Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Pasi tánc :-) gif
  2016-08-25 21:33:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Teve az irodában gif
  2016-08-25 21:24:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiskutya gif -Ditkétől kaptam
  2016-08-25 21:19:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TVN-ről kaptam   
"Egerésző" macska - Ditkétől kaptam
  2016-08-25 21:18:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TVN-ről kaptam   
Gabonafélék és hatásaik ( Link )
  2016-08-25 21:12:43, csütörtök
 
  Igen hosszú tanulmány (5 oldal) de érdmemes megfontolni: Link  
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Kalóriaszegény zöldségek
  2016-08-25 20:53:10, csütörtök
 
 



A fogyáshoz elengedhetetlen, hogy csökkentsük a kalóriabevitelt, és ezzel egyedidőben a felhalmozódott kalóriamennyiséget is fokozatosan égetnünk kell, hogy kevesebbet mutasson a mérleg nyelve.

Ehhez nem kell a legújabb fogyókúrás tablettákat jó drágán megvenni, elég ha kimegyünk a piacra, és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag biotermékeket vásárlunk, amelyek ráadásul még kalóriákban is szegények, és az étvágyat is csökkentik.

Íme, 15 zöldség, amely rendkívül alacsony kalóriaértékkel bír, és még tápláló is:

1. Spárga
Lehet gyerekkorunkban utáltuk, de most, hogy felnőttünk, adjunk neki még egy esélyt. Nagyon sokféle finomságot készíthetünk belőle, és pár darab nyers spárga alig 27 kalóriát tartalmaz.

2. Kelbimbó
Ebben a finom rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag zöldségben 38 kalória található.

3. Rukkola
A saláták alapanyagául szolgáló, finom ízéről híres rukkola is kalóriaszegény, egy adagban mindössze 4 egység található, de annál több kálium, és vas, a vitaminokról meg nem is beszélve.

4. Brokkoli
Ezt a különleges zöldszínű zöldséget csak párolva fogyasszuk, hiszen a benne lévő jótékony, egészséges hatóanyagokhoz csak így jutunk hozzá. Kalóriatartalma miatt viszont nem kell aggódni, hiszen csak 31 egységnyi van benne.

5. Karfiol
A karfiolnak rákellenes hatóanyagai vannak, sok benne a vitamin is, és olyan kevés kalóriát tartalmaz, hogy szinte nem is lehet kimutatni.

6. Káposzta
Ebben a népszerű zöldségben csak 22 kalória van, de kiemelendő a rákellenes hatóanyagai, a vitaminok és ásványi anyagok, és nem mellékes a frissítő, ropogós íze sem.

7. Saláta
A tavaszi és nyári hónapok kedvenc zöldszínű salátája nagyon finom a szendvicsekben, savanyúságokban, levesekben, és csak 5 kalória van benne.

8. Sárgarépa
Ez az édeskés, gyönyörű színű gyökérzöldség nagyon tápláló, és ha elfogyasztunk egy bögrényi reszelt sárgarépát, csak 37 kalóriához juttatjuk szervezetünket.

9. Kávé
A kávéimádók jó ha tudják, hogy amennyiben nem tesznek a kedvenc feketéjükbe cukrot, akkor egy deka kalóriát nem fognak bevinni a szervezetükbe. De rák- és cukorbetegség ellenes hatóanyagokat igen, és még a Parkinson-kór is megelőzhető.

10. Grapefruit
Ez a déli gyümölcs 39 kalóriát tartalmaz, de sokkal fontosabb az, hogy ennél jóval többet képes elégetni, ha rendszeresen fogyasztjuk.

11. Gombák
Finomak, teltségérzetet okoznak, és szinte nulla kalória van bennünk, de más tápanyag meg bőven akad, amiért érdemes gombát fogyasztani.

12. Paradicsom
A 22 kalóriaegységével a paradicsom sem okoz elhízást, nem kell ettől félni.

13. Torma
Nagyon finom, főleg télen, és csak 4 kalória van egy bögrényi reszelt tormában.

14. Citrom
Tele van C-vitaminnal, de nagyon szegény kalóriában, csak 22 egység van benne.

15. Kelkáposzta
Ne csak köretként fogyasszuk, főételt is készíthetünk belőle, hiszen nagyon sok egészségvédő hatóanyagot tartalmaz, és csupán 5 kalóriát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Arcon levő pattanások okai
  2016-08-25 20:42:27, csütörtök
 
 



Nagyobb a kép és ott még nagítható: Link

Az arcodon lévő pattanások megmutatják, hogy milyen betegségben szenvedsz. Íme az arctérkép!
Bármi, ami a bőrünkön megjelenik, összefüggésben van a belső szerveink működési zavaraival. Egy apró kis pattanásból is ki lehet következtetni, hogy milyen problémák lehetnek odabent, veszélyezteti-e valamilyen betegség az egészségünket - mondja Joshua Zeichner, egy New York-i kórház dermatológia kutatóközpontjának vezetője.


A modernkori gyógyászatban is számtalan hatásos kezelés létezik, viszont vannak olyan tünetek, betegségek, amelyekkel a különböző kémiai hatóanyagokat tartalmazó tabletták, krémek, injekciók nem tudnak mit kezdeni.

Ilyenkor kerül szóba az alternatív megoldás, azaz olyan ősi gyógymódok és praktikák, amelyeket már több ezer éve alkalmaznak, sikerrel. Ilyen például az akupunktúra, az ayurvédikus masszázs, vagy a fitoterápia.

Az egyik ilyen módszer egy orosz gyógyítótól származik, és az arc különböző részein megjelenő pattanások alapján lehet a betegségekre következtetni. Nézzünk bele a tükörbe, és az alábbi kép alapján olvassuk le az arcunkról, hogy mely szerveinket fenyegetheti valamilyen betegség, rendellenesség.

#1. A végbél; #2. Kismedencei betegségek; #3. Máj; #4. A petefészket fenyegető rákos betegség; #5. Leszálló vastagbél; #6. Bal mellékvese; #7. Kismedencei bal vese; #8. A bal vese felső része; #9. A bal májlebeny; #10. Epehólyag; #11. Vastagbél; #12. Hasnyálmirigy; #13. Epe és a máj vezetékei; #14. A bal vese; #15. Szívbetegség; #16. A bal vese vezetéke; #17. A bal májlebeny; #18. Az emlőmirigy bal csatornája; #19. A bal tüdő; #20. Szívbetegségek; #21. A bal tüdő hörgői; #22. Rekeszizom, bordák; #23. Kisebb görbület a gyomorban; #24. A patkóbél; #25. A mellékvesék; #26. A bal lágyéki rész; #27. A bal petefészek nőknél, a férfiak bal heréje; #28. Emlőmirigy; #29. A csípő keringési rendszere; #30. A bal vese; #31. Fő görbület a gyomorban; #32. Méh- és prosztatarák; #33. Húgyhólyag; #34. A bal vese; #35. Hasnyálmirigy; #36. A bal pajzsmirigy lebeny; #37. A húgycső bal része; #38. Gyomor; #39. Méh, prosztatalebeny, gát; #40. Az emlőmirigy jobb csatornája; #41. Gyomor; #42. A húgycső jobb része; #43. Epehólyag; #44. A pajzsmirigy jobb lebenye; #45. A vesemedence; #46. Jobboldali méh- és prosztatarák; #47. Gyomor; #48. Jobb vese; #49. Jobb petefészek nőknél, a férfiak bal heréje; #50. A csípő nyirokrendszere; #51. A jobb mellékvese; #52. Petefészek; #53. Gyomor; #54. Hormonális rendszer; #55. Szkleroderma; #56. Petefészekrák; #57. A porcok; #58. Gyomor; #59. Gyomor; #60. A jobboldali húgycső; #61. A tüdő jobboldali hörgői; #62. Emlőmirigy; #63. A máj jobb lebenye; #64. A húgycső jobboldala; #65. A jobb tüdő; #66. A jobb vese; #67. Vesekő, vese homok; #68. Vastagbél; #69. Fertőzésveszély a vesékben; #70. A jobb vese; #71. Az epehólyag és kiválasztó csatornák; #72. A máj jobb lebenye; #73. A vesék; #74. A jobb mellékvese; #75. Vastagbél; #76. Vastagbél; #77. Vakbél; #78. Gyomor; #79. A húgyhólyag; #80. A nemi szervek;
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A szegények segítője: Páduai Szent Antal
  2016-08-25 13:28:13, csütörtök
 
 



Padova város védőszentje Páduai Szent Antal.
Az Úr 1195. évében augusztus 15-én született Lisszabonban. A szent keresztségben a Ferdinánd nevet nyerte. Atyja Martini (Bulhan) Márton előkelő lovag, anyja pedig Tavera Mária igen jámbor nő volt. A koraérett, világoseszű és erősakaratú fiú tízéves korában a helybeli káptalani iskolába került. Alig volt tizenöt éves, mikor 1210 körül szülővárosában az ágostonrendi kanonokok közé lépett. Coimbrába küldték, ahol szigorúbb volt a kolostori fegyelem s nagyobb lehetőségek nyíltak az ismeretszerzésre. Nyolc esztendőt töltött itt s valószínűleg már ekkor szentelték áldozópappá.
Miért gyújtanak gyertyát minden kedden Szent Antal szobra előtt?
Szent Antal ugyanis keddi napon halt meg és erről emlékezünk meg a gyertyagyújtással. Szent Antalt sem azért tiszteljük, mert minden kérésünket teljesíti. Ez így nem is igaz. Legnagyobb ajándéka számunkra: Krisztus-követő élete.

Trombitaharsogás, üdvrivalgás, énekszó keveredik a portugáliai Kolmbra városának utcáin. 1220. tavaszán vagyunk és hatalmas körmenet indul a templom irányába. Zászlók lengedeznek, páncélba öltözött lovasok haladnak a menet élén. Egy díszes kocsin öt koporsó látható. Vajon kiknek a holttestét tartalmazzák a koporsók? Gazdag fejedelmeket, világszép asszonyokat takar a szemfedő? Öt egyszerű ferences pap holttestét kísérik ilyen ünnepélyességgel. Vajon miért?

Mert az egyik mohamedán pasa nem tűrte, hogy olyan lelkesen hirdetik az evangéliumot. Ezért mind az öt atyát lefejeztette. A hívő nép nagy tisztelettel nézi a vértanúk koporsóit. Közelében áll Don Ferrando a fiatal kanonok és láthatóan nagyon elgondolkozik. Visszatekint eddigi életére. Ugyan mit tett ő Isten országáért? Ezek a buzgó hithirdetők életüket áldozták érte. Lassan benne is érlelődni kezd az elhatározás: követni példájukat, folytatni munkájukat!

Néhány esztendővel később az afrikai Marokkóban találkozunk újra vele. Most már ő is a ferences atyák barna ruháját hordja és így indul a mohamedánok közé. Nemcsak életét, de nevét is megváltoztatta. Az előkelő Fernandót az Antal névvel cserélte fel. Éveken át nagy buzgósággal készült feladatára. Istennek azonban más tervei vannak vele. Megérkezése után néhány nappal megbetegszik és mire fölgyógyul olyan gyenge, hogy járni sem tud. Elöljárói hazarendelik. Útközben viharba kerülnek és hajójuk Szicíliában vetődik partra. Itt értesül arról a gyűlésről, amit Assisi Szent Ferenc hívott össze.

Ő is elmegy, hogy szemtől szembe láthassa a szent rendalapítót. Társai nem sokat hederítenek rá, hiszen olyan rossz bőrben van, hogy mindenkiben csak szánalmat ébreszt. Végre az egyik kolostor elöljárója magával viszi. Ott a legutolsó munkákat bízzák rá és mindenki együgyűnek tartja a szótlan barátot. Csak akkor lepődnek meg, amikor egy különös eset folytán kiderült tudománya.
Egy fiatal atya éppen újmiséjét akarta bemutatni. Az ünnepi szónok váratlanul megbetegedett és a kolostor tagjai közül senki sem mert készület nélkül a szószékre lépni. Ekkor a kolostor elöljárója valami különös sugallatra Antalhoz fordult és megkérdezte:
- Nem vállalnád el a szónoki tisztet?
Antal beleegyezően bólintott és rövid fohász után a szószékre lépett. Rendtársai csodálkoztak bátorságán és valamennyien kudarcra számítottak. Várakozásukban azonban alaposan csalódtak. Antal olyan bölcsen beszélt a papi szolgálatról, hogy ámulatba ejtette hallgatóit. Mikor lelépett a szószékről, mindenki úgy vélte, Isten rendkívüli szónokkal ajándékozta meg Szent Ferenc rendjét. Meg is bízták, hogy városról városra járva prédikáljon az embereknek. Beszédei hallatára megteltek a templomok, megtértek a bűnösök. Mikor pedig nem fértek be a templomba, Antal a piactereken tartotta beszédeit.

Így folytatta ezt éveken át, de lassan megfogyatkozott ereje.
Ekkor Pádua városában telepedett le é csak itt prédikált. Ha meggyengült szíve meg is akadályozta az igehirdetésben, azért minden úton-módon szolgálni igyekezett Isten népét.
Élt abban az időben Verona városában egy Ezzelinó nevű zsoldosvezér. Kegyetlen ember volt, sok ártatlan vér tapadt kezéhez. Városokat gyújtott fel és mitsem törődött a pápa fenyegetéseivel. Mikor ezt Antal megtudta, elhatározta, hogy fölkeresi a kegyetlen vezért. Ezzelinó katonái társaságában fogadta a híres barátot. Antalt nem ijesztették meg a fegyveresek és bátran, keményen megmondta az igazságot.

- Vajon meddig akarsz még dacolni Istennek, te kegyetlen zsarnok? Vagy talán azt hiszed, hogy Isten nem hallja az ártatlan emberek jajkiáltását? Jaj neked, ha nem változtatsz bűnös életeden!
A teremben tartózkodó zsoldosok kardjukhoz kaptak, hogy végezzenek a vakmerő pappal. Ezzelinó leintette őket. Úgy meghatották a barát szívből jövő szavai, hogy megadta magát. Letérdelt Szent Antal előtt és ígéretet tett élete megjavítására.

Ez volt Szent Antal utolsó útja. Ettől kezdve nem hagyta el a kedves Páduát, mert a betegség egyre inkább elhatalmasodott rajta. Nehezen kapott levegőt és ezért az egyik fa lombjai között helyezték el a függőágyban. Ekkor már a város közelében egy gazdag tisztelőjének kastélyában lakott. Itt jobb volt a levegő.
Mikor közeledni érezte halálát, arra kérte társait, hogy vigyék vissza Páduába, ott szeretne meghalni. Útnak is indultak, de csak a város széléig értek. Itt felvette a betegek szentségét és közben Mária hálaénekét imádkozta:

Magasztos ének zendül szívemben,
Ujjongó dal megváltó Istenemnek,
Ki szemre vette szolgáló cselédjét,
S boldogja lettem minden nemzeteknek.

Mosolyogva költözött át a mennyei hazába, hogy találkozzon azzal a Jézussal, akit egész életében hirdetett.
Páduában temették el a Santa Maria Maggiore-templomban, de itt is bonyodalmak jöttek közbe. A szent holttestének birtoklásáért az előváros és a város lakossága között majdnem polgárháború tört ki. Jún. 17-én, keddi napon temették nagy ünnepélyességgel. Azóta is kedd az ő tiszteletének napja. Már a következő év májusában a szentek közé iktatta IX. Gergely. Aznap, a hagyomány szerint, Lisszabonban megszólalt valamennyi harang, pedig senki sem húzta. 1263-ban abba a hatalmas bazilikába helyezték, amelyet az ő tiszteletére emelt Pádua. Az ünnepségen jelen volt a rend generálisa, Szent Bonaventura is. Parancsára fölnyitották a koporsót: a test elporladt, a nyelv azonban teljes épségben volt.

Az elmúlt században egy francia lelkipásztor, Szent Antal nagy tisztelője, fölállította templomában szobrát és alatta egy perselyt helyezett el ezzel a felirattal: Szent Antal kenyere. Ami pénz összegyűlt, kiosztotta a szegényeknek. Példája azóta elterjedt az egész világon. Ez a magyarázata, hogy minden templomban megtaláljuk Szent Antal szobrát és a perselyébe dobott pénzt a rászorulóknak ajándékozzuk. Elsősorban tehát nem a pénzünkkel, hanem a szegények iránti szeretetünkkel nyerjük el kéréseink teljesülését.
Forrás : Szent Kereszt Plébánia Link

Páduai Szent Antal legendái

Páduai Szent Antal találkozott egy zsidó emberrel, aki tagadta Krisztus jelenlétét az Oltáriszentségben, azt mondta, hogy nem hisz addig az Eucharisztikus Istenben, amíg öszvére le nem térdel az Oltáriszentség előtt. Néhány nappal később Antal egy beteghez vitte az Oltáriszentséget, és találkozott a gúnyolódóval. Mivel Antal meg akarta győzni a hitetlen embert, ezért a zsidó szamarát a kehely és az ostya elé vezette. Az állat a szentségek láttán letérdepelt. Így lett a szamár Szent Antal jelvénye.

+++

Egyszer egy huszonkét útonállóból álló banda tért be a templomba Antalhoz. Kíváncsiságból és "buliból" meg akarták hallgatni a szónokot, akiről olyan sokat beszéltek. A szent szavai azonban nem várt hatást váltottak ki bennük: kérték Antalt, hallgassa meg gyónásukat és szabjon ki rájuk kemény vezeklést. Akik gyilkosokként tértek be Isten házába, új emberekként váltak el Antaltól.

+++

Antal nem riadt vissza attól, hogy - ahol szükségesnek látta - kendőzetlenül kimondja az igazságot. Egy temetés alkalmával fölkérték, hogy mondjon beszédet egy gazdag emberről, akinek kapzsiságát és fösvénységét mindenki ismerte. Ellentétben azokkal a könnyelmű szónokokkal, akik az elhunytnak olyan erényeit szokták dicsérni, melyekkel az nem rendelkezett, Antal a Szentírás e helyéről beszélt: "Ahol a kincsed, ott van a szíved." Befejezésül pedig ezt mondta: "Hogy pedig lássátok, hová juttatja az embert kapzsisága, tudjátok meg, hogy ez a halott a pokol tüzébe került, szívét pedig pénzes ládájában lehet megtalálni!" Mint mondják, a rokonok kinyitották a ládát, és abban a pénz alatt egy meleg, dobogó szívet találtak.

+++

Antallal Ferrarában különös eset történt. Megérkezvén a városba a vándorprédikátort különös pletyka fogadta. A szóbeszéd szerint egy fiatal lovag hűtlenséggel vádolta meg a feleségét: úgy vélte, az újszülött gyermeknek nem ő az apja. Eredménytelenül próbálkozott a fiatalasszony az ellenkezőjéről meggyőzni a férjét - pedig már egyre közeledett a keresztelés ideje. Szent Antal, mielőtt kiszolgáltatta volna a keresztség szentségét, felszólította a csecsemőt, hogy mutassa meg: ki az apja. A csecsemő pedig rámutatott a lovagra és hangosan, érthetően azt mondta: ő az!

+++

Amikor Riminiben halászoknak prédikált, és azok kigúnyolták őt. Antal szomorúan ment a folyópartra - a hagyomány szerint a Marecchia partjára, ott ahol az az Adriába ömlik - és a tenger felé fordult és így kiáltott: "Halak! Jöjjetek! Legalább ti hallgassátok meg, mit beszélek Istenről!" Szavai hatására nyilvános csoda történt: egyszerre megmozdult a víz, és több ezer hal dugta ki a fejét a folyóból, majd a szent felé fordultak, és végighallgatták szónoklatát.. A zord halászok erre megrémültek, majd magukba szálltak és megtértek.

+++

Egy alkalommal, amikor éppen imádkozott, az imakönyv felett egy gyönyörű kisgyermeket, Jézust pillantotta meg, aki átölelte őt. Antal egyik karján tehát a kis Jézus ült, a másik kezében pedig éppen egy liliomot tartott - innen kapta később a liliomot, mint szimbólumot. Mindezt látta egy gazdag ember, aki azonnal megtért.

+++

Egy másik alkalommal Conaccóban történt egy rendkívüli eset. Egy apa kiment dolgozni a földre és magával vitte a kisfiát is. A gyermek egy óvatlan pillanatban a közeli mocsárhoz lopódzott. Le akart tépni egy tavirózsát, de elvesztette az egyensúlyát, beleesett a mocsárba és megfulladt. Az apa kétségbeesetten kereste gyermekét, de mire megtalálta, annak kis teste már kihűlt, hiába próbálta élesztgetni őt. Erre sírva Antal atyához könyörgött, hogy adja vissza a fiát. Cserébe megígérte, hogy minden szegényen segíteni fog. A gyermek azonnal megmozdult, kinyitotta a szemét, visszanyerte színét és jókedvét.

+++

Egy fiatalember mérgében megütötte édesanyját. Mikor azonban rádöbbent súlyos bűnére, Antal atyához sietett. A szent szigorúan megintette: "Le kellene vágni a lábadat, mert megsértetted vele az édesanyádat. De mivel megbántad, feloldozlak Isten nevében." Az ifjú örvendezés helyett nyugtalan lett, s a szent szavait ismételgette. Amint hazaért, fogott egy baltát és levágta a lábát. Fájdalmas kiáltozására szülei és testvérei mind hozzá siettek, majd Antal atyához szaladtak, aki nem tagadta meg a segítséget. Fogta a levágott lábat, ami már kihűlt, és imádkozás közben visszaigazította a csonkra, majd a kereszt jelével megáldotta. A csontok, izmok, inak és vérerek pillanatok alatt összeforrtak.

+++

Egyszer, amikor a montpelliere- i egyházban prédikált, eszébe jutott, hogy ugyanabban az időben egy másik templomban kellett volna énekelnie. Fejére tette a csuklyáját, lehajtotta a fejét és több mint fél órán át úgy maradt. Majd mint ha mi sem történt volna, tovább tartotta a híveknek a szentbeszédet. Másnap mindenki megtudta, hogy ez alatt a fél óra alatt a másik templomban rendtársaival együtt énekelte a Halleluját.
Forrás : Szent Kereszt Plébánia Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az egyik legnehezebben kimondható szó…
  2016-08-25 10:15:50, csütörtök
 
  ...a nem. Lelkiismeret furdalást okoz, megsérti az énképünket, és sokszor a társadalmi normákba is beleütközik. Aki nemet mond, az megvonja a hozzájárulását. Kilép valamiből, ami valaki másnak fontos.

Egyúttal ez az egyik legnehezebben befogadható szó is. A nem rövid és fájdalmas. Ha a kapott válasz nem, az bántja az igazságérzetünket, és olyan érzelmi töltetet adunk hozzá, mely saját magunknak, a másik embernek, vagy mindkettőnknek lelki terhet okoz. Nehezen adjuk, és nehezen fogadjuk a visszautasítást.

Hová jutsz nélküle?
Volt egy időszak az életemben, amikor szinte mindenre nemet kellett mondanom. Miután kikerültem a kórházból a stroke után, szembesülnöm kellett azzal, hogy még nem bírom úgy a terhelést, mint képzeltem. Olyan állapotban voltam, amikor minden, még az általam szeretett dolgok is teherként jelentkeztek. És ez azt jelentette, hogy nemcsak a számomra kevésbé fontos dolgokra mondtam nemet, hanem olyanokra is, amikre nagyon szerettem volna igent mondani. Családi programokat, baráti találkozókat mondtam le, munkahelyi feladatokat és edzéseket hagytam ki, kínai nyelvtanulást és utazást szorítottam háttérbe.
Azelőtt más volt. Nem voltam túl jó abban, hogy bármire is nemet mondjak. Kevésbé fontos dolgokra sem. A hatékonyság illúziójával nyugtatva a lelkiismeretemet mindig, mindenhol a maximumot próbáltam nyújtani. Szinte semmire nem tudtam nyugodt szívvel nemet mondani. Ezért gyakran vállaltam túl magam, ami egy idő után túlterheléshez vezetett. Ha mindent jól akarsz csinálni, semmit sem fogsz igazán.

A kevésbé fontos, vagy jelentéktelen dolgok először kitöltik azt az időt, amit a regenerálódásra, feltöltődésre kellene szánnod. Aztán elkezdenek átfolyni a fontos dolgaid területére is, folyamatosan leszívva az energiádat és csökkentve a hatékonyságodat az élet minden területén. Munkában, magánéletben, kikapcsolódásban.
A stroke után ez nálam megváltozott. Sok mindenre kellett nemet mondanom. Fontos dolgokra is, mert voltak még fontosabbak. A nehezebb úton járva tanultam meg nemet mondani, de így a kisebb csaták már nem jelentenek semmi nehézséget. Ami nem viszi előre a környezetemet vagy engem, annak nincs helye a teendőim listáján. És az életemben sem. Megszabadultam attól a lelki tehertől, ami legtöbbünknél egy nem kimondását kíséri.

,,Válogasd meg a csatáidat! Nem kell minden vitában részt venned, amire meghívást kaptál." (Mandy Hale)

Mit jelent a nem (és mit nem):
Másfelől pedig, ha a kérdésedre válaszul nemet kapsz, tudnod kell elfogadni azt. Tudnod kell, hogy a nem nem a személyedről szól, és nem is a másik ember személyéről, hanem arról a helyzetről, amiben épp közösen vagytok. Most nem felel meg neki a kérésed. Talán mert nincs olyan helyzetben, hogy megfeleljen neki. Talán mert fél. Vagy talán azért, mert amit jelenleg nyújtasz, az kevés.

Akármelyik is igaz, érzelmeknek itt nincsen helye. Ami viszont mindig segít, az egy kérdés, melyet önmagadnak teszel fel: Miért? És a válasz, amit Neked kell megtalálnod, és ami lehetővé teszi, hogy a nemből legközelebb igen legyen.
A visszautasítás része mindannyiunk életének. Ha csak arra koncentrálsz, hogy próbáld elkerülni, akkor nem nyújtod soha legjobb önmagad. Ahogy Oliver Wendell Holmes fogalmazott, meghalsz úgy, hogy a zene benned marad.

A nem egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy tanulj. Lehetőség, hogy folyamatosan fejlődj és egyre jobb legyél. És lehetőség arra is, hogy jobban megismerd önmagad és társaidat, akikkel itt töltöd ezt a kevés időt. Használd ki a lehetőséget!

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Őzi és a nagy kutyabari :-)
  2016-08-25 00:34:22, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.