Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Régi józanságomat kérlelem:
  2014-10-14 20:38:18, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Garai Gábor  
Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán a Carnegie Hallban
  2014-10-14 11:01:39, kedd
 
 


Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán a Carnegie Hallban

Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán hegedűművész a világ egyik legrangosabb zenei színpadán, a zsúfolásig megtelt New York-i Carnegie Hallban adott koncertjével október 12-én, vasárnap. A Prima Primissima-díjas hegedűművész Budapesti Kamarazenekarával a Hegedűvel a világ körül címmel indított 100 állomásos világkörüli turnéja keretében érkezett az amerikai kontinensre, hogy a tengerentúlon is hirdesse a magyar zenei kultúra egyetemességét, a magyar nép szeretetét.

A Szeretet hegedűse a budapesti Operettszínházból idén áprilisban útjára indított gálaest-sorozata az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét, hatalmas sikerrel és telt házzal zajló koncertjein Erdély legnagyobb színháztermeiben kápráztatta el közönségét. Június végén pedig a zene és az operett fővárosában, Bécsben az előkelő Winer Koncerthausban varázsolta el a muzsika szerelmeseit világkörüli turnéjának 10. jubileumi előadásán.

Mága Zoltán, aki már sokadszorra lépett fel az Egyesült Államokban, 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte mostani koncertjét. "Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet, mert egy zenész művészi teljesítményének és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában" - fogalmazott a hegedűművész, kihangsúlyozva, "mert ott nem a rajongók százezreinek, vagy millióinak száma, hanem a tudás, a hangszerkezelés finomsága és magas fokú művelése számít".

A magyar hegedűművész New York-i koncertjével is bizonyította, nem csak Magyarországon, vagy határokon túli magyar települések előadótermeit, hanem világvárosok legnagyobb koncerttermeit is megtölti. A Carnegie Hallban tartott koncertjére néhány nap alatt elfogyott az összes jegy, több száz érdeklődő nem tudott bejutni a művész előadására.

A hatalmas siker hatására a koncertet követően a legnagyobb amerikai zenei producerek, és a Carnegie Hall vezetése azonnal szerződést ajánlottak Mága Zoltánnak, hogy mielőbb ismételje meg műsorát. A hegedűművész zsúfolt programjai miatt idén már nem tud eleget tenni a New Yorki-i felkérésnek, mert Kanadában, Torontóban, az Isabel Bader Theaterben ad koncertet, majd decemberben Bécsben és Budapesten Adventi koncertjével örvendezteti meg közönségét. Mága Zoltán természetesen már lázasan készül a Kárpát-medence legnagyobb újév köszöntő gálaműsorára, a Budapesti Újévi Koncertre, amely immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában 2015. január 1-jén. A Zene határok nélkül címet viselő grandiózus show-műsorba a Föld öt kontinenséről érkezik sztárvendég, hogy világszínpaddá varázsolva az Arénát együtt kívánjanak békét és boldogságot a világ minden emberének.

Mága Zoltán még decemberben visszatér az Egyesült Államokba, hogy Hollywoodban, a Dolby Theatre-ben - ahonnan az Oscar-díj átadásokat közvetítik a világ minden országába - koncertet adhasson a legkiválóbb magyar zeneszerzők és világhírű komponisták műveiből. A hegedűművész világkörüli turnéja során Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában hirdeti majd a magyar zenei kultúra egyetemességét, és a tervek szerint jövő ősz folyamán tér vissza a Carnegie Hallba.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 9055 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 11693
  • e Hónap: 20715
  • e Év: 88480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.