Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Egy következmények nélküli ors
  2009-02-20 23:40:45, péntek
 
  Fricz Tamás: Egy következmények nélküli ország

Suchman Tamás ráébredt arra, hogy a nemzetközi szervezetek kezdeményezzék az államadósság átütemezését
2009. február 20. 08:37


MNO
Fricz Tamás: Suchman Tamás különös, figyelemre méltó személyisége a jelenlegi szocialista frakciónak, egyáltalán a Magyar Szocialista Pártnak. Miért is gondolom ezt? Mert ahhoz képest, hogy tulajdonképpen jelenleg nincs különösebb funkciója a pártjában, illetve a szocialisták vezette kormányban, mégis, egyre gyakrabban jelenik meg a nyilvánosság előtt, és - úgymond - osztja az ,,igét". Érdemes felfigyelni, hogy a médiumok egyre nagyobb előszeretettel hívják meg, többször szerepelt mostanában például a közszolgálati televízió reggeli, keresztkérdéses műsorában. Valamit tehát tudhatnak ezek a médiumok, illetve e médiumok vezetői, főszerkesztői, tulajdonosai. Mert bár Suchman nem pártelnök, nem alelnök, de nem is miniszter és nem is államtitkár, mégis egyre gyakrabban van jelen a nyilvánosság előtt és nagyon magabiztosan beszél.

(Magyar Nemzet, 2009. február 20.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Postás Tiborc...
  2009-02-20 23:26:17, péntek
 
  Postás Tiborc...


2009 február 20 - péntek, 7:08


Bizony, nem szép a pénzes postástól, ha megdézsmálja a rábízott küldeményeket. Merthogy ez történt. Bizonyára emlékeznek még olvasóink: az egyik pénz kézbesítő postai alkalmazottat igen komoly pénzösszeg befizetésére büntette a független magyar bíróság, mert - mondjuk ki: ellopott harmincezer forintot. És ne legyünk hangulat-emberek: az ilyesmit bizony, meg kell büntetni.

Ez valahogy így is volna rendjén még akkor is, ha unalomig ismételjük egykori - rozmárarcú -belügyminiszterünket aki édes anyanyelvünk gyakori kifejezésévé tette a megélhetési bűnözés kifejezést.

,,...A büntetés és valamilyen felelősség megállapítása most mát fontossá vált, hogy le tudjuk zárni ezt a tizenkét év óta húzódó ügyet..."

Ezt már B á r á n d y Péter egykori megbukott szocialista igazságügyi miniszter állítja.

Menjünk csak vissza 12 évet!

Egy egyszerű magyar állampolgár elkezdi mondogatni, hogy a Postabank csődben van. Az ,,úriembert" - mert a rendőrségen így nevezik a bűnözőket - előállítják, ne terjesszen rémhíreket itten - azután csend - hosszú csend...

De azért Dr. P r i n c z Gábor, a Postabank elnök-vezére körül forrósodni kezd a levegő, ezért feleségével M.A. művésznővel külföldre távoznak. Aztán itt-ott rebesgetni kezdik, hogy több mint 100 milliárd forint eltünt szőrén-szálán.

A kétségbeesett betétesek megrohanják a bankfiókokat, meginog a bank.

Már-már a kormány is remegni látszik. Horn Gyula miniszterelnök és Bokros Lajos pénzügyminiszter kétségbe esik. Állami finanszírozásra nincs lehetőség, ám átüzen a ,,jóságos" ERSTE Bank a sógoroktól, hogy ő megvenné a Postabankot. Szőröstül-bőröstül.

Széparcú Princz Gábort senki nem bántja, kihallgatás után azt tesz, amit akar.

Azt is tett, amit akart, élte víg életét.

Közben csigalassúsággal folytak a perek, először 107, később 98 milliárd forinttal nem tudott elszámolni. A legutóbbi, jogerős per alatt már csak 7 milliárd forintot kerestek rajta.

Igenám, de ott sem volt megállapítható a szándékosság, no meg a bíróságot is utasították, zárja le végre ezt a sok egykori elvtársnak (ma úr!) kellemetlen ügyet.

Így aztán emberünk 3,6 millió forint pénzbírsággal úszta meg az ügyét, amely immár jogerős!

Tudják-e mennyi ez?

Egy Princz Gábor-féle kétes alaknak k é t h e t i fizetése!

Miközben a postást közel e g y é v i fizetésének megfelelő összegre büntetik.

,,...A politika a kriminalizálódás felé halad..."

Ezt is Bárándy Péter mondja, és ha ő állítja higgyük is el neki, elvégre ő is politikus, ő csak tudja.

És a legigazságosabb ember mindig az igazságügyi miniszter. Azért miniszter.

(Jaj, de csacsi vagyok, majd' elfelejtettem: ennek a jóembernek a felesége gázolt halálra egy járókelőt. Mi lett ezzel az üggyel? Milyen büntetést kapott a miniszterné asszony? Ezt is elsikálták?

Vagy körül kellett futnia a bíróság épületét háromszor? Azt is felfüggesztve?)

Ismerősöm meséli, a szolidan elegáns budai Déryné cukrászdában üldögélt, amikor a pincér halkan odabúgta a szomszéd asztalnál ülő fiatalembernek, legyen szíves adja át a helyét, és menjen egy másik asztalhoz, mert megérkezett Princz Gábor úr, és ő itt szeret üldögélni. A fiatalember határozottan kijelentette, Princz úr örüljön, hogy nem börtönben van, ne válogasson az ülőhelyek között...A pincér eloldalgott, és Princz valóban talált magának másik helyet.

Katona József Bánk bánjában Tibor olyasvalamit mond a nagyúrnak: ,,...aki ezeret és ezeret eloroz, bírája lészen annak, kit a szükség garast lopni kényszerít..."



(Czékus Jób Lelkiismeret 88 Egyesület)

http://www.l88.hu/about3532.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán bejelentette pilóta nélkü
  2009-02-20 23:19:28, péntek
 
 
Perzsa robotok a zsidó légtérben

Irán bejelentette pilóta nélküli repülőgépének meglétét.

flagellumdei, p, 2009/02/20 - 17:55

A jenki Predator egyeduralma véget ért



Irán sikeresen fejlesztett ki egy - ezer kilométer meghaladó hatósugárral rendelkező - pilóta nélküli felderítő repülőgépet. Ezzel a teljesítménnyel Izraelt is elérheti az iráni gépmadár. A meglepő hírt, egy magas rangú perzsa katonai vezető tudatta a világgal szerdán.

Ahmad Vahidi a perzsa állam hadügyminiszter-helyettese azt közölte, hogy a katonai repülés e terén egy fontos fejlesztésről van szó, de további információkat nem árulhat el - közölte a Fars iráni hírügynökség szerdán.

Teherán már korábban is szivárogtatott ki információkat, hogy egy távirányítású repülőn dolgoznak mérnökei, ami eddig a ,,fejlett nyugat" hadiiparának csúcsterméke volt. Ez az első eset, hogy pontosan megnevezett, magas rangú katonai vezető nyilatkozott a tervekről. A hivatalos bejelentésig a nyugati katonai körök csupán blöffnek tekintették Irán ez irányú fejlesztéseit, mert eddig csak névtelenül nyilatkozó források számoltak be a létezéséről. A hatósugárra vonatkozó adatok azt jelentik, hogy a robotrepülőgép akár a zsidó állam légterébe is képes behatolni. Arról nincsenek még adatok, hogy az amerikaiakhoz hasonlóan, csapásmérésre is alkalmassá teszik-e pilóta nélküli vasmadarat. Az iráni hadiipar naponta lepi meg újításaival az eddig kételkedő világhódítókat, így nem lesz meglepő, ha nemsokára bejelentik a robotrepülőgép fegyveres változatának meglétét.

Az iráni vezetés, az Irakkal vívott, 1980-88 közötti háborúja idején kezdte el a saját fegyverfejlesztési programját, az amerikai fegyverembargó ellensúlyozására. A jenkik által rájuk kényszerített szigorításokat azonban az irániak mesterien a saját javukra fordították. A perzsa állam a kilencvenes évek eleje óta sorra lepi meg a világot megvalósított terveivel. Saját fejlesztésű vadászrepülőgépeket, torpedókat, radarral nem észlelhető rakétákat, harckocsikat és páncélozott szállító harcjárműveket is gyártanak az iszlám köztársaságban. Sőt, az iráni fegyvergyártás termékei iránti kereslet megnövekedni látszik, elsősorban a harmadik világ országaiban.

(MTI nyomán - Szent Korona Rádió)

Hozzászólások
p, 2009/02/20 - 23:12Dárius 56

#1

Mióta mondom, hogy az embargó minden országnak csak jót tesz!
Rájönnek, hogy nem kell más által gyártott vackokat venni, meglódul az emberek fantáziája, előbújik a kreativitás.
Ki kellene próbálni!
Anno nagyon jól működő gyáraink voltak, csak beléptünk a KGST-be, s akkor szinte minden termékünk gyártását szétosztották a környező országoknak. Mi meg gyártottuk a sok selejtet, ami a kutyának sem kellett.
Nosza, vissza kell venni csókoséktól a gyárainkat, elkezdeni a termelést, még a munkaerőpiac is jól alakulna!
Szebb jövőt!
p, 2009/02/20 - 21:33Bigo72

#2

Smiling Smiling Smiling
p, 2009/02/20 - 20:13Targitosz

#3

Jól mondom, a Gepárd M6-ból méh Amerika is vett. Ott van még az AK63D, vagy az AMD65, ami ugyan licenc, de azt is mi gyártottunk. Mondhatni az újkori hadiiparunk legsikeresebb terméke a Gepárd. Elzártság=Megtisztulás az idegen hatalomtól-->Szabad akarat
p, 2009/02/20 - 18:28Maszek

#4

A két világháború között, sőt egészen az ezredfordulóig mi is fejlesztettünk és gyártottunk fegyvereket, A "Gepárd" volt az utolsó, ha jól tudom. És -- az is -- világszínvonalú.
Lehet hogy nekünk is jót tenne egy kis "elzártság"?
(Az ország pénzügyi csődbe jut --> a kormány megbukik --> valódi rendszerváltás --> /saját/ talpára állna a magyar gazdaság --> ismét felismernénk, hogy tudunk mi, ha akarunk!)



http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_02_20_perzsa-robotok-a-zsido-legterben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lelepleződött, ezért lemondott
  2009-02-20 23:07:47, péntek
 
  2009-02-20. 14:54

Lelepleződött, ezért lemondott új Audijáról Molnár


Molnár Csaba felbontatta új szolgálati autója bérleti szerződését, miután a Blikk pénteki száma nyilvánosságra hozta, hogy egy új Audi 6-ost bérel neki a minisztérium.

Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter utasította a minisztérium apparátusát, hogy azonnal intézkedjenek új szolgálati autója bérleti szerződésének felbontásáról, és régebbi típusú, használt szolgálati autó bérletbe vételéről - közölte a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM).

A Blikk pénteki számában azt írta, hogy új Audi 6-os személygépkocsival jár Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energetikai miniszter, amelyet azt követően szereztek be, hogy Gyurcsány Ferenc takarékosságra szólította fel a minisztériumokat a válság kapcsán. A lap szerint az autó alapára 15 millió forint, 3000 köbcentis és 176 lóerős. A miniszteri autót bérli az állam, a lap becslése szerint havi 1,5 millió forintért.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/35705/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrev Klára kifakadt: ez nem
  2009-02-20 23:05:26, péntek
 
  Dobrev Klára kifakadt: ez nem tartható így tovább!

2009. február 20. 20:04 | Forrás: STOP


Dobrev Klára
Fotó: STOP/Szokolay László

Az MSZP Nőtagozata és az MSZOSZ Női Választmánya második alkalommal találkozott abból a célból, hogy javaslatokat fogalmazzon meg a nők bérhátrányának lefaragásához. A konferencián ezúttal munkajogászok, pszichológusok, szociológusok és szakszervezeti vezetők mondták el hazai és nemzetközi tapasztalataikat.




Az első előadóként felszólaló Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége közölte: a két szervezet a nemek között meglévő felháborító bérkülönbségek kapcsán első alkalommal február 2-án tartott megbeszélést. Azért ezen a napon, mert a dátumnak szimbolikus jelentősége van: a magyar gyermektelen nők ugyanis az évkezdettől eddig a napig "ingyen dolgoznak" a férfiak fizetéséhez képest. Az unióban az ilyen háttérrel rendelkező nők 17, míg magyarországi társaik "mindössze" 8-9 százalékkal keresnek kevesebbet az erősebb nem tagjainál. A mai dátum (egészen pontosan 22-e) azt jelképezi, hogy eddig értendő ugyanez az itthoni, egygyermekes anyákra - ők viszont már 16 százalékkal visznek haza kevesebbet a munkahelyükről. A következő találkozó időpontja pedig március 31-e lesz - mivel január 1-je óta ennyi nap telik el "ingyenmunkával" a magyar két- vagy többgyermekes anyák számára, míg az ő fizetésük már egynegyedével marad alatta a férfiak juttatásának.

"Amiért pedig ma összejöttünk, az az a különleges magyar probléma, miszerint egy nő minél több gyermeket vállal, annál nagyobb esélye van arra, hogy leértékeljék a tevékenységét a munkaerőpiacon. Ennek aztán még az a szomorú következménye is lesz, hogy ugyanennyivel lesz kevesebb a nyugdíjuk is" - hívta fel a figyelmet Dobrev, hangsúlyozva: ez nem egyszerűen feminista vagy esélyegyenlőségi kérdés, mivel az a gyermekeinkről, egyúttal az ország jövőjéről szól. Egy diagramot bemutatva a téma egy újabb érdekes vetületére világított rá: eszerint függetlenül attól, hogy valaki milyen jól keres, mennyire van jobb állása, vagy egyáltalán dolgozik-e, a házi munkák 80 százalékát ma Magyarországon a nők végzik. Itt azonban ennek nagyobb részét nem a hagyományos értelemben vett tevékenység teszi ki - húzza alá -, hanem a gyermekekkel való foglalatoskodás. Így ha ezt is beleszámítjuk a munkába, a nők éves átlagban napi egy órával dolgoznak többet a férfiaknál. Értelemszerűen pedig minél több gyermek van a családban, ez a bizonyos 64 perc egyre több és több.


Így eljutunk ahhoz a problémához

"Így eljutunk ahhoz a problémához, hogy ki marad otthon, ha beteg a gyermek? Az édesanya. S miért ő? Mert ő keres kevesebbet. De miért az édesanya keres kevesebbet? Mert ilyenkor ő marad otthon. Ez pedig a huszonkettes csapdája, amin sürgősen változtatnunk kell" - jelentette ki. Szerinte azt is észre kellene venni, hogy az elmúlt néhány évtizedben nagyon sok minden (mint például a társadalmi összetétel) megváltozott, hiszen a legtöbb munkaterületen túlsúlyba kerültek a nők. Így amíg például a második világháborút követően ott született több gyermek, ahol otthon maradtak az édesanyák, addig napjainkban ez már épp megfordul: azaz ahol könnyebben tudnak gyermek mellett munkát találni, ott magasabb a szaporulat. Vannak persze olyan országok, ahol ezt felismerték, és rugalmasan alkalmazkodtak hozzá (mint például a skandináv államok vagy Franciaország), de egyesekben mélyen berögzültek a tradíciók - ide tartozik hazánk is. Ezt jól példázza az a kimutatás is, amely azt elemezte, mekkora az Európai Unióban a nők foglalkoztatottsága, ha rendelkeznek gyermekkel, illetve ha nem. Nos, míg az utóbbi kategóriában az átlag felett helyezkedünk el, addig az előzőben az arány alacsony voltát tekintve Málta után rögtön mi következünk. "Pedig számtalan olyan jogszabály létezik, amely elvben tiltja a gyermekes anyák hátrányos megkülönböztetését a munkavállalásnál, a gyakorlatban azonban ez nem működik. Így hát hiába illeti őket számos kedvezmény, a munkaadók mégis úgy félnek a gyermekes anyáktól, mint a tűztől" - mondta kendőzetlenül a kormányfő neje.

S hogy a helyzeten itthon is változás következhessék be, a konferencia résztvevői konkrét javaslatokat fogalmaztak meg a munkáltatóknak és a szakszervezeteknek, amelyeket megküldenek a munkavállalók és munkaadók érdekképviseleti szerveinek, valamint a nők jogaiért fellépő civil szervezeteknek is. Ebben indítványozzák egyebek mellett, hogy a versenyszférában működő vállalatok is dolgozzanak ki esélyegyenlőségi tervet; továbbá hogy a munkaadók gyűjtsék össze nemek szerinti bontásban, az azonos munkakörben dolgozóknak mennyi a munkabére. Szeretnék továbbá, hogy amennyiben az illetékes hatóság a munkáltatónál hátrányos megkülönböztetést állapít meg, annak legyen kötelező esélyegyenlőségi tanfolyamon részt vennie.

Szerző: Vass János
STOP

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=456242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Országgyűlés várhatóan hétf
  2009-02-20 23:01:32, péntek
 
  Az Országgyűlés várhatóan hétfőn sem oszlik fel
2009. február 20. 17:18 MNO

A tavaly őszi sikertelen szavazás után várhatóan hétfőn sem oszlatja fel magát az Országgyűlés, miután sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja a javaslatot, így igen szavazataival kisebbségben marad a Fidesz, a KDNP és az MDF.



A hétfői ülésnapon a parlament feloszlására vonatkozó két kezdeményezést is tárgyalnak majd: az egyik a Fidesz és a KDNP január végén benyújtott országgyűlési határozati javaslata, amely március 8-i hatállyal oszlatná fel az Országgyűlést, a másik pedig egy népi kezdeményezés, amelyet az Országos Választási Bizottság közlése szerint 3 hónapon belül amúgy is napirendre kellene tűzni. A Ház együtt tárgyalja a két indítványt, az expozét a Fidesz tartja, de külön-külön szavaznak majd a két határozatról.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta, hogy az elmúlt egy hét eseményei minden eddiginél fényesebben igazolták, hogy az embereknek vissza kell kapniuk a jövőről szóló döntés lehetőségét. Szerinte Gyurcsány Ferenc a hétfői parlamenti ülésnapon a "reménytelenség csomagját" jelentette be, és azonnali lépések helyett, hosszú évek múlva esetleg életbe lépő intézkedésekről beszélt, figyelmen kívül hagyva azt, hogy jövőre mindenképpen lesz választás. Szijjártó Péter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Fidesz és a KDNP úgy gondolja, hogy minden egyes nap, amit a kormány a hatalomban tölt, újabb és újabb károkat okoz, ezért az lenne a legjobb Magyarország számára, ha az emberek minél előbb véleményt mondhatnának arról, hogy merre tovább.

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesznek a hatalom megszerzése mindennél fontosabb. Mint mondta, azért nem támogatják az Országgyűlés feloszlásáról szóló javaslatot, mert a gazdasági válság olyan feladatok elé állítja minden ország politikai vezetését, amelyhez az összes energiájukra szükség van. Hozzátette: ahhoz, hogy a gazdasági válság kezelésében Magyarország sikeres legyen, nem választási kampányra van szükség. Kovács Tibor szerint az országnak tudnia kellene, milyen javaslatai, elképzelései vannak a Fidesznek a gazdasági válság kezelésére.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője azt mondta, hogy pártja tartja magát korábbi döntéséhez, miszerint nem támogatja a parlament feloszlását. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben nem ez az alapvető kérdés, hanem az, hogy a válságban milyen megoldásokat találnak az ország számára. A liberális politikus szerint a kormánynak kell a helyzet megoldására javaslatokat megfogalmaznia, nem háríthatja át a felelősséget az ellenzékre. Tény, hogy a miniszterelnök által bejelentett csomag megismétli az SZDSZ 2007-es javaslatait, de most sem a vagyonadó bevezetésének, sem nyugdíjkorhatár emelésének nincs realitása, így ezek az intézkedések nem kezelik a válságot - közölte Horn Gábor.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta: a 10 tagú képviselőcsoport megszavazza a parlament feloszlásáról szóló mindkét indítványt. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy az MDF tavaly ősszel is így döntött, amikor maga adta be a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot. A tavalyi MDF-es javaslat elbukott, akkor 171 igen és 204 nem szavazattal utasította el a parlament. Az MDF mellett akkor is a Fidesz és a KDNP voksolt igennel, az MSZP és az SZDSZ nem támogatta, ahogy a független országgyűlési képviselő, Gyenesei István önkormányzati miniszter és a szintén független Lengyel Zoltán sem, aki azóta belépett az MDF-frakcióba.

A jövő hétfői állapot szerint a 385 mandátummal rendelkező parlamenti képviselő közül a Fidesz és a KDNP összesen 162 szavazattal bír, de ez az MDF-fel együtt is csak 172 igen voks. Ezzel szemben a szocialistáknak a független Gyenesei István önkormányzati miniszterrel és a 19 SZDSZ-es képviselővel 208 szavazatuk van. Így ha az MSZP és az SZDSZ teljes létszámban bent van az ülésteremben, akkor a végeredményt már nem befolyásolja, hogy a négy további független képviselő hogyan szavaz. Az alkotmány külön nem rendelkezik a döntéshez szükséges szavazati arányról, így ebben a kérdésben az általános szabályok az irányadóak, vagyis a jelenlévő képviselők többségével ki lehet mondani az Országgyűlés feloszlását. (MTI)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami a Gyurcsány csomagba még b
  2009-02-20 22:58:19, péntek
 
  Ami a Gyurcsány csomagba még beilleszthető!


Új munkafegyelmi intézkedések.


H A T Á R I D Ő S!!!!

Kérem a dolgozók aláírásokkal igazolják az új szabályozás
elolvasásának tényét és azt, hogy megértették.
Határidő 2008.01.31. 16 óra.


RUHÁZAT
Javasoljuk, hogy a fizetésének
megfelelően öltözködjön! Ha drága ruhát
és táskát hord, akkor túl jó a sora, ezért
nem kell felemelni
a fizetését. Ha rosszul öltözött, akkor
meg kell tanulnia a pénzzel jobban bánni,
amíg ennek jelét nem látni nem kaphat
fizetés-emelést. Ha megfelelően
öltözködik, akkor
jól be tudja osztani a pénzét, tehát
szintén nincs szüksége nagyobb fizetésre.



BETEGSÉG
Orvosi igazolásokat többé nem
fogadunk el! Ha el tud menni
az orvoshoz, akkor a munkába
is el tud jönni!


KLINIKAI BEAVATKOZÁSOK/OPERÁCIÓK
Az operációkat azonnali hatállyal megtiltjuk. Amíg nekünk dolgozik,
szüksége van a szerveire! Nincsen joga ahhoz, hogy bármely szervét
eltávolíttassa. Teljes ,,felszereléssel“ vettük föl, minden klinikai
beavatkozás felmondást vonhat maga után!



TÁVOLLÉT SZEMÉLYES OKOKBÓL (fizetetlen szabadság)
Minden munkatársnak 104 napja van egy évben, amikor személyes
okokból távol tartózkodhat a munkahelyétől.
Ezeket a napokat szombatnak és vasárnapnak hívják.


FIZETETT SZABADSÁG
Minden munkatárs egyszerre megy szabadságra. A szabad napok:
december 25, január 1 és május elseje.



HALÁLESET MIATT HIÁNYZÁS
Ez nem ok arra, hogy ne jelenjen meg a munkahelyén. Az elhunyt
rokonáért, barátjáért, kollégájáért már úgysem tud semmit tenni.
Őket munkanélküliek is elkísérhetik az utolsó útjukra. Kivételes
esetekben, amikor feltétlenül ott kell legyen, a temetést késő
délutánra kell tenni. Ebben, és csakis ebben a kivételes esetben
megengedjük, hogy az ebédszünetet ledolgozza és a munkahelyről
ennyivel korábban távozhasson.


SAJÁT HALÁLESET
Ez elfogadható oka lehet
a távolmaradásának.
Azonban, ezt is köteles 2 héttel
előre jelezni, hogy az utódját
időben betaníthassuk!


WC HASZNÁLAT
Meg kellett állapítanunk, hogy
a dolgozók túl sok időt
vesztegetnek
a vécén.
A továbbiakban a
vécéhasználat
abc sorrendben történnik.
Az a-betűvel kezdődő
munkatársak 8.00-8.20-ig, bbetűvel
kezdődőek 8.20-8.40-
ig (stb.) mehetnek a vécére.
Ha ebben az időben nem
tudnak vécézni, akkor várniuk
kell másnapig.
Sürgős esetben cserélhetnek
egy kollégával, de erre az
engedélyt írásban, a főnöktől
kell kérni.
Ezenkívül bevezettük az úgynevezett háromperces szabályt. A 3 perc
leteltével egy figyelmeztető hangot hall majd, a vécépapír eltűnik a
kiadóban, kinyílik az ajtó és egy fénykép készül Önről. Ha a 3 percet
többször túllépi, akkor a fényképek felkerülnek a szégyentáblára.


EBÉDSZÜNET
Vékony munkatársak 30 perc
ebédszünetet kapnak, hogy
kiadósan étkezhessenek.
Normálsúlyú munkatársak
15 percet kapnak, hogy
bedobhassanak egy falatot.
Kövér embereknek 5 perc jár,
hogy a fogyókúrás italukat
vagy tablettájukat lenyelhessék.
Előre is fogadja hálás köszönetünket a szabályok betartásáért!
Mi mindenben a rendelkezésére állunk.
Ha kérdés, kommentár, panasz, javítási ajánlat vagy egyéb merülne
fel, kérem azokat valahova máshova, csak ne hozzánk küldeni.
Kellemes munkát kíván:

A VEZETŐSÉG


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi végleg elmegyünk! Szervuszt
  2009-02-20 22:41:42, péntek
 
  Mi végleg elmegyünk! Szervusztok magyarok!

2009 február 20 - péntek, 12:11



Riport


Négy erdélyi család költözött vissza szülőföldjére november óta Nagykovácsiból. Önmagában ez nem számottevő; ám ez a kistelepülés csak egy a sok közül. Megindult a visszavándorlás. Ügyvédek, akik évekig segítették a Romániából érkezett magyarok letelepedését, most a visszatelepülésükben segédkeznek. Országunk, tudomásul vesszük vagy sem, elveszítette korábbi vonzerejét. Fordul a trend: már ma is sok magyar vendégmunkást lelni Romániában. Ott tavaly tizenhat százalékos volt a reálbér-növekedés. Mindenki megtalálja a számítását.

Ferenc sok éve él nálunk. Dolgos ember, megbecsült ezermester. Mindenhez ért. Csapata mindent tud, ami egy építkezésnél kell, az alapozástól a tetőfedésig. "Amit nem tudunk, azt megtanuljuk."

A munka a szenvedélye. "Kora este felmérjük, milyen munkafázisnál célszerű abbahagyni. És ha kell, csináljuk még két-három órát."
Sohasem folyamodott állampolgárságért. "Csak nem gondolja, hogy leülök kínaiak közé magyarból vizsgázni!" Most búcsúzik. Keserű monológgal.

Szervusztok, magyarok, megyünk haza! Otthon is keresünk már annyit, mint itt, és ott legalább senki se néz bennünket románnak. Eleget hallgattunk azoktól, akik a kocsmapultot támasztják egész nap, hogy mi csak amolyan megtűrtek vagyunk. Pedig mi egy szelet kenyeret sem vettünk el tőletek, mindenért megdolgoztunk, minket nem láttatok a szerszám nyelét támasztani soha.

2004. december 5. óta úgysem éreztük magunkat itthon. Kilenc évig éltünk, dolgoztunk és adóztunk itt, de tőlünk féltettétek a nyugdíjatokat. Azt hiszitek, ti vagytok a magyarok, csak mert idepottyantott titeket az Isten? December 5-én felmondtátok velünk a
szolidaritást. Most március 9-én egymással is felmondjátok majd. Mert egy szelet kenyérért eladnátok az anyátokat is. Nem vagytok ti se magyarok, se mások. Csak önmagatok vagytok, s egymásnak ellenségei.

Született itt egy kislányunk a párommal, aki ugyanolyan magyar, mint mi, és hiába tettem apasági nyilatkozatot, úgy adták a kezembe a kórházban a saját gyermekemet meg az anyakönyvi papírt, hogy "apja ismeretlen". És persze ő sem lehet magyar állampolgár, mert nekünk csak tartózkodási engedélyünk van. Hát így gyártjátok ti a románokat.
Ti mindent fordítva csináltok, mint ahogy a józan ész diktálja.
Panaszkodtok a kormányra, rítok, mint a malac, de megválasztjátok, s egy tál lencséért újra megválasztanátok holnap is. A druszám elfecséreli a hazátokat. Eladják a földjeiteket, az útjaitokat, a vasútjaitokat, a kórházaitokat, eladnak mindőtöket, ti meg szótlanul tűritek.

Kormányhivatal itt jót még nem tett mivélünk. Akadékoskodtak, amiben csak lehetett. Odahaza a kormány legalább nem ellensége a románoknak.
Most meg minket is várnak, sőt hívnak. Épülnek. Épül Erdély is, mégpedig gyorsan. Aki nem lusta, dolgozhat, a kormány nem üt agyon mindent.
Szóval mi megyünk, szervusztok! És fojtsátok meg egymást nyugodtan egy kanál vízben. De nélkülünk.

Lejegyezte: Nyiri János

Kárpáti Harsona



http://www.l88.hu/about3534.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A náciveszély látszata közös p
  2009-02-20 22:38:04, péntek
 
 

"A náciveszély látszata közös politikai érdek." Egy magyar külpolitikai burleszk margójára
2009-02-20 09:13 barikád.hu

Egy magyar külpolitikai burleszk margójára

,,Jaj annak a nemzetnek, melyet a megpróbáltatások perceiben nem egységesen szervezve talál a végzet."
(Gróf Tisza István)

A magyar valóság egyre gyakrabban szül olyan abszurditásokat, amelyek régmúlt korokban kizárólag széles képzelőerővel megáldott írók tollából fakadt. Magyarország mintha naponta kölcsönözné képzeletbeli politikai színpadára a gogoli szatírákból és groteszk vígjátékokból jól ismert forgatókönyvet, amely szerint minden elképzelhető, ahol a valóság törvényei nem érvényesek, és a látszat és valóság közti kontúrok elmosódnak.

Kétségtelen, hogy jelenkorunk világa a neoliberalizmus eszméjének globális terjedésével és fokozódásával egyenes arányban termeli ki a legválogatottabb abszurditásokat. Ennek nyilvánvaló és mostanra már a nehezebb felfogásúak számára is jól érzékelhető ,,eredménye" az a gazdasági, politikai, társadalmi és erkölcsi válság, amelynek most a küszöbén állunk.

Történelmi tapasztalat, hogy a külső, világméretű kríziseket azok a nemzetek képesek sikeresen átvészelni, amelyek egységbe forrva néznek szembe a megpróbáltatásokkal. Ha van ország, amelynek keserű, máig fájó tapasztalata van erről az igazságról, az Magyarország. Hogy lehet mégis, hogy ez az ország - amely történelme során már többször kapott leckét a nemzettestet agresszíven körülölelő népcsoportok és a nyugati nagyhatalmak szándékait, valamint ezeknek a külső erőknek a magyar nemzettesttől lényegében idegen, formálisan azonban annak részét képező, vírusként munkálkodó csoportok összejátszásának végzetes hatásait illetően - egy évszázad alatt semmit sem tanult és semmit sem felejtett? Hogy lehet, hogy Trianon óta (a nemzetérdekű külpolitikát következetesen képviselő Horthy-korszak kivételével) csak és kizárólag nagyhatalmi érdekekhez igazodó, deklaráltan elvárásoknak megfelelni igyekvő, kisebbrendűségi komplexusokkal terhelt, jó esetben is csak jó szándékú, de naiv, erőtlen, verbális erőfitogtatásra szorítkozó, pótcselekvésekben kifulladó külpolitikai érdekképviseletre futotta? Hogy lehet, hogy az álságos diplomácia és külpolitikai fortélyok teljes arzenálját lassan egy évszázada változatlan formában működtető szomszédaink ellen nem tudunk és láthatóan nem is akarunk fellépni?

Bár megérne egy hosszabb elemzést politikai elitünk külpolitikában nyújtott teljesítménye, félő, hogy az elszalasztott lehetőségek és mulasztások, valamint az árulások puszta felsorolása is túlterjeszkedne a publicisztikai műfaj terjedelmi keretein. Ezért szorítkozzunk kizárólag a legutóbbi külpolitikai ,,malőrre", a február 2-ára, egyebek mellett a dunaszerdahelyi tragikus események megvitatására összehívott közös magyar-szlovák emberjogi bizottsági ülés körül történtekre. Hogy világosan lássuk a szürreális helyzetkomikum mibenlétét, röviden idézzük fel az eset hátterét.

I. felvonás: Dunaszerdahely - DAC-Slovan labdarúgó mérkőzés

A november 1-jén játszott dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésen szlovák rohamrendőrök benyomultak a hazai drukkerek szektorába - ahol a színmagyar csallóközi város csapatát támogató magyar állampolgárok is voltak - és brutális módon rátámadtak az emberekre. Összesen 31 drukkert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyarországi szurkoló. Egy dunaszerdahelyi fiút, Lengyel Krisztiánt életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba.

A történet külön érdekessége, hogy a szlovák rendőrség egy héttel a mérkőzés előtt tájékoztatta az ORFK illetékeseit arról, hogy a meccsre várhatóan nagy számban érkeznek magyarországi szurkolók is. Erre való tekintettel a magyar rendőrség megfigyelő tiszteket küldött a rendezvényre, akik - természetesen - a stadionban számukra kijelölt helyről semmit nem láttak - láthattak - a szlovák rendőrök brutális fellépéséből. Ellenben jelenlétükkel igazolhatta a szlovák fél a külvilág felé, hogy teljes körültekintéssel járt el, hiszen ők a közelgő problémákat észlelve értesítették a magyar rendőrséget, akik hivatalosan képviseltették is magukat a rendezvényen. Tökéletes balek módjára...

II. felvonás: A ,,rasszista kártya" szlovák kézben

A nyilvánvaló rendőri túlkapást igazoló tanúvallomások és videofelvételek megjelenése után is erőtlen, semmitmondó nyilatkozatok láttak napvilágot a magyar kormány, valamint a magyar országgyűlés diplomáciai kapcsolatokért és külpolitikáért felelős grémiumainak részéről. Az, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, vagy Göncz Kinga külügyminiszter a műfelháborodáson kívül semmi más eszközt nem vetett be arra, hogy a szlovák felet az eset kivizsgálására kényszerítse, talán nem meglepő. Az azonban sokkal inkább, hogy egy önmagát nemzetinek valló, a nemzeti politikai palettán egyeduralkodásra törő, semmiféle konkurenciát meg nem tűrő párt külpolitikai tótumfaktumának, Németh Zsoltnak még az országgyűlés külpolitikai bizottságának elnöki helyzetéből is hasonlóan kevésre futotta erejéből. Mert tény: ha Németh Zsolt fele olyan vehemenciával követelte volna a dunaszerdahelyi tragikus események kivizsgálását, mint amilyen meggyőződéssel hisz a megvalósítástól igencsak messze álló, reménytelen Nabucco-projektben, az afganisztáni magyar katonai szerepvállalás szükségességében, vagy az EBESZ-jelentésben is megcáfolt Grúzia elleni orosz agresszióban, akkor a magyar diplomácia ennél kézzelfoghatóbb sikert érhetett volna el.

Ilyen külpolitikai érdekképviselettel a siker ismeretlen kategória marad a magyar diplomácia előtt, és - vesztünkre - ezt tudják a szlovákok is: ha a magyar kormány a saját törvényeit és alkotmányát megsértve, büntetlenül alkalmaz nem egy esetben brutális rendőri erőszakot saját állampolgárainak megfélemlítésére, saját nemzeti ünnepén löveti ki az utcán ünnepelni összejött emberek szemét, akkor miért ne tehetnék ugyanezt a szlovák rendőrök magyar állampolgárokkal vagy a felvidéki magyar kisebbséggel? Ha egy kormány saját politikai pozíciójának fenntartása érdekében mesterségesen szít etnikai feszültséget, naponta játssza ki a rasszista-antiszemita kártyát, a legválogatottabb kommunikációs és PR eszközökkel ,,igazolja" ország-világ előtt az utcákon nyíltan dúló huliganizmus és fasizmus veszélyét, ellenzéke pedig - hagyva, hogy a kormány tematizálja a közbeszédet, hallgatva a valóban aggasztó társadalmi jelenségek valós okairól és lényegéről - reflex-szerűen határolódik el a vélt szélsőségektől, nos, egy ilyen politikai elittel szemben csak diplomáciai sikereket lehet aratni. Ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy ország szétkürtölt, vélt vagy valós gyengeségeire egy nemzetérdekű külpolitikával rendelkező nemzet - mint amilyen a szlovákoké - ,,magas labdaként" le ne csapjon. Erre nem is kellett sokat várni.

A dunaszerdahelyi eseményeket követően, miután lecsengett a kezdeti, krónikus hazudozásáról és csapnivaló színészkedéséről megismert patológiai esettanulmány, Gyurcsány Ferenc által előadott műfelháborodás és nagy retorikai bravúrral előadott álhazafias szómágia, amelyben a szlovák rendőrattak kivizsgálását követelte, következett a drámai fordulat. A hírekben egyre kevesebb szó esett a magyar szurkolókat ért brutális támadásról, a nemzetközi és emberi jogok lábbal tiprásáról, és újra egyre inkább a magyar huligánok, fasiszták és szélsőségek elleni fellépés szükségességéről lehetett hallani. Olyannyira, hogy két hónappal az események után, január 30-án, Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi miniszter már Pozsonyig megy raportra, hogy ott tájékoztassa szlovák kollegáját, Stefan Harabint a február 1-jével hatályba lépő, rasszista-szélsőséges megnyilvánulások és huliganizmus megfékezésére hozott magyar büntetőjogi szigorításokról. Azt a Harabint, aki nem mellesleg tavaly szeptemberben lezsidózta és a nácikkal együttműködő zsidókhoz hasonlította egyik képviselőtársát a szlovák parlamentben és ezért nyilvános bocsánatkérésre kényszerült. Harabin pedig imígyen méltatta magyar kollegájának lakáj-igyekezetét: "A miniszter úr által már konkrétan foganatosított, illetve kezdeményezett intézkedések egyértelműen arra irányulnak, hogy az alkotmányos keretek nyújtotta lehetőségeken belül mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a szélsőséges, radikális, neonáci, fasiszta megnyilvánulások a társadalom peremére kerüljenek, és elkövetőik büntetőjogilag felelősségre vonhatóak legyenek". Értik, ugye? A szlovák fél - leereszkedően jóindulatú hátba veregetéssel - dicséri meg magyar kollegáját, hogy intézkedéseivel és kijelentéseivel implicite elismeri: a Magyarországon tomboló rasszizmus és radikalizmus nyilvánult meg Dunaszerdahelyen is, immáron kilépve a honi medrekből, és átlépte a határt észak felé. Vagyis nem a szlovák rendőrség, és az azt irányító Harabin, hanem a ,,szélsőséges", ,,radikális", ,,neonáci", ,,fasiszta" magyar ,,huligánok" felelnek a Dunaszerdahelyen történtekért.

III. felvonás: A végjáték agóniája

Ettől a ponttól kezdve kódolva van a sokadik magyar külpolitikai kudarc. Már csak egy szánalmas végjátékra futja, amire nem kellett sokat várni. A magyar diplomácia pipogya tehetetlenségének következményeként az ügy lekerül a külpolitika napirendjéről, és - a fideszes Balog Zoltánnak, az országgyűlés emberjogi bizottságának elnökének köszönhetően - emberjogi kérdésként fut tovább.

A február 2-ára Budapestre összehívott közös, szlovák-magyar emberjogi bizottság ülése a tragikomédiák végkifejletének összes díszletét tartalmazza. Külön érdekesség, hogy a szlovák parlament bizottságát képviselő küldöttséget a bizottság elnöke, a szlovákiai magyar kisebbség pártja, az MKP politikusa, A. Nagy László vezeti. Egy felvidéki magyar. Vagyis, egy magyarokat ért sérelmet a magyar fél egy magyar által vezetett delegációval tisztázhat! Nyert ügy, gondolná az ember! No, de Magyarországon nem eszik ám ilyen forrón a kását!

A közös bizottsági ülés megkezdése előtt, amikor kiderül, hogy Balog Zoltán, a napirendtől eltérően, de a napirendben foglalt dunaszerdahelyi események megvitatása kapcsán le akar vetíteni egy videofelvételt a szlovák rendőrök kegyetlen fellépéséről, a szomszédok érzékenységére mindig kényesen ügyelő MSZP-s bizottsági tagok elhagyták az üléstermet, az SZDSZ pedig ugyancsak neheztelését fejezte ki a történtek miatt. A szlovák fél - magyar vezetővel az élén - pedig a diplomácia és a politikai protokoll szabályainak durva megsértését hangoztatva elhagyta a magyar országgyűlés épületét.

Moralité?

La Fontaine meséi végén találkozhatunk az erkölcsi tanulság összefoglalására invitáló kifejezéssel. Ha megpróbálnánk megfogalmazni ennek a meglehetősen elkeserítő történetnek a tanulságait, akkor az alábbiakat mondhatnánk el.

Ha kívülállóként próbálnánk szemlélni az eseményeket, mit gondolnánk ennek a szívfájdítóan tehetségtelen, szánalmasan önsorsrontó magyar politikai elit láttán? Amelynek az egyik fele a diplomáciai formalitásokat előnyben részesíti az ordító jogtiprás kivizsgálásával, az igazság megismertetésével szemben? És a másik fele, amely nem szalaszt el egyetlen lehetőséget sem az euroatlantista hűségnyilatkozatok megtételére, doktríner módon, ideológiai alapon határozza meg külpolitikai stratégiáját és a kettős mérce alkalmazásával szólal meg nemzetközi jogsértések ügyében, aszerint, hogy a szövetségeseinek érdeke mit kíván, azonban saját kisebbségeinek érdekeit képtelen érvényesíteni, azokhoz szövetségesei támogatását kieszközölni?

A dunaszerdahelyi tragédia, valamint az azt követő események kapcsán önkéntelenül tehetjük fel a római jogi alapvetés kérdését: Qui prodest? Ahhoz ugyanis nagyfokú jóhiszeműség kell, hogy elhiggyük, maguktól alakulnak így dolgaink. A szélsőségek, radikalizmus és náci-veszély látszatának fenntartása a magyar politikai elit - kormány és ellenzék - közös érdeke. Míg a kormány tehetségtelen, romboló kormányzásának, valamint az állami szinten burjánzó, mindent ellepő korrupciónak elkendőzésére vagy figyelemelterelésre használja, addig ellenzéke a saját jobboldali táboron belüli egyeduralkodói státusza fenntartására használja a vélt szélsőségekkel való riogatást. Némileg belezavart a honi ,,politikai homokozó" sárdobálásának általános képletébe, hogy a magyar politikai elit állandó szélsőségektől rettegését egy történelmi sérelmektől fűtött agresszív, látványosan öntudatra ébredő szomszéd diplomáciai előnyszerzésre használja. Ha az irónia nem fájna ennyire, azt is mondhatnánk, örüljünk, hogy csak Szlovákia fedezte fel eddig a magyar politikai elit önsorsrontásában rejlő külpolitikai lehetőségeket. Ami azonban késik, nem múlik.

Ahhoz, hogy Magyarországon hozzá lehessen kezdeni a jelenlegi, minden területre kiterjedő válság emberi gyarlóságban, gőgben, korrupcióban, dilettantizmusban, és ostobaságban gyökerező okainak felszámolásához, először magát a nemzeti érdeket meglátni, képviselni, sőt már definiálni is képtelen, kizárólag saját bebetonozásával két évtizede hivatásszerűen foglalkozó politikai elitet kell lecserélni. Hiszen hogy lehetne a nemzet jólétét és fennmaradását biztosító szakmai kérdéseket (például az egészségügy, a gazdaság, az oktatáspolitika, a környezetvédelem területén adódó feladatokat) egy olyan elitre bízni, amely az őt eltartó közösség érdekeinek nemzetközi porondon történő artikulációjára, diplomáciai érvényesítésére sem képes? Ez utóbbi ugyanis elsősorban nem szakértelem és képzettség, hanem akarat, tartás és hazaszeretet kérdése. Ez pedig minden ország politikai elitjétől alapkövetelmény.

Gyöngyösi Márton
Közgazdász, politológus

barikád.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar nyáj
  2009-02-20 22:34:47, péntek
 
  A magyar nyáj



Írta: Magyar Sors Online 2008. november 21. péntek, 23:32

A minap valaki a szememre vetette, hogy a társadalom egy széles rétegét nemegyszer birkának neveztem. Véleménye szerint, ha magunk mellé szeretnénk állítani ezeket az embereket, akkor nem sértegetni, hanem tájékoztatni kellene. Ők azért hallgatnak - mondja - mert eredményesen működik a társadalom butításával megbízott média és a gerincétől megszabadított oktatáspolitika.

Tulajdonképpen első hallásra el is fogadhatnánk ezt az álláspontot, hiszen az állítás teljes mértékben igaz. A bökkenő csak az, hogy ezt a népes közösséget nem csupán az igazságoktól elzárt emberek alkotják.
I.

Elsőnek említhetjük meg azokat a sorvadt szürkeállománnyal rendelkező, ma már főleg idősekből álló proletárokat, akik mindig feltétel nélküli kiszolgálói voltak a vörös ördögöknek. Ez a hűséges társaság a mai napig könnyedén irányítható, és bármikor ,,hadra" fogható.

Már többször bebizonyosodott, hogy nincsenek szolgálatkészebb janicsárok azoknál, akiket - persze nem véletlenül - érdemtelenül emel fel és lát el megkülönböztetett jogokkal egy eszelős hatalom.
Főleg azokból lettek művezetők, párttitkárok, tsz-elnökök és munkahelyi hangulatjelentők, akik lustaságuk, tehetségtelenségük vagy butaságuk folytán az élet más területein nem állták volna meg a helyüket. Ezek a senkikből lett valakik még ma is hiszik és várják a hűség jutalmát, visszasírják a ,,dicső múltat" és csodálattal néznek a hatalmon maradt túlélőikre.

Meg sem fordul a kitakarított agyakban, hogy példaképeik, csak a hajdani nagy ellenfél támogatásával maradhattak szokott helyükön. Ebből következik, hogy ennek a ,,tudósklubnak" arról sincs halvány sejtelme sem, hogy a pénzvilág támogatásnak igen súlyos ára van, melyet az egész társadalommal együtt nekik is fizetniük kell.
Csak egy a fontos számukra, hogy mint annak idején, kipirosodott arccal tapsolhassanak Kohn, Sámuel, Rót és Kádár gyermekeinek.

Ők képviselik az ország leggazdaságosabban üzemeltethető szellemi alkonyát. Igénytelenek, olcsóak és következmények nélkül sanyargathatók. Ők azok, akik hátralévő életükben már nem fognak homlokukra csapva feleszmélni.
Önmagától adódik a kérdés: vajon nem időfecsérlés-e győzködni azokat, akik a hazafiak harsány fasisztázása mellett, csapnivaló életük konzerválóit ma is kitörő örömmel látják a parlamenti padsorokban?

{xtypo_quote},,Ma hirdetik ki az új paktumot: Peidlnek hívják a miniszterelnököt, a nagy embert.
Ha ez is olyan mamut - ormótlanság, akkor nagyot haladtunk megint lefelé.
Kun Bélát megtapsolták, fölálltak beszéde végén s tüntettek a hálás balekok.
Soha ilyen buta és totya népet nem láttam." (Prohászka Ottokár){/xtypo_quote}


II.

Létezik egy másik csoport is, mely szintén szerves része a birkák szövetségnek.
Többségük - az előbbiekkel ellentétben - főleg fiatalokból áll. Olyanokból, akik ugyan vajmi keveset tudnak a ,,dicső múltról", mégis a tudatlanság bájos homályában kénytelenek élvezni annak ,,értékeit".

Őket már nem az egyenlőséget hirdető bolsevista eszmékkel, hanem egy torz, erkölcstelen szabadság hazugságaival szédítik. Testvériként fogadtatnak el velük minden nemzeti gondolkodástól távol eső, azt minél jobban megvető, erkölcstelen és idegen szellemiséget.

Amíg minket a Pajtásújság, az örsi órák és Timurok ,,okosítottak", addig őket az eszelős rajzfilmek, reklámok és egy sátáni módon kiherélt, oktatási rendszer nevel.

Ők azok, akik már az asztalt csapkodva, nyakukon kidagadt erekkel üvöltik betanult jogaikat, akik az iskolapadokban csökkentett óraszámban, csökkentett követelmények mellett, csökkent értékű tudásra tesznek szert. Akiket cionista vezényszóra az erkölcs és a tisztelet otromba kikacagására nevelnek, miközben tanáraikkal szembeni bátor fellépésre bíztatnak. Akiket sikerült megszabadítani a felelősségteljes gondolkodástól és elrettenteni a családalapítástól. Elrejtették előlük az élet valódi értékeit, s terelik őket egy másság előtt hajlongó, önző és erkölcstelen világ karmaiba. Lassan már önként vetik meg saját nemzetüket, kultúrájukat, hogy száraz, gyökértelen ördögszekér módjára sodródjanak egy hazájukat és jövőjüket felfaló ,,kiválasztott" nép szolgálatába.

Bár semmiféle kapcsolat sincs a két csoport között, mégis határozottan érzékelhető az erkölcsi deformáció, és az identitászavar.

Az agytekervények bőséges átöblögetése folytán már egyik sem látja a fától az erdőt, nem képes felismerni, sőt keresni sem az okot és az okozatot. Nem kutatják az indokokat és a miérteket, hisz a hatalom modern szennycsatornáin keresztül már konyhakészen kapják a követendő útmutatásokat. A valódi, a borzalmas pusztításra ügyet sem vetnek, mégis látványosan borzadnak el a lángoló kukák, az összetört padok és repülő kockakövek láttán.

III.

Sajnos szintén a bégetők táborát kénytelen hizlalni egy lépre csalt, száján lakatot viselő társaság, mely a csendben tűrni kénytelen. Ők azok, akik nem tudtak ellenállni az édes illatoknak, így felragasztották magukat a belógatott légypapírra. Az egyre szaporodó vágyakat kielégíteni látszó bankok, most kamatok formájában, vastagon tépik le irhájukat, s közben a lehetséges ,,hőbörgők" listáján, nevük mellé, mosolyogva egy kis pipát kanyarinthat az újhazát benépesítők írnoka.


IV.

Van egy másik, egy magát nemzetinek valló, mégis az ellenségnek folyamatosan megfelelni igyekvő tábor is, mely a karmester intésére gondolkodás nélkül fogadja el: egy a tábor egy a zászló.

Talán mindközül ők vannak a legjobban félrevezetve. Míg az első kettő tudatosan köpködi saját nemzetét, addig a narancsszőrű bárányok abban a tudatban legelésznek társaik mellett, hogy ők nem tartoznak nyájhoz. Fel sem tűnik nekik, hogy ugyan úgy bégetnek, fasisztáznak és határolódnak el, mint társaik. Nem zavarja őket, hogy a bátor vezér sosincs köztük, mikor a farkascsorda támad. Nagy részüket sikeresen meggyőzték arról, hogy a törvényesség és az alkotmányosság talaján maradva, csak békésen lehet változtatni a jelen kialakult helyzeten.

ImageSzerintük a kolompos nagyszerűsége és rátermettsége megkérdőjelezhetetlen, és akik ezt mégis megteszik, azok nem lehetnek egyebek, mint besúgók, provokátorok vagy fizetett vörösbérencek.

Sajnos, ahogyan a milliárdossá vált kommunisták ,,nagy alakjai", úgy az ellenzék feje és udvartartása sem tud akkorát rúgni saját báránykáiba, hogy azok azt ne elismerésnek fogják fel.


"Ezért a népért úgyis mindegy.
Ebsorsot akar, hát - akarja."
Ady Endre: A hőkölés népe


Ezek után felmerül a kérdés: vajon akar-e küzdeni jogaiért, egyáltalán megmaradásáért egy olyan társadalom, melynek a tagjai dühödten lökik el maguktól a hazugságok leleplezőit. Akik őrjöngve tépnek szét mindent, ami a nemzet végóráinak közeledtére figyelmeztet. Akiknek nem fáj annyira az egészségügy elpusztítása, az oktatás lezüllesztése, a bankok garázdálkodása, az ország kiárusítása, munkahelyeik elvesztése és a nemzet porig alázása, hogy azt szóvá tegye az idegen sáskák előtt kaput nyitó hatalomnak.

Sajnos a jelen bűnös értelmiség hallgat, és hallgatásával megfertőzte az utódok szellemét is. A legtöbb egyetemi és főiskolai fizetős padkoptatót sem az igazság érdekli, hanem az, hogy meglegyen végre a jól hangzó diplomája, ami szerinte biztos belépő egy gazdag, pénzzel teli világba. Mindnyájuk előtt bőrfotelekben hintázó sztárügyvédek, ügyvezetők és igazgatók hamis képei lebegnek. És ha jópénzért idegeneket is kell majd szolgálniuk sajátjaikkal szemben, hát zokszó nélkül meg teszik azt is.

Végezetül egy kijózanító, a felsőoktatás minőséget híven tükröző adat a jómódba készülődő fiataloknak:

A mai Németországban a diplomát adó oktatási intézmény száma 40, míg hazánkban megközelítőleg 140.


http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3329&I temid=79
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.