Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Vérbírák és hóhérok
  2008-06-11 21:46:18, szerda
 
  Vinczer S. Péter

VÉRBÍRÁK ÉS HÓHÉROK

Sok évvel ezelőtt, kaptam egy köteg régi újságot, amelyek még az átkosból származtak. Közöttük találtam 1989. július 25.-i dátummal a 168 óra Közéleti hetilapot. Kíváncsian lapoztam bele, és meglepetésemre Dr. Vida Ferenccel találtam interjút, "Nagyon sok embert halálra ítéltem, címmel. Talán sokan már nem is tudják, hogy Dr. Vida Ferenc, a hórihorgas csont bőr vérbíró ítélte halálra Nagy Imrét, és társait. Az interjú hosszú, nem kívánom ismételni, csak néhány gondolatot ragadok ki belőle.

A bíró szerint nem volt koncepciós pör. Ítéletét helyesnek tartotta 1989-ben is, és ha per felújítást bíztak volna rá, ismételten is halálos ítéletet hozott volna. Arra hivatkozott, hogy az akkor jogerős törvények alapján ítélkezett, és Nagy Imre államellenes összeesküvés vezetője volt.

Ez a felfogás érdekesnek tűnik, mert végül is 1945 előtt hozott ítéletek is az akkor érvényben lévő törvények alapján lettek kihirdetve. Nem találtam adatokat, hogy mi lett a sorsuk azoknak bíráknak, akik 1945 előtt ítélkeztek. Azt azonban biztosra veszem, hogy nem kaptak kiemelt nyugdíjat. Akiket élve hagytak, és 1945 előtt diplomáztak, 1100 bírát menesztettek a hivatásukból. Nézzük tovább mit találunk Vida Ferenccel kapcsolatban.

"A forradalmat követően az LB bíráinak felét azért tették ki, mert nem voltak hajlandók a megtorlás során ítélkezni, vagy, mert megtagadták a katonai eskü letételét, s ezért hadbíróként, katonai ügyészként sem dolgozhattak tovább. 1958-ban az ügyvédekre járt rá a rúd: minden harmadikat kiebrudalták állásukból." Váljon becsületükre, mélyen kalapot emelek előttük. (GOOGLE. Vérbírák sztahanovistái.)

Megdöbbentő adatokat olvashatunk az említett cikkben. Halálos ítéletek futószalagon - ez volt a kádári hatalom egyik válasza az 1956-os forradalomra.

Az első halálos ítéletet Pinczés István hadbíró főhadnagy hirdette ki, és még aznap végre is hajtották: Soltész Józsefet fegyverrejtegetésért lőtték agyon a miskolci gyalogsági lőtéren.

Csak 1989-ben vált ismertté, hogy a Nagy Imre elleni perben Dr. Vida Ferenc ítélkezett.(1911-1990. november 7., egyes híresztelések szerint öngyilkos lett)
Ezen kívül számtalan hírhedt ítélet fűződik a nevéhez: Déry Tibor és társai, Erdős Péter, Haraszti Sándor és társai, Kardos László és társai, Lőcsei Pál, Mérei Ferenc és társai, Zsámboki Zoltán, és társai, a Corvin közi felkelők fegyveres parancsnoka, Iván Kovács László és társai, a csepeli felkelők Szente Károly és társai.

A vádlottak körében hírhedt Ledényi Ferenc hadbíró 28 jogerős halálos ítéletet hozott, s 26 áldozatát másodfokú eljárásban küldte akasztófa alá. Két személy már az elsőfokú eljárásban kötelet kapott, a Szabad Nép székházát elfoglaló Dudás József, és a Széna tériek parancsnoka Szabó bácsi sorsa végeztetett ekképp be. Nevéhez fűződik még Mecséri József ezredes és társai pere: 11 halálos ítélet másodfokon.

Radó és Molnár nyolc-nyolc felkelőt juttatott bitófára.
Borbély János volt a sztahanovista, 62 embert ítélt halálra másodfokon, hármat elsőfokú eljárásban. Övé, az utolsó '56-os halálbüntetést tartalmazó határozat is: 1961. július 15-én három Baross téri felkelő Kovács Lajos, Hámori István, és Nickelsburg László kivégzését rendelte el.

Tutsek Gusztáv 11 halálos ítélete első fokon a Thököly úti fegyveres felkelők, Futó János és társai perében, amelyet másodfokon Borbély hagyott jóvá. Nehéz feledni
Dr. Vágó Tibor kilenc halálos ítéletét, köztük Mansfeld Péter halálos ítéletét, akit 1959 március 19-én, kilenc nappal a 18. születésnapját követően végeztek ki.
Végzetét az a jogszabály jelentette, amely szerint a vád tárgyává tett cselekmény elkövetőjét, ha a 16. életévét már betöltötte - halálra lehetett ítélni.

Ezzel a kommunisták a megtorlásban felülmúlták az aradi hiénának nevezett Haynaut, aki egy 28 éves huszártisztnek megkegyelmezett, mondván, hogy túl fiatal a halálra!

Vida (akit 1942-ben életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélt a Honvédvezérkar Főnökének Bírósága, és '45-ben szabadult.) (sajnos VP.), húsz embert juttatott hóhérkézre.
Nagy Imre és társai perben elkülönített eljárásban a végig tagadó Szilágyi Józsefet 1958 áprilisában, majd Nagy Imre miniszterelnököt, Maléter Pál honvédelmi minisztert és Gimes Miklós újságírót 1958. június 16-án végezték ki."

A hatalom nem volt túlságosan bőkezű a hóhéraival. Nem kaptak állami kitüntetéseket, és üdülési beutalókat. Inkább eldugták őket, korai nyugdíjba helyezvén. Azért nem szűkösködtek, amikor egy jó nyugdíj 2,500-3,500 forint között mozgott, ők 5-6,00 forintot kaptak 1962-ben. Ezenkívül tárt karokkal várták őket különböző mellék állásokba.

"Az LB bűntető kollégiumának a vezetője Molnár Lászó "fájdalomdíjként" a Nemzeti Bank házi jogászává avanzsált."

Többen a párt által fenntartott Rózsa Ferenc nevét viselő szeretetotthonban kaptak helyet, Vida is. Ott élte meg Nagy Imre 1989-es újratemetését, és az épp Kádár halála napjára eső rehabilitációs per időszakát. (Állítólag Kádár felvágta az ereit)

Az '56-os fő bírák közül még 1989-ben is jó páran kitartottak.

A párt a bíráknak nem dugta az orra alá, hogy milyen ítéletet hozzanak. Azonban 1957 decemberében hoztak egy párthatározatot "szamárvezetőként": Bűntető politikánk egyes kérdései. "Ennek tételei egyértelművé tették, hogy mikor kell a törvény vas szigorával fellépni, mire számíthat egy "egyszerű ellenforradalmár", egy munkástanács elnök, vagy az aki egy katonai csoport élén harcolt. Amikor kiderült, hogy képtelenség ennyi embert bebörtönözni, mentsvárul kitalálták a "megtévedt dolgozó" fogalmát. Azok tartoztak ide, akikkel szemben kegyet gyakorolhattak. Ezzel az is eldőlt, hogy mely körből került ki az a huszonhatezer ember, akit végül is bebörtönöztek. Kádár házszomszédja egyébként Jáhner-Bakos Mihály volt, aki a Nagy Imre-ügy idején az LB elnöki tisztjét töltötte be. Szerettek együtt sétálgatni a kert végében. A Cserje utcai és a Szemlőhegyi úti telkek kerítése lenne a megmondhatója, miként dőltek el ilyenkor ítéletek, sorsok.
Nagy Imrét június 16-án 5 óra 9 perckor, Gimes Miklóst öt óra 14 perckor, Maléter Pált öt óra 24 perckor végezték ki."

Önkéntelenül is felvetődik bennem a gondolat: a bírák mellet a smasszerok, és a hóhérok hada működött. Ezek kiléte soha sem került napvilágra. Pedig, ha már nem volt szabad ezekkel leszámolni, legalább a megvetést, a leköpködést megérdemelték volna kiemelt nyugdíjuk mellé, hogy ne élhessenek nyugodtan öregségükre.

Bizony sok kommunistának rezgett a gatyája 1989-ben. Akkor örömmel vállalták volna a politikából való kizárást. Hogy ez nem történ meg, vérszemet kaptak, és elszemtelenedtek. Ennek a nyomorát viseli ma az ország. Rágondolni is rossz, hogy a magyarság színe javát végezték ki, és a söpredék maradt hatalmon a mai napig is, kisajátítva az ország vagyonát, tönkre téve az ipart, a kórházakat, és az oktatást.

Valójában ez a legnagyobb veresége '56-nak. Ezekkel összeölelkezni nem lehet, a forradalom még nem ért véget. MUK ? !

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Két fény között
  2008-06-11 20:25:20, szerda
 
  Reményik Sándor
Két fény között

Szemközt a fiúmei kikötő,
Elől a nagy világítótorony.
Lobban, forog, forgó fénykévéit
Futtatja végig a hullámokon.

Hátam mögött a sziklarepedésben
Parányi fényű szentjánosbogár.
Kis hangya, kóbor pille, valaki
Az ő fényénél is hazatalál.

Hát én, hát én világítok vajjon? -
Csobban a tenger csorba sziklaélen.
Se fárosz nem lettem, se fénybogár.
A parton állok két fény közt, sötéten.




*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debreceni hitvallás
  2008-06-11 20:24:25, szerda
 
  DEBRECENI HITVALLÁS
2008. JÚNIUS 07.


Alulírott hitüket megvalló magyar keresztyének mélységes megütközéssel értesültünk Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspöknek, a Magyarországi Református Egyház zsinati lelkészi elnökének a Zsinat 2008. május 21-én tartott ülésén tett kijelentéséről, melyben Jézus Krisztus golgotai kereszten az egész teremtett világ megváltásáért hozott egyetlen, egyszeri és tökéletes áldozata szenvedésének piedesztáljára emelte az ún. "Holocaust" áldozatait, az emberiség történelmében egyedülálló szenvedésnek minősítve azt.

Valljuk, hogy minden nép, így a zsidóság szenvedése is kizárólag Krisztus szenvedésében nyerheti el végső értelmét, s erre példa a világtörténelemben Krisztus ügyéért valóban egyedülálló szenvedést átélt magyarság áldozathozatala.

Ezen evangéliumellenes, hitvallásellenes és egyházunkhoz méltatlan kijelentését tovább tetézve Bölcskei püspök ugyanekkor választott népként beszélt Izraelről, miközben kizárólag Krisztusban lehet minden nép és minden ember kiválasztott, s minden ezzel ellentétes tanítás az isteni kegyelmi kiválasztás tényével szemben a hamis kiválasztottság-tudatot, s az abból eredő önistenítést és istentelenséget igazolja és támogatja.

Mindennek döbbenetes szemléltetését adta ezen beszédében Bölcskei püspök, amikor úgy emlékezett meg Izrael állam születésének 60. évfordulójáról, hogy evangéliumi, hitvallásos és kiemelt egyházi tisztségéből következő kötelezettségét semmibe véve egy szóval sem tett említést - szemben angliai lelkiismeretes zsidó értelmiségiekkel - arról, hogy Izrael állam az egyetemes emberi jogok, de legfőképp a mózesi Tízparancsolat lábbal tiprásával született meg, a palesztin nép ezreit legyilkolva és százezreit elüldözve szülőföldjéről.

Azzal pedig, hogy Bölcskei püspök a fentiekkel együtt Izrael népe jelen életét Isten szerint valónak nyilvánította, egyrészt Simon Peresz izraeli államelnök Magyarország elfoglalásáról a közelmúltban tett törvénytelen nyilatkozatát igazolta, másrészt meggyalázta az alig több mint egy évvel ezelőtt Dél-Libanonban izraeli kazettás bombákkal ártatlanul halálra gyilkolt keresztyén és muszlim gyermekek százainak emlékezetét, ezzel a kegyelet egyetemes emberi aktusát is megszentségtelenítve.

Elvárjuk a Magyarországi Református Egyház illetékes bíróságától, hogy a fentiek alapján haladéktalanul hivatalból indítson fegyelmi eljárást Bölcskei Gusztáv püspök, zsinati lelkészi elnökkel szemben és ítélje el evangéliumellenes, hitvallásellenes és egyházi tisztségéhez méltatlan megnyilvánulásait.


Debrecen, 2008. június 07.
A Libanoni Cédrus Mozgalom nevében: Papp Gyula, Sárdy Barbara, Rozgics Mária
és Hegedűsné Kovács Enikő.



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtótájéákoztatót tart az NKT
  2008-06-11 20:23:21, szerda
 
  Sajtótájékoztatót tart az Nemzeti Kerekasztal

A Nemzeti Koordinációs Testület (NKT) 2007 febr. 27-én az országot sújtó és fenntartott erkölcsi, anyagi, s nem utolsó sorban politikai válságból való kivezetés békés megoldása végett Nemzeti Kerekasztal összehívását kezdeményezte a Köztársasági Elnöknél. Mivel a Köztársasági Elnök ezt nem tette meg, ezért az NKT magára vállalta a Nemzeti Kerekasztal összehívását.

A nagysikerű alakuló ülés után, mely 2008. április 5-én volt, a Nemzeti Kerekasztal 2008. június 14-én tartja második plenáris ülését.

A plenáris ülés előtt 2008. június 13-án a Nemzeti Kávézóban (Budapest Semmelweis u 1-3) de. 10 órától sajtótájékoztatót tartunk. A sajtótájékoztatóra Önt, (Önöket) ez úton tisztelettel meghívjuk!

A sajtótájékoztatón a másnap, 2008. június 14-én megtartandó második plenáris ülés napirendjéről, a válságkormány megalakításának elgondolásáról, a Nemzeti Kerekasztalnak elfogadásra javasolt programról és a jelenlegi politikai válsághelyzetről kívánjuk tájékoztatni a közvéleményt.

A Nemzeti Kerekasztal Szervező Bizottsága nevében tisztelettel:
Dr. Krasznai Zoltán
és
Rajkai Zsolt
koordinátorok


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fesztivál június 27-29 sajtóag
  2008-06-11 20:08:36, szerda
 
  "Erdélyország az én hazám" fesztivál
Verőce, 2008. június 27-29.
sajtóanyaga

A sajtótájékoztató időpontja:
2008. június 11-én, délelőtt 11 óra
Helyszín: Budapest, az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézója
1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A sajtótájékoztatón nyilatkoznak:
Gaál István kulturális főszervező, Domokos István gazdasági főszervező, Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, a Fesztivál fővédnöke Bethlen Farkas, Verőce polgármestere, a Fesztivál védnöke, valamint Csizmadia András gasztrofilozófus. Moderátor: Frigyesy Ágnes médiafőnök



"Erdélyország az én hazám" fesztivál Verőcén

Idén, 2008. június 27-29-e között ismét megrendezzük - immár második alkalommal -, az "Erdélyország az én hazám" elnevezésű háromnapos fesztivált, mely az Erdélyből elszármazottak és Erdély sorsáért elkötelezettek találkozója. A Fesztivált mesébe illő környezetben, Verőcén, a Dunakanyarban, azon belül a Csattogó-völgyben tartjuk. Tavaly érkeztek vendégek Erdélyből, Amerikából, Ausztráliából, Európa több országából és persze Magyarországról.
A pazar programok közül kiemelve néhányat, figyelmébe ajánljuk Varga Tibor jogtörténész és Kocsis István író előadásait Szent László királyról, és a magyarság eredetéről, továbbá Balázsi László unitárius püspökhelyettes Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című műsorát. A Wass Albert év következtében találkozhatnak Wass Albert fiaival, Simó Józseffel, a Magyarországi Wass Alapítvány vezetőjével és az Ismerős Arcok Együttessel. Megszervezzük az Erdélyből elszármazott orvosok konferenciáját, illetve üzletemberek találkozóját. Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal beszélgetést tartunk neves közéleti személyiségek részvételével.
A vasárnap ünnepi ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét. A Fesztivál résztvevői elzarándokolnak a Szent Jakab kagylóhoz, ahol Dr. Buksa Ildikó tartja meg színes előadását "Boldogasszony lelkünk fészke" címmel.
Esténként koncertek színesítik a programokat. Június 27-én Tamás Gábor: "Ó Erdély szép hazám" koncertjén kívül lesz Kormorán, Szkítia, és Fényhozók Együttes: Árpád öröksége-dalok a hazatérés idejéből. Megcsodálhatják a Budapesti Székelykör Néptáncosainak bemutatóját. Éjszakánként a tábortűz melletti táncházhoz az Ördögborda és az Elevenek húzzák a "nótát". Megismerkedhetnek a Tűzmadár Táltos Dobkör tagjaival is.
A Duna Televízió stábja a népszerű Kívánságkosár műsorával közvetítést sugároz a táborból. A háromnapos rendezvény állandó műsorai között szerepel a Benedek Elek játszóház és erdélyi kézműves foglalkozások, sport (foci, lovaglás, röplabda, íjászat stb.), kirándulás, táltosok, egészségmegőrző programok, erdélyi gasztronómiai bemutató és vásár, valamint hagyományos termékek kirakodóvására.
A szabadtéri fesztivál sikeres lebonyolításához kérjük a Csíksomlyói Szűz Mária közbenjárását, oltalmazását! Az "Erdélyország az én hazám" fesztivál fővédnöke: Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, védnöke: Bethlen Farkas polgármester, főszervezők: Gaál István Domokos István, médiafőnök: Frigyesy Ágnes.
A nyári szabadtéri Fesztiválra megkezdtük a belépőjegyek és szálláshelyek értékesítését. További részletes információ a rendezvény hivatalos honlapján olvasható: www.erdelyhon.hu
Találkozzunk Önnel is Verőcén június 27-29-e között!


"Ezek a felhőlépő sziklák az én álmaim"
Bemutatkozik Gaál István, az "Erdélyország az én hazám" fesztivál megálmodója, kulturális főszervező

Gaál István a becsületes nevem. 1962-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek. Nős vagyok, székely feleségem Anna Gyergyóditró szülöttje. Családomat boldogítja kilenc éves aranyos kislányom, Boglárka. Jelenleg egy parkfenntartási cégnél dolgozom, mint részlegvezető. Végzettségemet tekintve agrármérnök vagyok.
Édesanyám és édesapám egyaránt Székelyföldön nevelkedtek. A II. világháború zavaros időszaka vetette mindkettőjüket Kismagyarországra, ahol megismerkedtek egymással és fészket rakhattak.
Első egyetemista koromban nagy élvezettel olvastam Orbán Balázs hat kötetes Székelyföld leírása című művét. Orbán Balázs és szüleim elmesélései vezettek arra az elhatározásra, hogy a húsz éves "pesti srác" elinduljon, mint egykor Kőrösi Csoma Sándor és felkutassa gyökereit, felkutasson "minden egyes magyart": a rokonokat, az elszármazás helyét Erdélyt, azon belül legfőképp Székelyföldet. Az első benyomások nagyban meghatározták további életfelfogásomat. 1981 és 1989 között, ha tehettem mindig Székelyföldet, a Kárpátok havasait, Erdély különböző részeit jártam. Egyetemi diáktársaim az NDK, Csehszlovákia, Jugoszlávia, Lengyelország, Bulgária tájaival, városaival, embereivel ismerkedtek, én a Ceausescu-féle politikába ágyazott országba kívánkoztam. Rengetek ismerősre tettem szert utazásaim során. Sokak közülük kényszerhelyzet miatt hagyták el hazájukat egyedül, vagy szeretteikkel. Az 1989-es események hatására egyre többen vették kézbe vándorbotjukat. Az ezredfordulóra csak az anyaországban közel 230.000-en kerestek maguknak új otthont, kik Erdélyországtól búcsút intettek a nagy világégést követően.
2006. május végén vetettem fel először az Erdélyi Magyarok Egyesületének székházában, B. Kis Bélának, az Egyesület elnökének azon ötletemet, hogy kellene tartani évente egyszer egy nagy találkozót a közös összetartozás jegyében a hazájukat elhagyó erdélyiek számára. Hisz ezen soknemzetiségű kicsiny anyaországban majdnem minden hónapban valahol kifejezik különböző rendezvény keretein belül önazonosságukat az itt élő népcsoportok. Mi, akik Erdélyországból származunk, s különbek ugyan nem, de másságban mégis elütünk transzszilván lényünkből adódóan más honi etnikumoktól, bizony kiérdemeljük történelmi múltunk, emberi méltóságunk és a magyar nemzethez fűződő szerves hovatartozásunk okából, hogy ránk figyeljenek, jobban megismerjenek bennünket, s ne jöttmentként, idegen ország idegen sarjaként tartsanak számon minket. A gondolat végül beteljesedett. Tavaly először szárnyalhatott a magasban az "Erdélyország az én hazám..." világtalálkozó lobogója Verőcén, a Csattogó-völgyben. Közel hatezer látogató volt kíváncsi a háromnapos rendezvény programjaira.
Idén, 2008. június 27-én Szent László királyunk neve napján ismét egybegyűlünk óceánon innen és túlról, mint őseink egykoron tették azt a székely Agyagfalván. Magasra tartjuk a zászlót az Erdély szülöttei és az Erdélyországért elkötelezettek nagy találkozóján.
Remélem, az évente hagyománnyá váló találkozóink nem csak Erdély sokszínűségét mutatják be majd a kíváncsi nagyközönségnek, hanem azon embereket is, kik ezen ősi föld szülöttei, származottjai.
Az írók műveiket általában szeretteiknek, hozzátartozóiknak ajánlják fel. Jómagam Édesapámra, Gaál Józsefre és unokahúgomra, Bálint Marikára emlékezve szeretném felajánlani a világtalálkozót a Csíksomlyói Szűz Mária oltalmába a Fesztivál nyitányán. Megköszönöm ugyanakkor a szervező csapatomnak, a rendezvény lebonyolítóinak, hogy idejüket, energiájukat e nemes eseményért áldozták az elmúlt hónapokban. Áldja meg Őket az Úr!
"Itt én kevertem színt a virágoknak, / s ezek a felhőlépő sziklák az én álmaim; / mikor nagyot nevettem, eltanulta a hegyipatak; / ha elfáradtam, pázsiton terítettem szét, / teremni tanítottam a földet, / suttogni az esőt, / békére az embereket. / Ez a táj ébredő öntudattal / enyémnek vallja magát. (Szilágyi Domokos: Szülőföld)


Ügyviteli irodát működtet az erdélyiek számára
Bemutatkozik Domokos István,
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál gazdasági főszervezője

Szovátán születtem, római katolikus vallású, nemzeti érzelmű, székely-magyar vagyok. Szovátán, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Budapesten tanultam. 1990 óta élek - családommal együtt - Magyarországon. Borászkodom, szilvapálinkát főzök (Sóvidéki szilvapálinka), kertészkedem (fél hektár területen), filmezek, sízek, sokat járok Erdélybe és szerte a világon legalább ezer erdélyivel tartom a kapcsolatot.
Gyermekeinkkel próbálok sokat együtt lenni és átadni minél többet abból a nevelésből, amit szüleimtől és nagyszüleimtől kaptam odahaza. Egy budapesti ügyviteli irodát vezetek, elérhető vagyok szinte bármikor a 06-20-925-2363-as telefonon és a domokos@erdelyimagyarokhaza.hu e-mail címen.
1993-tól a határon túli magyarok magyarországi jogi- és gazdasági képviseletére ügyviteli irodát nyitottam. Feleségemmel és három főállású munkaviszonyban álló kolléganővel segítjük az elsősorban erdélyi honfitársaink tartózkodási-, munkavállalási-, állampolgársági-, nyugdíjazási-, vállalkozási- és ingatlanszerzési ügyeit.
2006-ban alapítványt alapítottam, 2003-tól szerkesztem az Elszármazott Erdélyiek Névjegyzéke című kiadványt, amelynek már az 5. bővített kiadása jelent meg, 2006-tól pedig a Hungária Hírlevél című elektronikus hírlevelet adjuk közre. Több rendezvényt szerveztem a Magyarországon élő erdélyiek részére. Terveim között szerepel a budapesti Erdélyi Magyarok Házának létrehozása, ennek anyagi fedezetének biztosítása érdekében Téglajegyet bocsátottunk ki, amelyet 25 euró értékben vásárolhat meg mindenki, aki úgy érzi, szükség van erre az intézményre. A Téglajegy értékesítése megkezdődött, minden vásárló egy bekeretezett címeres okiratot kap a támogatás elismeréseként. Szervezzük az Erdélyi Vállalkozók Klubját és dolgozunk egy Erdélyi Központ létrehozásán, amely egy bemutatóterem-üzletből áll Budapest belvárosában az erdélyi emberek, illetve termékeik és szolgáltatásaik bemutatására. Személyesen várunk minden jelentkezőt a VIII. kerület, Népszínház u. 59/3 alatti irodánkba szerdán-csütörtökön 12-18 óra között. Időpont egyeztetésre a 333-2367-s telefonon várjuk jelentkezésüket!
Honlapunk: www.erdelyimagyarokhaza.hu, www.hungax.hu


"Mert minden ember annyit ér, amennyit
embertársainak használni, hazájának szolgálni tud."
Bemutatkozik Frigyesy Ágnes,
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál médiafőnöke


1963. május 3-án Kecskeméten, még a múlt rendszerben születtem. Szüleim, nagyszüleim elnyomást szenvedtek a kommunista diktatúra évtizedei alatt. Anyai és apai ágon értelmiségi családból származom. Elődeim között találhatók pedagógusok, jegyzők, jogászok, földbirtokosok, iskolaalapítók, művészek stb.
A híres Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában és Gimnáziumban kezdtem meg tanulmányaimat, (Basilides Mária éneskesnő, Medveczky Ádám karnagy anyai ágon rokon. Frigyesy János a Magyar Rádió és az MTI 40-es évekbeli igazgatója Nagyapám testvére volt. A német megszálláskor váltották le és került börtönbe. Szakmai hitelessége kötelez és példát mutat. Két diplomát - tanítói és tanári - szereztem.
Szakdolgozatomat Sütő András írói munkásságáról (jelesre) írtam "Homlokodnak gondjai homlokomnak ráncai" címmel (1984). A jeles íróval atyai barátságot ápoltam haláláig.
Marosvásárhelyi rokonainkhoz a 70-es évektől kezdődően jártunk, ekkor még nem volt divat Erdélybe utazni. Anyai nagyapám Temesváron született. Kötődésem Erdélyhez és a Partiumhoz génjeimben él. Gaál István főszervező ismeretlenül, cikkeimet olvasva kért fel a Fesztivál média-ügyeinek intézésére. Egyidős vagyok a rendszerváltozással - szoktam mondani viccesen, újságírói munkámat ui. a rendszerváltozáskor kezdtem meg. Külső-, és belső munkatársa voltam a Kecskeméti Lapoknak 1989-től, az Új Magyarországnak, a a Honismeretnek, a Magyarok Világszövetsége lapjainak: a Világszövetségnek, a Magyarok Világlapjának és a Világlapnak. Megjelentek cikkeim a Heti Nemzeti Újságban, a Münchenben megjelenő Nemzetőrben, majd az itthoni Magyar Nemzetőrben, valamint az Ausztráliai Magyar Életben stb. A Kis Újság egyházi rovatvezetője voltam az előző (Orbán) kormány-ciklusban. Az ökumenikus szellemben vezetett és írt rovatot én indítottam be a hetilapban. Ez idő alatt komoly egyházi kapcsolatokra tettem szert.
Többszáz interjút készítettem az elmúlt 18 év alatt. A legkiemelkedőbb egyházi személyiségek között említem Karl-Josef Rauber pápai nunciust, Seregély István érseket, Erdő Péter (bíborost, akkor még püspököt), Veres András, Gyulay Endre, Bábel Balázs, Tempfli József, Tőkés László, Szebik Imre püspököket stb. valamint Semjén Zsolt és Balog Zoltán urakat, az Orbán kormány volt egyházi kormányvezetőit. De készítettem interjúkat közéletünk jeles magyar személyiségeivel.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hírszolgálatánál, a Magyar Kurírnál - tudósítóként és korrektorként - két évet töltöttem. 2005 év elején megkaptam a Szalézi Ferenc díjat Bábel Balázs érsek atyától.
Pályám kezdetén Kodály Zoltán nemes gondolata hevített: "Akiben van tehetség, köteles azt kíművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud." Továbbra is szolgálni szeretnék!

Gaál István elérhetősége: 06-70/946-9121
Domokos István elérhetősége: 06-20/925-2363
Frigyesy Ágnes elérhetősége: 06-20/383-1417

Fellépőinkről a
teljesség igénye nélkül

Kató Árpád (csíkszeredai származású) klasszikus gitárművész
Lőwey Lilla, Váradi Péter Pál házastárs, Erdély Honismereti Fotóalbum gyűjtemény szerzőpárosa. Kiemeljük a Kelemen-Görgény Wass Albert havasai fotóalbumának a fesztivál idején való bemutatását, Simó József és a holtmarosi református lelkész, Bartha József közreműködésével
Kiss Stúdió Színház - Kiss Törék Ildikó, Varga Vilmos (Nagyvárad). A 2008-as év Magyar Örökség Díj méltó viselői.
Ismerős Arcok Zenekar, közös estjük lesz Simó Józseffel, a Wass Albert Alapítvány magyarországi elnökével. A zenekar frontembere Galambos Nándor, honlap: www.ismerosarcok.hu
Kormorán zenekar, 2006-ban 30 esztendős fennállásukat ünnepelték. Az ünnepi évben a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a "Magyar Örökség" díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a nemzeti kulturális örökség részét képezik. Más megfogalmazás szerint a Kormorán megkapta az úgynevezett "Magyar Szellemi Lovagrendet". A Kormorán magyar "unikum".
Frontember Koltay Gergely, honlap: www.kormoranfolk.hu
Tamás Gábor énekes előadó. "Zenei és ezen belül énekesi pályám opera és klasszikus zenével indult el. Kis koromban közelebb állt hozzám a klasszikus zene, hiszen már a zeneiskola kisdiákjaként beválogattak a gyerekkórusba a kolozsvári román, illetve a magyar Operába és tulajdonképpen ez jelentette az első igazi kapcsolatot az énekléssel. Curt Mild neves karvezetőnek és tanáromnak köszönhetem, hogy megtanított úgy énekelni, hogy a szöveg mindig érthető legyen. Ennek aztán a könnyűzenében igen nagy hasznát vettem..."
Folytatás a www.tamasgabor.se honlapon
Orbán Ferenc (Marosvásárhely), zenetanár, gitáros, a nemEz együttes frontembere. Honlap: www.orbanferenc.home.ro, www.nemezband.com
Regélők együttes, zenei világuk, eszköztáruk, sajátos színezetű, hangszerelésük akusztikus, főszerepben az ének-gitárral. Előadásaik tematikája a "gyökerekhez" nyúlik vissza, amelyhez kiapadhatatlan forrásként szolgálnak a népdalok, de szívesen merítenek a rockzene dallamvilágából, a mások által megzenésített versek mellett igyekeznek a rímeket dúdolhatóvá tenni. Vezetőjük Szép Ibolya, honlap: www.regelok.hu
Tűzmadár Táltos Dobkör, összekötő Tőke Zoltán és a Belső barlang vezetőnője Botka Zsuzsa. Honlap: www.tuzmadartaltos.hu
Csernik Szende lábbábművész. Aranyos, ízes beszédű, kiváló előadó.
Knock Out kolozsvári, Erdélyben befutott zenekar. Vezetőjük Lénárd "Yogi" József . Honlap: www.knockout.ro
Némethy Zoltán fiainak lovas-íjász bemutatója. A fiúk kitünő és világon elismert lovas íjászok, Kassai növendékek. Produkciójuk egyedi és bámulatos.
Szkítia zenekar, Előadásuk "Tiszta szívvel" Wass Albert emlékelőadás is egyben. Honlap: www.szkitiarock.hu
Budakörnyéki Székely Kör "Székelytáncok" előadást mutatják be. Bege Attila a Kör elnöke, maga a fesztivál egyik szervezője. Pitti Katalin operaénekes és Vestergán Miklós tárogatóművész fellépéseinek moderátora
Ördögborda (Balánbánya) és Elevenek (Csíkszentdomokos) gyermek táncegyüttesek, vezetőjük Sándor Csaba, honlap: www.ordogborda.hu
Zoltáni Zsolt (székelyderzsi) gitáros-énekes, Dévai Nagy Kamilla tanítványa, előadásai során megzenésített verseket, saját szerzeményeket, virágéneket, népdalokat énekel gitár kísérettel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Honlap: www.zoltani.hu.
Dr. Varga Tibor jogtörténész kétszer is előadást tart a fesztiválon, megemlékezve Szent László és Mátyás királyról. Honlap: www.szentkoronaorszaga.hu
Zrínyi Barantások magyar harcművészet népszerűsítői. Vezetőjük Vukics Ferenc
Sütő Levente Lehel bútorfestő-asztalos, fafaragó, tiszteletbeli vendégünk, aki a híres vargyasi Sütő család leszármazottja. Bemutatót és előadást tart a mesterségéről, családja múltjáról. Honlap: www.sutoleventelehel.com
Erőss Zsolt "Hópárduc" hegymászó, az első magyar, aki megmászta a Mount Everest. Honlap: www.hoparduc.hu
"Erdélyország az én hazám" íjászverseny június 29-én, szervezője Pataki István és Oroszi István
Dr. Buksa Ildikó énekes előadó, csángó énekek közvetítője


"Erdélyország az én hazám" fesztivál 2008. évi programja

Június 27. péntek

11:00-16:00 Résztvevők regisztrációja, szálláshelyek kiosztása,
Verőce és környékének felfedezése
13:00-18:00 Gyermek kézműves foglalkozások
14:00-15:30 Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál : Erdély-
Kelemen-Görgény Wass Albert havasai című
fotóalbum bemutatója
(Kós Károly Kultúrház)
15:30-16:30 Pitti Katalin előadása Kodály Zoltán erdélyi
népdalgyűjtő útjáról, népzenei érdekességekről
(Nagyszínpad)
16:30-17:30 Kató Árpád klasszikus gitár előadása
(Nagyszínpad)
16:30-17:45 "Idvezlégy kegyelmes Szent László kerály"
Dr. Varga Tibor előadása Szent László királyról
(Kós Károly Kultúrház)
18:00-19:30 Fesztivál nyitánya, László Ildikó énekes és Kardos
Katalin "Kiáltó szó"előadásávál
(Nagyszínpad)
19:30-20:00 Találkozás Wass Albert fiaival
(Kós Károly Kultúrház)
19:30-20:00 Tűzmadár Táltos Dobkör
(Nagyszínpad)
20:00-21:30 Simó József és az Ismerős Arcok Együttes
(Nagyszínpad)
22:00-23:30 Tamás Gábor: "Ó Erdély szép hazám" koncert
(Nagyszínpad) 23:30-től Tűzmadár Táltos Dobkör "Rabonbánok megidézése"
(Tábortűz)
23:30-tól Ezüst-Patak koncert, "Hold fény"címmel
(Nagyszínpad)
23:30-tól Nagy Attila (udvarhelyi "Csárdáskirály") zenél Barátaival
(Kós Károly Kultúrház)
01:00-től Esztenás együttes, "Moldvai csángó táncház"
(Nagyszínpad)

Június 28. szombat

6:00-10:00 Horgászverseny
(Csattogó-völgy, horgásztó)
8:30-től Erdélyi Kárpát Egyesület bemutatkozása, túrázás,
cserkelés a Börzsönyben
8:30-11:00 Csernik Szende lábbábos, Orbán Ferenc Gyermekvilág című műsora valamint Bokor Tünde népdalénekes fellépése
(Nagyszínpad)
10:00-12:00 Erdélyből elszármazott orvosok konferenciája
(Ebédlő)
10:00-11:00 Balázsi László unitárius püspökhelyettes:
Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című előadása
(Kós Károly Kultúrház)
11:00-12:00 Katáng zenekar magyar népzenei motívumokból
szőtt mesekoncertje "Hétmadár" címmel
(Nagyszínpad)
12:30-13:00 Zoltáni Zsolt , Kósa Róbert, Tordai Villő Iringó
"Ősi földünk" című zenés előadása I. rész
(Nagyszínpad)
12:30-14:30 Szent Korona misztériuma és tana, időszerűsége
Kocsis István író, történész előadása
(Kós Károly Kultúrház)
13:00-14:00 Fényhozók Együttes : Árpád öröksége-dalok
a hazatérés idéjéből
(Nagyszínpad)
14:00-15:00 "Erdély visszavár" Balázsi Mária és Balázsi László közös műsora
(Nagyszínpad)
14:00-15:30 Kiss Stúdió Színház előadása
Wass Albert: "Kinyílt a tavasz, mint egy imádság"
(Verőce, Kultúrház)
15:00-15:30 Budapesti Székelykör Néptáncosainak bemutatója
(Nagyszínpad)
16:00-17:00 Némethy fivérek: Lovasíjász bemutató és toborzó
(Nagyszínpad, foci pálya)
17:00-17:50 Regélők Együttes: "Erdélyország az én hazám"
dalos, verses, zenés előadás
(Nagyszínpad)
18:00-18:45 Ördögborda és az Elevenek Táncegyüttes
"Erdélyi csillagok" című táncbemutatója
(Nagyszínpad)
19:00-20:15 Erőss Zsolt: "Az Oltárkőtől a Mount Everestig"
(Kós Károly Kultúrház)
19:00-20:30 nemEZ etno-dzsessz-funk zenekar
"Erdélyország sok szép vize" koncertje
(Nagyszínpad)
20:30-21:00 Zoltáni Zsolt , Kósa Róbert, Tordai Villő Iringó
"Ősi földünk" című zenés előadása II. rész
(Kós Károly Kultúrház)
21:00-22:30 Kormorán koncert
(Nagyszínpad)
23:00-től A kolozsvári Knock Out koncertje
(Nagyszínpad)

Június 29. vasárnap

6:00-10:00 Horgászverseny
(Csattogó-völgy, horgásztó)
9:00-10:30 Ünnepi Ökumenikus Istentisztelet, zarándoklat a
Szent Jakab kagylóhoz, Dr. Buksa Ildikó:
"Boldogasszony lelkünk fészke" műsora
(Nagyszínpad)
10.30-17:00 "Erdélyország az én hazám" egész napos íjász
verseny nevezéssel, külön díjakkal
(Csattogó-völgyi erdei pálya)
10:30-12:00 Székely Nemzetőrök és a Zrínyi Barantások
harcászati bemutatója, solymászat
(Foci pálya)
10:30-12:00 Csíki Sándor Erdélyi Nagycsaládosok Szövetségének
elnöke "Szülőhazád rád vár" című beszámolója
(Kisszínpad)
10:30-12:00 Erdélyből elszármazott üzletemberek találkozója
(Kós Károly Kultúrház)
12:00-12:30 Vásárhelyi-Prodán Miklós énekel
(Nagyszínpad)
12:00-13:00 bikafalvi Máthé László előadása : "Erdélyi gyökereim
és küzdelem a diktatúra ellen"
(Kós Károly Kultúrház)
12:30-13:45 A Tápiószelei Erdélyi Magyarok Klubjának műsora
Máthé Éva "Adj Uram Isten" éneke
Bara József Attila gitáros, verses műsora
Rotaru Benjamin ( 11 éves ) mesét mond
"Mátyás király és a fafaragó" címmel
(Nagyszínpad)
13:45-14:30 Sebestyén István kakasdi bukovinai
székely mesemondó "Tréfás székely fonó" műsora
(Nagyszínpad)
13:00-14:30 "Magyarságnak fényes csillaga, és rettenetes bajnaka"
Dr. Varga Tibor megemlékezése Mátyás királyról,
trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából
(Kós Károly Kultúrház)
14:30-16:30 Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal
beszélgetés neves közéleti személyiségekkel,
valamint Spaller Árpád előadása: "Erdélyi
menekültek az emigrációs sajtó tükrében".
A kedélyes hangulatot Szőllősi Emese nótaénekesnő
biztosítja
(Nagyszínpad)
14:30-16:30 Vetélkedő Mátyás király koráról
(Kós Károly Kultúrház)
16:30-17:30 Szkítia zenekar: "Tiszta szívvel, úttalan utakon"
Wass Albert emlékkoncert
(Nagyszínpad)
17:30-19:30 "Székelytáncok", a Budakörnyéki Székelykör
Néptáncosainak előadása, Jánosi Attila koreográfiája
alapján, Vestergán Miklós tárogatóművész
vendégszereplésével, Bokor Tünde zetelaki énekesnő,
(Nagyszínpad)
18:30-19:00 Kuszál László előadóművész: Erdélyi költők versei
(Kós Károly Kultúrház)
19:30-20:30 Keresztes Ildikó "Csak Neked játszom" koncertje
(Nagyszínpad)
20:30-21:00 Fesztivál zárása
(Nagyszínpad)
21:00-től Táncház tábortűz mellett, Tűzmadár Táltos Dobkör
21:00-tól Baki -Várnai duó zenés, mulatós estje
(Kós Károly Kultúrház)

A 3 napos rendezvény állandó műsorai:

- Benedek Elek játszóház és erdélyi kézműves foglalkozások
- Sport (foci, lovaglás, röplabda, íjászat stb.), kirándulás
- Horgászás a csattogó-völgyi tónál
- Táltosok, egészségmegőrző programok
- Erdélyi gasztronómiai bemutató és vásár
- Hagyományos termékek kirakodóvására
- Ingyenes Maxi Taxik közlekedtetése menetrendszerűen
- Táncház
- Könyvsátor és színpad, író- olvasó találkozó
­- A Duna Televízió Kívánságkosár műsorának forgatása

A Kós Károly Kultúrházban és az Ebédlőben Knobloch László fotói "Szeretünk Erdély", Balázs József gyergyóalfalusi festőművész "Gyergyói tájak, emberek" című kiállításai, valamint Pécsi L. Dániel erdélyi vonatkozású címerei tekinthetők meg.


Fő médiatámogatónk: a Duna Televízió

Médiatámogatóink:

Agnus Rádió (Kolozsvár), Mária Rádió (Budapest), kézdivásárhelyi Siculus Rádió, Magyar Katolikus Rádió Rt., Európa /Református/ Rádió, Kincsem Rádió, Gondola, Független Újságírók Szövetsége, Nemzeti Hírhaló, Polgári Hírszemle, Észak-Alföld Online, Plusz Portál, Fesztival.eu, Mediatica.ro, Polgár Info, Háromszék (Sepsiszentgyörgy), Reggeli Újság (Nagyvárad), Hargita Népe (Csíkszereda), Nyugati Jelen (Arad), Polgári Élet (Székelyudvarhely), Székely Hírmondó (Kézdivásárhely), Népújság (Marosvásárhely), Magyar Demokrata, Kapu, Képmás Családmagazin, Amerikai/Kanadai Magyarság, American Hungarian Panoráma, Búvópatak (Kaposvár) Kecskeméti Lapok, Szent Kereszt Magazin, Osservatorio Letterario, Karpatia, Testvérmúzsák, Nyelvünk és kultúránk, stb.


Szponzoraink:

Parajdi Sóbánya, Domokos Alapítvány, Hargita Étterem, Uránia Nemzeti Filmszínház, PrintGo, Hang- Fény-, és Színpadtechnika, Vegyépszer, Digital Master, P and K Lakástextil, Matrackirály, Csíki-Bege, Peugeot Fábián, Csergő Opel Alkatrész Centrum, Székelykapu Étterem, Lajmi Fehérnemű Kereskedés, Kameleon, Báthory István Kulturális Egyesület, Magyar Nemzetőrség, Szil-Ép-Ker Kft., Lukács Lajos és családja.


A sajtóanyagot írta és összeállította:
Frigyesy Ágnes
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál médiafőnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kell a magyarságtudomány
  2008-06-11 14:51:51, szerda
 
  Miért kell magyarságtudományt tanulnunk?

Az, hogy valakinek "lelke van", még kevés egy olyen nagyságrendű változtatáshoz, ami szükségeltetne! Előbb, - és ezt már két éve folyamatosan írom, és mondom én is - tudati változásra lenne szükség, méghozzá nagyra! Minden magát magyarnak tartó embernek, legalább az alapokat, a vezetőknek pedig mélyebb szintet, kellene elsajátítani magyarságismeretből! Kifejtem kissé, ez mit is jelent, miért is elengedhetetlen!

A magyarság nem nép elsősorban, hanem tulajdonságkör, mely eszmerendszerben jelenik meg. Ezt kétféle módon lehet alapjaiban magáévá tenni valakinek. Vagy, mint ezt régen a nagycsaládon belül tették, az "anyatejjel szívja magába" valaki, ekkor a hagyományozás a már megbölcsült, megböcsült, nagyszülő és a bölcsőből éppen kikerült unoka között indul, míg e kettőt eltartják a szülők.

Vagy, - és ez az előbbi esetben is tettenérhető, mint folytatása a családi közegben nevelődésnek - tanítók közvetítik a tudást.

Mindkét esetben az alapot az adja, hogy egyrészt minden gyermekkel újra leszületik a teljes tudás, csak segíteni kell neki, hogy kibomoljék benne, másrészt a természeti törvények, mint az isteni működés megnyilvánulásai, analógiául szolgálhatnak, a saját életvitelemhez, hogy azt valóban az isteni törvények vezéreljék! Ez utóbbi esetben csupán egy a bökkenő! Ha én nem az égi, tehát a kozmikus törvényeket veszem alapul, hanem a földi, pontosabban az állatvilágban megjelenő "farkastörvényekre" alapozok, bizony eltévedek! Nem mintha az állatokat nem Isten teremtette volna! De ha nem tudom, és honnan tudjam, ha nem magyarul beszélek, hogy az állat az állapotszerűséget jelöli, hogyan érthetném meg, hogy beleragadván egy állati, és szinte teljesen ösztönvezérelt létformába, nem fogok tudni az azon túlmutató értékekkel mit kezdeni. Így például nem értem majd, mi az az ingyenkegyelem! Nincs ugyanis bennem felkeltve az ez iránti igény, nincs kinyitva bennem, az idevezető tudati ösvény!

Térjünk vissza az elejére. Miután a családok hagyományos rendje már széthullott, a nagyszülő sem az a bölcs, aki az isteni törvényrendet élve, és folyamatosan tapasztalva is, át tudna adni lényegileg kozmikus, vagyis isteni tudást. Természetesen ez nem elsősorban verbális átadás, hanem egy viselkedés, egy tettekben nyilvánuló erkölcsi tartás példamutatása, ami a felgyűlt tapasztalatok és a kozmikus működés ismeretéből ülepedett le, és lényegileg Isten és saját valóm mély ismeretén alapszik. Ezt a szóbeliség csak alátámasztja, de szólni hozzánk ez a műveltség jeleken át szól! Azokat kell(ene) sokat olvasgatnunk! Elsősorban az égi jeleket: a csillagokat, csillagképeket, bolyongó csillagok (bolygók) mozgásait, de mindenek előtt a fényváltozásokat, figyelni, és azokból következtetni, egyrészt az isteni működésrendre, másrészt arra, én hogyan tudok ehhez gondolataimban, tetteimben kapcsolódni, magyarán, hogyan tudok istenhez felemelkedni, s végső soron megistenülni, hiszen Isten képére, képességére (örökkévalóság, fénytermészetűség, mindenhatóság) és hasonlóságára, tulajdonságára (szeretet, erő) vagyunk teremtve. Másodsorban hagyományunk jeleit: kazettás mennyezetű templomaink képi üzenetét, freskós templomaink, fényfia vonulása által olvasható, üzenetét, népmeséink kozmikus jelentésszintjén megjelenő üzenetét, vagy a kár a Szent Korona képi rendjének üzenetét.

Mert: "Istenek vagytok" -mondja a Bibliában Jézus is! (János 10.34, Zsoltár 82.6) Csak egy bibije van a dolognak: mindez lehetőség szerint van csak bennünk! Ha kibontjuk, jó, ha nem, hát nekünk rossz! De, mert a teremtés műve tökéletes, előbb-utóbb mindenki helyére kerül! Csak ez akár évezredeket is igénybe vehet! De ha a cél az örökkévalóság, miért ragadnánk bele az ahhoz képest pillanatnyiba? Hát tudjuk, miért! De mihelyst belátjuk, kimászunk belőle! Csak szeretném, szeretnénk megrövidíteni azt a kínlódást, amit magukra vonnak azok, akik nem akarják megérteni, hogy: nem az a hatalom, amit annak gondolnak, nem az a lényeges, mi történik körülöttük, az a fontos, mi történik bennük! Ezért engedi meg Isten mindazon borzalmakat, amik ma a világban vannak. Ha a lényegi kérdésekben, mely ennek a tudásnak legalapjait adja, rend lesz bennünk, minden más is a helyére kerül! Ki akarna szeretetlenül élni? Hiszen mindent azért tesznek az emberek, hogy a szeretetnek szerintük megfelelő valamit elérjék! Ki az erőszakot alkalmazza, mert az látszólag engedelmessé teszi a körülötte lévőket, ki a sztár szerepet vállalja, ki a jóságos segítő álarcába bújik, bár szeretet és gondoskodás nincs tettei mögött, de mind, így figyelem és gondoskodás látszatot kap! Mert szeretetre vágyik, csak fogalma sincs annak lényegéről! Ő élvezetre, örömre, kényelemre gondol szeretet címszó alatt! És ezt is adja "szeretteinek", azok meg, mert ez nem az amit kapniuk kellene, elidegenednek tőle! Csakhogy ettől még nem tudják, mi is a helyes, mit is kellene kapniuk, és a valódi szeretettel való találkozásukkor, azt rendszerint elutasítják! Mert milyen az igazi szeretet? Sőt! Mi a SZERETET?

Kezdjük ez utóbbival!

A szeretet nem érzelem, azok csak kiválthatják, ám az érzelmek kiválthatják a gyűlöletet is! Sőt a rosszul értelmezett szeretet is kiválthat gyűlöletet, mint már láttuk! A szeretet, erő! A lelkierőnek ez a legmagasabb szintje! Isten lényegileg "pusztán" SZERETET! Ez tartja meg a világot, bár annak fizikailag már el kellett volna pusztulnia! A szeretet arra való, hogy helyére tegye azt, akire irányul, ám ez nem erőszakkal történik. Ám elég keményen, ha vállalom! Ez a vállalás nem elsősorban akaratomtól, hanem cselekedeteim által nyilvánul, vagyis attól függ, mi van bennem. Az igazi szeretet tehát azt adja, amit az adott tudati és lelkiállapotban kapnom kell ahhoz, hogy helyesen döntsek, vagyis előbb helyes felismerésre jussak! Ezért kerülök ilyen-olyan helyzetekbe, látszólag véletlenül, látszólag vétlenül!

Még ide tartozik, az a számtalanszor felemlített nyelvi összefüggés is, mely szintén csak magyarul érthető: a szeretet, mert erő, ezt az erőt fel kell szabadítani, ki kell árasztani! Ennek kulcsa, vagyis az eRő-KuLCS, az eRKöLCS. Számottevően negatív erőket csak erkölcstelenül tudunk felszabadítani! Ha valaki hibát követ el, az még nem erkölcstelen, és nem is szabadít fel valóban rossz negatív erőket, ha ezt nem rossz szándékkal teszi! Természetesen az indulatok, a félelmek, mind negatív erők és érzékelhetők is, de csak a tudatos rosszakarattól lesznek számottevő negatív erőkké! Ám az is igaz: sok kicsi sokra megy! Ezért kell a butaságot, tudatlanságot megszüntetni! És ezért törekszik ma a sötétség ezt akadályozni! Helyes tudati tartalmat, nagyon nehéz rossz irányba befolyásolni, míg egy nagylelkű, de buta egyént, könnyű lelkesítéssel eltéríteni eredetileg jó szándékú tetteitől, vagy akár rossz irányba fordítani.

Végül foglaljuk össze.

El kell sajátítanunk az alapokat, melynek három pillére van:

A teremtésismeret, mely magában foglalja az Istenismeretet, mely önismeretre vezet.

A magyar nyelv teljességében való ismerete. Ez két fontos szempontot is felvet. Felismerteti velünk, gondolkodásunk miért képes a folyamatokat megérteni, hiszen azt nyelvünk modellezi. Miért vagyunk megértők, és együttérzők, segítőkészek a bajbajutottakkal szemben, hiszen nyelvünkben a részes és a birtokos eset csak szövegösszefüggésében különböztethető meg, ezért mellérendelő, mindenki felelős a másikért, a birtokló a birtokoltért.

A csillagmítoszi keretrendszer, és alkalmazásának ismerete. Ez nem asztrológia, de nem is csillagászat csupán. Itt a tér és az idő együttes megjelenése, a téridő vizsgálata és a következtetésekből adódó ismeretek összegzése a lényeg, és az így leszűrt évezredes tapasztalatok segítségével jutunk mélyebb Isten, és önismeretre, és ami lényeges, a fény-árnyék változások, illetve a fény mozgásának megfigyelése segítségével!

S mert e három terület valójában szét nem választható, egyszerre mindhármat használjuk, ha tudjuk, ha tudatunkban már felnyíltak a kapuk.

Ne feledjük: aki világra jön, nálunk az fényre érkezik, mert világ szavunk (lásd gyújts világot kifejezésünket) egyszerre jelenti, jeleníti a világosságot és a világmindenséget! Ahogy az iGe egyszerre éGi és eGy jelentésű, ha nyelvészeink ettől kiütést is kapnak! Ezért lehet nálunk a teremtő szó szófajilag cselekvést, történést és létezést kifejező, vagyis önbeteljesítő! És ez a magyar nyelv MáG-ikus működését is bizonyítja!

Ha valaki az alapismereteket el akarja sajátítani, elér, és megbeszélhetjük, milyen keretek közt tudna tanulni. Minden módon hajlandó vagyok együttműködni, mert látható, most ez a legfontosabb. A TUDÁS! Az alapok részletes kifejtése kb. 40 órányi anyagot ölel fel! Ez nem sok, de tömény! Nagy képanyag tartozik hozzá, mi szintén növeli kissé a ráfordítandó időt, hiszen nézegetni kell, foglalkozni vele. Aki pedig magasabb szintre akar jutni, el kell jöjjön az egyetemre, akár Miskolcra, akár a kihelyezett tagozatokra, Budapestre, ill. Puszatkovácsiba , és/vagy Molnár V. Józsefék pesthidegkúti hagyomány műhelyébe, ahol az alkalmazásra, pl. a népi mesterségek fogásai segítségével, helyeződik a hangsúly.

Isten áldásával: nemes "álmosházi" lőgérpatonyi Hervay Tamás lélelekemelgető táltospap, a magyarságtudomány magisztere a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme magyarságtudomány szakos tanára

e-mail: hervay@freestart.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pancserség v. tudatos rombolás
  2008-06-11 14:30:14, szerda
 
  Pancserség vagy tudatos rombolás?

/A modern rabszolgaság kialakulása./



(Előre bocsátom, írásom nem lehet teljes, mindenre kiterjedő. Még a tévedés lehetőségét sem zárom ki. Célom az elgondolkoztatás, figyelemfelkeltés.)

Egyre gyakrabban hallok olyan véleményeket, hogy a jelenleg újra hatalomra került balliberális kormánykoalíció egyszerűen PANCSER-nek nevezhető.

Sok mindent lehet a Gyurcsány-kormányra mondani, de szerintem azt, hogy pancserek, nem. Szó sincs itt tehetségtelen idétlenkedésről. Most is egyetlen gondjuk az, hogy kezd kilátszani a lóláb, és szeretnék eltüntetni, mielőtt sokan rájönnének.

Ha valaki végig veszi az eltelt évek történéseit, intézkedéseit, világosan láthatja, hogy nagyon is tudatos folyamat zajlik itt.

Kezdjük a médiumokkal.

Szappanoperák sugárzása, amik irreális álomvilágba szédítik a mesére, valós problémáikról való elterelésre vágyó szerencsétleneket. Beszélgetős show-műsorok, ahol rémségesen buta emberek ontják ostoba-otromba mondandójukat - a médiumok kihasználják szerencsétlenek szereplési vágyát! "Valóság"-shownak nevezett műsorok, félrevezető, ízlésromboló idétlenkedéssel, ahol - a spontaneitás látszatát keltve - még arra is ráveszik a bamba (elnézést az erős kifejezésért) nézőket, hogy saját pénzüket pocsékolva szavazzanak, miközben minden esemény előre jól megtervezetten zajlik, esetleg kihasználva a közönség jelzéseit, hogy álproblémákkal foglalkozzanak a félrevezetett emberek. Pártatlannak hazudott, nagyon is célirányos humor-showk, ahol cél az ellenzék lejáratása, a kormányoldal hibáinak elmismásolása.

Minden téren cél a figyelemelterelés a valódi problémákról, a lehető legnagyobb zűrzavar keltése, az elbizonytalanítás erkölcsi, értelmi, érzelmi, szellemi téren. Cél nagy válság generálása az egyén identitásában, nemzeti érzelmében, morális- és értékítéletében. Az e területeken válságba kergetett ember ugyanis egyrészt teljesen kiszolgáltatottá válik, másrészt képtelen a helyes következtetésekre, megrendül önmagába és másokba vetett hitében, s bizonytalansága miatt védtelenné és cselekvőképtelenné válik. Magyarul megbénul, és bizalmatlan lesz mindennel, mindenkivel kapcsolatban. Az így összezavart embernek elég egyetlen biztatónak látszó intézkedés a hatalom részéről, és máris manipulálhatóvá válik.

Az érzelmi erkölcsi válságban lévő személy ráadásul inkább hisz el bármilyen hazugságot (ami a vágyaival nagyjából egyezik, azaz biztonságérzetet ad neki), mint a valóság bármennyire őszinte, de számára elkeserítő feltárását (ami ráadásul szégyenérzetet is kelt benne, mert be kell látnia, hogy csúnyán becsapták). A becsapott ember hamarabb elhiszi azt a hazugságot, ami nem szembesíti oktalanságával (hogy rá tudták szedni), mint az őszinte tényfeltárást.



Nézzük az oktatást.

A (neo)liberalizálás következtében reformnak álcázott színvonalzüllesztés folyik. Értelmetlen anyagokkal agyonterhelt diákok, egzisztenciájukban megfenyegetett tanárok küzdenek egymással.

A hagyományos értékek (család, erkölcs, illem, tiszta beszéd, segítőkészség, nemzeti értékek, hazaszeretet, felebaráti szeretet, ...) kigúnyolása, lábbal tiprása mellett tőlünk teljesen idegen szokások, értékrend "sztárolása" zajlik.

Ennek célja is az, hogy kihúzzák a gyermekek és szüleik lába alól az eddig biztosnak hitt talajt, amit a régi érték- és erkölcsrend adott. (Egy identitásában stabil ember ugyanis jobban és kitartóbban ellenáll az idegen akaratnak). A használhatatlan tudás, a tudományok, és az érvényesülési lehetőségek területén egyedüliként felajánlott "készételek" leszoktatják az embereket az önálló gondolkozásról, ezáltal a kritikai érzéküket megsemmisítik.

Minek gondolkozni az életünk alakításán, ha kész célok, és kész módszerek vannak azok elérésére? A céloknak olyannak kell lenni, ami a puszta létezés és az érzéki örömök habzsolására biztatnak, hitvány - de drágaságuk miatt nehezen elérhető (olykor lehetetlen) - anyagiak megszerzésére, és az élvezetekben való tobzódásban kimerülő sekély életvitelre ösztönöznek. Az elérés módszerei "sikerreceptek", amik azt hazudják, hogy bárki, tehetség, tanultság, igazi küzdelem nélkül elérheti a "sikeres" (legalábbis annak beállított) életet. Fölösleges tanulni ("villám"-tanulás), gondolkozni, dolgozni, mert igazán boldogulni éppen ezek nélkül lehet! (Sztárcsinálás). Ezt a pusztítást gyermekkorban a legkönnyebb és leghatásosabb elérni, amiben nagy segítség lehet a szétvert, megalázott, "liberalizált" oktatás, iskolarendszer.

Mi a helyzet a TB-, nyugdíjrendszer, egészségügy területén?

Ezek azok a rendszerek, amikkel lényegében minden ember kézben tartható, mert vagy közvetlenül, vagy áttételesen (családtag, közeli hozzátartozó által) érintett.

A beteg, vagy nagyon szorult anyagi helyzetben ("pórázon tartott") ember a legkönnyebben irányítható, sakkban tartható. Cél, a fenyegetettség érzésének keltése, és folyamatosan felszínen tartása. Minél szegényebb, betegebb valaki, annál "szófogadóbb".

A "dübörgő" gazdaságról.

Mint kiderült, a "pannon puma" még macskának sem mondható. Sőt, döglődik. A dübörgés valójában a gyomrunk korgása. Néhány multinacionális vagy vegyes tulajdonú nagy cég valóban elképesztő nyereségeket tudhat magáénak évek óta, de a hazai kis- és középvállalkozások, sőt a magyar nagyobb vállalkozók is a csőd szélén állnak, miközben az APEH folyamatosan "kotorászik" a számlájukban, s sok esetben jogtalanul emel le különböző összegeket, minden értesítés nélkül. Ha az érintett rájön és reklamál, visszautalják. A vállalkozások "kényszer"-essé nyomorításával, és az APEH, ÁNTSZ,... egyéb előírások állandó fenyegetésével újabb tömeg tartható a kormány kezében.




A munkanélküliség, mint fegyver.

A munkanélküliség állandó magasan tartásával három legyet üt egy csapásra a hatalom.
Egyrészt az elégedetlenkedőket, a nem kívánatos embereket a teljes létbizonyságba kergetéssel "harcképtelenné" teszi.

Másrészt hatalmas kiadástól mentesül azáltal, hogy az egészségügy és a TB támogatás "átalakításával" ezeket a TB hatóköréből is kivonja, így csak minimális egészségügyi ellátást kell biztosítani részükre. Mellékesen még az élethosszuk is rövidül, hiszen az egészségtelen életmód, táplálkozás miatt hamar támadják meg őket súlyos betegségek, ami - éppen szegénységük miatt - oda vezet, hogy nem tudják magukat megfelelő szinten gyógyíttatni sem. (Érdemes lenne ebben a témakörben a mai betegségek gyakoriságának, számának alakulását, kihatását megnézni).

Harmadrészt a bérek alacsonyan tartása is lehetséges, mert bárki bármikor elzavarható, helyettesíthető. Ez növeli a kiszolgáltatottságot.

Összegzés, következtetések.

Mindegyik esetben azt láthattuk, hogy a többség - a "plebs" - tudatos, szándékos ellehetetlenítése, elbizonytalanítása, lelki, erkölcsi, fizikai tehetetlenségének elképesztő méretekre fokozása zajlik. A testi, egzisztenciális és lelki terror olyan méreteket ölt, ami által a hatalom a többség fölött abszolút uralmat valósít meg.

Miért jó ez a mai kormánynak?

Világjelenség, hogy az emberek közötti szakadék minden téren összebékíthetetlen méretekben kialakult.

Létre jött az emberiségben egy elképesztően gazdag, nagyon szűk réteg, egy szintén kisebb létszámú közepesen élő rész, és kialakult egy hatalmas tömeget magába foglaló, embertelenül alacsony szinten élő sereg.

Ezt az óriási embertömeget féken kell tartani, mert a technika fejlődésével egyre kevésbé titkolható a gazdagok dúskálása, és a szegények nyomora. Bármennyire szeretnék a gazdagok, hogy öntudatlan állapotban tartsák a tengődő tömeget, egyre nehezebb számukra. Ezért kellett egy olyan - a társadalmakat minden szinten átszövő - eljárást kidolgozni, amivel részben butíthatók az emberek, részben a tökéletes elbizonytalanítással teljes mértékben kézben tarthatók és irányíthatók, sőt modern rabszolgaságba taszíthatók illetve abban tarthatók!


Mit tehetünk a fentiek ellen?
Ha egyszerűen akarnék válaszolni, azt mondanám, bizony nem sokat.
Mégsem ennyire reménytelen a helyzet.


Igaz, alapvetően két út járható, az egyik könnyebb, egyszerűbb, de veszélyesebb is, végleges bukáshoz, totális kiszolgáltatottsághoz vezethet. A másik szinte reménytelenül nehéz, de kivezethet bennünket a teljes megsemmisülésből, rabszolga-sorsból.

Nézzük az első utat. Egyszerűen hagyjuk menni a dolgokat a maguk útján, aminek következtében olyan keserves állapotok alakulnak ki, hogy felébrednek a becsapott emberek, és kikövetelik maguknak az őket megillető részt. Ez könnyű út lenne az ellenzék részére, de roppant veszélyes. Egyrészt azért, mert magára hagynánk az országot, és nem ezt ígértük a választási kampányban. Másrészt ki tudja, hogy időben felébrednének-e a becsapottak, és nem süllyednének addigra olyan mély helyzetbe, amiből már tényleg képtelenség szabadulni normális, emberi módon? Harmadrészt, ha mégis időben észhez térnének az elbolondított tömegek, és "az asztalra csapnának", mi lenne ennek a vége? Nem fordulnának jogon kívüli eszközökhöz? A könnyebb út tehát veszélyesebb.

A másik út. szinte járhatatlannak tűnik. A becsapottak nem szívesen szembesülnek a keserű valósággal, hogy ostobák voltak és hiába figyelmeztették őket, mégis lépre mentek. Ráadásul az erkölcsi, fizikai és szellemi rombolás már érezteti hatását, és egyre nehezebb jobb belátásra bírni az embereket. Meg aztán mit tudunk mi kínálni nekik, ami jobb is a jelenlegi kormány arcátlan ígérgetéseinél, hazugságánál, és tényleg ki is vezet a mélységből?

Jómagam abban bízok, hogy nem haltak el a mélyben megbúvó, már-már ösztön-szinten, tudatalattiban lévő (fészkelő) erkölcsi, szellemi és érzelmi tanítások, emlékképek, hazafias érzelmek (talán látva a környező népek öntudatra ébredését is), és ezek felszínre törésével megindul egy teljes lelki, erkölcsi, etikai, érzelmi és szellemi megújulás a társadalomban.

Elő tudjuk-e hívni ezeket a "társadalmi tudattalanban" lévő értékeket?

Talán. Nagy segítséget nyújthatnak ehhez az egyházak (nem véletlen, hogy elképesztő támadás zajlik ellenük, minden lehetséges eszközzel). Éppen ezért látok nagy jövőt a kereszténydemokrata mozgalom megerősödésében, a párt létszámának, erejének, társadalomra gyakorolt hatásának drasztikus növekedésében.


Kívánok ehhez mindannyiunknak sok erőt, bölcsességet és kitartást!


Végül két bibliai biztatás:


(Jn. 8:12)
Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: ,,Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."

(1Pt. 5:8-11)
Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.

Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.


Czakó István, (Debrecen, 2006. május 26.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anonymus: Gesta Hungarorum
  2008-06-11 14:26:27, szerda
 
  1. Anonymus: Gesta Hungarorum

Az Etelközben kötött vérszerződéskor a Szent Korona-eszmét újra rögzítették írásban. Tartalmazta azt, hogy mi értendő közösség és Fő fogalma alatt, valamint a két komponens egymáshoz való viszonya alatt.
Az idevágó részt így írja le Anonymus (1200 körül, messze megelőzve az európai joggyakorlatot, tökéletességét tekintve pedig ma sem érték utol, ezért ezt a demokrácia alapokmányának tekinthetjük) a Gesta Hungarorumban, az 5. és 6. fejezetben. (Anonymus Gesta Hungarorojm - Pais Dezső fordítása - Biblioteca Historica, 1977.)
,,...hét (vezér) férfiú szabad akarattal és egyetértéssel vezérül és parancsolóul választotta magának, sőt fiaiknak is a végsőnemzedékig Álmost, Ügek fiát és azokat, akik az ő nemzetségéből származnak."

Itt a közösség a hét hadban hatalmas nem (nemzetség) dolgában előkelő vezér által képviselt népből áll. A Főt kijelelő eskü pedig - értelemszerűen idézve - így szólt.
1. Ameddig az ő életük, sőt utódaiké is tart, mindig Álmos vezér ivadékaiból lesz a vezérük.
2. A tagok, vagyis saját jogaik körülírása - szó szerint idézve - pedig ez: - ,,... ami jószágot... fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek rész legyen abban."
- ,,... azok a fejedelmi személyek, akik a tulajdon szabad akaratukból választották Álmost urukká, sem ők, sem fiaik soha, semmi esetre ki ne essenek a vezér tanácsából és az ország tisztségéből."
- ,,... Hogyha valaki utódaik közül hűtlen lenne a vezér személyéhez, vagy egyenetlenséget szítana a vezér és rokonai között, a bűnösnek vére omoljon, amint az ő vérük omlott az esküben, amit Álmos vezérnek tettek." Majd az idézetteket követte az Ellenállási Záradék:
- ,,...Hogyha valaki Álmos vezér és a többi fejedelmi személyek utódai közül az esküvel kötött megállapodást meg akarná szegni, örök átok sújtsa."
Az idézettekből világosan körvonalazódik:
1. A közösség, mint nép birtokol minden (köz)hatalmat.
2. Ebből átruházza a Főnek a neki kijáró jogokat, vagyis közhatalmi jogok egy részét, amit világosan előírnak.
3. Büntet, ha a vérszerződést akár a közösség tagja, akár a Fő szegi meg.
4. A közösség minden tagja büntetlenül szembeszállhat a Fővel, ha az az esküjét megszegi.
5. A megállapodást szentesítik esküvel. Az adott hatalmi struktúra mellett és eszközeinek felhasználásával fejezte ki ősi ethoszát a belé öntött tudása: a scientia infusa segítségével a maga közösségéről, hivatásáról, s az ezt gyakorlatban fenntartó struktúráról. Ez az ethosz, ez a jogi életszemlélet nyilvánvalóan létezett már 896 előtt évszázadokkal, igény pedig rá 896-ban, illetve előtte néhány évvel korábban jelentkezett.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatalmat gyakorlók sem tudjá
  2008-06-11 14:21:20, szerda
 
  A hatalmat gyakorlók sem tudják az Igazságot
(Az anyag videolevél változatát holnap délelőtt teszem fel a www.eunyet.hu honlapra.)


Ma megdöbbentő élményben volt részem. Nem arról van szó, hogy rájöttem: a kanálban és a tányérban egyaránt mélyedés van (egyes "kritikusaim" ezt is feltételezhetőnek tartják), hanem arra, hogy a parlamenti pártok vezetői sincsenek tisztában azzal, hogy miről döntenek, és milyen döntésre kényszerítik a "pártfegyelem" alapján képviselőtársaikat. Feltételezem, hogy ugyanez vonatkozik a parlamenten kívüli pártokra is, egyik tegnapi telefonbeszélgetésem alapján, amelyet az egyik parlamenten kívüli párt "frontemberrel" folytattam.

Megkeresett az egyik parlamenti párt alelnöke ma, itt Szegeden. Ezzel bizonyságot nyert, hogy a Petícióval foglalkoznak a parlamenti pártok. A fél órára tervezett beszélgetés több mint kétórányira nyúlt.

Nyilvánvalóvá vált:

1. Az alelnök úr nem tud az EU csatlakozás Külügyminisztérium által nyilvánosságra hozott, a tagságunkkal együtt járó bevétel-elvonási tételekről és az egyéb negatív hatásokról, sem az EU csatlakozást előkészítő kiadásainkról.

2. Ugyancsak nem ismeri a Szent Korona Eszmét, így annak pártrendszer-helyettesítő önigazgatási rendszerét sem.

Meggyőződésem a beszélgetés alapján, hogy a parlamenti képviselők jelentős része éppúgy megtévesztés áldozata, mint választóik, ezért holnap az összes parlamenti képviselő címére elküldöm az alábbi levél kivonatát.
_________________

A beszélgetés indítékát az adta, hogy a Nemzeti Hírhálón olvasta néhány írásomat, és ez alapján megkereste a www.eunyet.hu honlapot.

Közölte, hogy a Petíció minden pontjával egyetért(enek?), kivéve az EU-ról szólót. (Ez a kijelentés legalább két továbbgondolásra ad alapot: a NATO elvetése és az idegenek betelepedése az EU-hoz - a négy liberális alapelvhez - kötődő dolog, egyrészt, másrészt viszont az EU tagság fenntartása lehetetlenné teszi a nullszaldós költésvetés - és ezzel az államadósság növekedése megfékezésének - teljesítését, bármilyen kormány esetén - de ezekről máskor írok.)

Elmondta, hogy

1. Az EU csatlakozás azonos értékű cselekedet volt azzal, mint amit István tett a kereszténység felvételével. Az EU Alkotmány megerősítése (annak ellenére, hogy a keresztény értékrend nem szerepel a preambulumban - hiszen ez csak formai hiányosság) az Európához tartozásnak a kifejezése volt.

Így tehát olyan politikát kell folytatni, ami a nemzeti érdekeket érvényesíti az Európához tartozás keretein belül.

2. Ebbe tartozik, hogy a NATO-nak ne legyünk "kengyeltartója" (örülök, hogy ez a kifejezés "polgárjogot" szerzett), hanem a keresztény értékrend érvényesülése mentén vállaljunk missziót a világ demokratizálásának folyamatában.

3. Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely a nemzeti érdekeket így érvényesíti, még akkor is, ha időlegesen vállalni kell népszerűtlen intézkedéseket.

4. A pártrendszer valóban idejét múlta intézmény, de nincs alternatívája.

5. Az augusztus 26-a nem a legszerencsésebb dátum a petíció elfogadásának "deklarálására", mert akkor lesz az új Szeged-Csanádi püspök beiktatási ceremóniája.

Miután leegyszerűsödött a vitatandó kérdések köre, könnyű dolgom volt.

Az 1-hez: (köszönöm az észrevételt az "ad 1..." magyartalanságával kapcsolatban)

Szent László több tíz évet fordított arra, hogy Vajk-István köré olyan mítoszt teremtsen dogmatikusaival, amellyel Vajkot 1083-ban Szent Istvánná lehetett avatni. E közben - ügyes diplomáciával - (a vatikáni irattár tanúsága szerint) sikerült István Péternek tett ország-felajánlását a Boldogasszony oltalmába helyezésre cserélni (hagyományaink szerint). Ez utóbbi tett volt az, ami indokolta László eljárását: a Szent Korona Országa felette áll Péter hatalmának, mert a Boldogasszony kegyes oltalmát élvezi. Ehhez nem volt mérhető az az áldozat, amit az jelentett, hogy a táltos Imre herceg valódi szentsége mellett ne csak a László nagyapját, Koppányt kegyetlenül meggyilkoltató rokont emelje szentté, hanem azt a Gellértet is, aki méltatlan kiszolgálója volt a nemzetvesztő Vajknak. (Bővebb anyagot Bakay Kornélnál lehet találni - előzetes: Szent László király üzenete Somogyvárról a jelenkori magyarságnak 2006. április 18. 11:01 Bakay Kornél - HunHír.Hu).

Jogos a párhuzam az ezeregyszáz éves múlttal, csakhogy:
a./ István örökségének az ellenkezőjét kell - Szent László szellemében - megvalósítanunk: Európa tagjává akkor válunk (ismét), ha mintát adunk a keresztényi (nem judeokeresztényi) életre. Ehhez szolgál alapul XXIII. János pápa 1962. július 1-i beszéde. Kitagadnak bennünket természetesen, éppúgy, mint őseinket. Viszont mi ismét joggal fogunk erre viszont-kitagadással válaszolni, mert a Boldogasszony oltalma erősebb Péter hatalmánál.

Ha az idegen érdekek érvényesültek volna - István akarata szerint -, akkor már nem lenne magyar hagyomány, nem lenne magyar nyelv, nem lenne magyarság. Az emberiségnek ezeket az értékeit mentette meg - István akaratával szemben - Szent László.

b./ Nekünk tehát nem István, hanem László példáját kell követnünk. Ezért kell megtagadnunk a megtévesztésen alapuló EU-csatlakozást és az Országgyűlés 2004. december 20-án hozott határozatát - amit az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősített - az EU Alkotmány megerősítéséről.
Az alelnök úr nem ismeri ezt a határozatot, éppúgy, mint az EU Alkotmányt sem, amit a "szakértők" áttételezésén keresztül.

Ahogyan István, úgy az EU csatlakozást kierőszakolók is megtévesztették a magyarságot a csatlakozás feltételeinek ismertetésében. A Külügyminisztérium "EU-csatlakozás 2004" címmel egy kiadványt jelentetett meg az interneten. (Kiadvány, 160 oldal, Kiadó: a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Készítette: KÜM Integrációs és Külgazdasági Államtitkárság, Felelős kiadó: dr. Balázs Péter, (Előszót írta: Kovács László) Kézirat lezárva: 2003. február 20., Fotók: MTI Fotó, European Commission Audiovisual Library, ISBN 963 7038 299 -, Letöltési cím) amelyben pontosan leírta, hogy a belépésig 8866 milliárd forintba került nekünk az EU-csatlakozás, a különböző "beetető" támogatások levonása után.

Ugyanígy részletezi az évi rendszerességű bevételcsökkenés tételeit, amelynek éves összege: 1449 milliárd forint. Az MNB és a KSH adataiból kigyűjtve ez az összeg évi 3144 milliárd forintot tesz ki. (Ennek főszámait az www.eunyet.hu 1. részében "A megtévesztéssel választott magyar országgyűlés elárulja Magyarország érdekeit" c. anyaga tartalmazza.)

Az alelnök úr megdöbbenve hallotta ezt az adatokat. Nem tudott róla.

A 2-höz:
Nincs nézeteltérés között, mert ez a megfogalmazás Magyarország függetlenségének kivívása után érvényes.

A 3-hoz:
Ha Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely a magyar érdekeket érvényesíti, akkor a kül- és védelmi politikai is a magyar érdekeket szolgálja.

A 4-hez:
A Szent Korona Eszme önigazgatási rendszere egyértelművé teszi a terület (alsóház) és a társadalmi csoportok (felsőház) képviseleti rendszerét, ami túlmutat a liberális demokrácia fogalmán. (Erről a "Szeretetteljes, alázatos kérés mindenkihez" c. írás tartalmaz részletes anyagot a www.eunyet.hu honlap 1. részében.)

Az 5-höz:
Tudomásul véve a judeokersztény vallás jelenlegi dominanciáját, mindenkinek el kell döntenie: egy püspökválasztás a fontosabb nemzeti esemény, vagy az ország függetlenségének visszaszerzése.
____________________

A megbeszélés a következő megegyezéssel fejeződött be:

1. Alelnök úr a kapott információt továbbadja a frakció és a párt tagjainak.

2. Az augusztus 26-i Igazságtevő Szeren az adatok alapján képviseletét átértékelő országgyűlési képviselőkkel együtt - a választók értesítése mellett - részt vesz.

Kelt Szegeden, 2006. augusztus 1-én.
A keresztény értékrend szerinti magyar szeretettel: Halász József
____________________

Szent László király üzenete Somogyvárról a jelenkori magyarságnak 2006. április 18. 11:01 Bakay Kornél - HunHír.Hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
62 év alkotmány nélkül!
  2008-06-11 14:12:40, szerda
 
  A MAGYAR NEMZETHEZ
1944 március 19 - 62 év alkotmány nélkül - 2006 március 19


Magyarország helyzete igen nehéz, de ma sem reménytelen, mert léte sohasem azokon múlik, akik nem hisznek benne, hanem azokon, akik hisznek benne.

Alulírottak a nemzet jövője iránti felelősségtől és aggodalomtól áthatva, nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy nemzetünk és a magyar állam talpra állásának immár halaszthatatlan feltétele a történelmünk során kiérlelt, a Szent Korona Tanban jelen lévő, megingathatatlan elvekre épülő magyar történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása. Magyarország alkotmánya nem évszámhoz köthető, hanem történelméhez.

A magyar alkotmány a magyar nemzet ezer éves létében gyökerező, munkáló, érlelődő és meg-megújuló államalkotó akarata.
Amit ma alkotmánynak neveznek,
az nem alkotmány, az csak egy alaptörvény.

Az alkotmányosságot az 1944- március 19-i német megszállás függesztette fel.

A mai alaptörvényt a háborús-győztes, megszálló, a megszállást jogtalanul fenntartó szovjet nagyhatalom kényszeríttette ránk 1949-ben. Ez a törvény alkotmányosan semmis.
Ez az alaptörvény, egy alkotmánynak nevezett diktátum volt az alapja a kommunista hatalom- átvételnek, évtizedekig tartó hatalombitorlásuknak. Ez a diktátum máig érvényes, a 1949/XX. törvény 77.§(1)- révén, amely az országot elszakította belső törvénykezésében, a saját alkotmányának, még az emlékétől is. Ez az alkotmánynak nevezet alaptörvény hagyta helyben, illetve tette lehetővé a magyar jogrendet alapjaiban felforgató, az országot idegen érdekeknek kiszolgáló jogszabályok meghozatalát, az állampárti terrort, az államosítást, a reprivatizálás helyett az államosítást véglegessé tevő rabló privatizálást, és a máig tartó pszichikai hadviselést az ország újabb öntudatra ébredése ellen. Ez az alaptörvény a megszállók törvénye volt.

A megszállás megszűnt,
Magyarországnak vissza kell térnie
saját alkotmányához.
1989 után az 1949. évi XX. törvény, az úgynevezett alaptörvény többszöri módosítással liberális szelleművé lett, amely ez az új körülmények közt továbbra is arra szolgál, hogy a lehetetlenné tegye a szerves jogfejlődéstől elszakítva a nemzet öntudatra ébredését. A ránk kényszerített alaptörvény mai formája véglegesen eladhatóvá teszi a földet és a nemzet egyéb természeti és társadalmi erőforrásait. 1989 után szabad rablássá válhatott a magánosítás, többnyire nem azok jutottak a vagyonhoz, akiktől elvették. Sőt olyan közjavakat is privatizálhattak, amelyek értelmüket csakis a közösség szolgálatában nyerhetik el, amelyek elvileg nem lehetnek magántulajdonban (energia, vízkincs, önkormányzati javak, génbankok, de ide értendő a szocializmus éveiben elhanyagolt nyugdíjalapok feltőkésítésének elmulasztása is). Az ország, a társadalom anyagi újjászervezhetőségét veszélyezteti ez az alaptörvény.

A katonai megszállás 15 éve megszűnt, Magyarországnak vissza kell térnie saját, ősi alkotmányához.

Hatalmi fölény, erőszak, önkény alkotmányt nem teremthet, mert az alkotmány csak az erkölcsnek és igazságnak engedelmeskedő hatalmat ismeri el. Alkotmány nélkül a magyarságnak az Európa közepét jelentő Kárpát-medencében nincs jövője. Nélküle nincs társadalmi béke, nincs társadalmi igazság, nincs szolidaritás és boldogulás, nincs szabadság, nincs otthonosság és nincs egyenrangú európai részvétel.

A történelmi alkotmány hozzánőtt a magyarsághoz, részévé vált, mint az anyanyelve, amely nélkül nem létezhet, amely nélkül védtelen. A történelmi alkotmány és a Szent Korona tana közismertté tétele és hatályosságának elismerése, azaz a jogfolytonosság helyreállítása nem pártpolitikai kérdés, hanem a magyar közélet szereplőinek kötelessége, az ország és a magyarság újraéledésének feltétele.

Kérjük a pártokat, hogy ne idegen érdekeket szolgáljanak,
hanem valódi alkotmányos kormányzásra törekedjenek!
Kérünk minden Hazáját féltő, azért önzetlenül tenni akaró honpolgárt,
hogy alkotmányos jogunkat és kötelességünket érvényesítve
– állítsuk helyre a jogfolytonosságot.

Van még a magyarságban annyi erő, hogy
magára eszmélve visszavegye ősi szabadságát!
Isten kegyelméből Magyarország a magyaroké.


Bakay Kornél, Fáy Árpád, Hargitay András, Jelenczki István, Kiss Dénes,
Kiszely István, Kocsis István, Makovecz Imre, Melocco Miklós, Molnár V. József,
Papp Lajos, Siklósi József, Szabados György.

Magyarország 2006.március 19.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 3979
  • e Hónap: 12583
  • e Év: 48524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.