Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Elfogyott a pénz, Orbánéknak már minden fillérre szükségük v
  2014-12-11 21:33:35, csütörtök
 
  Elfogyott a pénz, Orbánéknak már minden fillérre szükségük van

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. dec. 11., 20:20

Fizetőssé tennék az M0 több szakaszát is. E lépésnek a pénzbehajtás kétségbeesett szándékán kívül olyannyira nincs értelmes magyarázata, hogy lassan a legfanatikusabb hívek is beláthatják: négy és fél év Fidesz-kormányzás után ennyire nagyon kiürült a kassza.


Ellenőrzést ígért a kormányszóvivő a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítványnál azok után, hogy a magyarnarancs.hu kedden cikket közölt a Hegedűs Zsuzsa vezette szervezet furcsaságairól. A rászorulóknak Spanyolországból behozott naposcsibék, Franciaországból importált kacsák, valamint a pénzügyi káosz, úgy tűnik, elérte a legfelsőbb körök ingerküszöbét is. Az alapítvány egyébként közleményben tudatta, hogy visszaélések miatt egyik munkatársukat, Bogdán Lászlót elbocsátották.
Hegedűs Zsuzsa Tiszacsegén 2012-ben

Hegedűs Zsuzsa Tiszacsegén 2012-ben

Fotó: MTI
Kovács Zoltán kormányszóvivő a HírTv-nek tegnap úgy nyilatkozott, hogy ,,az a monitorozás, amely minden EU-s, illetve magyarországi felzárkózáspolitikai, szegénységpolitikai intézkedéshez mellérendelten, hozzárendelten működik, természetesen foglalkozik az alapítvány tevékenységével, illetve méri az eredményeit is.(...) Azokat az információkat, amelyek a sajtóban megjelentek, (...) természetesen majd ellenőrizni fogjuk."
Ha az Orbán Viktor adta határidő után is, de Vida Ildikó följelentette André Goodfriendet a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt, továbbá a Fővárosi Törvényszéken jó hírnév megsértése miatt nyújtott be keresetet - közölte az index.hu megkeresésére Futó Barnabás, a NAV-elnök ügyvédje.
false



Fotó: MTI
Polt Péter legfőbb ügyész délelőtt úgy nyilatkozott, hogy ő még nem látta Vida Ildikó följelentését. Polt egyébként egy a korrupcióról rendezett konferencián vett részt ma, amelyen az Egyesül Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője is megjelent, sőt beszélgetést folytatott többek között a legfőbb ügyésszel is. A följelentés amúgy maximum figyelemelterelő kommunikációs húzásként értlmezhető, mivel Goodfriendet védi a diplomáciai mentessége; erről itt és itt olvashat bővebben.
false
A jelek szerint eddig nem kavart nagy vihart a veszprémi időközi választáson függetlenként, de széles ellenzéki támogatással induló Kész Zoltán egykori fideszes politikus közleménye, miszerint azért is kell a Fidesz parlamenti többségét kétharmad alá szorítani, hogy Orbán Viktor ne lehessen erős jogosítványokkal rendelkező államfő. Kétharmados többség nélkül nem módosítható a köztársasági elnök hatásköre, márpedig az elnöki rendszer felé való elmozdulás enélkül elképzelhetetlen. Orbán Viktorról nem először hallani, hogy a céljai között szerepel egy erős elnöki pozíció megteremtése és elfoglalása.
A mára rendelt hírbomba az M0 körgyűrű nagyobb részének és az autópályák budapesti bevezető szakaszainak a fizetőssé tétele. Az ötlet ugyan magán viseli a botrányterelő gumicsont-projektek valamennyi jegyét, ám ez most valószínűleg nem a néhány napja bedobott pisiteszt kategóriája. Hatalmas lyukak tátonganak a költségvetésben, az orosz gazdaság óriási gondjai miatt a remélt gigahitel bizonytalanná vált, az eddig is különadókkal sújtott szektorokból nem sajtolható már ki annyi, amennyivel Orbán Viktor kormányzásának kártételeit ellensúlyozni lehet. A bejelentés nyomán támadt elemi fölháborodás viszont arra utal, hogy a kormánynak a netadó-ötlet, a vasutasok korkedvezményes nyugdíjának megvonása, a kitiltási ügy botrányos kezelése után, valamint a külpolitikai különutasság miatti folyamatos nemzetközi nyomás közepette ismét sikerül kinyitnia a pofonládát. A településeket elkerülő utak azért ingyenesek egyébként, hogy (mint azt a nevük mutatja) csökkentsék a lakott területek átmenő forgalmát - nem véletlen, hogy a közvetlenül érintett fővárosi kerületek fideszes polgármesterei is kiakadtak az újabb pénzbeszedési terv hallatán. A hvg.hu egyébként remek összeállítást közöl arról, hogy "az adócsökkentés kormánya" 2010 óta milyen újabb és újabb adókkal apasztotta a magyar emberek pénztárcáját.


http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/december11-92971
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természetesen megértem, hogy a költségvetésnek új forrásokra
  2014-12-11 21:25:44, csütörtök
 
  "Természetesen megértem, hogy a költségvetésnek új forrásokra van szüksége," (Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester, Fidesz-KDNP)




Természetesen nem értem meg, hogy a költségvetésnek miért van szüksége új forrásokra, pláne ilyen agyatlan módon. Talán nem kellene üresen tátongó stadionokra, Várbeli miniszterelnöki rezidenciára, csillagászati áron épülő autópályára, haverok elképesztő összegű állami megbízásaira és pofátlan kormányzati luxusra költeni. Talán kevesebbet kéne lopni a közpénzből, és ideje lenne végre beindítani a magyar gazdaságot; nem csak a bevételi források növeléséért, hanem azért is, hogy ne csak a német tulajdonú autógyárakból és az EU-s támogatásból éljünk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Robbant a politikai bomba Athénban: valóra válhat a nyugati
  2014-12-11 21:20:18, csütörtök
 
  Robbant a politikai bomba Athénban: valóra válhat a nyugati rémálom


Káncz Csaba, 2014. december 09., 14:23
Privátbankár


Politikai bomba robbant tegnap Athénban, amely hamarosan az európai pénzrendszert is megrázhatja. Szamarasz váratlanul bejelentette, hogy már a jövő héten, december 17-én - két hónappal a tervezett forgatókönyv előtt - megtartják a parlamenti szavazást a köztársasági elnök személyéről, amely a kormány bukásához is vezethet.
Hirdetés

A görög kötvények hozamai meredeken emelkedtek az elmúlt hetekben, mintegy megelőlegezve azt a politikai megrázkódtatást, ami most újonnan vár az országra. Az athéni kormány az utóbbi időszakban kínkeserves tárgyalásokat folytatott a nép által a pokol tüzére kívánt hitelező Trojkával (Európai Bizottság, Európai Központi Bank, Nemzetközi Valutaalap). A hitelezők újonnan több milliárd eurós kiadáscsökkentést követeltek a konzervatív Antonisz Szamarasz miniszterelnök kormányától, aki ezt irracionálisnak nevezte. Alekszisz Ciprasz, radikális baloldali ellenzéki vezér is megszólalt: szerinte Németországnak most nagylelkűnek kellene lennie, és le kellene írnia a görög adósságból, viszonozva az 1953-as londoni konferencián tanúsított görög magatartást. Akkor a háború utáni Németország külső adósságának felét leírták a résztvevő országok, közöttük Görögország is, jelentősen segítve ezzel a német gazdasági növekedés beindulását.

A görög szociális és politikai helyzetet félreismerve végül úgy döntöttek hétfőn az euróövezet pénzügyminiszterei, hogy két hónappal meghosszabbítsák a Görögországnak nyújtott, év végén lejáró mentőprogramot. Ha pedig lezárul a mentőprogram jelenlegi, ötödik felülvizsgálata, akkor Görögország hozzájuthat a következő 1,8 milliárd eurós részlethez a számára elkülönített keretből. Papíron minden rendben is van, hiszen Athén zárhatja az idei évet a legnagyobb elsődleges többlettel az eurózónában, és az elmúlt öt évben Görögország 15 százalékról két százalék alá csökkentette a költségvetés hiányát, sőt jövőre pedig egyensúlyba kerülhet a görög büdzsé.

Politikai bomba robban Athénben

Pár órával a pénzügyminiszterek bejelentése után robbant a politikai bomba a hellén fővárosban. Szamarasz váratlanul bejelentette, hogy már a jövő héten, december 17-én - két hónappal a tervezett forgatókönyv előtt - megtartják a kormány bukását is eredményezhető parlamenti szavazást a köztársasági elnök személyéről.
Antonisz Szamarasz, görög kormányfő - eddig elkerülte a
Antonisz Szamarasz, görög kormányfő

Amennyiben a 155 fős koalíciós kormány jelöltje nem szerez a függetlenek támogatásával 200 szavazatot a 300 fős törvényhozói táborból, akkor december 23-án egy második fordulóra kerülhet sor. December 29-én akár egy harmadik forduló is lehetséges, ekkor 180 szavazatot, vagyis a szavazatok háromötödét kell megszereznie a jelöltnek a sikerhez.

Amennyiben nem sikerül az államfő-választás, előrehozott parlamenti választások jöhetnek Görögországban, mivel a görög alkotmány szerint az országgyűlést fel kell oszlatni és új választásokat kell kiírni sikertelenség esetén.

Ezt pedig a nyugati hitelezők rémálma, a radikális baloldali Sziriza kényelmesen megnyerheti., hiszen a széles néptömegeknek tökéletesen elege van az öt éve tartó megszorításokból.

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a Sziriza az első helyen áll, 3%-ot verve az utána következő pártra. Ha pedig átvenné a hatalmat, az földindulást idézne elő a görög és az európai pénzpiacokon. Ciprasz, a Sziriza fiatal vezetője ugyanis a pénzügyi mentőcsomagok teljes felmondását szorgalmazza, de bent szeretné tartani az országot az euró-övezetben!

A nyugatiak kétségbeesését mutatja, hogy a színfalak mögött máris arról tárgyalnak, miként lehetne elindítani egy újabb, 10-12 milliárd eurós elővigyázatossági hitelt. Bár nyíltan senki sem szereti kimondani, ez valójában a harmadik görög mentőcsomag lenne (a 110 és a 130 milliárdos után). A görög 10 éves állampapírhozamok a hírek hatására ma délelőtt 30 bázisponttal, 7,64 százalékra emelkedtek, miközben szintjük hétfőn még másfél hónapos mélyponton, 7,27 százalékon tanyázott.

Káncz Csaba jegyzete

http://privatbankar.hu/makro/robbant-a-politikai-bomba-athenban-valora-valhat-a-n yugati-remalom-275598
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát legyen már férfi!:)
  2014-12-11 21:13:47, csütörtök
 
  Orbán, ha nem fasiszta, perelje be McCaint, vagy ki van rúgva


Magyarországnak ezer éves jussa, hogy ne csak saját, szar kül- és gazdaságpolitikája legyen, de akkora korrupciója is, amekkorát csak akar.


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2014. december 11.

mccainorban

John McCain Orbán Viktor társaságában

Orbán Viktor, ha nem neofasiszta - ahogyan azt McCain amerikai konzervatív szenátor állítja -, akkor jelentse fel azt a paprikajancsit, ahogyan a vietnami veteránt, amerikai elnökjelöltet Tamás Gáspár Miklós nevezni volt szíves, miközben határozottan kiállt amellett, hogy Vida Ildikóval kapcsolatban ne beszéljünk kirúgásról, mert ha őt a kormányfő elküldeti, azt elbocsátásnak, visszahívásnak nevezik. Én viszont mégis azt mondom, ha Orbán keddig nem jelenti fel McCaint, akkor ki van rúgva.

Már Orbán, nem McCain, mert a magyar kormányfő teszetoszasága csak azt jelentheti, hogy vagy tényleg neonáci és azért kell elhúznia, vagy pedig egy szar alak és azért. Egy gyáva nyúl, aki - bár egy temetési beszéddel kizavarta az oroszokat Kelet-Európából -, ma már arra sem képes, hogy leszámoljon egy ilyen arizonai tahóval, aki az Egyesült Államok haditengerészeti akadémiáján szerezte ugyan a diplomáját, hogy nagyapja és apja nyomdokaiba lépve - akik mindketten az USA négy csillagos admirálisai voltak -, ugyancsak egyenruhát öltsön és belevesse magát a hidegháború egyik legmelegebb háborújába, és Vietnam egén a szabad világ nevében szórja a bombákat, egészen addig, amíg a le nem lövik, fogságba nem esik. Szóval az ilyen macskajancsik ne ugráljanak egy Orbán Viktornak. Európa első számú pávatáncosa ugyanis ilyen McCainokat eszik reggelire, az után, hogy előbb nemzeti hősnek nevezi őket - csak hogy értsék, mit is jelent a pávatánc.

De - ahogyan TGM is megmondta az ATV-ben -, az USA-nak mindig szar külpolitikája volt, ha volt egyáltalán, de ez francot sem zavart, mert Amerika ennek ellenére is elég erős volt mindig. És tegyük hozzá, hogy még most is elég erős, könnyen kibír akár négy-öt ilyen paprikajancsit, mint ez a McCain, és van is annyi bőven. Közben nem biztos, hogy egy Magyarország, amely - bár egyre ,,jobban teljesít" -, el tud bírni akárcsak egy Orbán Viktort is. Főleg úgy, hogy közben a magyar politika egén tucatszám fénylenek olyan állócsillagok, mint egy Lázár János, egy Kósa Lajos, vagy például egy Szijjártó Péter, aki félkézzel épít új világrendet keleti nyitás jelszó alatt, miközben a másik kezével helyreállítja a magyar gazdaság vezető szerepét a világgazdaságban, csak hogy megmutassa az amcsiknak, miként kell külpolitikát csinálni.

TGM-nek igaza van, miért ne lenne. Az amerikaiknak tényleg szar a külpolitikájuk, mert az valóban vitathatatlan, hogy a két megnyert világháború után, már csak a Szovjetuniót sikerült törölniük a térképről, de képtelenek voltak megnyerni egy koreai, vagy egy vietnami háborút, és el kellett somfordálniuk Irakból és Afganisztánból is. Ne jöjjenek azzal, hogy ők védték meg Berlint, meg Európát Sztálintól, hogy ők nyerték a hidegháborút is, aminek következtében egy ilyen Orbán Viktor és csicskásai azon törhetik a fejüket, hogy bepereljék, vagy ne az USA nagykövetségének ügyvivőjét, esetleg ki is utasítsák szép hazánkból, mert ez az André Goodfriend semmi mást nem tesz éjt nappallá téve, mint azt a rossz amerikai külpolitikát igyekszik megvalósítani, ami szinte nincs is, miközben olyan rossz, hogy talán még az USA érdekeit sem szolgálja, de a miénket azt biztos, hogy nem - ami már végképp skandalum.
hirdetés

Hogy értsük: az ilyen McCain-nek, akiknek a grand faterjuk is négy csillagos admirális volt, azok egészen egyszerű, paprikajancsi gondolkodású vidéki tahók. Azt gondolják, hogy ha má' sikerült az oroszokat térdre kényszeríteni és megvédeni az Amerikai Egyesült Államokat és szövetségeseit a metsző keleti széltől, ami az orosz sztyeppék felől fújt és erős dögszagot árasztott a gulágok irányából, akkor nem lenne jó, ha Sztálin-reinkarnációk, holmi Putyinok megint elkezdenék nyugat felé tologatni az orosz határt, még ha csak úgy centiméterről centiméterre is, mert az ottani öregek szerint ez nem jó az USA-nak és - ahogyan mondani szokták volt -, ami nem jó az USA-nak, az nem jó a General Motorsnak és Magyarországnak sem.

Mert a dolog úgy áll, hogy egyelőre az Egyesült Államok szövetségi rendszeréhez és nem Oroszország szövetségesi rendszeréhez tartozunk. Tehát, ha a szövetségi rendszerünk leghatalmasabb országát kihívás éri, akkor - kimondani is szörnyű - tőlünk, mint szövetségestől elvárja, hogy kiálljunk mellette, de minimum ne támadjuk hátba. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal sorozni kell, és az amerikai haditengerészet állományát magyar katonákkal kell feltölteni. Azt sem, hogy be kell vonulnunk az amerikaiakkal Csehszlovákiába, mert már régen nincs Csehszlovákia. Hanem csak annyit, hogy ne nyaljuk Putyin seggét és ne utalgassunk milliárdokat orosz atomerőműért cserébe Moszkvába abból a pénzből, amit a hanyatló Brüsszelből utalgatnak nekünk a mocskos imperialisták, persze csak azért, hogy tőlük vásároljunk sokkal jobb atomerőművet, mint amilyet az oroszok gyártanak.

Még mit nem! Mi a pénzt elfogadjuk, mert a mi külpolitikánk haszonelvű. Dunakeszi nem Arizona. Dunakeszi első számú amatőr futsalosa és főnöke, a felcsúti másodosztályú focista messzebb lát, mint ameddig egy McCain abból a gödörből, amibe a vietnamiak vetették egykoron. Orbán és Szijjártó érdek- és nem értékalapú politikájának lényege: nem csak az Egyesült Államoknak, a nagyoknak és erőseknek, de a kicsi és gyenge országoknak is lehet szar külpolitikájuk. És ha ez nem tetszik Angela Merkelnek, vagy Barack Obamának, akkor pereljék be a Szijjártót. Arról nem is beszélve, hogy - már engedtessék meg - Magyarországnak ezeréves jussa van, hogy ne csak saját, szar kül-, bel- és gazdaságpolitikája legyen, de akkora korrupciója is, amekkorát csak akar. Hagy döntsük már el mi, hogy mekkora szarban akarunk élni! Ne amerikai paprikajancsik alázzák az országot! Itt van arra Orbán Viktor, a pávatáncos, érdekalapú reálpolitikájával.

Zsebesi Zsolt


http://gepnarancs.hu/2014/12/orban-ha-nem-naci-perelje-be-mccaint-vagy-ki-van-rug va/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas a düh az útdíj miatt
  2014-12-11 21:12:51, csütörtök
 
 
Hatalmas a düh az útdíj miatt


2014.12.11.

17 komment

Boda András

A főváros agglomerációjában lévő települések, valamint az érintett budapesti kerületek lakóit, vezetőit is megdöbbentette az, hogy a kormány fizetőssé teszi az M0-s autóutat és a sztrádák bevezetői szakaszait. Az autósok dühösek: van, aki már most útlezárással tiltakozna. Az indulatokról sokat elárul, hogy még fideszes polgármesterek is bírálják a kormány tervét.
hirdetés

- Hallottam, hogyne hallottam volna, a fene essen ebbe a bandába! - fakadt ki Érden, az M7-es autópálya közelében lévő élelmiszerbolt parkolójában az aranyszínű Mazdájához lépő férfi, miután a sztrádadíjak tervezett januári kiterjesztéséről kérdeztük. - Reggel hívott a barátom, Bandi a hírrel. Azt hittem, hülyéskedik, amikor azt mondta, hogy fizetős lesz a sztráda Érd és Pest között.
Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A Simon Antalként bemutatkozó férfi, aki mérték utáni szabászként dolgozott, mielőtt nyugdíjba vonult, egyre ingerültebben adta ki dühét:

- Hát már akkora a baj, hogy ezt a 10-15 kilométeres szakaszt sem tudják ingyen adni!? Amúgy szerintem a benzinárral lehet összefüggésben a döntés: csökken az üzemanyag ára, így kevesebb adó folyik be, amit pótolni kell valamiképp - magyarázta a férfi, de ekkor közbevágott a felesége: - Más oka van ennek. Nem jött be a netadó, ahelyett akarnak most újabb bőrt lenyúzni rólunk!

hirdetés

Negyvenes éveiben járó asszony parkolt le közben Suzukijával. Amikor a sztrádadíjról kérdeztük, zavarba jött:

- Én nem tudok erről mit mondani, mert csak Pestig megyek a sztrádán, az meg ingyenes.

- Már csak januárig. Azután fizetni kell - osztjuk meg vele a rossz hírt.

- És ezt ki mondja?
hirdetés

- A Népszabadság tudta meg, aztán elismerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy ezt tervezik.

- A kurva anyjukat!

A parkolóban majd tíz embert kérdeztünk az újabb sarcról: szinte mindenki ellenezte a kormányzati tervet, volt, aki már tiltakozó tüntetést szervezne, akadt azonban egy ember, aki némileg árnyaltabban látta a képet.

- Szögezzük le, naponta többször is be kell mennem Pestre, miként családtagjaimnak is, így dühös vagyok, elegem van az újabb és újabb lehúzásokból. Viszont ha a kormány garantálja, hogy a jelenlegi 360 forint körül marad a benzin literenkénti ára, akkor azt mondom, rendben van, kifizetem az 5000 forintos megyei bérletet.

Telefonon értük el T. Mészáros Andrást (Fidesz-KDNP), Érd polgármesterét, aki kérdésünkre azt mondta: meglehetősen ambivalens a városban a díjas szakaszok kiterjesztésének megítélése. Mint mondta, azok, akik a sztrádán naponta vagy rendszeresen járnak Budapestre, kétségtelenül nem örülnek. Márpedig ők sokan vannak: korábbi felmérések szerint naponta úgy 20 ezer ember jár el más városba dolgozni, főként Budapestre. Tudni kell azonban azt is - folytatta a városvezető -, hogy mivel az M7-es ingyenes szakasza eddig Érdnél ért véget, rengetegen itt hajtottak le- és fel, ami óriási tranzitforgalmat generált. Ettől most megszabadul a város, ami viszont jó - mondta a polgármester, aki fontosnak tartotta kiemelni: ma már vonattal negyedóra alatt is be lehet jutni a fővárosba Érdről.

A jobboldali vezetésű Pest Megyei Önkormányzat közleményt adott ki, amiből kiderül, nemcsak a tervet, hanem az egyeztetés hiányát is kifogásolják. Azt írták: ,,A döntést alaposan át kell gondolni, méghozzá együtt az érintett településekkel. Kérjük a minisztériumot, hogy alaposabban gondolja át a döntést." A hivatal egyebek mellett azzal érvelt, hogy a régióban sokakat érint a díjasítás: számításaik szerint Pest megyében majd 390 ezer ember nem azon a településen dolgozik, mint ahol él, s nagy részük használja a sztrádát meg az M0-st. ,,A napi ingázás sokak számára létszükséglet. A munkavállalóknak, és azoknak a családoknak, amelyekben a gyerekek más településen járnak iskolába, óvodába és sportolni. Ráadásul egyes járásközpontok és a területi ellátást nyújtó egészségügyi intézmények csak az érintett autópályákon érhetőek el" - érvelt az önkormányzat.
hirdetés

A sztráda fővárosi bevezető szakaszai díjasításának Budapesten is komoly hatásai lesznek, a fővárosi önkormányzat sajtóosztálya azonban megkeresésünkre azt közölte: Tarlós István főpolgármester hivatalos úton külföldön van, így csak később nyilatkozik.
Még a fideszes polgármesterek is tiltakoznak

Megszólalt viszont M1-M7-es bevezetője miatt egyik legérintettebb városrész, a XI. kerület polgármestere, Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), aki - a lapunkhoz eljuttatott közleményében - úgy fogalmazott: ,,Szakmai szempontból nem kellően előkészítettnek tartom az elképzelést, mivel az M0-ás, illetve az autópályák bevezető szakaszának fizetőssé tétele a várható költségvetési bevételeknél lényegesen nagyobb környezeti terhelést jelenthet az érintett kerületek lakosságának. Természetesen megértem, hogy a költségvetésnek új forrásokra van szüksége, ugyanakkor az intézkedés bevezetése előtt fővárosi szintű szakmai egyeztetést javaslok. Szintén szükséges forgalmi szimuláció elkészítése, ami pontos képet ad az intézkedés várható hatásairól, így segítséget nyújt az önkormányzatnak az érdemi felkészülésre."

Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere a Facebookon azzal kezdte bejegyzését: ,,Elfogadhatatlan." Szerinte a Megyeri-híd fizetőssé tétele nyomán nagyobb lesz a kerületben a forgalom, így a környezetszennyezés. Éppen ezért Óbuda-Békásmegyer számára a javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan, ezért javasolja majd ,,a tervezetből a Megyeri-híd kivételét."

Hasonló érveket sorakoztatott fel Gajda Péter, a XIX. kerület MSZP-s polgármestere, ám azt is szóvá tette lapunknak, hogy ők is a sajtóból értesültek a tervről, a megkérdezésük, tájékoztatásuk, véleményük figyelembe vétele nélkül zúdítják rájuk az M5-ös bevezetőjének óriási forgalmát. Hozzátette: megpróbálnak mielőbb egy hatástanulmányt készíteni, de az már most borítékolható, hogy a várható káros következmények miatt a döntés visszavonását kérik majd.

Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) már csütörtökre virradóan közleményben tiltakozott a szerinte ,,egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan" intézkedés ellen. Mint írta, az agglomerációs településeket és a külső kerületeket drámaian érintené az intézkedés, hiszen ha az M0-ás elkerülésére kényszerítik az autósokat, akkor ők tömegével zúdulnak majd a városkörnyéki településekre és a peremkerületekre, s ugyanez lesz az autópályák bevezető szakaszainak esetében is.
Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A polgármester felhívta a figyelmet arra is: Budaörsön a reggeli és a délutáni csúcs idején már ma is alig elviselhető a közlekedési terhelés. Ennek növekedésével teljesen ellehetetlenülne a településen belüli autós forgalom, és nőne a zaj- és légszennyezés. ,,Teljesen nyilvánvaló, hogy mindenféle egyeztetés és hatástanulmányok nélküli, kétségbeesett ötletelés folyik ismét, hogy pénzhez jusson a költségvetés" - fogalmazott Wittinghoff, aki jelezte azt is: mivel a 4-es metró budaörsi virágpiacig történő megépítése még a tervekben sem létezik, továbbra is arra kényszerítik a Budapest nyugati agglomerációjában élőket, hogy autóval közelítsék meg a fővárost. Ennek fényében - fogalmazott - elképesztő cinizmus, hogy éppen ezeknek az embereknek az újabb megsarcolására készülnek.

A díj kiterjesztése ellen már a Facebookon is tiltakoznak. Létrejött az ,,Egymillióan az M0 körgyűrű és bevezető szakaszok fizetőssé tétele ellen" elnevezésű csoport, amelyet néhány óra alatt több mint háromezren kedveltek. Bár a közösség új, máris vannak tervei: ,,Szervezzünk autós tüntetést Budapest több pontján, ha nem vonják vissza ezt az egész őrültséget maradéktalanul! Bénítsuk meg a város forgalmát! Legyen egy olyan blokád, mint a Taxisblokád volt 1990-ben!"


http://nol.hu/belfold/hatalmas-a-duh-az-utdij-miatt-1503909



*****


A stadionok építését meg kell fizetni...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így csinált Orbán segget a szájából 2563. rész
  2014-12-11 21:02:43, csütörtök
 
  Így csinált Orbán segget a szájából 2563. rész

propeller.huPropeller ma, 11:16


"Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják" - mondta Orbán Viktor Szentesen. Az ember, aki még sohasem hazudott szólt arról is: "azok, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől, azok számíthatnak ránk". Mindezek persze nem most, hanem még 2006-ban, ellenzékben, a miniszterelnöki szék és a kert végébe felhúzandó stadion reményében hangzottak el.

Nézzük, hogyan is működik a gyakorlatban az orbáni "számíthatnak ránk".

- 2012-ben az Orbán-kormány megszűntette a négynapos autópálya-matricát, maradt helyette a tíznapos.
- 2011 végén nőtt a gázolj jövedéki adója, 2013-tól pedig az autógáz adótartalma is.
- (A mostanában tapasztalható üzemanyagár-csökkenés csupán világpiaci folyamatok hatása.)
- Tegnap este bejelentették, hogy a rezsicsökkentés kormánya fizetőssé teszi az M0-s és a fővárosba vezető autópályaszakaszokat, ezzel a teljes agglomerációt, és a fővárosba ingázókat megsarcolva.

Hát így.

http://propeller.hu/itthon/3032986-igy-csinalt-orban-segget-szajabol?utm_source=m m-2014-12-11&utm_medium=email&utm_campaign=%C3%8Dgy%20csin%C3%A1lt%20Orb% C3%A1n%20segget%20a%20sz%C3%A1j%C3%A1b%C3%B3l%202563.%20r%C3%A9sz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döghalál – járvány előtt áll Magyarország népe?
  2014-12-11 20:56:52, csütörtök
 
  Döghalál - járvány előtt áll Magyarország népe?

Posted on 2014/12/11 Szerző: Admin

A fedezet nélküli orvosi béremelés miatt három év alatt 38 százalékról 31 százalékra csökkent a dologi kiadásokra fordítható pénz a kórházi költségvetésben, ami egyik fő oka a kórházak kritikus gazdasági helyzetének - derült ki egy pénteki egészségügyi konferencián, Velkey György kórházszövetségi elnök előadásából. A programon a szakértők a tervezett átalakítás veszélyeire is figyelmeztettek.

A egészségügy aktuális helyzetét és várható kilátásait tűzte napirendre a Figyelő Medicina XXIX. konferenciája, amelyen az adósságállomány és az akut teendők, a kórházműködtetés fenntartása és a tervezett költségvetés biztosította mozgástér vázolása mellett a magán és közellátás szétválasztásának hatása, az alapellátás megerősítése is téma volt, amelynek potenciális veszélyeire is felhívták a figyelmet a szakértők. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint egy olyan döntés nem fog születni, amit nem egyeztetnek a szakmai képviseletekkel.
A Kórházszövetség elnöke, Velkey György elődásában a kórházi működőképesség fenntartását nevezte meg elsőként, mint legfontosabb akut teendőt. Bíztatónak tartotta, hogy a 2015-ös költségvetésbe a központi költségvetési szervek adósságkonszolidációjára 60 milliárd forintot terveztek, amelyet szerinte nagyon fontos lenne teljes egészében az egészségügyre fordítani.
Háttérinformációkra hivatkozva emellett 30 milliárd forint körüli, adósságcsökkentésre szánt kasszasöprést valószínűsített. Kiemelte a béremelés fedezetének biztosítását, a mozgóbérek emelését, a gazdasági és műszaki dolgozók, szakdolgozók bérrendezését, a minimálbérek közeledése miatti feszültség feloldását és a tapasztalt munkatársak bérrendezését az orvoskaron belüli feszültség oldása érdekében.
Fenntarthatatlan a helyzet
Mint kifejtette, szeptember 30-án 64,4 milliárd forintra rúgott a kórházak adóssága, nagyon sok intézménynél már az éves költségvetés 10 százalékát is meghaladja a lejárt adósság mértéke, ami fenntarthatatlan, súlyos helyzetet jelez. A Kórházszövetség elnöke elmondta, ugyan az egészségügyre szánt jövő évi források valóban növekednek, de nem bővültek a súlyszám-, pontszám forintértékek, a dologi kiadások fedezetei, így az adósság újratermelődése nem akadályozható meg. Változatlan gond az amortizáció, amelyre a fenntartói forrás nem garantált, a béremelésre pedig bizonytalan és kevés a fedezet.
A tervezett intézkedésekről szólva Velkey a magán- és közszolgáltatások intézményi szétválasztásának dilemmáit boncolgatva rámutatott, először is definiálni kell, hogy mi tartozik ebbe a körbe. A magánfinanszírozott ellátások megszüntetése forrásvesztéssel fenyeget, az intézmények saját bevétele csökken, a munkatársakat a bevételkiesés miatt még nehezebb lesz megtartani - prognosztizálta a lépés eredményét.
Felerősödhetnek a magán- és közintézmények közötti határterületi problémák, kialakulhat az ellátások “kimazsolázása", a nagy munkaerő igényű, ráfizetéses betegek ellátási zavara és rögzülhet a paraszolvencia. Megemlítette, hogy a helyi problémák általánosítása a társadalmi megbecsülés romlásához vezethet.
Velkey szerint a veszélyek elhárítása sokba kerül, erős rendszerszabályozást és ellenőrzést igényel. A sokat emlegetett hatékonyságjavítás kapcsán Velkey elmondta, az OECD adataiból kitűnik, ettől nem várható túl nagy eredmény, a magyarországi kórházi kiadások aránya, a kórházak száma millió lakosra vetítve, egyáltalán nem túlságosan magas. Azaz, a tervezett gazdasági növekedéshez igazított forrásbevonásra nagyon rászorul a magyar egészségügy a folyamatos hatékonyságjavítással együtt.
Fókuszban a demográfia
Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lényegében megismételte a tervezett átalakítás kulcselemeit. Mint fogalmazott, a tervezést az a nemzetstartégiai cél vezérelte, hogy a demográfiai folyamatok javuljanak.
A háziorvosi rendszer megerősítése és a fiatal orvosok itthon tartását célzó intézkedések után valamennyi egészségügyi dolgozó életpályamodelljének kialakítása következhet. Ehhez az kell, hogy az egészségügyi ellátórendszer határozza meg magát, és olyan struktúrában, olyan hatékonysággal dolgozzon, amivel oda tud állni a pénzügyi döntéshozók elé és pontosan meghatározza, hogy milyen forrásokra van szükség és ezeket hogyan, milyen eredményességgel használja fel - fogalmazott az államtitkár.
A jelenlegi kórházi struktúra átalakítására, centralizálásra az anomáliák feloldása miatt van szükség, tisztának kell lenni a magyar kórházi rendszernek - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, vannak még értelmezési problémák, de az ellátásszervezés, a progresszivitási szintek kialakítása döntően országos, térségi, megyei, járási szinteket fog lefedni.
Beteg és beteg között nem lehet különbség
A magán- és közszolgáltatás szétválasztását illető kritikákra reagálva Zombor elmondta: a szolidaritáson és kockázatközösségen alapuló egészségügyi rendszerben beteg és beteg között nem lehet különbséget tenni az ellátáson belül. Hozzátette, a kórházi bevételszerzést a jelenlegi, nagyon liberális tb-törvény megengedi, de a kórházak ezzel a lehetőséggel alig élnek a paraszolvencia miatt.
Az előadásokat követő ex-miniszteri fórumon, amelyen Réthelyi Miklós egykori nemzetierőforrás-miniszter, Surján László, Gógl Árpád, Rácz Jenő, Horváth Ágnes és Székely Tamás ex-egészségügyi miniszterek vettek részt, a legnagyobb teret a magán és közellátás szétválasztásról folytatott vita kapta, melyben az egykori tárcavezetők közösen hangsúlyozták a fogalmak definiálásának szükségességét. Abban is egyetértettek a legtöbben, hogy ez bevételkiesést okoz a kórházaknak, s akadályozza a paraszolvenciával való leszámolást.
(ma.hu)
Bal-Rad komm: Megy az agyalás és ötletelés az egészségügy úgy - ahogy működtethetőségének megoldására. Meggyőződésünk, hogy jobban tennék, ha felhagynának vele. Mint az egyik megoldhatatlan problémával.
Az alapvető okot ugyanis nem hajlandóak megvizsgálni az ötletelők. Ez pedig a MAGYAR GAZDASÁG felszámolása. Amit megtettek a rendszerváltással.
ORSZÁGUNKBAN 24 éve másfél millió munkahely veszett oda! Másfél millió eü. - és tb. - befizető. Ez az azóta eltelt időszak alatt összesen minimumm (!!!) HARMINC MILLIÓ BEFIZETÉS elmaradását jelenti! (Miközben a betegek nem lettek kevesebben!) Ami 360 millió havi befizetés kiesésével egyenlő! Ez az elmaradás a legjobb esetben is 1800 MILLIÁRD FORINT mínusz, mai reálértéken! (Ötezer forint/fő/hó befizetést alapul véve!) És persze lehet onnantól kezdve tovább agyalni a dolgokon, hogy az egyre inkább szegényedő lakosság egyre betegesebb lesz, és a betegek jó része nem tudja a gyógyszerét kiváltani sem! Jön a tömeges döghalál!
Nyilvánvaló, hogy a helyzet zuhanásközbeni állapot a szakadék pereme és alja között! - valahol félúton.
Nincs az egészségügy finanszírozásához szükséges gazdasági háttér! Ezt jelenti a rendszerváltás “sikere"!
És akkor lehet még matekozni a nyugdíjakon.
Csoda ezek után, hogy nemmegszorítás - nemmegszorítást követ?
Csoda, hogy az udvari pénzfacsaró ötletgyár csúcsra jár?
Bizony kedves honfitársaink - nyakunkon az összeomlás!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/11/doghalal-jarvany-elott-all-magyarorszag-n epe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból... illetve nem!
  2014-12-11 20:43:02, csütörtök
 
  André Goodfriend a NAV-nál

Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból... illetve nem! Ezt a jelenetet ugyanis felvenni sem engedték - tudjuk, milyen okokból. Mindenki retteg, félti az állását, egyedül én vagyok olyan hülye, hogy vicces, politikai vonatkozású számokat írok. És hogy ne menjen kárba, megkértem Vida Péter és Aradi Tibor barátaimat, vonuljunk félre, és olvassuk össze a jelenetet, ami André Goodfriend a NAV-nál tett látogatását örökíti meg. Közönség nélküli, telefonos rögzítés, de talán sokakhoz eljut.


https://www.facebook.com/video.php?v=827100493977865&set=vb.123956360958952&a mp;type=2&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU végén kullog Magyarország
  2014-12-11 20:39:39, csütörtök
 
  Az EU végén kullog Magyarország

Posted on 2014/12/11 Szerző: Admin
A tényleges egyéni fogyasztást tekintve Magyarországon az uniós átlag 62 százalékán áll, ezzel hazánknál csak három szegényebb ország van az EU-ban.
Az Eurostat friss statisztikájából kiderül, hogy a tényleges egyéni fogyasztást (AIC) illetően hazánk az uniós átlag 62 százalékát hozza (PPS-ben fejezik ezt ki). Itt van, ez az a lista:

krk
A statisztikából látszik, hogy a 28 tagú közösség legmagasabb értékét Luxemburg hozza az uniós átlagot 36 százalékkal meghaladva, de bőven az EU-átlag felett található még Németország, Ausztria, Dánia, Finnország, Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Belgium és Franciaország is.
Az EU-átlag utolsó öt helyezettje Lettország, Magyarország, Horvátország, Románia és Bulgária - ebben a sorrendben. A bolgárok az uniós átlag 49 százalékát hozzák. A tényleges egyéni fogyasztás táblázata mellé odaállították az országok uniós átlaghoz viszonyított GDP-jét is, és nem meglepő módon erős korreláció mutatkozik a fogyasztás szintjével: ahol magasabb a GDP, ott nagyobb a fogyasztás is.
(HVG)
Bal-Rad komm: De ha megfordítjuk ezt a “tabellát"...! Máris az élbolyban vagyunk! (Nem akarunk itt tippeket adni nemmzethesseynknek, de az átlagmagyar aki polithykay vakságban szenved, meg az angol nyelvet sem beszéli, simán “bevenné" Eddig is bevette!) Mivelhogy a többség csak a százas számot látná, meg még talán a Hungary - szöveget tudná megérteni... Arra a másik háromra meg valamit majd csak kitalálnának! Valami nemmzetthy büszkeségünknek hízelgőt!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/11/az-eu-vegen-kullog-magyarorszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin a nyugat halálos döfését készíti elő?
  2014-12-11 20:19:19, csütörtök
 
  Putyin a nyugat halálos döfését készíti elő?

Megjelenés 11 dec 2014

Az úgynevezett multi-kulti politika elterjesztése nem a mi kívánságunkra történt. Kieszelője a zsidó hatalmi központ, ellensége és gyökere a fehér "rassz", a faj, többek között a magyar faj, Gömbös, Szálasi, de különösen a német faj Luther-től, Schilleren át egészen Hitlerig. Felvetődik a kérdés, hogy végül is miért?
Mert ezek a fajok akik alapjában felismerték a világ pénzrendszere szervezőinek a kilétét és céljait, amit közismerté tettek. A pszichológiailag és katonailag kiszolgáltatott németeknél kitalálta a zsidó hatalmi központ a világtörténelemben a legnagyobb és egyben egyedülálló jogi bűncselekményét, az úgynevezett nürnbergi nemzetközi katonai tribunált. Ezen terrorista tribunálon keresztül létrejött a "hazugságok gyára", amely a történelmi eseményekről szóló "leírásokba" hazugságait "bebetonozta".




A nürnbergi perek során a katonai tribunál megkezdte az úgynevezett "zsidók kiirtását", mint tényt bizonyítani és ezzel az elkövetkezendő világpolitikát meghatározni. Ezek után létrehozták a nemzetiszocialista vádakat. Jellemzői ezen tárgyalásoknak a nürnbergi példa szerint, hogy a bizonyítékokat, amik a vádlott ártatlanságát bizonyítanák, elutasítják, vagyis nem adnak neki helyet a tárgyalás folyamán. Teljesen mindegy mit tett, de el kell ítélni! Az őrült hazugságokkal hozott ítéletek, a "morális" vezető vonal merénylete volt a német nép ellen. A "Nürnbergi-Tribunál" segítségével a zsidó lobbi, végleg elérte a tisztesség, az őszinteség, szavahihetőség emberiességet jellemző karakterének a fellágyítását. Sikerült a jogállamiság, az igazságosság és a nemzetközileg elfogadott jogokat alapjaiban kiiktatni, kiirtani. A hamis tanúzás, gyilkosságai, az igazságtalanság, legyőzte a civilizáció ősi értékeit: az igazságot, az emberségességet és a jogot.

Nürnberg csak arra volt jó, hogy az ellenfél marxizmus/globalizmus, Hitler idealista elképzelését, a népek szabadságát, tűzzel vassal kiirtsa és a világot egy titkos tervezetben foglaltak alapján rabszolgasorsba döntse. Az ellen-tervezet megsemmisítése úgy, hogy a népek szabadságát hirdető eszme képviselőit egy sátáni lármában megöli. Erre szükség volt, hogy minél nagyobb legyen a hatás a saját tervezetük kivitelezésének megvalósításához. Ezért kellett Nürnberg.
Ma már nemzetközileg is elismert, hogy a Német Császárság nem bűnös az első világháború kirobbantásában. A valóságban, tényleg nem volt okozója az I. Vh.-nak. Ennek ellenére a győztesek már akkor követelték a háborús pereket a legyőzött németek felett.

Évtizedeken keresztül az angolok az utolsó Hohenzoller uralkodót, a háború fő bűnösének tartotta. Az 1918-ba megtartott angol parlamenti választásokon a liberális Lioyd George azzal a jelszóval nyerte meg a választásokat, hogy "akasszuk fel a császárt"!
Már 1919-ben követelték a győztesek a német ártatlan értelmiség kiirtását, de az évtizedes hazugság-propaganda oda vezetett, hogy a németek elhiszik, hogy egyedüli okozói voltak az 1914-es és 1918-as eseményeknek!
Az első Vh. után, a barbár győztesek ténylegesen a Versaillesi "gyilkossági terv" (Scheidemann) 227-230 cikk "büntetési határozat" értelmében, II. Vilmos császárt, a nemzetközileg elfogadott erkölcsi törvények és a szentesített szerződések súlyos megsértésével vádolták és nyilvános vád alá helyezését követelték. 1920.február 3-án a szövetségesek egy kiadási listát nyújtottak át a birodalmi kormányzathoz, melyben ranggal és szolgálati megnevezéssel 895 személy kiadását követelték.

Valójában a Versaillesi-szerződés 228. cikke értelmében kérhették a szövetségesek a "háborús törvények és szokások megszegése miatt", a bűnös személyek kiszolgáltatását és katonai bíróság elé állítását. A háborús bűnösök pere ekkor elmaradt, mert az 1920. január 16-án benyújtott II. Vilmos császár kiadatásáról szóló követelést a holland kormányt uraló Wilhelmina királynő, 1920. január 20-án elutasította.
1919-be nem észrevétlenül, látható volt a weimári-kormány kötődése a szövetségesekhez, de karakterében még mindig nem volt oly romlott - amit nem mondhatunk el a mai német kormányról -, mert a Versaillesi-szerződés pontjai ellenére, egyetlen egy németet sem szolgáltattak ki a szövetségeseknek.

A Versaillesi-"gyilkossági terv" volt a kiváltója annak, hogy Adolf Hitler, a népfelszabadító tervezetével hatalomra került. Rajta kívül, a politikusok nagy többsége megalázkodva a szövetségesek előtt, hozzájárult a német nép kifosztásához. Adolf Hitler volt az, aki megígérte a német nép elleni bűncselekmények befejezését, melyet minden más, karakterében egészséges politikus megtehetett volna. De ennek ellenére senki nem merte megtenni ezt a lépést, mert a győztesek nem voltak hajlandók a német nép ellen a megaláztatást, a kifosztást a jogtalan jóvátételi követelést felhagyni, egy újabb háborút hirdettek meg a német nép ellen.

Ma már nemzetközileg elismert történészek bizonyítják, a korabeli bizonyítékok alapján, hogy Németország nem felelős az I. Vh. kirobbantásáért. Maga a drezdai katonai múzeum igazgatója, a történész Mattias Rogg is igazolja, hogy a II. Vh. az I. Vh. következménye. (nagyon sokan tudták és tudjuk, hogy ez így volt, de kénytelen vagyok esetenként közismert személyek idézésére, mert még mindig ott tartunk, hogy a félreoktatott értelmiség még mindig nem képes az őt körülvevő valóságot elfogadni(ok-okozat). Végül is, a két Vh. összetartozik, nem érted a másodikat ha az elsőt nem ismered.

Szeretnék elétek tárni Vladimír Putyin beszédéből egy idézetet, melyet eddig egyetlen egy valamire való politikus a világon nem mert 45-óta kinyilvánítani, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy tudják. 2013.szeptember 19-én a Valdai-Club találkozáson a következőket nyilatkozta Putyin: "emlékezzünk a Versaillesi-szerződésre, mely orosz részvétel nélkül jött létre. Nagyon sok nemzetközileg elismert kutató vallja, hogy Versailles a II. Vh. szülője. Ezzel én egyértelműen egyetértek, mert a Versaillesi-szerződés kimondatlanul igazságtalan volt a német néppel szemben. Ezen megszorítások és terhek alatt összeroppant az ország. Ezzel a következő évszázad irányvonalát is lefektették.

Putyin ezzel igazolja Hitler, 1940 november 8-án elhangzott, az európai népekhez intézett beszédét. Hitler szó szerint:

"Mit jelent ezeknek a nemzetközi hiénáknak a demokrácia, vagy a tekintélyalapon nyugvó állam? Nem érdekli őket. Egy van ami őket érdekli: hogy valaki hajlandó-e önmagát kiraboltatni? Igen, vagy nem? Hogy valaki elég buta ahhoz, hogy csendben legyen? Igen, vagy nem? Ha egy demokrácia elég lebutított ahhoz, hogy csendben maradjon, akkor ez jó. Ha egy tekintélyelven nyugvó állam kinyilvánítja, hogy ti továbbra már nem rabolhatjátok ki a népünket, sem belülről, sem kívülről, ez akkor rossz."



És mi van ma?

Maradjunk a nemzetközi porondon, a volt francia miniszterelnök kijelentésénél. Francois Mitterand: "az euró a folytatása a Versailles-nak", Németország fizetni fog, ezt hangoztatták már a húszas években, és ma még mindig fizet. Maastrich a Versaillesi-szerződés háború nélkül.
Mit is mond Putyin: minden embert mészárló univerzális-bűncselekmény, mellyel az I. Vh.-t a német nép ellen tervezték, majd a Versaillesi-gyilkossági tervvel a németeket teljesen kirabolni és megtizedelni szándékozott, ugyanazok felelősek a II. Vh. kitöréséért.
Putyin a 2013. szeptember 19-i találkozón tovább megy megnyilvánulásaiban. Az 1914-óta hangoztatottak, a lemenő nap országa, a nemzet, a Refugium vagyis a "fehér faj", az évezredes európai etnikum kiirtása. A hazugságok tömkelege a két világháború bűnösségéért, közvetve és közvetlen, állandóan követelik a minden elsöprő, pusztító multi-kulti politika folytatását, ezzel megfizetve a múltukban elkövetett "bűncselekményeikért".

Putyin:

"van még egy alapvető dolog amire szeretném a figyelmüket ráirányítani. Egyes európia országokban sok szemszögből figyelembe véve a művileg létrehozott multikulturalizmus megalapozásának módját, igencsak érdekes kérdéseket vet fel már önmagában is. Egyesek ezeket a kérdéseket úgy válaszolják meg, hogy ezzel fizetünk a múltban elkövetett gyarmatosításokért. Ez nem véletlen, ahogy ma már sok európai politikus és közismert személyiség, a multikulturalizmust nem hogy megkérdőjelezik, de egyszerűen meghiúsultnak tartja. Nem működik az, hogy egy idegen nyelvet egy idegen kultúra alapelemeit, más kultúrájú társadalomba beillesszék. Egy nemzet egységének szavatolásához szükséges, hogy az emberek egy civilizált azonossági fejlődésen menjenek keresztül, mégpedig a közösségüket meghatározó alapelveken keresztül és természetesen a felelősség vállalása a nemzetük alakulása iránt... új kezdetünkkor 1990-ben mondotta Szolzsenyicin, hogy a nemzet fő célja a XX. században a népesség fenntartása... a nemzetünk történései során sajnos az emberélet nem sokat számított."



Ha jól megfigyeljük, Putyin mondanivalóját, észrevesszük, hogy nem fogalmazott meg mást, mint amit Hitler a Harcom című művében leírt:

"Ma harc tombol egy nagy célért: egy kultúra harca a fennmaradásáért. Ez a kultúra átkarol évszázadok óta bennünket Görögországtól Németországig a népek országának felismerése, hogy nevelésben elsősorban nem csak az ismeretek továbbadása a cél, hanem egy egészséges ember létrehozatala."



Putyin tovább:

"Oroszország az erejét ma és az elkövetkezendő évszázadban a lakosságának a képzése, a kreativitásának fejlesztése, a pszichikai és tudati egészségének a növelése és nem elsősorban a ásványi kincseinek kibányászása ahhoz, hogy az emberek hazafiságát növeljük, szükségünk van a nagy orosz kultúra és ismerete visszaállítására."



2013. decemberében a gyilkos zsidó bolsevizmust végkép elűzte azzal, hogy a kozákokat, akik Adolf Hitler Wehrmacht hadtestében Sztálin ellen harcoltak, követendő példaképként terjesztette az ifjúság elé. Most ez év vége felé, megfenyegette Németországot és a nyugatot, hogy még több igazság kerül napvilágra.
Nagyon jól tudja, hogy a nyugati politikai rendszer csakis a hazugságokra épül. Ha az igazság nyilvánosságra kerül, az elsüllyedésük megállíthatatlan. Egy Moszkvában megtartott történész-kongresszuson Putyin, a Hitler-Sztálin szerződést nem tartotta rossz ötletnek. Ha valakik nem tudnák, ebben a szerződésben osztották fel Lengyelországot a szovjet és a német birodalom között. Ennek az 1939-ben létrejött szerződésnek a meglétét Moszkva még 1989-ig tagadta.

Putyin nagyon sokáig abba a hiszemben tartotta magát, hogy a nyugat Oroszországot elfogadja és a további NATO általi bekerítéseket nem folytatja, ígéretben tartotta magát az NSZK által kívánt történelmi hazugságokhoz. Még 2009-ben Putyin úgy nyilatkozott, hogy a Szovjetunió és a nemzetiszocialista Németország 1934 és 1939 között kötött szerződései "morálisan nem elfogadhatók".

És most mi ez az új irányzat?

2014. november 5-én az orosz fiatal történészek találkozóján Putyin még rátett egy lapáttal, a szovjet történelem egy fontos részét kiigazította. Úgy fogalmazott, hogy az 1939-ben megkötött 'Molotov-Ribbentropp' szerződés, amit Moszkva és a Hitler-i Németország aláírt, egy jó megállapodás volt.

Mitől fél legjobban a nyugat és a Merkel-bagázs? Attól, hogy Putyin a fiatal történészeket utasította, vizsgálják felül a II. Vh. létrejöttének történetét... "én azt hiszem, hogy Churchill volt az, aki szűk körökben úgy fogalmazott: "most a háborúnak kell jönnie".
Úgy gondolom, ezek egyértelmű figyelmeztetések arra, hogy mielőbb kiderül a Hitler mögötti igazság, és napvilágra kerül az úgynevezett "holokauszt" valósága és az akkori zsidó politika. Putyinnak fegyverek nélkül is hatalmas eszköztár áll a rendelkezésére. Több tonna zárolt dokumentum vár arra, hogy számunkra feltárják a megtörténteket. Putyinnak tudomása van arról is, hogy Churchill gyilkolási mániája nem csak a német nép lemészárlására terjedt ki, mert a II. Vh. után követelte Moszkva atomfegyver általi megsemmisítését is. Egy FBI feljegyzésében a következők találhatók:

"A világ civilizációjának a megmentése akkor lehetséges, ha az USA elnöke Oroszországot a világbéke veszélyeztetésével megpecsételi, és Oroszországot megtámadja. Ha egy atombombával Moszkva megsemmisítésre kerül, Oroszország "fejetlenné" válik." (deilymail.co.uk, 2014. november 8.)



Nézzük csak a dolgokat, a "világellenség" ördögök, mint Churchill, kicserélhetők. Hitler veszélyt jelentett a világ civilizációjára, Hitler csatavesztése után a "barát" Sztálin következett.

Ez ma úgy van, igy van, Szaddam Hussein egy igaz "barát" volt, majd "az emberiség ellensége". A listát a végtelenségig lehetne folytatni, hogy a lobbyk által kijelölt állam vezetője a "barátból" milyen hamar "halálos ellenség" lesz. Ez emlékeztet újból, a már előbb idézett Hitler 1940-es beszédére.


"Mit jelent ezeknek a nemzetközi hiénáknak a demokrácia vagy tekintélyen nyugvó állam? Nem érdekli őket. Egy ami őket érdekli: ha valaki hajlandó önmagát kiraboltatni? Igen vagy nem? Ha valaki elég buta ahhoz, hogy csendben legyen? Igen vagy nem? Ha egy demokrácia igen lebutított ahhoz, hogy csendben maradjon, akkor ez jó. Ha egy tekintélyen nyugvó állam kinyilvánítja, hogy ti továbbra nem rabolhatjátok ki a népünket, sem belülről, sem kívülről, ez akkor rossz."



Ha figyelemmel kísérjük a 2006-ban Putyin "Felhívás a nemzethez" című beszédét, ugyanezt találjuk más megfogalmazásban:

"ha a saját érdekeiről van szó, Washingtont nem érdekli a demokrácia vagy az emberi jogok... ahogy egy régi mondás tarja: "a farkas tudja, hogy mikor kell zabálnia és ő zabál anélkül hogy a másikat meghallgatná."



Egy időben Putyin országszerte egyre több emlékhelyeket emeltetett a szovjet terror áldozatainak. Ha egyre több emlékhely jön létre, akkor kivédhetetlen, hogy ne kerüljön sor a tettes felismerésére. Nem véletlen, hogy 2013. június 13-án egy zsidó könyvtár felavatásánál Putyin emlékeztette az ott lévőket, hogy az első szovjet kormány összetételét 85%-ban a zsidóság adta.

Ha összevetjük az eseményeket, valóban csak idő kérdése, hogy Putyin a halálos fegyvert - a II. Vh. igazságát és az akkori zsidó politika ismertetését - beveti, és tudjuk mindannyian, hogy a lobby-rendszer csakis a hazugsággal tartható fent. Ahogy az igazság napvilágot lát, az utóbbi kimúlásra van ítélve.

Az események pozitív alakulása ellenére azért a figyelmetekbe ajánlom, hogy a nagyra tartott hitleri ideológiának a háttérből pénzelője ugyanaz volt, aki ellene harcolt.

A H.Res. 758. törvénnyel kapcsolatos események háttereként még érdemes megemlíteni, hogy az amerikai történelemben még ilyen gyorsan nem vittek keresztül törvényjavaslatot a képviselőházban. A története az, hogy 2014 november 18-án a külügyi bizottság egy rövid tárgyalás után visszaküldte a képviselőházba és december 4-én, tehát 16 nap múlva, 411:10 szavazati aránnyal, valójában egyhangúlag elfogadták. Tudnunk kell, hogy a kongresszus tagjait a lobbi ellenőrzi. A hadiipar, a Wall Street és nem utolsó sorban a texasi olajmágnások. "A háború mindig jó üzlet"! Még megemlíteném, a volt képviselő Dennis Kucinich megjegyzését: "Ez a tervezet Oroszország teljes elszigetelését követeli meg". Értelmezzük érthetően: Készüljünk fel egy Oroszország elleni háborúra.

/Aramis/

Amerika a háború ösvényén...

Az amerikai cionista vezetés felkészült a háborúra. A III. Vh. szenárióját a Pentagon már legalább egy évtizede előkészítette, most elkezdődött az operatív fegyveres katonai síkba való áthelyezése az oroszok ellen. Úgy a szenátusban, ahogy a kongresszusban, törvényjavaslatok lettek beterjesztve melyekben kielégítő háttér-információkkal szolgálnak egy Oroszország elleni háborúhoz.
Nem egy hidegháborúról beszélünk, a biztonsági felépítménye egy hidegháborúnak megsemmisülve. A kelet-nyugati diplomácia gyakorlatban nem működik. Ezt kiegészíti egy erőteljes háborús propaganda. Az ENSZ szinte ignorálja a végtelen háborús bűncselekményeket, amelyet a nyugati szövetségesek végrehajtottak és végre fognak hajtani.

A H.Res. 758 -as törvény, amit az amerikai képviselőház 2014.december 4-én jóváhagyott, (a szenátus még nem hagyta jóvá) nem más, mint szabad keretet biztosítani az amerikai elnöknek és a katonai főparancsnoknak a kongresszus jóváhagyása nélkül, szabad utat engedélyezve egy katonai konfrontációra az oroszok ellen.
A világ biztonsága a tét. Ez a történelmi szavazás valószínűség szerint világszerte milliók életét fogja befolyásolni. Erről természetesen a fősodratú média hallgat, és ez továbbra is fent áll.

A világunk, amit ismerünk, válaszút előtt áll. Moszkva az amerikai és a NATO fenyegetésre reagált. A határai veszélyben vannak. December 3- án az orosz katonai minisztérium bejelentette egy katona-politikai szervezet létrehozását, mely háború esetén a kormány tevékenységeit átveszi.

/Chossudovsky Prof./

Gyakorlatilag az USA és Oroszország felkészült a háborúra. Mindkét fél katonai irányítás bevezetését tervezi, csak egy problémájuk van, Európa, közöttük. Az európai katonai irányítás bevezetése hajszálon, illetve Európa-ellenes korrupt, cionista érdekeket kiszolgáló EU "irányításon" és a tagországok korrupt kormányain múlik. Az s. 2277-es USA törvény európai életbe léptetése azt fogja eredményezni, hogy az EU tagállamainak egy része nem fogadja el, és próbál semleges maradni, egy részük pedig az egyik vagy másik oldalhoz csatlakozna, de nincs "másik" oldal, ahogy "egyik" sem. Az s. 2277-es és a H.Res. 758-as USA törvények indoklásában olyan hazugságok szerepelnek, amelyekről a fél világ tudja, hogy pofátlanul koholt vádak, de igazából nem is ez a lényeges. A lényeg, hogy a cionisták Európát akarják elpusztítani és a maradványait felosztani. A "Molotov-Ribbentropp"-paktum mintájára ezúttal az USA és Oroszország között is készülhetett hasonló "Európa bőrére". Szerencsére ehhez katonának nevezett emberek is kellenek. Remélhetően ezek a mundérba bújtatott emberek, emberek maradnak egyenruhában is, és maguk és családjuk helyett elpusztítják az emberiség, honfi -és embertársaik embernek látszó ellenségeit... mi segítünk...


http://birkakvagytok.hu/putyin-a-nyugat-halalos-dofeset-kesziti-elo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.