Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Szoborkertbe az 1956-os emléko
  2008-07-20 22:36:24, vasárnap
 
  TÁJÉKOZTATÁSUL:

Szoborkertbe az 1956-os emlékoszlopokkal!
Tóth-Szenesi Attila - tszenesi@mail.index..huhttp://index.hu/politika/belfold/szu080711/
| INDEX 2008. 07. 20., 11:05 |



Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956. októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért. Ilyen és ehhez hasonló emlékoszlopokon köszönik meg a magyarok a szovjeteknek az 1956-os beavatkozást. A feliratokat frissen aranyozták. Az oszlopok alatt szovjet katonák nem nyugszanak, mégis kérdéses, hogy Magyarország kezdeményezheti-e eltávolításukat.





Az 1956-os forradalmat ellenforradalomnak, a felkelést leverő szovjet katonákat hősöknek nevező emlékoszlopok vannak a mai napig a Fiumei úti szovjet katonai temetőben.

Az emlékoszlopok alatt katonák nem nyugszanak, és azokat még csak nem is a Szovjetunió állíttatta, hanem a forradalom leverése utáni években magyar vállalatok, intézmények.

Az emlékoszlopok történetéről sokat nem lehet tudni, de szinte biztos, hogy felsőbb politikai megrendelésre készültek a köszönetnyilvánító feliratok.

A Minőségi Nőiruha Üzem, a Minőségi Fehérnemű Üzem és a Minőségi Gyermekruha Üzem dolgozói például az alábbi szöveget vésették az oszlopra: "Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956. októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért".

Vagy egy másik példa: az Egyesült Izzó, a Chinoin és a Magyar Pamutipar dolgozói a "Hálás megemlékezésül az ellenforradalom ellen vívott harcban a néphatalom és a szocializmus védelmében elesett szovjet hősöknek"-feliratot vésették rá.

Az oszlopokat különben szépen karbantartják, a szövegüket frissen aranyozták.

Ha komolyan vesszük a rendszerváltást, akkor felmerül a kérdés: mit keresnek még mindig itt ezek az oszlopok, amik nem a valódi hála, sokkal inkább a Kádár-kori kiszolgáltatottság emlékművei? És így sokkal inkább a Szoborparkban, mint a Fiumei úti temetőben lenne a helyük.

Már az is kérdéses, hogy az orosz és a magyar állam 1995-ben kötött hadisíregyezménye kitér-e az 1956-os forradalomra vagy sem. A megállapodás kihirdetéséről szóló 104/1996. (VII. 16.) kormányrendelet az időhatárokat ugyanis úgy fogalmazza meg, hogy "az I. és II. világháborúban, valamint a háborút követő időszakban elestek, vagy meghaltak...".

Ennek az egyezménynek köszönheti fennmaradását a Szabadság téri szovjet emlékmű éppen úgy, mint a doni magyar emlékmű, csakhogy ezek második világháborús emlékművek.

A Honvédelmi Minisztérium értelmezése szerint a forradalomról nem szól megállapodás, arra nézve a Genfi egyezmények az irányadók, e szerint kell megadni a tiszteletet az egykori ellenséges országban nyugvó katonáknak.

A Genfi egyezmények azonban arra már nem térnek ki, hogy mi legyen a sorsuk azoknak az emlékműveknek, amelyet elvileg a legyőzött ország vállalatai és intézményei állítanak felsőbb nyomásra, az agresszor dicsőségére.

A Honvédelmi Minisztérium szerint az orosz értelmezés az irányadó arra, hogy mi legyen az emlékoszlopokkal.

Az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségén hosszas telefonálás után jutottunk el odáig, hogy a kérdéseinket egyáltalán írásban feltehettük, de választ a mai napig nem kaptunk rájuk.

Orosz forrásaink szerint leginkább az ötvenedik évforduló környékén lehetett viszonylag többet hallani az "1956-os eseményekről". Az alapvető hozzáállás szerint a szovjet beavatkozás szükségszerű volt, és magyar kérésre történt, hogy egy sokkal nagyobb vérontást előzzenek meg. Jellemző vélemény az is, hogy a Horthy-rendszer, illetve a magyar fasizmus restaurációs kísérletét akadályozták meg. Az általános és a középiskolai tankönyvekben, a korszak más eseményeihez hasonlóan, nem említik meg az 1956-os forradalmat.

Két orosz és egy szovjet elnök-pártfőtitkár is beszélt Budapesten 1956-ról.

Borisz Jelcin 1992-es látogatásán úgy fogalmazott, hogy "keserű az a tudat, hogy a Kreml vezetőinek parancsára orosz katonákat is belerángattak a tragikus eseményekbe", és bocsánatot kért az 1956-os beavatkozásért. (Jellemző, hogy közvetlenül a Szovjetunió felbomlása után az orosz vezetők messze nem érezték annyira új országuk történelmének a szovjet történelmet, mint Vlagyimir Putyin idején.)

Putyin 2006-os budapesti útján azt mondta: "Oroszország megérti és átérzi 1956 erkölcsi vonatkozásait, ugyanakkor a Magyarországgal való kapcsolatokban szeretnénk a jövőre gondolni". Az orosz elnök arról is beszélt, hogy a mai, modern Oroszország nem tartozik felelősséggel az 1956-os történésekért.

Az orosz átlagemberek véleményét alighanem Mihail Gorbacsov fejezte ki legjobban, aki Horn Gyula 75. születésnapján, 2007 nyarán a Szovjetunió beavatkozását törvényszerűnek nevezte.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőkép
  2008-07-20 22:27:55, vasárnap
 
  Érdemes végignézni. Ezen látható a jövő!


http://www.youtube.com/watch?v=MVRANkAPurY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy le van írva!
  2008-07-20 22:23:05, vasárnap
 
  Kezdődik!
(Amiről pár napja az SZDSZ-nél olvashattunk, hogy tojással dobálnák a Szent Jobb Körmenetet, még hogy nincs percre kész kommunikáció a világuralomra törő erők közt!!! Az SZDSZ a forgatókönyv magyarországi "helytartója").
Nyílt fellépés a kereszténység ellen! Ahogy le van írva!





500 apácának, papnak és ördögnek öltözött nyomorult demonstrált a pápa ellen
2008-07-19 10:51 barikád.hu


Rachel Evans (jobbra): "Meleg" tekintet
Több mint 500 aktivista próbálta megzavarni szombaton Sydneyben a katolikus ifjúsági világtalálkozóra érkező zarándokokat. A "NoToPope (Nemet a pápának) koalíciónak" nevezett szánalmas és beteges mozgalom tagjai, akik közül többen papnak, apácának és ördögnek öltöztek, egy park szélén sorakoztak fel, ama út mentén, amelyen a találkozó résztvevői felvonultak.

A melegfelvonulásokra kísértetiesen emlékeztető csoport egyházellenes jelszavakat skandált megafonokon keresztül és piros csomagolású óvszereket dobáltak a hívőknek. Versenyt is rendeztek "a katolikusokat legjobban bosszantó" pólófeliratoknak. Szerencséjükre nem Magyarországon tartották a rendezvényt, akkor lehet, hogy másképp alakul, Ausztráliában az ifjúkatolikusok a provokációkra elsősorban énekekkel válaszoltak.

Az aktivisták fellépését megkönnyítette, hogy a hét elején egy szövetségi bíróság megsemmisítette a pápalátogatás és a fesztivál idejére hozott hatósági rendeletet, mely szerint súlyos, több mint 5000 amerikai dollárnak megfelelő pénzbüntetéssel sújthatók azok, akik "zaklatják" a zarándokokat.

"Szeretnénk világossá tenni, hogy nem vagyunk vallásellenesek, szívesen látjuk a katolikus ifjúságot országunkban. Nekünk XVI. Benedek pápával és az egyházi hierarchiával van bajunk" - közölte - a szüleitől ószövetségi nevet kapott - Rachel Evans, a koalíció vezetője. A szervezet elsősorban a pápának a homoszexualitás, a fogamzásgátlás, valamint az abortusz elleni politikáját támadja.

Szerkesztőségünk azt gyanítja, hogy a demonstrálók nagy része homoszexuális volt. Akkor viszont nem értünk valamit. Mi a csuda köze van egy homokosnak a fogamzásgátláshoz?

MTI - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az előre hozott választás nem
  2008-07-20 22:21:41, vasárnap
 
  Tóth Gy. László: Az előre hozott választás nemzeti érdek
2008-07-19 07:37:51

Magyarország az MSZP és az SZDSZ által sújtott területnek minősül. A helyzetet tovább rontja, hogy ma még nem tudható, mikor kezdődhetnek a helyreállítási és újjáépítési munkálatok. Az okozott károk nagysága felbecsülhetetlen, ezért tévednek a Fidesz és a KDNP vezető politikusai, amikor egyszerű szociális válságként írják le a napjainkban zajló folyamatokat. A helyzet ennél súlyosabb, és elsősorban lelki eredetű, ugyanis lassan eltűnik az a szellemi-intellektuális háttér, amelyik nélkül nincs működőképes, modern gazdaság. A posztkommunista-szocialista és a baloldali liberális erők tartalékai kimerültek, érvényes mondanivalójuk ma már nincs. De a két - nyerő pozícióból - elvesztett választás következtében a jobboldal politikája is elbizonytalanodott. A Fidesz liberálisként indulva lett előbb nemzeti szabadelvű, majd polgári és kereszténydemokrata párt. Éppen ezért - a 2006-os választások előtt - nem véletlenül okozott némi zavart a párt plebejus jellegének hangoztatása.

Köztudott, hogy a konzervativizmus mint ideológia többnyire nem rendelkezik önálló társadalompolitikával, a többi jobboldali irányzatból pedig hiányzik a koherencia és a következetesség. Emiatt nem beszélhetünk konzekvens érdekérvényesítésről sem, ami miatt még nagyobb teret nyernek az ideológiai viták, tovább növelve a politika kiszámíthatatlanságát, valamint a tudatipar befolyásolási lehetőségét.

A magyar társadalom leírására az anómia a legmegfelelőbb fogalom: nincsenek érvényes szabályok, megszűnőben a jogkövető magatartás, eluralkodóban az értékvesztés és a céltalanság érzése. A politikusok sokszor összevissza beszélnek, a társadalmi kohézió fenntartása egyre nehezebb. A hétköznapokból lassan eltűnik a hit, a bizalom, az együttérzés és a szolidaritás. Ugyanakkor növekszik a gátlástalanság, az erkölcstelenség és a különböző agresszív magatartásformák elfogadottsága. Ezzel párhuzamosan visszaszorulóban és eltűnőben vannak a nemzet, a család, a nemzeti kultúra, a tradíciók és a rend iránti elkötelezettséget vállaló társadalmi csoportok. Ezeket a nemkívánatos folyamatokat a globalizmus erői által uralt médiumok mesterségesen felnagyítják. Nincsenek közös értelmezési keretek, konszenzusos fogalomkészletek. A kiszámíthatatlanság, az állandó frusztráltság, a tolakodó önérdek-érvényesítés és a mindent elsöprő hatalomvágy hétköznapi jelenléte miatt a káosz érzése egyre többek napi élményévé válik. Mindez egy olyan társadalmat sújt, amelyikben a kommunizmus negyven éve kiölte a nemzetegyesítő eszmék jelentős részét. Ezért törvényszerű a megosztottság és a növekvő elbizonytalanodás.

A jobboldal dilemmái
A jobboldali Magyarország meghatározó politikai ereje továbbra sem képes az általa kívánatosnak tartott folyamatok vezérlésére és ellenőrzésére: ez magyarázza a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség eseménykövető magatartását, amit taktikai és stratégiai hibák egyaránt súlyosbítanak. Ezek egyike volt a lisszaboni szerződés - elsietett és indokolatlan - megszavazása 2007. december 17-én. Ezzel összefüggésben érdemes idézni Gerard Batten európai parlamenti képviselő véleményét, aki szerint az Európai Unió egy olyan, szocialisztikus, központosított képződmény, melynek oltárán a magyarok feláldozták a demokráciát és a szuverenitást. Az EU jelenlegi formájában "nem más, mint puha kommunizmus".
Az utóbbi időben változott a Fidesz külpolitikai orientációja is. Különösen feltűnő Németh Zsolt határozott fellépése az Egyesült Államok külpolitikája mellett. Pedig az amerikai politikusok nem csinálnak titkot abból, hogy Magyarországot nem tekintik komolyan veendő partnernek. Richard Holbrooke például kérdésre válaszolva felhívta a magyarok figyelmét arra, hogy "Oroszország közel van". Tom Lantos nem sokkal halála előtt közölte Orbán Viktorral, hogy az Egyesült Államok csak a nagyhatalmakra figyel. Jellemző, hogy miközben az Amerikai Egyesült Államok sürgeti az uniós projektnek minősülő Nabucco gázvezeték mielőbbi megépítését, Matthew Bryza, az Egyesült Államok egyik helyettes államtitkára egyértelművé tette: tanácsoknál többel országa nem kívánja támogatni a beruházást (Népszabadság, 2008. március 18.).

A jobboldalnak nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy a belpolitikai ellentétek miatt feladja a nemzeti érdek következetes képviseletét. A németek, az olaszok és az osztrákok gyakran hangoztatott európai uniós elkötelezettségük ellenére különalkukat kötöttek az orosz Gazprommal. Az elvi deklarációk mellett lassan mindenki megköti a neki előnyös üzletet, feleslegessé téve ezzel a közös európai gázvezeték megépítését.

A Fidesz külpolitikusai nincsenek könnyű helyzetben. Az Európai Parlamentben a Fidesz és a KDNP a - valójában neoliberális - néppárti frakció tagja. Sokakat megdöbbentett, hogy Orbán Viktor e szervezet alelnökeként sem tudta elérni, hogy az időközben mandátumot szerzett Tőkés László a frakció tagja lehessen.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek Magyarországon a nemzetállamot kell megvédenie az MSZP és az SZDSZ magyarságellenes politikájával szemben, annak ellenére, hogy e két párt képviselői is tagjai az Európai Parlamentnek. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesznek és szövetségeseinek vissza kellene térniük a jobboldali és nemzeti érdekek és értékek hangsúlyosabb képviseletéhez, és el kellene felejteni a szociális kérdések középpontba állításának sehova sem vezető programját. A szociális problémák megoldása ugyanis csak egy család- és rendközpontú nemzetállam segítségével lehetséges. Jóléti állam nélkül nincs nemzeti túlélés.

De a belpolitikai helyzet sem egyszerű. Lehet-e például - az egykori vörös - Csepel a Fidesz politikájának szimbóluma? Ha igen, mit jelent ez a Fidesz-KDNP-koalícióra nézve? Ez ugyanis óriási elmozdulás az eddig követett politikai irányhoz képest. Ekkora elmozdulások kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak. Hová vezet az értékektől és ideológiáktól mentes pragmatikus politizálás, amelynek jegyében például Rogán Antal kiegyezett a posztkommunista Steiner Pállal és a zavaros hátterű Szépkorúak Társaságával. Mit jelent a Fidesz-politikusok feltűnése a bulvársajtóban? Tudja-e valaki, hogy ennek mennyi a hozadéka? Növeli, vagy csökkenti-e a stabil szimpatizánsok számát?

Széttárt karok politikája
A 2008. március 9-én megtartott népszavazáson a Fidesz elsöprő sikert aratott, de ennek következményei már nem álltak egyenes arányban a győzelem nagyságával. Ez a népszavazás a szociális kérdésekhez való viszonyulás és az MSZP-SZDSZ-kormány szociális politikájának felmérése volt. Több jel utal rá, hogy a Fidesz elnöke többször túlértékelte a népszavazás eredményeit. Orbán szerint ez a nap "...olyan összefogást kovácsolt, amilyen eddig nem volt. Erre várt mindenki 18 éve. Ez az összefogás volt képes leszavazni a múlt megosztó politikáját, ez a történelmi szövetség lehet a jövő Magyarországának talpazata. (...) Merjünk többé válni, mint jobboldaliak és baloldaliak, ilyen vagy olyan pártiak! Merjük vállalni, hogy mi mindannyian magyarok vagyunk!" Ugyanez a szellemiség hatotta át a március 15-én elmondott beszédét: "...kitartunk a nemzeti egység, az egyetértés és az összefogás politikája mellett." Úgy tűnik, a jobboldal politikusai megfeledkeztek arról, hogy az igennel szavazó 3,3 millió embert alapvetően Gyurcsány Ferenc utálata tartotta egyben.

A népszavazást követően a Fidesz ismét módosított frazeológiáján. Úgy ítélte meg, hogy ebben a helyzetben az új szavazók megtartása érdekében a nemzeti egységre kell helyezni a hangsúlyt, és minél kevesebbet kell használni a "jobboldal" és a "Fidesz" kifejezéseket.

Ahogy távolodunk a népszavazás időpontjától, úgy növekszik a csalódottság és a kiábrándultság. Ennek egyik legfőbb oka a várható következmények korábbi értelmetlen felnagyítása volt. Orbán Viktor már 2007. március 15-én kijelentette: "A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöld utat, hogy kipenderítsék." Ezt követően többször elmondta, hogy a népszavazás lényegében egy előre hozott választás lesz, továbbá, hogy létrejöhet egy történelmi szövetség a középosztály és a leszakadó rétegek között. A magyar társadalomban zajló folyamatok elemzésének következményeként kimondható, hogy semmi sem utal e történelmi szövetség formálódására.

A sikeres népszavazás után a Fidesz nem élt a felhalmozott erkölcsi tőkével, és bár ezt korábban többször megígérte, nem követelte Gyurcsány Ferenc azonnali távozását, aki ezzel újabb esélyhez jutott politikai túlélésének megszervezéséhez. Így aztán sem erkölcsi, sem jogi következménye nincs a népszavazásnak, a politikai következmények pedig kimerültek a kormányzó pártok közötti szakításban.

Orbán Viktor korábban többször eszköztelenül és átgondolatlanul támadta a kormányt: ilyen volt például a Gyurcsány Ferencnek adott 72 órás ultimátum. Ma viszont sokszor akkor sem támad, amikor a helyzet megkívánná. Beéri az erkölcsi intenciókkal, a morális tanulságok felemlegetésével.

Sokak szerint a Fidesz félreérti a helyzetet, amikor a demokratikus normák és az erkölcsi elvek érvényesülését kéri számon az MSZP-SZDSZ-koalíción, ugyanis a kormánypártok működtetői megalakulásuk pillanatától kezdve kizárólag a hatalom megszerzésére és a hozzájuk tartozó érdekcsoportok védelmére szerveződtek.

Egyetlen út
Nem lehet erkölcsi nyomás alá helyezni olyan társadalmi csoportokat, amelyek számára az erkölcsi kategóriák egész egyszerűen nem léteznek. A szocialista és a szabad demokrata politikusok viselkedése egyértelműen jelzi, hogy hatalmi pozíciójuktól nem kívánnak megválni. Taktikai okokból történő személycserék, a cinkelt lapok újraosztása természetesen elképzelhető, de ettől valójában semmi nem változik. A politikai bűnszövetkezetek stabilitását éppen az adja, hogy az érdekazonosság mellett másodrangú tényező a vezető kiléte. Miután az MSZP és az SZDSZ kívül helyezte magát a demokratikus játékszabályok érvényességének területén, ezért eltávolításuk egyetlen eszközeként a polgári engedetlenség intézménye kínálkozik. Az ország egésze szempontjából létkérdés a jelenlegi helyzet megszüntetése, ezért a jobboldalnak ki kell kényszerítenie a rendkívüli és előre hozott választások kiírását!

Ennek jelenleg egyetlen módja van: minden választott jobboldali politikusnak és tisztségviselőnek vissza kellene adnia a mandátumát, azaz mindenkinek le kellene mondania. A szakértőknek, az önkormányzati képviselőknek, a polgármestereknek, a parlamenti képviselőknek stb. Ezt a kormányt más eszközökkel nem lehet gyorsan megbuktatni.

Ha békés eszközökkel sikerül működésképtelenné tenni az államot és a közigazgatást, akkor a kisebbségi kormány kénytelen lesz beletörődni az előre hozott országgyűlési választások azonnali kiírásába, annak ellenére, hogy a hatalom megtartására formálisan és jogszerűen még ekkor is lenne módja. Ám a jelenlegi társadalomlélektani és gazdasági helyzetben az MSZP már képtelen lenne az ország irányítására.

Az előre hozott választás mielőbbi megtartása tizenötmillió magyar érdeke.

Ha ez nem történik meg, a politikai osztály egészével szemben növekvő elégedetlenség előbb-utóbb a társadalmi stabilitást is veszélyeztetheti. A tét tehát óriási.

magyarhirlap.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élni, amúgy, rohadt veszélyes
  2008-07-20 22:19:38, vasárnap
 
  Élni, amúgy, rohadt veszélyes egy dolog, de itt...
.
Hazánk a kilencedik legveszélyesebb ország + hang

Magyarország a kilencedik legveszélyesebb ország az amerikai Forbes listáján. A magazin azt a tíz európai országot gyűjtötte össze, amelyekben 2003 és 2006 között a legnagyobb mértékben növekedett a regisztrált bűncselekmények száma.

A Forbes szerint hazánk legnagyobb gondja a drogkereskedelem. Magyarország a tranzitútvonala ugyanis a közel-keletről Törökországon át érkező kábítószer szállítmányoknak. Kó József kriminológus, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa a Lánchíd Rádiónak megerősítette a bűnesetek emelkedéséről szóló adatokat.

(Lánchíd Rádió)

Kommentár:

A Forbes nyilvánvalóan kihagyta mint fő veszélyforrást, mint az egészségre maximálisan káros elemet e kies, parányi (papíron!) hazánkban, a jelenlégi politikai osztályt -A-Z-ig- és minden ténykedését. Veszélyes persze nem ránk... elvetemült álmodozókra, mert ugye vannak kik párnak közt fognak-lesznek kénytelen...és vannak kik...
A veszély ösztönöz, táplal, lendületben tart, nővekedésre serken...
De van egy határ. Egy nem annyira világos határ. Érdemes azt okosan kutatni és felismerni...
A veszély "határon" innen pozitív és építő. "Határon" onnan, a veszély hajhaszása, a benne való élvezkedés hosszú távon öngyilkossággal felérő és ezért ostoba.
A "veszélyes állapot" energiát termel, gerjeszt. Használni kell ezeket az energiákat. Írányítani őket, hasznunkra fordítani.
Aki érti érti. Aki nem, az nem ide tartozik, és/vagy ellenség...

Bejegyezte: Eduardo Rózsa-Flores dátum: 16:48

http://eduardorozsaflores.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a bűnösebb?
  2008-07-20 22:15:47, vasárnap
 
 
Ki a bűnösebb, melyik esetben nagyobb a felelősség és ki követi el a nagyobb bűnt? Kinek kell komolyabb felelősségrevonással számolnia?

- van egy baleset, de nem végzetes:
- odamegyek én, a tőlem telhető maximumot megteszem, amit csak tanultam az elsősegély tanfolyamon, ennek ellenére a sérült meghal.
- feltételezzük, ugyanehhez a balesethez egy tapasztalt praktizáló sebész-belgyógyász megy, akinél épp minden felszerelés ott van. A beteg meghal.

Sokkal nagyobb bűnt követ el az a párt, amelyik minden eszköz birtokában cinkosságot vállal és meg is valósít - akarva vagy akaratlanul - egy országrontó, hazaáruló és veszejtő bűnözői csoportosulással. Eszközei, lehetőségei és az adódott többszöri alkalmak birtokában semmit nem tett/tesz. Retorikájában hitegeti azokat a hazafiakat, akik bíznak bennük, kemény fellépést ígér, de ehhez képest semlegesen vagy ezzel ellentétesen cselekszik. Szövetséget köt olyan erőkkel, melyek kimondottan és egyértelműen az ország érdekei ellen vannak, de emellett erről még nemzetközi tények/tapasztalatok is vannak. Igéreteit, ugyanúgy, mint a szóban bírált "mumus" rendre nem tartja be. Szimpatizánsait meg nem védi. Elhatárolódik nemzeti szimbólumoktól, stb. A sor - sajnos - végtelen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozzunk és fessük szőkére
  2008-07-20 22:00:29, vasárnap
 
  Szörnyű! A Magyar Gárda ismét megerőszakolt valakit! Tiltakozzunk és fessük szőkére a hajunkat!


Brutális gyilkosság Salgótarjánban - megerőszakolták, majd végeztek egy fiatal lánnyal


Meggyilkoltak és feltehetően megerőszakoltak egy tinédzsert Salgótarjánban szombat este. A tizenöt éves lány lemeztelenített holttestére vasárnap délután bukkantak rá egy városkörnyéki hétvégi házban - értesült a Független Hírügynökség.

Halama Zoltán alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője elmondta: egy pécskő-szilvási hétvégi ház tulajdonosa jelentette a rendőrségre, hogy holttestet talált a hétvégi házában. A lányt megfosztották a ruháitól, feltehetően megerőszakolták, a holttesten erős fejsérülés volt látható.

A rendőrségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták azt az értesülést, hogy arról a rendezett családi hátterű diáklányról van szó, akit szombaton délután óta köröztettek az aggódó szülei. A Független Hírügynökség úgy tudja, vasárnap délután a szülők eltűnt gyermekükkel azonosították a meggyilkolt lányt. A gyilkosság körülményeit és a halál okát még vizsgálja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.brutalis_gyilkossag_salgotarjanban _-_megeroszakoltak_majd_vegeztek_egy_fiatal_lannyal.73336.html


****************

Szécsi Magda: Ne várjuk ki az új Auschwitz felépítését
2008. július 20. 13:40 MNO

A Magyar Gárda tevékenysége elleni tiltakozásul úgynevezett "Tükröt Tartási
Mozgalmat" indítottak értelmiségiek a napokban; a kezdeményezéshez
csatlakozott több száz művész, közéleti személyiség levágatta és szőkére
festette a haját, hogy így utasítsa el az erőszakot és a cigányellenességet.

A mozgalomban írók, költők, képzőművészek, tanárok, filmrendezők,
közszereplők, leszbikusok és heteroszexuálisok, romák és nem romák vesznek
részt, azok, akiket rettegéssel tölt el mindenféle erőszak - mondta el
Szécsi Magda író, festő- és grafikusművész, a kezdeményezés elindítója
vasárnap az MTI-nek. Azért indították el mozgalmukat, mert véleményük
szerint Magyarországon egyre erősödik, és egyre nagyobb teret kap a
szélsőjobboldal: a Magyar Gárda cigányellenes felvonulásai, fizikai
támadásai, valamint a Meleg Méltóság Menetének megtámadása már a náci
nézeteket idézik - tette hozzá.
A Ferenczy Noémi-díjjal kitüntetett képzőművész, aki íróként 15 könyvet
jelentetett meg, hozzátette: az Irodalmi Centrifuga nevű közösségi oldalon
azt követően hirdette meg a már korábban megfogalmazott tervét, hogy
szélsőségesek Molotov-koktéllal, kövekkel, tojásokkal támadták meg a
melegfelvonulás résztvevőit. A mozgalomhoz több száz nő és férfi
csatlakozott az ország különböző pontjairól, de még külföldről is - jelezte,
hozzátéve: többségük kopaszra vagy néhány centiméteresre vágatta le és
szőkére festette haját, hogy így demonstrálják: a látszat alapján senki nem
döntheti el, ki számít felsőbbrendűnek. Közlése szerint néma tiltakozásuk fő
célja, hogy megszűnjön a Magyar Gárda, mert ez a szervezet a
szélsőjobboldali nézetek hivatalos megtestesítője.

Véleménye szerint a gárdisták tatárszentgyörgyi, pátkai, faddi, kerepesi és
galgagyörki fellépéséből, valamint a melegfelvonulás megtámadásából "csak a
vak nem látja", hogy a szélsőjobb aktivistái végcéljukat tekintve a cigányok
és a melegek fizikai megsemmisítésére törekednek. A Jobbik által életre
hívott, és a Fővárosi Bíróságon feloszlatási per alatt álló szervezetről
szólva úgy fogalmazott: a Magyar Gárdának szerinte kisebbrendűségi érzései
vannak, és ez azért veszélyes, mert ez minden korban és időben könnyen
átcsapott ellenségeskedésbe, gyűlölködésbe és irigységbe. "Ma sem történik
más. Ne várjuk ki az új Auschwitz felépítését. Az elégetett emberi testek
füstje amúgy is káros lenne a környezetre, úgyhogy várjuk a zöldek és Sólyom
László csatlakozását is a mozgalomhoz" - fűzte hozzá.

Szécsi Magda azzal kapcsolatban, hogy a gárdisták az ország különböző
településein cigányellenes felvonulásokat, toborzásokat tartanak, és az
interneten, a magyar sajtó egy részében is egyre erőteljesebbé válik a
cigányellenesség, a romák bűnbakként való kikiáltása, kijelentette: "magyar
állampolgárként nem foszthatják meg a romákat egyenjogúságuktól csak azért,
mert egymillió cigányból ötezer cigány férfi képtelen betartani a
törvényeket, ugyanis ők sem ítélnek el kilencmillió magyart azért, mert
közülük egymillió cigányokat ver, gyilkol, megaláz, félelemben és nyomorban
tart." Szécsi Magda az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kik csatlakoztak a
mozgalomhoz, nem kívánt válaszolni: mint mondta, mozgalmuk békés, ezért ők
nem elsősorban a résztvevők neveivel, hanem a jelenlétük erejével akarnak
kitűnni. A helyzet megoldását pedig a rendőrségtől és a bíróságtól várják -
tette hozzá.

(MTI)

******************************

Egyszer elvárnám ezektől a nagyonhumánusnyálgépvagyok-októl, hogy kiálljanak a magyarok elleni cigánybűnözés ellen is!

Elképesztő manipuláció a jobbik ellen ez az egész!
Be van xarva a Fidesz, hogy az egypártrendszerük gajra megy a Jobbik miatt!
Éljen a jobbik, akik létrehozták a Magyar gárdát, mert előttünk "ugaranak ki a nyulak a bokorból"!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tomcatet hónapokig lehallgattá
  2008-07-20 21:51:12, vasárnap
 
  Mint a "régi szép időkben". Csak közben ezt az izét, ami körülvesz, demokráciának csúfolják.





Tomcatet hónapokig lehallgatták
2008-07-20 13:14 barikád.hu

fotó: Sodi
Hónapokig hallgatta le tavaly tavasszal a titkosszolgálat a Tomcat néven ismert bloggert, Polgár Tamást. A lehallgatást engedélyező bírósági végzést, amelyet eredetileg 2096-ig államtitoknak minősítettek Tomcat hozta nyilvánosságra.

A végzés szerint azért engedélyezték a lehallgatást, mert Polgár Tamás ellen garázdaság, lőfegyverrel való visszaélés és rongálás miatt is eljárás folyt.

A rendőrségi törvény szerint csak akkor van lehetőség titkos adatgyűjtésre, ha a megfigyelt személy 5 évi vagy ennél súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A garázdaság és a rongálás nem ilyen, lőfegyverrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt pedig sosem indult eljárás Polgár Tamással szemben, így a törvény szerint nem lehetett volna elrendelni a lehallgatást.

hírTv-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erődemonstráció a turulért
  2008-07-20 21:44:53, vasárnap
 
  Erődemonstráció a turulért - Csütörtök este állj közénk!
2008. július 19.

Közlemény

A Magyar Élettér Autóatlasz második kiadásában már kitörölhetetlenül ott a turulszobor (pirossal MI jelöltük)A karhatalommal biztosított szoborbontással való fenyegetőzésre méltó választ ad a Jobbik és a KDNP XII. kerületi szervezete: közös tüntetést tartunk a hegyvidéki turulszobornál július 24-én, csütörtökön 19 órától. A kegyeleti helyszínen most békés demonstrációt tartunk, de szükség esetén a Jobbik Akciócsoportjába toborzott már közel ezer fő a polgári engedetlenség következményeit is vállalva védi meg ősi jelképünket.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint súlyos felelőtlenség lenne a turulszobor bontásának megkísérlése. A karhatalom kezéhez és gumilövedékeihez így is sok vér tapad. Ráadásul AZ indulatok felkorbácsolása nem sok jóval kecsegtet - a teljesség igénye nélkül - a kommunista megszállók Szabadság téri obeliszkje, AZ áruló Budai Önkéntes Ezred emlékműve, a vörös Károlyi Mihály szobra vagy a terrorista Ságvári Endre márványtáblája számára, és félő, hogy nem sokáig maradna egyben a turulszoborral egy időben, attól néhány utcányira ugyanúgy fővárosi engedély nélkül felállított Igazak Fala, illetve a legutóbb beígért újabb XII. kerületi holokauszt-emlékmű sem.

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke is felszólal a csütörtökön 19 órakor kezdődő tüntetésen, melynek keretében rávilágít egy olyan jogi lehetőségre, mellyel a turul fővárosi közgyűlési hozzájárulás nélkül is a helyszínen (a Németvölgyi és AZ Istenhegyi út kereszteződésében) maradhat.

Az elsősorban a turulszobor megvédésére szervezett Jobbik Akciócsoportba a 30/358-2723-as mobilszámra SMS-ben küldött TURUL szóval jelentkezhet, aki eddig más úton nem tette meg.

Novák Előd,
A Jobbik Akciócsoport vezetője


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Privatizáció
  2008-07-20 21:43:45, vasárnap
 
  Privatizáció

http://www.apvrt.hu/v20150.html


A táblázatból világosan látható az egyes kormányok alatt végrehajtott
privatizáció. Csókoltatjuk a szocialista szavazókat. Legnagyobb
"bevételek", és mégis visszaesés a gazdaságban tartozik hozzájuk.

Erre a nyugati körökben nagy közútálatnak örvendő Putyin jött rá először. Ő
nem érte be féligazságokkal, és nem is ezzel traktálta a népét, hanem a
közgazdászai számoltak: jött X rubel privatizációs bevétel, kiment az
országból 2X rubel nyereség, + egy sor járulékos kár (pl. nem az orosz
termelőktől vásároltak, külföldről jött az alkatrész, stb.)
Úgy leállította, ahogy volt!!! Ezért köpködtek rá.
Amikor a sűrűszemű majommal találkozott (ez a Bush) az el is kezdte mondani
neki a lózungokat, de a Putyin elnevette magát és az volt a válasza: ha ez a
demokrácia, amit Amerika csinál, köszöni, az orosz nép ebből nem kér! Itt a
Bush 2 centis lett és mélyen hallgatott. (erre nem készítették fel, vagy
képtelen volt megjegyezni a választ). A privatizáció szerintem a mostani
világpolitika "vesszőparipája", ami alapjaiban hibás és csak egy szűk kör
érdekeit szolgálja, azt viszont nagyon. Végtelenül veszélyes, mert egy
multi SOSEM lesz nemzeti, még akkor sem, ha kellő mélységig be van ágyazva a
hazai iparba! Egy válság-környezetben először a "provinciákon" bocsájtják el
a munkaerőt - tehát az amúgy is bajban levők fognak még nagyobb bajba
keveredni. Ha körülnézünk, azok az országok sikeresek, amelyikek megtalálták
a megfelelő arányt a külföldi és a hazai tőke aránya közt (~30% külföldi; ~
70% hazai). Nálunk 90% körüli a külföldi - ebből még nagy baj lesz egyszer!
Pláne, ha belegondolunk, hogy az összes stratégiai/nemzetvédelmi ágazat
külföldi kézben van! (üzemanyag, hírközlés/média, energia szektor, víz nagy
része, csatornázás, repülőtér, ipari termelés, üzlethálózat/ellátás,
szolgáltatások, stb.)
A visszaesés szinte adja magát: a külföldi befektetőket abszolút nem az
érdekli, mire van szüksége (az amúgy is kis vásárlóerővel bíró) nemzeti
fogyasztónak, hanem miért kap a legtöbbet a világban. Nem más ez, mint
lerablás. A rossz politikára ott a sok példa: Dél-Amerika.
Vannak országok, ahol ezt ügyesebben csinálták és kiszűrték a spekulatív
tőkét. (Ilyen pl. Lengyelország: úgy tudom, ha onnan kimegy egy külföldi
vállalkozás, függetlenül attól, hogy mikor jött, vissza kell fizesse az
adókedvezményeit, büntetéssel együtt, az eltöltött évekre).


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.