Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kívánj valamit ! Tibeti Tízmilliószoros nap október 22
  2016-10-21 20:18:38, péntek
 
 



2016-ban az utolsó ilyen teremtő erővel bíró napjára október 22-én, szombaton kerül sor.

Tízmilliószoros napok 2016-ban:
Február 22. hétfő
Május 21. szombat
Július 8. péntek
Október 22. szombat.

Eljött az idő, hogy valóra váltsd az álmaidat!
Idén harmadjára fog bekövetkezni a tibeti buddhisták által számon tartott tízmilliószoros nap, amely hihetetlen erős energiákat hoz majd életünkbe. Rajtunk múlik, hogy élünk-e ezzel a csodás lehetőséggel, és megvalósítjuk-e álmainkat, vágyainkat, dolgozunk-e céljainkért, vagy inkább a negatív történésekkel, gondolatokkal, érzelmekkel vesztegetjük az időnket.

Figyelem! Ilyenkor nem csak a pozitívumok, hanem a negatívumok is tízmilliószorosan hathatnak életünkre.
Ezen mágikus napok története a tibeti kultúrában gyökerezik, a helyiek a nagy Buddha (Dharmacsakra) napjainak is nevezik.


Az idei év harmadik tízmilliószoros napján is legyünk körültekintőek gondolatainkkal kapcsolatban, mert amit ezen a napon gondolunk, az tízmilliószoros erővel fog visszahatni ránk az életben. Ezen a napon teremtő erővel ruház fel bennünket az Univerzum. Ha jóra, pozitív dolgokra gondolunk, arra, hogy békében, boldogságban, harmóniában éljük, akkor ez fog megvalósulni, de ugyanez a helyzet, ha csak a rosszat, a negatívumokat vesszük észre.

Ha mégis becsúszik egy-két ártó gondolat, mondjuk ki magunkban a következő szót: "elengedlek", így megszabadítjuk magunkat ezektől a negatív behatásoktól. És miután ezzel végeztünk, gondoljunk örömteli dolgokra, szabadítsuk fel magunkat, oldjuk fel a káros beidegződéseket, mondjuk ki: "szeretem önmagam, és minden rendben van körülöttem."

Az első lépés, hogy intsünk búcsút a negatív dolgoknak, gondolatoknak, ürítsük ki elménket, majd foglalkozzunk azokkal a céljainkkal, vágyainkkal, amelyeket meg szeretnénk valósítani. Hiszen ha konkrét lépéseket teszünk ez ügyben, ezen a napon tízmilliószorosan fog segíteni minket az Univerzum. Törekedjünk a tisztaságra, úgy a környezetükben, mint a gondolatainkban, és kezdjük el élni azt az életet, amelyet valóban meg akarunk élni, nem pedig leélni.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Gyömbér alkalmazása artrózisnál
  2016-10-21 16:25:10, péntek
 
 



A gyömbér egy valóságos csodagumó. A gyömbér gyökerét nemcsak csípősen aromás fűszerként használják a konyhában, hanem egyre inkább gyógyászati célokra is alkalmazásra kerül. Mi teszi olyan egészségessé ezt a növényt, és hogyan alkalmazhatjuk artrózisnál, vagyis ízületi porckopásnál?

A természet csodagumója
Ha gyömbérről van szó, általában a növény gyökerét értjük alatta. Ezt nemcsak a konyhában használják fel, hanem egyre inkább felkelti az orvosok és kutatók érdeklődését is. Míg a gyömbért a hagyományos ázsiai gyógyászatban már mintegy három évezrede alkalmazzák hányinger, krónikus köhögés, gyomor-, bélpanaszok, migrén, valamint artritisz és artrózis ellen, a mi modern orvostudományunk csak most kezdte a hatását kutatni. A gyömbér gyógyászati hatásmódja számos illóolajára vezethető vissza. A benne található gingerolok például kémiai szerkezetükben és hatásukban az aszpirinre hasonlítanak.

A gyömbér képes enyhíteni az artrózis fájdalmait

Az artrózist porcleépülés kíséri. Ezt a porcleépülést az ízületben gyulladásos folyamatok gyorsítják. Ez az érintett ízület fájdalmához, duzzanatához és mozdulatlanságához vezet. A gyömbér segíthet a gyulladásos folyamatok és fájdalmak enyhítésében az ízületben, továbbá elnyomja a porc leépüléséért felelőssé tehető anyagot.

Egy 2001-ben végzett tanulmányban 250 páciensnek, akik átlagosan 7 éve szenvedtek ízületi porckopásban és különböző erősségű fájdalomban, naponta kétszer adagoltak gyömbért - nyers vagy hőkezelt formában - vagy placebót. Abban a csoportban, ahol gyömbért vettek magukhoz, hat hét múlva a betegek kétharmadánál a fájdalom és a gyulladásos jelenségek enyhülése volt megfigyelhető. Összességében elmondható, hogy a közepes mértékű fájdalomból alacsony fájdalomszint lett. Időközben több kettős vakvizsgálatot is végeztek, melyek mind alátámasztották, hogy a gyökér az ízületi porckopás tüneteit drasztikusan képes csökkenteni.

A gyömbér alkalmazása artrózisnál fájdalomcsillapításra
Ha profitálni szeretnénk a gyömbér fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatásából, a gyökér kis darabjait naponta többször és hosszabb időn át szedjük, hogy a hatását ki tudja fejteni. A hatás szempontjából mindegy, hogy a gyömbért nyersen vagy hőkezelten - például tea formájában - vesszük magunkhoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kiselefánt
  2016-10-21 14:24:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Oroszlánfókák
  2016-10-21 14:22:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Több ezer éves bölcsességek
  2016-10-21 14:17:30, péntek
 
  LAO TZU: Több ezer éves bölcsességek. Ha megérted ezt a 10 TANÁCSOT, megváltozhat az életed!

A legismertebb kínai bölcs, Lao Tzu Kr.e az 5-6 században élt, de tanításai, bölcs mondásai 2016-ban is érvényesek. Lao Tzu arra tanít, hogy miként fedezhetjük fel az élet igazi értelmét, mert csak így juthatunk el az igazi boldogság kapujába.

Most lássunk 10 kijelentést a bölcs kínai mestertől, ami pozitív irányba mozdíthatja elő életünket.

1. Nem tudjuk olyannak elfogadni magunkat, amilyenek valójában vagyunk.
"A fehér libának nincs szüksége vízre, hogy fehér maradhasson. Neked sincs semmi másra szükséged, mint, hogy magad légy." - Lao Tzu.

2. Nem bízunk eléggé önmagunkban, ezért kívülről várjuk a megerősítést.
'Mikor hiszel magadban, nem fogsz igyekezni azért, hogy mást is meggyőzz igazadról. Mert olyankor elégedett vagy magaddal, nincs szükség más megerősítésre. És pontosan ezért fog elfogadni a környezetet. Ha érdekel, hogy mások mit gondolnak rólad, mindig bezárva fogod érezni magad." - Lao Tzu.

3. Nem hiszünk az álmainkban.
"Vigyázz, hogy mivel öntözöd az álmaidat. Ha aggódással, félelemmel, akkor a gyomok nőnek ki, ha pedig optimizmussal, bátorsággal, kitartással, akkor álmaid valóra válnak. Mindig keresd meg azt az utat, amely révén táplálhatod álmodat." - Lao Tzu.

4. Nem tudunk a jelenben élni.
"Ha szomorú vagy, a múltban élsz. Ha türelmetlen vagy, a jövőben élsz. Ha szívedben béke van, a jelenben élsz." - Lao Tzu.

5. Nem tudunk örülni annak, amink van.
"Légy elégedett mindennel, amid van, hiszen ha rájössz, hogy mindened megvan, amire szükséged van, úgy érzed, hogy az egész világ a tiéd." - Lao Tzu

6. Nem tudunk türelmesen várni.
"A természet sosem siet, és ennek ellenére mindig minden időben beteljesedik." - Lao Tzu.

7. Nem tudunk szeretni.
"A kedvesség, szelídség önbizalommal ruház fel, kiteljesít. A kedvességed révén tudsz szeretetet adni." - Lao Tzu

8. Nem értékeljük eléggé a számunkra fontos embereket, dolgokat.
"Az a láng, amely kétszer olyan csillogóan ég, kétszer olyan gyorsan is ég teljesen le." - Lao Tzu.

9. Nem értjük és nem tudjuk elfogadni a változást.
"Ami a hernyónak a véget jelenti, az a pillangónak a kezdetet." - Lao Tzu.

10. Ma sem vagyunk annak tudatában, hogy az intelligenciánk a legnagyobb erőnk.
"Elménk képessé tesz bennünket, hogy az egész életünket úgy alakítsuk, ahogyan mi szeretnénk." - Lao Tzu.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Paradicsom az arcápolásban
  2016-10-21 13:46:42, péntek
 
  Tégy az arcodra karikákra vágott paradicsomot. A hatás nem fog elmaradni!

A pattanások, mitesszerek, bőrgyulladások mindennapos problémát jelentenek, és nem csak a fiatalok körében, hanem a felnőtteket, és az időseket is kínozza ez a fajta kellemetlenség. A pattanások kialakulásának számos oka lehet, például hormonális változások, a külső környezeti szennyeződések, emésztési problémák, vagy pedig étkezési zavarok.

Az üzletekben számos krémet, terméket beszerezhetünk, ha már nem bírjuk a mitesszerekkel való küzdelmet. Azonban ezek a készítmények nem mindig hozzák meg a várt hatást, és némelyik esetében mélyen bele kell nyúlnunk a zsebünkbe.

Közben a probléma megoldására a kertben, vagy a piacon kell keresnünk a választ, hiszen a paradicsomban található hatóanyagok képesek visszaszorítani a pattanásokat.

Kevesen tudják azt, hogy a paradicsom milyen gazdag B6-, C-, K-, E- és A-vitaminban, amelyek összehúzzák a pórusokat és elősegítik a bőr regenerációját. A paradicsom kiegyenlíti a bőr pH-szintjét, és szalicil savat is tartalmaz, amely szintén visszafogja a pattanások növekedési hajlandóságát.

Hogyan használjuk a paradicsomot?
A legegyszerűbb dolgok olykor a leghatékonyabbak. Csak vágjunk le egy szelet paradicsomot, majd azzal kenjük be az arcbőrünket. Várjunk addig, míg teljesen beissza bőrünk a lét, majd utána mossuk meg arcunkat langyos vízzel. Ez a módszer gyorsan hat, és megakadályozza a pattanások elszaporodását.

Paradicsomos arcpakolás
Ha több szabadidő áll rendelkezésünkre, érdemes paradicsomos pakolást feldobni. Mossuk meg alaposan az arcunkat, a paradicsom héját metsszük be, dobjuk forró vízbe pár másodpercig, majd vegyük ki, hámozzuk meg, egy szűrőn nyomkodjuk át, hogy a magoktól megszabaduljunk. A kapott pasztát kenjük az arcunkra, majd hagyjuk ott egy óráig. Utána langyos vízzel távolítsuk el.

Remek lemosó tonikot is készíthetünk. Szükségünk lesz egy kevés paradicsom lére, s pár csepp citromlére. Keverjük össze ezt a két hozzávalót, majd ezzel kenjük be az arcunkat, majd 5 perc múlva langyos vízzel öblítsük le.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hajhullás ellen
  2016-10-21 13:42:28, péntek
 
  Nagyanyáink idejéből: csodálatos hajpakolások a hajhullás ellen!

A haj egészségének szempontjából is elengedhetetlen a sok és változatos vitamin és ásványi anyag, amelyek segítenek a hajnak a megújulásban, felfrissülésben. Ez főként most nagyon aktuális, hiszen a száraz, hideg idő a hajszálakat is megviseli.

A következő 2 módszer viszont ezen segít, így olyan ragyogóan szép hajunk lesz, mint nagyanyáinknak.

Ricinusolajas hajpakolás:

Szükségünk lesz:
3 evőkanál ricinusolajra
2 evőkanál A-vitamin olaj
legtöbb 3 evőkanál olívaolaj
1 tojás sárgája

Elkészítés:
Az összes hozzávalókat keverjük össze, amíg összeáll, majd kenjük be vele a hajunkat, fejbőrünket, a tincsek végeit is, hagyjuk magunkon 1 órát. Ezt a pakolást kell egy hónapban egyszer-kétszer kell alkalmazni. Csodát tesz.

Mézes hajpakolás:

Szükségünk lesz:
1 tojás sárgájára
1 evőkanál mézre
1 evőkanál barack, vagy káposzta lére

Elkészítés:
Keverjünk össze mindent, majd alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe, és a hajba. Két órát kell hagyni, hogy kifejtse pozitív hatását. Három hónapig, minden héten alkalmazzuk ezt a módszert.

Csípős paprika pakolás:
Csípős paprika tinktúrára lesz szükség, amit magunk is elkészíthetünk 3-4 csípős paprika és 300 ml vodka összekeverésével és egy hétig való érlelésével. Kevés vízbe oldjunk fel szintén kevés tinktúrát, majd masszírozzuk be vele a fejbőrt, utána meg mossunk hajat, ahogyan szoktunk. Ennek heti használatával megakadályozhatjuk a hajhullást és dúsabbá is tehetjük hajkoronánkat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
1 millió thaiföldi gyermek meditál egyszerre a világbékéért
  2016-10-21 13:36:53, péntek
 
 



Thaiföldön ötezer iskola fogott össze, aminek köszönhetően egyszerre egymillió iskolás gyermek meditál a békéért a Phra Dhammakaya buddhista templomban.

A meditáció csak akkor működik, ha már elértük a belső békét, ha megtagadtuk önző és nagyravágyó énünket, az ilyen jellem ugyanis csak háborút és békétlenséget szül.

A harmonikus, nemes gondolatok hatására pozitív rezgések jönnek létre, emellett a dharma örök törvénye is azt tanítja, hogy ellenállva a gonosz erőknek, legyőzve önmagunkat, megvédhetjük saját dharmánkat, azaz belső természetünket.

Az ókori Afganisztán valamikor buddhista ország volt, ma azonban már semmi nyoma nincs ennek a világnézetnek a közép-ázsiai országban, még a bámijáni Buddha-szobrokat is lerombolták.

Minél több pozitív energia árad belőlünk, annál jobbá tehetjük a világot

Természetesen a gonosz nem szeretné, ha világunkat fény árasztaná el, emiatt a sötét erő mindig a bűnös és törvénytelen cselekedetekkel kísérti az embereket. Légy te magad a fény, áradjon belőled a jó.

Azáltal, hogy saját belsőnkre koncentrálunk, megváltoztathatjuk a világot: a meditáció a kulcsa növekedésünknek és fejlődésünknek, ezáltal kiaknázhatjuk belső erőforrásainkat. A gyakorlat segít önzetlenebbé válni, és felébreszti önmagunkban azt a létfontosságú életerőt, amely ott lakozik legbelül.

Az emberi lény esszenciája a fény és szeretet. Az emberiség egy globális közösséget alkot, a közösség tagjai csodálatos módon kapcsolódnak egymáshoz. Mivel minden mindennel összhangban áll, a szabály egyszerű: mindig azt kapjuk vissza, amit adunk.

Az egység egyetemes törvénye:
Egyek vagyunk, ezért vegyük kézbe sorsunkat, és teremtsük meg saját valóságunkat. Ne hagyjuk, hogy a fajbeli, vallásbeli, nemi különbségek, vagy az országhatárok korlátokat szabjanak, falakat emeljenek közénk. Mindannyian emberek vagyunk, és együtt alkotunk egységes egészet. Ha valóban együtt teszünk a közös cél érdekében, akkor nagyon rövid idő alatt jobb hellyé tehetjük a világot. Jogunk van ahhoz, hogy egy békés, szeretetteljes világban élhessünk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
10 legjobb étel a hasnyálmirigy karbantartására
  2016-10-21 13:11:13, péntek
 
  Testünk egészségének megőrzéséhez feltétlenül szükséges, hogy hasnyálmirigyünk is megfelelő állapotban legyen, mivel a hasnyálmirigy fontos szerepet tölt be a szervezet működésében.

Két legfontosabb feladata közül az egyik az az inzulintermelés, a másik pedig bizonyos emésztőenzimek termelése.

A hasnyálmirigy segíti az ételek emésztését és a tápanyagok felszívódását. Emellett olyan fontos hormonokat termel, mint az inzulin vagy a glukagon.

A hasnyálmirigy nem megfelelő működése olyan betegségek kialakulásához vezet, mint a cukorbetegség, a hasnyálmirigy gyulladás vagy a hasnyálmirigy rák.

Az egészséges életmód fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy egészségének fenntartásában.

A legjobb hasnyálmirigybarát ételek

1, Fokhagyma
A fokhagyma egy olyan erős antioxidáns vegyületet, allicint tartalmaz, mely gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
A fokhagyma emellett ként, arginint, szelént, flavonoidokat és oligoszacharidokat tartalmaz.
Egy 2013-as in vitro tanulmány a fokhagyma olaj hasnyálmirigyrák sejtekre gyakorolt jótékony hatását mutatta ki.
Vércukor és vérzsír csökkentő képessége rendkívül kedvező a cukorbetegeknek.
Egy 2011-es tanulmány szerint a fokhagyma jótékony hatással lehet a 2-es típusú cukorbetegségre.
Fogyasszon 2-3 gerezd fokhagymát éhgyomorra és használjon minél többet ételei elkészítése során.

2, Probiotikumokat tartalmazó joghurt
A probiotikumokban gazdag joghurt szintén jótékony lehet a hasnyálmirigy egészségének megőrzésében. Az egészséges emésztés ugyanis elengedhetetlen a hasnyálmirigy egészségéhez.
Egy 2011-es állatkísérlet azt mutatta, hogy a probiotikumok kedvező hatásúak lehetnek hasnyálmirigy gyulladás esetén.
Egy 2014-ben megjelent kutatás eredményei szerint a joghurt rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét, ami más tejtermékekre nem igaz.

3, Spenót
A spenót kiváló vas és B-vitamin forrás, s ezekre nagy szüksége van a hasnyálmirigynek. Ha ezeket rendszeresen beviszi szervezetébe, csökkentheti a hasnyálmirigy gyulladás és hasnyálmirigy rák kialakulásának rizikóját.
Emellett a spenót tartalmaz egy olyan speciális vegyületet, amely csökkenti a rákos sejtek növekedését és elősegíti az apoptózis folyamatát.
A spenót a vércukorszint kontrollálásához is segítséget nyújt.
Adjon spenótot salátájához, kedvenc zöldségleveséhez, vagy reggeli turmixához.

4, Kurkuma
A kurkuma kiváló fűszer a hasnyálmirigy egészségének megőrzéséhez.
Több korábbi kutatás is arra a megállapításra jutott, hogy a kurkumának fontos szerepe lehet bizonyos rákos daganatok kialakulásának megelőzésében, többek között ilyen a hasnyálmirigyrák is.
A kurkumában található értékes vegyületek, illetve erőteljes antioxidánsok gátolják a ráksejtek kialakulását.
Emellett a kurkuma a magas vérnyomás és vércukorszint csökkentésében is segítséget nyújthat.
Adjon egy teáskanálnyi kurkuma port egy pohár tejhez, keverje össze és igya meg.

5, Áfonya
Mindegyik áfonya kedvező hatással van a hasnyálmirigy egészségére. Az áfonyák antioxidánsban gazdagok, amik védik a hasnyálmirigy sejtjeit a káros szabad gyököktől.
Az áfonya a vércukorszint csökkentésében is segítséget nyújt, ezért fogyasztása javasolt cukorbetegeknek is.

6, Brokkoli
A brokkoli nagy mennyiségben tartalmaz kénes vegyületeket, amik segítik a szervek méregtelenítését. Apigeninben gazdag, ezért jótékony hatással van a hasnyálmirigy működésére.
A brokkoliban lévő szulforafán és más bioaktív vegyületek csökkentik a vércukorszintet.

7, Vörös szőlő
A piros szőlő resveratrolban nagyon gazdag, mely egy igen erős antioxidáns vegyület. Az antioxidánsok megvédik a hasnyálmirigy sejtjeit a káros szabad gyököktől, ezáltal csökkentik a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélyét.
A resveratrol védi az ereket a károsodásoktól, csökkenti a gyulladásokat a szervezetben, és elősegíti a természetes sejthalál folyamatát.
Fontos, hogy a szőlőt héjával együtt fogyasszuk, mert abban találhatóak a legértékesebb vegyületek.

8, Édesburgonya
Az édesburgonya béta-karotinban, az A-vitamin előanyagában gazdag. Erős antioxidáns, mely segíti a hasnyálmirigyrák megelőzését.
Az édesburgonya glikémiás indexe nem magas, ezért cukorbetegeknek is javasolt.
Az édesburgonya mellett kedvező hatású a sárgarépa, kukorica és a narancs is a hasnyálmirigy működésére.

9, Reishi és maitake gomba
Az alternatív gyógyítók szerint a reishi és maitake gyógygomba van a legkedvezőbb hatással a hasnyálmirigy működésére.
Ezek a gyógygombák is nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns vegyületeket, valamint béta-glükán nevű poliszacharidokat és triterpéneket, amik közvetlen rákpusztító hatással rendelkeznek (korábbi in vitro és in vivo kísérletek alapján).

10, Édesgyökér
Az édesgyökér szintén nagy mennyiségű antioxidáns vegyületet tartalmaz, így erős gyulladáscsökkentő. Elősegíti az epe kiválasztódását is, s ezzel segíti az emésztés folyamatát.
A benne lévő amorfrutin nevű vegyület csökkenti a vércukorszintet, a zsírmáj kialakulását és javítja az inzulin rezisztenciát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4442
  • e Hét: 21109
  • e Hónap: 52595
  • e Év: 257296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.