Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A besúgás törvénye
  2008-09-02 22:01:51, kedd
 
  Titkos formula alapján gyanúsíthatják meg ügyfeleiket a bankok:itt a besúgás törvénye
2008-08-25 16:29:49 elnök


pénzmosással, terrorista tevékenységgel a bankok és más pénzügyi szolgáltatók. Ha valaki gyanús, akkor minden információt kiadhatnak róla a pénzügyőségnek, az APEH-nek, az ügyészségnek. Még a banktitkot és az adatvédelmi alapelveket sem kell figyelembe venniük.

Az erről szóló törvényt lényegében egyedüliként kritizáló képviselő szerint a jogszabály nem más, mint törvényerőre emelt besúgás. Ha valamelyik ügyfelüket gyanúsnak találják, akkor a magyarországi bankok, az ügyvédek, közjegyzők, könyvelők, adószakértők, kaszinótulajdonosok kötelesek bejelentést tenni erről a Vám- és Pénzügyőrségnek (VPOP) - ezt mondja ki a kilenc hónapja életbe lépett pénzmosás és terrorizmus elleni törvény.

A törvény értelmében a következő történik, ha mondjuk belépünk egy bankba: azonosítanak bennünket és folyamatosan figyelik, milyen tranzakciókat hajtunk végre. Ha a bank szerint "pénzmosásra utaló adat, tény vagy körülmény" merül fel, azaz gyanúsak vagyunk, akkor jelenti adatainkat a VPOP-nak. Hogy ki számít gyanúsnak, az szigorúan titkos: ezt csak körvonalaiban határozza meg a törvény, a pontos szabályokról a pénzügyi szolgáltatók döntenek a PSZÁF által kiadott irányelvek alapján. Azt azonban titkolják, hogy kit tekintenek gyanúsnak. Bár a törvény feladata eredetileg a pénzmosás és a terrorizmus anyagi támogatásának felszámolását szolgáló uniós irányelv átvétele lett volna, a 2007 legvégén elfogadott törvény ennél jóval nagyobb hatalmat adott a pénzügyi szolgáltatók kezébe. Nem csak a pénzmosók és terroristák kiszűrésére lehet felhasználni az általuk gyűjtött adatokat. A törvényben más bűncselekményeket is megjelölnek: az adócsalást, a sikkasztást, csalást, hűtlen kezelést és a jogosulatlan pénzügyi tevékenységet. Mindezek még sem az eredeti EU-s direktívában, sem a korábbi pénzmosás elleni törvényben nem szerepeltek.

"Túllőttünk a célon a törvénnyel" - jelentette ki Hankó Faragó Miklós (SZDSZ), aki a parlamenti vitában gyakorlatilag egyetlenként sorolt fel kifogásokat a Pénzügyminisztérium által benyújtott törvénnyel szemben. "A törvény alapján az adóhatóság nem csak pénzmosás miatt, hanem az adócsalással kapcsolatos ügyekben is beszerezhet adatokat, pedig az EU-s szabályozást eredetileg nem erre találták ki. Ráadásul az APEH mindezt a VPOP-tól kérheti, amely szintén a Pénzügyminisztériumnak alárendelt szerv. Az adatáramlás törvényessége emiatt ellenőrizhetetlen" - fogalmazott. "Az adóhatóság dolgát túlságosan megkönnyíti a törvény" - mondta Hankó, aki szerint ellenőrizhetetlenné vált, hogy melyik hatóság milyen adatokhoz férhet hozzá, és "az állam bármit önkényesen, alkotmányellenesen megtehet ilyen eszközökkel". Erősebb a banktitoknál is Ha valaki gyanús, akkor gyakorlatilag minden bűnüldöző szerv megismerheti adatait, attól függetlenül, hogy esetleg később ártatlannak bizonyul.

A pénzmosás-gyanús ügyfelekről szóló adatbázist kezelő VPOP felhasználhatja az ügyfelek adatait "bűncselekmény felderítése céljából", de az adatokat továbbküldheti a rendőrségnek, az ügyészségnek, a nemzetbiztonsági szolgálatnak. Az adatokhoz bizonyos feltételekkel hozzáférhet többek között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és az APEH is. "Gyanús viszont, hogy a magyar törvény sérti a célhoz kötöttség elvét, és fel kell tenni a kérdést: a szabályozás szükséges és arányos-e" - mondta az [origo]-nak Földes Ádám, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvivője. A bűncselekmények körének bővítésére a "hatékonyság növelése érdekében" volt szükség a Pénzügyminisztérium szerint, mert ezek a bűncselekmények kapcsolódnak a leggyakrabban a pénzmosáshoz - mondták a tárca Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának illetékesei.

Az ügyfél nem tudhatja Az ügyfél soha nem tudhatja meg, hogy a bankok, könyvelők, közjegyzők, ügyvédek adatokat küldtek róla a VPOP-hoz, mert ezt kifejezetten tiltja a pénzmosás elleni törvény. Az eljárásnak ez a része "súlyosan korlátozza az érintettek tájékoztatáshoz fűződő alkotmányos jogát" az adatvédelmi ombudsman szerint is, aki hiába javasolta, hogy utólag megtudhassa az ügyfél, ha jelentettek róla. A törvény előterjesztője, a pénzügyi tárca szerint a titkosság a pénzmosás megelőzése miatt fontos, és összhangban van az adatvédelmi törvény előírásaival. Bár a törvény a bűnmegelőzést szolgálja, de olyan erős szabályozás, hogy betartása érdekében az adatvédelemi szabályokat, a banktitkot, a biztosítási titkot, az üzleti titkot és vámtitkot is meg lehet sérteni.

Azt sem lehet pontosan tudni, hogy ki számít gyanúsnak. A bankok belső szabályzataikban írják le részletesen a banki ügyintézőknek, hogyan kell átvilágítaniuk az ügyfeleket, milyen jelek alapján következtetnek arra, hogy valaki pénzmosás céljából forgatja a pénzét. Az [origo] hiába kérte több banktól is, hogy adja ki ezeket a szabályzatokat, kérésünket visszautasították. Az adatvédelmi biztos véleményét is kikértük, de szerinte titkolhatják szabályaikat a bankok. Besúgás törvényi szinten "Nem lehet ezzel a törvényjavaslattal szembefordulni, mert szükség van rá, uniós tagságunk miatt ez vitathatatlan. De ettől még szeretnünk, remélem, nem kell, mert sajnos ez nagyon sok nehézséget és problémát, és az esetek döntő többségében teljesen felesleges problémát és elfoglaltságot fog okozni" azoknak, akiknek figyelniük kell ügyfeleiket - mondta még tavaly decemberben, a parlamenti vita során Hankó.

A képviselő a törvény elfogadott változatával nem értett egyet, hiszen szerinte az "a besúgást emeli törvényi szintre, de főleg a hatóságok állampolgárok feletti hatalmát, és a hatalom ellenőrizhetetlenségét erősíti, amely óriási veszélyekkel jár". A törvény hatásosságáról keveset lehet tudni, a VPOP 2008 első félévéről szóló szűkszavú jelentése szerint fél év alatt 5994 bejelentés érkezett hozzájuk pénzmosás-gyanús ügyletekről. Bűncselekmény felderítése céljából 599 bejelentést továbbítottak más hatóságnak.

Az nem világos, hogy az 599 továbbított eset közül hány esetben történt ténylegesen pénzmosás, hány esetben adócsalás, sikkasztás, hűtlen kezelés. Mindenesetre a VPOP maga kevés esetben indított büntetőeljárást: egyszer sikkasztás és pénzmosás miatt, kétszer pedig adócsalás és pénzmosás miatt. Pénzmosás miatt ebben az időszakban nyolc büntetőeljárás indult, de ebből csak kettő indult bejelentések alapján. Terrorizmus finanszírozása miatt egyetlen bejelentés sem futott be - olvasható a VPOP féléves összefoglalójában. A Pénzügyminisztérium szerint a pénzmosás elleni törvény elfogadását mintaszerű egyeztetés előzte meg, összesen 63 szervezettel, hatósággal, tárcával leveleztek, a Bankszövetségtől az APEH-ig minden érintettel leültek.

Alakult egy kodifikációs munkacsoport is, és az egyeztető üléseken az adatvédelmi ombudsman is részt vett. Varga Zsuzsanna, a Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának vezetője szerint a törvény pontjai a nemzetközi követelmények nyomán, a részletekig egyeztetve alakultak ki.

"Az adatvédelem neuralgikus pont volt" - fogalmazott Varga Zsuzsanna. Meg kellett ugyanis állapodni, hogy az ügyfelek mely adatainak rögzítését, vagy éppen továbbítását írja elő a törvény. Ugyanakkor szerinte nincs ok aggodalomra az adatvédelem miatt, hiszen "csak szigorúan korlátozott esetekben, az ügyfélátvilágítás során rögzített, törvényben meghatározott adatok" kerülnek a VPOP-hez.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégiscsak elrendelték a nyomoz
  2008-09-02 21:58:37, kedd
 
  Mégiscsak elerendelték a nyomozást
2008-07-14 09:53:58 elnök


Mint olvasóink számára is ismert - Pesterzsébet Önkormányzat- ának Képviselő-testülete 2008. májusi ülésén, dr. Vas Imre Fideszes képviselő javaslatára úgy döntött, csalás bűntette miatt, ismeretlen személy ellen feljelentést tesz, mert a Pesterzsébet Jégcsarnok Kft korábbi tulajdonosa, a Kft üzletrészének átruházásával egyidőben kötött, a Kft-nek nyújtott 90 M Ft-ot meghaladó tagi hitelt ruházott át az Önkormányzatra de ez a korábbi tulajdonos által nyújtott tagi hitel csak mintegy 60 M Ft volt. Szőrén-szálán 30 M Ft-nak lába kelt.

A polgármester úr által előterjesztett feljelentést a kerületi kapitányság furcsa módon bűncselekmény hiányában elutasította!!! (Kapitány úr! hol él maga??)
A Képviselő-testület júniusi ülésén kötelezte a polgármestert, hogy az elutasítás ellen terjesszen elő panaszt.
A polgármester úr a testület határozatának megfelelően - kiváló jogi munkának nem éppen nevezhető beadvány - a panaszt előterjesztette. Panaszának a Budapesti XX., XXI. És XXIII. kerületi ügyészség helyt adott, a feljelentésben írt cselekmény szerintük is bűncselekmény gyanúját kelti.

Mégiscsak elrendelték a nyomozást. Várjuk a nyomozás eredményét.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik Bp XX. kerületében is
  2008-09-02 21:55:53, kedd
 
  Budapest XX. kerületében is megalakult a Jobbik
2008-09-01 04:02:20 elnök


"Szervezési hiányosságát javította ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amikor Budapest XX. kerületében is sikerült megalakítania kerületi szervezetét.

A pesterzsébeti Jobbik alakuló ülésén részt vett Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója és Czeglédi János a párt budapesti szervezője is. Szabó Gábor ismertette a XX. kerületi Jobbik alakuló ülésén a párt főbb programpontjait és célkitűzésit. A pesterzsébeti jobbikosok az alakuló ülésen elnököt is választottak saját soraikból Fejes-Tóth Gábor személyében, akivel a Tagfelvételi menüpont kitöltésével tudják a kapcsolatot felvenni a XX. kerületi érdeklődök." (a Jobbik kérésére közöltük a már korábban megjelent médiahírt)

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dél-Afrikai Köztársaság végnap
  2008-09-02 21:51:45, kedd
 
  Dél-Afrika:
a végjáték


A Dél-Afrikai Köztársaságban 2008 tavaszára gyakorlatilag alig pár tízezer fehér öngyilkos-jelölt maradt. A többség már régen külföldre menekült, zömmel Ausztráliába és Új Zélandra költözött. A még kitartó fehérb"or"u lakosságot a négerek minden áldott nap változatos kínzásokal és állati kegyetlenséggel gyilkolják, ölik és er"oszakolják meg.


A gyönyör"u tengerpart strandjai kambodzsai típúsú, az elkapott fehéreket meger"oszakoló és kivégz"o "gyilkosság mez"okké" (killing fields) váltak, a johannesburgi felh"okarcolókból kimenekültek a fehérek, a csupa üveg irodapaloták márvánnyal burkolt el"ocsarnokában négerek olajoshordókban tüzelnek, az utcákon elkapott patkányokat nyárson sütik a bejáratnál, a földszinti irodákban szalmákon kecskéket tartanak, a valaha manik"urözött parkokban, sétányokban fülig ér a szemét és az emberi ürülék, a kibelezett és kiégett autók, b"uzös matracok égnek álló rugói díszítik a látképet, emelik a látogató hangulatát. A rend"orség tehetetlen, nem is akar semmit csinálni a fehérek fel- és bejelentéseivel, szándékosan tétlenül nézi a négerek ámokfutását a fehérek ellen. Fehér rend"orök már csak mutatóban maradtak, George Fivaz rend"orf"onök saját bevallása szerint a néger rend"orök nem tudnak írni, olvasni és a néger rend"ortisztek közül kb. 30000 (harmincezer) analfabéta. A Dél-afrikai Köztársaság nemzetgy"ulésében ül"o egyik rasszista párt, a Pán-Afrikai Párt nyíltan fajgy"ulöl"o színesb"or"u elnökasszonyának, Patricia De Lille-nek kedvenc mondását, "Egy fehér, egy golyó" a párt hivatalos szlogenjévé választották.

A dél-afrikai hadsereg légiereje gyakorlatilag beszüntette a m"uködését - más szóval e téren is a környez"o afrikai országok szintjére süllyedt. Mosijoa Gerard Patrick Lekota némi értetlenséggel az arcán tegnap bejelentette hazája országgy"ulésében, hogy az ország légiereje megbénult. A gépek zömmel fehér karbantartó személyzete a pilótákkal egyetemben külföldre menekült, mára kevesebb mint 20 pilótája maradt. A haditengerészetnél sem rózsásabb a helyzet, a 3 tengeralattjáró évek óta rozsdásodik a kiköt"okben, a m"uszaki személyzet a tengerészekkel együtt már régen felszívódott Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában és az Egyesült Államokban.
Lekota elvtárs (a jelenlegi Dél-Afrikában az Izrael által létrehozott, támogatott és a mai napig életben tartott ANC [African National Congress] révén igazi, hamisítatlan marxista-leninista párt és kormány van uralmon) sürg"os anyagi támogatást kért 126, tengeralattjárók kezelésében és javításában nagy gyakorlatot szerzett néger fiatalember felkutatásához. A víz alá merül"o dél-afrikai hajók egyenként 30 matrózt igényelnek, és ahhoz, hogy be tudják izzítani a betokosodott diesel motorokat, minimum 59 új szerel"ore és ismeretlen számú munkaórára van szükség. Ismervén a dél-afrikai állapotokat, egyik feladat megoldása sem lesz könny"u.
A légier"onél hasonló a helyzet, náluk 24 Hawk és 26 Gripen békésen hever az izzó napon, a pilóták és a technikusok már az ausztrál harci gépeken kamatoztatják a tudásukat, köztük van a dél-afrikai légier"o büszkeségének számított II. Fighter Squadron ezred parancsnoka, els"o helyettese és több tisztje is.

A légier"o tisztiiskolásainak parancsnoka a pilótatanulók teljes létszámával együtt már régebben átrepült a sokkal békésebb Sydney, Melbourne és Perth környéki támaszpontokra, zömük felvette az ausztrál állampolgárságot is. Tavaly, egyetlen év alatt 91 fehér harci pilóta és 822 fehér katonai repül"ogépszerel"o távozott csak Ausztráliába.

Már nem csak a falvakban, de a nagy városokban sincs villany, nincs benzin, nincs gyógyszer, nincs elég élelmiszer, külföldre menekült a fehér egészségügyi személyzet is, a helyükre hozott kubai n"ovérek és orvosok szakmai szintje a gödörben h"usöl"o viziló segge alatt van, angolul egy kukkot sem tudnak, nincs kötszer, nincs vér, az életmentéshez, a gyógyításhoz elengedhetetlen operációs technika alacsony színvonalú lett, (1967-ben ebben az országban végezték el a világ els"o szívátültetését) az utcákat ellepték a szép arcú néger prostituáltak és kábítószerkeresked"ok. Ezek találtak maguknak egy új foglálkozási ágat is: olyan pirulákat árulnak, ami szerintük hip-hop fehérré változtatja a fekete b"orszínt. A négerek veszik mint a cukrot, pár hét múlva fel is dobják a talpukat valamilyen mérgezésben. Az AIDS/HIV mellett ez a hipó tabletta is pusztítja a néger lakosságot.

South African Airlines, a dél-afrikai légitársaság - ami valaha min"oségben és pontosságban a legnagyobb európai légitársaságok méltó vetélytársa volt - is követte a t"ozsde, a nagy arany- és gyémántbánya cégek és egyéb, még egyel"ore az országban maradó és kitartó vállalatok példáját, és vidékre költözött a mindent elönt"o néger b"un- és szennyáradat el"ol. Ott magas elektromos kerítéssel és fehér, zömmel Angliából importált zsoldosokkal és vérebekkel védik a dolgozók lakóterületét és az irodaházait. A South African Airlines egyre nehezebben és balesetveszélyesebben m"uködik, mert t"olük is ezrével menekültek Ausztráliába a fehér dolgozók, és nem tudják már semmivel maradásra bírni sem a m"uszaki szerel"o-javító, sem a földi irányító, sem a számítástechnikai szakembereiket, a fehér polgári pilóták exódusa már régebben elkezd"odött.

Talán nem véletlen, hogy a Deutscher Fussball Bund (a német labdarúgó szövetség) már évek óta azon gondolkodik, hogy a Natinalelf-et nem dél-afrikai, hanem saját pénzen bérelt gépein viszi a 2010-es VB színhelyeire, és állítólag biztonsági okokból a csapat szálláshelye sem a Dél-Afrikai Köztársaságban lesz. A végs"o döntés még nem született meg.

A FIFA egyébként a jogosan aggódó európai szövetségek miatt (a legnagyobb titokban, ami nem sokat jelent a foci világában) már körülnézett, hogy a kibírhatatlan néger b"unözés miatt hova tudná költöztetni a 2010-es dél-afrikai VB-t. Noha a helyszín megváltoztatásának a saját sírját ásó fehér ember XXI. századba is áthúzódó polkorrekt idiotizmusa miatt jelen pillanatban sok esélye nincsen, azért a döntést megkönnyítheti az a múlt heti johannesburgi sajtóhír, miszerint az el"orejelzések azt mutatják, hogy a b"unözés miatt a vártnál sokkal kevesebb külföldi (értsd: b"orét félt"o fehérb"or"u) szurkoló jöhet a VB-re, és abban az esetben az üres lelátókat helyi drukkerekkel fogják megtölteni. Ez azt jelenti, hogy a meccseket rendez"o, négerek által egyébként is jól ellátott városokba ezrével hozzák majd fel az országba látogató fociszurkolók kirablására, meger"oszakolására és megölésére szakosodott falusi néger tömegeket.

Izrael számára az afrikai kontinens déli része - Dél-Afrikai Köztársaság, Zimbabwe, Namíbia és Angola - a kitermelésre váró természeti kincsek, köztük az arany- és gyémántbányák miatt kiemelked"oen fontos szerepet játszik. A zsidók az afrikai pozíciójuk meg"orzéséért a függönyök mögött évek óta élet-halál harcot vívnak a kínaiakkal és szívósan harcolnak a gyorsan és korlátlanul beöml"o kínai t"oke és befolyás feltartóztatása érdekében. A zsidók hajdanán a földön dolgozó, a vidéket keserves fizikai munkával felvirágoztató fehér telepesek nyomában érkeztek erre a vidékre, ahol a mez"ogazdasági munkákat szokásuk szerint nagy ívben elkerülve itt is a kezükbe vették el"obb a pénzügyi, majd a politikai irányítást, háttérb"ol irányítva a polgárháborúkat, a nekik tetsz"o néger hadurakat, a sokszor egymással szemben álló havannai és moszkvai támogatást élvez"o marxista és kommunista mozgalmakat, szervezeteket.

A zsidók az eleinte angol, holland és búr (Namíbiában zömmel német) kézben lev"o bányák, bankok és szállítási vállalatok többségét felvásárolták, és a de Klerk kormány 1994-es hatalomátadása után mára gyakorlatilag a Dél-Afrikai Köztársaság teljhatalmú uraivá váltak. Amíg egyetlen karátnyi gyémántot tartalmazó rög marad a földben, addig a zsidók nem is fognak enyhíteni sem a politikai, sem a gazdasági szorításon, dacolnak a kínaiakkal ameddig csak bírják. A zsidó állam ebben az esetben is maga mögött tudhatja az USA katonai és politikai támogatását, ami Barak izraeli hadügyminiszter múlt heti, meglehet"osen szerény nyilvánosságot kapott washingtoni látogatásán is felszínre került.

Izraelnek a múlt héten sikerült elérnie azt, ami eddig egyetlen NATO vagy egyéb amerikai szövetségesnek sem: az 1990-es évek elejét"ol kialakuló amerikai-izraeli közös katonai-politikai világuralmi terveknek megfelel"oen az USA izraeli hozzáférést biztosított a szigorúan titkos DSP (Defense Support Program) rendszeréhez.

Ez az "urben kering"o, ismeretlen számú katonai kémm"uholdakból álló rendszer a világ bármely pontján képes fényképes, audio, video és távközlési adatokat gy"ujteni, m"uholdjai szükség esetén pár óra alatt a Föld bármely pontja fölé irányíthatóak. Mostantól tehát az amerikai adófizet"ok dollár milliárdjaiból kifejlesztett kémm"uhold rendszerhez Izraelnek is ingyenes hozzáférhetése lesz. Az els"o két amerikai-izraeli közösen üzemeltetett kémm"uholdat Közel-Kelet és Dél-Afrikai Köztársaság fölé tervezi a Pentagon.

Ett"ol függetlenül Izrael a szintén nem régen kifejlesztett X Band Radar System-et és még teljesen be sem fejezett Phalanx rakétaelhárító rendszert is megkapta, az izraeli személyzet kiképzése még ebben a hónapban elkezd"odik. A nagy sietség oka, hogy ez a világon az egyetlen hatásos rendszer, ami megvédheti a zsidó államot az arab területekr"ol indított rakéta támadások ellen.

A Phalanx 20 mm-es ágyúja véd a hajókról, csónakokról indított kis- és közép hatótávolságú rakéták és öngyilkos motorcsónakos támadások ellen is. Az éjjellátó ALMTV (Phalanx All Light Marine TV) televíziós rendszerrel is felszerelt C-RAM Phalanxok automatikusan, 5 km-es távolságról, emberi érintés nélkül észlelik a másodpercenként több száz méteres sebességgel érkez"o rakétát. 2 km-es hatótávolságba érve a teljesen automatizált Phalanx m"uködésbe lép, és másodpercenként 75 kis rakétát l"o ki a támadó rekéta felé. A lövedékek meghatározott távolságban szétrobbannak és a különlegesen kemény urániumos ötvözettel bevont sörétek ezrei ártalmatlanná teszik a bejöv"o rakétát.

Az amerikaiak a Phalanxot teljes sikerrel próbálták ki a Zöld Zóna védelmére Bagdadban, és a zsidók a Gázából és Libanonból érkez"o lassú és kezdetleges Hamas és Hezbollah rakéták elleni védelemhez kérték és kapták meg a Phalanx-ot. Barak miniszter a három hónap múlva távozó Bush kormánytól a múlt héten még arra is ígéretet kapott, hogy a Phalanx tovább fejlesztett lézeres változatát az amerikai hadseregben történ"o rendszeresítésével egy id"oben Izrael is megkapja.

A Gyurcsány-féle Központi Statisztikai Hivatalhoz hasonlóan a Dél-Afrikai Köztársaságban is a kormány utasításainak megfelel"oen hamisítják a nyilvánosságnak szánt adatokat és számokat. Tanulmányozván az alábbi hátborzongató statisztikákat felmerül a kérdés, hogy mivel a b"uncselekmények nagy többségét be sem jelentik a hatóságoknak és/vagy bele sem teszik a hivatalos statisztikába, akkor vajon mennyi történt a valóságban?

Néhány kozmetikázott, ám így is megdöbbent"o adat a dél-afrikai kormány által kiadott és a múlt hónapban megjelent 2007 április 1. és 2008 március 31. között elkövetett és bejelentett, hivatalos b"unügyi statisztikából:

A gyilkosságok, gyilkossági kísérletek, nemi er"oszakok, betörések, lopások és rablások 65-80 százaléka a fehérek kárára történt.

Gyilkosság: 31671 (több mint 86 gyilkosság az év minden napján)
Gyilkossági kísérlet: 18796
Nemi er"oszak: 42953
Személyi szabadságra tör"o er"oszakos jelleg"u támadás: 409048
Emberrablás / Emberrablás váltságdíjért: 5051
Rablás: 183297
Szándékos gyújtogatás: 144364
Kábítószerkereskedelem: 109134
Betörés: 300848
Magántulajdon kárára elkövetett szándékos károkozás: 136968
Lopás: 602727
Gépkocsi / motorkerékpár lopás: 88226
Fegyveres gépkocsi lopás: 15446
Pénzszállító kocsi rablás: 395
Bankrablás: 144
Ez mind alig 12 hónap alatt történt.

Biztos, hogy a két év múlva kezd"od"o dél-afrikai labdarúgó világbajnokságig a b"unözési helyzet még ennél is sokkal rosszabb lesz. A multikulturalizmus, a faji egyenl"oség és a politikai korrektség hazug mocsarába fullasztott globális média pedig az egész világon felháborító és vérlázító módon lapít, hallgat és nem tájékoztat: amit lehet a fekete embernek, azt nem lehet a fehér embernek. A legmeghökkent"obb az egymást váltó angol kormányok, az angol sajtó, és különösen a BBC színeseket, a mohemedánokat és f"oleg a feketéket b"unpártoló, fehérek agyát mosó visszataszító magatartása és m"usorpolitikája.

Teljesen jogosan vannak felháborodva a hazájukból el"uzött angol és holland származású dél-afrikaiak, mert ehhez hasonló, a saját történelmükkel és a saját véreikkel szembeni megalkuvó és gusztustalan politikára még a sok mindent átélt angol történelemben is nagyon kevés példát találni.


Jack Corn - front14.hu

Forrás: http://kurucinfoblog.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szennypropaganda
  2008-09-02 21:43:27, kedd
 
  "Hős új ország" - cionista szennypropaganda hazánkban
2008-09-01. 18:45 Kuruc.info

Olvasónk az alábbi hazug propagandaanyagról készített képeket, melyek itt láthatók:

http://furaila.xfree.hu/125560

maroktelefonjával az Alexandria könyváruház-lánc szegedi boltjában. Több mint elégséges, amennyit látunk belőle.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sátáni szövetség
  2008-09-02 21:41:10, kedd
 
  Amikor a cionisták a Sátánnal szövetkeztek
2008. szeptember 2. Eduardo blog

"Rezső úgy mentett, hogy egyszersmind megkönnyítette mások halomra gyilkolását. Mert a svájci csoport létrejöttének (az anyagiakról most nem beszélek) az volt az egyik előfeltétele, hogy a prominens zsidó gentlemenek, akikkel Eichmann tárgyalt, biztosítják a deportáláshoz az 'üzemi csendet'.

A Kasztner-félé cionista vonat tele gazdag zsidókkal útban a megmenekülés felé - mögöttük maradtak a szatócsok, zöldségesek, a nincstelen kis vidéki zsidók... ezeknek csontjaival, könnyeikkel készült az ördögi habarcs miből fölhúzták a cionista államot. (Rózsa-Flores Eduardo)

Hogy gyorsan és akadálytalanul menjen végbe. A lehető legkisebb erőbevetéssel.... A többiek úgy vártak a sorsukra, mint a birkanyáj a karámban. És a karám fölött prominens zsidó úriemberek énekeltek illúzióba ringató bölcsődalokat. Aki életben maradt volna, azokat Kasztner Dezső küldte a halálba, meg a többiek, akik az altatásban segítségére voltak. Ezt nem lehet kitörölni a krónikákból. Nem tehette semmissé még az a Kasztner Emlékbizottság sem, mely az utókort megtévesztő emléktáblát állított Kasztner Dezsőnek Budapesten."

Cikk a HVG-ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mózesi soviniszta parancsok
  2008-09-02 21:39:54, kedd
 
  "Az Újszövetségi Biblia a történelem legveszedelmesebb antiszemita irodalma"
2008. szeptember 01. 12:41 HunHír.Hu

A más népek tönkretételére felhatalmazást adó Mózesi parancsok (pl. 2 Móz. 34,13: Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.), és az erre is alapozó Talmud kritikája erkölcsi parancs. Tóth Judit ennek az erkölcsi parancsnak igyekezett megfelelni. Nekünk ajándék volt élete, nagyon korán, 67 éves korában ment el.




Július 31-én meghalt Tóth Judit, a hazankert.com szerkesztője, annak a nemzeti emigrációnak a tagja, akiknek a szüleit azért üldözték el a II. világháború után a magyargyűlölők (kommunista-fasiszták), hogy a nemzetünk gerincét eltörhessék. Alábbi írását halála előtt küldte nekünk.

«A nemzsidók sírjai tisztátalanok, mert írva vagyon: Ti pedig, nyájaim, az én legelőm nyájai, emberek! vagytok. (Ezekiel 34., 31.) A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak. (Baba mezia 114b.)
Tizenhét évvel ezelőtti újságcikk került elő a fiókom mélyéről a «megbékélés alapítványról, ami a kereszténység és a zsidóság, illetve a magyarság és zsidóság közti kiengesztelődést kívánja szolgálni.»

* Magyar Nemzet - A munka a holocaust katasztrófája után nyugati országokban megkezdődött. A katolikus, a protestáns és az ortodox egyházak létrehozták a keresztény-zsidó párbeszéd intézményeit és nekifogtak a hitoktatásban, a hittankönyvekben és a szertartásos szövegekben még mindig rejlő antijudaista, zsidóellenes elemek eltávolításának. ... Olyan teológiai könyveket jelentetnénk meg, amelyek elősegítik keresztények és zsidók közeledését, a keresztény vallási eredetű zsidóellenesség leküzdését. Azt a külföldön már létező teológiát szeretnénk bemutatni, amely a másik felekezetben nem gyűlölt ellenfelet, hanem dialóguspartnert, akitől akár tanulni is lehet. Tervezett sorozatunk címe: 'a Keresztény-Zsidó Párbeszéd Könyvtára.
Alapítók - Harmati Béla evangélikus püspök, Kardos Péter főrabbi, Kovách Attila református püspök, Várszegi Asztrik katolikus segédpüspök, Bokros Lajos közgazdász, Csoóri Sándor író, Iványi György közgazdász, Konrád György író, a kuratórium elnöke.

A Magyar Értelmező Szótár szerint:
«Kiengesztelés: magatartással valakinek a haragját, neheztelését eloszlatni. Megbocsátani, nem neheztelni többé.»
«Párbeszéd: Két személy beszélgetése, különböző világnézetű feleknek közeledést, megegyezést kereső eszmecseréje.»
A kérdés itt az, hogy a párbeszédben még senki nem tette az asztalra, hogy ki neheztel kire, miért, és kinek kell megbocsátani és miért? De megértjük, mert ezek kényes dolgok, túlságosan nem lehet feszegetni a tényeket, mert akkor az már belerántja a történelmet.

A *keresztény-zsidó párbeszéd*-nek mondott igyekezetről közel 500 weboldal található az Interneten - akik ezzel a témával foglalkozni akarnak. De a fenti közlemény tartalma alapján, ami újra és újra ismétlődik a feldolgozott cikkekben - arra mutat, hogy míg a zsidók beszélnek a párbeszéd alatt, addig a bűntudattal megetetett keresztények hallgatnak.

Jó! Tehát párbeszélgessünk! De a Talmudból vett idézetek alapján - nem-zsidó barmokkal, szamarakkal, tisztátalanokkal, bálványimádókkal -- /a/ hogyan lehetséges párbeszéd és kiengesztelés, /b/ és miért van minderre szükség?

Rosenberg rabbi szerint a Talmud a zsidóság hivatalos és legfontosabb Élettörvénykönyve. Nincs tudomásunk arról, hogy a II. Vatikáni Zsinat idején egyáltalán megemlítették-e a világ legnagyobb gyűlöletirodalmát!

* "A mai judaizmus, ahogyan ismerjük, nem Mózessel, a prófétákkal vagy más nagy bibliai személyiséggel kezdődött. A mai judaizmus a Farizeusokkal, illetve a bölcsekkel és Talmudjaikkal kezdődött, az első században a Templom lerombolása után. A Farizeusok azon igyekeztek, hogy népük visszanyerje méltó helyét a világtörténelemben. A zsidóknak a Talmud (Tan) éppolyan központilag irányadó, mint a keresztényeknek az Újszövetség." [S. E. Rosenberg: The Christian Problem 1986. New York. Deneau Publ.]

Rosenberg rabbi: «A reformtervek szinte csodával határos eredményeket értek el. 1963-ban XXIII. János Pál pápa a halála előtt már így imádkozott:

* "Tudomásul vesszük Urunk, az évszázados vakságunkat, ami miatt nem láthatjuk kiválasztott néped szépségét, és nem ismerhetjük fel arcukban első szülött testvérünk arcvonásait. Tudomásul vesszük, hogy Káin pecsétje égeti homlokunkat. Évszázadokon át Ábel vérben és könnyben feküdt, mert megfeledkeztünk a Te szeretetedről. Kérünk, bocsásd meg bűnünket, hogy a zsidókra oly sok átkot szórtunk. Bocsásd meg nekünk, hogy Téged testedben másodszor is keresztrefeszítettünk, de nem tudtuk, hogy mit cselekszünk."...[S.E. Rosenberg: The Christian Problem 1986. New York. Deneau Publ.]

1990. szeptember 25-én Prágában aláírták a zsidó-keresztény ökumenikus nyilatkozatot, II. János Pál pápa jelenlétében. A Vatikán hivatalos álláspontja tehát a következő:

Harcolni mindig és mindenütt a zsidóellenesség ellen, főleg a Kelet-Közép-Európában jelenleg tapasztalható megújuló demokráciákban. A katolikusok, illetve keresztények bűnbánata a történelem folyamán zsidók ellen elkövetett igazságtalanságokért és embertelenségekért. A Vatikán a zsidóellenességet halálos bűnnek tekinti.

* * *
Csakhogy a nagyszabású "bűnbánat" teljesen egyoldalú volt! Manapság talán már nem is olyan meglepő, hogy a pápa, a Katolikus Egyház feje, a keresztre feszített Krisztus helytartója meg sem említette, hogy a zsidók ismerjék be és tagadják meg a Talmud gyűlölet-terjesztő irodalmát. Javaslat: talán össze lehetne mérni, melyik vallásnak van leggyűlöletesebb irodalma?

Eliezer Berkovits rabbi írja: "A kereszténység Újszövetségi Bibliája a történelem legveszedelmesebb antiszemita irodalma."

Mivel ezt az állítást a Vatikán is minden tiltakozás nélkül elfogadta, az 1964-es II. Vatikáni Zsinat egyszer s mindenkorra felmentette a zsidóságot az Isten-gyilkosság évszázados vádja alól: "A ma élő zsidóság nem felelős Jézus Krisztus keresztre feszítéséért." Ellenben, minden a zsidóságot ért katasztrófa és szenvedés a keresztények bűne! Hetedíziglen!
(...)
Teljes cikk: http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kidobott operaénekes esete
  2008-09-02 21:38:20, kedd
 
  A rádióelnök kidobta Gulyást
2008-09-02 Magyar Hírlap

A Liszt-díjas operaénekesnek parlamenti képviselősége sem adta meg a részvétel jogát



Gulyás Dénest évtizedek közös munkája köti a rádió kórusához (Forrás: ECHO TV)

Elmaradt a Magyar Rádió művészeti együtteseinek évadnyitó ülése, mert Such Györgynek, a rádió elnökének nem tetszett, hogy Gulyás Dénes operaénekes és országgyűlési képviselő is jelen van a teremben. Gulyás lapunknak elmondta, hogy a jókora csúszással kezdődő ülésre - amely tudomása szerint nem lett volna zártkörű - a rádió kórusa hívta meg. Amikor megérkezett az elnök, felszólította őt, hogy hagyja el a termet. Emellett pedig Such megjegyezte: "így vagy úgy", véghez viszik azt a koncepciót, amelyet a költségvetéssel kapcsolatban terveznek.

Gulyás fideszes képviselőként, a parlament kulturális és sajtóbizottságának tagjaként - és nem utolsósorban, mint a rádió kórusával több mint harminc éve együtt dolgozó művész - úgy érezte, joggal ül a teremben, ahol kilencszázmillió forint közpénz jövőjéről lesz szó. Mivel nem hagyta el a termet, és nem is vezettették ki, az ülés elmaradt.

Borbély-Urquhart Julianna, a rádió kommunikációs vezetője az ügy kapcsán a következőképp reagált lapunknak: a Magyar Rádió Zrt 2008. szeptember 1-jén tartotta a zenei együttesek tagjainak évadnyitó társulati ülését, amelyre a rádió vezetősége a zenei együttesek tagjain kívül mást nem hívott meg.

Itt jelent meg Gulyás Dénes országgyűlési képviselő anélkül, hogy a részvénytársaság menedzsmentjénél bármiféle előzetes bejelentést tett volna. Such György ezt észlelve felszólította, hogy hagyja el a munkavállalóknak szóló tájékoztató helyszínét. Mivel erre nem volt hajlandó, a rádió elnöke berekesztette az ülést. "A társulati ülés nem nyilvános rendezvény, hanem a munkajogviszony keretei között megvalósuló olyan belső ülés, amelyen a zenei együttesek tagjai mint munkavállalók vesznek részt, és amelynek célja a szeptemberben induló évad megnyitása, valamint az évadra vonatkozó terv ismertetése. Gulyás Dénes képviselői igazolványa felmutatásával kívánt részt venni a társulati ülésen, hivatkozva az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény 8. § (4) bekezdésére, miszerint a képviselői igazolvány az államigazgatás összes szervéhez, továbbá a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A Magyar Rádió a társasági törvény, illetve a médiatörvény alapján működő részvénytársaság, amely közszolgálati műsorszolgáltatást végez, a vonatkozó törvények azonban nem szólnak annak közintézményi vagy közintézeti jellegéről. Álláspontunk szerint egy képviselő igazolványa felmutatásával a rádió területére nem léphet be, és különösen nem jogosult részt venni - meghívás nélkül - egy részvénytársaság belső megbeszélésén. Ez súlyosan sérti a rádió működését és érdekeit" - írta lapunknak Borbély-Urquhart Julianna, a rádió kommunikációs vezetője.

Zalka Szilvia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom László nagy tévedése
  2008-09-02 21:37:06, kedd
 
  Sólyom László hallani sem akar nemzetünk valódi alkotmányáról
A köztársasági elnök szerint szó sem lehet a Szent Korona-tan alapján álló jogfolytonosság bármiféle felvetéséről sem.
2008/08/31 - 22:42 Szent Korona Rádió

A neoliberális erők nagy kedvencének számító Sólyom László újra megmutatta, hogy kicsoda is valójában. A néha napján egy-egy nemzeti húrt megpengető köztársasági elnökről ismét nyilvánvalóvá vált, hogy lantjának többi húrja nem magyar hangolású.

Sólyom László most éppen hitet tett amellett, hogy a '49-es alkormánynak nevezett valami rendben van, azaz szó sem lehet a Szent Korona-tan alapján álló jogfolytonosság bármiféle felvetéséről. Nincs szükség új alkotmányra - ebben egyetértett Sólyom László köztársasági elnökkel Paczolay Péter. Az államfő tegnap bemutatkozó látogatáson fogadta, az Alkotmánybíróság (Ab) új elnökét, aki július elején foglalta el posztját, megbízatása három évre szól.

Az eszmecsere után - amely információink szerint mintegy fél órás volt és szigorúan négyszemközt zajlott - Paczolay számolt be arról, hogy konkrét ügyekről nem esett szó köztük, az alkotmánnyal kapcsolatos közös álláspontjukat viszont kiemelte. Azt is mondta, az Ab ősszel foglalkozik majd többek közt a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvénnyel, miközben továbbra sem fogynak a sürgősséggel tárgyalandó népszavazási ügyek. Ami pedig a következő hónapok teendőit illeti, az egyik legfontosabbnak a testület közel húszéves gyakorlatának részterületenkénti feldolgozását említette, s ilyenként kiemelte a diszkrimináció tilalmára vonatkozó gyakorlatot, valamint az alapjogok korlátozásának az Alkotmánybíróság által elfogadott módszereit. Értesüléseink szerint a bemutatkozó látogatás-sorozat folytatásaként Paczolay szeptember 9-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel találkozik.

Ősszel más feladatai is lesznek Paczolayinak és az Alkotmánybíróságnak, például ki kellene egészíteni a taláros testületet, amely jelenleg 11 helyett 9 fővel működik - erről az Ab elnöke augusztus 20-a alkalmából lapunknak adott interjújában beszélt. Mint mondta, nem újraválasztás-párti, mert ez fölvetheti azt a gyanút, hogy esetleg az újraválasztásban gondolkodó alkotmánybíró a politikai pártok kegyét keresi. Ugyanakkor - tette hozzá - a most júliusban távozott két bíró, Bihari Mihály és Kukorelli István esetében támogatta volna az újraválasztást. Érdemes lenne komolyan foglalkozni azzal is, hogy 12 évre növeljék a testület tagjainak mandátumát, de zárják ki az újraválasztás lehetőségét - vélekedett Paczolay.

Az interjúban a közelmúlt eseményei kapcsán sokat emlegetett véleményszabadság illetve az emberi méltóság kérdésében pedig az Ab elnöke úgy fogalmazott: ezek a klasszikus alapjogok, amelyek nem jogalkotói ötlet vagy önkény alapján kerültek az alkotmányba. A más alapjogokkal való összevetésben is figyelemmel kell lenni a történelmi tapasztalatra, és önmagában a negatív jelenségekből nem szabadna rögtön arra a következtetésre jutni, hogy ezeket a jogokat korlátozni kell.

(Népszava, Barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős kereszt-avatás és Slota
  2008-09-02 21:24:39, kedd
 
  Szőnyi Bartalos Mária
TÁMOGATOM SLOTA KÜLDETÉSÉT

Olvasom a Nemzeti Hírháló ma megjelent hírei között, hogy Slota már megint kettős keresztet avatott Szlovákiában.
Nagyon helyes!
Minden egyes kettős keresztnek csak örülni tudok!
Elvárom Slotától, hogy - ígéretéhez híven - az egész Szlovák területet virágoztassa fel kettős keresztekkel. Meg is fogom neki köszönni, amikor végzett.
Támogatom Slota küldetését.
Miért?
Azért, mert olyan kiemelkedő jelentőséggel bír, amelynek a magyarság csak örülhet, ha megvalósul.
Annak ellenére támogatom Slota küldetését, hogy a kamaszkorban levő Szlovákia még csak papagáj-szinten értelmezi Slota tettének szakrális jelentését. Persze, Slota is a kamaszkori vágyait éli ki ezzel, amely szerint be szeretné írni magát a történelem tárházába. Még az sem baj, ha az egója-diktálta küldetésében állítja a kettős kereszteket. Semmi sem baj, csak töretlenül ragaszkodjon továbbra is a kettős keresztek felállításához, és valósítsa meg, mert akkor előbb-utóbb eljut arra a szellemi szintre, hogy mindent annak fog látni és tudni, ami.
A turulmadarakat is.

Komárom-Szőny, 2008. szeptember 2.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 802
  • e Hét: 4330
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 48875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.