintén ő mondta el, hogy a magyarországi országgyűlés bizottságot hozott létre az ünnepségsorozat megszervezése végett, ennek az elnöke Lezsák, így lett ő a rendezvény fővédnöke.
Nem zárja ki, de nehezen hiszi el Soós Sándor EMI-elnök az Európa tábor időpontjának véletlen voltát. Ebben az esetben azt javaslom a szervezőknek, nézzünk körül, mielőtt egymástól ötven kilométerre olyan táborokat szervezünk, amelyeknek részben megegyezik a célközönségük, ezt még akkor is ajánlom, ha az EMI-tábornak nem lehet konkurencia ez a rendezvény, közölte. Soós megjegyezte: furcsállja, hogy ez a tábor is részesül magyarországi és communitasos támogatásban, akárcsak a többi rendezvény, ami az RMDSZ-hez köthető, az EMI és az EMI-tábor viszont soha egy banit vagy fillért nem kap az önkényesen osztogatott közpénzekből. "Ha jövőre is szerveznek valami hasonló jellegű tábort, értesítsenek időben, hogy működhessünk együtt: mi segítjük őket a tudásunkkal, ők pedig szóljanak egy jó szót a pénzosztó forrásoknál az érdekünkben" - üzente az EMI elnöke.

Bagoly Zsolt

Megjelent az Erdélyi Napló 2007. júl. 11-i számában
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barroso szerint az EU birodalo
  2007-07-11 20:31:54, szerda
 
  Barroso szerint az EU birodalommá válhat
2007-07-11 10:08 Barikád.hu

Az Európai Unió nem egy öreg nemzetközi intézmény, és nem is egy szuperállam, de majdnem egy igazi birodalom válhat - jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

A korábban maoista elveket magáénak valló uniós vezető később portugál miniszterelnök lett. Az Európai Bizottság vezetőjeként az integráció elmélyítésén dolgozik, és erre utalt legutóbbi kijelentése is, amely nyilvánvalóan nélkülözi a nemzeti szuverenitás iránti igényt.

Az Európai Unió egyik fontos törésvonala a integrációt teljesen elmélyíteni kívánók, és a nemzeti szuverenitást fontosnak tartók között húzódik.

EUobserver alapján barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Az EU jövője: elöregedés, gazdasági, közfinanszírozási terhek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétes ügyletek az "SS-botrány"
  2007-07-11 20:30:51, szerda
 
 
Kétes ügyletek az "SS-botrány" mögött álló budakeszi Fidesz körül
2007 július 09 - hétfő, 17:47

Az érintettek felháborodása követte az interneten a mai napig is terjedő "A budakeszi Fidesznek állt érdekében az "SS-botrány?" című írást. A Fidesz-MPSZ budakeszi szervezete felháborodott, mert a kiváló tanárember, Kosaras Péter Ákos "botrányának" eme megvilágítása az országos közvélemény egy részének a figyelmét is ráirányította évek óta űzött disznóságaikra. A cikk megjelenését és terjedését követően újabb információkat kaptunk, és persze, a világhálón is böngésztünk.

A budakeszi illetőségű Népszavás sajtórabszolga (a "botrány" kirobbantója, az első nagy terjedelmű írás a Népszavában jelent meg) például az írás megjelenése előtt együtt trécselt és röhögcsélt egy Budakeszi autóforgalmát tárgyaló lakossági fórumon a Fidesz képviselőasszonyával, Cziffra Zsuzsával, aki mellesleg az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke (értelemszerűen e bizottsághoz tartoznak pl. a Prohászka ügyei is.). Ez tény, azonban egy másik információ szerint, a budakeszi fideszesek olyannyira jóban vannak a Népszavás Veress Jenővel hogy még együtt is buliztak egy szülő-napi partin. (Ezt Cziffra Zsuzsanna az egyik budakeszi portál fórumán tagadta). Idézzük a budakesziiranytu.hu fórumának egyik hozzászólását: "Jenőkénknek valószínűleg klassz budakesziek figyelmébe ajánlottak egy zaftos témát, amit ő merő szervilizmusból "szállított" kenyéradóinak. Szabó Ákos Péter (MSZP) semmittevő alpolgármester oly slágfertig és felkészült nyilatkozatot adott a TV2-nek, hogy utána az anyák sírva tépték az iskola kapuját gyermekeik szabadulását követelve a náci átnevelő intézetből. Az MSZP helyi koalíciós partnere a HELYIFDSZ is szorosan a demokrácia mellé állt, tudniillik Czifra Zsuzsa (HFDSZ) oktatási bizottsági elnököt már múlt előtti szombaton a Művházban rendezett közlekedési fórumon szorosan Jenőkénkhez bújva látták Jenőkénkkel társalogni a megjelentek. Az már csak apró adalék, hogy előtte néhány nappal a Zsuzsika lakásán tartott szülő-partin Zsuzsikának Lendvai Endrével és Lendvai Attilával is volt szerencséje alkoholgőzös kötetlen beszélgetést folytatni a helyi ügyekről, nyilván az oktatás ügyes-bajos dolgairól is. Hiába, a szakértelem ha egyszer összefog ("Válaszd a szakértelmet!"), hegyeket és intézményvezetőket is képes megmozgatni. (Ne feledjük, Lendvait a Prohászkából elküldték, de nem a N.szava miatt; a felesége viszont még most is ott van állományban, mert ez így kényelmes...)

A Prohászkával kapcsolatban kialakult helyi párt-összekacsintást látva nekem sajnos Dalotti Tibor esete jut eszembe. Végülis vele ugyanígy bántak el. Az MSZP fúróhadjáratához a Lendvai vezette HFDSZ cinkosként falazott." Némi kiegészítés a hozzászóláshoz: Dalotti Tibor a Művelődési Ház igazgatója volt és szintén a Fidesz-MSZP-SZDSZ összeborulás egyik áldozata volt Budakeszin.

További "árnyalás" az ügyhöz: az "SS-botrány" kitűnően jött a helyi Széchenyi Általános Iskola igazgatójának, akinek a személye, pénzügyi manőverei ellen szülők és tanárok is egyöntetűen tiltakoztak az elmúlt hónapokban. Az igazgató a kétszer bukott Fidesz-polgármesterjelölt, Lendvay Endre embere. Lendvay Endre a mai napig is nagy befolyással bír a helyi Fidesz-szervezetre (gyakorlatilag ő irányítja). A 2002-es választás után sikerült elérnie, hogy kinevezzék főállású alpolgármesternek. Ezek után a helyi, (baloldalisággal nem vádolható) Budakeszi Iránytű című havi lap dokumentumokkal igazolt cikkeket jelentetett meg Lendvay Endre, Lendvay ügyvéd testvére, valamint a 2002-ben még Farkas Gyulát, az egykori tanácselnököt MSZP-s színekben támogató vállalkozói kör összefonódásairól (http://www.budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=809, http://www.budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=631).

Erre Lendvay ahol csak tehette (például a Budakeszi Könyvtárban) megtiltatta az egyébként ingyenes Iránytű terjesztését. És beperelte a lapot. Aminek a vége ez lett (Budakeszi Iránytű 2007. május 9-i száma): " Lendvay Endre személyiségi jogi pert indított lapunk főszerkesztője, kiadója és Bechtold Gábor képviselő ellen amiatt, hogy 2005. októberi számunk 17-18. oldalán tudósítást közöltünk a képviselő "Üzleti összefonódások a Szőlőskertben. Lendvay Endre az ingatlanforgalmazó rt. felügyelő bizottságában" címmel elhangzott napirend előtti felszólalásáról. Lendvay sérelmezte a szőlőskerti belterületbe vonás gyanús gyorsaságára, a magánérdekek képviseletére vonatkozó vádat, valamint felügyelő bizottsági tagsága, testvére társasági érdekeltségeinek szőlőskerti szerepvállalása és a TESCO befektetési tervei kapcsán elhangzott képviselői állításokat. A bíróság első fokon Lendvay keresetének minden pontját elutasította, mivel a lap főszerkesztője és a képviselő minden állítását dokumentumokkal tudta bizonyítani. A felperes fellebbezett, de a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, s kötelezte Lendvayt, hogy az alperesek perköltségeit is fizesse meg. Az ítélet jogerős."

Közben lezajlott egy önkormányzati választás, amelyet Lendvay ismét elbukott (még a testületbe sem került be), mint korábban is írtuk, és politikai csatározások a városban a mai napig is tartanak. Ennek lett áldozata a Lendvay fideszes körével nem lojális Prohászka Gimnázium és kiváló tanára, Kosaras Péter Ákos.

A budakeszi Fidesz esete kitűnő példa a párt országos szervezeti problémáira. Lendvayval kapcsolatban pedig nem lehet azt mondani, hogy: "Nem tudott róla az Orbán és a felső vezetés" hiszen a polgári köröknek befolyásos és ismert fideszesek is tagjaik, köztük talán a legismertebb Borbélyné Bíró Ildikó, akit listáról 2006-ban országgyűlési képviselőnek választottak meg és tagja Orbán Viktor legszűkebb tanácsadói körének. A helyzet inkább az, hogy a Fidesznek -bizonyos jól beágyazott üzleti érdekei miatt- eszében sincs az áldatlan állapotokon változtatni. És ez a legnagyobb baj.

Nemecsek Ernő

A fenti cikkhez kapcsolódó anyagok:
A budakeszi Fidesznek állt érdekében az "SS-botrány"?
http://www.lelkiismeret88.hu/about2216.html
és a helyi lapból:
http://budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=576

forrás: l88.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zárt ajtók mögött egyeztetnek
  2007-07-11 20:27:32, szerda
 
  Zárt ajtók mögött egyeztetnek a több-biztosítós modellről
Az ING kivételével az összes multi belép az egészségbiztosítási piacra
Neizer Anita 2007-07-11 13:20 hirszerzo.hu

A Hírszerző információi szerint 14 biztosító egyeztet ma arról, hogy a bevezetendő több-biztosítós modellel kapcsolatos kérdéseiket és feltételeiket összegyűjtsék az Egészségügyi Minisztérium számára. A multinacionális cégek szerint ugyanis nem tisztázottak a kisebbségi tulajdonosi jogok, nem világos, milyen ellátás lesz az alapcsomagban, és hova kerül a biztosítók befizetett pénze.

Bár a koalíció féléves huzavona után meghozta az elvi döntést arról, milyen több-biztosítós egészségügyi rendszert vezetnek be 2008-tól, a magánbiztosítókat a megegyezés nem elégítette ki. Mivel azonban összességében 1000 milliárd forintos piacról van szó, a multinacionális cégek feltételekhez kötnék a piacra való belépést.

Információink szerint ezért a magánbiztosítók ma egész napos tárgyalás keretében, közösen gyűjtik össze feltételeiket és kérdéseiket. Úgy tudjuk, jelenleg 14 biztosító, az ING kivételével tehát az összes nagy multinacionális cég gondolkodik azon, hogy belép az egészségbiztosítási piacra.

Gecser Ottó, az Axa Biztosító vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta: egy héten belül küldik el az Egészségügyi Minisztériumnak megállapításaikat, remélve, hogy azok a tárca számára is elfogadhatóak lesznek. Gecser egyébként nem kívánta elmondani, melyek a sarkalatos pontok, de úgy tudjuk, a cégek legfőbb problémája, hogy nem tisztázott, milyen jogok is kötődnek a kisebbségi tulajdonhoz.

Milyen betegek is tartoznak hozzám?

A bevezetni kívánt modell szerint ugyanis az egészségbiztosítási pénztárak többségi tulajdonosa az állam lenne, de a 49 százalékos kisebbségi részt a magántőke adná. Horváth Ágnes egy múlt heti háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, a kérdés tisztázott, a tulajdoni hányadnak megfelelő döntési jogokat kapná meg minden tulajdonos. Értesüléseink szerint azonban a biztosítók ennél nagyobb beleszólást szeretnének a döntéshozatalba.

Még nem tudni, mi tartozik majd az alapellátásba

Emellett arra is választ várnak, hogy vállal-e az állam garanciát az üzletrész visszavásárlására, pontosan milyen kezelések kerülnének a biztosítási alapcsomagba, illetve, hogy a rendszer jövőre már "élesben", vagy csak "próbajáraton" kezd működni. A vállalatok szerint az sem tisztázott, ki dönt majd arról a pénzről, melyet a biztosítóknak be kell fizetniük, ha részt kívánnak venni az egészségbiztosításban.

Az állam egyébként szabályozni kívánja a biztosítók működési költségét és a reklámköltséget is. Ezen kívül minden társaságnak szavatoló tőkét kell képeznie (a jegyzett tőke mellé), amelyből pótolja a működésből adódó esetleges veszteséget.

A koalíció modellje egyébként a biztosítók számára további kockázatokat is hordoz: kezdetekben nem tudják felmérni, mekkora tőkével melyik egészségpénztárba szálljanak be. Az elképzelések szerint ugyanis csak később sorsolják az embereket az intézetekhez, tehát a befektetés pillanatában nem tudni, hogy a biztosító az észak-magyarországi régiót, vagy a tehetősebb budapesti területet kapja.

Fél év alatt jutottunk el idáig

Bár egy éve az akkori egészségügyi miniszter bejelentette, hogy mindenképpen több-biztosítós egészségügy lesz, a valódi tárgyalások csak január végén kezdődtek meg. Az elmúlt fél év során az SZDSZ három, az Államreform Bizottság kettő, az MSZP pedig egy modellt dolgozott ki. A július elsejei koalíciós megállapodás azonban felülírt minden elképzelést.

A végső döntés értelmében jövőre nemzetközi pályázat útján körülbelül 5-7 vegyes tulajdonú egészségpénztár alakulna, így 2008-ban megkezdődhetne a társaságok részéről az ügyfelek "toborzása". Ha valakinek egy év alatt sem sikerül biztosítót választani, akkor sorsolás alapján kerülne valamelyik társasághoz.

Horváth Ágnes szavai szerint a járulékok mértéke az eddigiekhez képest nem növekedne, a biztosítottak után a társaságok korrigált fejkvótát kapnak, amit kor, nem, betegség és esetleg lakóhely szerint osztanak szét. A lakosság egy évben egyszer válthat biztosítót.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.