Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Tényleg a tenyerünkön kell hordoznunk a menekülteket?
  2014-08-14 09:56:05, csütörtök
 
  Tényleg a tenyerünkön kell hordoznunk a menekülteket?
2014, augusztus 13 - 16:07


Rengeteg pénzt költünk az illegális határátlépőkre, akik sokszor lopásban, bűnözésben találják meg útjukat. És mi van az Ebolával? Megint az Unió mozgatja a kezünket.

A magyarországi menekültügyi gyakorlat részben az Európai Unió által előírt szabályok miatt meglehetősen liberális. Bár legtöbb esetben tranzitország vagyunk, tehát a menekülteknek hívott, valójában inkább egy nyugat-európai állam szociális hálóján élősködni kívánó emberek csak nálunk akadnak fenn a rostán, aztán mennének tovább.

Több tízezer emberről beszélünk, a tendencia pedig folyamatosan növekszik: 2012 és 2013 között megkilencszereződött a számuk, tavaly 20 ezer ember érkezett így az országba. Hogy ez idén mekkora szám lesz, csak jövőre fog kiderülni, de nem lepődnénk meg egy újabb drasztikus szám esetén. Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján az EU-s előírásokat, a magyar kormány ezzel párosuló megfelelési kényszerét, és az SZDSZ-es korszak menekültügyi politikáját tartotta felelősnek a nehezen tartható helyzetért. A képviselő asszony úgy vélte, a menekültek nincsenek tisztában vele, hogy nem csak jogaik, hanem kötelezettségeik is vannak, vagy legalábbis lehetnének.

s

Rohamrendőrök a Debreceni Befogadóállomás mellett egy balhé után

Még az éretlen gyümölcsöt is megeszik

Kitért arra is, hogy - mint ahogy arról az Alfahír már több alkalommal beszámolt - a többnyire nyílt táborok, ahonnan a lakók szabadon közlekedhetnek, számos bűncselekmény okozói az adott településeken. Megnőnek a bolti- és kerti lopások számai, a menekültek olykor erőszakos bűncselekményeket követnek el, de a táborok közvetett hatással vannak a helyi gazdaságra is, mivel az ilyen helyektől a befektetők és azok tervezett beruházásai is inkább távolabb maradnak. Emellett - tette hozzá - csökkennek az ingatlanárak is.

A táborokban nem a legjobb az egészségügyi ellátás sem. A Jobbik politikusa ezzel kapcsolatban kifejtette: a megélhetés híján külföldre távozó tízezernyi orvos miatt az ország saját lakosságát érintő ellátórendszere is bajban van, így bár érthető a helyzet, a menekülteknél mégis fontos, hogy különböző, komolyan elvégzett szűréseken essenek át. Mindez különösen fontos akkor, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az Afrikában tomboló, de már Európában is halálos áldozatot szedő Ebola-vírus miatt nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki.

Megint az Unió köti a kezünket

A Jobbik korrekt helyzetelemzést kér a menekültügyi hatóságoktól, hogy az emberek tudják, pontosan milyen veszélyekkel is kell szembenézniük. Emellett Hegedűsné szerint a kormánynak felül kellene vizsgáltatnia az uniós kötöttségeket is, mert mint fogalmazott, Magyarországnak túl nagy anyagi terhet jelent a több tízezernyi menekült ellátása. Ezen a nemzeti párt a táborok önellátóvá tételével enyhítene, magyarul az ország területére lépő idegeneknek maguk kellene megtermelniük az itt elfogyasztott élelmiszert. Jelenleg a menekülttáborok lakói többnyire nyíltan közlekedhetnek a városokban, és nem csupán napi háromszori étkezésben részesülnek, hanem még havi zsebpénzt is kapnak.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/tenyleg_a_tenyerunkon_kell_hordoznunk_a_menekulteket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizsgálódnak a Seszták-közeli offshore-gyanús cégnél
  2014-08-14 09:52:58, csütörtök
 
 

Vizsgálódnak a Seszták-közeli offshore-gyanús cégnél
2014, augusztus 14 - 09:25


Utóellenőrzést tart a Miniszterelnökség annál a King Kft.-nél, amely uniós támogatásból valósított meg beruházást Seszták Miklós fejlesztési miniszter autószalonjában - írja a Népszabadság. A vizsgálat a cég átláthatóságát ellenőrzi, amennyiben megbukik, felmondják a Kinggel kötött támogatási szerződést.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint ha a King tulajdonosa egy ciprusi vállaton kereszül a Goran Ltd. nevű Seychelle szigeteki cég volt a pályázat kiírásakor, majd a haszonhúzó a kiírók előtt sem fedte fel magát, akkor a cég meg fog bukni. A lap ismerteti azt is, hogy a King nem szerepelt eddig az átláthatatlanság miatti támogatásoktól eleső cégek közt.

A King 2005-ig gyümölcsfeldolgozással foglalkozott, majd megvette a céget a Fabó György vezette Ramiris Rubin és Sándor Kornél - írja a Népszabadság. A King kapott negyvenmillió forintot és beruházóként éledt újjá. A lap emlékeztet, hogy Seszták és a két üzletember közt sok kapcsolat található, például Sándor Kornél állítólag Seszták osztálytársa is volt és a miniszter korábban mindkettőjük érdekeltségeiben is többször jár el mint ügyvéd.

A Sesztákhoz tartozó Ramiris Autóban korábban a Ramiris Rubin társtulajdonos is volt, a miniszter meghallgatásán korábban leszögezte: a két cég közt nem volt ezen felül gazdasági együttműködés. Ezt ugyanakkor cáfolja, hogy 2007-ben a Ramiris Autó részesedést vásárolt a Rubintól - ismerteti a lap.

Visszatérve a King Kft.-hez, a tulajdonosváltás után a cég székhelye átkerült Seszták Opel-szalonjának és ügyvédi irodájának otthont adó ingatlan címére, a papírokat Seszták Miklós intézte. Ezután a King és a Ramiris autó ügyvezetői rendre megegyeztek. Később a Nexus hirdetési újság arról számolt be, hogy a King tízmilliós vissza nem térítendő uniós támogatást és ugyanennyi visszatérítendő összeget kapott. A pénzből helyiséget is vásároltak az ingatlanban, a beruházás tavaly valósult meg.

A Népszabadság megkereste a minisztériumot az üggyel kapcsolatban, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy átfogó utóvizsgálatot kezdeményeztek az uniós támogatások kapcsán. Első eredményként 184 cég nevét tették közzé, ezektől húszmilliárd forintot tagadtak meg vagy követeltek vissza. Érdekesség, hogy a lista első három helyén azok a cégek állnak, melyek offshore tulajdonban lévő anyavállalatában Seszták felügyelőbizottsági tag volt egy ideig.

A lap továbbá ismerteti, hogy a King 2009 óra a ciprusi Minotax Ltd. tulajdonában áll, amit Seszták korábban szintén a védelmébe vett, mint átlátható céget. Úgy látja, mivel Ciprus uniós ország amivel Magyarország kettős adózást kizáró egyezményt kötött, indokolatlan a cégekre az offshore jelző.

A Népszabadság egy júniusi cégkivonat alapján azt írja, abban a Minotaxot offshore-nak nevezik, és a társaság tulajdonosa a seychelle-i Goran Ltd. Ismert, az országot az adóelkerülők és haszonhúzó emberek Mekkájának tartják számon - magyarázza a lap. A Gorannak nincs piaci jelenléte és nem szerepel egyetlen internetes dokumentumban sem a cég.

Az utóvizsgálatok során a pályázat elnyerésekor hatályos tulajdonos számít, ám semmi sem utal arra, hogy 2012-ben más lett volna a helyzet - áll a Népszabadság cikkében.

nol.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/vizsgalodnak_a_sesztak_kozeli_offshore_gyanus_cegnel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Groupama-család hálás az FTC-nek
  2014-08-14 09:48:44, csütörtök
 
  A Groupama-család hálás az FTC-nek

2014. augusztus 11., hétfő

Groupama Lajos családja hálás a Fradinak, amiért az egykori méltán ismeretlen focistáról nevezték el az új stadiont.

groupama lajos rip.jpg

"Köszönöm a Fradinak, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Tarlós István főpolgármester úrnak, és az izé úrnak, aki azt a szép beszédet mondta, hogy mindannyian, meg tisztességgel, de a nevére sajnos nem emlékszem, viszont kifütyülték, szóval köszönöm, hogy a férjemről nevezték el a Ferencváros új stadionját, és bárcsak a nyugdíjam is kicsit nagyobb lenne, vagy a rezsim kisebb" - közölte az RTL Klubbal Groupama Lajosné, Erzsike, a fradi egykori 17-es számú hátvédjének máig is élő, utolsó felesége.

Groupama Lajos, vagy ahogy minden fradista ismeri "Grupi", avagy "Fosi bácsi" 1974-ben megkapta az Arany Kispad díjat is, miután összesen 108 mérkőzésen ült tartalékosként a pálya szélén. Groupama Lajos nevéhez fűződik a biciklicsel feltalálása (egy Csepel kerékpárt dobott vissza a vonalon kipattanó labda helyett), és ő volt az első focista a világon, aki az egyetlen alkalommal, amikor becserélték, olyan erővel futott be a pályára, hogy átszakította a szembe lévő B szektort és meghalt.

Groupama Lajos a Fradin kívül a Real Madridnál is sokáig volt csere, és spanyolországi tartózkodási alatt vette fel a spanyolosabb hangzású Biztosító nevet.

Emlékét és nevét az új Fradi stadion örökké megőrzi, ahol lakás és életbiztosítások is köthetők az év bármely napján reggel 8 és 17 óra között.


http://hircsarda.blog.hu/2014/08/11/a_groupama-csalad_halas_az_ftc-nek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már felesleges a puccskormánynak az eunáci - lassan leszámol
  2014-08-14 09:33:11, csütörtök
 
  Már felesleges a puccskormánynak az eunáci - lassan leszámolnak velük
2014. augusztus 14. 09:04
Hunhír.info

jobb-szektor-250.jpgEgyre több gondot jelent e kijevi hatóságoknak az egykori harcostárs, a Pravij Szektor, hiszen az ultrasovén hungarofób eunáciknak nem tetszik a cionbarát puccskormány tevékenysége. A mór megtette kötelességét, a mór mehet - lassan felszámolják a fegyveres rohamosztagokat, hiszen a náci addig jó, amíg a cionisták szekerét tolja.

Az ultrasovén szervezet tagjai a hatalomváltás után komoly megtorló akciókat szerveztek a nyugati országrészben Janukovics elnök valós és vélt hívei ellen, a helyi államigazgatás és önkormányzati testületek képviselői és hivatalnokai ellen, hírek szerint a kelet-ukrajnai harcokban is részt vesznek.

Kedden Lemberg megye közelében, Sztrij településen a hatóságok feltartóztatták a Pravij Szektor 13 kárpátaljai tagját, akiknél rengeteg fegyvert találtak — közölte rendvédelmi forrásokra hivatkozva a 7 Dnyiv hírportál. A híradás szerint közlekedési szabályok megsértése miatt állították le a militáns szervezet tagjait szállító járműveket, majd ezt követően az egyik Sztrij közelében lévő vasúti átjárónál csaptak le rájuk a rendőrök. Az autókban rengeteg fegyver volt.

Több tucatnyi Kalasnyikov gépkarabély mellett gyalogság elleni aknákat, bombákat, robbanóanyagot, szúró-vágó fegyvert, valamint aknavetőket szállítottak volna Kárpátaljára. A hírportál emlékeztet arra, hogy a májusi elnökválasztás napján Munkács közelében már komoly mennyiségű fegyvert találtak e szervezet tagjainál a kommandósok, múlt héten pedig az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat megyei főosztályának épületét próbálták meg elfoglalni embereik.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77568
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Thürmer: a hungarofób zsidó, Gáti a CIA embere
  2014-08-14 09:31:47, csütörtök
 
  Thürmer: a hungarofób zsidó, Gáti a CIA embere
2014. augusztus 14. 08:43
Hunhír.info

Noha egy világ váálaszt el bennünket Thürmer Gyulától, amit a hungarofób, nemzerti oldal fóbiás amerikai zsidóról, Charles Gátiról, és a globálcion amerikai terjeszkedés veszélyeiről, ugyanakkor az amerikai álom szertefoszlásáról ír, az bizony nem piskóta. Egyetértünk a Thürmer által is megfogalmazott alapértékekkel: Az egyén abszolút elsőbbsége helyett a közösség fontosságát, a pénz helyett a tudást, a liberális parlamenti demokrácia helyett a nép közvetlen döntését.

Charles Gati azt írta a “The American Interest" című folyóiratban, hogy Orbán Viktort az amerikai vezetésnek le kell váltania.

Thürmer Gyula levele Charles Gatinak.


Igen, a múlt héten megszólalt Charles Gati.

Emlékszem, még az 1980-as években megkérdeztem kedves szovjet ismerősömet, Radomir Bogdanovot, a moszkvai USA-Intézet helyettes vezetőjét, hogy ki a fene ez a Gati. A CIA embere, mondta nemes egyszerűséggel, de hozzá tette: ne gondold, hogy kém.
A CIA rengeteg kutatót, egyetemi oktatót pénzel. Az ilyenek sok mindenre jók. Az USA rajtuk keresztül kimondhatja azt, amit hivatalosan nem illik, vagy éppenséggel rajtuk keresztül támogathatja más országok szellemi és politikai köreit.
Radomir Bogdanov szavaiban nem kell kételkedni, lévén, hogy ő nagyjából ugyanazt csinálta, csak a szovjet oldalon, ami akkor nekünk a jó oldal volt.
Hozzáteszem: nekem ma is az.

Charles Gati pár éve felkeresett a Baross utcai székházunkban. Kérem, mesélje el nekem, hogy kerültek 1989-ben Magyarországra a Nagy Imrével kapcsolatos dokumentumok! - kérte álcázott naivitással. Valójában az érdekelte, hogy a szovjet vezetés miként befolyásolta a magyar vezetést 1953-ban és persze 1989-ben is. Az említett papírok azt bizonyították, hogy Nagy Imre az 1930-as években közönséges rendőrspicli volt, akinek a jelentései alapján számos kiváló magyart végeztek ki. Nyikita Hruscsov és Lavrentyij Berija, akik Sztálin halála után a Szovjetunió élére kerültek, nem véletlenül mondták 1953-ban Rákosinak: Nagy Imrét nevezze ki miniszterelnöknek! Kezükben akarták tartani a magyar miniszterelnököt. Mint tudjuk nem sikerült, és nekünk is rengeteg kárunk származott belőle.
Eddig a történet, Gati úr, mondtam neki.

1989-ben már nem a szovjetek válogatták ki a magyar vezetőket, hanem maguk, és ezt Ön is pontosan tudja.
Orbán Viktor nem véletlenül mondott hozsannát Mark Palmer egykori amerikai nagykövetnek, na és Önnek is.
De mondok én magának valamit: semmi jó sem származik abból, ha Magyarország miniszterelnökét vagy általában első számú vezetőjét külföldön nevezik ki.

Charles Gati most az írta a “The American Interest" című folyóiratban, hogy Orbánt az amerikai vezetésnek le kell váltania.
Jó, mi?
Az USA gyakoroljon nyomást az EU-ra, és érje el, hogy Magyarországot kizárják az EU-ból, ha a sok hülye magyar ragaszkodik Orbánhoz!
Ne nevezzenek ki nagykövetet Budapestre, és indítsanak médiaháborút Magyarország ellen!
Orbán fő bűne Gati szerint az, hogy a “nyugati stílusú demokráciát" felváltja “Putyin nacionalista tekintélyuralmával."
Valójában másról van szó.
Amerika fél.
Az USA vezetését rohadtul idegesíti, hogy nem tudja uralmát korlátlanul ráerőltetni európai szövetségeseire.
Obama javasolta az EU-nak, hogy hozzák létre az US-EU transzatlanti szabadkereskedelmi övezetet, bontsák le az akadályokat, és jöjjön létre a világ legnagyobb gazdasági térsége.
Az ötlet könnyeket csalt számos európai vezető szemébe. Aztán kezdtek rájönni, hogy az amerikai áru ugyan valóban megindulna Európa felé, de nem biztos, hogy az európai áruk is ugyanúgy mehetnének az amerikai piacra.
Nem is beszélve arról, hogy senki sem akar lemondani a Kínával vagy éppenséggel Oroszországgal folyó virágzó kereskedelemről.
Persze, rájöttek még valamire. Az amerikaiak nem egyszerűen gazdasági együttműködést akarnak.
Az új közös térséget meg is kell védenünk, sugallják a tengerentúlról.
Például létre lehetne hozni egy nagy-nagy megfigyelő rendszert. Nem árt tudni, hogy ki lép be a mi térségünkbe. 2001 óta az amerikaiak, mint tudjuk, milliónyi adatok követelnek azoktól, akik amerikai repülőre ülnek.
És ez csak a kezdet.
Amerika olyan világot akar, melyben technikai fölényére támaszkodva mindent és mindenkit ellenőrizhet.
Véletlen lenne, hogy most Merkel is arról beszél, hogy nem kell sietni a szerződés aláírásával?
Könnyű belátni, hogy az amerikaiaknak Orbánon könnyebb elverni a port, mint Merkel kancelláron.
Ráadásul Orbán olyan kérdéseket feszeget, amelyek az amerikai világfelfogást alapjaiban kérdőjelezi meg.
A demokrácia az, amit az USA annak tart.
Ezt üzeni a világnak és nekünk minden egyes amerikai elnök.
Ha valaki másként gondolja, az ellenség, akit meg kell fenyíteni, ki kell közösíteni, sőt agyon kell verni.
Milosevic nem volt kommunista, csak szerb hazafi, aki nem akart lefeküdni az USA-nak.
Addig bombázták Jugoszláviát, amíg akadt néhány áruló Belgrádban, aki kiadta Milosevicet az amerikaiaknak.
Aztán Hágában szépen megölték.
Kadhafi nem volt kommunista, csak éppen más alapokon képzelte el a világot, mint az USA.
“Forradalmat" provokáltak ki ellene, majd a nyílt utcán megölték.
Amerika fél.
Amerika haldoklik.
Nem holnap fog meghalni, de el fog pusztulni.
Egész egyszerűen azért, mert eljárt az idő a konstrukció fölött.
A világ számos részén más civilizációs értékeket hirdetnek.
Az egyén abszolút elsőbbsége helyett a közösség fontosságát, a pénz helyett a tudást, a liberális parlamenti demokrácia helyett a nép közvetlen döntését.
Ezek az elvek még nem győzték le Amerikát, de már megingatták a hitet benne.
Szóval üzenem Gati úrnak és liberális magyar hasonmásainak: ebben az országban mi élünk, mi dolgozunk, mi szenvedünk és mi örülünk.
Nem mindegy, hogy ki vezeti ezt az országot.
Nem mindegy, hogy milyen világban élünk.
Nem mindegy.
De dönteni, mi döntünk.

Thürmer Gyula


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77566
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ILAN MORNAK GURULT EL A TABLETTÁJa
  2014-08-14 09:25:28, csütörtök
 
  "Ilan Mor azt kérdezte: Amikor szárazföldi védekező háborút folytatunk és ezt mindenhonnan a szemünkre vetik, akkor kérdezem, elgurult a világ pirulája?
- Mi vagyunk az áldozat. Elfáradtunk a média hazugságaiban, mindenkinek meg kell tudnia az igazságot. Arra kérem a téren jelenlévőket, köztük az újságírókat, hogy ne a terrorszervezetek propagandájával kábítsák a világot- közölte a nagykövet, figyelmeztetve: sokan azt hiszik, hogy a terror messze van, miközben az Európát fenyegeti. A Közel-Kelet egyetlen demokráciája a zsidó állam - tette hozzá"
Én meg most nem teszek hozzá semmit!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt már semmi nem az, aminek látszik...
  2014-08-14 09:22:16, csütörtök
 
  Egy amerikai városban lelőtt egy 17 éves afroamerikait egy rendőr. Nagy tüntetések, tiltakozások vannak miatta. Akkorák, hogy még Obama is beszólt, és nyugalomra intette az embereket!
Nézem a híradóban a képeket, és igen sok négert látok. Elég sokára esett le a 20 filléres, hogy újabban a négerek afroamerikaiak lettek, mint ahogy romák lettek nálunk a cigányok. Itt már semmi nem az, aminek látszik...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kidobott pénz volt a kijevi forradalom Washington számára
  2014-08-14 09:16:29, csütörtök
 
  Kidobott pénz volt a kijevi forradalom Washington számára
2014.08.12 13:49

Gerhard Reuss, az osztrák OMV olajvállalt vezetője egy sajtótájékoztatón bejelentette, nem valószínű, hogy Ukrajna leállítaná az Oroszországból Európába irányuló gázexportot. Korábban ugyanis arról jöttek hírek, hogy az ukrán hatóságok blokkolni fogják a gáztranzitot Európába, ha Ukrajna nem jut földgázhoz a fűtési szezon előtt. Reuss szerint ez kevéssé valószínű forgatókönyv, a Gazprom mindent megtesz annak érdekében, hogy eleget tegyen kötelezettségeinek. Ennek érdekében az Ukrajnán keresztülhaladó vezetékek helyett más, alternatív útvonalakat fognak igénybe venni.

Hídfő.net | Gerhard Reuss

A vállalat vezetője bejelentette, Ausztria nem fogja támogatni a reverz gázszállítást Ukrajna számára, valamint az újságírók kérdésére elmondta, hogy Bulgáriában a Déli Áramlat építési munkálatainak átmeneti leállítása nem fog eltolódást okozni a határidőkben, a vezetékhálózat bolgár szakasza a tervezett időkereten belül megépül.

A Gazprom európai partnerei hatalmas csapást jelentenek az amerikai külügy számára. Washington a 2013 októbertől 2014 februárig terjedő időszakban azért bonyolított le fegyveres hatalomátvételt Kijevben, hogy monopolizálja az Európába irányuló gázszállítást. A Gazprom most az Európába irányuló gázexport diverzifikálásával értelmetlenné teszi a nyugatról vezérelt kijevi felforgató műveletet. Nyugat-Ukrajnát ugyan megszerezték, de a gázexport felett nem tudtak irányítást szerezni az atlantisták, akik most egy több tízmilliós országrészt vettek a nyakukba, melynek télen se fűtése, se melegvize nem lesz.

http://www.hidfo.net/2014/08/12/kidobott-penz-volt-kijevi-forradalom-washington-s zamara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikertelen bosszú: az EU nyomást gyakorolna a dél-amerikai o
  2014-08-14 09:14:59, csütörtök
 
  Sikertelen bosszú: az EU nyomást gyakorolna a dél-amerikai országokra
2014.08.12 18:26


A Financial Times egy uniós tisztviselőre hivatkozva azt állítja, az Európai Unió próbál nyomást gyakorolni azokra a dél-amerikai országokra, melyek betöltetnék a nyugati szankciók miatt keletkező piaci űrt és nagymennyiségben kezdenek szállítani mezőgazdasági termékeket Oroszországba.

Az idézett forrás szerint az Európai Unió tárgyalásokat kezdeményez azokkal az országokkal, melyek behelyettesítik a kieső európai exportot az orosz piacon. Először Brazíliát és Chilét keresték meg azzal az indokkal, hogy ne használják ki a "nem fair" előnyös helyzetet az ukrán helyzet miatt.

A forrás azt is említette, hogy az Oroszország által behozatali tilalommal sújtott térségek, az Európai Unió, az Egyesült Államok, Norvégia és Ausztrália nagyvállalatai próbálnak új szerződéseket kötni az orosz importőrökkel, vegyes vállalatok létrehozásával igyekszenek megkerülni a jövedelmező üzletet fenyegető diplomáciai helyzetet.

Az ITAR-TASS hírügynökség szintén brüsszeli forrásra hivatkozva elmondja, hogy az EU egyértelműen nem az Oroszországba irányuló dél-amerikai mezőgazdasági termékekre való igény miatt kezdeményez tárgyalásokat, hanem politikai jellegű tárgyalásokat akar kezdeni, vagyis nyomást gyakorolna a dél-amerikai országokra. Az Európai Unió nem vásárolná fel a dél-amerikai termékeket és kompenzációt sem adna a Brazília, Chile számára jövedelmező üzletek felbontásáért, egyszerűen annyit akar elérni, hogy azok ne értékesítsenek az orosz piacra. Mivel ezek az országok többnyire függetlenek az atlantista befolyástól, az EU tárgyalásai eleve kudarcra vannak ítélve, megmaradnak sikertelen próbálkozásnak.

Az Oroszországi Föderáció augusztus 7-én tiltotta be több különböző élelmiszeripari ágazat termékeinek importját azon országok számára, melyek követik Washington oroszellenes szankcióit. Brüsszelben komoly aggodalmakat okoz, hogy a beszállítást egyik napról a másikra leállították, a betiltott termékek már másnap reggel nem jutottak át az orosz határon, több, az atlantista befolyástól független ország vállalatai pedig azonnal jelentkeztek, hogy termékeikkel, terményeikkel belépnének az orosz piacra.

A nyugati szankciók valós piaci hatása így egyelőre annyi volt, hogy az Európai Unió, az Egyesült Államok, Norvégia és Ausztrália nagyvállalatai jelentős bevételtől esnek el, amit viszont senki nem jelentkezett kipótolni.


http://www.hidfo.net/2014/08/12/sikertelen-bosszu-az-eu-nyomast-gyakorolna-del-am erikai-orszagokra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hulladékvas áráért eladott honvédségi harckocsik - útban az
  2014-08-14 09:13:12, csütörtök
 
  Hulladékvas áráért eladott honvédségi harckocsik - útban az ukrajnai háború felé
2014.08.12 14:40


Egy szemfüles olvasónk küldte be az alábbi fotókat, melyek a nyíregyházi vasútállomáson készültek augusztus 2-án. A közölt információk szerint a vasúti szerelvény Záhony felé tartott, ahol átlépte Ukrajna felé az államhatárt. A képek érdekessége, hogy ezeken valaha a Magyar Honvédség állományába tartozó T-72-es közepes harckocsik láthatóak.



Az ukrán válság kirobbanása óta a Magyar Honvédség készleteiből kivont eszközöket árusító HM EI Zrt. (Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság) két pályázatot is kiírt használt T-72-es harckocsikra. Az elsőre 2014. év márciusától lehetett pályázni, ez 58 db, főként belorusz gyártású harcjárműre vonatkozott. Ezt a tendert a 2013 októberében alapított, - állítólag cseh magánszemélyek által birtokolt - társaság, az Excalibur Defense Kft nyerte meg. A második pályázatra 2014 júliusában lehetett ajánlatokat tenni, és azt augusztusra már el is bírálták. Ezt is a fent megnevezett cég nyerte meg, mely szerepel a nyilvántartott haditechnikai külkereskedelmi tevékenységi engedéllyel rendelkező vállalkozások listájában is.

A pályázat az 58 db harckocsira:
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Palyazat/Palyazat_S14N03.pdf

A tender nyertese:
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Tajekoztatas/Tajekoztatas_S14N03_eredmen ye.pdf

A második pályázatot 22 db T-72-es harckocsira írták ki.
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Palyazat/Palyazat_S14N08.pdf

A második tender nyertese:
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Tajekoztatas/Tajekoztatas_S14N08_eredmen ye.pdf

A 22 db harckocsira adható minimálár bruttó 45 millió 220 ezer Ft volt. Ez azt jelenti, hogy egy darab harckocsiért kicsivel több, mint 2 millió forintot kellett kifizetni. Mivel feltételezzük, hogy az ajánlatok egymással versenyre keltek, így valószínűleg valamivel több pénzért kelhettek el a harcjárművek. Ma a világpiacon egy ilyen állapotú, használt, de még hadra fogható harcjármű értéke legalább 100 ezer USA dollár ( megközelítőleg 24 millió Ft). Tehát itthon a piaci ár tizedéért értékesíthettek ilyen harcjárműveket.

Azonban az mindenképpen kérdéseket von maga után, hogy miért ad el a HM cége használt, de még hadra fogható haditechnikát gyakorlatilag hulladékvas árában vagy az alatti áron? Ma 53-57 Ft egy kilogramm vas ára, egy ilyen harckocsi pedig típustól függően 41-44 tonnát nyom.

A második (S14N08 azonosítójú) pályázatban leírt árak szerint az ügylet kimerítheti a hűtlen kezelés fogalmát, hiszen állami vagyontárgyakat játszottak át egy bizonyos cégnek a valós piaci érték töredékéért. Az, hogy az Excalibur Defense Kft mikor és kinek, belföldön vagy külföldön értékesítette a tulajdonában lévő, összesen 80 db használt T-72-es harckocsit, arról nincsenek információink. Mivel a szomszédos országok közül csak Ukrajna vív háborút és jelentős haditechnikai veszteségei vannak, így elképzelhető, pont oda lehetett eladni ezeket a harckocsikat. Információink szerint a lefényképezett vasúti szerelvény is éppen oda tartott.

Ami tény, hogy az USA napi szinten dollármilliókat költ az ukrán hadsereg működésben tartására, valamint felszólította azon NATO szövetségeseit, akik szovjet haditechnikai eszközöket üzemeltetnek vagy üzemeltettek, hogy készleteik átadásával vagy értékesítésével segítsék az ukránokat. Így az eladott szovjet technika helyére a NATO országok majd vehetnek méregdrága nyugati fegyvereket, persze nem a hulladékvas áráért.

Egyes források szerint Ukrajna Lengyelországtól vagy Magyarországtól vásárolna légiereje feltöltéséhez harci repülőgépeket. Érdekes módon, a HM EI Zrt. erre is tud megoldást, hiszen 2013 óta eladó 24 darab MIG-29 típusú vadászgépünk, valamint 8 darab MI-8 típusú katonai szállító helikopterünk is.

MIG-29 tender:
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Palyazat/Palyazat_S13N07.PDF

Helikopter pályázat:
http://www.hmei.hu/Documents/Inkurrencia/Palyazat/Palyazat_S13N12.pdf

Eközben pedig szépen robognak a volt magyar fegyverek Ukrajna felé. Talán ezzel járul hozzá Magyarország a civilek ezreinek haláláért felelős ukrán megtorló művelethez? A magyarázat, ami majd napvilágot lát a napokban, miszerint az eladott haditechnika árából az államháztartási hiányt akarják finanszírozni, nem áll meg, mivel akkor nem hulladékvas árán kellett volna eladni a tankokat, jópár afrikai, ázsiai ország örömmel megvette volna fegyverárban is ezeket a harcjárműveket.


http://www.hidfo.net/2014/08/12/hulladekvas-araert-eladott-honvedsegi-harckocsik- utban-az-ukrajnai-haboru-fele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.