Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Abszurd túlélési stratégia nyugdíjasoknak!
  2012-12-18 20:19:57, kedd
 
  Abszurd túlélési stratégia nyugdíjasoknak!





Elgondolkodtam rajta, mi lesz velem, ha nem lesz elég a nyugdíjam a megélhetéshez.
Az önkormányzatnál arról tájékoztattak, hogy a munkához semmi kedvet nem érző, de határozottan követelőző, jól definiálható összetételű népesség részére feltétlenül fizetniük kell a segélyeket.
Ezután aligha marad annyi pénze az államnak és az önkormányzatnak, hogy gyógykezelésem, gyógyszereim költségeihez hozzájáruljanak,
vagy öregotthoni elhelyezésemet támogatni tudják.



Mindezt tudomásul véve az alábbiak szerint látom a túlélés lehetőségét:


Maradék pénzemből veszek egy lőfegyvert és 4 töltényt, melyeket felhasználva lelövök
- konyhakertemet dézsmáló megélhetési bűnözőt,
- egy bűnöző, illegális bevándorlót,
- az elévülés és a mentelmi jog fedezéke mögé rejtőző cinikus politikus bűnözőt,
- és az előbbieket védő, náluk is nagyobb gazember ügyvédet.

Ezek után, természetesen, börtönbe kerülök.
De !!!!!

Ott biztosítva van:

- naponta 3 x étkezés (diétával)
- egy tető a fejem fölött
- konditerem
-internethasználat
- könyvtár
- lehetőség újabb diploma megszerzésére
- központi fűtés
- légkondicionálás + orvosi ellátás
- új szemüveg és fogpótlás
- új csípőprotézis-beültetés és minden más, amire szükségem van.
- csak az látogathat meg, akit én fogadni óhajtok.

És ki fizeti ezt ki ?
Ugyanaz az állam és önkormányzat, akik azt mondták, hogy nincs pénzük a tisztességben megöregedett emberek támogatására...
Börtönlakóként még adót sem kell fizetnem!


Hát nem nagyszerű a mi szociális ellátási rendszerünk???


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: Gyanítom, hogy a Fidesz és az MSZP leosztotta egymás
  2012-12-18 20:14:54, kedd
 
  2012-12-18. 18:11
Ángyán: Gyanítom, hogy a Fidesz és az MSZP leosztotta egymás között, hogy kinek melyik régió kell, illetve jut

A Fideszhez és az MSZP-hez köthető tőkés csoportokat hoz helyzetbe az új földszabályozás, ezek szerinte már fel is oszthatták az országot maguk között - mondta Ángyán József. A képviselő nem szavazta meg a földtörvényhez kapcsolódó alkotmánymódosítást, amiért pénzbüntetést kapott, de a frakcióból nem zárták ki. A HVG interjúja.
- Érkezett a Fidesz-frakcióból valamilyen reakció a "kiszavazása" után?
Ángyán József: Érdekes a helyzet, jó néhányan a lelkiismeretükkel küzdenek. Emberileg igen nehéz helyzetbe hozta őket a vezetés. Őszintén sajnálom, hogy ennek a megoldásában nem tudok nekik segíteni. Hogy később milyen következményei lesznek, még nem tudom. A módosító indítványomat a saját frakciómból rajtam kívül ketten támogatták, a többiek az MSZP-vel ,,nagykoalícióban" elutasították. Pedig hát a módosításommal azt szerettem volna elérni, hogy ha már a földtörvényen kívül egyéb kapcsolódó jogszabályokat is sarkalatosakká tesz az alaptörvény, akkor ez ne a nagy integrátorokat bebetonozó ,,integrált mezőgazdasági termelésszervezés" ködös tartalmú joganyaga, hanem a családi gazdálkodásra és a szövetkezésre vonatkozó területek legyenek.
Ezt söpörte le az MSZP-vel teljes egyetértésben a kormánytöbbség, vagyis a családi gazdálkodási és szövetkezeti modell helyett a nagy tőkeerejű integrátorokat választotta. Bár a leendő, ezt érintő sarkalatos törvény tartalmáról hivatalosan a kormány semmiféle információt nem volt hajlandó elárulni, úgy hírlik, hogy az állam régiónként az integrátori feladatokat nagytőkés csoportoknak adná koncesszióba, ,,begyűrve" alájuk az egész régió mezőgazdaságát. Így a profit is ezekhez az integrátorokhoz vándorolna, szemben a szövetkezési modellel, ahol az eredményt visszaosztják a szövetkezetet létrehozó gazdálkodó családokhoz és helyi közösségekhez. Ennek semmi köze a néppárti vidékstratégiához, ezért szavaztam nemmel a végszavazásnál az alaptörvény módosítására.
- Milyen lobbik vannak a háttérben?
Á.J.: Gyaníthatóan ugyanazok, akik az állami földek többségét is bérlik és az agrártámogatások nagy részét is elviszik: az agrárium területén található legnagyobb ,,vegyes politikai kötődésű" tőkeérdekeltségek. Talán nem véletlen, hogy a módosító indítványom leszavazásában teljes egyetértés alakult ki az MSZP és a Fidesz között. Gyanítom, hogy leosztották egymás között, hogy kinek melyik régió kell, illetve jut. A szövetkezet alulról szerveződik, visszaoszt, az integrátort felülről erőltetik rá a vidékre, és kiszívja a hasznot az integrált fürtből. Persze elvileg önkéntesen is lehet egy integrátorhoz csatlakozni, de ha a játékszabályok olyanok lesznek, akkor aki kimarad, annak könnyen vége lehet. A téeszesítés is önkéntes volt, a nagyapám is aláírta a belépést, miután három napig verték. A módszerek azóta nyilván finomodtak, de aki nem integrálódik, annak annyi. Ezt nem akarjuk néhányan, akik még a Fidesz eredeti programjához ragaszkodunk.
- Orbán Viktorral beszélt a napokban?
Á.J.: Nem beszéltünk, de - amint azt már különböző forrásokra hivatkozva a lapok és hírportálok megírták - valóban ingerülten utasított rendre minket a hétfői frakcióülésen. Persze mi is elmondtuk a magunkáét és ő is a magáét. A lelkiismeretem tiszta és ez számomra fontosabb, mint bármilyen párt- vagy frakciófegyelem. Pedig a munkahelyemen is megpróbáltak nyomást gyakorolni rám az elmúlt hetekben.
- Hogyan?
Á.J.: Például letiltották az egyetemi e-mail címemet. Előbb a nyár folyamán kiadott a rektorom egy utasítást az e-mail címek használati rendjéről, majd kaptam tőle egy levelet, hogy mivel nem tartottam be a rektori utasítást, eltilt az e-mail címem használatától. Tudom, hogy ez nem az ő egyéni akciója volt.
- Mire számít? Kizárják? (Az interjú még a pénzbüntetésről szóló határozat nyilvánosságra kerülése előtt készült - a szerk.)
Á.J.: Nem ismerem pontosan a szabályzat ezen részét, mi jár azért, ha valaki a kötelező szavazást nem tartja be. Úgy tudom, komolyabb pénzbüntetéstől a kizárásig terjed a ,,mozgástér". Megvárom, hogy mi lesz a döntés.
- Ha kizárják, elfogadja, vagy megfellebbezi a határozatot?
Á.J.: Nem tudom még azt sem, mik az én lehetőségeim. Elmondom az érveimet majd, és valószínűleg elfogadom a döntést is. Nyilván meg kell indokolni majd a határozatot, amire kíváncsi leszek, hiszen én csak azt a vidékstratégiát kérem számon a törvénykezésen, amit a kormány márciusban elfogadott. Kíváncsian várom tehát, hogy milyen indokokkal indul majd fegyelmi eljárás ellenem.
- Ha kizárják, mi lesz, csatlakozik később valamelyik ellenzéki frakcióhoz?
Á.J.: Fél évig nyilván függetlenként folytatom, aztán meglátjuk. Ha mégsem zárnának ki, hanem csak pénzbüntetést kapnék, akkor megvárom, mi lesz a konkrét tartalma a most alaptörvénybe rögzített sarkalatos törvényeknek. De ez csak február végén, március elején derülhet ki. Most azt látom, mozgásban van minden, új szervezetek is alakulhatnak akár, sok ilyen csírát látok. Meg lehetne ezekből alakítani a Tisztességes Emberek Szövetségét. Úgy látom, hogy egy ilyen alakulat iránt akár igen nagy is lehetne az érdeklődés a várakozók egyre növekvő táborában. Hiszen a tisztességes emberek vannak elsöprő többségben ebben a többre hivatott nemzetben.
- A földbérleti pályázatok feldolgozásával hogy áll?
Á.J.: Az eddigi szerződések 80 százalékával hamarosan végzek. Most úgy tűnik, hogy Csongrád-, Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megye lehet a legújabb fejezete a vizsgálataimnak. De Borsodban is új ügyek vannak. Szomorú, de úgy látom, hogy azok is kapnak ismét további földterületeket, akik ellen tiltakoztunk.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105645/#ixzz2FQsPStlY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmasat zuhant a reálkereset
  2012-12-18 19:27:57, kedd
 
  Hatalmasat zuhant a reálkereset

A nettó reálkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg a tavalyi évit, vagyis az pénzromlás miatt fizetésünk körülbelül négy százalékkal ér kevesebbet a 2011-esnél.

A bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit az idén január-októberben, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 500 forint volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 229 800, a közszférában - nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 211 700 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 100 forint volt a KSH jelentése szerint.

A bruttó átlagkeresetek a versenyszférában 7,3 százalékkal nőttek, a költségvetési területen a közfoglalkoztatás súlyának növekedése miatt csökkent az átlagkereset, e hatást kiszűrve átlagosan 3,4 százalékos emelkedést mért a KSH. A nonprofit szektorban a bruttó kereset 8,3 százalékkal 201 000 forintra nőtt.

Ki gondolná? A pénzügyi szektor fizet a legjobban

A legtöbbet fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység (454 400 forint), ezt az információ és kommunikáció (405 500 forint), valamint az energiaipar (387 000 forint) követte. A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (138 900 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás (150 500 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (160 000 forint) ágakban dolgozók kerestek.

Az idén az első tíz hónapban a költségvetési szférában a teljes munkaidősök mintegy 56 százaléka (a közfoglalkoztatottak nélküli létszám 62,4 százaléka) átlagosan 10 100 forint - az adó- és járulékváltozások ellentételezését szolgáló, a keresetbe nem tartozó - kompenzációban részesült. Ennek hatása a közszféra bruttó jövedelmi pozícióit 1,8 százalékponttal javítja. A közfoglalkoztatottak nélkül, de a kompenzáció figyelembevételével számított növekedés így a közszféra területén 5,2 százalék volt. Az idén januártól a nonprofit szervezetek egy részénél is részesülhetnek az alkalmazásban állók kompenzációban, ahol a teljes munkaidőben dolgozók mintegy 8,9 százaléka kapott ezen a címen 10 200 forintot.

A versenyszférában jobban nőttek a bérek

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 141 800 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 99 100, a szellemi foglalkozásúaké 187 000) forint volt, 1,8 százalékkal magasabb az előző évinél. A közfoglalkoztatás hatását kiszűrve a nettó keresetek átlaga 3,5 százalékkal nőtt. A versenyszférában a nettó keresetek 4,2, a közfoglalkoztatottak nélküli közszférában 1,7, a nonprofit szervezeteknél 4,5 százalékkal nőttek egy év alatt.

A versenyszféra legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásainál 1 millió 817 ezer fő volt az alkalmazásban állók száma, 35,3 ezer fővel kevesebb, mint 2011 azonos időszakában. A költségvetési szférában 751 ezren dolgoztak (15,9 ezer fővel többen az egy évvel korábbinál), közülük átlagosan 90 ezren közfoglalkoztatás keretében.

A közszféra átlagkeresetének szintjét is befolyásoló teljes munkaidős közfoglalkoztatottak létszáma 2012 első tíz hónapjában több mint négyszerese volt az előző év azonos időszakinak, átlagosan 71,6 ezer fő. A megfigyelt nonprofit szervezeteknél 106 ezer fő állt alkalmazásban. Összességében a nemzetgazdaságban az 5 fő feletti vállalkozásokban, a költségvetési szférában (a közfoglalkoztatottakkal együtt), valamint a megvizsgált nonprofit szervezeteknél 2 millió 674 ezer fő állt alkalmazásban, 18,8 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban.

http://barikad.hu/219_500_forint_a_brutto_hazai_atlagkereset-20121218
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gorbacsov szerint is szétesik az Egyesült Államok
  2012-12-18 19:17:49, kedd
 
  Gorbacsov szerint is szétesik az Egyesült Államok


Gorbacsov, az egykori Szovjetunió utolsó államfője figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy szovjet-típusú összeomlás vár rá, ha Washington továbbra is a jelenlegi arrogáns, hegemón politikáját folytatja.

Gorbacsov csütörtökön részt vett egy konferencián Isztambulban, ahol megjegyezte, hogy az egykori Szovjetunió által elkövetett baklövéseket ismétli meg az Egyesült Államok is. Afganisztán megszállást megbocsáthatatlan hibának minősítette, amit most az amerikaiak is megismételtek. Mint mondta, a szovjet bolsevikok is arra törekedtek, hogy aláássák az iszlám értékeket a hatalom megszerzésének érdekében, és a hidegháború idején a világhatalmak a vallást használták, mint eszközt és fegyvert.

Amikor Gorbacsov a szovjet-típusú összeomlásról beszél, akkor arról a folyamatról beszél, amiben neki is oroszlánrésze volt, és hazája történelemkönyvei a birodalom tönkretevőjeként örökítik meg majd a nevét. Az utána következő Jelcin-korszak pedig az oroszok tömegeit ábrándította ki a nyugati típusú liberális ország- és társadalomrombolásból. Szerencséjükre náluk csak tíz évig tartott az a folyamat, amely nálunk már huszonkét éve tart - és még nincs vége.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2012/12/17/gorbacsov-szerint-szetesik-az-egyesult-allamok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU-s agymosó televízió Magyarországon hamarosan!
  2012-12-18 19:16:03, kedd
 
  EU-s agymosó televízió Magyarországon hamarosan!


Nemrégiben döntés született egy nemzetközi hírtelevíziós hálózat magyarországi megjelentetéséről. Az Euronews jövő tavasztól indítja magyar, illetve görög nyelvű adásait. Brüsszeli döntéshozók ezt a két országot földrajzi szempontból tartják fontosnak. A mélyebb ok valójában inkább a magyar és a görög politikai elit látszólagos EU-ellenessége.

Az Európai Bizottság által finanszírozott televízió igyekszik majd közelebb hozni az uniós kérdéseket a magyar és a görög nézőkhöz. Magyarán szólva egy EU-s propagandatévét visznek olyan országokba, ahol a lakosság jó része - felismerve valós érdekeit - nagy ívben tesz az EU-ra és mindennel ami azzal kapcsolatos.

A tavasszal induló magyar nyelvű Euronews agymosó szellemiségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a kiszivárgott információk szerint egy nagy kereskedelmi bulvártévétől érkezik majd a csatorna főszerkesztője. Igyekeznek majd "minőséget előállítani", hogy minél hatékonyabban tudják terjeszteni a nyugati-atlantista - tulajdonképpen cionista - eszméket.

Szerkesztési elvek között természetesen a "függetlenséget" fogják legfontosabbként megemlíteni. A döntéshozók szükségét érzik az Orbán-kormány destabilizációjának, hiszen az - bár tudjuk, hogy üres szólamokká silányítva, de - a nemzeti jobboldaltól meríti ötleteit. Ismert a "Szabad Európa" rádió amerikai titkosszolgálatok által történt vezérlése. Hasonló készül itt is.

Vári Gergő - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2012/12/17/eu-s-agymoso-televizio-magyarorszagon-hamarosan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit Almádiban
  2012-12-18 17:41:09, kedd
 
  Jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit Almádiban

Tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat egy tanintézményben - tudta meg a hvg.hu. Veszprém megyéből ezzel kapcsolatban konkrét panaszok érkeztek szerkesztőségünkbe.
Egymás után hívták be a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Mindezt felháborodott szülők osztották meg a hvg.hu-val.
Közölték, gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, aki a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket szerdán el kell küldenie a Veszprém Megyei Kormányhivatalba. Hogy ott mihez kezdenek a rögzített beszélgetésekkel, nem tudták megmondani. Hozzátették, be akarnak menni az igazgatónőhöz, hogy megtudják, miért volt szüksé
g a diákok kikérdezésére, és ezzel együtt ki akarják fejezni a történtek miatti tiltakozásukat.
Egyelőre nincsenek válaszok
A Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónőhöz bejutni akaró szülőknek nem tudni, könnyű dolguk lesz-e. A gimnázium vezetője a hvg.hu kérdéseit hallva nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de azt kérte, küldjük el megkeresésünket, és a fenntartóval, a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve választ ad.
A kormányhivatal sajtófőnöke, Kálóczi Beáta szintén azt kérte, hogy e-mailben továbbítsuk kérdéseinket. Ő is tájékoztatást ígért az ügyben, de cikkünk megjelenéséig azt nem kaptuk meg. Természetesen, ha megérkezik a reagálás, közöljük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány a tandíjból fizeti ki a bankokat?
  2012-12-18 17:24:08, kedd
 
  A kormány a tandíjból fizeti ki a bankokat?

2012. december 17. 20:13:12

A tandíj bevezetése kapcsán furcsa módon egyetlen egy kérdést nem tettek még fel: a miértet.

Pedig érdemes rajta elgondolkodni, nem mindegy ugyanis, miért ragaszkodik a kormány egy olyan megszorításhoz, ami óriási presztízsveszteséggel, de minimális költségvetési haszonnal, sőt, hosszabb távon inkább hátránnyal jár.

A tandíj és a keretszám-szűkítés körüli botrányban viszonylag kevesebb figyelmet kapott a diákhitel 2, pedig szorosan kapcsolódik hozzá, ugyanis a megoldást, a miértet valószínűleg itt kell keresnünk.

A lényeg most jön, mindenki jól figyeljen a következő sorokra: a Diákhitel Központ a diákhitel 2 szükséges forrásait a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett.

Magyarul állambácsi a finanszírozáshoz szükséges forrásokat hitelek és kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól veszi fel, illetve magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, valamint nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a közvetlenül tőkepiacról szerzi.

Feltehetjük a kérdést, miért próbálja az állam mindenáron bevonni a hazai pénzintézeteket a felsőoktatási hitelezésébe?

A válasz talán kicsit meglepő, de valójában roppant egyszerű: a bankadó miatt.

Az Orbán-kormány ugyanis nincs abban a helyzetben, hogy kivezesse a bankadót és a pénzügyi tranzakciós illetéket (amit ráadásul még ki is bővített). Jól emlékezhetünk a bankrendszer szűkölésére a különadó ideiglenes bevezetésekor, világvégét, de legalábbis gazdasági összeomlást, a hitelezés teljes leállását vetítve előre.

Beszédes a csend

Ehhez képest a különadó véglegesítése már jóval kisebb tiltakozást váltott ki, mondhatnánk úgyis, hogy szinte gyanúsan együttműködővé vált a hazai bankrendszer.

Több száz év "fejlődését" megcáfolva a bankszektor immáron szívesen járulna hozzá az állami költségvetés egyensúlyba hozásához? Aligha.

Sokkal inkább valószínű az, hogy egy háttéralkuval a hitelintézeteket - legalább részben - kompenzálják a felsőoktatási hitelezés felpörgetésével. Idén a kormány 80, jövőre 144 milliárdot vár a bankadóból, viszont egyértelmű volt, hogy valamivel ellentételezni kell őket.

A megoldást a kereskedelmi pénzintézetek felsőoktatásra eresztésében látták. A bankok számára óriási üzletet jelent az egyes számítások szerint évente 70-80, felfutása esetén összességében több ezermilliárdos piac, különösen úgy, hogy a kilenc százalékos kamatból hetet az állam áll, tehát a diákhitel 1-nél már megtapasztalt, eleve rekordmagas fizetési morál még biztosabb lábakon áll.

Tuti biznisz, nekik.

A következmény viszont egyértelmű ránk nézve: a költségvetésre évek alatt rakodó óriási terhet, és az újra növekedő államadósságot mindenki fizeti majd, nem csak a diákok.

Persze az már 2014 után lesz csak probléma.

Aromó

Forrás: jobbegeyenes.blog.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=108076
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrokkant karácsony
  2012-12-18 17:12:48, kedd
 
  Megrokkant karácsony



- Európa legsötétebb rokkant-törvénye -

Rohanó világunkban, már semmi sem a régi, még a karácsonyok hangulata sem. Nem vesszük észre a más baját, gyakran nem is figyelünk egymásra. Olyanok lettünk mi emberek a túlpörgött fogyasztói társadalomban, mint egy gép, mely, ha elromlik, akkor eldobásra ítéltetett. Ennél sokkal jobb sorsra lennénk érdemesek. Az ember, nem egy gép, mely monoton zakatol, vagy nem egy motor, mely folyton berreg. Az embernek tudata és érző lelke van, bármi is történik körülötte. Számára mindent az őt körülvevő világ határoz meg, azt is, hogy hová született. A karácsony családi ünnep, az összetartozásé és a szereteté. A családok, a társadalmat alkotó részecskék. Így, mi együtt vagyunk egy népes család, mindannyian. Szomorú, hogy úgy élünk egymás mellett az évnek szinte minden napján, hogy idegenként tekintünk az elesettekre, és közömbösen a bajbajutott embertársainkra. A karácsonyi jótékony adakozás nemes cselekedet. Azonban sokan elfelejtik, hogy a szükséget szenvedőknek nem a karácsonyi ételosztás, vagy egy cipős doboznyi ajándék jelenti a túlélést. Ugyanis egy esztendő 365 napból áll.

A hétköznapok rohanó világában egyre kevesebben adakoznak a rászorulóknak. Akik megtehetnék, gyakran közömbösek maradnak. Sajnos hazánkban soha nem látott szegénység tombol. Már csaknem 4 millióan élnek a létminimum alatt, és közel fele ezeknek az embereknek napi filléres megélhetési gondokkal küszködik. Eközben, nemhogy enyhülést hozna a kormányzati intézkedések sorozata, hanem egyre mélyebbre taszítja a lejtőn az elesetteket. Egyre növekszik a munkanélküliség. Ezt a tényt, a közmunkaprogrammal csak megkozmetikázzák. A rokkantaknak már az elmúlt karácsony is sokkoló volt, amikor 2011.12.20-án az éj leple alatt megszavazták a XXI. századi Európa legsötétebb rokkant-törvényét. Az újesztendő éjszakáján, amikor éjfélt ütött az óra a korhatár alatti rokkantak sorsa megpecsételődött! Egyetlen másodperc alatt új időszámítás következett be az ő életükben! Nyugdíj jogfosztottak lettek. Visszamenőleges hatállyal elvették a nyugdíj-jogfolytonosságukat is. A visszaszámlálás ideje kezdődött el, mely az életben maradás reményét is szertefoszlatta. Míg mások boldogan ünnepeltek és várták, hogy éjfélt mutasson az óra, a rokkantak előtt az elmúlás rémképe lebegett. Számukra elkezdődött a pokoljárás. A kétségbeesett pillanatok mindennapos vendégek maradtak a rokkantak életében.

Az elmúlt egy esztendő bebizonyította, hogy mennyire meggondolatlan cselekedet volt a kormány részéről, az ,,új rokkant-törvény" és a hozzákapcsolódó ,,új komplex minősítő" rendszer bevezetése. Az önbecsülésükben porig rombolt, és a pszichikai hadviseléssel megtépázott rokkantak egy részét jogtalanul távolították el az ellátórendszerből. Akik a felülvizsgálat után maximum 3 évre még kegyelmet kaptak, azokat is csak szociális segélyszerű pénzbeli ellátásra ítélték. Jogtalanságok sorozatával büntették a legkiszolgáltatottabb nyugdíjas réteget, a korhatár alatti rokkantakat. Azokat az embereket, akik hajdani ország építőként becsülettel ledogoztak átlag 30 évet, kb. 50 évesen megrokkanva, akiknek az átlagéletkoruk mindössze 62 év. Akik meg sem érik élve a folyton emelkedő öregségi nyugdíjkorhatárt. Erőltetett menetben kényszerítenék őket a nem létező munkaerőpiacon történő foglalkoztatásra. Mivel ott fogadókészség nem várja őket, így az üres pusztába vannak szétkergetve az ellátórendszerből eltávolítottak. Nem számít, ki mennyit dolgozott. Dolgozhatott akár 30-40 évet is, de, ha nem rendelkezik az utolsó 5 éven belül 1095 nap biztosítási idővel, akkor le is út, fel is út. Ez esetben egyetlen forint sem jár, ha az érintett félholt, akkor sem. A rosszul megalkotott törvényt év közben úgy módosítgatták, hogy az egyre kevesebb pénzbeli ellátást nyújtson. Ez a törvénykezés szégyene. Egész Európa eltátja a száját azon, hogyan bántak el ilyen kegyetlenül, a magyar korhatár alatti rokkantakkal. Amit tett a keresztény értékrendekre hivatkozó kormányunk a rokkant-törvény megalkotásával, az megbocsájthatatlan bűn a korhatár alatti rokkantak ellen. És ahogyan tette, az még elképesztőbb! Ugyanis a szigorúan, és agyon felülvizsgált korhatár alatti rokkantakat tette meg bűnbaknak a korhatár felettiekkel szemben, akik annak idején 20-25 évvel ezelőtt a munkanélküliség elől menekültek be a rokkantsági nyugdíjrendszerbe, akik már réges-régen 62 év felettiek. Megdöbbentő az is, hogy diszkriminációk sorozatát vetették be a korhatár alatti rokkantak ellen. Ennél gyalázatosabb büntetést elképzelni sem lehet! Miért a korhatár alattiaknak kell felelni mások bűneiért? Milyen erkölcsi értékrendje van a kormánynak? Micsoda szégyen ez a nagy társadalmi közöny is az elesettek iránt.

A korhatár alatti rokkantak belerokkantak az ország építő munkába. Ha nem tudnak dogozni már, mint a zakatoló gépek, akkor számukra szűnjön meg az élet? Ellátatlanul, vagy segélyszerű pénzbeli ellátásokból tengődve, az óriási gyógyszer költségekkel mit remélhetnek? Elveszítették az egészségüket és most elveszítették egy élet munkája után a minimális anyagi biztonságukat is. Öngondoskodásra vannak kényszerítve. Mi vár így rájuk súlyos betegen? Ők is tudják, hogy éhezés, otthonvesztés és fagyhalál. Vajon milyen lesz a karácsonyuk? Milyen lesz a karácsonya egy szív és érrendszeri, vagy egy mozgáskorlátozott betegnek a fűtetlen lakásban? Vajon jut-e egy szelet kenyér az asztalára? Vajon ki tudja-e váltani az életmentő gyógyszereit? Vajon jut-e egy pohár víz neki, vagy már a vizet is kikapcsolták? Vajon van-e még nála áram, vagy már csak a petróleumlámpa sápadt lángja pislákol? Vajon jégvirágos-e már az ablaka a faluszéli kicsiny háznak? Ott, ahol jégemberré válhat egy súlyos beteg, akire csak úgy fog emlékezni az utókor, hogy: ,,itt, ebben a házikóban fagyott halálra egy korhatár alatti rokkant"? Sok rokkant így fogja, emberhez méltatlanul bevégezni az életét, kormányprogramra. Sok rokkant élete nagyon szomorú lesz, ha ezt a karácsonyt még túléli, akkor is, mert a nyomor lesz a lakótársa. ,,A rokkantak karácsonya is megrokkant már"- mondják sokan a betegek közül. Hazánkban súlyosan beteg a társadalmi szemlélet is, így elmondhatjuk azt, hogy: ,,a mi országunk egy megrokkant ország, melyben már a karácsony is megrokkant".

Tisztelt Honfitársaink!

Ne feledjétek, hogy egy év az 365 napból áll. Az lehet, csak mindenki számára emberi élet, ha minden napra jut a szegények asztalára is étel, az elesetteknek pedig jó szó és segítő kéz nyújt kapaszkodót. A zord téli hidegben minden házban duruzsoljon a szobában a kályha, és karácsonyra is jusson tűzrevaló! Ha már áram sincs, mert kikapcsolták, akkor is jusson el a fény a rászorulókhoz! A gyertya lángja, legyen a hit, a remény, a szeretet és a béke lángja, mely nem alszik ki soha!

Szent Karácsony Ünnepén ragyogjon be minden otthont a fény! Legyetek boldogok és reménykedve várjátok a holnapot! Szép és boldog Ünnepeket kívánunk minden Honfitársunknak!

(Magyar Szociális Fórum)
2012. december 17.

http://www.jovonk.info/2012/12/17/megrokkant-karacsony
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer fenyegeti a diákokat.
  2012-12-18 17:01:57, kedd
 
  Bayer fenyegeti a diákokat.


2012.12.18. 10:50

A diákság nem akar semmit, csak balhét.

A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után.

Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a '68-as párizsi diáklázadások diáksága, mint Daniel Cohn-Bendit, az anarchia nagymestere. Fogalma sincs, mit akar, de azt nagyon akarja - és a rendet, a polgári társadalmat pedig nagyon nem akarja.

Akkor De Gaulle bőrére ment a játék. És az általa képviselt rendet akarták felszámolni. De Gaulle-t pedig egy sok százezres polgári tüntetés mentette meg. Annak láttán Vörös Daniék is eltakarodtak végre az utcákról és a barikádokról.

Most szólok: ha ezen fog múlni, akkor meglesz. Megcsináljuk ismét. Ne gondoljátok, hogy annyira egyszerű dolgotok lesz, mint a taxisblokád idején! (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap)

Pár apróság. A hatvanas években de Gaulle tábornok emberei tömeggyilkosságot követtek el egy tüntetésen, szabályos kivégzések voltak, az áldozatok számát hetven és kétszáz közé teszik. A főbűnösről később kiderült, hogy náci kollaboráns volt a megszállás alatt, és életfogytiglani fegyházra ítélték. de Gaulle tábornok 1968-ban a Németországban állomásozó csapatokat akarta bevetni. A csapatok élén az a Massu tábornok állt, aki tömegével kínoztatott halálra embereket Algériában, majd el akarta foglalni Párizst.

Most egy kicsit képzeljük el Balog lelkész urat, amint tüntetőket lő agyon a hidakon, Hoffmann Rózsi nénit, aki helikopterről dobál be algériaiakat a tengerbe. Höhö. Nem mindenre elszánt katonák állnak szemben az egyetemistákkal, hanem egy rakás beszari. Bayer Zsolt egy alkoholista, antiszemita pöllencs, aki az első nagyobb pofon után visszaadná a lelkét a Teremtőjének, aki már passzolná is tovább Belzebubnak.

Magyarországon nincs 1968-as helyzet, nincs de Gaulle tábornok, nincs Sartre sem, és persze egyáltalán semmiféle gloire sem. Magyarország egy szerencsétlen ország, Fekete Györgyökkel, Bayerokkal megvert szerencsétlen ország, és ebben a szerencsétlen országban tüntetnek a mi gyerekeink, akik ellen ez a pszichopata gazember uszít.

Én nem tudom, hogyan lehet megmenteni a magyar felsőoktatást. Ez messze túl van a kompetenciámon. Én sokkal de sokkal kisebb tétekben gondolkodom, mint a diákok az utcán. Hogyan lehetne elérni pl. ,hogy az egyetemekre bekerülő matematikus szakos hallgatók alsó ötven százaléka ne vesszen el, hogy a középiskolai hátrányokat le tudják küzdeni, kapjanak egy valódi esélyt? Hogyan lehet valakit bevezetni az absztrakt gondolkodásba, amikor komoly, nagyon komoly technikai hiányosságai vannak? Hogyan lehet olyan funkcionálanalízis kurzust tartani, amelyen nem alszanak el a diákok (ez egy alapvető problémája a magyar matematika-oktatásnak, körülbelül harminc éve, talán több) ? Ezek sem egyszerű dolgok ám, és még ezekről sem olyan nagyon határozott a véleményem. De legalább van, valamennyi.

Ma az elitegyetemeink filléres gondokkal küszködnek, a közép-kategóriájú felsőoktatási intézményeinkben pedig nincs elég jól képzett oktató, a törvényi előírásokat sem tudják betartani. Pénz kellene, több pénz. És nincs. Csak Bayer Zsolt van. Szegény, szerencsétlen hazám.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/18/bayer_fenyegeti_a_diakokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idén már karácsonyfája se lesz az országnak
  2012-12-18 16:48:39, kedd
 
 

Idén már karácsonyfája se lesz az országnak
2012, december 18 - 15:43



Szakított az eddigi hagyománnyal az Országház: idén nem állított karácsonyfát a Parlament előtt a Kossuth téren - írja a Tűzgolyó blog.

A blog beszámol róla, hogy tavaly egy 18 méter magas lucfenyőt, 2010-ben egy 16 méter magas fenyőfát állítottak a térre, hogy az ország karácsonyfájaként tündökölhessen.

Idén azonban megszakadt a hagyomány, mindössze egy élőfenyőre azért aggattak rá valamit, ami a blog szerint "pont annyira elég, hogy szánalmasnak nevezzük".

A Kossuth téren így karácsonyfa helyett a képviselők parkoló autóit lehet megcsodálni, valamint a sorba kirakott figyelmeztető táblákat, miszerint a rendőrségi törvény alapján a területre belépni tilos.

Rogán Antal a napokban még így nyilatkozott: "az ország karácsonyfája alá ingyenes felsőoktatás és alacsonyabb rezsiköltségek kerülhetnek." Már a fa is hibádzik...

tuzgolyo.blog.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/iden_mar_karacsonyfaja_se_lesz_az_orszagnak-20121218
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.