Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Katasztrofális a magyar egészs
  2009-02-15 21:50:18, vasárnap
 
  Katasztrofális a magyar egészségügy
2009-02-15

Ha bejutottak volna a magánbiztosítók az egészségügyi alapellátásba, már összeomlott volna a rendszer - állítják a szakértők. A tavalyi népszavazás miatt ez nem történt meg, viszont a Gyurcsány-kormány a kiszivárgott tervek szerint újabb milliárdokat vonhat ki a már így is pénzhiánnyal küzdő egészségügyből. Ez pedig a jelenleg sem magas szintű ellátást végveszélybe sodorná.

29-ből a 24. - így rangsorolja a magyar egészségügyet egy, az európai országokról szóló tavalyi felmérés. Elsősorban azt róják fel a hazai ellátás hiányosságaként, hogy nem lehet rögtön szakorvoshoz menni, hosszúak a kórházi várólisták, magas a csecsemőhalandóság és sokan halnak meg szívinfarktusban. Az egészségügyi ellátás pedig mélyen alulfinaszírozott.

Az kórházak összes adóssága tavaly meghaladta a 60 milliárd forintot. A budapesti Bethesda Gyermekkórház is tartozik. Hiába húzták meg a nadrágszíjat, egyházi kórházként kevesebb kormányzati támogatásban részesülnek.

,,Azokat a bér kiegészítéseket, 13 havi bérhányadot egyebeket, amiket a köz ellátásában dolgozó más ellátók megkaptak, önkormányzati és állami kórházak megkaptak, azok ide nem jutottak be" - mondta el Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház igazgatója.

Egy másik nagy gond az egészségbiztosítás kérdése. A rendszerben ugyanis sokan vannak, miközben a befizetők száma rohamosan csökken.

Az egykori liberális egészségügyi kormányzat mégis magánkézbe adta volna a járulékbefizetők kasszáját.

Cser Ágnes az Egészségügyi Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint, ha a társadalom nyomására nem állnak el a több-biztosítós rendszertől, a mostani gazdasági válság miatt szétesett volna a magáncégekre épített egészségügy.

,,Már integethetnénk messziről a járulékainknak, hiszen az volt a cél, hogy a pénzpiacokon bárhol, idővel úgynevezett befektetési manőverekben használják fel a pénzünket" - közölte az Echo Tv-vel Cser Ágnes.

Gaál Péter egészségügyi közgazdász szerint pont a válság miatt kellene többet adni az egészségügynek.

,,Ilyen esetekben mindenképpen az egészségügyre nem hogy kevesebbet, hanem többet kell költenie, egyszerűen azért, mert az egészségügy az egyik forrása annak pl., hogy azok, akik megbetegednek, azok minél hamarabb visszakerülhessenek a munkaerő piacra dolgozni" - mondta el Gaál Péter egészségügyi közgazdász.

Így teszik ezt sok országban. Magyarországon viszont az előrejelzések szerint újabb milliárdokat vonnak ki az egészségügyből. A közgazdász szerint ez akár a rendszer összeomlásához is vezethet.

Forrás: Echo Tv

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=97278
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az "Új magyar nyomor" programj
  2009-02-15 21:45:23, vasárnap
 
  Az "Új magyar nyomor" programja

2009.02.15

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-1751.jpg


Mottó :
"Olyan országot szeretnénk, amelyben van értelme dolgozni. Olyan országot, amelyben nem beszélnek adócsökkentésről - mert arról a politikusok szoktak beszélni -, hanem amelyben teszik. Volt már, aki beszélt róla, ön is, elnök úr. 1998-ban radikálisat ígért. Tudja, mi lett belőle ? Semmi !"
( Gyurcsány Ferenc, 2006. április : miniszterelnök-jelölti vita )

Tudja még valaki, hányadik ( népnyúzó ) programját hírdeti meg az országot pusztulásba és adósságba taszító politikai bűnbanda ? És emlékszik-e még valaki arra, vajon mennyi pozitívum valósult meg belőlük, természetesen a folyamatos megszorításokat leszámítva ? És vajon felteszi-e magában a köztársaság hallgatag elnöke a megkerülhetetlen kérdést, ezek közül mégis melyikre kapott választói felhatalmazást ( és kormányalakítási megbízást ) 2006 tavaszán Gyurcsány Ferenc ? Vajon a közösen elfogyasztott mosolydiplomáciás villásreggelik legitimálják-e a köztörvényes választási csalót a folytatásra, vagy Sólyom Lászlónak azért ennél határozottabban kellene kiállnia becsapott és megnyomorított népéért, valamint a sárba tiport demokrácia védelmében ? Tudjuk, az általa (is) jegyzett Alkotmány szinte áthághatatlan jogokat biztosít ennek a kártékony maffiának, de azt mindenképpen elvárnánk tőle, - ha kell, akár naponta szólítsa fel az öszödi böszmét mielőbbi lemondásra. Ha gyakorlati haszna nem is, legalább erkölcsi súlya lenne. Még akkor is, ha nyilvánvalóan leperednek Gyurcsányról a demokratikus normák, és "kurva ország" megdönthetetlen diktátorának érzi magát.

Talán ez lenne a minimum, Elnök úr !

Koherens programban gondolkodni persze nehéz, programot gyártani annál kevésbé. Ha Lenin élne, büszke lehetne késői tanítványára, méltán megirigyelhetné Gyurcsány Ferenc lenyűgöző programalkotói szorgalmát. Lássuk - a teljesség igénye nélkül, mégis milyen programok népszerűsítésére költötte a kormány keményen megkeresett adóforintjainkat, és ítélje meg mindenki maga, volt-e kézzelfogható értelme és eredménye a hazugság-gyári giga-kommunikációnak :

"Munka, otthon, biztonság"
( 2005. február 14 : Gyurcsány Ferenc az arányos közteherviselés fontosságát hangsúlyozta évértékelő és egyben programadó beszédében. Akkor hangzott el a azóta több változatban újraszülető hármas jelszava - munka, otthon, biztonság. Az adórendszer, a felsőoktatás átalakítását, a nemzeti felelősség ötpontos programjának megvalósítását, a következő évtized nemzeti fejlesztési programjának megalkotását ígérte )
"Száz lépés programja"
( 2005 május : Ebben a miniszterelnök ezermilliárd forintos adóreformot ígért, amelyet öt év alatt kívántak megvalósítani. 2006-ra máris 300 milliárddal csökkentették volna az adóbevételeket. A tervekben az általános forgalmi adó, a személyi jövedelemadó, az egészségügyi hozzájárulás és az iparűzési adó mérséklése szerepelt. "Most, 2005-ben a következő öt évre átfogó, valamennyi adónemet érintő, alapirányát tekintve az adóterheket, járulékterheket csökkentő, a gazdaság versenyképességét és a társadalmi igazságosságot egyaránt szolgáló adóreformot fogunk elindítani ..." )
"Ötéves adócsökkentési program"
( 2006. január 30 : Az ÁFA 25-ről 20 százalékra csökkentése, az átlagkeresetek adójának 26-ról 21 százalékra csökkentetése - ötéves adó és járulékcsökkentési program törvénybe foglalása, nyugdíjkorrekciós program, hároméves, többlépcsős minimálbér-növelési program, munkahelyteremtés programja, állami működés szerkezeti reformja, szegénység visszaszorítása )
"Útközben"
( 2006. február 2 : "Bátorság, biztonság, igazságosság" )
"Erős köztársaság, sikeres Magyarország"
"A kormányfő kilenc pontja"
"Új egyensúly"
( Közismertebb nevén konvergenciaprogram. Ebben a választási ígérettel és a kormányprogrammal szöges ellentétben drasztikus megszorítások szerepelnek. Az adócsökkentési programot elhalasztották, sőt a kormány megemelte a közterheket és új adófajtákat vezetett be )
"Őszödi elvek"
"Új Magyarország"
"Szabadság és szolidarítás"
( 2006. május : "A sikeres, modern és igazságos Magyarországért". Egy hónap múlva azonban az MSZP kibontotta az igazság részleteit : Gyurcsány Ferenc az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén bejelentette : "És harmadsorban teszünk olyan lépéseket, amelyek az általános adószinteket növelni fogják ..." )
"A kormányprogram kiegészítése"
"Szembenézés"
( 2007. január : 23 pontban hibákról, tanulságokról, tennivalókról )
"Új Magyarország fejlesztési terv"
( 2007. május 7 : Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfontosabb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében hat kiemelt területen indít el összehangolt állami és uniós fejlesztéseket : a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben )
"Zászlóshajó-programok"
"A kormányfő 48 pontja"
( 2007. szeptember : "Annak semmi értelme nincs, őszintén szólva, hogy úgy vezessünk be ingatlanadót, hogy ez újabb terhet jelentsen valakiknek, közben pedig nem világos, hogy ez milyen hosszabb távú célt szolgál, és melyik az a másik oldal, ahol meg csökkennek az adók ..." )
"Köztisztasági csomag"
( 2007. október - Nem valósult meg )
"Az új polgárosodás programja"
( 2008. február 18 : a munkára, a tudásra és a tulajdonra épít. Ez a program 2009-re kétszázötvenmilliárdos köztehercsökkentést irányzott elő, miközben az ígéretek szerint 2008-ban a költségvetés a vártnál jobb lesz, 2009-ben pedig 3 százalék körül stabilizálódik a hiány )
"Új tulajdonosi program"
( 2008-ban Gyurcsány Ferenc meghirdette az Új Tulajdonosi Programot, ami lehetővé tette volna, hogy állami cégekben, pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek )
"Új iskola, új tudás"
"Megegyezés - Magyarország megújításának lehetséges irányáról"
( Háromszáz milliárd forintos adómérséklés ígérete )

És immár küszöbön a legújabb, hamarosan bejelentésre kerülő megszorító program ...

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2578.jpg

Persze mit sem érnek a hangzatos szavak, ha a regnáló kormány - élén egy hatalommániás politikai kalandorral, éppen az ellenkezőjét valósítja meg aktuális programjának ( ha ők maguk tudják egyáltalán, éppen melyiket ) - előidézve ezzel az ország legmélyebb gazdasági és társadalmi válságát. Gyurcsány megítélésénél ezért is nehéz biztos kapaszkodót találni, hiszen ugyanolyan fapofával képes - akár rövid időn belül is - ellentmondani saját magának, gondoljunk csak az adócsökkentésről tett legkülönfélébb megnyilvánulásaira. "Mentségére" szolgáljon, hogy ő maga sem veszi komolyan saját programjait, hiszen a gyurcsányi politizálás lényege a kommunikáció, és nem a tartalom. Ennek alátámasztására álljon itt néhány idézet Debreczeni József, "Az új miniszterelnök" című talpnyaló ( egyben leleplező ) eposzából :

"A kormányprogramnak őszintén szólva, nem volt túl nagy a tétje. Mert az világos volt, hogy nem indulunk el nagyon új dologgal. Csak kettő-hárommal, de a harmadik az már inkább maga a kommunikáció. Lakástámogatás, családtámogatás : ezeknél változtatni fogunk. Ott, ahol szociálisan nem tartottam igazságosnak az örökölt rendszert . A programot nem a miniszterek írták, hanem mi írtuk. Már csak azért is, mert a miniszterek nem tudták, hogy miniszterek lesznek. Én diktáltam, Gál Zoli, Zalai Mari pedig írta. Hozzá kell tennem, hogy kötelező gyakorlatnak tekintettük inkább, mint valóságos feladatnak kell egy ilyet csinálni. Az volt a szöveg, hogy gyerekek, a kormányprogram : hogy az jó-e vagy rossz, hogy lelkesítő vagy sem, az egy napig kérdés összesen. Ha viszont túlígérjük magunkat, akkor azt két éven keresztül mindennap számon kérik rajtunk. Nem szabad. Nem baj, ha egy picikét laposabb. A papír egy napig téma. Írásban talán egy nappal előtte adtuk ki, az elfogadása után másnap megnevezem a kormányomat, és akkor már arról szól a történet ... Szóval én nagyon mély elemzést nem végeznék a kormányprogram alapján, mert politikai értelemben nem tartom komoly munkának ..."

"A kormányzás tehát a következő választási kampány része. Ennek megfelelően, legalább részben érvényes rá a választási kampányok több jellemzője. A választás az emberek fejében, lelkében dől el. A vélemények, a hitek, a meggyőződések, a félelmek, felülírják a tényeket. Az győz, aki kezdeményez. A kezdeményezés döntően kommunikációs természetű. A politikai akciók döntő hányada nem tárgyiasuló intézkedés, hanem szimbolikus cselekvés. A kormányzás és a kampány - alapvetően - nem konkrét intézkedésekről, hanem az azok által hitelesített világképről, társadalomfilozófiáról szól. Ebből következően előrébb való az átfogó világkép, mint az egyedi problémamegoldás ..."

Már az sem igaz, amit kérdeznek ...

Az MSZP sok mindent megígért az országnak 2008-ra, de abból szinte semmi pozitívum nem valósult meg. Gyurcsány Ferenc 2008-tól már reálbérnövekedést ígért, amelyből 3-5 %-os csökkenés kerekedett. A miniszterelnök 2007-ben magabiztossan jelentette ki, hogy 2008-ban már nem kell megszorításokra számítanunk, ezzel szemben majd minden társadalmi réteg életszinvonala csökkent, miközben folyamatos megszorítások és kiigazítások követték egymást. A létfontosságú élelmiszerek és energiahordozók ára rekordmértékben emelkedett, a vezetékes gázért például másfélszer fizettünk többet, mint egy évvel korábban. Eközben adó- és járulékcsökkentésről már szó sem esett, esik. Elhalt, semmivé vált a kisembereknek ígért mézesmadzag - az "Új tulajdonosi program", az Euró bevezetésétől ( bár Gyurcsány népszavazást ígért róla ) pedig olyan távol vagyunk, hogy még a lehetséges dátumot sem sejtjük. Megígérték, hogy semmiképp sem nyúlnak hozzá a 13. havi nyugdíjakhoz ( "Ha szíjat hasítanak a hátamból, akkor sem ..." ), mégis megtették. A kormány becsapta a közszféra dolgozóit is : nem növelte a bértáblát, nem fizette ki - a konvergenciaprogram teljesülése esetén, a 2007-es sztrájkmegállapodásban megígért - félhavi illetményt, nem ellentételezte tervezett feletti inflációt, és részlegesen bár, de elvette a 13. havi illetményt.

Mindez csak csepp a tengerben, és a sor hosszan folytatható ...

Mesterházy Attila szerint természetesen a Fidesz tehet mindenről, aki nem érti a válság valódi okát : "amelynek a lényege, hogy a keletkezett szituációt nem a magyar politika idézte elő, hanem ez olyan világméretű krízis, amely negatív hatásai begyűrűznek Magyarország határain belülre is ..."
Öreg vagyok én már ahhoz, hogy bukott gerinctelenektől hallgassam az évtizedes bolsevik sablonokat : inkább anyátokat nézzétek hülyének, elvtársak. Kimondom őszintén : idióta, vagy maga is gazember aki még mindig hisz ezeknek !

"Nem tudnak mondani olyan adófajtát, ahol ne csökkentek volna az adók. Megígértük, megtettük ..." ( És visszavontuk, tehetné hozzá a hazudozó miniszterelnök ) "Az IMF azért adott rendkívül gyorsan ekkora méretű kölcsönt ( 16,5 milliárd euró ) mert mi jól csináljuk, és sikeres volt az elmúlt évek politikája (...) A pénzt nem akarjuk elkölteni, azt sokkal inkább egy garanciaként kértük a nemzetközi szervezetektől, ha az ország fizetőképességével problémák lennének ..."
Egyik szavuk üti a másikat, mégis ők a haladó baloldal legkiválóbb gazdasági "szakértői". Különleges anyagból gyúrva, kivételesen "erős" ( szocialista hungaricum ) morális tartással. No persze.

Igen, megcsinálták.

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2781.jpg

http://api01.extra.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkasházy Tivadar hősies har
  2009-02-15 21:36:23, vasárnap
 
  Csontos János: Unterman Teddy bajban

Farkasházy Tivadar hősies harca a munkahelyekért
2009. február 14. 10:48


MNO
Csontos János: A kiebrudalt Farkasházy állami pénzzel való táplálása csupán azért érdekes, hogy látva lássuk: a balfertályon még a kegyvesztett kádert is felfogja a szociális háló. Ami dicséretes dolog - az viszont már kevésbé, hogy mindannyiunk pénzéből.

(Magyar Nemzet, 2009. február 14.)
http://www.mno.hu/portal/616038
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Részvénygarancia nélküli milli
  2009-02-15 20:05:52, vasárnap
 
 
Részvénygarancia nélküli milliárdok Pétre volt elvtársnak

A Pénzügyminisztérium szerint mégsem kell a pluszbiztosíték.
Lehel vezér, v, 2009/02/15 - 19:35


Anélkül folyósítanak tízmilliárdos állami pluszhitelt a péti Nitrogénműveknek, hogy Bige László tulajdonos az állam javára lemondott volna részvényesi jogairól arra az esetre, ha a cég nem tudja visszafizetni a kölcsönt. A műtrágyagyár mindenesetre a jövő héten indulhat.

"Szokásos módon" ismét meglepő fordulatot vett a Bige László tulajdonában lévő központi műtrágyagyár, a péti Nitrogénművek sorsa. Értesülésünk szerint az októberben leállított üzem számára az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megkezdte a kormány által megítélt 10 milliárdos pluszhitel folyósítását. Az első hárommilliárdot rögtön a cég utolsó gázszállítója, az EON kapta meg az eddigi kifizetetlen számlák fejében. Bige László korábbi indoklása szerint a pénz a gyártás működtetéséhez, vagyis forgóeszköz-finanszírozásra kell.

Őry Kovács Katalin, az MFB kommunikációs vezetője az értesülést sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Annyit mondott: a bank a hitelfolyósítás összes feltételének megléte esetén utal.

Az egyik ilyen feltétel a hitel mögötti jelzálog. Ez biztosított: a tízmilliárdos hitel mögött mintegy 70 milliárdnyi vagyonelem áll. Igaz, ha ezt tényleg le kellene hívni, az bizony egy kétes kimenetelű árverést eredményezne, ami csupán szerencsés esetben végződne a gyár továbbműködésével.

A hitelfolyósítás másik feltétele eredetileg az volt, hogy a kormány - a Pénzügyminisztériumon (PM) keresztül - készfizető kezességet vállaljon a hitel 80 százalékára. Vagyis ha a cég nem fizet, az állami bank az összeget az állami költségvetésből kapná meg. E garanciának viszont a kormány ez idáig hangoztatott álláspontja szerint az lett volna a feltétele, hogy a hitel visszafizetési problémák esetére Bige László lemondjon a cég 76 százalékáról az állam javára. Noha ezeket a feltételeket a kormány januári határozatmódosítása némileg gyengítette, a részvényekkel kapcsolatos ügyekben eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - a PM kifejezett utasításának birtokában - hivatalosan mindmáig ebben a hiszemben tárgyalt a Nitrogénművekkel - mégpedig eredménytelenül.

Bige László a múlt héten egyik nyilatkozatában már felvetette: esetleg aggályos lehet, ha egy százmilliárdos gyár 76 százaléka bármily ok miatt jelképes összegért tulajdonost váltson.

Markó Andrea, a PM szakállamtitkára tegnap kifejtette: a tárca végül nem tartotta szükségesnek a részvényopció kikötését. Így kiadták az állami garanciát, és megindulhatott a hitel. Indokolása szerint részint ez az állami garanciák kiadásánál egy szokatlan pluszfeltétel. Másrészt átgondolták: ha a gyár nem fizet, feltehetőleg felszámolás következik, amikor a tulajdonos kiléte szinte lényegtelen. Az állami eljárásjog miatt jogászaik azt kivitelezhetetlennek tartották, hogy egy hitel-visszafizetési probléma esetén az állam "egyben" átvegye a gyár működtetését. Mivel ugyanis ez az állami garancia lehívásával jár, az ilyenkor illetékes APEH azonnal elindítja a végrehajtást. Azt a szakállamtitkár is elismerte, hogy az ősz óta formálódó állami megmentési elképzelések során ez a tényező csak nemrég merült fel. (A kormányban a nyilatkozatok alapján elsősorban Gráf József agrárminiszter szorgalmazta a gyár megmentését, mivel álláspontja szerint a Nitrogénművek leállásával veszélybe kerülne az egész magyar mezőgazdaság műtrágyaellátása.) Markó Andrea hangsúlyozta: a hitel fedezetéül a Nitrogénműveknél biztosítékként a hitelösszeg sokszorosa áll rendelkezésre.

Bige László a részvényopció kérdésében tegnap nem kívánt nyilatkozni, nem tartván magát illetékesnek. Arról tájékoztatott viszont, hogy a hitelfolyósítás valóban megindult. Így véleménye szerint a termelés a jövő hét folyamán megindulhat. Úgy vélte, komoly késésben vannak, így elképzelhető, hogy lesznek ellátási problémák. Ha elegendők lennének a piacon most rendelkezésre álló készletek, az a mezőgazdaság komoly válságára utalna - szögezte le.

Napokon belül létrejöhet az egyezség a peremartoni műtrágyagyár adásvételéről: a finn Kemira cég Bige Lászlónak adja el a jelenleg éppen nem üzemelő gyárat - írta a Napi Gazdaság. A Transcenter néven működő hatóanyaggyártó cég komplex nitrogén-foszfát-nátrium műtrágyát állít elő, de a termelést tavaly leállították. Bige a hírt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Annyit mondott: a peremartoni gyárat korszerűnek tartja, amelynek termékeire van kereslet.

A történet egyszerűen: Van egy műtrágya gyár és a tulajdonosa a működtetésre kap 10 milliárdot közben vesz egy másik gyárat. Ez olyan mintha valakinek a lakáshitelét az állam fizetné és az így megtakarított részletből venne egy másik lakást. Erre csak ELVTÁRSAK jelentkezhetnek, egyszerű halandó nem. Mert ugye mindenki egyenlő de vannak egyenlőbbek.

(nol nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_02_15_reszvenygarancia-nelkuli-milliardo k-petre-volt-elvtarsnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német demokrácia megtiporta
  2009-02-15 20:01:17, vasárnap
 
  http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_02_14_a-nemet-demokracia-megtiporta-a-dr ezdai-martirok-emleket

A német demokrácia megtiporta a drezdai mártírok emlékét


Egyedül a német hazafiak tartották meg az emlékezés méltóságát.

flagellumdei, v, 2009/02/15 - 14:49

Az NPD volt az egyetlen párt, amely méltóságteljesen emlékezett

Az NPD volt az egyetlen párt, amely méltóságteljesen emlékezett

Felháborító, hogy a drezdai áldozatokra kik és hogyan ,,emlékeztek". A hivatalos német politikai vezetés agitációvá silányította az emléknapot, a német liberális sajtó toporzékolt, a gyilkosok koszorúztak, a szélsőbalos söpredék randalírozva gyalázta a meggyilkoltakat.

Miközben a világot hatalmába kerítő gyalázatos liberalizmus a világon mindenkire rákényszeríti, hogy naponta kritikátlanul emlékezzen meg az állítólagos hat millió zsidó áldozatról, addig az ártatlanul lemészárolt német civilekre való megemlékezést undorító módon igyekszik megalázni. A drezdai megemlékezést, egy szélsőségesen liberális és istentelen koalíció, a hazafias erők elleni demonstrációvá aljasította. A békés megemlékezések már pénteken este megkezdődtek, amikor a város nemzetellenes vezetői, illetve a gyilkosokat képviselő amerikai és brit nagykövet, együttesen koszorúzta meg az áldozatok emlékművét. Nem véletlen, hogy egy nappal a hazafiak előtt tették ezt meg, mert szinte biztosra vehető, hogy ezt a gyalázatot nem hagyták volna annyiban a radikálisok.

Különböző német radikális jobboldali szervezetek a gyalázatos támadásra, illetve az áldozatokkal való szolidaritás kinyilvánítására hirdették meg, a gyászmenetként bejelentett szombati tiltakozó megmozdulást, amelyre szerte az országból érkeztek hazafias csoportok. Egyes hírügynökségek megközelítőleg ötezer főre teszik létszámukat, azonban - ismerve ezek beállítottságát - ezek az adatok igencsak leszorítottak és a nemzeti megemlékezők valós száma ennek a sokszorosa lehet. Ezt támasztja alá, hogy a megemlékezésre legalább tízezer hazafira számítanak. Egy neonácinak bélyegzett parlamenti képviselő - az NPD színeiben - szerint ,,bombaholokauszt" történt, mivel az áldozatok számát jóval a kétszázezer fölé teszi és ez már kiverte a biztosítékot a ,,hivatalos" német történelemszemléletet irányítók soraiban.A szélsőbalos hordaA szélsőbalos horda

A szászországi tartományi fővárosban, szombaton emlékeztek meg a Drezda elleni, a demokrácia védői által végrehajtott, gyilkos bombatámadás 64. évfordulójáról, illetve az áldozatokról, akiknek a száma máig is vitatott. Sokan, főleg a győztes oldalon - és a nyerteseket kiszolgáló német történészek - igyekeznek a tömegmészárlás áldozatainak számát jelentéktelenné tenni. A ,,hivatalos" történelem 25-30 ezer áldozatról beszél, addig a valós számok jóval meghaladják a kétszázezer főt. A tartományi parlamentbe bejutott Német Nemzeti Demokrata Párt (NPD) a szégyenteljes támadást háborús bűntettnek tekinti és ezzel a ténnyel akarja felhívni a világ figyelmét, hogy mit is jelent a győztesek mindenhatósága. A mai napig senki sem kért bocsánatot a drezdai vérengzés miatt.

A városi hazaáruló és liberális hatóságok az előzetes információk alapján attól tartanak, hogy a szélsőjobboldali tüntetők száma megközelítheti a 10 ezret, amelyhez hasonlóan nagy, neonácinak bélyegzett megmozdulás az elmúlt években sem Németországban, sem Európában nem volt (úgy tűnik valami elkezdődött Németországban is). A nem várt tömegtől a hazafiatlan hatalom megrettent és a városba több ezer egyenruhás pribéket vezényeltetett. A megemlékezés hazafias jellege sajnos a városba csábította a szélsőbalos és anarchista csürhét is, amely nyilvánvalóan mindent megtesz, hogy összecsapást provokáljon ki gusztustalan viselkedésével. A délután folyamán a karhatalom és az említett vörös csorda egyes csoportjai között már kisebb harcok bontakoztak ki.

A szombaton megtartott radikális jobboldali tüntetés szinte az egész országot felkavarta (?!), legalábbis a német liberális média ezt hirdette. Sajnos bizonyos mértékben igazuk volt, mert a hazaáruló parlamenti pártok, különböző nemzetellenes társadalmi szervezetek, sőt - ami a legszomorúbb - az egyházak is olyan alacsony szintre süllyedtek, hogy ellentüntetésre és az évforduló kapcsán békés elmélkedésre szólították fel a németeket. Sajnos sok "német" hallgatott is a hívó szóra. Wolfgang Tiefensee már kiadta a parancsot az erőszakraWolfgang Tiefensee már kiadta a parancsot az erőszakra

Egy ,,pártok felett álló szövetség" felhívására a német hazaárulók egész serege gyűlt össze, hogy jelenlétével is megtiporja a meggyilkoltak emlékét. Erre a demonstrációra jelezte részvételét, többek között, Richard von Weizsacker volt államfő, Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke és Franz Müntefering szociáldemokrata pártelnök. A város névleg konzervatív - de valójában idegenimádó - polgármestere a ,,Közösen emlékezni és megbékélve élni" jelszó jegyében csendes megemlékezésre utasított mindenkit. Ez elég ellentmondásos kijelentés, mert pont az hivatkozik a békés megemlékezésre, aki az áldozatok emlékét meggyalázza azzal, hogy támogatja az ellentüntetést. A szombati hivatalos rendezvényen Wladyslaw Bartoszezwski volt lengyel külügyminiszter is képviselte magát.

Frank-Walter Steinmeier hazaáruló német külügyminiszterFrank-Walter Steinmeier hazaáruló német külügyminiszterA legfelháborítóbb azonban az volt, hogy a megemlékezéssel egy időben - azt szemtelen módon felhasználva - a német kormány két tagja is aljas módon agitált a neonácinak bélyegzett NPD betiltása mellett. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter annak a víziójának adott hangot, hogy a radikális jobboldali párt a "szervezett és agresszív neonácizmust" testesíti meg és az alkotmányos rend ellen tör. A külügyminiszter a szélsőjobboldal, az idegenellenesség és az antiszemitizmus elleni harcot össztársadalmi feladatnak nevezte (?!). A keleti tartományok újjáépítéséért felelős miniszter, Wolfgang Tiefensee, meghazudtolva a demokrácia legalapvetőbb szabályait, azt mondta, hogy a szélsőjobboldal ellen nem elég csak békésen tüntetni. Ezek már nagyon súlyos szavak, mert gyakorlatilag szabad utat adott a hazafiak elleni erőszakos akcióknak.

(MTI nyomán - Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kállai Csaba is ott volt Siófo
  2009-02-15 19:55:56, vasárnap
 
  Kállai Csaba is ott volt Siófokon

Egyre nő a kérdések száma a veszprémi gyilkosággal kapcsolatban, válaszolok nincsenek, csak titkolozások. Több igen érdekes információ lát napvilágot az üggyel kapcsolatban Elismerte Kállai Csaba, hogy tavaly nyáron az ő vezetésével vonultak fel Siófok belvárosában a cigányok. A magát országos cigányvajdának tekintő újszászi vállalkozó ma már bánja, hogy részt vett az enyingi romák által irányított bűnbanda demonstrációján, de elmondása szerint ő békíteni ment Siófokra, nem pedig alvilági érdekeket szolgálni. De ki isez a vajda? 2006 tavaszán a gyurcsány-kormány választottja. "országos cigányvajdára van szüksége az országnak a roma kisebbség kérdésének megoldásához - mondta a közutálatnak örvendő miniszterünk, ha nem is pontosan így. Megtaláltuk és kitettük a klipet. Nézze meg a videót az avatásról!!! Lehet hogy van magyarázat a miértre? Draskovics Tibor szerda délután a STOP-nak nyilatkozva még nem tartotta aggályosnak, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője nem tud az enyingi banda siófoki erődemonstrációjáról, este viszont már arra várt választ, hogy a rendőrség miért nem akadályozta meg azt.

NemzetHir


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Basescu megismételte: soha ne
  2009-02-15 19:51:41, vasárnap
 
  2009-02-15. 16:21

Basescu megismételte: soha nem lesz székely autonómia

Ismét elutasította a székelyföldi autonómia gondolatát Traian Basescu román elnök, aki Hargita és Kovászna (a volt Háromszék) megyébe látogatott.
Az államfőt magyar kisebbségi politikusok arról győzködték, hogy a székelység igényli a területi autonómiát.
A román elnök azonban, aki nemrég Budapesten is kijelentette, hogy a Székelyföldnek soha nem lesz területi autonómiája, most azt közölte: a román alkotmány nem ad neki más lehetőséget, mint hogy elutasítsa a gondolatot.
Az erdélyi sajtó híradásaiból egyébként az is kiderült, Basescu értelmezése szerint a területi autonómia határátkelőket és saját igazságszolgáltatást is jelentene a Székelyföldön.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: Megoldás?
  2009-02-15 19:49:32, vasárnap
 
  2009-02-15. 17:33

Lovas István: Megoldás?


Ön szerint Magyarországon kit igazoltatnak a rendőrök inkább: azt, aki magyar zászlót lenget a körúton, vagy 150 cigányt, ha fenyegetően felvonul?

Ön szerint a Kondorosi-féle Új Rend Magyarországán kit zaklatnak és büntetnek inkább: azt, aki csoportosan, szamurájkardokkal, nyakában aranylánccal tart rettegésben egy kisvárost, vagy azt, aki kocsija csomagtartójában lévő pótégő izzója elszakadt?

Ön szerint Amerikában kit igazoltatnak inkább: azt, aki amerikai lobogóval végiglejt Manhattanben a Park Avenue-n, vagy ha 150 bűnöző kinézetű ember felvonul egy Siófok nagyságú amerikai városkában?

Ön szerint a Kőszeg Ferenc-féle jogvédők azt jelentették az elmúlt majd két évtizedben a világ nyilvánosságának, hogy a hazafiakat diszkriminálják politikai okokból, vagy azt, hogy a cigányokat diszkriminálják?

Ön szerint hazudnak a Kőszeg-féle jogvédők?

Ön szerint van még egy ország a földkerekségen, ahol ,,gyanús", ha valaki a saját nemzete lobogóját emeli a magasba?

Ön szerint ez miért van így, kik miatt van így, és miért hagytuk, hogy így legyen?

A választ mindenki tudja. De azért még egy példa.

2006 októberében, az MTV ,,ostroma" után a magát szabad idejében olykor eksztatikus állapotban a padlóra vető Hack Péter alkotmányjogász a TV2-ben azt nyilatkozta, hogy ,,a passzív jelenlét is kimerítheti a pszichikai bűnsegéd fogalmát". Vagyis az egész jeleneten röhögő TV2-es Sváby András is kimeríthette a pszichikai bűnséged fogalmát - noha Hack rá nyilván nem gondolt. Hogy miért, azt mindenki tudja.

2009. február 10-én a veszprémi naplo-online.hu-n Cozma-gyilkosság - nyilatkoznak a szülők című írása idézi Derzsy Péter alezredest, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét. ,,A nyomozás jelenlegi állása szerint az ügynek nem lesz több gyanúsítottja, hármójukat gyanúsítják a bűncselekmények elkövetésével, a társaság többi tagja csak tanú." Vagyis a hatalom politikai és faji indíttatásból kettős mércével mér. De nagyon. Miért hagytuk, hogy így legyen? Holott mindez nem faji kérdés. Ez csak rasszistáknak, azaz a magyar kormánynak, valamint korábbi koalíciós, ma csöndes társának az.

A következő kormánynak azonnal be kell vezetnie a nulla toleranciát. Fajra, bőrszínre és politikai szimpátiákra való tekintet nélkül. Egy olyan országban, ahol a papírgalacsinnal dobálást rács mögé dugással kívánják büntetni, börtönbe azzal, aki más telkébe mászik lopni. Börtönbe azzal, aki fát lop és százezres büntetést annak, aki szemetel. New Yorkban is így kezdték. Nem rasszista alapon. Hogy az elkapottak között aránytalanul több volt a fekete? Kit érdekelt?

A másik oldal jót szórakozik, hogy ismét nem a lényegről, a tragikus állapotokat szándékosan létrehozók azonosításáról és felelősségéről beszélünk, hanem arról, hogy a ,,cigánybűnözés" kifejezés használható-e vagy nem. A közbeszédben használják, ahogyan a ,,szívjóságot" is, noha a rosszmájúak egyesülete nyilván kifogásolhatná, amiért a halmaz (minden szív) nem minden alkotó tagja ,,jó". Kit érdekel? Csak kéretik, hogy elsősorban azok fogják be az ügyben a szájukat, akik ,,arab terrorizmusról" beszélnek. Miért, minden arab terrorista?

A kifejezés körüli vitának nagyjából annyi a jelentősége, mint a középkorban a teológusok között egy fordítási félreértésen alapuló azon disputának, hogy hány angyal tud táncolni a tű fokán. Kit érdekel?

Kit? Mármint a ,,cigánybűnözés" kifejezés körüli vita? Kőszeg Ferencet, Vásárhelyi Máriát, Hell Istvánt és a többieket. Azokat, akik a demokratikus jogaikért felvonulókat csőcseléknek nevezik. És azokat, akik leírják, hogy közéjük kellene lövetni, majd ezért állami megrendelést kapnak. A következő kormánynak - ha meg akarja szolgálni fizetését és választói bizalmát - nem azzal kell foglalkoznia, hogy fogalmi háborúban vesz részt, netán a kezeit tördeli, mert politikailag ,,korrekt" akar lenni.

Nem. A törvényhozás első ülésén azonnali hatállyal módosítania kell a BTK-t, és gyökeresen átalakítani a rendőrséget. Tűrhetetlen, hogy Magyarországot - beleértve szánalmas, korrupt rendőrségét - védelmi pénzt szedő maffiózók uralják. Ha a feladat egyedül nem megy, külföldi segítséget kell hívni. Nem pedig azzal foglalkozni, hogy Tibetben és Havannában megsértik-e az emberi jogokat.

(Lovas István - Magyar Nemzet Képeslap)


http://kuruc.info/r/7/35384/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áládár most magyar, holnap cig
  2009-02-15 19:46:05, vasárnap
 
  Áládár most magyar, holnap cigány, holnapután zsidó, ahogy a helyzet hozza


2009. február 15. 18:45
HunHír.Hu

Horváth Áládár hivatásos gyűlöletkeltő és bűnpártoló szerint "cigánybűnözés nincsen". Vannak viszont különböző nemzetiségű magyar bűnözők, bűnözői csoportok. Akkor ugye nincs cigány nép, nemzeti kisebbség sem, ugye Áládár: akkor innentől kezdve teljesen feleslegesek az úgynevezett cigány felzárkóztatási programok.

A társadalom törvényes és összetartozó szövedékeinek, a demokrácia, a közösségek egymásrautaltságának újraalkotására szólítottak fel vasárnap közös nyilatkozatban a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) nevetető cigány gyűlöletszervezet és roma értelmiségieknek nevezett hivatásos gyűlöletkeltők, árokásók, és a hátrányos helyzetű EGYES cigányok védelmezői..

Mint rámutattak, nyilatkozatukat a Magyarországon kialakult "robbanásveszélyes helyzet", a "cigányellenes közvélemény" miatt fogalmazták meg. "Cigánybűnözés nincsen". Vannak viszont különböző nemzetiségű magyar bűnözők, bűnözői csoportok. A veszprémi gyilkosságért, cigányszármazású személyek tettéért a roma közösség nem vállalhat kollektív felelősséget - olvasható a dokumentumban.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=16823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofátlanul hazudott az autósok
  2009-02-15 19:44:35, vasárnap
 
  Pofátlanul hazudott az autósokra támadó enyingi cigány maffia
2009. február 15. 17:51
HunHír.Hu

Mint már korábban megírtuk, az enyingi benzinkúton szombat éjszaka elszabadultak az indulatok, az ott tartózkodó cigány banda tagjai a benzinkúti boltból származó italokkal dobálták meg az időközben oda érkező gépkocsikat. Az esetet egy tévés kamera is rögzítette. A hazug cigányok miatt a helyszínen vasárnap délután a rendőrség megerősítette a jelenlétet annak kapcsán, hogy ma rendezték az MKB Veszprém kézilabda-mérkőzését Veszprémben.

Február 14-én este 19 óra 30 perckor érkezett a jelzés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint Enyingen, az AGIP benzinkúton egy 15-20 főből álló cigány társaságot ismeretlen személyek megtámadtak.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az este folyamán kb. hat-hét gépkocsival érkezett egy társaság az enyingi AGIP benzinkútra. Az itt lévő személyek 19 óra 30 perc környékén arra lettek figyelmesek, hogy a benzinkútra érkezik több személygépkocsi. Az ő elmondásuk alapján az ismeretlenek támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek - közölte a rendőrség.

A történteket rögzítette egy tv stáb, akik mással kapcsolatban éppen forgatni voltak a Fejér megyei településen. Az általuk rögzített felvételeket a Fejér megyei nyomozók lefoglalták, amely alapján azonban kiderült, hogy a benzinkúton tartózkodó társaságot senki nem támadta meg. Az oda érkező mintegy hat-hét gépkocsi csak megállt a töltőállomáson. Az ott tartózkodó cigányok azonban a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek el az oda érkező gépkocsik felé dobálni. Az autóban tartózkodó személyek azonban ekkor menekülőre fogták, és távoztak a helyszínről. Személyi sérülés nem történt, de arról egyelőre információval nem rendelkezünk, hogy a gépkocsik rongálódtak-e a bűncselekmény során, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a sértettek ez idáig nem jelentkeztek - tette hozzá a rendőrség szóvivője.

A lefoglalt felvételek alapján a Fejér megyei nyomozóknak sikerült rekonstruálni az eseményeket, és beazonosítani az elkövetőket. Eddig hét férfit állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg a büntetőeljárás. Jelenleg mindegyikük bűnügyi őrizetben van. Az üggyel kapcsolatban további személyek előállítása várható.

Hunhír.Hu - hírtv nyomán

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7555

http://www.lanchidradio.hu/a_h%C3%ADrtv_kapta_lencsev%C3%A9gre_az_enyingi_t%C3%B6 r%C3%A9sz%C3%BAz%C3%A1st_vide%C3%B3_20090215



http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=16821
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.